![]() |
#2791 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Eluśka, sliczny chłopczyk!!
Nestelle, Fiona- odchudzona ![]() ![]() A co do randek w salonie: my mamy ostatnio głupawke przed snem. Tż przychodzi do łóżka, mówię, że jakiś romantyzm by się przydał to mi wyrecytował "na górze róże". Mówię, że mało to zapodał inny "wiersz wysokich lotów" "umcia umcia, pękła gumcia" ![]() ![]() ![]() ![]() Luna, wiesz, możne raz na jakis czas te testy wyjdą u takiego malego dziecka ale mimo wszystko to przeciez to i tak sie może zmienić w trakcie. No ale jak lekarz kazał zrobić to może miał powody... My na razie jak we mgle. Może sie okazać,że Kinia jest uczulona na mnóstwo rzeczy a może na jedną czy dwie... Trzeba czekać i uważać na dietę. Monika, mnie też się wydaje, że Jakub to bystrzak i rozwija się prawidłowo, no ale ja się nie znam w sumie, w każdym razie byłabym spokojna o niego ![]() Klementyna, to zdolniacha z niego! Brawo! ![]() Idę sprzątać bo Kinga śpi a tak mi się nie chce... aaa: Dziewczyny, Wy to się widzę wozicie ekstra furami ![]() ![]() Edytowane przez Villga Czas edycji: 2014-08-23 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() takim sposobem to może mieć i 20 dzieciaków skoro i tak "tylko" rodzi a opiekuje kto inny Cytat:
![]()
![]() |
#2793 |
Zakorzenienie
|
Wy chociaż macie samochody, ja mam atrape (matiz), a TZ ma sentyment do swojego złomka, do którego jak sie wsadzi fotelik Z to wartość rośnie 2x. Modlę sie zeby jesCze przeszedł przegląd w tym roku, bo inaczej to do w-wy na 2 tyg będziemy musieli sie do matiza zmieścić ze wszystkim
#2794 |
Zakorzenienie
|
Nestelle tylko ja ubowlewam z tego powodu bo rang rover to samochód moich marzeń i jak mieliśmy pierwszą używkę to cieszyłam się jak głupek a jak 3 lata temu kupił tż nówkę to ja po prostu nie mogłam uwieżyć że moje marzenie o takim samochodzie się spełniło i to jest mój szczyt a teraz tż zamienił na 7 bo on wzdycha och i ach czego ona nie ma a moim zdaniem to wszystko jest zbedne jedyny plus to spalanie z 18-20 benzyny na podobno 8 diesla to jednak różnica ... chyba nawet mi nie było tak żal r8 jak sprzedawał choć wiedziałam że już wiecej takim samochodem nie pojeździmy bo dzieci itp. chyba że na starość
![]() Dragusiu z miłą chęcią tylko tż wymienił samochód na samochód z tego co wiem a pozatymm właściwie dwa auta to nam nie potrzebne póki co Villga ale wy macie swoje domy a my mieszkanie w domu teściów oddała bym wszytsko żeby się wybudować i mieć swoje własne bez sąsiadów ..... dlatego też uczę się do aplikacji może kiedyś będzie mi dane samej móc sobie pozwolić na budowę swojego własnego domu ... marzenia póki co marzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#2795 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U nestelle to rozgrzej się dziś wczesniej, żeby zakwasów nie bylo ![]() ![]() A no wlasnie Villga ![]() Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-08-23 o 13:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Eluśka właśnie miałam pisać ale mój kalafior mi nie przypomniał Pawełek piękny ui duży chłopiec ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Wtajemniczenie
|
Klementyna, ja oduczam smoka i wieczorem zasypia pieknie bez, w dzien troche to trwa, troche mialczy, ale zasnie. Najgorsze sa noce, bo czesto sie budzi-kiedys bral sobie smoka i spal dalej, teraz placze, musimy go brac do siebie i czesto niestety konczy sie tak, ze juz od polnocy do rana spi z nami... nie mam pomyslu, jak go inaczej uspokoic, bp od kiedy nie korzysta ze smoka, zrobil sie jeszcze wiekszym przytulasem i potrzebuje czuc nasza obecnosc. A je do meza tez bym sie poprzytulala...
![]() |
#2798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2799 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
W koncu koniec pracy na dzis
- serio troche slonca a ludzie z domow powychodzili mialam nadzieje ze moze skoncze wczesniej a tu o 12.30 co chwila ludzie i to nie po 1-2 zestawie ale po 20-30 na raz :-/ wiec nogi mi do 4liter wchodza. Ja wam powiem ze troche zaluje ze za "mlodu" nie zrobilam prawka - teraz koze kasa i by sie na kurs znalazla gorzej z czasem - ale moze przy kolejnej ciazy ![]() Milus dzis pieknie spal cala Noc - ale ja sie nie dziwie zesmy go z Niko wczoraj wymeczyli zabawa ze nawet tuliTuli do snu nie potrzebowal - odlozylam do lozeczka z butla ![]() ![]() ![]() Kocham Cie Emilianku |
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Wtajemniczenie
|
Ja mojemu wymyslilam prosta historyjke i kojarzy, bo przed spaniem mi ja po swojemu opowiada. Ale widac, ze smok mu duzo dawal, tym bardziej ze zaczyna cos sie dziac z trojkami, a u niego zawsze 2-3 zeby wychodza naraz. Ja sobie daje z nim rade, gorzej bedzie z niania, bo nie wiem, czy zechce z nia usnac w dzien... od kiedy nie ma smoka, to tylko ze mna.
#2801 |
Wtajemniczenie
|
hmm, ano właśnie oto jest pytanie
![]() ![]()
#2802 | |||||
Zakorzenienie
|
tz pojechał po sushi i filmy , starszaki dobranocke oglądają i tez czekaja na kolacjne sushi ,R buszuje pod ich nieobecność w ich pokoju ...zjedza i potem "ny-ny"
![]() ![]() Cytat:
ja uwielbiam tego typu głupawki .w ogole lubie się smiac . choć przyznam ze mielismy dużo takich "akcji" ze podaczas pękaliśmy ze smiechu ... i trudnos ie TO robi jednak ![]() ale tez jakos tam romantyczna nie jestem jednak .powagi tez nie znosze .wszystko z luzem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tak swoją drogą to mi własnie przeszły auta jak zaczelismy myslec o budowie ,teraz mi wszystko jedno w sumie jakie auto byle duże abyśmy się mieścili i byle bezpieczne . Mam auto spełniające te wymogi ,do tego nówke ale rodzinne ...a to średnio fajne ... Mam jakies marzenia co do ayta ale w chwili obecnej nie sa tak ważne jak reszta . Cytat:
Nie dzieci nas nie nakryły -dbamy o to bo to byłaby masakra jednak . Ale zdaje sobie sprawę ze tak długo nie pociągniemy ...w salonie ... licze jednak ze za rok się przeprowadzimy a tam będą randki w sypialni ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Byliśmy w zoo - większość czasu padało ![]() ![]() ![]() może potem wstawie fote jakąś .
![]() |
#2803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2804 |
Zakorzenienie
|
Nestelle mówisz ze jakby zieci Was nakryły to by się działo.....to już tego moja wyobrażnia nie ogarnia....
Oliwka Ty moze u teściów, ale za to masz najczyściejszą chatę na wątku, razem ze Scarlett. ja sie rozłożyłam, nie mam siły na nic, karton chusteczek zużyłam od szesnastej, ale kupiłąm jakies cudo w aptece z nadzieją ze mnie puści, jednak co wirus to wirus po małej siekło mnie teraz Oliwkę. no i pamiętniczek- moja mała wstaje rano ubiera sie idzie z chłopem po bułki, odwiedza okoliczne psy, kury, kozy, Wpada do domu, je siama i łopatka w ręke idzie robic baby. łazi po podwórku, wszedzie jej pełno, jak nie piaskownica to altanka i rysuje na tablicy, układa puzzle, drzemki ma po trzy godziny, aż ją wybudzam ....juz sie boje co bedzie po powrocie. ![]()
#2805 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2806 |
Zakorzenienie
|
Ale pustki, TZ na zakupach, Z śpi, a ja dogorywam na kanapie, poza jelitowka mam jeszcze @, więc wszystkie plagi naraz. Nic nie napisalyscie,ni mam co nadrabiac wiec jestem na bieżąco
![]()
#2807 |
MBZ♥
|
Oliwko
![]() ![]() Może akurat się zakochasz w bumie ![]() Nestelle cudnie Ci w zielonym ![]() ![]() Czemu nocka taka kiepska? Współczuję stresu nad morzem ![]() ![]() Despa to co kupujecie dom nad morzem? ![]() ![]() A Córa cudna ![]() Zdrowiej!!! Monika jak J dziś? Luna ja pilnuję głównych posiłków ale też jeśli widzę że nie chce to nie zmuszam, podaję potem owoce, warzywa, robię soki owocowe czy koktajle warzywne ![]() Klementyna Roszpunka też bezsmoczkowa i jeśli miałabym Ją odstawiać to w późniejszym czasie, albo dużo wcześniej ![]() Wczęsniej zapomniałam napisać:super wierszyk. A wyznania Męża powalają ![]() Moderna wróć, proszę ![]() Villga o tych pamiętnikowych wpisach to pisałam ja kiedyś. Ale chodziło mi dokładnie o to co napisała Nestelle ![]() Pani łer ar ju? ![]() Z Roszpunka można się już fajnie dogadać także pełna symbioza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cat lubię ten cytat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jedyna moja nadzieja, że się odnajdzie w nowej roli - łobkowicza aaa i dowiedziałam, że się koleżanka z biura do którego się przenoszę w październiku po tygodniu idzie na urlop :/ czyli 8,5 godziny M będzie musiał w żłóbku wysiedzieć ![]() ![]() No ale najwyżej go wybiorę wcześniej i będzie ze mną w biurze siedział i klientów zagadywał ![]() a co do sexów - hmmm ja też jakoś tak z opadniętym libido ![]() ![]() a my też Astrą pomykamy w kombiaku Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2014-08-24 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze Twoj synek nie bedzie az tak chorowal, ale na to, ze bedzie lapal jakies infekcje musisz sie przygotowac. Poza tym zlobek jest naprawde dobrym wyjsciem, dziecko uczy sie przebywac w grupie, nasladuje, obserwuje i pieknie sie rozwija. Ja zauwazylam postep po tych kilku dniach. Na wiosne pewnie znow bedziemy probowac oddac W. Do zlobka. Byou, myslisz, ze teraz jest zly czas na odzwyczajanie od smoka? Aaale mi sie nie chce wracac do roboty, bardzo mi dobre z Wojciechem w domu... ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- A no i w zlobku, do ktorego chodzil Wojtek sa przewidziane darmowe 2 tyg na adaptacje.
![]() |
#2811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie to rodzice mają większe jazdy i urojenia niż dziecko, wyobrażamy sobie nie wiadomo co, nakrecamy jaką to krzywde wielką dziecku robimy, tylko po co? Idzie w bezpieczne miejsce, bedzie wsród dzieci, dostanie jeść bedzie miał zajęcia- co mu się ma dziać (oprócz chorowania). Matka no stress!!!!!!!!!!!
![]() |
#2812 |
Zakorzenienie
|
KMAGG
/ u mnie tez Milus bedzie spedzal 8,5h w przedszkolu - wiecej niz Ja sama w pracy. Na pewno sobie poradzi i szybko sie przyzwyczai - teraz Milun z checia chodzi jak wejdziemy on mi juz Hada "czesc (na dowidzenia)" mowi i robi reka Papa ![]() Wazne zebys ty nie byla spieta bo wtedy mlody wyczuje - no i ![]() Ja w pracy - ale jutro atakuje lekarza, zle ze mna, a ja glupia w pracy ale coz dzis niedziela(juto szkola) - tym bardziej glupie dzieci by nie przyszly do pracy - ale dam rade to tylko z 2stron i 38temperatury w "gorszych" warunkach sie pracowalo. Szkoda mi tylko kileknyow bo to nigdy nie nie wiadomo co przejdzie po rekach ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tych dwóch dni, no to też ma niby być tak, że mama wychodzi, do szatni, albo gdzieś obok, żeby dziecko nie widziało, a jak zacznie mocno płakać i mamę wołać, to się mama pokazuje... ehhh mam nadzieję, że bedzie dobrze... wiem, że j paikara i boję się za bardzo a M. to dzielny mądry chłopczyk i da sobie rade Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
bo mei się wydaje, ze nasze dzieci odwazniejsze i dzielniejsze od zestresowanych matek ![]() KAsiu i zdrówka ![]() Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2014-08-24 o 19:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Zakorzenienie
|
Roszpunka
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja jutro do pracy...Jakoś wcale nie czuje...Jak tu sie przyzwyczić... kasia-zdrówka! Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-08-24 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
Klementyna o to,to. Ja zostawilam i przez godzine buszowalam na szmatach bo byly obok zlobka,zadzwonily to bylam w 5 minut. Potem plakala przy wejsciu przez pare dni. Ale doslownie 5 minut. A po jakims czasie jak przychodxilam to beczala bo nie chciala isc do domu. Teraz od wrzesnia idzie do panstwowego, wiec tez tak zaczniemy
#2817 |
Wtajemniczenie
|
Klementyna, tez tak mysle, albo mama jest albo nie ma.
Ja plakalam, jak mialam oddac W. Do zlobka-w ukryciu oczywiscie. Przed nim usmiechalam sie i staralam wyluzowac.
#2818 | ||
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku, że nadrobiłam... zwykle śpię o tej porze
![]() Cytat:
gdy powtórzyła po raz 3 miałam ochotę opowiedzieć ![]() ![]() WOW! szokens, że juz wiesz ![]() ![]() ![]() Wizyta była tydzień temu - wszystko OK. dziś (niedziela) wróciłam ![]() Cytat:
jeeeeedziesz Bejba!!!!!!!! ależ będzie śliczna ![]() ![]() ![]() ![]() Dyskusje mocne. Muszę przetrawić :/
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | ||||||
Rozeznanie
|
Hej
Zacznę od tego, co miałam napisać w czwartek ale nie dałam rady.... Ogólnie przykro mi się robi, jak są tutaj kłótnie - czy tez ostrzejsza wymiana zdań. Forum to forum - czasami ciężko przekazać coś w formie pisemnej, coś może być źle zrozumiane, zbyt poważnie itd. Rozumiem moderne , że wzięła część postów bardzo do siebie, bo widzę, że wkładała czas w pisanie, dawanie linków itd. i wyczytała, że pisanie o takich rzeczach powoduje spadek aktywności na forum. Też to wzięłam do siebie, bo się udzielam w postach na temat wychowania - jest to temat dla mnie b,., ważny, bo nie mam doświadczenia w wychowywaniu, wiele rzeczy muszę "przegadać", żeby zobaczyć dany problem z wielu stron i zobaczyć jak do niego podejść. Zdziwiłam się, że te posty były potratowane jako poradnikowo-książkowe - bo pisałam co bym zrobiła w danej sytuacji, podawałam przykłady z własnego życia - wspomniałam o jednej ksiażce - ale nie o wychowaniu, ale o tym jak rozwija się umysł (o wychowaniu w niej nie ma chyba nic). I tak - kieruję się intuicją. Oczywiście czytam książki czy artykuły - jak coś mi pasuje, podoba się - przyjmuje, jeśli nie - odrzucam. Więc kieruję się intuicją Dla mnie ważne jest przegadanie danego tematu, wyczytanie co o tym sądzicie - czekam zwykle na posty despy czy nestelle bo macie już doświadczenie i widzicie czy coś skutkowało czy nie. To moje pierwsze dziecko, więc tym bardziej potrzebuje wsparcia forum do wymiany poglądów. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Sytuacja: dziecko uderzyło mamę wychowanie bezstresowe - rodzice nie reagują, przechodzą nad tym do porządku dziennego. wychowanie bez kar: rodzice tłumaczą dziecku. że tak nie wolno , tłumaczą czemu. wychowanie z karami: rodzice uderzają dziecko lub dają inną karę Oczywiście sytuacja ta dotyczy małego dziecka, które uderzyło mamę nie z premedytacją i chęcią zadania bólu. Cytat:
![]() Chodziło mi raczej post np. tutaj Cytat:
Cytat:
![]() Kończę ten temat, chciałam napisać co mi na sercu leżało. ____________________ Nadrobiłam Was, ale nie dam rady pocytować nowych wypowiedzi, jestem zła i zmęczona. I przerażona powrotem do pracy. L. wychodzi łącznie 6 zębów, jest b. ciężko. Wszystko ją denerwuje, drażni, krzyki i histerie cały czas. Dziwię się, że sąsiedzi jeszcze nie przyszli sprawdzić co się dzieje. Ostatnie krzyki były przed spaniem - po kąpieli ubrałam pampersa i się bawiłyśmy w a kuku, śmiechy, chichy, po kilku minutach zaczęłam ją ubierać, bo się chłodno zrobiło - założyłam jeden rękaw, drugi i krzyk i histeria, jakby ją ubranie parzyło. Krzyczącą i szarpiącą ubrałam na szybko i uu. Usnęła ( a ja razem z nią ![]() Cały czas tak jest - wszystko w porządku, wesołe dziecko i nagle - wrzask, płacz, jakby się uderzyła b. mocno. Wydaje mi się, że to zeby, bo kupki kwaśne i w dużej ilości (w końcu wiem, co to kwaśne kupy - mamy pierwsze odparzenie..) reszta potem tylko dopisze bo zapomne agateczka mam maxi cosi priori, fajny fotelik, wygodny - mierzyłam L. w sklepie i widać było że jej w nim wygodnie, idealnie się w niego wpasowała. Plus - fajnie się rozkłada do spania (a dla mnie plusem jest też to,że rozkładanie ot chwila i nie obudzę jej)
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To pewnie kwestia czasu i przyzwyczajenia się ![]() Cytat:
![]() ![]() ad.2 dziekuje ![]() Jak samopoczucie? cathlyn oby szybko przeszło małej ![]() U nas poszło szybko 6 ząbków w 9 miesiącu a teraz juz dłuuugo nic nie ma... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.