Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-23, 11:36   #2791
Villga
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Eluśka, sliczny chłopczyk!!

Nestelle, Fiona- odchudzona I tak sobie myślę, że Roszek to cała Ty!
A co do randek w salonie: my mamy ostatnio głupawke przed snem. Tż przychodzi do łóżka, mówię, że jakiś romantyzm by się przydał to mi wyrecytował "na górze róże". Mówię, że mało to zapodał inny "wiersz wysokich lotów" "umcia umcia, pękła gumcia" (skąd on to bierze?!) To mu mówię, że teraz to mi się odechciało heheh. Na co Tż oświadcza, że wiecej wierszy nie zna i teraz będzie przemawiał prozą. Tak się zaczęłam śmiać że prawie Kingę obudziłam. Prozy już nie było

Luna, wiesz, możne raz na jakis czas te testy wyjdą u takiego malego dziecka ale mimo wszystko to przeciez to i tak sie może zmienić w trakcie. No ale jak lekarz kazał zrobić to może miał powody...
My na razie jak we mgle. Może sie okazać,że Kinia jest uczulona na mnóstwo rzeczy a może na jedną czy dwie... Trzeba czekać i uważać na dietę.

Monika, mnie też się wydaje, że Jakub to bystrzak i rozwija się prawidłowo, no ale ja się nie znam w sumie, w każdym razie byłabym spokojna o niego

Klementyna, to zdolniacha z niego! Brawo!

Idę sprzątać bo Kinga śpi a tak mi się nie chce...

aaa: Dziewczyny, Wy to się widzę wozicie ekstra furami My Vectrą zasuwamy heh

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2014-08-23 o 11:41
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 12:20   #2792
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Nestelle ty nawet w maseczce powalasz
a samochód mieliśmy czarnego range rovera sport supercharget 5.0 a teraz bumbuma 7 tz bmw tż oszalał
zostaw sobie a tż drugi

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Hej
Piekny dzien dzis sie zapowiada,ja juz po ieganiu,zaraz oagarniemy i idziemy w trasę...BAbcia nauczyła K. piosenki(nie wiem czy pamietacie z dziecinstwa)dylu dylu na badylu;p i chodzi,pojazuje i spiewa"dylu, dylu, fiku-miku,bum,bum,bum)

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czesc
my po fatalnej nocce ...R się ciagle budził ....

kazde dziecko ma swoją nianie .a nianiami jeszcze ktoś tam zarzadza (nie pamiętam jak to się fachowo nazywa ).
W każdym razie po bliźniakach miała tyle czasu nawet aby na siłke chodzic i na zabiegi .

takim sposobem to może mieć i 20 dzieciaków skoro i tak "tylko" rodzi a opiekuje kto inny

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
aaa: Dziewczyny, Wy to się widzę wozicie ekstra furami My Vectrą zasuwamy heh
a my Astrą starszą niż węgiel

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 13:21   #2793
scarlett26
Zakorzenienie

Wy chociaż macie samochody, ja mam atrape (matiz), a TZ ma sentyment do swojego złomka, do którego jak sie wsadzi fotelik Z to wartość rośnie 2x. Modlę sie zeby jesCze przeszedł przegląd w tym roku, bo inaczej to do w-wy na 2 tyg będziemy musieli sie do matiza zmieścić ze wszystkim

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 13:22   #2794
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Nestelle tylko ja ubowlewam z tego powodu bo rang rover to samochód moich marzeń i jak mieliśmy pierwszą używkę to cieszyłam się jak głupek a jak 3 lata temu kupił tż nówkę to ja po prostu nie mogłam uwieżyć że moje marzenie o takim samochodzie się spełniło i to jest mój szczyt a teraz tż zamienił na 7 bo on wzdycha och i ach czego ona nie ma a moim zdaniem to wszystko jest zbedne jedyny plus to spalanie z 18-20 benzyny na podobno 8 diesla to jednak różnica ... chyba nawet mi nie było tak żal r8 jak sprzedawał choć wiedziałam że już wiecej takim samochodem nie pojeździmy bo dzieci itp. chyba że na starość

Dragusiu z miłą chęcią tylko tż wymienił samochód na samochód z tego co wiem a pozatymm właściwie dwa auta to nam nie potrzebne póki co

Villga ale wy macie swoje domy a my mieszkanie w domu teściów oddała bym wszytsko żeby się wybudować i mieć swoje własne bez sąsiadów ..... dlatego też uczę się do aplikacji może kiedyś będzie mi dane samej móc sobie pozwolić na budowę swojego własnego domu ... marzenia póki co marzenia
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 13:22   #2795
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
anika_s u

[/COLOR]Klementyna śpiewający Kacper on chyba tez starszak w porównianiu do naszych niemowlaków
Nie,nie on w granicach normyTeraz jak mam urllop to trocher z mową podgonił, ale poza tym po schodach wchodzic/schodzic sam nie umie, sika tylko w pieluchę nie sprzata po sobie zabawek, a widelcem je tylko parówki- poradnikowo-ksiązkowy półtoraroczniak CHociaz jak chyba z rossmana co miesiac oprzychodziły takie wiadomości-mam 8 miesiecy umiem to i tamto to nogdy K. jeszcze tego nie umial, co pisali;D
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

a myślałam że kupił Ci tego malucha którego proponowałam

Cytat:
czesc
my po fatalnej nocce ...R się ciagle budził ....

ano pamiętam ta rymowanke
super K zdolniacha!!!!

A my dziś do zoo jak się uda z pogodą a potem ...randka w salonie
Unas osttanio też...K.śpi tylko ze smokiem;/ ok. 01-02 budzi się i od razu an równe nogi-wędruje do nas do łózka i przez ok 1-2 godz wierci się, przebudza, stęka, zmienia pozycje i najczęsciej głowa w naszych nogach zasypia....Miałam mu dziś jupić melise i dawac na sen-może pomoże...

U nestelle to rozgrzej się dziś wczesniej, żeby zakwasów nie bylo :banan: Nie nakryły Was nigdy dzieci?;p

A no wlasnie Villga

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2014-08-23 o 13:31
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 13:25   #2796
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
A co do randek w salonie: my mamy ostatnio głupawke przed snem. Tż przychodzi do łóżka, mówię, że jakiś romantyzm by się przydał to mi wyrecytował "na górze róże". Mówię, że mało to zapodał inny "wiersz wysokich lotów" "umcia umcia, pękła gumcia" (skąd on to bierze?!) To mu mówię, że teraz to mi się odechciało heheh. Na co Tż oświadcza, że wiecej wierszy nie zna i teraz będzie przemawiał prozą. Tak się zaczęłam śmiać że prawie Kingę obudziłam. Prozy już nie było
leję no ale chciał sie wykazać sam fakt się liczy że chęci miał

Eluśka właśnie miałam pisać ale mój kalafior mi nie przypomniał Pawełek piękny ui duży chłopiec fajną tapetę ma w pokoju
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 14:12   #2797
corka_rosy
Wtajemniczenie

Klementyna, ja oduczam smoka i wieczorem zasypia pieknie bez, w dzien troche to trwa, troche mialczy, ale zasnie. Najgorsze sa noce, bo czesto sie budzi-kiedys bral sobie smoka i spal dalej, teraz placze, musimy go brac do siebie i czesto niestety konczy sie tak, ze juz od polnocy do rana spi z nami... nie mam pomyslu, jak go inaczej uspokoic, bp od kiedy nie korzysta ze smoka, zrobil sie jeszcze wiekszym przytulasem i potrzebuje czuc nasza obecnosc. A je do meza tez bym sie poprzytulala...

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 15:00   #2798
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Klementyna, ja oduczam smoka i wieczorem zasypia pieknie bez, w dzien troche to trwa, troche mialczy, ale zasnie. Najgorsze sa noce, bo czesto sie budzi-kiedys bral sobie smoka i spal dalej, teraz placze, musimy go brac do siebie i czesto niestety konczy sie tak, ze juz od polnocy do rana spi z nami... nie mam pomyslu, jak go inaczej uspokoic, bp od kiedy nie korzysta ze smoka, zrobil sie jeszcze wiekszym przytulasem i potrzebuje czuc nasza obecnosc. A je do meza tez bym sie poprzytulala...
My nie mamy z tym akurat problemu, bo Z nigdy nie korzystała, ale widziałam ostatnio supernianię i odstawienie smoka - wysłany został do smoczkowej wróżki która odesłała przytulankę do spania. Tylko dIecię miało jakieś 2 lata z czymś i kumało temat

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-08-23, 15:50   #2799
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

W koncu koniec pracy na dzis
- serio troche slonca a ludzie z domow powychodzili mialam nadzieje ze moze skoncze wczesniej a tu o 12.30 co chwila ludzie i to nie po 1-2 zestawie ale po 20-30 na raz :-/ wiec nogi mi do 4liter wchodza.

Ja wam powiem ze troche zaluje ze za "mlodu" nie zrobilam prawka - teraz koze kasa i by sie na kurs znalazla gorzej z czasem - ale moze przy kolejnej ciazy pomysle o tym.

Milus dzis pieknie spal cala Noc - ale ja sie nie dziwie zesmy go z Niko wczoraj wymeczyli zabawa ze nawet tuliTuli do snu nie potrzebowal - odlozylam do lozeczka z butla i po 10minutach butla pusta Milus spi jak trup ale za to obszil sie o 6.30 pewnie mysla ze dzis tez do orzedszkola sie idzie

Kocham Cie Emilianku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 16:16   #2800
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
My nie mamy z tym akurat problemu, bo Z nigdy nie korzystała, ale widziałam ostatnio supernianię i odstawienie smoka - wysłany został do smoczkowej wróżki która odesłała przytulankę do spania. Tylko dIecię miało jakieś 2 lata z czymś i kumało temat
Ja mojemu wymyslilam prosta historyjke i kojarzy, bo przed spaniem mi ja po swojemu opowiada. Ale widac, ze smok mu duzo dawal, tym bardziej ze zaczyna cos sie dziac z trojkami, a u niego zawsze 2-3 zeby wychodza naraz. Ja sobie daje z nim rade, gorzej bedzie z niania, bo nie wiem, czy zechce z nia usnac w dzien... od kiedy nie ma smoka, to tylko ze mna.

21.04.2013.
Stary 2014-08-23, 17:50   #2801
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
i jakie plany???
hmm, ano właśnie oto jest pytanie. Nic nie zaplanowalismy, pogoda kiepska. Pewnie jakiś spontan, tylko w który kierunek Polski
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 18:51   #2802
nestelle
Zakorzenienie

tz pojechał po sushi i filmy , starszaki dobranocke oglądają i tez czekaja na kolacjne sushi ,R buszuje pod ich nieobecność w ich pokoju ...zjedza i potem "ny-ny"
Cytat:
heh dobre !
ja uwielbiam tego typu głupawki .w ogole lubie się smiac . choć przyznam ze mielismy dużo takich "akcji" ze podaczas pękaliśmy ze smiechu ... i trudnos ie TO robi jednak
ale tez jakos tam romantyczna nie jestem jednak .powagi tez nie znosze .wszystko z luzem

Cytat:
Wy chociaż macie samochody, ja mam atrape (matiz), a TZ ma sentyment do swojego złomka, do którego jak sie wsadzi fotelik Z to wartość rośnie 2x. Modlę sie zeby jesCze przeszedł przegląd w tym roku, bo inaczej to do w-wy na 2 tyg będziemy musieli sie do matiza zmieścić ze wszystkim
skad Ty bierzesz te teksty ?
Cytat:
Nestelle tylko ja ubowlewam z tego powodu bo rang rover to samochód moich marzeń i jak mieliśmy pierwszą używkę to cieszyłam się jak głupek a jak 3 lata temu kupił tż nówkę to ja po prostu nie mogłam uwieżyć że moje marzenie o takim samochodzie się spełniło i to jest mój szczyt a teraz tż zamienił na 7 bo on wzdycha och i ach czego ona nie ma a moim zdaniem to wszystko jest zbedne jedyny plus to spalanie z 18-20 benzyny na podobno 8 diesla to jednak różnica ... chyba nawet mi nie było tak żal r8 jak sprzedawał choć wiedziałam że już wiecej takim samochodem nie pojeździmy bo dzieci itp. chyba że na starość
no wiesz jakos nie powiem Ci ze współczuje Siódema to siódema -nie marudz!!!
A tak swoją drogą to mi własnie przeszły auta jak zaczelismy myslec o budowie ,teraz mi wszystko jedno w sumie jakie auto byle duże abyśmy się mieścili i byle bezpieczne . Mam auto spełniające te wymogi ,do tego nówke ale rodzinne ...a to średnio fajne ...
Mam jakies marzenia co do ayta ale w chwili obecnej nie sa tak ważne jak reszta .
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Unas osttanio też...K.śpi tylko ze smokiem;/ ok. 01-02 budzi się i od razu an równe nogi-wędruje do nas do łózka i przez ok 1-2 godz wierci się, przebudza, stęka, zmienia pozycje i najczęsciej głowa w naszych nogach zasypia....Miałam mu dziś jupić melise i dawac na sen-może pomoże...

U nestelle to rozgrzej się dziś wczesniej, żeby zakwasów nie bylo :banan: Nie nakryły Was nigdy dzieci?;p
U nas ta dzisiejsza noc była wyjątkiem .,i mam nadzieje ze się nie powtórzy ,ok. 3 się przebudził i popłakiwał .ale do łozka nie biore . głaskałam ,uspokajałam słownie . A od miesiąca od kiedy nie pije cyca spi ładnie -cała noc albo z przerwą na łyka wody .

Nie dzieci nas nie nakryły -dbamy o to bo to byłaby masakra jednak . Ale zdaje sobie sprawę ze tak długo nie pociągniemy ...w salonie ... licze jednak ze za rok się przeprowadzimy a tam będą randki w sypialni (we własnym łóżku się nie sexilismy od narodzin R )
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
hmm, ano właśnie oto jest pytanie. Nic nie zaplanowalismy, pogoda kiepska. Pewnie jakiś spontan, tylko w który kierunek Polski
oczy zawiazac i mape wyciagnac

Byliśmy w zoo - większość czasu padało .ale zwierzakom to nie przeszkadzało - większość akurat jak je podgladalismy robiła akurat ..kupe .
może potem wstawie fote jakąś .
Stary 2014-08-23, 20:02   #2803
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Byliśmy w zoo - większość czasu padało .ale zwierzakom to nie przeszkadzało - większość akurat jak je podgladalismy robiła akurat ..kupe .
może potem wstawie fote jakąś .
my jedziemy jutro do chorzowa, może będziemy mieć więcej szcześcia co do oglądanych zwierzątek
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 20:54   #2804
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Nestelle mówisz ze jakby zieci Was nakryły to by się działo.....to już tego moja wyobrażnia nie ogarnia....

Oliwka Ty moze u teściów, ale za to masz najczyściejszą chatę na wątku, razem ze Scarlett.

ja sie rozłożyłam, nie mam siły na nic, karton chusteczek zużyłam od szesnastej, ale kupiłąm jakies cudo w aptece z nadzieją ze mnie puści, jednak co wirus to wirus po małej siekło mnie teraz Oliwkę.

no i pamiętniczek- moja mała wstaje rano ubiera sie idzie z chłopem po bułki, odwiedza okoliczne psy, kury, kozy, Wpada do domu, je siama i łopatka w ręke idzie robic baby. łazi po podwórku, wszedzie jej pełno, jak nie piaskownica to altanka i rysuje na tablicy, układa puzzle, drzemki ma po trzy godziny, aż ją wybudzam ....juz sie boje co bedzie po powrocie.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 21:46   #2805
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
No wlasnieu nas w dzien smoka nie ma (prócz drzemki), od niedawna w kosciele, w wozku jak zasypia czy w foteliku tez-jak jechalismy nad morze czy do Cięzkowic spał w foteliku bez smoka(czyli się da)-chyba, że się przebudził na chwile,, a potem zabierałam.... W łózeczku czy w naszym łózku nie usnął nigdy bez smoka-to już rytuał-spanie=smoczek. na smoka mówi aaaaaa, ale jest i drugie dno- to moja wygoda...i moja wina! Bo kiedys wyciagałam smoczek jak zasnal, ale bez smoka spi 30minut,ze smokiem 2-2,5 godz. WIęc jestem wygodna i chcąc odpocząc lub cos zrobic nie wyciagam...NAjgorsze jest zasypianie, ale i noc wlasnie bo K. jest w takim amoku, że jemu przytulanie, tłumaczenie nie pomga, nie dociera- jest rozpacz, którą przerywa tylko smok(i to nie zawsze). DZis próbowałam, żeby zasnął bez smoka to biedny żałosnym głosem mówił ciągle 'Ni ma" i szukał pod poduszką, pod kołdrą, azsę rozpłakał i dałąm... A, że ja nie mogę słuchac Jego płaczu i brak mi konsekwencji... Tż mówi,że niech sobie ma, ze potem będzie mu maczał w solilu pieprzu... takie drastyczne metody za mną nie przemawiają;p Chyba wolę,żeby bardziej zakumał czacze i wyslemy smoczek w kosmos, na drzewo, do kosza i wymienimy na cos lepszego...Boje sie tylko tych awantur przez sen... Taki mój smoczy pamiętnik!
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

j moja mała wstaje rano ubiera sie idzie z chłopem po bułki, odwiedza okoliczne psy, kury, kozy, Wpada do domu, je siama i łopatka w ręke idzie robic baby. łazi po podwórku, wszedzie jej pełno, jak nie piaskownica to altanka i rysuje na tablicy, układa puzzle, drzemki ma po trzy godziny, aż ją wybudzam ....juz sie boje co bedzie po powrocie.
klask i: Przeprowadziie się nad morze
Stary 2014-08-24, 12:07   #2806
scarlett26
Zakorzenienie

Ale pustki, TZ na zakupach, Z śpi, a ja dogorywam na kanapie, poza jelitowka mam jeszcze @, więc wszystkie plagi naraz. Nic nie napisalyscie,ni mam co nadrabiac wiec jestem na bieżąco

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-08-24, 12:31   #2807
BYou
MBZ♥

Oliwko jestem ale doba za krótka
Może akurat się zakochasz w bumie

Nestelle cudnie Ci w zielonym a do zakwasów to i ja się przyznam
Czemu nocka taka kiepska?
Współczuję stresu nad morzemdobrze że wszystko dobrze się skończyło

Despa to co kupujecie dom nad morzem?
A Córa cudna
Zdrowiej!!!

Monika jak J dziś?

Luna ja pilnuję głównych posiłków ale też jeśli widzę że nie chce to nie zmuszam, podaję potem owoce, warzywa, robię soki owocowe czy koktajle warzywne

Klementyna Roszpunka też bezsmoczkowa i jeśli miałabym Ją odstawiać to w późniejszym czasie, albo dużo wcześniej
Wczęsniej zapomniałam napisać:super wierszyk.
A wyznania Męża powalają

Moderna wróć, proszęja lubię Twoje posty. Tylko nie umiem tak rozbijać na atomy czy coś jest jeszcze konsekwencją czy już karą.

Villga o tych pamiętnikowych wpisach to pisałam ja kiedyś. Ale chodziło mi dokładnie o to co napisała Nestelle

Pani łer ar ju?

Z Roszpunka można się już fajnie dogadać także pełna symbiozanajfajniej jak się zapytamy:Zosiu kochasz mamę/tatę a Ona podchodzi, zarzuca łapki na szyję, patrzy prosto w oczy mówiąc:kokam i całując

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cat lubię ten cytat

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 13:08   #2808
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
co do złobka nie pomoge z doświadczenia ... ale macie jakies zajecia przygotowawcze dla dzieci . takie pójście na godzinke tylko ..potem wydłużanie czasu ...
Jedyne pocieszenie ze dzieci sa już na tyle duże ,ze będą się tam prędzej czy później dobrze bawic ...

taaaa... mój tz tez tak są sądzi ..dlatego go nie ma
Maseczki kłade sobie jak dzieci ida spac bo mój R próbuje zlizać
mamy 2 dni dostępne, ze mogę być z Ma w tym żłobku, ale umówiłam się z właścicielką, że potem będę M zostawiać z dnia na dzień coraz dłużej żeby się przygotował, i oswoił...
jedyna moja nadzieja, że się odnajdzie w nowej roli - łobkowicza
aaa i dowiedziałam, że się koleżanka z biura do którego się przenoszę w październiku po tygodniu idzie na urlop :/ czyli 8,5 godziny M będzie musiał w żłóbku wysiedzieć już mi się płakać chce
No ale najwyżej go wybiorę wcześniej i będzie ze mną w biurze siedział i klientów zagadywał

a co do sexów - hmmm ja też jakoś tak z opadniętym libido - i niestety tż ciągle ma o to pretensje

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

a my Astrą starszą niż węgiel
a my też Astrą pomykamy w kombiaku

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2014-08-24 o 13:11
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 13:39   #2809
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
mamy 2 dni dostępne, ze mogę być z Ma w tym żłobku, ale umówiłam się z właścicielką, że potem będę M zostawiać z dnia na dzień coraz dłużej żeby się przygotował, i oswoił...
Mi opiekunka w zlobku powiedziala, ze podczas tych probnych godzin lepiej, zeby dziecko nie widzialo rodzica, szybciej sie wtedy przyzwyczaja. W zlobku Wojtka bylo tak, ze pierwsze dwa dni zostawal na godzine, potem 2-3, tak mialo byc przez tydzien, ale sie rozchorowal. Po tygodniu zostawal na 6 h (tz wychodzil wczesniej z pracy), trwalo to 3 dni i znoe byl chory. Wrocil po 3 tyg na 2 dni po 8 h i znow sie rozchorowal. Wtedy zdecydowalismy sie na nianie.
Mam nadzieje, ze Twoj synek nie bedzie az tak chorowal, ale na to, ze bedzie lapal jakies infekcje musisz sie przygotowac. Poza tym zlobek jest naprawde dobrym wyjsciem, dziecko uczy sie przebywac w grupie, nasladuje, obserwuje i pieknie sie rozwija. Ja zauwazylam postep po tych kilku dniach. Na wiosne pewnie znow bedziemy probowac oddac W. Do zlobka.

Byou, myslisz, ze teraz jest zly czas na odzwyczajanie od smoka?

Aaale mi sie nie chce wracac do roboty, bardzo mi dobre z Wojciechem w domu...

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

A no i w zlobku, do ktorego chodzil Wojtek sa przewidziane darmowe 2 tyg na adaptacje.

21.04.2013.
Stary 2014-08-24, 13:44   #2810
BYou
MBZ♥

CR tak mi się wydaje po rozmowach z innymi mamami na placu zabaw.

Stary 2014-08-24, 14:41   #2811
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
aaa i dowiedziałam, że się koleżanka z biura do którego się przenoszę w październiku po tygodniu idzie na urlop :/ czyli 8,5 godziny M będzie musiał w żłóbku wysiedzieć już mi się płakać chce
No ale najwyżej go wybiorę wcześniej i będzie ze mną w biurze siedział i klientów zagadywał

a co do sexów - hmmm ja też jakoś tak z opadniętym libido - i niestety tż ciągle ma o to pretensje

a my też Astrą pomykamy w kombiaku
ale jaki to sens zabierac dziecko ze złobka po to żey siedziało w pracy z rodzicem, żaden. Moja poszła pierwszego dnia na godzine, drugiego na dwie- z czego po godzinie do mnie dzwonili ze płacze, kolejnego dnia na dwie godziny i już Panie stwierdziły, ze skoro ma zostac od pon na cały dzień nie bedą dzwonic.
Wg mnie to rodzice mają większe jazdy i urojenia niż dziecko, wyobrażamy sobie nie wiadomo co, nakrecamy jaką to krzywde wielką dziecku robimy, tylko po co?
Idzie w bezpieczne miejsce, bedzie wsród dzieci, dostanie jeść bedzie miał zajęcia- co mu się ma dziać (oprócz chorowania).
Matka no stress!!!!!!!!!!!
Stary 2014-08-24, 17:29   #2812
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

KMAGG
/ u mnie tez Milus bedzie spedzal 8,5h w przedszkolu - wiecej niz Ja sama w pracy.
Na pewno sobie poradzi i szybko sie przyzwyczai - teraz Milun z checia chodzi jak wejdziemy on mi juz Hada "czesc (na dowidzenia)" mowi i robi reka Papa .
Wazne zebys ty nie byla spieta bo wtedy mlody wyczuje - no i oby bez chorob sie obeszlo.

Ja w pracy
- ale jutro atakuje lekarza, zle ze mna, a ja glupia w pracy ale coz dzis niedziela(juto szkola) - tym bardziej glupie dzieci by nie przyszly do pracy - ale dam rade to tylko z 2stron i 38temperatury w "gorszych" warunkach sie pracowalo. Szkoda mi tylko kileknyow bo to nigdy nie nie wiadomo co przejdzie po rekach eh.wiem glupia jestem :-/

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 19:29   #2813
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Mi opiekunka w zlobku powiedziala, ze podczas tych probnych godzin lepiej, zeby dziecko nie widzialo rodzica, szybciej sie wtedy przyzwyczaja. W zlobku Wojtka bylo tak, ze pierwsze dwa dni zostawal na godzine, potem 2-3, tak mialo byc przez tydzien, ale sie rozchorowal. Po tygodniu zostawal na 6 h (tz wychodzil wczesniej z pracy), trwalo to 3 dni i znoe byl chory. Wrocil po 3 tyg na 2 dni po 8 h i znow sie rozchorowal. Wtedy zdecydowalismy sie na nianie.
Mam nadzieje, ze Twoj synek nie bedzie az tak chorowal, ale na to, ze bedzie lapal jakies infekcje musisz sie przygotowac. Poza tym zlobek jest naprawde dobrym wyjsciem, dziecko uczy sie przebywac w grupie, nasladuje, obserwuje i pieknie sie rozwija. Ja zauwazylam postep po tych kilku dniach. Na wiosne pewnie znow bedziemy probowac oddac W. Do zlobka.

Byou, myslisz, ze teraz jest zly czas na odzwyczajanie od smoka?

Aaale mi sie nie chce wracac do roboty, bardzo mi dobre z Wojciechem w domu...

A no i w zlobku, do ktorego chodzil Wojtek sa przewidziane darmowe 2 tyg na adaptacje.
mam ogromna nadzieje, zę nie będzie bardzo chorował choć do tej pory jak spotkał się z kuzynek tóremu coś dolegało to on też od razu łapał :/ ehh ma nadzieję, że złapał przez to już trochę odporności.

Co do tych dwóch dni, no to też ma niby być tak, że mama wychodzi, do szatni, albo gdzieś obok, żeby dziecko nie widziało, a jak zacznie mocno płakać i mamę wołać, to się mama pokazuje...
ehhh mam nadzieję, że bedzie dobrze...
wiem, że j paikara i boję się za bardzo a M. to dzielny mądry chłopczyk i da sobie rade

Cytat:
ale jaki to sens zabierac dziecko ze złobka po to żey siedziało w pracy z rodzicem, żaden. Moja poszła pierwszego dnia na godzine, drugiego na dwie- z czego po godzinie do mnie dzwonili ze płacze, kolejnego dnia na dwie godziny i już Panie stwierdziły, ze skoro ma zostac od pon na cały dzień nie bedą dzwonic.
Wg mnie to rodzice mają większe jazdy i urojenia niż dziecko, wyobrażamy sobie nie wiadomo co, nakrecamy jaką to krzywde wielką dziecku robimy, tylko po co?
Idzie w bezpieczne miejsce, bedzie wsród dzieci, dostanie jeść bedzie miał zajęcia- co mu się ma dziać (oprócz chorowania).
o z tym braniem do pracy to żart miał być, bo nie wyobrażam sobie pracy z M przy biurku, chyba że juz skrajny przypadek.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
KMAGG
/ u mnie tez Milus bedzie spedzal 8,5h w przedszkolu - wiecej niz Ja sama w pracy.
Na pewno sobie poradzi i szybko sie przyzwyczai - teraz Milun z checia chodzi jak wejdziemy on mi juz Hada "czesc (na dowidzenia)" mowi i robi reka Papa .
Wazne zebys ty nie byla spieta bo wtedy mlody wyczuje - no i oby bez chorob sie obeszlo.

Ja w pracy
- ale jutro atakuje lekarza, zle ze mna, a ja glupia w pracy ale coz dzis niedziela(juto szkola) - tym bardziej glupie dzieci by nie przyszly do pracy - ale dam rade to tylko z 2stron i 38temperatury w "gorszych" warunkach sie pracowalo. Szkoda mi tylko kileknyow bo to nigdy nie nie wiadomo co przejdzie po rekach eh.wiem glupia jestem :-/

Kocham Cie Emilianku <3.
Kasia, a Ty bardzo się stresowałaś ? z tego co piszesz to Miluś dzielny bardzo, a Ty też taka dzielna??
bo mei się wydaje, ze nasze dzieci odwazniejsze i dzielniejsze od zestresowanych matek

KAsiu i zdrówka [COLOR="Silver"]

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2014-08-24 o 19:31
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-24, 19:44   #2814
BYou
MBZ♥

Kasia ale Twoje zdrowie najważniejsze

Stary 2014-08-24, 20:02   #2815
klementyna1
Zakorzenienie

Roszpunka
Cytat:
Dla mnie najgorsze to,że mama w szatni i jak dziecko zawoła to sie pokazuje...ALbo jest z dzieckiem,albo nie, bo potem dziecko zbaranieje. Nie wiem jak u maluchów, ale 3 latki placza zazwyczaj przez pierwsze dni 10 minut po wyjsciu rodzicow, potem czasem sie rozkleja,ale jak sie tlumaczy,że mama przyjdzie po:leazkowaniu, obiedzie, podwieczorku i rzeczywiście przychodzi-maluch szybko sie uczy i porzyzywczaja
A ja jutro do pracy...Jakoś wcale nie czuje...Jak tu sie przyzwyczić...

kasia-zdrówka!

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2014-08-24 o 20:05
Stary 2014-08-24, 21:10   #2816
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Klementyna o to,to. Ja zostawilam i przez godzine buszowalam na szmatach bo byly obok zlobka,zadzwonily to bylam w 5 minut. Potem plakala przy wejsciu przez pare dni. Ale doslownie 5 minut. A po jakims czasie jak przychodxilam to beczala bo nie chciala isc do domu. Teraz od wrzesnia idzie do panstwowego, wiec tez tak zaczniemy
Stary 2014-08-24, 21:15   #2817
corka_rosy
Wtajemniczenie

Klementyna, tez tak mysle, albo mama jest albo nie ma.

Ja plakalam, jak mialam oddac W. Do zlobka-w ukryciu oczywiscie. Przed nim usmiechalam sie i staralam wyluzowac.

21.04.2013.
Stary 2014-08-24, 21:34   #2818
pani22ka
Zakorzenienie

Jestem w szoku, że nadrobiłam... zwykle śpię o tej porze

Cytat:
Panika
- za wizyte u tesciowej - czekam na opis rekacji jak jej powiedzieci o ciazy .
"jak to zrobiliście?"
gdy powtórzyła po raz 3 miałam ochotę opowiedzieć

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
wizyta dzisiaj była, dziewczyny piękne i zdrowe
WOW! szokens, że juz wiesz :jup i:
Wizyta była tydzień temu - wszystko OK.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

No Panika miała wrócić po niedzieli i co
dziś (niedziela) wróciłam

Cytat:
Dziewczyny po co wam te wkładki w spacerówkach? Nie ślizga się dziecko czy jak? Bo zastanawiam się nad kupnem
bez niej (w Mutsy) ślizgałby się. w Maclarenie - wolę uprać wkładkę, niż cały stelaż...

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Tym razem będziemy mieli.....dziewczynkę
jeeeeedziesz Bejba!!!!!!!! ależ będzie śliczna

Dyskusje mocne. Muszę przetrawić :/

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 21:50   #2819
cathlyn
Rozeznanie

Hej

Zacznę od tego, co miałam napisać w czwartek ale nie dałam rady....

Ogólnie przykro mi się robi, jak są tutaj kłótnie - czy tez ostrzejsza wymiana zdań. Forum to forum - czasami ciężko przekazać coś w formie pisemnej, coś może być źle zrozumiane, zbyt poważnie itd. Rozumiem moderne , że wzięła część postów bardzo do siebie, bo widzę, że wkładała czas w pisanie, dawanie linków itd. i wyczytała, że pisanie o takich rzeczach powoduje spadek aktywności na forum.
Też to wzięłam do siebie, bo się udzielam w postach na temat wychowania - jest to temat dla mnie b,., ważny, bo nie mam doświadczenia w wychowywaniu, wiele rzeczy muszę "przegadać", żeby zobaczyć dany problem z wielu stron i zobaczyć jak do niego podejść. Zdziwiłam się, że te posty były potratowane jako poradnikowo-książkowe - bo pisałam co bym zrobiła w danej sytuacji, podawałam przykłady z własnego życia - wspomniałam o jednej ksiażce - ale nie o wychowaniu, ale o tym jak rozwija się umysł (o wychowaniu w niej nie ma chyba nic).
I tak - kieruję się intuicją. Oczywiście czytam książki czy artykuły - jak coś mi pasuje, podoba się - przyjmuje, jeśli nie - odrzucam. Więc kieruję się intuicją
Dla mnie ważne jest przegadanie danego tematu, wyczytanie co o tym sądzicie - czekam zwykle na posty despy czy nestelle bo macie już doświadczenie i widzicie czy coś skutkowało czy nie.
To moje pierwsze dziecko, więc tym bardziej potrzebuje wsparcia forum do wymiany poglądów.

Cytat:
Dziewczyny, jesteśmy różne i różne rzeczy nas interesują, tak to już jest...
Ja lubię czytać o wszystkim, a jeśli coś mnie mniej interesuje to się po prostu głębiej nie wczytuję...
Z linków Moderny korzystałam i całkiem fajne rzeczy tam były, adekwatne do mojej sytuacji, więc dziękuję

Cytat:
alez można ... choć posty poradnikowe zdominowały forum .
Ja tylko wyraziłam swoje zdanie -podobno można je mieć tutaj ?
mnie posty typu suche poradnikowe rady muliły az czasem nie chciało mi się tu wchodzić . Ale można pisać równocześnie o duperelach ale i także o prawdziwym zyciu -czyli o nie duperelach ale tez nie o teoriach ... tak jak było kiedyś .
Tylko jak nikt o tych duperelach nie pisze... to zostały same kwetsie wychowawcze :P
Cytat:

potrafisz jakoś w skrócie, bez poradników to rozróżnić? Bo ja szczerze nie wiem czym to się różni a chciałabym wiedzieć, byle nie czytać za dużo
Dla mnie:
Sytuacja: dziecko uderzyło mamę
wychowanie bezstresowe - rodzice nie reagują, przechodzą nad tym do porządku dziennego.
wychowanie bez kar: rodzice tłumaczą dziecku. że tak nie wolno , tłumaczą czemu.
wychowanie z karami: rodzice uderzają dziecko lub dają inną karę
Oczywiście sytuacja ta dotyczy małego dziecka, które uderzyło mamę nie z premedytacją i chęcią zadania bólu.

Cytat:

Cath
- yhmmm chyba serio mam kalafiora bo nie przypominam sobie bym cytowala czyjas wypowiedz odnosnie kar - wychowania - napisalam Co ja mysle i co robie. I zawsze milo poczytac o czyms innym jak inni wychowuja jakie maja "plany, pozynania " odnosnie wychowania.

W zadnym wypadku niczego nie neguje - nie mowie ze To jest Zle a to Jest dobre, pisze jak ja to robie i ew czekam az ktos cos napisze odnosnie tego - czytam potem mysle "aaa mozna i inaczej zrobic" probuje, jesli nie dziala ide dalej szukac "inspiracji".

3.
Pogrubione
Chodziło mi raczej post np. tutaj
Cytat:
Wczoraj byłam ostatni raz w pracy, od dzis znów z Z w domu, masakra. Postanowiłam egoistycznie nie reagować na jej potrzeby, a zrealizować swoje egoistyczne zachcianki pod postacią jej picia i mojego nie przybywania z nią w szpitalu. Poza kanapka z rana i pomidorem na każde am dostaje pic. Najpierw była jesień średniowiecza, żadna babcia ani TZ by nie zdzierzyli, teraz pije sama z kubka, sama go sobie nawet bierze. Gdybym tak sobie podążała za jej potrzebami a raczej ich brakiem to pewnie już by była dializowana. Tyle w temacie bezstresowego wychowania.
Cytat:
ale hola ,hola ! jak kłótnia ???? ja z nikim się nie kłóce, wyraziłam zdanie ze ciesze się ze nastąpiła zmian tematu po tak długim wałkowaniu poradników . i tyle . to oznacza zaraz kłotnie ?chyba nie ....
No kłótnia, bo tu jakieś ostrzeżenie się przytrafiło, wymiana zdań też do spokojnych nie należy

Kończę ten temat, chciałam napisać co mi na sercu leżało.

Nadrobiłam Was, ale nie dam rady pocytować nowych wypowiedzi, jestem zła i zmęczona. I przerażona powrotem do pracy.
L. wychodzi łącznie 6 zębów, jest b. ciężko. Wszystko ją denerwuje, drażni, krzyki i histerie cały czas. Dziwię się, że sąsiedzi jeszcze nie przyszli sprawdzić co się dzieje. Ostatnie krzyki były przed spaniem - po kąpieli ubrałam pampersa i się bawiłyśmy w a kuku, śmiechy, chichy, po kilku minutach zaczęłam ją ubierać, bo się chłodno zrobiło - założyłam jeden rękaw, drugi i krzyk i histeria, jakby ją ubranie parzyło. Krzyczącą i szarpiącą ubrałam na szybko i uu. Usnęła ( a ja razem z nią )
Cały czas tak jest - wszystko w porządku, wesołe dziecko i nagle - wrzask, płacz, jakby się uderzyła b. mocno. Wydaje mi się, że to zeby, bo kupki kwaśne i w dużej ilości (w końcu wiem, co to kwaśne kupy - mamy pierwsze odparzenie..)

reszta potem
tylko dopisze bo zapomne
agateczka
mam maxi cosi priori, fajny fotelik, wygodny - mierzyłam L. w sklepie i widać było że jej w nim wygodnie, idealnie się w niego wpasowała. Plus - fajnie się rozkłada do spania (a dla mnie plusem jest też to,że rozkładanie ot chwila i nie obudzę jej)
Stary 2014-08-24, 22:44   #2820
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Z Roszpunka można się już fajnie dogadać także pełna symbiozanajfajniej jak się zapytamy:Zosiu kochasz mamę/tatę a Ona podchodzi, zarzuca łapki na szyję, patrzy prosto w oczy mówiąc:kokam i całując[COLOR="Silver"]
Wooow

Cytat:
Na pewno stres duży ale dacie radę!
To pewnie kwestia czasu i przyzwyczajenia się

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
"jak to zrobiliście?"
gdy powtórzyła po raz 3 miałam ochotę opowiedzieć

jeeeeedziesz Bejba!!!!!!!! ależ będzie śliczna
ad.1. trzeba było
ad.2 dziekuje
Jak samopoczucie?

cathlyn oby szybko przeszło małej
U nas poszło szybko 6 ząbków w 9 miesiącu a teraz juz dłuuugo nic nie ma...
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości