![]() |
#421 |
Konto usunięte
|
Dot.: Winna przestępstw na włosach? Czyli....
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4782547 0]A jak umyjesz włosy szamponem dla dzieci to nadal wyglądają zdrowo?[/QUOTE]
moje osobiście tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Tak ale po tym dla dzieci musE nalozyc odzywke a po niveji nie
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak na zdrowy rozum ileż można pisać o tym samym. To jest głównie blog o włosach, tylko czasami pojawiaja się wpisy niewłosowe. Wydaje się ze włosy to temat rzeka, ale Anwen naprawdę wyczerpała temat. W dodatku teraz ma głowę zajęta czym innym, i tak dziwie się, że ciągle jest aktywna i dużo nowych wpisów powstaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Strzelaj lub emigruj!
|
moja ex-szefowa taka pani ąę robiła sobie żele na paznokciach i wyobraźcie sobie, że potrafiła ich nie uzupełniać przez 4 miesiące ![]()
![]() |
#425 |
Konto usunięte
|
o_O
może nazywała to paznokciowym ombre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Strzelaj lub emigruj!
|
nie wiem, ale ona była nienormalna, więc wiesz ![]() zawsze krytykowała źle zrobiony makijaż, że ktos się niestosownie ubrał, a sama np. nie używała antyperspirantu i zawsze świeciła wielkimi plamami pod pachami- każdą białą bluzkę miała żółtą pod pachami od potu... Ale co tam! co robiła? zamiast stosować antyperspirant to ten smród próbowała zapsikać Calvinem Cleinem albo innym drogim zapachem ![]() taka bułkę przez bibułkę a słoma z butów wystawała ![]()
![]() |
#427 |
Konto usunięte
|
Zrobiłam sobie żelatynowe laminowanie w chwili chyba największego boom na blogach. Skonczyło się tym, że nie byłam w stanie zmyć tego gó......, poplątało mi niemiłosiernie włosy i wysuszyło.
Zeszłam samodzielnie z czerni do blondu bardzo je torturując dekoloryzacją a następnie rozjaśniaczami i farbami. Cudem włosom nic się nie stało, mocne małpy! Ale jakie ja kolory miałam na głowie to już nie wspominam! Za namową anwenopodobnych zrezygnowałam z sls, silikonów i innych. Nie warto było. Najpiękniejsze włosy i do tego bardzo gęste miałam gdy stosowałam zwykłe Gliskury i jakieś odżywki z silikonami. Powoli wracam do tego stanu ale mam o połowę mniej włosów niż kiedyś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Moje dorastają do długości ze zdj. nr 1 , później ścinam.
![]() |
#429 | |
Konto usunięte
|
Patrząc na Twoje zdjęcia sprzed roku uważam, że masz ładniejsze.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Natomiast dla Taty wszelakie kosmetyki to czarna magia. Możesz go prosić o konkretne perfumy a i tak Ci da Calvina Kleina, bo tego tylko używa w wersji męskiej. Innej nazwy nie zapamięta, choć upiera się, że zapamięta. Nie cierpię Kleina i rozdałam już sporo butelek.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Konto usunięte
|
mój tata najlepiej kupowałby zawsze loreala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Choć antyperspirant zapach zniweluje ale już te plamy na bluzkach niekoniecznie..Ostatnio testowałam blokera, sucho było, ale ze skórą zaczęło się coś dziać ![]() Wspomnianego familijnego szamponu także czasami używam, skusiłam się po recenzjach na kwc, pół miasta kiedyś obleciałam ale w końcu namierzyłam niepozorną butelkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
Lubię dbać o włosy, ale włosomaniaczką nie jestem bo wielu rzeczy nie testowałam i nie zamierzam. Nie myłam włosów Facelle, ani odżywką, nie laminowałam, nie kremowałam, nie trzymam odżywki wiele godzin ani niczego nie wcieram w skalp. Nie wiem co tam jeszcze bo nie śledzę na bieżąco poczynań włosomaniaczek. Włosomaniaczkom jestem wdzięczna za modę na olejowanie i picie pokrzywy. Moja pielęgnacja włosów to szampon, odżywka, olejek z silikonami do ujarzmienia włosów a w szczególności końcówek, raz w tygodniu olej na włosy. I tyle. Wszystko dla ludzi, ale z głową. Bez popadania w jakąś manię.
![]() |
#434 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Domyka łuski włosa, wygładza i nabłyszcza. Cytat:
![]() Silikony są dobre w odżywkach, maskach, produktach bez spłukiwania czy do zabezpieczania końcówek. W szamponach polecam unikać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tych blogów - ja będę wciąż polecać Wiedźmę, która ma szeroką wiedzę chemiczną i nigdy nie pisze głupot, bo wszystkie swoje posty opiera na chemii właśnie. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem bycie włosomaniaczką to świadome dbanie o włosy, świadomy dobór produktów do pielęgnacji. no ale może się mylę, bo w waszym rozumowaniu włosomaniactwo to chyba rodzaj jakiegoś świra szkodzącego sobie i otoczeniu ![]() Chyba kiedyś na wizażu jakaś dziewoja napisała mi że jak ja śmiem nazywać się włosomaniaczką, skoro myję włosy silnym detergentem z SLS ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zauważyłam też, że Kascysko ma tutaj konto. Pozdrawiam ją i mam nadzieję, że nie obrazi się z powodu mojej opinii o jej włosach jeśli to przeczyta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Konto usunięte
|
również polecam bloga Wiedźmy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Konto usunięte
|
czy olejowanie przed myciem szamponem z sls ma sens ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4783863 8]
Chyba kiedyś na wizażu jakaś dziewoja napisała mi że jak ja śmiem nazywać się włosomaniaczką, skoro myję włosy silnym detergentem z SLS ![]() ![]() Cytat:
![]() ma sens |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Ja gdy nie mam czasu to myję szamponem z sls i nie olejuję - wtedy to bym miała tłuste strąki a nie włosy.
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4784108 5]myslę ze ma taki sam sens jak przed myciem dzieciowym kołtuniącym szamponem. Ja olejuję przed każdym myciem i widzę efekty w postaci poprawy wyglądu włosów i ciesze się z tego, nawet jeśli to tylko poprawa wizualna.[/QUOTE] olej i poprawa wizualna? też, ale właśnie chodzi o tę faktyczną poprawę... ja widzę wielką, przez całe życie nie miałam takich włosów jake mam tearz. Nawet jak pada to nie stają się wielkim obleśnym puchem tylko są normalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Olejowanie dużo daje. Wystarczy popatrzeć na włosy Hindusek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4783863 8]to żeby być włosomaniaczką trzeba myć włosy facelle i laminować.
Moim zdaniem bycie włosomaniaczką to świadome dbanie o włosy, świadomy dobór produktów do pielęgnacji. no ale może się mylę, bo w waszym rozumowaniu włosomaniactwo to chyba rodzaj jakiegoś świra szkodzącego sobie i otoczeniu ![]() Chyba kiedyś na wizażu jakaś dziewoja napisała mi że jak ja śmiem nazywać się włosomaniaczką, skoro myję włosy silnym detergentem z SLS ![]() ja świadomie dobieram produkty zarówno do włosów, cery, jak i ciała, ale nie jestem żadną włoso-, cero- czy ciało-maniczką. Po prostu nie daję się ogłupiać reklamom i sloganom, blogerkom także. Wiem co jest wartościowe w kosmetykach i na co uważać. A włosomaniactwo to właśnie dla mnie pewien rodzaj świra.
![]() |
#445 |
Konto usunięte
|
dostałam odlewkę słynnego biedronkowego micela, kiedyś użyje do włosów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Konto usunięte
|
Odkryłam, że u mnie też jest ten micel. Wyjątkowo sprawnie poradził sobie z moim tuszem. Przy tym niestety podrażnił nieco oczy. Zawsze jakoś musi mi się coś do nich dostać.
Nie dałabym tego na włosy. To prawie jak woda, wylałabym całą butelkę by je choć trochę umyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyznam się bez bicia, że właśnie siedze z olejem na głowie (tonący brzytwy się chwyta), szykuje płukanke, a ostatnio czytałam namiętnie włosowe historie u anwen i niektóre wpisy. Czy to już włosomaniactwo? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem ladnie zmywa makijaz z twarzy, ale z oczami sobie nie radzi (ale ja nie potrafie zmywac makijazu z oczu - wacik czysty, a ja budze sie z panda).
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Konto usunięte
|
A ja w końcu nie budzę się z efektem pandy. Więc potwierdza się stara prawda, że każdemu może pasować co innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Tak sobie podczytuję to o czym piszecie i powiem Wam, że jestem miło mi, iż choć wiele z Was sposobów "włosomaniaczek" na pielęgnację włosów nie popiera i nie praktykuje, to jednak krytyka jest w 100% kulturalna, a nie jak to miało miejsce w innych wątkach na Wizażu. Dla niektórych włosomaniactwo to "polewanie się po głowie olejem Kujawskim". Bez komentarza
![]() Dla mnie to, tak jak pisał ktoś kilka postów wyżej "świadome dbanie o włosy", a to nie znaczy "rób to, bo tak mówi Anwen i to jest prawda objawiona", ale raczej "dowiedz się co, jak i dlaczego działa na Twoje włosy i umiejętnie to wykorzystuj". I do tego w sumie całe "włosomaniactwo" się sprowadza, naprawdę nie do siedzenia godzinami z maską na włosach, bo i po co, skoro każda "włosomaniaczka" (nie lubię tej nazwy ![]() Inne zalety to na pewno: ograniczenie czasu na stylizacje włosów - nie mam "wiecznego puchu" więc nie muszę rano się gimnastykować co zrobić żeby włosy jakoś wyglądały, przeczeszę je i voila, i oszczędność pieniędzy, koniec z poszukiwaniami fryzjera, który w końcu dobierze mi fryzure w której nie będzie siana i puchu, koniec z poszukiwaniami odżywek i próbowaniem nowości "bo może nowa maska xxx pomoże na rozdwojone końcówki", "może specyfik xxx ujarzmi puch" itd. Okej, to tyle. Choć ja jestem nieobiektywna, bo siedzę własnie z olejem na włosach (ryżowy, fantastycznie nabłyszcza a przy tym niezastąpiony w kuchni ![]() ![]() ![]() A co z tym micelem z Biedry? Gdzieś tam się na blogach przewijał, ale absolutnie nie jako kosemtyk do mycia włosów! Skąd ten pomysł? oO A co do szamponu z silikonami, nikt nie mówi, że to zło, ale... szamponem myjemy skórę głowy, więc te silikony tam na niej zostają, co niekoniecznie jej służy... W końcu silikonowe bazy i podkłady zmywamy na noc ze skóry twarzy, żeby oddychała i to jest dla nas oczywiste, to co skóra głowy jakaś inna, bardziej pancerna? No chyba nie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.