|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
Cytat:
A ibuprom też podobno niedobry przy staraniach, eh i weź tu bądź człowieku mądry Na mnie najlepiej działa Diclofenac w czopkach no ale to go biorę jak już naprawdę umieram
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2103 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ze swoim też od mojej (niecałej) 15 ![]() Cytat:
Ale mężowi nie dałabym poczytać Cytat:
A podobno to ja świntuszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja lubie ale od czasu do czasu Mój tak samo, ale nie ważne kto więcej zarabia, ważne że w ogólnym budżecie jest więcej kasy ![]() Cytat:
![]() Z kiszonej kapusty??? Ubóstwiam ![]() Cytat:
![]() Faceci czasem się tak zachowują i chyba trzeba nam sie do tego przyzwyczaić... Chociaż jak tak głębiej pomyślę, to mój TŻ czasem też tak mógłby mnie opisac Spytam sie go czy sie mnie boi ![]() Ola dbaj o siebie!! Nie lekceważ serducha jak już w tak młodym wieku daje o sobie znac! Cytat:
chociaż też staram sie jeść zdrowo ![]() Tylko, że mi troszkę w boczki idzie... ![]() Co ja bym dała żeby jeść a nie tyc ![]() To smacznego Ja tam nie lubię jeść sama i zawsze na męża czekam Właśnie ma zaraz być i musze lecieć wstawiać obiad ![]() NO NIE!!!!!!!!!! Nie zacytowało mi wszystkiego i już nie pamiętam co miałam pisać Lecicie jak szaloooooone ![]() U mnie w robocie to szkoda gadać i psuć nerwów na opowieściach ![]() Lecę szykować jedzonko, jutro wpadnę ![]() Jakąś mam dziś chcicę może owu sie zbliża...
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym wątku nie ma lekko - albo jesteś na 100% albo będziesz mieć cięęęęęężko. Ja na pół września wyjeżdżam i praktycznie nie będę mieć dostępu do neta, jakby co to melduję się w 2 części |
|
|
|
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak ja kupowałam te wakacje to tego wątku jeszcze nie było, nie bijcie. A że jesteśmy skąpi to kupiliśmy i lot i hotel bez dopłaty rezygnacyjnej, więc choćby skały srały (
) to jedziemy.
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąpce paskudne No dobra, ja mam termin @ na 15.09 więc liczę że jak wrócisz to już będę ciężarówką Jak nie będę to sorry ale baty jak się pokażesz na wątku
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
w parcy na dwóch przerwach przy jedzeniu ledwo Was ogarniałam
![]() ![]() znajomy chce zrobić imprezę a ja czekam na @ bo dziwnie tak zrobić i nic ten tego noow iecie o co chodzi
|
|
|
|
#2110 |
|
Konto usunięte
|
Kurde opisałam się i tyle i mi się usunęło.. My tak konkretnie to się rzadko kłócimy - albo jak powie coś o moim dzieciństwie matce ojcu, np że tak mnie wychowała to teraz sama wszystko robię bez niego - sory ale ja w wieku 12 lat gotowalam obiad dla siedmiorga osób , nikt mi nie pomagał. Czułam się jakby to moje dzieci a nie rodzeństwo i ojciec było. Mówiłam wiele razy że to przykre i mnie to zwyczajnie boli jak o tym mówi bo wszystko zaraz mi się przypomina a potem się dziwi dlaczego siedzę zamulona smutna itp.. No i druga kwestia to zawsze robię mega awanturę jak się dowiem że znów jeździł jak wariat. Mówię Wam, cud że nas nie zabił jeszcze. Z dzieckiem też tak będzie jeździł? O nie. Ale on twierdzi że to przecież wolno... Akurat. No ale tak bardzo często się nie kłócimy, bardzo rzadko tak ostro, a tak to o drobne rzeczy. Zepsuje coś, albo przypali cały garnek zupy jak sobie odgrzewa sierota, albo narobi syfu w łazience/kuchni/pokoju , albo jak mu mówię żeby nie latał do roboty tak na zawołanie, ma powiedzmy na 12, szwagier jego zadzwoni i ten leci na dziesiąta i potem jeszcze z godzinę trzeba zostać. Szwagier to jego szef. I wkurza mnie to że zamiast ze mną posiedzieć to leci do tej roboty. A on że pensja bd wyższa itd. O ile? Ile więcej tych linijek zrobi przez te dwie godziny? 10? A od linijki kilka groszy mają, zależy czy do lady czy większy towar hurtowo. Eh wkurza mnie że leci na każde zawołanie. Mówię jak dzwoni przed praca to nie odbieraj i tyle, tamten to chyba też myśli że nic innego on nie ma do roboty.
tak w ogóle to witam się ;* |
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Ale lecicie z tym wątkiem ![]() Już nadrabiam :P Ja miesiączki mam bezbolesne, w sumie zawsze takie miałam ![]() Niunia- testy ciążowe jak i owulacyjne zamawiam od użytkownika sklepstarania My z TŻ spimy pod osobnymi kołdrami. U nas by to nie przeszło, że jedna kołdra Każdy musi mieć swoją :PMój TŻ nie przyjaźni się z żadną ex, bo nie ma żadnej ex ![]() kaja- witamy Zazdroszczę już jednej córeczki! Też bym chciała urodzić w maju albo czerwcu! ![]() TŻ nie śpi w skarpetkach ani po domu nie chodzi, chyba bym go z łóżka wywaliła :P Uważam, że trochę przesadzacie z tymi opłatami za ślub kościelny/chrzest. Są parafie w których te sakramenty są darmowe, wystarczy poszukać i pojeździć. I ksiądz ma obowiązek ochrzcić każde dziecko- czy rodzice są bez ślubu, po rozwodzie itp to nie ma znaczenia. Parafia w której obecnie mieszkam ma cennik- np. (strzelam) ślub 500zł, chrzest 200 zł itp itd. I co, też powinnam się odwrócić od kościoła? Nie, po prostu do tej parafii nie uczęszczam i chodzę do innej (ślub miałam w zupełnie innej, płaciło się "co łaska"). Moja znajoma bierze ślub teraz 3 września i ksiądz nic nie chce, ani złotówki. Oni chcą dać, a on się broni rękami i nogami. Wiadomo, że są księdza pedofile, głoszący herezje, którzy delikatnie mówiąc "minęli się z powołaniem", ale nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Ktoś napisał, że trzeba płacić za strojenie kościoła- strojenie kościoła to dodatek, atrakcja do ślubu- za strojenie auta czy bukiet ślubny również trzeba ślubny, więc nie rozumiem skąd te oburzenie? Organista to nie obowiązek, tak samo jak kościelny. Taak, pewnie są wyjątki jak np. Mysza pisała, ale wtedy się szuka innej parafii. Jak komuś zależy to zawsze znajdzie rozwiązanie ![]() My z TŻ mamy osobne konta. Jak pracuję teraz to jego kasa idzie na rachunki i wszystko inne, a moja jest dla mnie na własne wydatki i coś na konto oszczędnościowe muszę przelać :P A jak nie pracowałam to TŻ dawał mi swoją kartę jak chciałam albo przelew robił. ola- do lekarza! Nie możesz się denerwować...
Edytowane przez Jeannee Czas edycji: 2014-08-23 o 08:47 |
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#2114 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?wiadomo co innego jak się siedzi z małym dzieckiem, gdzie trzeba non stop przy nim coś robić, a co innego też z żywiołową trzylatką, która zwyczajnie się z matką nudzi, bo nie nadąża Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zawsze miałam i mam bolesne @, ale staram się ograniczać proszki, biorę ibuprom jak już naprawdę muszę. Cytat:
![]() Eee ja ostatnio non stop mam chcice ![]() Cytat:
Maj to świetna pora ![]() To ja pisałam o tym wszystkim No każdy ma prawo do własnych poglądów. Jak miałabym brać ślub, to jednak chciałabym żeby było jak sobie wymarzyłam itd. U nas nie ma żadnej parafii w pobliżu, która bierze 'co łaska', moze ewentualnie sobie lawirować między 100zł ogólnie mało jest parafii i księży takich jacy powinni być.. A jestem teraz na bieżąco z kosztami i wymaganiami księży dot ślubów, bo wszystkie przyjaciółki się pohajtały/hajtają ![]() Zmierzyłam dzis pierwszy raz tempkę
|
||||||
|
|
|
#2115 |
|
Konto usunięte
|
Jestem zaje.b.ista. :d
pojechałam ze szwagierka na targ i kupiłam kiecke za dyche :brokuł: będzie w sam raz na sesję, wrzuce Wam potem zdjęcie. Ale mniej więcej to góra z koronki a dol czarno biały w paski, w kształcie koła trochę taka |
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oo wow, za dyche, super ![]() Jutro jedziemy na zakupy do wawy, Tż musi kupić koszule, i musimy trochę dziecia do przedszkola obkupić, chcieliśmy samy szybko wyskoczyć, ale jak Blanka usłyszała ze jedziemy, to nie ma mowy i jedzie z nami.. a jeszcze do teściów mamy jechac, ojjj męcząca niedziela się szykuje |
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
ola- super, za 10 zł
Okazję dorwałaś ![]() kaja- zgadzam się, że takie siedzenie w domu dobija :P Co innego właśnie takie małe dziecko jak piszesz, a co innego bez dziecka albo ze starszym Jakaś praca na 1/4 albo 1/2 to wtedy przynajmniej coś się w życiu dzieje
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Taak, chciałabym np pracować na 3/4 etatu. ale teraz zmieniłam sobie godziny pracy i zamiast 9-17 będe 8-16. Bede mogła ja odbierać Blankę z przedszkola a i zawsze coś załatwić, bo u mnie wszystko do 17 i jak coś musiałam wyskakiwać na szybkości z pracy :/
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja w jakiej branży ta praca?
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2121 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
![]() Ale mialam super wieczor wczoraj ![]() Rozmowa o dzieciach i jak to bedzie jak w koncu sie uda. Moj T.juz sie nie moze doczekac. Kazalam mu sie bardziej postarac w tym miesiacu mowi ze bedzie sie staraj dopoki na zawal nie zejdzie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez zawsze na swojego czekam z obiadem, nawet jak ma swoje kung fu i wraca o 22.30, to czekam z jedzeniem. Wczoraj to byl wyjatek, bo malo jadlam przez WAS!!! Zasiedzialam sie na forum ![]() Cytat:
My postanowilismy wziasc slub na plazy, pewnie gdzies na Karaibach. Moze St Lucia albo Antigua Ale na razie czekam na pierscionek (podobno jest w drodze) Wiecie, kazdy sobie slubuje jak chce, ja juz raz slub przezylam, rowniez inny niz sobie wyobrazalam, bo w kraju mojego exa, potem male wesele dla rodziny w Polsce. Jakos nie bylo to w moim stylu. Bylo ok, ale drugi raz raczej tego nie powtorze. Wolimy z T. jechac za te pieniadze w dluzsza podroz poslubna ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() W planie jest jedno dziecko, a zaraz potem nastepne. A jak wszystko dobrze pojdzie to i trzecie sie zmajstruje. Moze do tego czasu uda mi sie skonczyc moje studia
|
|
|
#2123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie chciałam słyszeć o drugim dziecku potrzebowałam czasu dla siebie, wyjść do ludzi, do pracy, zrobić coś dla siebie, poćwiczyć, postroić się, pobalować Poczuć taką niezależność też Ja zawsze chciałam wziąć ślub z tż. Ale jak zaszłam w ciąże i miałam wizję ślubu na szybkości, odechciało mi się, całe szczęscie moi rodzice byli nawet przeciwni temu, żebyśmy na siłe brali ślub. Mieliśmy wziać po urodzeniu Blanki, ale im czas upływał, tym oboje coraz mniej go chcieliśmy.. Teraz ja nawet wpadam w panikę jak Tż wspomina coś o pierścionku ![]() Mam wrażenie że jak będe żoną, utrace coś z siebie, wiem że to głupie, no ale.. tak mam I też tak myślę, że jeśli weźmiemy ślub, to tylko cywilny, mały, skromny, gdzieśśśś tam.. I tylko jeśli sami odczujemy taką potrzebę 'no tak, chcemy przypieczętować nasz (przykład)20 letni związek' ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Nie, pedagogikę Praca trafiła mi się fartem.. pracowałam jako przedstawiciel handlowy, ale robiło się coraz bardziej kichowato, szła zima. i siostra chrzestnej mojej Blanki zaszła w ciążę, a ma swoją agencję, potrzebowała kogoś zaufanego.. Fakt że byłam zielona i musiałam sie przyuczać od zera. Ale załapałam i teraz od pół roku jestem w sumie sama tutaj Teraz doszedł stażysta od początku sierpnia. a szefowa coraz częściej wpada |
||
|
|
|
#2124 |
|
Konto usunięte
|
O taka ło
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dziekuje
Studiuje Computing and IT, na kierunku Digital Technologies Cytat:
ja juz sie chyba wyszalalam, zreszta wszyscy dookola sa dzieciaci i nie ma z kim szalec. Mi sie juz nawet nie chce. Ewentualnie jakis obiadzik albo wypad na drinka, a tego szalenstwem nie mozna nazwac ![]() A co do slubu, to po rozwodzie myslalam, ze ja juz zadnego slubu wiecej nie biore, ale wiem, ze T. bardzo chce. Ale wlasnie oboje wolimy zeby bylo intymnie i bez rozmachy, zeby to byl NASZ dzien ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- No slicznie ![]() Alez Ty mlodziutka jestes
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Eee świetnaaa Cytat:
Dokładnie, żeby to był NASZ dzień.. Jak widze jak moja przyjaciółka, która wychodzi za tydzień za mąż, wychodzi z siebie to ![]() A i tak każdy jej tyłek potem obrobi że nie tak, nie srak itd.. Ja miałam w sumie rok przerwy w 'szaleństwach' ![]() Każdy myślał że już odpadłam, koniec ze mną, pieluchy mnie pokonały.. Ale nie.. Brałam Blankę pod pachę i do znajomych. Tż często zostawał z małą a ja miałam wychodne. I do tej pory tak jest.. Nikt nawet nie myśli 'o kurde ona ma dziecko to nie pójdzie' bo wiedzą że ja zawsze chętna A Blanka kontaktowa, zawsze którąś ciotkę wyciągnie na grillu do zabawy czy coś ![]() Teraz dwie kumpele z 3 są w ciązy, została mi jedna Wiadomo, nie mówię tu o imprezach z hektolitrami alko w klubie z dzieckiem w wózku, czy obok w pokoju Ale zarówno ja, jak i Tż i nasze mieszkanie jest zawsze otwarte na znajomych. A mała często jeździ na weekendy do babci Ale uważam, że bycie matką - jasne najważniejsze. ale trzeba tez być sobą Edytowane przez k a j a Czas edycji: 2014-08-23 o 10:59 |
|
|
|
|
#2128 |
|
Konto usunięte
|
Ja ogólnie bardzo młodo wyglądam, a w lutym 20Lat skończyłam, siedemnastego. Ale to dlatego że szczupła jestem no i makijaż nie jest jakiś taki mocny, rysy też mam nie az takie ostre. Już starzej wyglądałam jak na czarno włosy farbowałam, normalnie jak smoła czarne, plus wtedy cieniami dużo makijaż - mocniejszy, plus podkład ( teraz nie używam ) to inaczej wyglądałam. Dwa lata temu się pozbyłam czarnych na szczęście i już mam swoje brązowe
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- A tu to wybaczcie, ale nieogarek jestem, bo nie chciało mi się szykować
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mhmhm, rzeczywiście nieogarek ![]() Piękna dziewczyna jesteś |
|
|
|
|
#2130 |
|
Konto usunięte
|
A propos, popaczcie na moje nogi - robią mi się takie krostki, myślałam kiedyś że uczulenie od proszku, ale miałabym przecież też gdzie indziej a tylko na nogach mam. I takie blizny mam po tych krostkach, a balsamuje co dzień i w ogóle. Nie wiem czemu tak mam. Odkąd pamiętam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

chociaż też staram sie jeść zdrowo 

Żona męża swego...