Firmę Ziaja uwielbiamy, wszystkie kosmetyki znamy :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-24, 10:39   #31
201612060923
Konto usunięte

Dot.: Firmę Ziaja uwielbiamy, wszystkie kosmetyki znamy :)

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
Teoretycznie dobrze, ale jeszcze niedawno miałam buźkę jak laleczka, a teraz jest zorana AZS. Wolałabym zapychającą się cerę i brak koniecznosci smarowania jej takimi kremami
Zapychająca się cera też potrzebuje nawilżenia. A przynajmniej moja, mieszana. Bez nawilżania szybciej się przetłuszcza, jest bardziej przewrażliwiona, suche skórki przy nosie... Niefajnie. A do tego moją zapycha naprawdę dużo-ostatnio używałam kremu Urody Melisy i mam teraz pełno zaskórników na czole i brodzie. Teraz mam coś z serii Ziaja Med i na razie jest dobrze. Jeszcze dokupię manukę z kwasem i wierzę, że się uda. Zazdroszczę tym dziewczynom, których czoła nie świecą się jak patelnia i moją takie gładkie buźki... Moja jest w miarę ok, ale rumień i kilka różnych niedoskonałości nie wyglądają zbyt dobrze, a do tego szybko się świecę na czole bez pudru.

Tak, jestem farciarą-nie lubię fast-foodów i jestem z tego dumna. O ile takie domowe zapiekanki, pizzę i frytki lubię(ale tylko okazjonalnie) o tyle nie znoszę nawet zapachu jedzenia z budek itp.
201612060923 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 10:42   #32
thewerka27
Zadomowienie

Wspólnie z koleżanką wpadłyśmy na taki pomysł Zamiast przeznaczać pieniądze na słodkości możemy kupić sobie jakiś fajny lakier Poza tym to dobra okazja, aby poćwiczyć swoją silną wolę i asertywność
thewerka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 10:43   #33
apple1602
Zadomowienie

Czytam o tych Waszych ciastach zajadając ciemny chleb z biedronki (bardzo polecam! dość dobry skład i sporo ziaren) z łososiem i papryką Niestety im starsza tym trudniej mi żywić się pizzą i kebabem. Kiedyś niezdrowe żarcie jadło się na potęgę, dzisiaj wolę twarożek
apple1602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 10:47   #34
f8e8121aaf6539243d9370489b494f57ad729a2a_66be8871df396
Konto usunięte

Aga, 17 lat,
moim ulubionym kosmetykiem z ziaji jest krem oliwkowy do cery suchej i normalnej. Mam ten z cięższą konsystencją, więc idealny na noc, rano mam skórę mięciutką <3

Mam do Was pytanie: czy używałyście kremu ziaji z aloesem?

Edytowane przez f8e8121aaf6539243d9370489b494f57ad729a2a_66be8871df396
Czas edycji: 2014-08-24 o 10:58
f8e8121aaf6539243d9370489b494f57ad729a2a_66be8871df396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 10:57   #35
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez thewerka27 Pokaż wiadomość
Wspólnie z koleżanką wpadłyśmy na taki pomysł Zamiast przeznaczać pieniądze na słodkości możemy kupić sobie jakiś fajny lakier Poza tym to dobra okazja, aby poćwiczyć swoją silną wolę i asertywność
Ja muszę ćwiczyć taką asertywność właśnie przed lakierami, bo ciągle kupuję nowe. Ostatnio kupiłam ich 6, słownie sześć, wszystkie z Golden Rose-poszłam z siostrą i zaszalałyśmy-ta firma ma świetny wybór kolorów, kuszą mnie ich lakiery nude(potrzebny mi taki na gwałt, bo nie mam), ale boję się smużenia.
Ja akurat mam to szczęście, że nie kusi mnie kupowanie słodyczy. Sama, z własnej woli ich nie kupuję. Serio. Zamiast tego wolę te cukierki bez cukru z Rossmanna(lepsze niż guma do żucia).

Cytat:
Napisane przez apple1602 Pokaż wiadomość
Czytam o tych Waszych ciastach zajadając ciemny chleb z biedronki (bardzo polecam! dość dobry skład i sporo ziaren) z łososiem i papryką Niestety im starsza tym trudniej mi żywić się pizzą i kebabem. Kiedyś niezdrowe żarcie jadło się na potęgę, dzisiaj wolę twarożek
Ja jem tylko ciemne pieczywo i już nawet nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam biały chleb. Twarogi uwielbiam, ogólnie nabiał. Codziennie na śniadanie muszę mieć mleko, a jeśli go akurat nie mam w domu, to potrafię poczłapać się w piżamie do obory(mieszkam na wsi) i ze zbiornika wziąć sobie mleka-bez niego ani rusz, obok kubka kawy jest to moja śniadaniowa pozycja obowiązkowa.

Miałam krem oliwkowy(lekka formuła) i mnie zapchał. Jedyny tłusty krem, który mi służy to Bambino.
Stary 2014-08-24, 11:00   #36
Jeannee
Zakorzenienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;47834618]Zapychająca się cera też potrzebuje nawilżenia. A przynajmniej moja, mieszana. Bez nawilżania szybciej się przetłuszcza, jest bardziej przewrażliwiona, suche skórki przy nosie... Niefajnie. A do tego moją zapycha naprawdę dużo-ostatnio używałam kremu Urody Melisy i mam teraz pełno zaskórników na czole i brodzie. Teraz mam coś z serii Ziaja Med i na razie jest dobrze. Jeszcze dokupię manukę z kwasem i wierzę, że się uda. Zazdroszczę tym dziewczynom, których czoła nie świecą się jak patelnia i moją takie gładkie buźki... Moja jest w miarę ok, ale rumień i kilka różnych niedoskonałości nie wyglądają zbyt dobrze, a do tego szybko się świecę na czole bez pudru.

Tak, jestem farciarą-nie lubię fast-foodów i jestem z tego dumna. O ile takie domowe zapiekanki, pizzę i frytki lubię(ale tylko okazjonalnie) o tyle nie znoszę nawet zapachu jedzenia z budek itp. [/QUOTE]

A używasz podkładu? Najlepiej matującego. Młodziutka jeszcze jesteś, może krem BB? I puder transparentny?

Cytat:
Racja, o jedzeniu następnego dnia zapomnisz. A kosmetyk zagości na dłużej

Cytat:
Ja też wolę przysłowiowy twarożek, ale od czasu do czasu coś niezdrowego musi być
Uwielbiam kanapki z łososiem i papryką Jem prawie codziennie

[1=f8e8121aaf6539243d93704 89b494f57ad729a2a_66be887 1df396;47834729]Aga, 17 lat,
moim ulubionym kosmetykiem z ziaji jest krem oliwkowy do cery suchej i normalnej. Mam ten z cięższą konsystencją, więc idealny na noc, rano mam skórę mięciutką <3[/QUOTE]

Witaj Dopisałam Cię już do listy. A dla mnie ten krem jest za tłusty do twarzy Idealny do pięt, łokci itp.
Stary 2014-08-24, 11:09   #37
thewerka27
Zadomowienie

Z dwojga złego, według mnie lakier do paznokci przyniesie więcej "pożytku" niż zaspokojenie grzesznego głodu Ja lubię słodycze, ale ostatnio praktycznie w ogóle mnie nie ciągnie. Jak już, to zjem jednego cukierka, wafelka i koniec

O tak, lakiery z GR są cudowne. Ja uwielbiam te ze serii Holidays (Piaskowe). Są to jedyne lakiery, które trzymają się na moich paznokciach. Zaznaczam iż są to 2-3 dni. Dla mnie jest to olbrzymi sukces, bo jakiekolwiek lakieru bym nie kupiła (czy to za 2 zł czy 35zł) na drugi dzień złazi płatami...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-24, 11:16   #38
apple1602
Zadomowienie

Cytat:
Z dwojga złego, według mnie lakier do paznokci przyniesie więcej "pożytku" niż zaspokojenie grzesznego głodu Ja lubię słodycze, ale ostatnio praktycznie w ogóle mnie nie ciągnie. Jak już, to zjem jednego cukierka, wafelka i koniec

O tak, lakiery z GR są cudowne. Ja uwielbiam te ze serii Holidays (Piaskowe). Są to jedyne lakiery, które trzymają się na moich paznokciach. Zaznaczam iż są to 2-3 dni. Dla mnie jest to olbrzymi sukces, bo jakiekolwiek lakieru bym nie kupiła (czy to za 2 zł czy 35zł) na drugi dzień złazi płatami...
Spróbujcie z serią Color Expert. Cudownie się rozprowadzają, nie smużą, szybko schną! I na moich niewdzięcznych paznokciach trzymają się 4 dni bez żadnych odprysków i top coatów (dla mnie to sukces!)
Stary 2014-08-24, 11:22   #39
thewerka27
Zadomowienie

Jeśli ktoś lubi poszaleć z kolorami to ja polecam lakiery z MIYO. Tanie, bardzo duży wybór U mnie zazwyczaj lądują na paznokciach u stóp
Stary 2014-08-24, 11:23   #40
BioIvO
Zakorzenienie

Nie mogę przeboleć, ze już nie ma toniku Tin Tin bo był bardzo delikatny.
Ostatnio odkryłam bloker do stóp w sprayu. Fajna rzecz!
No i ulubieńcy w postaci pasty manuka i kremu na noc.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 11:25   #41
florence244
Zakorzenienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;47834618]Zapychająca się cera też potrzebuje nawilżenia. A przynajmniej moja, mieszana. Bez nawilżania szybciej się przetłuszcza, jest bardziej przewrażliwiona, suche skórki przy nosie... Niefajnie. [/QUOTE]

Wiem, wiem, że potrzebuje, ale chodziło mi o to, że nie trzeba używać aż takich tłuściochów jakich używam ja ;P
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-24, 11:47   #42
_Matilde_
Biała Dama

[1=f8e8121aaf6539243d93704 89b494f57ad729a2a_66be887 1df396;47834729]Aga, 17 lat,
moim ulubionym kosmetykiem z ziaji jest krem oliwkowy do cery suchej i normalnej. Mam ten z cięższą konsystencją, więc idealny na noc, rano mam skórę mięciutką <3

Mam do Was pytanie: czy używałyście kremu ziaji z aloesem?[/QUOTE]

Kiedyś, kiedyś używałam, ale od tamtej pory się pewnie zmienił skład i w ogóle. Aloesowy był lżejszy od oliwkowego, nieźle nawilżał ale mniej natłuszczał

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Ja miałam w liceum całą serię tin tin, żel do twarzy, peeling, maseczkę, tonik, krem. Bardzo lubiłam ten roślinny zapach

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Jeannee Pokaż wiadomość
Hej, witamy Już Cię dopisuję do listy Też uwielbiam serię masło kakakowe. Co do multimodeling to miałam kilka próbek serum i byłam zachwycona Niestety, nie kupię pełnego opakowania bo cena jest uważam wygórowana 14,99 zł, poza tym oprócz pięknego zapachu i nawilżenia efektów nie było Ale to wiadomo, bez diety i ćwiczeń ani rusz

Ja też wolę robić zakupy w sklepach stacjonarnych Przez internet kupuję jak są duże promocje albo dana rzecz nie jest u mnie dostępna.
Ja chyba jednak kupię, lepiej wygląda składnikowo od masła ujędrniającego rebuild, trzeba się trochę za siebie wziąć, wiosną nie miałam cellulitu, a teraz straszny. Te kosmetyki antycellulit są takie wspomagające tylko, dobre efekty można właściwie uzyskać peelingiem z kawy, zwykłym balsamem i dobrym masażem drenującym, ale mam nadzieję że specjalny kosmetyk bardziej mnie zmobilizuje

Ja właśnie chętnie kupuję przez internet, drogerie w mojej okolicy akurat rzadko mają to, co chcę wypróbować.

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 11:55   #43
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:

Też lubię lakiery z Golden Rose Tanie, a dobre.

Cytat:
Spróbujcie z serią Color Expert. Cudownie się rozprowadzają, nie smużą, szybko schną! I na moich niewdzięcznych paznokciach trzymają się 4 dni bez żadnych odprysków i top coatów (dla mnie to sukces!)
Nie miałam jeszcze, ale wypróbuję, skoro tak polecasz

Cytat:
Jeśli ktoś lubi poszaleć z kolorami to ja polecam lakiery z MIYO. Tanie, bardzo duży wybór U mnie zazwyczaj lądują na paznokciach u stóp
U mnie nie ma tej firmy

Cytat:
Też żałuję
Blokera nie używam i raczej nie kupię, bo nie mam problemów z pocącymi stopami. Chyba, że zimą się coś zmieni

Cytat:
Wiem, wiem, że potrzebuje, ale chodziło mi o to, że nie trzeba używać aż takich tłuściochów jakich używam ja ;P

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Kiedyś, kiedyś używałam, ale od tamtej pory się pewnie zmienił skład i w ogóle. Aloesowy był lżejszy od oliwkowego, nieźle nawilżał ale mniej natłuszczał

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Ja miałam w liceum całą serię tin tin, żel do twarzy, peeling, maseczkę, tonik, krem. Bardzo lubiłam ten roślinny zapach
Ja też, ja też

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Tak w ogóle czy macie sklepy Ziaja Dla Ciebie w skrócie ZDC? Ja mam od maja 2014 r
Stary 2014-08-24, 12:09   #44
BioIvO
Zakorzenienie

W moim mieście jest jeden sklep ZDC ale jeśli mogę robię zakupy gdzie indziej bo maja wyższe ceny niż np.w aptekach czy marketach.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

A poza tym jestem zawiedziona ZDC bo nigdy nie dostałam u nich ani jednej próbki przy zakupie. Kiedyś się pytałam o kilka produktów a sprzedawczyni powiedziała, ze ona nie ma ani jednej próbki.
Dziwne bo dziewczyny piszą często, ze z takich punktów wychodzą z siatką próbeczek, tym bardziej ze Ziaja ma próbki wielu swoich kosmetyków.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 12:15   #45
apple1602
Zadomowienie

U mnie jest stacjonarny sklep Ziaja. Ceny podobne jak w Rossmannie czy Super-pharm, nie zauważyłam jakiś ekstra promocji czy obniżonych cen. Często dają próbki przy zakupie no i wybór może ciut większy bo obejmuje też serie PRO.

Czytałam na stronie Ziaji, że seria PRO jest tylko dla profesjonalnych salonów. Wiem, że w necie można kupić z łatwością, ale czy w ZDC mogłabym kupić bez problemu PRO? Na początku kiedy wyszła seria, poszłam kupić do hurtowni peeling z mikrodermabrazji i babka chciała ode mnie potwierdzenia, że pracuje w salonie i ogólnie trochę mnie opieprzyła i teraz się wstydzę zapytać
Stary 2014-08-24, 12:19   #46
thewerka27
Zadomowienie

Cytat:
W moim mieście jest jeden sklep ZDC ale jeśli mogę robię zakupy gdzie indziej bo maja wyższe ceny niż np.w aptekach czy marketach.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

A poza tym jestem zawiedziona ZDC bo nigdy nie dostałam u nich ani jednej próbki przy zakupie. Kiedyś się pytałam o kilka produktów a sprzedawczyni powiedziała, ze ona nie ma ani jednej próbki.
Dziwne bo dziewczyny piszą często, ze z takich punktów wychodzą z siatką próbeczek, tym bardziej ze Ziaja ma próbki wielu swoich kosmetyków.
Chyba nie ma na to reguły... Ja jakiś czas temu robiłam zakupy w ZDC w jednym z większych miast, w kilku różnych punktach i również nie dostałam ani jednej próbki. Dlatego cieszę się, że Ziaja w moim mieście jest zaopatrzona w próbki bo dzięki temu już kilka razy zdecydowałam się na zakup pełnowymiarowego opakowania.

Ale fakt, ceny w ZDC mają ciut wyższe niż w drogeriach

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
U mnie jest stacjonarny sklep Ziaja. Ceny podobne jak w Rossmannie czy Super-pharm, nie zauważyłam jakiś ekstra promocji czy obniżonych cen. Często dają próbki przy zakupie no i wybór może ciut większy bo obejmuje też serie PRO.

Czytałam na stronie Ziaji, że seria PRO jest tylko dla profesjonalnych salonów. Wiem, że w necie można kupić z łatwością, ale czy w ZDC mogłabym kupić bez problemu PRO? Na początku kiedy wyszła seria, poszłam kupić do hurtowni peeling z mikrodermabrazji i babka chciała ode mnie potwierdzenia, że pracuje w salonie i ogólnie trochę mnie opieprzyła i teraz się wstydzę zapytać
Dziwna sytuacja
Wydaje mi się, że nie powinni Swoją drogą mikrodermabrazja na all stoi po ok 20zł, więc nawet z wysyłką wyjdzie taniej niż w ZDC

Edytowane przez thewerka27
Czas edycji: 2014-08-24 o 12:17
Stary 2014-08-24, 12:29   #47
_Matilde_
Biała Dama

Właśnie nie ma nigdzie blisko sklepu ZDC, szkoda, często bym tam zaglądała

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 12:34   #48
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Właśnie nie ma nigdzie blisko sklepu ZDC, szkoda, często bym tam zaglądała
Może za niedługo Wam otworzą

Cytat:
Chyba nie ma na to reguły... Ja jakiś czas temu robiłam zakupy w ZDC w jednym z większych miast, w kilku różnych punktach i również nie dostałam ani jednej próbki. Dlatego cieszę się, że Ziaja w moim mieście jest zaopatrzona w próbki bo dzięki temu już kilka razy zdecydowałam się na zakup pełnowymiarowego opakowania.

Ale fakt, ceny w ZDC mają ciut wyższe niż w drogeriach

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Dziwna sytuacja
Wydaje mi się, że nie powinni Swoją drogą mikrodermabrazja na all stoi po ok 20zł, więc nawet z wysyłką wyjdzie taniej niż w ZDC
Ja też zawsze dostaję masę próbek

Cytat:

Nie kupisz. Ostatnio byłam świadkiem jak sprzedawczyni odmówiła sprzedaży jakiegoś kosmetyku z kwasami, bo można sobie zrobić krzywdę, jak się nie jest profesjonalistą. Ja to akurat popieram. Potem byłyby pretensje do firmy. Jest tyle kosmetyków, że na pewno coś się wybierze innego

Cytat:

Dziwne. Może napisz do nich maila?
Stary 2014-08-24, 12:46   #49
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
A używasz podkładu? Najlepiej matującego. Młodziutka jeszcze jesteś, może krem BB? I puder transparentny?
Ja mam uczulenia praktycznie na całą kolorówkę do twarzy, szczególnie podkłady, cienie, róże. Na następny dzień dostaję niesamowitego swędzenia(i to na całym ciele), mam wysypkę. Poza tym mam wrażenie, że moja skóra pod podkładem by się udusiła. Może zimą zrobię podejście do jakiegoś kremu BB, ale jestem bladziochem i ciężko trafić mi z kolorem. Teraz matuję twarz pudrem Babydream i jestem zadowolona, nieźle matuje, ładnie stapia się z moją skórą. Mam nadzieję, że jak wrócę do szkoły, to moja cera się nie popsuje(jak na dzień dzisiejszy jest w naprawdę dobrym stanie, a wybitnie ciężko mi jest nad nią zapanować i znaleźć ten balans w pielęgnacji) od większej ilości stresu i zmiany trybu życia.

Cytat:
Ja akurat tej serii nie mogę nigdzie spotkać, a szkoda, bo mam ochotę wypróbować jakiś piasek.
No to mamy podobny problem-mi lakier potrafi odpryskiwać z końcówek już po kilku godzinach, choćby nie wiem co.

Cytat:
Też lubię lakiery z Golden Rose Tanie, a dobre.

Blokera nie używam i raczej nie kupię, bo nie mam problemów z pocącymi stopami. Chyba, że zimą się coś zmieni

Tak w ogóle czy macie sklepy Ziaja Dla Ciebie w skrócie ZDC? Ja mam od maja 2014 r
Ja z Golden Rose wzięłam 4 maluchy(mięta, neonowa czerwień z nutą koralu i dwa glitery-zielony(kocham ten kolor) i taki z różowymi, srebrnymi, złotymi i fioletowymi drobinkami) i dwa z serii proteinowej-chłodną wiśnię(miałam nadzieję, że będzie bardziej taki brązowawy, purpurowy, a tu taka wisienka, mam już podobny) i biały(do końcówek do frencha). Kuszą mnie jakieś pastele i nudziaki, ale się boję.

Ja niestety mam strasznie potliwe stopy. Jak kiszę je po kilka godzin dziennie w skarpetkach i trampkach w szkole to... Kupiłam jakiś reduktor Apers, w tym tygodniu zacznę go używać, ale muszę jeszcze jakoś zagoić ranę na stopie, bo nie można tego używać na skaleczenia.

Ja nie mam ZDC i z tego powodu bardzo jestem niezadowolona. Jak pojadę na studia za rok, to się odegram.

Cytat:

Ja ostatnio dostałam nieco próbek Ziai w aptece. Chyba polubię kupowanie części kosmetyków w aptece, bo znalazłam naprawdę fajną w moim mieście-miłe panie farmaceutki, uprzejmie doradzą i mam jeszcze małą zniżkę.
Stary 2014-08-24, 12:52   #50
Kolorowa89
Zakorzenienie

Karolina, lat 25 . Ulubiony kosmetyk z Ziaji to zdecydowanie krem BIO aloesowy nieperfumowany i kokosowe masło do ciała .

ja na podwieczorek zamierzam zjeść jabłkowo-bananowe muffiny, które niedawno zrobiłam

'Eat Healthy, Sleep Well, Breathe Deeply, Enjoy Life
'

Zdrowo się odżywiam

Hashimotka z PCOS i Insulinoopornością

Kolorowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 12:59   #51
thewerka27
Zadomowienie

@Abisans, jak nie masz dostępu do Hildays'ów z GR to spróbuj piaski Candy Shop z Wibo. Ostatnio w moim Rossmannie były w CNDW ale może uda Ci się jeszcze je gdzieś dorwać. Fajne letnie kolory, ja mam fiolet i szczerze powiedziawszy to dłużej się utrzymuje niż GR
Stary 2014-08-24, 13:12   #52
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kolorowa89 Pokaż wiadomość

Karolina, lat 25 . Ulubiony kosmetyk z Ziaji to zdecydowanie krem BIO aloesowy nieperfumowany i kokosowe masło do ciała .

ja na podwieczorek zamierzam zjeść jabłkowo-bananowe muffiny, które niedawno zrobiłam

Brzmi pysznie. Ja nie lubię i nie umiem gotować, jak umiem ugotować wodę, to już przeżyję. Szczytem jest dla mnie zrobienie jajecznicy.

Ostatnio zastanawiam się nad jakimś masłem do ciała Ziai, ale mam w zapasie Green Pharmacy i dopiero jak je zużyję, to pomyślę nad Ziają. Teraz mam balsam z serii Masło Kakaowe, ładnie pachnie, nieźle nawilża i świetnie natłuszcza-ja akurat lubię takie tłuściochy, bo przy okazji robię sobie masaż ud-powoli tracę sadło i teraz skóra robi się taka nieco...hmmm...sflaczała. ..

Cytat:
@Abisans, jak nie masz dostępu do Hildays'ów z GR to spróbuj piaski Candy Shop z Wibo. Ostatnio w moim Rossmannie były w CNDW ale może uda Ci się jeszcze je gdzieś dorwać. Fajne letnie kolory, ja mam fiolet i szczerze powiedziawszy to dłużej się utrzymuje niż GR
Zerknę. Chociaż do Rossmanna wybiorę się dopiero za tydzień, jak wejdzie Manuka.
Do tego muszę kupić oliwkę Babydream-uniwersalna, tania, dobry skład, kupiłam do mojego pierwszego olejowania włosów i teraz widzę dużą zmianę-mam takie gładkie i mięciutkie włosy. Aż chce się je głaskać.

Ja się wcale nie dziwię, że odmówili sprzedaży produktu z kwasami. Zerknęłam na KWC-według niego Ziaja ma dwa preparaty w kwasami-o stężeniu 25% AHA oraz 35% AHA. Z tego co czytałam kiedyś, w kosmetykach sprzedawanych zwykłym konsumentkom dopuszcza się maksymalnie stężenie 8-procentowe, większe są tylko do stosowania w gabinetach.

Coś wam powiem-ja nigdy nie zrozumiem o co chodzi z tym ABS w samochodach. W następnym tygodniu mam egzamin teoretyczny, a ja nadal nie wiem po co ten ABS jest i jak to działa.
Stary 2014-08-24, 13:13   #53
florence244
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też chcem!
Masz na nie jakiś przepis?
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 13:18   #54
thewerka27
Zadomowienie

Cytat:
Ja też chcem!
I ja!
Podziel się, bo na brzmią smakowicie!
Stary 2014-08-24, 13:29   #55
201612060923
Konto usunięte

Gdyby nie to, że nie umiem pichcić, a główny cukiernik w moim domu(moja młodsza siostra, świetnie gotuje, to jej pasja, poza tym uczy się w technikum gastronomicznym) ma traumę i złe wspomnienia z bananowymi wypiekami, to też bym poprosiła o przepis. Brzmi smakowicie. Nie wiem dlaczego pomyślałam o racuchach z jabłkami. W tym roku jabłonki obrodziły, jest dużo jabłek(a dają owoce raz na dwa lata) i zaraz zacznie się smażenie dżemów-do naleśników jabłkowe są najlepsze.
Stary 2014-08-24, 13:32   #56
thewerka27
Zadomowienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;47836902]Gdyby nie to, że nie umiem pichcić, a główny cukiernik w moim domu(moja młodsza siostra, świetnie gotuje, to jej pasja, poza tym uczy się w technikum gastronomicznym) ma traumę i złe wspomnienia z bananowymi wypiekami, to też bym poprosiła o przepis. Brzmi smakowicie. Nie wiem dlaczego pomyślałam o racuchach z jabłkami. W tym roku jabłonki obrodziły, jest dużo jabłek(a dają owoce raz na dwa lata) i zaraz zacznie się smażenie dżemów-do naleśników jabłkowe są najlepsze.[/QUOTE]

Właśnie narobiłaś mi ogromnej ochoty na jagodziankę
Stary 2014-08-24, 13:36   #57
Kolorowa89
Zakorzenienie

abisans jak to mówią trening czyni mistrza . Akurat te muffinki są bardzo proste . Na pewno byś je zrobiła.

Cytat:
Ja też chcem!
już wysyłam .

thewerka27 dla Ciebie też starczy

trochę zmodyfikowałam ten przepis PRZEPIS

'Eat Healthy, Sleep Well, Breathe Deeply, Enjoy Life
'

Zdrowo się odżywiam

Hashimotka z PCOS i Insulinoopornością

Edytowane przez Kolorowa89
Czas edycji: 2014-08-24 o 13:38
Kolorowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 13:43   #58
wiolusia00
Zakorzenienie

Też bardzo lubie kosmetyki Ziaja Cały czas używam peeling z mikrogranulkami i krem z filtrem matujący Jeszcze lubię krem 50+ z ceramidami ( ale mam 21 lat, ale fajnie nawilża ten krem )
Zastanawiam się nad całą serią Manuka i nam blokerem myśle
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 13:45   #59
thewerka27
Zadomowienie

Zrobiłabym, jak nic... Ale nie mam tej takiej blaszki do muffinek...
Stary 2014-08-24, 13:45   #60
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie narobiłaś mi ogromnej ochoty na jagodziankę
Jestem esencją zła.
Ja lubię jagodzianki, ale tylko te domowe, bo w kwestii tych z piekarni/cukierni, to dla mnie mają zbyt słodkie nadzienie. Cudem jest znaleźć taką gdzie nadzienie nie jest przesłodzone.

Cytat:
abisans jak to mówią trening czyni mistrza . Akurat te muffinki są bardzo proste . Na pewno byś je zrobiła.
Kiedyś muszę sobie potrenować gotowanie, mogłabym w końcu rozszerzyć zakres swoich ,,zdolności".

Mogę ci zadać takie niedelikatne pytanie? Masz cukrzycę? Bo tak patrzę na twój podpis i troszkę mnie to...hmmm...ciekawi, że tak powiem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości