|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Straszny wątek. Część 2.
Cytat:
Do teraz nie wiem, czy to moja wyobraźnia czy coś. .. |
|
|
|
|
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
https://m.youtube.com/watch?v=hHjGtBnSv50
Już widzę jak stoję i płaczę zamiast uciekać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#693 |
|
Holy Crap!
|
Niewyjaśnione zjawiska na zdjęciach, w 4:12 minucie foto jest serio przerażające.
|
|
|
#694 |
|
Konto usunięte
|
Dla ciekawskich
![]() zdjęcie w 4:12 przedstawia czarno-białe zdjęcie uśmiechniętych kobiet z dziećmi ![]() ... i nie byłoby w tym nic przerażającego gdyby nie fakt, iż koło nich widać wiszącą do góry nogami rozmazaną postać. |
|
|
|
|
#695 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
wysłano z mojej Xperii SP
|
|
|
|
#696 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem postaci ze zdjęcia, nie widzą tej wiszącej osoby, patrzą się prosto w obiektyw. Z drugiej strony może zauważyły spadające zwłoki ułamek sekundy po tym jak zrobione zostało zdjęcie ![]() Tak czy siak dziwne to wszystko. |
|
|
|
|
|
#697 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
To moglo tak byc, ze.ktos spadl (zreszta sylwetka jest poruszona), a oni nie zdazyli zareagowac przed zrobieniem zdjecia bo nie zauwazyli, wszak reakcja nasza to ok 1 s. ![]() wysłano z mojej Xperii SP
|
|
|
|
#698 |
|
Konto usunięte
|
Kocham ten wątek !
|
|
|
|
|
#699 |
|
Naczelny Hipster
|
Jak sie chcecie bać na książkach to Lovecrafta czytajcie, ten to mial pomysly
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#700 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
|
#701 |
|
Konto usunięte
|
Jak będę w domu, to obejrzę to
|
|
|
|
|
#702 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#703 |
|
Naczelny Hipster
|
Ja sie bałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez bubu100 Czas edycji: 2014-08-20 o 12:14 |
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym spitalała gdzie pieprz rośnie z takiej chałupy...
|
|
|
#708 |
|
Konto usunięte
|
u mnie ostatnio same otwierają się drzwi do pokoju brata, dzisiaj jeden zegarek sam cofnął się o kilkanaście minut. pewnie moja mama robi sobie jaja
|
|
|
|
|
#709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#710 |
|
Konto usunięte
|
ogólnie to te wszystkie dziwne rzeczy, które dzieją się w moim domu, są dla mnie znakiem, że pomimo swojej śmierci, mama nas wcale nie zostawiła.
ostatnio śniło mi się, że zadzwoniłam na jej numer telefonu, a na moim telefonie ukazał się jakiś cytat. nie pamiętam jego dokładnej treści, ale ogólnie chodziło o to, że po śmierci jest życie i nie należy się jej bać
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na obozie jak byłam, to w jadalni stoi stary piękny zegar, który trzeba codziennie nakręcać, bo inaczej stanie. Przy jednej kolacji zegar zaczął się cofać. Tak o po prostu wskazówki zaczęły lecieć do tyłu jak oszalałe. Cofnęły się o cały jeden dzień, po czym ustawiły się na aktualną godzinę. Nikt nie wie co, jak, gdzie i dlaczego to się stało. Ale zabawę przy kolacji mieliśmy wszyscy
|
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
W tym miejscu czas szybciej płynie
|
|
|
|
|
|
#713 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
![]() wysłano z mojej Xperii SP
|
|
|
|
#714 |
|
Konto usunięte
|
Trochę to dziwne i ciekawe z tym zegarem :P
|
|
|
|
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;47759168]Kocham ten wątek !
[/QUOTE]Co tam u Was?
|
|
|
|
|
#716 |
|
Konto usunięte
|
u mnie jak na razie nic strasznego
ale robi się strasznie, bo robi się coraz ciemniej, a mieszkam w miejscu, gdzie nie ma latarni, w dodatku jest to w pobliżu lasów i pól, także wyobraźnia działa, brrrrrr. ogólnie to nie znoszę października i listopada, bo wtedy moja wyobraźnia pracuje na największych obrotach
|
|
|
|
|
#717 |
|
Biała Dama
|
Mnie póki co nic nie nawiedza :P
Weź głęboki wdech Życie wokół ciebie słodkie jest jak bananowy dżem Webook Filmweb Last.fm Edytowane przez _Matilde_ Czas edycji: 2014-08-22 o 07:25 |
|
|
|
|
#718 |
|
Konto usunięte
|
Witam
Pierwszą opowiedział mi dziadek. Jego mama zmarła, kiedy był bardzo małym dzieckiem, zdaje się, że na komplikacje po operacji pęcherzyka żółciowego. W jej rodzinnych stronach był taki przesąd, że gdy ktoś pukał do drzwi wejściowych, to nigdy nie wolno było mówić ,,proszę" ani ,,otwarte" bo w ten sposób zapraszało się śmierć. Ale raz o tym zapomniała, bo była zajęta w kuchni, myślała, że sąsiadka przyszła pogadać. Drzwi się otwarły, ale poza przeciągiem nic się nie stało. Bardzo zdenerwowana opowiedziała tę historię sąsiadce, bała się, że coś się stanie mojemu dziadkowi, bo był małym i dość chorowitym chłopcem. Niestety, kilka tygodni później sama zmarła, a po latach sąsiadka opowiedziała dziadkowi tę historię Drugą opowiadała koleżanka mojej mamy. Na studiach zaangażowana była w jakąś taką grupę medytacyjną, nie była to sekta hinduistyczna, ale generalnie chodzili po górach i medytowali, w tym ich systemie magiczne znaczenie miał mieć wschód i zachód słońca. I istotnie, pogrążyła się w medytacji i nagle zobaczyła osobę z jej rodziny, która kilka lat wcześniej popełniła samobójstwo. Miała wyraz strasznego cierpienia na twarzy, płakała, wyciągała ku niej dłonie i ta koleżanka też próbowała jej dotknąć. Powstrzymał ją przewodnik tej grupy, który bardzo na nią nakrzyczał, był przerażony. To była jej ostatnia medytacja, a tę historię zawsze przytaczała mi mama, bym trzymała się z daleka od wróżb, wywoływania duchów i innych takich niefajnych eksperymentów. Trzecia historia przydarzyła mi się osobiście. Jadąc z rodzicami na wybrzeże chorwackie zatrzymaliśmy się na nocleg w Krajinie (czy jakoś tak), to chorwacki region, gdzie toczyły się bardzo krwawe walki podczas wojny w Jugosławii. Miałam osobny pokój. Zasunęłam wszystkie rolety, było ciemno jak w grobowcu dosłownie, absolutnie żadnego źródła światła. Obudziłam się a na ścianie zobaczyłam szybko przesuwające się światełka. Podeszłam do nich i jednego z nich dotknęłam, oświetliło mi palec, tak jakby było źródłem światła a nie odbiciem. Bardzo się wtedy przestraszyłam, pobiegłam do rodziców i ja, stara wówczas 14letnia krowa, spałam w łóżku z mamusią i tatusiem Dobrze, że spaliśmy tam tylko jedną noc.
|
|
|
|
|
#719 |
|
Konto usunięte
|
ciekawe historie.
![]() ciekawi mnie, jakby się skończyło dotknięcie duszy samobójcy ![]() dużo się mówi, że pukanie w drzwi (jeśli nikogo za nimi nie ma), wróży śmierć. kolega opowiadał, że gdy jego ojciec umierał w szpitalu, w jego domu zaczęły mrygać żarówki. wymienił je na nowe, a one dalej mrygały. w tym momencie zmarł jego ojciec. |
|
|
|
|
#720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od tamtej pory zawsze bardzo bałam się tej świeczki podczas kolędy. .. To samo słyszałam o spadającym ze ścianie krzyżu. Brrrrr.. W ogóle w mojej mieścinie, na moim odiedlu swojego czasu przyszła fala samobójstw, a dokładnie powieszeń - w przeciągu miesiąca powiesiło się 15 osób - z każdego bloku co najmniej jedna. Od 16-letniej dziewczyny po 80-letniego dziadka. Podobno kiedyś na tym osiedlu stał tartak, w którym powiesił się mężczyzna. Ludzie byli przerażeni w poprosili księdza o poświęcenie tego miejsca. Po poświęceniu w miasteczku znowu był spokój. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

. Kiedyś mogłam więcej straszydeł oglądać a teraz chyba jestem stara i skapciałam