Styczniowe mamusie 2015, cz. III - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 20:46   #2011
Princes 18
Raczkowanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja zanim zrobiłam test to na biegi mnie wzięło , ale jakoś mało wytrzymałam podczas tych biegów, ledwo do domu mogłam dojść 22 maja była to niedziela , mój tż mówi zrób test a tam dwie kreski
22 maj to byl czwartek 25 niedziela

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość

Princes no to za 5. miesiąc, brzmi poważnie

a my robiliśmy test w miejscu, gdzie Młody się począł tak się złożyło hah

Niby powaznie brzmi ale bede chyba niespokojna do 19t1d.. w tamtej ciazy "to" sie stalo i wiem ze jestem dziwna ale jakos mysle ze jesli ten pamietny czas minie to dalej donosze
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 20:46   #2012
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Nuna wow Gratuluję! Zmieniam zaraz na pierwszej stronce

Bajlaga a gdzie sie począł ?

W pewnym miejscu, do którego często przyjeżdżaliśmy i lubiliśmy tam przesiadywać no i tak po małolatowemu począł się w aucie

Princes
wiesz, że o Tobie myślałam, właśnie o "tym" dniu, jakie myśli muszą krążyć po głowie... ale naprawdę wierzę w to, że teraz będzie dobrze, U KAŻDEJ Z NAS, bez wyjątków

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-08-22 o 20:48
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 20:52   #2013
Kinqaa
Zakorzenienie

Bajlaga nieźle

Ja właśnie 25maja zrobilam test

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 20:55   #2014
bajlaga
Zadomowienie

Kinqaa oo, w moje urodziny i chyba rocznicę ślubu Karoloo
Stary 2014-08-22, 21:00   #2015
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
ja tez bylam pewna wlasnie ze znow sie nie udalo.. obserwowalam swoj organizm od kilku cykli i bylam przekonana ze wyczuje ten moment gdy sie uda...Jednak sie pomylilam bo nie czulam kompletnie nic!! nawet mdlosci nie mialam w do tej pory...
Przypomnial mi sie ten dzien...Byl to 24 maj sobota i bylismy umowieni znowu na jakas impreze,kilka dni wczesniej znalazlam schowany test ciazowy ktorego wlasciwie do tej pory nie wiem dlaczego wczesniej nie uzylam(mam manie chowania, chomikowania itd) sprawdzilam date waznosci i byl dawno po terminie ale mimo to zrobilam go i patrze a tu dwie kreski. z jednej strony radosc ale przypomnialo mi sie ze test stary wiec kazalam kupic tz drugi i wyszedl identycznie tego dnia juz odwolalismy impreze i cieszylismy sie ze w koncu sie udalo

Zapomnialam ze my mamy podobne daty i sprawdzilam a ja trzy dni temu zaczelam 5 miesiac jak szybko
Czyli testowałaś gdy ja ślub brałam

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie:
Dzidziuś jest na 100% SYNUSIEM, siurek jak się patrzy,tak więc musimy szukać imienia. Super, że będzie parka Waży 380 gram, wszystkie wymiary zgodne z tp Nasze małe wielkie szczęście.
No to witamy kolejnego chłopaka w styczniu

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 21:02   #2016
Kinqaa
Zakorzenienie

Bajlaga o widzisz haha

Moje urodziny są za 9 dni, ale nic chyba nie robie. Tylko ciasto pewnie

you have lost a diamond

Stary 2014-08-22, 21:02   #2017
Princes 18
Raczkowanie

Cytat:

Princes
wiesz, że o Tobie myślałam, właśnie o "tym" dniu, jakie myśli muszą krążyć po głowie... ale naprawdę wierzę w to, że teraz będzie dobrze, U KAŻDEJ Z NAS, bez wyjątków
Powiem Ci ze jest to dziwne uczucie...z jednej strony na kazdej wizycie przekonuje sie ze jest ok,bije serduszko, leki biore by tamta sytuacja sie nie powtorzyla,chodze doslownie jak z jajkiem takze powinnam byc spokojna ale z drugiej strony przypominam sobie ze wtedy rowniez doslownie nic nie wskazywalo ze cos sie dzieje, ze jest nie tak.

ale tak sobie teraz siedze i mysle ze moze jest cos ze mna nie tak bo ja niczym nie potrafie sie dlugo cieszyc..najpierw bylam nie spokojna czy lekarz potwierdzi ciaze, pozniej czy bije serduszko, nastepnie za wynikami i gdy bylam pewna ze to koniec niepokoju to znow ubzduralam sobie ze dopoki nie poczuje ruchow to nie bede spokojna bo pewnie tym razem znow cos pojdzie nie tak i nie nalezy za wczasu cieszyc by potem mniej cierpiec...
Stary 2014-08-22, 21:07   #2018
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Melduję się po wizycie:
Dzidziuś jest na 100% SYNUSIEM, siurek jak się patrzy,tak więc musimy szukać imienia. Super, że będzie parka Waży 380 gram, wszystkie wymiary zgodne z tp Nasze małe wielkie szczęście.
Kolejny siusiak!

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
W pewnym miejscu, do którego często przyjeżdżaliśmy i lubiliśmy tam przesiadywać no i tak po małolatowemu począł się w aucie
Cóż za szaleństwo!
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 21:28   #2019
Kinqaa
Zakorzenienie

I cisza...

Princes nie myśl negatywnie! Mówilysmy ,że będzie ok i było! No i dalej będzie

you have lost a diamond

Stary 2014-08-22, 21:51   #2020
Zuzanka90
Raczkowanie

Kinqa sprobuje tego schabika w niedziele upichcic dzięki

Lilijka, Tomorrow
pastę zmieniłam i szczerze niewiele mi to dało, krwawie nawet jak jem cos twardszego:// a jak myję zęby wyglądam jak wampir widocznie taka moja uroda w tej ciazy, bo z nosem to samo:// postaram się jeszcze gina wypytac czy cos sie da z tym zrobic, jak nie zapomnę, bo ja to zawsze mam 1000 pytan zanim do gabinetu wejdę, a tam juz ani jednego:P

Nuna gratuluje synka
A Brawurce malej damy

U nas udało się w drugim cyklu, i teraz z perspektywy czasu wiem, że odczułam nawet zagnieżdżanie się malucha (mialam straszne mdłości, zawroty głowy i ogolnie bylo mi bardzo slabo) strasznie sie tym nakreciłam ale jak zrobiłam test (3 dni przed spodziewana - nie mogłam wytrzymac;p) i wyszedl negatywny, to sobie wytłumaczylam, ze te wszystkie objawy to przez to, że tak bardzo chce tej dzidzi... No a pozniej byl weekend majowy, postanowiłam sobie odpuscic dumanie, popilam i 4 maja wstałam z samego rana i zrobiłam znów test, bo mi coś nie grało, jakieś takie dziwne uczucie miałam cały czas, że coś/ktoś tam jest i jest

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Princess glowa do góry chyba wszystkie juz czasem tak wymyślamy może z nudow tez się czasem czuję jakbym sobie tak o przytyła tylko, albo wydziwiam, że coś się dzieje, może to taka nasza matczyna natura się odzywa i przyzwyczaja nas do tego, że do konca zycia się bedziemy martwic
Zuzanka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 21:52   #2021
Princes 18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zuzanka90 Pokaż wiadomość
postaram się jeszcze gina wypytac czy cos sie da z tym zrobic, jak nie zapomnę, bo ja to zawsze mam 1000 pytan zanim do gabinetu wejdę, a tam juz ani jednego:P
a u mnie znow ostatnio na kazda wizyte jade z mama poniewaz ona ma problemy ginekologiczne a ze jezdzimy do innego miasta bo lepsza opieka itd to zapisujemy sie razem i ostatnio czkemy w kolejce a ze ciezarne wchodza pierwsze to mama do mnie: Ewelina tylko jak wejdziesz to nie zadawaj znowu miliona pytan bo ty jestes zawsze najdluzej z wszystkich i i nnekobiety sie deneruja ze musza tyle czekac. Ale ja jestem tego zdania ze jak cos mnie nie pokoi to musze porozmawiac bo czytanie na necie daje wiecej zlego niz dobrego a pozatym kazda wizyta prywatnie takze chce byc zbadana itd
Stary 2014-08-22, 22:01   #2022
Zuzanka90
Raczkowanie

Dokładnie. Za to płacimy, a nikomu sie nic nie stanie jak poczeka na swoją kolej chwilę... Ja znowu jak juz tam wejdę to zawsze zapominam o co chcialam zapytać, ostatnio nawet nie dostałam zdjęć z 2 wizyt (mozeto glupie ale mi szkoda bo to piekna pamiatka) i mialam sie na ostatniej wizycie upomniec, ale jak mi zaczał gadać o tej szyjce to nazwiska wlasnego z nerwów zapomniałam i o zdjeciu tez... Musze zaczac sobie na kartce pisac pytania:P
A co do cztania na necie, masz racje!!! Jak sie naczyta czlowiek, co komu i kiedy sie stało to jeszcze wieksze nerwy...
Zuzanka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 23:23   #2023
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
Mysle ze od 450 zl sie zaczynaja. Ciążowe niewiele tansze wiec wole na dziecieca. Zreszta ja swoich zdjęć nie.lubie ale.malucha zdjec chce miec duzo, mysle nawet o jakimś dobrym aparacie
Rany to teraz sięcieszę że mam kuzyna fotografa i siostrę też zaoszczędzę
Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Ja też stawiam na używane. maluszki rosną ekspresowo i według mnie szkoda się tak wykosztowywać. Tak na prawdę sporo rzeczy będę mieć używanych - niektóre, które w domu już mam wyglądają wręcz jak nowe, a na pewno liczna rodzina jak to zwykle bywa zasypie nas prezentami
Pewnie tak ale ja npp mam takie uczucie że chce po prostu coś kupić bo np mama twierdzi że już wszystko jest np. po mnie. ( chyba nie bierze pod uwage ze moze byc chlopiec)

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
ja też to uwielbiam, fajna jest zabawa, bo popukam w brzuch a ta mi odpowiada kopniakami, tata przyjedzie, mówi coś do niej a ta zaczyna mnie kopać. Raz tylko mnie zdenerwowała, bo tak mocno mnie kopała, że spać nie mogłam, ale to jest najpiękniejsza rzecz.
Mnie jeszcze aż tak nie kopie ale zdarzy sie mały kopniaczek

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wpadłam na dosłownie chwile zameldować przebieg wczorajszej wizyty u gina.
Mieliśmy szczęście bo szpital wczoraj dostał nowy aparat usg dzięki czemu dzidziuś został obejrzany z każdej strony do tego 3 d oraz kardio. Dostaliśmy zdjęcie buzi
Pierwsze co lekarka nam powiedziała to ze jajek ona tu nie widzi wiec będziemy mieć dziewczynkę
Gratulacje

Cytat:
Boję się ,że nie donoszę tej ciąży. ..
Znow się denerwuje. ..
Nawet tak nie myśl wiadomo że sie każda z nas gdzieś tam w środku boi ale grunt to pozytywne myślenie

Cytat:
Simone, za dziewuszkę. Jakoś też jak dziewczyny przeczuwałam, że u Ciebie kobietka<3

Brawurka super, że ok. Ale Ci się trafiło zawstydzone dzieciątko. Ale skoro pani doktor jajca nie zaświeciły to pewnie ona. I teraz się wyrównują kobietki.

dla chorowitków zdrówka

Ja dziś na obiad robiłam leniwe z cynamonem

Co do ruchów dla mnie to też najpiękniejsza rzecz i uwieżcie-tęskniłam po ciąży za nimi. teraz staram się cieszyć każdym, bo może to ostatnia ciąża.

Melduję się po wizycie:
No i kolejny facet

Cytat:
a u mnie znow ostatnio na kazda wizyte jade z mama poniewaz ona ma problemy ginekologiczne a ze jezdzimy do innego miasta bo lepsza opieka itd to zapisujemy sie razem i ostatnio czkemy w kolejce a ze ciezarne wchodza pierwsze to mama do mnie: Ewelina tylko jak wejdziesz to nie zadawaj znowu miliona pytan bo ty jestes zawsze najdluzej z wszystkich i i nnekobiety sie deneruja ze musza tyle czekac. Ale ja jestem tego zdania ze jak cos mnie nie pokoi to musze porozmawiac bo czytanie na necie daje wiecej zlego niz dobrego a pozatym kazda wizyta prywatnie takze chce byc zbadana itd
płacisz wymagasz. masz prawo zadawać mnóstwo pytań. Ja wiecznie zapominam o co chciałam zapytać.
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 06:28   #2024
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dzień dobry, noc przespałam, wstałam o 5.30. Jednak jeszcze sobie leżę i dogrzewam się.

zaliczyłam już śniadanko: mleko z miodem i chleb z nutellą
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 06:48   #2025
bajlaga
Zadomowienie

Ahoj

Cytat:
Bajlaga o widzisz haha

Moje urodziny są za 9 dni, ale nic chyba nie robie. Tylko ciasto pewnie
Ja nie lubię urodzin, ani moich ani czyichś (ale dziwne słowo)
Ale Młodego urodziny na pewno polubię

Princes to wszystko siedzi w psychice, łatwo mówić, żebyś się nie martwiła, ale musisz sama w to uwierzyć, że będzie dobrze. A ruchy poczujesz. Ja jeszcze nie czuję kopniaków, dziś 20t0d

Wiecie co, nie umiem ziewać i nie mogę się przeciągać!
Stary 2014-08-23, 07:00   #2026
Kinqaa
Zakorzenienie

Hej...
Nie wyspalam się totalnie. Jakos. Spróbuję moze jeszcze zasnąć. .

you have lost a diamond

Stary 2014-08-23, 07:16   #2027
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dzień dobry

za wszystkie wizyty

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2014-08-23 o 07:38
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 07:31   #2028
niunia_ona
Zakorzenienie

hej ,położyłam się wczoraj z bólem głowy i dziś wstałam z bólem głowy;/ ale spałam całą noc.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, noc przespałam, wstałam o 5.30. Jednak jeszcze sobie leżę i dogrzewam się.

zaliczyłam już śniadanko: mleko z miodem i chleb z nutellą
no to szybko po śniadanku ja zjadłam dwie landrynki na mdłości coś pomogło choć nie wiele;P

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:

Princes
heheh szaleństwo , no ale to fajnie , przecież nam też się należy odrobina szaleństwa myśmy poczęli w dzień seksu 7 czerwca ;D hehehe

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Simone, za dziewuszkę. Jakoś też jak dziewczyny przeczuwałam, że u Ciebie kobietka<3

Brawurka super, że ok. Ale Ci się trafiło zawstydzone dzieciątko. Ale skoro pani doktor jajca nie zaświeciły to pewnie ona. I teraz się wyrównują kobietki.

dla chorowitków zdrówka

Ja dziś na obiad robiłam leniwe z cynamonem

Co do ruchów dla mnie to też najpiękniejsza rzecz i uwieżcie-tęskniłam po ciąży za nimi. teraz staram się cieszyć każdym, bo może to ostatnia ciąża.

Melduję się po wizycie:

gratulację

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 07:38   #2029
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

niunia biedcatwo, wiem co to znaczy ból głowy w ciąży

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-23, 07:42   #2030
nuna2
Zakorzenienie

KINIA miałam Ci wczoraj odpowiedzieć i mi umknęło. Ani tak nawet nie myśl, że nie donosisz.... U mnie też w środku gdzieś tam jest strach ale odtrącam go z całych sił.

Dziękuję za wszystkie gratulacje. Co do imion mi Marcel też się pdoba<3 Ale męzowi nie.
Myślimy nad imionami typu Filip, Mikołaj, etc.

Princes, za to płacimy, żebyśmy pytały o co chcemy i ile chcemy. Po to chodzimy prywatnie, żeby nam nikt czasu nie naliczał.

Skończyłam dziś 21 tydzień, tak więc jutro wkraczamy w 22 Z tego powodu małe skacze po pęcherzu

A pytała któraś kiedyś o wysokość macicy-moja jest już nad pępkiem. Ale doktor badał, ja się nie znam.

Z info od doktora: nie leżeć już na plecach, tylko na boku.

Biorę się za sprzatanie.
Stary 2014-08-23, 07:45   #2031
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
niunia biedcatwo, wiem co to znaczy ból głowy w ciąży
masakraa! ale tabletek nie biorę boję się o maleństwa więc wolę pocierpieć.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-23, 07:55   #2032
suszarka
Buc

cześć dziewczyny.

szukam dobrego i sprawdzonego przepisu na szarlotkę na kruchym spodzie, ma ktoś coś do polecenia?

dodam, że jak chodzi o pieczenie ciast jestem beznadziejna.
Stary 2014-08-23, 07:59   #2033
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
22 maj to byl czwartek 25 niedziela

Niby powaznie brzmi ale bede chyba niespokojna do 19t1d.. w tamtej ciazy "to" sie stalo i wiem ze jestem dziwna ale jakos mysle ze jesli ten pamietny czas minie to dalej donosze
nie myśl o tym , to nic nie pomoże , co ma być to będzie,także ciesz się każdym dniem z maleństwem w środku grunt to pozytywne myślenie

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

szukam dobrego i sprawdzonego przepisu na szarlotkę na kruchym spodzie, ma ktoś coś do polecenia?

ja niestety też jestem beznadziejna co do ciast

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-23, 08:30   #2034
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Suszarka wejdz sobie na mojewypieki.com i tam masz zakladke ciasta z jabłkami albo szarlotki. Ją uwielbiam od nich szarlotke sypana. Nie ma opcji zeby sie nie udała a jest pycha.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-08-23, 08:34   #2035
niunia_ona
Zakorzenienie

mam pytanie , dzisiaj wchodzę w 13 tydzień , dodam że na brzuchu mam trochę tkanki tłuszczowej , w jakim tyg zauważyłyście rosnący brzuch? w spodnie już nie wchodzę bo nie mogę się dopiąć , a jak się dopnę to się czuje nie komfortowo.bo się boję że coś nie tak z maluchami jak już kolejny tydzień a brzuszka w sumie nie ma , tylko jakieś powiększenie poniżej brzucha

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-23, 08:48   #2036
gggg85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

słynny przepis mojej mamy smakuje wszystkim ale jestem w pracy i nie jestem jego pewna jak nie jest potrzebny na juz to sprawdzę później.

zaczyna sie to tak ... dwie garści mąki i tu się nasuwa pytanie czy duża ręka a więc większa, cztery żółtka, margaryna, łyżka albo dwie kwasnej śmietany to zależy jaka konsystencja ciasta będzie i chyba ze dwie łyżeczki proszku do pieczenia a i cukier wanilinowy - chyba to wszystko ale jak coś to sprawdzę. A jabłka robię po swojemu kroje na małe kawałeczki podduszam w garnku z cukrem i dużoooo cukru wanilinowego bo uwielbiam tak, czasami dodaje do jabłek rodzynki jak mam

zapomniałam o cukrze ale nie pamiętam ile - pewnie z pół do 1 szklanki

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Wydaje mi się że większość z nas boi się że coś będzie nie tak z ciążą- ja też po każdej wizycie u gina jestem bardziej przestaraszona niż przed. A to że długo patrzył na usg i nic nie mówił a te że dzidziuś spał i się za bardzo nie roił. Teraz na połówkowym wypiął się tyłem i ani twarzyczki nie było widać ani dokładnie rączek ani dokładnego badania serduszka nie można było zrobić. Gin mówi że według niego dzidziuś jest zdrowy i wszystko jest w porządku i że sprawdzi to następnym razem a ja się martwię dlaczego dziecko się tak mało rusza (dodam ze poza USG w domu czuje ruchy może nie non stop ale coraz częściej).
Przez ten stres kłócimy się z TŻ bo na kimś trzeba się wyładować
Chyba tak to już jest z ciężarnymi

Edytowane przez gggg85
Czas edycji: 2014-08-23 o 10:11
gggg85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 08:50   #2037
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gggg85 Pokaż wiadomość
słynny przepis mojej mamy smakuje wszystkim ale jestem w pracy i nie jestem jego pewna jak nie jest potrzebny na juz to sprawdzę później.

zaczyna sie to tak ... dwie garści mąki i tu się nasuwa pytanie czy duża ręka a więc większa, cztery żółtka, margaryna, łyżka albo dwie kwasnej śmietany to zależy jaka konsystencja ciasta będzie i chyba ze dwie łyżeczki proszku do pieczenia a i cukier wanilinowy - chyba to wszystko ale jak coś to sprawdzę. A jabłka robię po swojemu kroje na małe kawałeczki podduszam w garnku z cukrem i dużoooo cukru wanilinowego bo uwielbiam tak, czasami dodaje do jabłek rodzynki jak mam

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Wydaje mi się że większość z nas boi się że coś będzie nie tak z ciążą- ja też po każdej wizycie u gina jestem bardziej przestaraszona niż przed. A to że długo patrzył na usg i nic nie mówił a te że dzidziuś spał i się za bardzo nie roił. Teraz na połówkowym wypiął się tyłem i ani twarzyczki nie było widać ani dokładnie rączek ani dokładnego badania serduszka nie można było zrobić. Gin mówi że według niego dzidziuś jest zdrowy i wszystko jest w porządku i że sprawdzi to następnym razem a ja się martwię dlaczego dziecko się tak mało rusza (dodam ze poza USG w domu czuje ruchy może nie non stop ale coraz częściej).
Przez ten stres kłócimy się z TŻ bo na kimś trzeba się wyładować
Chyba tak to już jest z ciężarnymi
bardzo się boję , no ale nie u wszystkich jest szybko brzuch widać. no nic teraz będę żyć w stresie do poniedziałku

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-23, 09:01   #2038
dusiolka
Zakorzenienie

Niunia w 13tyh do brzuch bardziej wyglądał na "duze wzdęcie",akurat tym nie masz sie co przejmowac póki co,to indywidualna kwestia
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 09:03   #2039
sjero
Raczkowanie

Cytat:
lilijka oj, wygrzewaj się, zdrowiej szybko
i dziękuję

sjero kurczę, mi jeszcze troszkę brakuje do 6. miesiąca, ale zleci to w mgnieniu oka... a u Ciebie chłopak czy dziewczyna? Wybacz jeśli jesteś na 1. stronie i jest to napisane, zaraz zobaczę (leeeń)
dziewczynka, na 100%
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 09:07   #2040
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Niunia w 13tyh do brzuch bardziej wyglądał na "duze wzdęcie",akurat tym nie masz sie co przejmowac póki co,to indywidualna kwestia
super bo ja już sobie coś wkręcałam

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości