My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 19:40   #2101
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Kurcze co za szpital się zrobił - każdy na coś choruje!
Ja miałam drugie podejście do ketonalu, brałam już wcześniej i jakoś nie chciał działać - ale był blisko terminu ważności, więc wiedziałam ze to dlatego. Teraz dostałam go drugi raz i mam już pewność że na mnie on po prostu nie działa! 2x ibuprom albo pyralgin od razu daje ulgę.
Heh, szpital szpital, oby szybko się zamienił ten szpital w porodówkę
A ibuprom też podobno niedobry przy staraniach, eh i weź tu bądź człowieku mądry
Na mnie najlepiej działa Diclofenac w czopkach no ale to go biorę jak już naprawdę umieram

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 19:47   #2102
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
A ibuprom też podobno niedobry przy staraniach, eh i weź tu bądź człowieku mądry
Na mnie najlepiej działa Diclofenac w czopkach no ale to go biorę jak już naprawdę umieram
Diclofenac też nie jest zalecany Link do artykułu
Stary 2014-08-22, 19:52   #2103
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
musi być uroczy ten Twój TZ. kurde ja z tym gamoniem ponad 5 lat jestem. Właściwie, odkąd zaczęłam się interesować delikatnie chłopakami. W wieku 15 lat. Zleciało ;P
'
Ja ze swoim też od mojej (niecałej) 15 Witam w klubie

Cytat:
Ostatnio też stwierdził że kobiety są jak felgi samochodowe - nie wiadomo po co są, ale ładnie wyglądają Ja to kiedyś książkę z tymi jego mądrościami wypiszę
Dobry jest
Ale mężowi nie dałabym poczytać

Cytat:
Ja też (niestety czasami) nie potrafię utrzymać języka za zębami i nie waham się kogoś OPR z góry na dół, szczególnie jak mi ktoś na odcisk nadepnie. A jeszcze jak ten temat wchodzi na tapetę to już w ogóle mi się scyzoryk w kieszeni otwiera.
Witam w klubie wybuchowych charakterów

Cytat:
Napisane przez She Wolf Pokaż wiadomość
69 strona, szkoda ze @ jest
A podobno to ja świntuszę

Cytat:
To wtedy jak ona była w podstawówce to ja w gimnazjum jeszcze - i przyszedł do wikary do nas po koledzie. Spalam powiedziałam że nie wstane. Wpadł do pokoju i szarpie mnie za rękę i mówi Ola wstań do księdza który Cię uczy. To wylazłam do kuchni w pizamie, i mówię idę się ubrać. Pomodlili się. Wracam. On do matki zaczyna gadać . Natalka to super dziewczyna, uczy się ładnie, zeszyt pięknie prowadzi, odrabia lekcje, pięknie śpiewa... ( ten debil w gimnazjum kazał nam religijne piosenki na ocenę śpiewać ) . Szymon, jego to nie znam bo nie uczę go ale wydaje się fajny chłopak. A Ola.. ( i taka znaczącą przerwa i uśmieszek ) Ola to mi sprawia problemy. Nic nie słucha, nie chce śpiewać, rozrabia z chłopakami na lekcji, rzuca we mnie śnieżkami, ciągle się awanturuje i jak adwokat wtrąca się jak zwracam uwagę jej koleżankom, nie prowadzi zeszytu i prowadzi ze mną dziwne dyskusje bez żadnych skrupulow sprzeciwia się mojej opini, często pyskuje. A matka już taki w.k.u.r.w i mówi no nauczyła się tak pyskować.. No i poszedł sobie a matka jazda na mnie jak się zachowuje itp. A potem w szkole się śmiał w klasie że mnie w pizamie widział.. Ale przez tego batmana taki miałam przypał u matki, większy niż zwykle, przez to że tak nakablował.. Eh.. Taki był przystojny, a taki pajac! ; d
Pokazał swoim zachowaniem jaki z niego ksiądz z powołania

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Mmmm fajnie
u nas Tż odbiera wypłacę co piątek, tygodniówka (nie cierpie tego) i zawsze w piątki na obiado-kolację pizza i tak juz z pół roku
Maatko nie przejadło się Wam??
Ja lubie ale od czasu do czasu

Cytat:
U mnie niestety Tż zarabia dwa razy więcej niż ja
Mój tak samo, ale nie ważne kto więcej zarabia, ważne że w ogólnym budżecie jest więcej kasy

Cytat:
Ja się napasłam przed chwilą kapusniaku. Aaaaah taka maciora, teraz się ruszyć nie mogę ;D

Z kiszonej kapusty??? Ubóstwiam

Cytat:
Ale jestem już z tyrana, niby wolne cały dzień ale wczoraj do północy mieszkanie ogarnialismy , plus się zarlismy przy okazji i tak płakałam z nerwów że masakra... A on do mnie nie wyj , niepotrzebnie się denerwujesz, przestan bo nie mogę patrzeć jak płaczesz itp. I on nie rozumie że przez to serce to ja mam takie ciśnienie i nerwy że nawet jak bardzo chce to płacze bo nie mogę przestać.
Zwłaszcza że jak już trochę się uspokoiłam to znów mi dogadywal, i znów się denerwowałam, ale ani razu mu się nie odcięłam ani nic, a on potem do mnie czemu nie mogę się na niego wydrzec albo odpysknac żeby się coś nauczył, że w ogóle pierwszy raz tak zrobiłam.. I nagle się mnie pyta czy się go boję... Mówię że po prostu nie dość że bardzo byłam zdenerwowana to nie chciałam się kłócić bo już całkiem bym się ch.u.j.o.wo czuła. To potem mnie tylko głaskał ciągle i przytulał i przepraszał. Wkurza mnie to że zwykle narobi rabanu a dopiero potem mnie przeprasza i w ogóle, i nagle że mógł tego i tego nie robić lub tego i tego nie mówić. Szkoda że tak późno to stwierdza a ja przez ten czas omal nie zejde tak mi to serce z nerwów tłucze.
ale się rozpisałam.
Kurde jak on mógł w ogóle zadać takie pytanie

Faceci czasem się tak zachowują i chyba trzeba nam sie do tego przyzwyczaić...
Chociaż jak tak głębiej pomyślę, to mój TŻ czasem też tak mógłby mnie opisac
Spytam sie go czy sie mnie boi

Ola dbaj o siebie!!
Nie lekceważ serducha jak już w tak młodym wieku daje o sobie znac!

Cytat:
Ja staram sie jesc w miare zdrowo, ale uwielbiam chipsy itp, na szczescie nie mam problemow z waga. Teraz mi sie w koncu udalo troche przytyc, bo wygladalam jak wieszak na ubrania. Od razu mi lepiej. Ale jak sobie pozwole na jeden dzien troszke mniej zjesc to waga leci na leb na szyje, musze sie non stop faszerowac jedzonkiem

Ale jestem glodna, a moj piekny zostaje dluzej w pracy, no nic nie czekam na niego tylko jem
Ja też lubię chipsy i różne fast foody chociaż też staram sie jeść zdrowo
Tylko, że mi troszkę w boczki idzie...

Co ja bym dała żeby jeść a nie tyc

To smacznego
Ja tam nie lubię jeść sama i zawsze na męża czekam Właśnie ma zaraz być i musze lecieć wstawiać obiad

NO NIE!!!!!!!!!!

Nie zacytowało mi wszystkiego i już nie pamiętam co miałam pisać
Lecicie jak szaloooooone

U mnie w robocie to szkoda gadać i psuć nerwów na opowieściach

Lecę szykować jedzonko, jutro wpadnę

Jakąś mam dziś chcicę może owu sie zbliża...
Stary 2014-08-22, 19:54   #2104
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Diclofenac też nie jest zalecany Link do artykułu
O kant dupy te starania potłuc, nic nie wolno, dziecka jeszcze nawet nie ma, a już wywraca życie do góry nogami

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 19:55   #2105
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia2011 Pokaż wiadomość
'

NO NIE!!!!!!!!!!

Lecicie jak szaloooooone
Po prostu napisz że się ze wszystkimi zgadzasz
W tym wątku nie ma lekko - albo jesteś na 100% albo będziesz mieć cięęęęęężko. Ja na pół września wyjeżdżam i praktycznie nie będę mieć dostępu do neta, jakby co to melduję się w 2 części
Stary 2014-08-22, 19:58   #2106
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
'
Ja ze swoim też od mojej (niecałej) 15 Witam w klubie

Dobry jest
Ale mężowi nie dałabym poczytać

Witam w klubie wybuchowych charakterów

A podobno to ja świntuszę

Pokazał swoim zachowaniem jaki z niego ksiądz z powołania

Mój tak samo, ale nie ważne kto więcej zarabia, ważne że w ogólnym budżecie jest więcej kasy

Z kiszonej kapusty??? Ubóstwiam

Kurde jak on mógł w ogóle zadać takie pytanie

Faceci czasem się tak zachowują i chyba trzeba nam sie do tego przyzwyczaić...
Chociaż jak tak głębiej pomyślę, to mój TŻ czasem też tak mógłby mnie opisac
Spytam sie go czy sie mnie boi

Ola dbaj o siebie!!
Nie lekceważ serducha jak już w tak młodym wieku daje o sobie znac!

To smacznego
Ja tam nie lubię jeść sama i zawsze na męża czekam Właśnie ma zaraz być i musze lecieć wstawiać obiad

NO NIE!!!!!!!!!!

Lecicie jak szaloooooone

U mnie w robocie to szkoda gadać i psuć nerwów na opowieściach

Lecę szykować jedzonko, jutro wpadnę

Co tak to ostatnie zdanie pomniejszyłaś wstydzioszku?

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Po prostu napisz że się ze wszystkimi zgadzasz
W tym wątku nie ma lekko - albo jesteś na 100% albo będziesz mieć cięęęęęężko. Ja na pół września wyjeżdżam i praktycznie nie będę mieć dostępu do neta, jakby co to melduję się w 2 części
Pf! Skandal, jak tak sobie można wyjechać i Wizaż zostawić?

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 20:08   #2107
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pf! Skandal, jak tak sobie można wyjechać i Wizaż zostawić?
Ale jak ja kupowałam te wakacje to tego wątku jeszcze nie było, nie bijcie. A że jesteśmy skąpi to kupiliśmy i lot i hotel bez dopłaty rezygnacyjnej, więc choćby skały srały () to jedziemy.
Stary 2014-08-22, 21:44   #2108
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak ja kupowałam te wakacje to tego wątku jeszcze nie było, nie bijcie. A że jesteśmy skąpi to kupiliśmy i lot i hotel bez dopłaty rezygnacyjnej, więc choćby skały srały () to jedziemy.
Wyciągam bacik!
Skąpce paskudne No dobra, ja mam termin @ na 15.09 więc liczę że jak wrócisz to już będę ciężarówką
Jak nie będę to sorry ale baty jak się pokażesz na wątku

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 23:36   #2109
myboyismine
Zakorzenienie

w parcy na dwóch przerwach przy jedzeniu ledwo Was ogarniałam

znajomy chce zrobić imprezę a ja czekam na @ bo dziwnie tak zrobić i nic ten tego noow iecie o co chodzi
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 07:02   #2110
201606011622
Konto usunięte

Kurde opisałam się i tyle i mi się usunęło.. My tak konkretnie to się rzadko kłócimy - albo jak powie coś o moim dzieciństwie matce ojcu, np że tak mnie wychowała to teraz sama wszystko robię bez niego - sory ale ja w wieku 12 lat gotowalam obiad dla siedmiorga osób , nikt mi nie pomagał. Czułam się jakby to moje dzieci a nie rodzeństwo i ojciec było. Mówiłam wiele razy że to przykre i mnie to zwyczajnie boli jak o tym mówi bo wszystko zaraz mi się przypomina a potem się dziwi dlaczego siedzę zamulona smutna itp.. No i druga kwestia to zawsze robię mega awanturę jak się dowiem że znów jeździł jak wariat. Mówię Wam, cud że nas nie zabił jeszcze. Z dzieckiem też tak będzie jeździł? O nie. Ale on twierdzi że to przecież wolno... Akurat. No ale tak bardzo często się nie kłócimy, bardzo rzadko tak ostro, a tak to o drobne rzeczy. Zepsuje coś, albo przypali cały garnek zupy jak sobie odgrzewa sierota, albo narobi syfu w łazience/kuchni/pokoju , albo jak mu mówię żeby nie latał do roboty tak na zawołanie, ma powiedzmy na 12, szwagier jego zadzwoni i ten leci na dziesiąta i potem jeszcze z godzinę trzeba zostać. Szwagier to jego szef. I wkurza mnie to że zamiast ze mną posiedzieć to leci do tej roboty. A on że pensja bd wyższa itd. O ile? Ile więcej tych linijek zrobi przez te dwie godziny? 10? A od linijki kilka groszy mają, zależy czy do lady czy większy towar hurtowo. Eh wkurza mnie że leci na każde zawołanie. Mówię jak dzwoni przed praca to nie odbieraj i tyle, tamten to chyba też myśli że nic innego on nie ma do roboty.
tak w ogóle to witam się ;*
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 08:45   #2111
Jeannee
Zakorzenienie

Hej kochane Ale lecicie z tym wątkiem

Już nadrabiam :P

Ja miesiączki mam bezbolesne, w sumie zawsze takie miałam

Niunia- testy ciążowe jak i owulacyjne zamawiam od użytkownika sklepstarania

My z TŻ spimy pod osobnymi kołdrami. U nas by to nie przeszło, że jedna kołdra Każdy musi mieć swoją :P
Mój TŻ nie przyjaźni się z żadną ex, bo nie ma żadnej ex

kaja- witamy Zazdroszczę już jednej córeczki! Też bym chciała urodzić w maju albo czerwcu!

TŻ nie śpi w skarpetkach ani po domu nie chodzi, chyba bym go z łóżka wywaliła :P

Uważam, że trochę przesadzacie z tymi opłatami za ślub kościelny/chrzest. Są parafie w których te sakramenty są darmowe, wystarczy poszukać i pojeździć. I ksiądz ma obowiązek ochrzcić każde dziecko- czy rodzice są bez ślubu, po rozwodzie itp to nie ma znaczenia.
Parafia w której obecnie mieszkam ma cennik- np. (strzelam) ślub 500zł, chrzest 200 zł itp itd. I co, też powinnam się odwrócić od kościoła? Nie, po prostu do tej parafii nie uczęszczam i chodzę do innej (ślub miałam w zupełnie innej, płaciło się "co łaska"). Moja znajoma bierze ślub teraz 3 września i ksiądz nic nie chce, ani złotówki. Oni chcą dać, a on się broni rękami i nogami.
Wiadomo, że są księdza pedofile, głoszący herezje, którzy delikatnie mówiąc "minęli się z powołaniem", ale nie można wrzucać wszystkich do jednego worka.

Ktoś napisał, że trzeba płacić za strojenie kościoła- strojenie kościoła to dodatek, atrakcja do ślubu- za strojenie auta czy bukiet ślubny również trzeba ślubny, więc nie rozumiem skąd te oburzenie? Organista to nie obowiązek, tak samo jak kościelny. Taak, pewnie są wyjątki jak np. Mysza pisała, ale wtedy się szuka innej parafii. Jak komuś zależy to zawsze znajdzie rozwiązanie

My z TŻ mamy osobne konta. Jak pracuję teraz to jego kasa idzie na rachunki i wszystko inne, a moja jest dla mnie na własne wydatki i coś na konto oszczędnościowe muszę przelać :P A jak nie pracowałam to TŻ dawał mi swoją kartę jak chciałam albo przelew robił.

ola- do lekarza! Nie możesz się denerwować...

Edytowane przez Jeannee
Czas edycji: 2014-08-23 o 08:47
Jeannee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 08:58   #2112
myboyismine
Zakorzenienie

cześć
Stary 2014-08-23, 09:05   #2113
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
cześć
hej kochana
jak się spało?
Stary 2014-08-23, 09:37   #2114
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to lubię siedzieć w domu i obiady gotować więc perspektywa siedzenia w domu z dzieckiem/dziećmi mnie nie przeraża. O wiele gorzej znoszę okresy, w których bywam w domu spać z powodu nawału pracy.
Ja też lubię siedzieć w domu Mieć czas, posprzątać, zrobić dobry obiad na spokojnie itd. Jednak siedziałam 3 lata w domu.. wiecie jak odliczałam do cotygodniowych zjazdów w szkole ?
wiadomo co innego jak się siedzi z małym dzieckiem, gdzie trzeba non stop przy nim coś robić, a co innego też z żywiołową trzylatką, która zwyczajnie się z matką nudzi, bo nie nadąża A co innege ot tak, siedziec w domu i sprzątać i gotować obiady

Cytat:
Ja staram sie jesc w miare zdrowo, ale uwielbiam chipsy itp, na szczescie nie mam problemow z waga. Teraz mi sie w koncu udalo troche przytyc, bo wygladalam jak wieszak na ubrania. Od razu mi lepiej. Ale jak sobie pozwole na jeden dzien troszke mniej zjesc to waga leci na leb na szyje, musze sie non stop faszerowac jedzonkiem
Oo ja też tak chce.. musieć faszerować się jedzonkiem

Cytat:
Zdiagnozowana , odkąd szłam szkolnym korytarzem , słabo mi się zrobiło, zemdlałam, potem się okazało, że mnie reaniomowali. Brałam od tamtej pory leki, w październiku w zeszłym roku przestałam brać bo była poprawa, i miałam pójść na kontrol 3 miesiące później ale jakoś nie poszłam ( proszę, nie bijcie mocno ) , no i dopiero jakoś w zeszłym miesiącu znów zaczęłam się gorzej czuć. ( niż po tej poprawie ). Tz wczoraj się wydarł że do kardiologa też musowo mnie zagoni

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Ale powiedziałam sobie że teraz jak pójdę do gina to i od razu z tym sercem na kontrol i w ogóle myślałam wczoraj że sobie pójdę i na własną rękę zbadam te hormony. Bo pewnie skierowania i tak mi nie da od razu gin na badania.
Kurde.. własnie tymi postami przypomniałyście mi że miałam ze 2 miesiące temu zapisać Tża do kardiologa

Cytat:

Aha zapomniałabym - gdzieś wcześniej w wątku któraś z Was napisała, ze bierze ketonal na @. Ostatnio brałam Ketonal forte po tym moim zabiegu i pamiętajcie, że może on zaburzać płodność, oto fragment ulotki:
"Lek Ketonal forte może utrudniać zajście w ciążę. Jeżeli pacjentka planuje ciążę, ma problemy z zajściem w ciążę lub jest poddawana badaniom w związku z niepłodnością, powinna koniecznie poinformować o tym lekarza. Lekarz może rozważyć zakończenie stosowania leku Ketonal forte."
Jak dobrze że nigdy nie brałam ketonalu
Zawsze miałam i mam bolesne @, ale staram się ograniczać proszki, biorę ibuprom jak już naprawdę muszę.

Cytat:
'

Pizza? Mi? Przejedzenie? Neverrr

Eee ja ostatnio non stop mam chcice

Cytat:
Napisane przez Jeannee Pokaż wiadomość

kaja- witamy Zazdroszczę już jednej córeczki! Też bym chciała urodzić w maju albo czerwcu!

Uważam, że trochę przesadzacie z tymi opłatami za ślub kościelny/chrzest. Są parafie w których te sakramenty są darmowe, wystarczy poszukać i pojeździć. I ksiądz ma obowiązek ochrzcić każde dziecko- czy rodzice są bez ślubu, po rozwodzie itp to nie ma znaczenia.
Parafia w której obecnie mieszkam ma cennik- np. (strzelam) ślub 500zł, chrzest 200 zł itp itd. I co, też powinnam się odwrócić od kościoła? Nie, po prostu do tej parafii nie uczęszczam i chodzę do innej (ślub miałam w zupełnie innej, płaciło się "co łaska"). Moja znajoma bierze ślub teraz 3 września i ksiądz nic nie chce, ani złotówki. Oni chcą dać, a on się broni rękami i nogami.
Wiadomo, że są księdza pedofile, głoszący herezje, którzy delikatnie mówiąc "minęli się z powołaniem", ale nie można wrzucać wszystkich do jednego worka.

Ktoś napisał, że trzeba płacić za strojenie kościoła- strojenie kościoła to dodatek, atrakcja do ślubu- za strojenie auta czy bukiet ślubny również trzeba ślubny, więc nie rozumiem skąd te oburzenie? Organista to nie obowiązek, tak samo jak kościelny. Taak, pewnie są wyjątki jak np. Mysza pisała, ale wtedy się szuka innej parafii. Jak komuś zależy to zawsze znajdzie rozwiązanie

Hej
Maj to świetna pora

To ja pisałam o tym wszystkim

No każdy ma prawo do własnych poglądów. Jak miałabym brać ślub, to jednak chciałabym żeby było jak sobie wymarzyłam itd. U nas nie ma żadnej parafii w pobliżu, która bierze 'co łaska', moze ewentualnie sobie lawirować między 100zł ogólnie mało jest parafii i księży takich jacy powinni być..
A jestem teraz na bieżąco z kosztami i wymaganiami księży dot ślubów, bo wszystkie przyjaciółki się pohajtały/hajtają

Zmierzyłam dzis pierwszy raz tempkę
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 09:43   #2115
201606011622
Konto usunięte

Jestem zaje.b.ista. :d
pojechałam ze szwagierka na targ i kupiłam kiecke za dyche :brokuł:
będzie w sam raz na sesję, wrzuce Wam potem zdjęcie. Ale mniej więcej to góra z koronki a dol czarno biały w paski, w kształcie koła trochę taka
Stary 2014-08-23, 09:47   #2116
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
będzie w sam raz na sesję, wrzuce Wam potem zdjęcie. Ale mniej więcej to góra z koronki a dol czarno biały w paski, w kształcie koła trochę taka

Oo wow, za dyche, super

Jutro jedziemy na zakupy do wawy, Tż musi kupić koszule, i musimy trochę dziecia do przedszkola obkupić, chcieliśmy samy szybko wyskoczyć, ale jak Blanka usłyszała ze jedziemy, to nie ma mowy i jedzie z nami.. a jeszcze do teściów mamy jechac, ojjj męcząca niedziela się szykuje
Stary 2014-08-23, 09:53   #2117
Jeannee
Zakorzenienie

ola- super, za 10 zł Okazję dorwałaś
kaja- zgadzam się, że takie siedzenie w domu dobija :P Co innego właśnie takie małe dziecko jak piszesz, a co innego bez dziecka albo ze starszym Jakaś praca na 1/4 albo 1/2 to wtedy przynajmniej coś się w życiu dzieje
Stary 2014-08-23, 09:59   #2118
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
ola- super, za 10 zł Okazję dorwałaś
kaja- zgadzam się, że takie siedzenie w domu dobija :P Co innego właśnie takie małe dziecko jak piszesz, a co innego bez dziecka albo ze starszym Jakaś praca na 1/4 albo 1/2 to wtedy przynajmniej coś się w życiu dzieje
Taak, chciałabym np pracować na 3/4 etatu. ale teraz zmieniłam sobie godziny pracy i zamiast 9-17 będe 8-16. Bede mogła ja odbierać Blankę z przedszkola a i zawsze coś załatwić, bo u mnie wszystko do 17 i jak coś musiałam wyskakiwać na szybkości z pracy :/
Stary 2014-08-23, 10:16   #2119
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Taak, chciałabym np pracować na 3/4 etatu. ale teraz zmieniłam sobie godziny pracy i zamiast 9-17 będe 8-16. Bede mogła ja odbierać Blankę z przedszkola a i zawsze coś załatwić, bo u mnie wszystko do 17 i jak coś musiałam wyskakiwać na szybkości z pracy :/
To masz fajnie
A ja w jakiej branży ta praca?
Stary 2014-08-23, 10:19   #2120
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
To masz fajnie
A ja w jakiej branży ta praca?
Pracuje w agencji ubezpieczeniowej
Stary 2014-08-23, 10:24   #2121
She Wolf
Wtajemniczenie

Hej hej

Ale mialam super wieczor wczoraj
Rozmowa o dzieciach i jak to bedzie jak w koncu sie uda. Moj T.juz sie nie moze doczekac. Kazalam mu sie bardziej postarac w tym miesiacu mowi ze bedzie sie staraj dopoki na zawal nie zejdzie

Cytat:
Wiesz co kochana ja to i tak mam dużo szczęścia, tsh mam śliczne jak to lekarz powiedział bo 1,15 i na szczęście nie mam PCOS co jest częste przy insulinooporności, więc nie jest źle, no a już wolę trzymać dietę niż się faszerować tą metforminą która ma podobno okropne skutki uboczne
Zazdroszcze silnej woli

Cytat:
Amen!

Cytat:
'

To smacznego
Ja fast foodow to nie bardzo, ale jedzonko w wiekszosci uwielbiam

Tez zawsze na swojego czekam z obiadem, nawet jak ma swoje kung fu i wraca o 22.30, to czekam z jedzeniem. Wczoraj to byl wyjatek, bo malo jadlam przez WAS!!! Zasiedzialam sie na forum

Cytat:

No każdy ma prawo do własnych poglądów. Jak miałabym brać ślub, to jednak chciałabym żeby było jak sobie wymarzyłam itd. U nas nie ma żadnej parafii w pobliżu, która bierze 'co łaska', moze ewentualnie sobie lawirować między 100zł ogólnie mało jest parafii i księży takich jacy powinni być..
A jestem teraz na bieżąco z kosztami i wymaganiami księży dot ślubów, bo wszystkie przyjaciółki się pohajtały/hajtają

Zmierzyłam dzis pierwszy raz tempkę
A my tez zyjemy na kocia lape, wogole nasz zwiazek jest inny niz sobie wyobrazalam, ale nie bede Was nudzic opowiesciami.

My postanowilismy wziasc slub na plazy, pewnie gdzies na Karaibach. Moze St Lucia albo Antigua
Ale na razie czekam na pierscionek (podobno jest w drodze)
Wiecie, kazdy sobie slubuje jak chce, ja juz raz slub przezylam, rowniez inny niz sobie wyobrazalam, bo w kraju mojego exa, potem male wesele dla rodziny w Polsce. Jakos nie bylo to w moim stylu. Bylo ok, ale drugi raz raczej tego nie powtorze. Wolimy z T. jechac za te pieniadze w dluzsza podroz poslubna

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
A ja mam dosc pracy
W planie jest jedno dziecko, a zaraz potem nastepne. A jak wszystko dobrze pojdzie to i trzecie sie zmajstruje. Moze do tego czasu uda mi sie skonczyc moje studia

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
She Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 10:26   #2122
Jeannee
Zakorzenienie

kaja- to fajnie Skończyłaś FiR?

she wolf- no to powodzenia A co studiujesz?
Stary 2014-08-23, 10:34   #2123
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej

A my tez zyjemy na kocia lape, wogole nasz zwiazek jest inny niz sobie wyobrazalam, ale nie bede Was nudzic opowiesciami.

My postanowilismy wziasc slub na plazy, pewnie gdzies na Karaibach. Moze St Lucia albo Antigua
Ale na razie czekam na pierscionek (podobno jest w drodze)
Wiecie, kazdy sobie slubuje jak chce, ja juz raz slub przezylam, rowniez inny niz sobie wyobrazalam, bo w kraju mojego exa, potem male wesele dla rodziny w Polsce. Jakos nie bylo to w moim stylu. Bylo ok, ale drugi raz raczej tego nie powtorze. Wolimy z T. jechac za te pieniadze w dluzsza podroz poslubna

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

A ja mam dosc pracy
W planie jest jedno dziecko, a zaraz potem nastepne. A jak wszystko dobrze pojdzie to i trzecie sie zmajstruje. Moze do tego czasu uda mi sie skonczyc moje studia
Oo wow niezłe plany
Ja nie chciałam słyszeć o drugim dziecku wywieźliby mnie w kaftanie potrzebowałam czasu dla siebie, wyjść do ludzi, do pracy, zrobić coś dla siebie, poćwiczyć, postroić się, pobalować Poczuć taką niezależność też I przez najblizsze 10 lat nie chciałam drugiego dziecka. Minęło 4 i zaczynam coraz częściej myśleć, ale widze że i mała tego potrzebuje, rodzeństwa i my też

Ja zawsze chciałam wziąć ślub z tż. Ale jak zaszłam w ciąże i miałam wizję ślubu na szybkości, odechciało mi się, całe szczęscie moi rodzice byli nawet przeciwni temu, żebyśmy na siłe brali ślub. Mieliśmy wziać po urodzeniu Blanki, ale im czas upływał, tym oboje coraz mniej go chcieliśmy.. Teraz ja nawet wpadam w panikę jak Tż wspomina coś o pierścionku
Mam wrażenie że jak będe żoną, utrace coś z siebie, wiem że to głupie, no ale.. tak mam

I też tak myślę, że jeśli weźmiemy ślub, to tylko cywilny, mały, skromny, gdzieśśśś tam.. I tylko jeśli sami odczujemy taką potrzebę 'no tak, chcemy przypieczętować nasz (przykład)20 letni związek'

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
kaja- to fajnie Skończyłaś FiR?

Nie, pedagogikę

Praca trafiła mi się fartem.. pracowałam jako przedstawiciel handlowy, ale robiło się coraz bardziej kichowato, szła zima. i siostra chrzestnej mojej Blanki zaszła w ciążę, a ma swoją agencję, potrzebowała kogoś zaufanego.. Fakt że byłam zielona i musiałam sie przyuczać od zera. Ale załapałam i teraz od pół roku jestem w sumie sama tutaj Teraz doszedł stażysta od początku sierpnia. a szefowa coraz częściej wpada
Stary 2014-08-23, 10:40   #2124
201606011622
Konto usunięte

O taka ło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSukienka.jpg (123,9 KB, 16 załadowań)
Stary 2014-08-23, 10:42   #2125
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochana
jak się spało?
Bardzo dobrze dzięki temu dobrze zaczęłam dzień haha

Cytat:
To ci się udało

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-23, 10:46   #2126
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie dziekuje

Studiuje Computing and IT, na kierunku Digital Technologies

Cytat:
Oo wow niezłe plany
Ja nie chciałam słyszeć o drugim dziecku wywieźliby mnie w kaftanie potrzebowałam czasu dla siebie, wyjść do ludzi, do pracy, zrobić coś dla siebie, poćwiczyć, postroić się, pobalować Poczuć taką niezależność też I przez najblizsze 10 lat nie chciałam drugiego dziecka. Minęło 4 i zaczynam coraz częściej myśleć, ale widze że i mała tego potrzebuje, rodzeństwa i my też

Ja zawsze chciałam wziąć ślub z tż. Ale jak zaszłam w ciąże i miałam wizję ślubu na szybkości, odechciało mi się, całe szczęscie moi rodzice byli nawet przeciwni temu, żebyśmy na siłe brali ślub. Mieliśmy wziać po urodzeniu Blanki, ale im czas upływał, tym oboje coraz mniej go chcieliśmy.. Teraz ja nawet wpadam w panikę jak Tż wspomina coś o pierścionku
Mam wrażenie że jak będe żoną, utrace coś z siebie, wiem że to głupie, no ale.. tak mam

I też tak myślę, że jeśli weźmiemy ślub, to tylko cywilny, mały, skromny, gdzieśśśś tam.. I tylko jeśli sami odczujemy taką potrzebę 'no tak, chcemy przypieczętować nasz (przykład)20 letni związek'
Wiesz, ja sie wcale Tobie nie dziwie, bo jak ja mialam 20 lat, to nie chcialam nawet slyszec o dzieciach. Dopadlo mnie dopiero jak mialam jakies 28 - 29 lat, i nie chcialo puscic ja juz sie chyba wyszalalam, zreszta wszyscy dookola sa dzieciaci i nie ma z kim szalec. Mi sie juz nawet nie chce. Ewentualnie jakis obiadzik albo wypad na drinka, a tego szalenstwem nie mozna nazwac

A co do slubu, to po rozwodzie myslalam, ze ja juz zadnego slubu wiecej nie biore, ale wiem, ze T. bardzo chce. Ale wlasnie oboje wolimy zeby bylo intymnie i bez rozmachy, zeby to byl NASZ dzien , a nie gosci.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
O taka ło
No slicznie

Alez Ty mlodziutka jestes

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
She Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 10:54   #2127
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
O taka ło

Eee świetnaaa

Cytat:
Nie dziekuje

Studiuje Computing and IT, na kierunku Digital Technologies

Wiesz, ja sie wcale Tobie nie dziwie, bo jak ja mialam 20 lat, to nie chcialam nawet slyszec o dzieciach. Dopadlo mnie dopiero jak mialam jakies 28 - 29 lat, i nie chcialo puscic ja juz sie chyba wyszalalam, zreszta wszyscy dookola sa dzieciaci i nie ma z kim szalec. Mi sie juz nawet nie chce. Ewentualnie jakis obiadzik albo wypad na drinka, a tego szalenstwem nie mozna nazwac

A co do slubu, to po rozwodzie myslalam, ze ja juz zadnego slubu wiecej nie biore, ale wiem, ze T. bardzo chce. Ale wlasnie oboje wolimy zeby bylo intymnie i bez rozmachy, zeby to byl NASZ dzien , a nie gosci.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

No slicznie

Alez Ty mlodziutka jestes

Dokładnie, żeby to był NASZ dzień..

Jak widze jak moja przyjaciółka, która wychodzi za tydzień za mąż, wychodzi z siebie to
A i tak każdy jej tyłek potem obrobi że nie tak, nie srak itd..

Ja miałam w sumie rok przerwy w 'szaleństwach'
Każdy myślał że już odpadłam, koniec ze mną, pieluchy mnie pokonały.. Ale nie.. Brałam Blankę pod pachę i do znajomych. Tż często zostawał z małą a ja miałam wychodne. I do tej pory tak jest.. Nikt nawet nie myśli 'o kurde ona ma dziecko to nie pójdzie' bo wiedzą że ja zawsze chętna
A Blanka kontaktowa, zawsze którąś ciotkę wyciągnie na grillu do zabawy czy coś
Teraz dwie kumpele z 3 są w ciązy, została mi jedna

Wiadomo, nie mówię tu o imprezach z hektolitrami alko w klubie z dzieckiem w wózku, czy obok w pokoju Ale zarówno ja, jak i Tż i nasze mieszkanie jest zawsze otwarte na znajomych. A mała często jeździ na weekendy do babci

Ale uważam, że bycie matką - jasne najważniejsze. ale trzeba tez być sobą

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2014-08-23 o 10:59
Stary 2014-08-23, 11:00   #2128
201606011622
Konto usunięte

Ja ogólnie bardzo młodo wyglądam, a w lutym 20Lat skończyłam, siedemnastego. Ale to dlatego że szczupła jestem no i makijaż nie jest jakiś taki mocny, rysy też mam nie az takie ostre. Już starzej wyglądałam jak na czarno włosy farbowałam, normalnie jak smoła czarne, plus wtedy cieniami dużo makijaż - mocniejszy, plus podkład ( teraz nie używam ) to inaczej wyglądałam. Dwa lata temu się pozbyłam czarnych na szczęście i już mam swoje brązowe

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

A tu to wybaczcie, ale nieogarek jestem, bo nie chciało mi się szykować
Stary 2014-08-23, 11:03   #2129
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ogólnie bardzo młodo wyglądam, a w lutym 20Lat skończyłam, siedemnastego. Ale to dlatego że szczupła jestem no i makijaż nie jest jakiś taki mocny, rysy też mam nie az takie ostre. Już starzej wyglądałam jak na czarno włosy farbowałam, normalnie jak smoła czarne, plus wtedy cieniami dużo makijaż - mocniejszy, plus podkład ( teraz nie używam ) to inaczej wyglądałam. Dwa lata temu się pozbyłam czarnych na szczęście i już mam swoje brązowe

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

A tu to wybaczcie, ale nieogarek jestem, bo nie chciało mi się szykować

Mhmhm, rzeczywiście nieogarek
Piękna dziewczyna jesteś
Stary 2014-08-23, 11:03   #2130
201606011622
Konto usunięte

A propos, popaczcie na moje nogi - robią mi się takie krostki, myślałam kiedyś że uczulenie od proszku, ale miałabym przecież też gdzie indziej a tylko na nogach mam. I takie blizny mam po tych krostkach, a balsamuje co dzień i w ogóle. Nie wiem czemu tak mam. Odkąd pamiętam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości