Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 13:21   #661
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2

Melduje sie tylko szybko

Buty Majce jak najbardziej kupujemy właśnie szukamy. Będą nam służyć do wozka bo coraz chłodniej a w samych skarpetkach noga marznie.

My dalej jesteśmy na Enfamilu teraz juz 2.

Na spotkaniu na Brodnie oczywiście będę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:28   #662
ag9
Zadomowienie

Virginia a nie lepiej byłoby faktycznie z małą iść do tego szpitala? Skoro tak dług oto trwa, badania robione przez pediatrę na nic nie wskazują, a ona nie je... Tam by jej przynajmniej zrobili kompleksową diagnostykę, specjaliści są na miejscu, może ktoś by coś wymyślił...

Co do butów, to ja jeszcze nie założyłam ani razu i raczej nie będę zakładać dopóki nie zacznie chodzić. Oczywiście nigdy nie mów nigdy, ale uważam że stopa powinna mieć swobodę.
Stary 2014-08-22, 15:05   #663
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość

smarrita w jaki sposób się stymuluje dziecko do pełzania?
Z tą kołyską to ja znam wersję trzymania pod kolankami, ale też to mamy
Cytat:
Napisane przez TynkaG Pokaż wiadomość
Smaritta- a jak wy stymulujecie do pełzania???
Chodzi o jakie pełzanie, na brzuchu czy na plecach? Bo moja tak pełznie w góre jak na plecach lezy, dupkę podnosi i idzie w górę lóżeczka, ale to chyba zachowanie nieprawidłowe.
Naurolog kazała jak dziecko na brzuszku leży podpierając się rączkami podkłada ręce pod stópki dziecka, żeby się mogło odpychnąc, można też delikatnie uciska za stópki. Właśnie mówiła też, żeby nie pozwalac dziecku się odpychac jak leży na pleckach.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, kiedy zaczęłyście dodawać do zupki tłuszcz?[/B]
Ja jeszcze nie zaczęłam.

Virginia może to głupie ale próbowałaś przed podaniem mleka posmarowa Natalce dziąsełka dentinoxem? U mnie ostatnie parę dni też jadła po ok 500ml nawet mniej. Było widac że głodna a przy butli ryk. Jak jej dziś dentinoxem posmarowałam dziąsła i później butlę dałam to ładnie zjadła. Może to przypadek nie wiem sama ale może warto spóbowac?

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Ja teraz karmię bebilonem ha. Najpierw był bebilon, potem hipp, potem enfamil ha aż w końcu bebilon ha.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:38   #664
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Zdecydowaliśmy się na domek, podpisaliśmy umowę przedwstępną, w przyszłym tygodniu składamy papiery o kredyt

Guciowi apetyt nie wrócił Odpuściłam trochę, daje mu czasem łyżeczkę do zabawy umoczoną w marchewce czy jabłku ale nie zjadł jeszcze normalnego posiłku od czasu szpitala...
Spróbuje jeszcze z kaszką albo z gotowym słoiczkiem... A jak nie to pozostaje mi czekać aż będzie siedział i przejdziemy na BLW - może tu załapie.
Ale zazdroszcze. Super Trzymam kciuki za kredyt

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Hej

dzięki , na pewno się przydadzą. Miałam Cię o coś spytać ale zapomniałam o co .

Dziękuję, to bardzo miłe, że tak ciepło o nas myślisz .

Daj spokój, szkoda życia na takie głupoty, za stara już na to jestem a poza tym złość piękności szkodzi . I nie podejrzewam Cię przecież o to, że źle życzysz Natalce, mi chyba też nie .
Natusi nigdy nie mierzą, jak ja ostatnio (czyli jakieś 2-3tyg.temu) próbowałam to zrobić to wychodziło mi 62cm ale trzeba brać na mnie poprawkę. A co do wagi to pozwól, że się wstrzymam do dzisiejszego ważenia, mam oczywiście cichą nadzieję, że przez te 2 dni ostatnie jeszcze coś tam drgnęło .

dziękuję za życzliwość, pamięć i ciepłe słowa . I dla Haneczki za wsuwanie warzywek!

Ja b. szybko, już chyba przy drugim podejściu, ale oczywiście niewiele - masełko albo oliwa, jakiś dobry olej. Zalecają chyba nawet dodawać od razu.

Ja z kolei mam inne pytanie do mam karmiących mm- jakim mlekiem karmicie? Czy je zmieniałyście/zmieniacie?

margo80
Pozdrów Edzię .
Super, że kryzys zażegnany no i jak ładnie Przemuś przybrał!

niezapomnijkaa09 super, że Szila ma się lepiej i operacja przebiegła pomyślnie!!!

Dzięki i Tobie za serdeczności .
Miłego dzionka Wam życzę - zapowiada się wesoło i udanego wyjazdu!

Tynka, współczuję kiepskiej nocki.
I nie będę oryginalna, napiszę Ci to, co przewija się na naszym wątku co chwila - nie martw się na zapas, staraj się być dobrej myśli! Ja mocno trzymam kciuki!
Dziękuję i Tobie za wsparcie i dobre słowa .

1. Dobrze, że się zorientowałaś . Mi z kolei czasem się zdarza przebudzić i się zastanawiać czy jak Natalka popiskiwała to nakarmiłam ją w końcu czy nie .
2. Mogłaby się ta Twoja Emilka zamienić na jakiś czas z Natusią na apetyty .

Odebrałam wyniki rozmazu morfologii Natalki i wg laborantki są w normie, mnie jednak niepokoją trochę 2 rzeczy więc o 14 idę z nią do naszej pediatry. Trzymajcie kciuki!

daj znac po wizycie

Cytat:
Napisane przez alwa Pokaż wiadomość
współczuję nocki ja zastosowałam właśnie ten spray tylko, że ja nie karmię już piersią. pomogło. teraz mnie kolana bolą - starość nie radość
mój też mostkuje ale tylko w bujaku więc go do niego nie wkładam. trzymam kciuki, żeby rehabilitacja szybko pomogła!

za kaszkę. mój nie kumaty jeśli chodzi o jedzenie

super że z Szilą wszystko w porządku. wychowywałam się z psami, to wiem, jak się przeżywa takie sytuacje

wypoczywajcie brawa za wagę

moja mama to samo robi. mi też się zdarza jak odkładam Kubę (wtedy prawie zawsze jest płacz) jeśli grzechotka odwraca jego uwagę od płaczu to ok. jak nie to go biorę na ręce.

kurde, Ty to masz dziewczyno zmartwień też bym osiwiała jakby mi dziecko cały dzień nie chciało nic zjeść. dobrze że teraz był przyrost wagi. trzymam kciuki za Natalkę i jej apetyt

Na razie spróbowaliśmy marchewkę i cukinię i dziś kalafior. Kubuś na wszystko się krzywi, wypluwa a czasem kończy się płaczem. ale próbujemy dalej

ja bym nie dała rady i pracować i zajmować się Kubą. albo jedno albo drugie, także podziwiam

a co u nas?
byliśmy wczoraj na szczepieniu. Duuużo płaczu było
mój maluszek waży 7600g, ma 68cm
było dużo noworodków w poczekalni, aż szkoda, że mój już nie jest takim maleństwem
dostaliśmy skierowanie do kardiologa, bo Kuba miał drożny otwór owalny po urodzeniu. najbliższy termin na nfz usłyszałam na przyszły rok idziemy prywatnie 4 września

virginia my cały czas Enfamil Premium. trzymam kciuki

Moj tez 7600g wazy.
Tez sie troche zastanawiam jak polacze prace z opieka nad miskiem. Ale moze po 16 bede nadrabiac jak TZ wroci.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:40   #665
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Bawcie się dobrze, odpoczywajcie i korzystajcie z ostatnich dni lata

Biedny Przemek... Swoją drogą w XXI wieku mogliby wynaleźć jakiś inny sposób podawania szczepionki np. doustnie, żeby nasze maluchy tak się nie męczyły.
Przemo rośnie jak na drożdżach!

Wygląda na to, że wszyscy dziadkowie tacy sami

Tak jak pisała Kateczka, to minie. Musimy przeczekać. Fajnie ze strony TŻ, że przejął nocną zmianę. Mój wykazuje się tylko w weekendy, ale to jest układ zaakceptowany przez nas oboje

Też miałam pytać co z mieszkaniem/domem.
A apetyt Guciowi już wrócił?

BARDZO się cieszę, że operacja się powiodła i mocno trzymam kciuki, żeby rekonwalescentka doszła do siebie

Cieszę się, że idzie ku dobremu.
[B]

Ja będę! Ja! Muszę Was w końcu poznać

Widziałam zdjęcia. Dla mnie rewelacja! Tak jak pisała Tygrysek: strasznie pozytywne. Aż się uśmiechałam do monitora, patrząc na nie
Piotruś super pozuje! Muszę wysłać do niego Emilkę na jakiś instruktaż

[B]

No no no... Taka żona to skarb
U nas śmiesznie się złożyło, bo Emi urodziła się dokładnie w dzień urodzin TŻ (chciał taki prezent to dostał ), więc skończyły się romantyczne kolacyjki... Teraz w swoje urodziny będzie miał kinderbale

Miłego dnia i wyjazdu!

Miałam śmieszną akcję w nocy. Wstałam, żeby nakarmić Emilkę, a później poszłam do łazienki. Przed drzwiami toalety dotarło do mnie, że zapomniałam jej odłożyć do łóżeczka i niosę ją ze sobą

Za nami pierwsze podejście do kaszki. Emilka zajadała aż jej się uszy trzęsły. Mam wrażenie, że to typ, który "zjadłby nawet zmielony papier", jak kiedyś ładnie określiła to Ag9
Jestem zadowolona, bo szybko załapała o co chodzi w jedzeniu. Tylko dwa pierwsze razy nie bardzo wiedziała czego od niej oczekuję, a teraz zajada jak stara baba
Akcja w nocy niesamowita

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-08-22, 16:14   #666
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Virginia - moje kciuki masz cały czas. Oby i u Was drgnela waga na plus!
dzięki!

Cytat:
kurde, Ty to masz dziewczyno zmartwień też bym osiwiała jakby mi dziecko cały dzień nie chciało nic zjeść. dobrze że teraz był przyrost wagi. trzymam kciuki za Natalkę i jej apetyt

a co u nas?
było dużo noworodków w poczekalni, aż szkoda, że mój już nie jest takim maleństwem
dostaliśmy skierowanie do kardiologa, bo Kuba miał drożny otwór owalny po urodzeniu. najbliższy termin na nfz usłyszałam na przyszły rok idziemy prywatnie 4 września

virginia my cały czas Enfamil Premium. trzymam kciuki
dzięki za wsparcie!
za wagę, kciuki za kardiologa a nasz NFZ oczywiście do bani .
Dzięki za odp. odnośnie mleka.

Cytat:
Virginia a nie lepiej byłoby faktycznie z małą iść do tego szpitala? Skoro tak dług oto trwa, badania robione przez pediatrę na nic nie wskazują, a ona nie je... Tam by jej przynajmniej zrobili kompleksową diagnostykę, specjaliści są na miejscu, może ktoś by coś wymyślił...
Je, tylko mało. Napisałabym, że trochę ruszyła do przodu ale nie będę ani chwalić ani zapeszać . A dziś na wizycie po 2 dniach 100g na plusie choć trochę oszukane bo jakieś 45min. wcześniej jadła ale dobre i to.
Wyniki rozmazu morfologii dobre. Pediatra mówi, że na razie tragedii nie ma i powodów żeby się kłaść do szpitala chyba też nie ale oczywiście będziemy kontrolować. Mamy się pokazać za 2 tyg. chyba żeby coś się działo ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Virginia może to głupie ale próbowałaś przed podaniem mleka posmarowa Natalce dziąsełka dentinoxem? U mnie ostatnie parę dni też jadła po ok 500ml nawet mniej. Było widac że głodna a przy butli ryk. Jak jej dziś dentinoxem posmarowałam dziąsła i później butlę dałam to ładnie zjadła. Może to przypadek nie wiem sama ale może warto spóbowac?

Ja teraz karmię bebilonem ha. Najpierw był bebilon, potem hipp, potem enfamil ha aż w końcu bebilon ha.
Tak, próbowałam. Zresztą wg mojej pediatry do ząbków jeszcze daleko bo już też prosiłam, żeby sprawdziła.
A czemu bebilon ha? Podejrzewacie alergię?

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
daj znac po wizycie
Napisałam już wyżej . Mam nadzieję, że tendencja wzrostowa się utrzyma .

Tygrysku
już pamiętam co do Ciebie miałam. Chciałam zaproponować, żebyś wrzuciła link do nowego schematu żywienia do tego postu na 1 str. - http://m.babyonline.pl/nowy-schemat-...,15669,r1.html - chyba warto. Swoją drogą wpadłaś na bdb pomysł .
Aha, pytałam dziś jeszcze jakie warzywa można podawać w 5m i trochę się zdziwiłam bo mówiła, żeby z brokułem, kalafiorem, groszkiem się jeszcze wstrzymać a wiem, że część z Was podaje. Chociaż może coś w tym jest bo moja Natula kalafiora nie chciała. A np.zalecane przez naszą doktor buraczki (obok marchewki, ziemniaka, dyni itp) już tak więc może coś w tym jest .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:24   #667
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowaliśmy się na domek, podpisaliśmy umowę przedwstępną, w przyszłym tygodniu składamy papiery o kredyt
Trzymam kciuki za kredyt!

Cytat:
Guciowi apetyt nie wrócił Odpuściłam trochę, daje mu czasem łyżeczkę do zabawy umoczoną w marchewce czy jabłku ale nie zjadł jeszcze normalnego posiłku od czasu szpitala...
Spróbuje jeszcze z kaszką albo z gotowym słoiczkiem... A jak nie to pozostaje mi czekać aż będzie siedział i przejdziemy na BLW - może tu załapie.
Za apetyt Gucia też!
A mleko normalnie wciąga?

Cytat:
Ja z kolei mam inne pytanie do mam karmiących mm- jakim mlekiem karmicie? Czy je zmieniałyście/zmieniacie?
Od początku Bebilon.

Cytat:
Odebrałam wyniki rozmazu morfologii Natalki i wg laborantki są w normie, mnie jednak niepokoją trochę 2 rzeczy więc o 14 idę z nią do naszej pediatry. Trzymajcie kciuki!

Cytat:
Limonka- jak twój nadgarstek?
Dziękuję, doszedł już do siebie.

Cytat:
Kurczę dziewczyny, mam ostatnio doła jak nie wiem co. Załatwiłam tego neurologa, oczywiście prywatnie, bo z NFZ najwcześniej to 29 październik. A tak to mam 18 września w Gliwicach, a może coś wcześniej się zwolni. Wykonałam wczoraj chyba 40 tel., prawie wszędzie zajęte. dziś dzwonie dalej, jeśli Emilka pozwoli.
jestem trochę zalamana, bo ona juz prawie wcale sie na boki nie obraca, a już bylo tak fajnie; ciągle mi mostkuje, nawet na leżaczku, jak chce ja na bok przewrócić to też się strasznie pręży i mostkuje, tak że nie da się jej odwrócić. Nie wiem co się dzieje, skąd taki regres. Skok to chyba nie jest. Juz nwet był czas, ze mi tak jakby się do siadu zrywala na leżaczku czy foteliku, a teraz pomarzyć. O kołysce, żeby ćwiczyc obroty na boki, tez moge pomarzyć, bo się pręzy. O maskara, troche marudzę, ale wiem, ze wy mnie zrozumiecie. mam nadzieję, że wyolbrzymiam. Oki mała śpi, to ja rozpoczynam telefoniadę.
Udało Ci się coś załatwić?
Wierzę, że martwisz się na zapas, chociaż oczywiście lepiej się upewnić. Przynajmniej będziesz spokojniejsza

Cytat:
a co u nas?
Biedny Kuba... Waga i wzrost słuszne
Natomiast jeśli chodzi o ostatnie zdanie, przypomniał mi się ten słynny filmik: http://www.zajawkowo.pl/film/11801/5...j-brat-dorosl/

Cytat:
Pffff! W sierpniu próbujesz się zapisać do kardiologa? Chyba żart! Jak dzwoniłam w kwietniu to już nie było miejsc

Cytat:
Tez sie troche zastanawiam jak polacze prace z opieka nad miskiem. Ale moze po 16 bede nadrabiac jak TZ wroci.
A mogę zapytać czym się zajmujesz zawodowo?

U nas bardzo pozytywny dzień. Byłyśmy z Młodą u bratowej, później na spacerze spotkałyśmy moją koleżankę jeszcze z podstawówki i zaprosiłyśmy do nas na kawę. Emilka w obu przypadkach pokazała się od jak najlepszej strony

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-22, 19:17   #668
margo80
Zakorzenienie

Hasło Ewy z dzisiaj (wypowiedziane przeslodkim głosikiem):
"czeeeesc Przemuniu! Skąd się tu wziąłeś niepotrzebny bobasku?"
Padlam

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 19:28   #669
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
A czemu bebilon ha? Podejrzewacie alergię?

Sama nie wiem, kiedyś młoda miała straszna wysypkę i lekarka do której wcześniej chodziłam od razu kazała mleko zmienić, proszek do prania, plyny do mycia itd. Ja karmie mieszanie więc do teraz nei jestem pewna czy to alergia na mleko czy coś innego. Na razie młodej te mleko służy, chociaż ostatnio wydziwia z jedzeniem, nie wiem czy to przez ząbki czy przestało jej smakować Póki co do 6 miesiąca chcę ja tym ha karmić a później zobaczę jak zareaguje na zwykły bebilon
Stary 2014-08-22, 19:30   #670
TynkaG
Raczkowanie

Cytat:
Wierzę, że martwisz się na zapas, chociaż oczywiście lepiej się upewnić. Przynajmniej będziesz spokojniejsza

U nas bardzo pozytywny dzień. Byłyśmy z Młodą u bratowej, później na spacerze spotkałyśmy moją koleżankę jeszcze z podstawówki i zaprosiłyśmy do nas na kawę. Emilka w obu przypadkach pokazała się od jak najlepszej strony
Dzis się dodzwonilam, ale nigdzie nie ma juz miejsc w tym roku. tego też sie spodziewalam. Pójdziemy więc prywatnie tego 18 wrzesnia, choc myslalam, że coś wcześniej się znajdzie.
dla Emilki za odpowiednie zachowanie!
Cytat:
Padlam
O masakra! Chyba jej czymś podpadł
Dziewczyny, mam kolejne pytanie; jak jest teraz z "mówieniem" u waszych maluchów?
Stary 2014-08-22, 19:32   #671
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Za apetyt Gucia też!
Ba! Jak widzi butlę to zaczyna machać wszystkimi kończynami i krzyczy "szybciej matka, szybciej"

Cytat:
Padlam

Tak mi mój przesłodki synek dał dzisiaj w palnik, że ledwo żyję i szczerze mówiąc dawno nie miałam go tak dość jak dzisiaj

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Dziewczyny, mam kolejne pytanie; jak jest teraz z "mówieniem" u waszych maluchów?
Mój gada non stop, wyje, śpiewa, piszczy a najczęściej jodłuje nadal jednak nie łączy sylab, tylko albo są to samogłoski albo pojedyncze sylaby typu "gi", "bu"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-22, 19:39   #672
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurczę dziewczyny, mam ostatnio doła jak nie wiem co. Załatwiłam tego neurologa, oczywiście prywatnie, bo z NFZ najwcześniej to 29 październik. A tak to mam 18 września w Gliwicach, a może coś wcześniej się zwolni. Wykonałam wczoraj chyba 40 tel., prawie wszędzie zajęte. dziś dzwonie dalej, jeśli Emilka pozwoli.
jestem trochę zalamana, bo ona juz prawie wcale sie na boki nie obraca, a już bylo tak fajnie; ciągle mi mostkuje, nawet na leżaczku, jak chce ja na bok przewrócić to też się strasznie pręży i mostkuje, tak że nie da się jej odwrócić. Nie wiem co się dzieje, skąd taki regres. Skok to chyba nie jest. Juz nwet był czas, ze mi tak jakby się do siadu zrywala na leżaczku czy foteliku, a teraz pomarzyć. O kołysce, żeby ćwiczyc obroty na boki, tez moge pomarzyć, bo się pręzy. O maskara, troche marudzę, ale wiem, ze wy mnie zrozumiecie. mam nadzieję, że wyolbrzymiam. Oki mała śpi, to ja rozpoczynam telefoniadę.
Cytat:
Dzis się dodzwonilam, ale nigdzie nie ma juz miejsc w tym roku. tego też sie spodziewalam. Pójdziemy więc prywatnie tego 18 wrzesnia, choc myslalam, że coś wcześniej się znajdzie.
Pisałam Ci, że ja zwolniłam miejsce do neurologa z 19 września z NFZ w TG. Z zabrza czy do gliwic czy do Tg masz tylko ciut dalej;p A nóż jeszcze jest wolne to miejsce....
Stary 2014-08-22, 19:40   #673
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

Za apetyt Gucia też!

Od początku Bebilon.

Natomiast jeśli chodzi o ostatnie zdanie, przypomniał mi się ten słynny filmik: http://www.zajawkowo.pl/film/11801/5...j-brat-dorosl/

Pffff! W sierpniu próbujesz się zapisać do kardiologa? Chyba żart! Jak dzwoniłam w kwietniu to już nie było miejsc

Jestem asystentka zarzadu

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-08-22, 19:48   #674
TynkaG
Raczkowanie

Cytat:
Pisałam Ci, że ja zwolniłam miejsce do neurologa z 19 września z NFZ w TG. Z zabrza czy do gliwic czy do Tg masz tylko ciut dalej;p A nóż jeszcze jest wolne to miejsce....
Oj nie wiem dlaczego myślałam, że ty tez prywatnie. dasz mi namiary na tę przychodnie?
Stary 2014-08-22, 19:53   #675
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj nie wiem dlaczego myślałam, że ty tez prywatnie. dasz mi namiary na tę przychodnie?
to jest szpital http://www.wspsa.pl/ pod nr rejestracji z ul pyskowickiej tylko jak będziesz dzwonić to może powiedz że słyszałaś że się miejsce z 19.09 zwolniło i czy jest aktualne bo te babki niektóre nie są zbyt miłe i od razu cię na koniec września mogą wrzucić nie sprawdzając czy jest coś wcześniej wolne
Stary 2014-08-22, 19:55   #676
TynkaG
Raczkowanie

Cytat:
to jest szpital http://www.wspsa.pl/ pod nr rejestracji z ul pyskowickiej tylko jak będziesz dzwonić to może powiedz że słyszałaś że się miejsce z 19.09 zwolniło i czy jest aktualne bo te babki niektóre nie są zbyt miłe i od razu cię na koniec września mogą wrzucić nie sprawdzając czy jest coś wcześniej wolne
Dzięki zaraz jutro zadzwonię, bo może pracują skoro to w szpitalu, a jak nie to w poniedziałek.
Stary 2014-08-22, 20:28   #677
elgie
Raczkowanie

Cześć
Baja lekarka mi mówiła, że lepiej abym nie karmiła piersią przy tych lekach. Pewnie gdybym bezpośrednio przed tabletką ściągnęła pokarm dało by radę jeszcze jakoś utrzymać laktację
Tynka trzymam kciuki, żeby szybko udało się zapisać na fizjoterapię i aby Emilka robiła błyskawiczne postępy
Agunia super, żę możesz z domu pracować. U mnie to niestety nie przejdzie
Kateczka za nockę, kolejne też takie były?
Tygrysku super, że w końcu sesja doszła do skutku, pokażesz jakieś zdjęcia?
Ja oczywiście będę 6 września o 12, nawet już rozmawiałam z tz i ma nas podwieźć
Niezapomnijka trzymamn kciuki, żeby Twoja sunia szybko do siebie doszła
virginia dobrze, że się odezwałaś, bo też się zastanawiałam co u Ciebie. Ja cały czas trzymam kciuki za Natalkę i mam nadzieję, że zacznie ładnie przybierać na wadze
Limonka ja zaczęłam dodawać trochę masła do zupek gdzieś po 2 tygodniach od wprowadzenia warzyw. za kaszkę
alwa duży chłopak z Twojego Kuby, brawa za wagę
ag trzymam kciuki, żeby udało się z kredytem, zazdroszczę domku, to moje marzenie...
margo Ewa wymiata
Tynka mój Krzysio od jakiegoś tygodnia bardzo się rozgadał - mówi lalalala, dadada, gagaga i podobne zbitki, uroczo to brzmi, nawet o 5 nad ranem
elgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 21:31   #678
Kateczka100
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
Ja tak na szybko, bo głowa mnie dzis niemilosciwie boli i marzę tylko o łóżku...

TynkaG to ta instrukcja, o ktorej mówiłam. Poleciała ja nam rehabilitantka, jak byliśmy u niej pierwszy raz z Piotrusiem:

http://www.ndt-bobath.pl/wp-content/...go-dziecka.pdf

Dziękuje za wszystkie miłe słowa odnośnie zdjec, jakie zrobiła nam Magda. To miód na moje serce

Limonka przeczytałam Twoj post o tym, jak zapomniałaś odłożyć Emilke w środku nocy i zabrałas ja ze sobą do łazienki i śmiałam sie sama do siebie Niezła z Ciebie apratka

Elgie jeśli chodzi o nocki, to Piotrek wczoraj zasnął o 21 i obudził sie o 7, zjadł i znowu poszedł spac... Ale nie cieszę sie zbytnio, bo juz kiedyś mi zrobił takiego psikusa i po kilku dniach wszystko wróciło do normy, czyli 3 pobudki każdej nocy...
Ale bimbałki to myslalam, ze mi wybuchną.

Dobranoc moje drogie.

Edytowane przez Kateczka100
Czas edycji: 2014-08-22 o 21:36
Kateczka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 22:43   #679
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Witam.
jestem wykończona- Antoś dalej maruda, do tego opieka nad sunią i zamartwianie się o nią. Psychicznie mi jest coraz ciężej.. ale dam radę, muszę.
Sunia dziś nadal była słaba, siedzieliśmy z Tosiem u niej od rana, nie chciała nic jeść i w ogóle nie do życia. Podobno to normalne po takim zabiegu.
Potem byłam z Tosiem na USG przezciemiączkowym bo kiedys dostalismy skierowanie od neurologa- swoją drogą to robiła któraś z Was takie USG? Ja pierwsze o tym słyszę. Wyniki w normie na szczęście.
A po USG znowu z sunią do weta na antybiotyk i zrobiła się 19. Tak więc jak wyszłam rano o 10 to wróciłam pod wieczór...
Oczywiście Toś ryczał mi mniej więcej 2 godziny w aucie więc głowa to mi mało nie eksplodowała Jakiś pechowy czas teraz mamy, eh...
Na szczęście potem Tż zajął się Tosiem i zasnęli jak susły a ja próbuję się jakoś zregenerować.

Cytat:

Za apetyt Gucia też!

Od początku Bebilon.

Hehe, widziałam ten filimik, rewelacja
Co di spotkania to mi wstępnie pasuje

Cytat:
Padlam
I właśnie dlatego chcę rodzeństwa dla Tosia interakcja bezcenna:brzydal :

Cytat:
Ba! Jak widzi butlę to zaczyna machać wszystkimi kończynami i krzyczy "szybciej matka, szybciej"

Tak mi mój przesłodki synek dał dzisiaj w palnik, że ledwo żyję i szczerze mówiąc dawno nie miałam go tak dość jak dzisiaj

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Mój gada non stop, wyje, śpiewa, piszczy a najczęściej jodłuje nadal jednak nie łączy sylab, tylko albo są to samogłoski albo pojedyncze sylaby typu "gi", "bu"
Nic mi nie mów. Ja ostatnio zwątpiłam w jakikolwiek instynkt macierzyńsku Czuję się tak wykończona i bezradna zarazem, że mam ochotę uciec na bezludną wyspę. Wiem, że po części to też hormony buzują bo powitałam miesiączkę i nie jest to miłe przywitanie
Ale jutro będzie lepiej- tak sobie tłumaczę.

Kateczka- fotki rewelacja- w ogrodach BUW robiliście? Synek śmieszek niesamowity- ile on ma? Przypomnij mi proszę

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-23, 00:26   #680
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A może zbliża ci się @? Moja laktacja też miewa czasem gorsze dni i zdarzało się to być związane z @.
Oczywiście może pomóc picie wody, częste przystawianie malucha - nawet jak nic nie leci - i wyluzowanie

No i miałaś rację z tym @. Nie wiedziałam, że to może mieć wpływ.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 07:30   #681
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:

Co do butów, to ja jeszcze nie założyłam ani razu i raczej nie będę zakładać dopóki nie zacznie chodzić. Oczywiście nigdy nie mów nigdy, ale uważam że stopa powinna mieć swobodę.
Ja tez mysle ze w szpitalu moga wiecej badan zrobic i nawet poobserwowac jak Natalka je. Moze ma problem ze ssaniem ze wzg na wedzidelko? Moze jakos teraz sie to dla niej uciazliwe stalo.. Trzymam kciuki i ciesze sie ze troszeczke przybrala. Oby tak dalej

Cytat:
dla Emilki za odpowiednie zachowanie!

O masakra! Chyba jej czymś podpadł
Moj gada bardzo duzo. Nauczyl sie piszczec i pokrzykiwac a slowa wychodza np haaaania czy cos takiego, nie rozumiem

Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 08:50   #682
tygrysek83
Zadomowienie

Wrrrrr.... odpisałami się zamkneło... wrrrrr.....

Dobra, z tego co pamiętam:

virginia super, że waga poszła w gorę. za dalsze postępy.

niezapomnijkaa podziwiam za siłę do zajmowania się dzieckiem i psem jednocześnie. aby ci jej nie zabrakło.

agunia4ever jak pomyślę, co u nas w firmie robi asystentka zarządu to jestem w szoku, że przełożeni Ci pozwolili na pracę zdalną. Trzymam też bardzo mocno kciuki, abyś bez problemów połączyła opiekę nad dzieckiem i pracę

margo tekst Ewy przedni

smarrita wygląda na to, że nieświadomie stymulowałam do pełzania, ale efektów brak. Mam lenia w domu

alwa dobrze, że już macie kolejne szczepienie za sobą. Jak się młody czuje? No i trzymam kciuki za wizytę u kardiologa.

ag9 żeby udało się jak najszybciej załatwić kredyt. Ten domek nadaje się do wprowadzenia, czy musicie najpierw remont zrobić?

Limonka za udane próby kaszkowe

elgie dam znać jak będą zdjęcia na stronie, ale myślę, że jeszcze jakiś tydzień trzeba będzie poczekać.

co do wpisów o diecie na pierwszej stronie. Dodałam link do schematu i zaczęłam dodawać produkty, które wydaje mi się, że można podawać. Na razie są ze znakiem zapytania, ale jeżeli któraś z was poda to proszę o info to znak zapytania zniknie

co do spotkania warszawskiego widzę, że wszystkim pasuje, proponuje to samo miejsce co ostatnio na spotkanie. Gdyby ktoś nie pamiętał to prześlę jeszcze raz mapkę przygotowaną przez kate.

Nie wiem czy wszystko wyłapałam.... eh...
My dziś mkniemy na działkę

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Ja wiem że to nie o dzieciach ale taką radość mi sprawiło że muszę się podzielić
https://m.youtube.com/watch?v=bfkAXH...ature=youtu.be
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 09:05   #683
Ela87
Zakorzenienie

Wpadam tylko na chwilkę.
Napaliłam się na te buty

http://allegro.pl/szydelkowe-trampki...505378172.html

albo te

http://allegro.pl/trampki-szydelkowe...532649668.html

Na jesień akurat bedą, bo nie chce kupować sztywnych bucików, dopóki mała nie chodzi a na zimę chyba skuszę się na buziki z LaMillou

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 12:58   #684
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na chwilkę.
Napaliłam się na te buty

albo te

Na jesień akurat bedą, bo nie chce kupować sztywnych bucików, dopóki mała nie chodzi a na zimę chyba skuszę się na buziki z LaMillou
Prawie jak conversy

Niezapomnijka - to witaj w klubie Ja mam do tego na stanie 2 koty no i 14letnią suczkę - wszystkie 3 są tak samo marudne jak Gabryś i cały dzień tylko łażą za człowiekiem i chcą ŻREĆ

Dzisiaj poszedł TZ na spacer, po czym wraca po godzinie umordowany - połowę drogi niósł Gucia na jednej ręce i w drugiej pchał wózek
Stary 2014-08-23, 14:00   #685
virginia
Zakorzenienie

Bry

Cytat:
Virginia - moje kciuki masz cały czas. Oby i u Was drgnela waga na plus!

Ktoś mnie o nocke pytał. Cóż, na Przemku zmiana otoczenia nie robi wrażenia. Budził się jak zawsze, moze ciut rzadziej, bo 3 razy, ale za to od 4 do 8 dal mi pospać bez przerw. Ewa obudziła się grubo po 8, wiec nie narzekam.

Lece pooglądać efekty Waszych sesji.
Dzięki Margo
Super, że nocka lepsza. U nas też ostatnio lepiej .
A gdzie te efekty można pooglądać, może i ja zajrzę?

Cytat:
Moja dalej nawija jak nakręcona, o każdej porze dnia i nocy, jak nie ma do kogo to gada ze sobą .

Cytat:
Napisane przez elgie Pokaż wiadomość
virginia dobrze, że się odezwałaś, bo też się zastanawiałam co u Ciebie. Ja cały czas trzymam kciuki za Natalkę i mam nadzieję, że zacznie ładnie przybierać na wadze
Dzięki
Może założymy jakąś tele-linię dla naszych bąków, niech sobie gadają o tej 5 nad ranem .

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Potem byłam z Tosiem na USG przezciemiączkowym bo kiedys dostalismy skierowanie od neurologa- swoją drogą to robiła któraś z Was takie USG? Ja pierwsze o tym słyszę. Wyniki w normie na szczęście.
Ja też pierwsze słyszę.
mocy dla Ciebie!

Cytat:
virginia super, że waga poszła w gorę. za dalsze postępy.

co do wpisów o diecie na pierwszej stronie. Dodałam link do schematu i zaczęłam dodawać produkty, które wydaje mi się, że można podawać. Na razie są ze znakiem zapytania, ale jeżeli któraś z was poda to proszę o info to znak zapytania zniknie

ja wiem że to nie o dzieciach ale taką radość mi sprawiło że muszę się podzielić
https://m.youtube.com/watch?v=bfkAXH...ature=youtu.be
dzięki!
Jeszcze raz - super robota z tym postem!
a lwiątko urocze!

Mnie dziś dziadki rozwalili. Zostali z Małą na 2 godz. i dali jej zupkę buraczkową. Podbiła ponoć Natalki serce (brzusio?) ale po 6 łyżeczkach dziadki stwierdzili, że już dość bo jeszcze zje za dużo . No masakra, matka na rzęsach staje, żeby Natalę podtuczyć a dziadki jej zupy żałują .
Mykam bo mam lekcje
pa
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 14:14   #686
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Padlam
Ja też

Cytat:
Emilka jest dość gadatliwa. Złośliwi twierdzą, że po mamusi

Cytat:
Jestem asystentka zarzadu
Pracowałam kiedyś jako asystentka prezesa i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie robienia tego zdalnie. Tym mocniej będę trzymać za Ciebie kciuki

Cytat:
Witam.
jestem wykończona- Antoś dalej maruda, do tego opieka nad sunią i zamartwianie się o nią. Psychicznie mi jest coraz ciężej.. ale dam radę, muszę.
Sunia dziś nadal była słaba, siedzieliśmy z Tosiem u niej od rana, nie chciała nic jeść i w ogóle nie do życia. Podobno to normalne po takim zabiegu.
Na pewno opieka nad rekonwalescentką i Tosiem- marudą nie jest łatwa. Życzę Ci dużo siły i cierpliwości, suni zdrowia, a Tosiowi powrotu do dobrego nastroju

Cytat:
Emilka miała takie USG. Gdy lekarz posmarował jej włoski żelem, wyglądała przekomicznie. Postawiłam jej nawet irokeza

Cytat:
Wpadam tylko na chwilkę.
Napaliłam się na te buty

albo te

Mega
Może macie rację, że na jesieni w samych skarpetkach będzie Myszy za zimno, hmmm...
Na zimę kupię jej jakiś kombinezon, więc problem butów odpadnie.

U nas bardzo miły dzień.
Od rana cały dom był pełen gości. Teraz TŻ usypia Emi, a ja się relaksuję, a wieczorem zostaje z nią moja mama, a my jedziemy na kolację z okazji rocznicy ślubu. Trzymajcie proszę kciuki, żeby tym razem Emcia nie dała babci w palnik...
Stary 2014-08-23, 15:22   #687
baja_86
Zakorzenienie

Ile zupki zjadają wasze dzieci?
My od miesiąca wprowadzamy warzywa ale coś ostatnio Jasiek gorzej je. Wcześniej mu zupki smakowały, teraz zje kilka łyżeczek. Nie wmuszam,bo i tak ważniejsze i bardziej odżywcze jest moje mleko,ale chciałabym zupka zastąpić już jedno karmienie a te ilości jakie zjada moj synek są niewielkie.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 18:30   #688
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Wpadam tylko na chwilkę.
Napaliłam się na te buty

albo te

Elu wiadomo że je posiadam czy ktoś ma jakieś wątpliwości że mogłabym nie posiadać butów z LM ? I dlatego od razu mówię nie napalaj się bo są bez sensu. Minky jest na tyle śliski że jeszcze nie zdarzył się taki raz żeby Piotruś miał je na nóżkach dłużej niż dwie minuty no i wogóle są maleńkie. Ledwo je mu wcisnęłam ostatnio. Nie opłaca się i mówię to JA
Stary 2014-08-23, 18:45   #689
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Melduje sie tylko szybko

Buty Majce jak najbardziej kupujemy właśnie szukamy. Będą nam służyć do wozka bo coraz chłodniej a w samych skarpetkach noga marznie.)
Wlasnie o tym samym ostatnio myslalam . Te nozki u nas tak w powietrzu sa wiec chlodniejszy wiaterek i nogo marzna. Ja mam buciki, ale nie umiem ubierac musze kupic jakies latwiejsze w obsludze

Cytat:
No i miałaś rację z tym @. Nie wiedziałam, że to może mieć wpływ.
Wiec pewnie juz sie poprawilo, albo lada moment poprawi
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 19:58   #690
TynkaG
Raczkowanie

Właśnie ze względu na pogodę pytałam o te butki. My tez nie nosimy, kilka razy założyłam takie ala baletki z materiału, jak papucki, a malutka miała frajdę i co chwilę je ściągała. Mam jeszcze trampki, szydełkowe i takie góralskie i inne baletki, ale jakoś nie nosimy, nawet do chrztu zapomniałam ubrać, przypomniało mi się w kościele i mala była w skarpetach. Ja tez mam problem z wciskaniem butków na stópki.
Ela87- super te trampki!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości