![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Melduje sie tylko szybko
Buty Majce jak najbardziej kupujemy właśnie szukamy. Będą nam służyć do wozka bo coraz chłodniej a w samych skarpetkach noga marznie. My dalej jesteśmy na Enfamilu teraz juz 2. Na spotkaniu na Brodnie oczywiście będę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zadomowienie
|
Virginia a nie lepiej byłoby faktycznie z małą iść do tego szpitala? Skoro tak dług oto trwa, badania robione przez pediatrę na nic nie wskazują, a ona nie je... Tam by jej przynajmniej zrobili kompleksową diagnostykę, specjaliści są na miejscu, może ktoś by coś wymyślił...
Co do butów, to ja jeszcze nie założyłam ani razu i raczej nie będę zakładać dopóki nie zacznie chodzić. Oczywiście nigdy nie mów nigdy, ale uważam że stopa powinna mieć swobodę.
#663 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze nie zaczęłam. Virginia może to głupie ale próbowałaś przed podaniem mleka posmarowa Natalce dziąsełka dentinoxem? U mnie ostatnie parę dni też jadła po ok 500ml nawet mniej. Było widac że głodna a przy butli ryk. Jak jej dziś dentinoxem posmarowałam dziąsła i później butlę dałam to ładnie zjadła. Może to przypadek nie wiem sama ale może warto spóbowac? ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Ja teraz karmię bebilonem ha. Najpierw był bebilon, potem hipp, potem enfamil ha aż w końcu bebilon ha. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moj tez 7600g wazy. Tez sie troche zastanawiam jak polacze prace z opieka nad miskiem. Ale moze po 16 bede nadrabiac jak TZ wroci. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#666 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki za odp. odnośnie mleka. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wyniki rozmazu morfologii dobre. Pediatra mówi, że na razie tragedii nie ma i powodów żeby się kłaść do szpitala chyba też nie ale oczywiście będziemy kontrolować. Mamy się pokazać za 2 tyg. chyba żeby coś się działo ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby. Cytat:
A czemu bebilon ha? Podejrzewacie alergię? Napisałam już wyżej ![]() ![]() Tygrysku już pamiętam co do Ciebie miałam. Chciałam zaproponować, żebyś wrzuciła link do nowego schematu żywienia do tego postu na 1 str. - http://m.babyonline.pl/nowy-schemat-...,15669,r1.html - chyba warto. Swoją drogą wpadłaś na bdb pomysł ![]() Aha, pytałam dziś jeszcze jakie warzywa można podawać w 5m i trochę się zdziwiłam bo mówiła, żeby z brokułem, kalafiorem, groszkiem się jeszcze wstrzymać a wiem, że część z Was podaje. Chociaż może coś w tym jest bo moja Natula kalafiora nie chciała. A np.zalecane przez naszą doktor buraczki (obok marchewki, ziemniaka, dyni itp) już tak więc może coś w tym jest ![]()
![]() |
#667 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A mleko normalnie wciąga? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję, doszedł już do siebie. Cytat:
Wierzę, że martwisz się na zapas, chociaż oczywiście lepiej się upewnić. Przynajmniej będziesz spokojniejsza ![]() Cytat:
![]() Natomiast jeśli chodzi o ostatnie zdanie, przypomniał mi się ten słynny filmik: http://www.zajawkowo.pl/film/11801/5...j-brat-dorosl/ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas bardzo pozytywny dzień. Byłyśmy z Młodą u bratowej, później na spacerze spotkałyśmy moją koleżankę jeszcze z podstawówki i zaprosiłyśmy do nas na kawę. Emilka w obu przypadkach pokazała się od jak najlepszej strony ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Hasło Ewy z dzisiaj (wypowiedziane przeslodkim głosikiem):
"czeeeesc Przemuniu! Skąd się tu wziąłeś niepotrzebny bobasku?" Padlam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Wtajemniczenie
|
Sama nie wiem, kiedyś młoda miała straszna wysypkę i lekarka do której wcześniej chodziłam od razu kazała mleko zmienić, proszek do prania, plyny do mycia itd. Ja karmie mieszanie więc do teraz nei jestem pewna czy to alergia na mleko czy coś innego. Na razie młodej te mleko służy, chociaż ostatnio wydziwia z jedzeniem, nie wiem czy to przez ząbki czy przestało jej smakować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, mam kolejne pytanie; jak jest teraz z "mówieniem" u waszych maluchów?
![]() |
#671 | ||
Zadomowienie
|
Ba! Jak widzi butlę to zaczyna machać wszystkimi kończynami i krzyczy "szybciej matka, szybciej"
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak mi mój przesłodki synek dał dzisiaj w palnik, że ledwo żyję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
Oj nie wiem dlaczego myślałam, że ty tez prywatnie. dasz mi namiary na tę przychodnie?
#675 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Baja lekarka mi mówiła, że lepiej abym nie karmiła piersią przy tych lekach. Pewnie gdybym bezpośrednio przed tabletką ściągnęła pokarm dało by radę jeszcze jakoś utrzymać laktację ![]() Tynka trzymam kciuki, żeby szybko udało się zapisać na fizjoterapię i aby Emilka robiła błyskawiczne postępy Agunia super, żę możesz z domu pracować. U mnie to niestety nie przejdzie ![]() Kateczka ![]() Tygrysku super, że w końcu sesja doszła do skutku, pokażesz jakieś zdjęcia? Ja oczywiście będę 6 września o 12, nawet już rozmawiałam z tz i ma nas podwieźć ![]() Niezapomnijka trzymamn kciuki, żeby Twoja sunia szybko do siebie doszła virginia dobrze, że się odezwałaś, bo też się zastanawiałam co u Ciebie. Ja cały czas trzymam kciuki za Natalkę i mam nadzieję, że zacznie ładnie przybierać na wadze ![]() Limonka ja zaczęłam dodawać trochę masła do zupek gdzieś po 2 tygodniach od wprowadzenia warzyw. ![]() alwa duży chłopak z Twojego Kuby, brawa za wagę ![]() ag trzymam kciuki, żeby udało się z kredytem, zazdroszczę domku, to moje marzenie... margo Ewa wymiata ![]() Tynka mój Krzysio od jakiegoś tygodnia bardzo się rozgadał - mówi lalalala, dadada, gagaga i podobne zbitki, uroczo to brzmi, nawet o 5 nad ranem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Ja tak na szybko, bo głowa mnie dzis niemilosciwie boli i marzę tylko o łóżku... TynkaG to ta instrukcja, o ktorej mówiłam. Poleciała ja nam rehabilitantka, jak byliśmy u niej pierwszy raz z Piotrusiem: http://www.ndt-bobath.pl/wp-content/...go-dziecka.pdf Dziękuje za wszystkie miłe słowa odnośnie zdjec, jakie zrobiła nam Magda. To miód na moje serce ![]() ![]() Limonka przeczytałam Twoj post o tym, jak zapomniałaś odłożyć Emilke w środku nocy i zabrałas ja ze sobą do łazienki i śmiałam sie sama do siebie ![]() ![]() ![]() ![]() Elgie jeśli chodzi o nocki, to Piotrek wczoraj zasnął o 21 i obudził sie o 7, zjadł i znowu poszedł spac... Ale nie cieszę sie zbytnio, bo juz kiedyś mi zrobił takiego psikusa i po kilku dniach wszystko wróciło do normy, czyli 3 pobudki każdej nocy... Ale bimbałki to myslalam, ze mi wybuchną. Dobranoc moje drogie. Edytowane przez Kateczka100 Czas edycji: 2014-08-22 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |||
Rozeznanie
|
Witam.
jestem wykończona- Antoś dalej maruda, do tego opieka nad sunią i zamartwianie się o nią. Psychicznie mi jest coraz ciężej.. ale dam radę, muszę. Sunia dziś nadal była słaba, siedzieliśmy z Tosiem u niej od rana, nie chciała nic jeść i w ogóle nie do życia. Podobno to normalne po takim zabiegu. Potem byłam z Tosiem na USG przezciemiączkowym bo kiedys dostalismy skierowanie od neurologa- swoją drogą to robiła któraś z Was takie USG? Ja pierwsze o tym słyszę. Wyniki w normie na szczęście. A po USG znowu z sunią do weta na antybiotyk i zrobiła się 19. Tak więc jak wyszłam rano o 10 to wróciłam pod wieczór... Oczywiście Toś ryczał mi mniej więcej 2 godziny w aucie więc głowa to mi mało nie eksplodowała ![]() Na szczęście potem Tż zajął się Tosiem i zasnęli jak susły a ja próbuję się jakoś zregenerować. Cytat:
![]() Co di spotkania to mi wstępnie pasuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale jutro będzie lepiej- tak sobie tłumaczę. Kateczka- fotki rewelacja- w ogrodach BUW robiliście? ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i miałaś rację z tym @. Nie wiedziałam, że to może mieć wpływ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zadomowienie
|
Wrrrrr.... odpisałami się zamkneło... wrrrrr.....
Dobra, z tego co pamiętam: virginia super, że waga poszła w gorę. ![]() niezapomnijkaa podziwiam za siłę do zajmowania się dzieckiem i psem jednocześnie. ![]() agunia4ever jak pomyślę, co u nas w firmie robi asystentka zarządu to jestem w szoku, że przełożeni Ci pozwolili na pracę zdalną. Trzymam też bardzo mocno kciuki, abyś bez problemów połączyła opiekę nad dzieckiem i pracę ![]() margo tekst Ewy przedni smarrita wygląda na to, że nieświadomie stymulowałam do pełzania, ale efektów brak. Mam lenia w domu ![]() alwa dobrze, że już macie kolejne szczepienie za sobą. Jak się młody czuje? No i trzymam kciuki za wizytę u kardiologa. ag9 ![]() Limonka ![]() ![]() elgie dam znać jak będą zdjęcia na stronie, ale myślę, że jeszcze jakiś tydzień trzeba będzie poczekać. co do wpisów o diecie na pierwszej stronie. Dodałam link do schematu i zaczęłam dodawać produkty, które wydaje mi się, że można podawać. Na razie są ze znakiem zapytania, ale jeżeli któraś z was poda to proszę o info to znak zapytania zniknie ![]() co do spotkania warszawskiego widzę, że wszystkim pasuje, proponuje to samo miejsce co ostatnio na spotkanie. Gdyby ktoś nie pamiętał to prześlę jeszcze raz mapkę przygotowaną przez kate. Nie wiem czy wszystko wyłapałam.... eh... My dziś mkniemy na działkę ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Ja wiem że to nie o dzieciach ale taką radość mi sprawiło że muszę się podzielić https://m.youtube.com/watch?v=bfkAXH...ature=youtu.be |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Wpadam tylko na chwilkę.
Napaliłam się na te buty ![]() http://allegro.pl/szydelkowe-trampki...505378172.html albo te ![]() http://allegro.pl/trampki-szydelkowe...532649668.html Na jesień akurat bedą, bo nie chce kupować sztywnych bucików, dopóki mała nie chodzi ![]()
#684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niezapomnijka - to witaj w klubie ![]() ![]() ![]() Dzisiaj poszedł TZ na spacer, po czym wraca po godzinie umordowany - połowę drogi niósł Gucia na jednej ręce i w drugiej pchał wózek ![]()
![]() |
#685 | |||||
Zakorzenienie
|
Bry
Cytat:
![]() Super, że nocka lepsza. U nas też ostatnio lepiej ![]() A gdzie te efekty można pooglądać, może i ja zajrzę? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może założymy jakąś tele-linię dla naszych bąków, niech sobie gadają o tej 5 nad ranem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze raz - super robota z tym postem! a lwiątko urocze! Mnie dziś dziadki rozwalili. Zostali z Małą na 2 godz. i dali jej zupkę buraczkową. Podbiła ponoć Natalki serce (brzusio?) ale po 6 łyżeczkach dziadki stwierdzili, że już dość bo jeszcze zje za dużo ![]() ![]() Mykam bo mam lekcje pa
![]() |
#686 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pracowałam kiedyś jako asystentka prezesa i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie robienia tego zdalnie. Tym mocniej będę trzymać za Ciebie kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Może macie rację, że na jesieni w samych skarpetkach będzie Myszy za zimno, hmmm... Na zimę kupię jej jakiś kombinezon, więc problem butów odpadnie. U nas bardzo miły dzień. Od rana cały dom był pełen gości. Teraz TŻ usypia Emi, a ja się relaksuję, a wieczorem zostaje z nią moja mama, a my jedziemy na kolację z okazji rocznicy ślubu. Trzymajcie proszę kciuki, żeby tym razem Emcia nie dała babci w palnik...
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
Ile zupki zjadają wasze dzieci?
My od miesiąca wprowadzamy warzywa ale coś ostatnio Jasiek gorzej je. Wcześniej mu zupki smakowały, teraz zje kilka łyżeczek. Nie wmuszam,bo i tak ważniejsze i bardziej odżywcze jest moje mleko,ale chciałabym zupka zastąpić już jedno karmienie a te ilości jakie zjada moj synek są niewielkie. |
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiec pewnie juz sie poprawilo, albo lada moment poprawi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
Właśnie ze względu na pogodę pytałam o te butki. My tez nie nosimy, kilka razy założyłam takie ala baletki z materiału, jak papucki, a malutka miała frajdę i co chwilę je ściągała. Mam jeszcze trampki, szydełkowe i takie góralskie i inne baletki, ale jakoś nie nosimy, nawet do chrztu zapomniałam ubrać, przypomniało mi się w kościele i mala była w skarpetach
![]() Ela87- super te trampki!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.