|
|
#2701 | ||
|
Panaroja
|
Dot.: Scent Bar LIII
Cytat:
![]() 2.no przeca to oszyfiste koronki najmilej widziane ![]() 3.hyhy , to ja mam konfiturę z porzeczek w gronkach smażoną w roku pańskim 1993 ponieważ okazała się niejadalna z powodu pestki niewydrylowane a okazji do użycia w celach zdobniczych było za mało czyli żadna , tak sie została i tkwi bo jakoś mi wywalić szkoda , jako że nikt chyba dziś takich konfitur nie robi ![]() Cytat:
![]() podłogę wyszoruj dla uspokojenia
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#2702 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Mam kryminał o seryjnym mordercy. Dość inspirujący
|
#2703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. 3. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#2704 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Co za pogoda, rano był 10 st
![]() Kliknęłam właśnie śliczną miniatureczkę Kingdom edp A jutro letę na pocztę po Sensei i She od Skrbtk
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2705 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja żem gararetkeu z czarnej porzeczki robił miesiąc jakiś temu - sama się miała zsiąść, od tej porzeczkowej pektyny naturalnej, psia kostka! Się nie zesiadła oczywiście, musiałem pootwierać słoiki, zagotować ponownie i dodać 3 żelfixy! I w sumie nadal się nie zsiadła tak, jak gararetka powinna A co roboty miałem z tym owocem! Połowę jego wagi stanowiły maluteńkie ślimaki we skorupkach ![]() |
||
|
|
|
#2706 | ||||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Święte słowa ![]() Przejrzałam internety i nie ma dla mnie płaszcza w akceptowalnej cenie, będę pod stary upychać długaśny sweter żeby nie wyglądał tak kuso. Podobno chce ale nie jestem pewna czy rozumie pytanie ![]() Cytat:
Cytat:
Podwójne Cytat:
No ba, a jak przegniesz z dawką to schudniesz Gratuluję dobrych wyników.Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- O modle zapomniałam. Może to orientalne modły były? Medytujący indyk taoista? |
||||||
|
|
|
#2707 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Mój też chciał, ale na szczęście najpierw pojawienie się kota dało nam chwilę spokoju, potem nowy rower, a ostatecznie zwyciężył argument, że jest ryzyko, że to będzie siostra, a nie brat
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2708 | ||
|
BAN stały
|
Amsakra
![]() I ogrodowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() --- Wam też tak wizaż zamula?! |
||
|
|
|
#2709 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Jeszcze pytanie z cyklu płaszczowego: 65% wełny w składzie, 20% poliamidu i 10% akrylu nastawia optymistycznie, nada się na zerowe temperatury? Pozostałe 5% to "podszewka" cokolwiek twórca metki miał na myśli. Rzecz bez ocieplenia. Pytam bo nigdy nie zwracałam uwagi na składy ale może czas zacząć. |
|
|
|
|
#2710 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ależ skąd, powiedziałam szczerze, że nie ma gwarancji na niemowlę płci męskiej
A syn jest w takim wieku, że nie lubi zbytnio płci przeciwnej
|
|
|
#2711 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2712 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Wystarczy mi jeden przemądrzalec w domu
![]() Jak był u mojej mamy to pod prysznic wlazł w skarpetkach Stanowczo za dużo reklam ogląda ![]() ad pogrubione: I to wcale nie sugeruje, że kocha mycie we własnej- na hasło, że ma iść do wanny odpowiada: Ale ja się przecież wczoraj myłem!
|
|
|
#2713 | ||||||
|
Panaroja
|
![]() Cytat:
i gratuluję oraz współczuję ![]() Cytat:
![]() 2.no a so , wszak niespełniony historyk sztuki i archeolog jezdem i kocham zabytki ![]() 3.a bo pewnie za mało cukieru żeś wsypał to i niezgalaretowaciała ![]() 4. no to jasne czemu się nie sgarareciła - wszak śluz ślimaka przeszkodził ale za to można zamiast kremu ze ślimakiem na tfasz stosować odmładzająco a skorupki odcedziłeś ?![]() Cytat:
![]() 2.i długie wełniane babciowe reformy w kwiatuszki do kolan , znaczy reformy do kolan nie kwiatuszki 3. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może dotrze ![]() macham znad tłukących się kothuf i oddalam w rejony sypialne
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||
|
|
|
#2714 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś wypiłam pierwszego grzańca tej ... jesieni Niedługo to jesień chyba będzie się w lipcu zaczynać
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||||
|
|
|
#2715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Znad meeeeega udanego wieczoru na mieście z przyjaciółką, matką 4mies dziecka
Cytat:
Buraczanka ![]() Cytat:
2. 3. To samo mi przyszło do głlowy, porządna służba w tej chacie. 4. pękam 5. Widzę to !!!
|
||
|
|
|
#2716 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
![]() 2. Widzę porcelanowe i szklane koty Nie chce mi sie spać, nie chce mi się spać, nie chce mi się spaaaać !!!
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-08-23 o 00:45 |
||||
|
|
|
#2717 | |||||
|
BAN stały
|
Jakby każdy tak myślał, to by już Polski nie było!
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mam tego w cholerę ![]() Cytat:
Żem ostatnio pytania egzaminacyjne z 6tego roku przeglądał i wszystko (oprócz tego prawniczego beukotó Plamy Wiszniewskiego i krwiak podtwardówkowy w śmierci z oparzenia, zagadka roku, dobre kokufa sobie! ![]() Cytat:
Obok soli i pieczywa! I obok czegos tam jeszcze... ![]() Cytat:
Żem nad zlewem garba giou godzinę ponad, ślimory od tkanki owocowej własnoręcznie izolując! Kulka po kulce, ślimor po ślimorze --- I w ogóle to kciuki czymta Mama stwierdziła, że jeśli ten kociak się znowu pojawi, to go bierzem!
|
|||||
|
|
|
#2718 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak jechałam do pracy (przez las ![]() ad 2 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tzn nie takie minus 10 ale parę stopni poniżej 0 dało rade Cytat:
Cytat:
d 2 no skoro wiosna się zaczyna w lutym, lato w maju to jesień też musi wcześniej ![]() Cytat:
Znad kawy |
|||||||
|
|
|
#2719 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
A pierwszy grzaniec był w zeszłą sobotę.Cytat:
2. zdecydowanie szybko marznę. Kuuurde, a już myślałam, że znalazłam tani i sensowny płaszcz... Też nie miał ocieplenia? |
||
|
|
|
#2720 |
|
To ja :)
|
Macham z Budapesztu. Próbowałam nadrobić, ale czasu mi zabrakło, trzeba zaraz lecieć na Toulouse-Lautreca.
Powiem Wam, że od lutego widzę wielkie zmiany, poprawa duża -nowe sklepy, nowe knajpy, cała dzielnica odżyła -po powrocie pokażę Wam zdjęcia. Orban wie, co robi, wie,jak kraj z kryzysu wyciągnąć. Żeby nie było różowo -jest pełne zachmurzenie, więc zdjęcia będą słabe. Ale i tak dopiero poznaję mój aparat, więc nie cierpię za bardzo ;-) Miłego!
|
#2721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. 3. mamuuuusiuuuuuu aaaaaaaaaaaa ale żeś mi zafundował pracę mięśni (jakich mięśni ) z rana. Dobrze że wcześniej byłam siku. Padłam Ufff bo wiem że pojechałąm po bandzie, ale to taki mój czarny humor, na sama wiesz Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2722 | |||
|
Panaroja
|
snad lecenia po zakupy
Cytat:
![]() 2. 3. ![]() Cytat:
2.a wiesz jak ta profesja tragicznie śmierdzi ? i zdarza się np że rak wypełźnie obiektowi badań z rękawa albo się obiekt rozpada w ręcach bo tak zepsuty ![]() 3.hery i koki ?4.oj no so Ty , nie czuj się , wię jak to jest i dlatego nigdy przenigdy nie będę już nic robić z winogron ogrodowych - stada maleńkich ślicznych ślimaczków popylające po każdej jagódce tam i nazad 5.sie robi ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mursz mi się nie cytła - udanego spadam na zakupy i cukinieu przerabiać
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2014-08-23 o 10:10 |
|||
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
też bez ocieplenia, materiał i podszewka
![]() aż sprawdziłam skład i ma tak: 51% poliester, 35 % wełna, 14 % akryl no wiec dużo gorzej niż ten "Twój" Powiem tak: jeśli będziesz musiała w zimie dużo łazić, stać na przystankach itp i jeśli zima będzie prawdziwa zimą a nie taką jak w zeszłym roku to faktycznie może być za cienki. W przeciwnym razie myślę ze da radę ![]() Ja do pracy albo jeżdżę autem albo chodzę pieszo (spacer 10-15 minut) i w zeszłą zimę może ze 3 razy zamieniłam ten płaszcz na puchowy, przez resztę czasu było mi w tym pseudo wełnianym wystarczająco ciepło Cytat:
|
|
|
|
|
#2725 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Chaliera, obejrzałam "Suits" do końca, nowe odcinki dopiero w przyszłym roku
|
|
|
#2726 | |
|
Mother of Cats
|
Ewuś, bardzo się cieszę, fajną niespodziankę zrobiły Ci wyniki
Red, wełny całkiem sporo ma ten płaszcz, przed małym mrozem IMO ochroni, pytanie czy na wiatr też da radę. Sprawdziłam swój płaszcz na jesień i wczesną zimę: ma tylko 21% wełny... A ostatnią zimę obgoniłam ![]() Cytat:
![]() I kciuki za kociaka
Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2014-08-23 o 11:23 |
|
|
|
|
#2727 |
|
Nindżopesz
|
Ewuś, Aileenn, dzięki za poradę
To chyba go wezmę. Na prawdziwą zimę mam prawdziwy kożuch do kolan, którego nic nie przebije. Na początek jesieni też mam płaszczyk ale to zupełna cienizna, brakuje mi czegoś na początek zimy, w czym da się pokazać ludziom kiedy to jeszcze nie chodzi się okutanym w cokolwiek brodząc w zaspach.
|
|
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj Orange is The New Black, ale to całkiem inna bajka. No i w sumie bajeczka, ale bajeczka to tylko materiał dla ujęcia ważkich spraw tyczących sie traktowania kobiet jak i mężczyzn, wiadomo, zawsze życiowe perypetie na jakimś wątku muszą być oparte, przejaskrawienie musi być. W oryginale, jest tam dosyć dobry dowcip, gorzki dowcip, sarkazm, gorzkie i celne riposty, niegłupie, mądre, choć wulgarne. Takie prawdziwe. Po polsku serial nie oddaje 50% swojej wartości. Bardzo dużo jest lost in translation, jest albo nieprzetłumaczalne albo tego nie zrobili . Zobaczyłam kilka odcinków z pol tłum no i trochę szkoda. Dużo ważnych detali umyka, nie zawsze da się oddać sens. Ale tak jest zawsze, więc nic nowego. Jak zwykle początek zniechęca (Pan American Pie sugeruje, że to będzie komedyjka) ale po kilku odcinkach robi się lepiej. Mnie się tematyka bardzo podobała, i aktorstwo w kilku przypadkach (niestety nie tytułowych Ja bym zamieniła główną parę aktorów na innych ludzi i byłoby bueno. Ale może o to chodziło? Może takie memyje miały być ? Bo American Pie nie gra, jest sobą, jest American Pie'em . Blondi też mnie drażni ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Wczoraj zamówiłam w mojej ulubionej knajpce żarło na dzisiejsze śniadanie i obiad. Są genialni, po prostu genialni. Tapenady, czerwone pesto, hummus mrrrrrrrrrr Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-08-23 o 12:44 |
|
|
|
|
#2729 | |||||
|
BAN stały
|
Znad naparu z żurawiny z gararetkom porzeczkową
Cytat:
![]() Ale śmieszne to podówczas nie było, kląłem na czym tylko świat stoi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dam ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jak dla mnie ma za mało jeszcze sezonów, takie 20 kilka odcinków to ja luknę w 2 tygodnie i znów nie będzie miała co oglądać ![]() Ja obecnie oglądam klasykę: The Wire , ma 5 sezonów już zakończonych (tzn nie będzie już nowych), odcinki trwają po godzinę, więc trochę mi zajmie oglądanie
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

ponieważ okazała się niejadalna z powodu pestki niewydrylowane 

?

no wiec dużo gorzej niż ten "Twój"
Ale tak jest zawsze, więc nic nowego.