|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Ale cudne ![]()
#422 |
Wtajemniczenie
|
hej ho
![]() gosiakk, jak to robisz, ze jesz tyle tych pysznych tortow a taka szczuplutka jesteś? ![]() i ![]() agatkia, mnie ostatnio tez ochota wielka na smalec naszla. tylko ze robic nie umiem dobrego, a kupny to nie to samo... laila, zgadzam się z dziewczynami - zachowanie laski niefajne i to nie przyjazn... tez mam przyjaciolke, która nie przepada za dziecmi, a kontaktujemy się mimo wszystko, nie olala mnie, pyta jak się czuje itd. nie wykazuje jakiegoś mega zaangażowania w moje przygotowania ale to tylko dlatego, ze nigdy nie interesowala się tematem, poza tym mieszkamy w dwóch roznych miastach - nie winie jej za to. pochwale się, ze wczoraj zaczelismy 30tydzien, byliśmy tez na usg i wszystko w porządku ![]() ![]()
#423 | |
Zakorzenienie
|
Twoje torty wyglądają przepysznie
![]() ![]() ![]() Laila, nie próbowałaś porozmawiać z przyjaciółką? Może ma nie najlepszą sytuację, dużo problemów ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Edytowane przez abrakatabra Czas edycji: 2014-08-23 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
Jupi super!!!
My dziś u sis z sebą. Dziewczyny a ja z takim głupim pytaniem ![]()
#425 |
Raczkowanie
|
Gosia nie wiem jak to sie stało ale zobaczyłam skulonego Juliuszka jak mi sie powiekszyło twoje zdjecie brzuszka
![]() ![]() ![]() Tort wyglada obłednie ![]() Ja też mam zamiar zaraz z mężusiem sie potulić na filmiku ![]() BUZIAKI ![]()
![]() |
#426 | |
in the dark of night
|
Gosia przepiękne ciacho, brzuszek ślicznie zaokrąglony
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
Slomka w sensie że tak? Konkretnie chodzi mi o czakre splotu słonecznego
#428 |
in the dark of night
|
aaaa to można powiedzieć Reiki, moja przyjaciółka i jej mama maja stopień mistrzowski, ja niestety zielona jestem w tej kwestii i jesli chodzi o odblokowanie i pomoc to niestety ja jestem zielona jak liść wiosenny
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
Ale mi dzisiaj twardnieje brzuch
![]() 29-tego mam wizytę, jestem ciekawa, co powie doktor, ale jestem pewna, ze mały jest już bardzo nisko.
#430 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A powiem Ci psiapsiółka do pozazdroszczenia ![]() ![]() Cytat:
To jesteś hardkorem ![]() ![]() Gosiak masz baty za te torty ![]() ![]() A co do brzuszka, to matulu, jaki Malusi ! Mnie wypchało jak banie ![]() ![]() Ja dopiero niedawno wróciłam. Pół dnia spędziłam z jedną kumpelą, drugie pół z drugą. Tata skręcił szafę, ale jestem z niego dumna, jutro rodziców zabieram na rybkę do Ustki, chcę mu jakoś podziękować, bo dziś się męczył 5 h ![]() ![]() Dobranoc Brzuszki ![]()
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
witam się po dluzszej przerwie i oj! znow jestem zaginiona. wybaczcie, ze tak rzadko tu zaglądam, ale ogarniecie 15miesiecznej panny, domu, zakupow, obiadow i ciąży to dla mnie za wiele
![]() co u nas? Zojeczka wazy już 1500 gramow, rosnie, kopie ![]() ![]() o bylabym zapomniala! wczoraj zalatwilismy w usc uznanie ojcostwa dziecka poczętego, także sprawę nazwiska mamy z glowy - mloda od początku będzie miała w papierach jak należy :P to tyle wieści od nas...mam nadzieje, ze przywrocicie nasza babska trojce d0 swiata aktywnych wizazanek :P |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() diabli, jak wygląda takie załatwianie ojcowstwa? nie miałam pojęcia w ogole, ze cos takiego istnieje, sierota ze mnie ![]()
#433 | |
Raczkowanie
|
witam
![]() Cytat:
Poniżej kopia info z USC w moim mieście. Wymagane dokumenty
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | ||||
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Laleczki
![]() Wczoraj mile spędzone popołudnie u moich rodziców ![]() ![]() ![]() Dziękuje za komplemenciki odnośnie brzuszka i ciasta ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
Ojejku [B]gosia[B] wpadnij do mnie do szpitala z tym ciachem, bo się tu uslinie
![]() A tak w ogóle to proszę o mocne kciuki przy niedzieli, bo próbujemy odstawić kroplowki i przejść na tabletki,bo juz okrutnie dużo ich wybralam. Położna stwierdziła, że mój brzuch nie chce z nimi współpracować, bo po tylu nadal robi się twardy ![]() A u mnie na sali kolejna poszła rodzic. Muszę Wam powiedzieć, że mam juz przesyt tematyki porodowej przez ten pobyt w szpitalu. Jak przyjdzie na mnie kolej to będę chciała żeby jak najszybciej było po wszystkim i najlepiej niech mi dadzą wszystkie możliwe znieczulenia na raz ![]() Edytowane przez farminka Czas edycji: 2014-08-24 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
farminka mocno kciuki zaciskam
![]() PurBlanka myśle że jeśli musiałabyś poradzić sobie sama to wiedziałabyś co robić, no i rozumiem twój ból i tęsknotę, masz rację dużo go omija i to nieodwracalnie, ale on ma pewnie pierwsze co na względzie zapewnienie wam warunków ![]()
#437 |
Wtajemniczenie
|
gosiakk, oj nie widać tych boczków Ciebie
![]() ![]() farminka, za Was trzymamy kciuki caly czas, co chwile tylko się zastanawiam czy wszystko ok ![]() ![]() Isgaard, dzięki za odpowiedz ![]() ![]()
#438 | ||
Rozeznanie
|
Oj, czas na moje narzekania chyba
![]() Ale mimo wszystko mam dziś niezły humorek, bo mamy pierwszą rocznicę ślubu! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |||
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie!
Weekend udany ![]() ![]() Cytat:
![]() Ciasto i brzuszek wyglądają pięknie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() poczwarkah gratulacje rocznicy! |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
poczwarkah Szczęścia i mnóstwa kolejnych rocznic
![]() mortisha84 to nie odwaga raczej ![]() ![]() Znalazłam dziś bajki o byciu starszym rodzeństwem i zaczniemy chyba już powoli oglądać z Sebusiem
#441 |
Rozeznanie
|
Poczwarka - wszystkiego naj dla Was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór Brzucholki
![]() Ale nas wywiało w niedzielę, cisza jak makiem zasiał ![]() U mnie w miarę zleciało, byłam z rodzicami w Ustce na rybce i lodach ale pół dnia słodkiego lenistwa ![]() Gosia, uwielbiam Twoje ciasta ![]() ![]() ![]() Farminka, twarda jesteś dziewczynka ! Wiem, że łatwo się mówi, ale nie poddawaj się i bądź silna, wytrzymaj jeszcze trochę. I mów sobie, że pójdzie Ci jak z płatka jak już przyjdzie co do czego ![]() ![]() Ciekawe co u Nowej...I Klio i małej Rity ![]() ![]() Dariuska, dziękuje ![]() Co do bajek, ostatnio w Biedronce były właśnie fajne książeczki z opowiadaniami na różne tematy, min. "problemy rodzinne". Ciekawa jestem jak Twój Sebuś zareaguje na takie bajki. Mi w takiej sytuacji od razy przypomina się film "I kto to mówi", cz. 2 jak byli w ciąży mając już synka i on sobie wyobrażał, że bierze małą siostrę na spacer, daje jej precla a jakiś dzieciak w skórze podchodzi i jej go zabiera ![]() ![]() Poczwarkah, łączę się w bólu ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję rocznicy ![]() ![]() ![]() Dziękuje, że pytasz o sytuacje. Tż w maju zrezygnował z pracy. Miały być 3 duże zwolnienia. Zaproponowali ludziom niemałe odprawy za samowolne odejście. Zdecydowaliśmy, że weźmie kasę i pójdzie. Część wydana:wczasy, życie. Ale część sobie leży na koncie i czeka na naszą wyprowadzkę. Nie chcemy tego ruszać. Później w sumie nie szukał pracy, bo miał wyjechać wcześniej za granicę. Pracował u mojego taty więc jakieś pieniążki były. Ale stało się tak, że wyjechał dopiero w połowie lipca. Zawiła sytuacja...Ale mam nadzieję, że jakoś się wszystko poukłada ![]() No i się zdołowałam przy niedzieli. Jak można zapomnieć o rocznicy zaręczyn ![]() ![]() Olinek chyba chce spać bo się kokosi troszkę. Kręgosłup daje mi się we znaki, głowa boli. I bym mogła znowu za mocno tu smęcić, więc idę spać...Dobranoc wszystkim Brzuszkom ![]()
#443 | |
Rozeznanie
|
Dzięki za życzenia dziewczyny! Kolacja była pyyyyyyyszna! Najpierw smażone tofu i świńskie uszy, potem dla mnie polędwica w sosie ostrygowym a dla mężusia prawdziwa kaczka po pekińsku. A na koniec: lody o smaku zielonej herbaty
![]() ![]() ![]() Wydane oczywiście miliony monet, ale na szczęście maż z tych co na wózek może i poskąpią, ale na kolację z żonusią nie żałuje ![]() Cytat:
![]() A co do zapomnienia o rocznicy zaręczyn - nie przejmuj się, ja też o tym zapomniałam w zeszłym roku. Mąż przyszedł do domu z kwiatami, czekoladkami, winem... a ja w jakimś dresie siedzę i oczy jak 5 zł o co chodzi ![]() Ale on pamiętał tylko dzięki temu, że prowadzi bardzo szczegółowy kalendarz i po prostu ma takie rzeczy zapisane. Choć przykładowo "poodkurzanie mieszkania" też zapisuje, więc to nie jest do końca tak że się przejął specjalnie tą rocznicą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
PurBlanka mam właśnie tą książeczkę z biedronki jak przychodzimy na świat
![]() poczwarkah Gratki udanej kolacji choć te uszy zabrzmiały strasznie hihi
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dostaliśmy odpis zupełny, daje go w szpitalu podczas pobytu i dziecko od początku w dokumentach jest zapisane w naszym przypadku z nazwiskiem taty, a nie moim ![]() i w sumie o to "udogodnienie" nam chodzilo, bo po cc wolalam nie biegac po urzędach, nie zostawiać malej ![]() znajoma nie zaltwila sobie tego wcześniej i w książeczce zdrowia syn miał jej nazwisko, później sobie przekreslila i wpisala inne :P do usc rejestrować musieli isc oboje. brzmi to skomplikowanie, ale nie jest zle ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Wtajemniczenie
|
hej laski
![]() diabli, dzięki za objaśnienie ![]() ![]()
#447 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
jak wiecie z moją dzielną córką nadal przebywamy w szpitalu, i powiem Wam, że dość dużo jestem w stanie tu dostrzec.. Dwa dni wcześniej, pacjentki w pokoju obok dziecko dość dużo płakało, ona usilnie starała się je przykładać do piersi, pomimo nadmiaru pokarmu dziecko nie chciało ssać, i ubywało na wadze..co na to pielęgniarki? zaproponowały pokarm sztuczny. Wczoraj ta pacjentka przyszła z wątpliwościami dot. jej bolesnych piersi, inna pielęgniarka doszła do wniosku, że w piersi powstał zator..i pokarm powinna odciągać..i dawać maleństwu. I jak tu zrozumieć pielęgniarki i dylematy matki..w stosunku dokarmiania sztucznego, czy własnego. |
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochanego masz mężusia ![]() Mam nadzieję, że się wszystko jakoś poukłada...Emocje biorą górę a ja jestem miękka fajka w takich momentach. Widzę, że jemu też jest z tym źle, ale się nie przyzna, bo przecież nie podda się tak łatwo. Faceci ![]() Ja o każdej rocznicy staram się pamiętać, a tu taki zonk. Nie dość, że nie spędzamy jej razem to jeszcze żadne nie pamiętało. Może sobie odbijemy jak wróci. Tylko wtedy pewnie już Mały będzie na świecie... Klio, a jak sobie radzicie? Jak Malutka ? Przybiera na wadze ? Co do tej sytuacji, ja słyszałam, że pielęgniarki wręcz zmuszają i namawiają na karmienie piersią i pomagają w tym. A tam pokarm sztuczny ![]() ![]() Dzień dobry wszystkim ![]() ![]()
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry, witam się w 34 tygodniu
![]()
#450 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry!
Noc przespana cała, także sukces ![]() Suszy mi się ostatnia partia ubranek i już prawie jestem spakowana do szpitala. Tylko rzeczy od malutkiej odłożę w szafce i potem szybko spakuję bo nie chcę, żeby się tak kisiły w torbie. Jutro mam wizytę, ciekawa jestem ile przybrała bo mam wrażenie że zajmuje już cały brzuch, czuję każdy jej ruch ![]() Klio, mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku? Ile Ritka już waży? Miłego dnia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.