|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Firmę Ziaja uwielbiamy, wszystkie kosmetyki znamy :)
Witam wszystkie dziewczyny
![]() Postanowiłam założyć wątek plotkowy dla miłośniczek kosmetyków Ziaja. Wiem, że jest już wątek zbiorczy na ten temat: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=420777 Jednak nie chciałabym spamować na tamtym. Zapraszam tutaj dziewczyny które chciałyby poplotkować, miło spędzić czas, poznać nowe koleżanki, pogadać o TŻtach, pracy, pasjach, o tym co uwielbiacie i co Was wkurza Oczywiście Ziaja motywem przewodnim Piszcie w pierwszym poście imię, wiek i Wasz ulubiony kosmetyk z Ziaji. Chciałabym stworzyć listę ziajoholiczek 1. Jeannee- Asia, 23 lata, ulubiony kosmetyk z Ziaji: bloker 2. Thewerka27- Weronika, 22 lata, ulubiony kosmetyk z Ziaji: Mikrodermabrazja Pro 3. florence244- Ewelina, 21 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: oliwkowa maska do rąk i paznokci, bloker i kakaowy krem do rąk 4. apple1602- Natalia, 25 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: Liście Manuka - Pasta peelingująca 5. Abisans- Agnieszka, 18 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: bloker 6. _Matilde_- 27 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: żel pod prysznic i masło do ciała Masło Kakaowe 7. Wisienka97- Aga, 17 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: krem oliwkowy do cery suchej i normalnej 8. Kolorowa89- Karolina, 25 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: krem BIO aloesowy nieperfumowany i kokosowe masło do ciała 9. princess18- Beata, 21 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: żel pod prysznic SopotSpa i peeling Ziaja pro super mocny 10. wiolusia00- 21 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: peeling z mikrogranulkami i krem z filtrem matujący 11. bitterheart- Magda, 21 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: maska na włosy z serii masło kakaowe 12. xdate- Patrycja, 26 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: tonik liście manuka i krem cc 13. Wanilka5- Jaga, 25 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: mleczko ogórkowe do demakijażu i kremowe mydło z kaszmirem 14. aguleekk- ulubiony kosmetyk z Ziaji: żel do twarzy z serii Manuka 15. ParoleParole- Sylwia, 23 lata, ulubiony kosmetyk z Ziaji: reduktor z serii manuka i cała seria Sopot spa 16. daydreaming_- Magda, 21 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: krem na noc z witaminą C 17. MariaFrancesca- Ewa, 31 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: krem biolipidowy 18. Kelpie- Irmina, 26 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: ? 19. CzerwonaDziewczyna- Dorota, 23 lata, ulubiony kosmetyk z Ziaji: płyn do demakijażu dwufazowy, mydło pod prysznic kakaowe i peeling z serii Pro bardzo mocny 20. iza89- Iza, 25 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: bloker, żel do twarzy i pasta z serii Manuka 21. Talullah- 30 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: mydła pod prysznic i pasta oczyszczająca manuka 22. Lonely Day- 19 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: pasta oczyszczająca i żel Manuka 23. paulinunia- Paulina, 23 lata, ulubiony kosmetyk z Ziaji: pasta i krem na noc z serii manuka 24. iggusia- Iga, 20 lat, ulubiony kosmetyk z Ziaji: Ziaja Med, Kuracja Wzmacniająca, Szampon przeciw wypadaniu włosów 25. Aneidra- Ola, 22 lata, ulubiony kosmetyk z Ziaji: nuno żel do twarzy i sopot sun po opalaniu Jeszcze raz przypominam, że to wątek plotkowo- kosmetyczny Zapraszam do dyskusji
Edytowane przez Jeannee Czas edycji: 2015-02-23 o 13:36 |
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Firmę Ziaja uwielbiamy, wszystkie kosmetyki znamy :)
Seria Liście Manuka - Pasta peelingująca
Kity- krem wygładzający 25+ (zapychacz!), bloker (poparzona skóra), krem do rąk Kozie Mleko (niewystarczający na zime) |
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się na plotkowym!
![]() Thewerka27: Weronika, wbrew liczbie, która widnieje w moim nicku mam 22 lata, ulubiony kosmetyk Ziaji? Hmm, lubię pastę oczyszczającą Manuka ale na podium jak na razie pozostaje Mikrodermabrazja Pro
|
|
|
|
#4 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie bloker to cudo Dopisać Cię do pierwszego postu? Cytat:
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelina, mam 21 lat
![]() Ulubione produkty to: oliwkowa maska do rąk i paznokci, bloker i kakaowy krem do rąk
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oliwkową maskę do rąk i paznokci też bardzo lubię ![]() Testowałaś już może serię Manuka?
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Proszę mnie dopisać.
Natalia 25 witam witam ![]() Właśnie robię Ziajowe zakupy online. Zapomniałam wspomnieć o hitowych maseczkach glinkowych! Wrzucić do koszyka maskę do włosów kakaową? Jaki szampon polecacie (mało problemowe włosy, niefarbowane )
Edytowane przez apple1602 Czas edycji: 2014-08-24 o 10:01 |
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Z serii Manuka mam jeszcze krem z kwasem na noc, na razie jestem jeszcze w fazie testu, więc pożyjemy zobaczymy.
![]() Jeśli chodzi o Ziajowe produkty do włosów, to niestety nie doradzę Ci nic w tej kwestii, gdyż mam swoich włosowych ulubieńców z Balei, którym jestem wierna cały czas.
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam dostępu, a w sklepach z chemią z Niemiec chcą za zwykły szampon a nawet i 20 zł! Muszę kiedyś poczytać recenzje, wybrać odpowiednie i zrobić zbiorcze zamówienie na All.
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ormalnych.html Cytat:
Mi seria ogórkowa nie służy ![]() Dopisać Cię do wątku?
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Jestem.
Agnieszka, 18 lat.Ja też uwielbiam Bloker-bez niego nie wyobrażam sobie funkcjonowania. Poza tym ich mydła pod prysznic-uwielbiam je kupować w różnych wersjach, jak na razie prowadzi u mnie Kakaowe i Kaszmirowe. Ja się zastanawiam nad jakąś Ziajową odżywką do włosów(od razu mówię, że mimo wszystko będę ją spłukiwała, bo moje włosy nie przepadają za produktami b/s), bo w Stokrotce widziałam u siebie coś do włosów tej firmy. ![]() Ja krem z kwasem na noc z serii Manuka kupię jak tylko wejdzie do Rossa. Mam nadzieję, że rozjaśni i złuszczy mi skórę, pomoże w walce z niedoskonałościami, zwłaszcza na dekolcie-on wygląda gorzej niż twarz. Edytowane przez 201612060923 Czas edycji: 2014-08-24 o 10:14 |
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Ładnie pachnie ten szampon figowy? Moje włosy masakrycznie szybko i trwale chłoną zapachy i bardzo często nawet na drugi dzień jak powieje wiatr to czuję zapach szamponu czy odżywki!
Dlatego mam nadzieję, że nie pachnie żadnym kwasem
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;47833647]Jestem.
Agnieszka, 18 lat.Ja też uwielbiam Bloker-bez niego nie wyobrażam sobie funkcjonowania. Poza tym ich mydła pod prysznic-uwielbiam je kupować w różnych wersjach, jak na razie prowadzi u mnie Kakaowe i Kaszmirowe. Ja się zastanawiam nad jakąś Ziajową odżywką do włosów(od razu mówię, że mimo wszystko będę ją spłukiwała, bo moje włosy nie przepadają za produktami b/s), bo w Stokrotce widziałam u siebie coś do włosów tej firmy. ![]() Ja krem z kwasem na noc z serii Manuka kupię jak tylko wejdzie do Rossa. Mam nadzieję, że rozjaśni i złuszczy mi skórę, pomoże w walce z niedoskonałościami, zwłaszcza na dekolcie-on wygląda gorzej niż twarz. Witaj ![]() Mydło kaszmirowe pod prysznic sobie kupiłam, czeka w kolejce do przetestowania Co do odżywek to nie pomogę, jakoś nigdy nie kupowałam odżywek z Ziaji. Dlatego, że przeważnie litrowe kupuję w hurtowniach fryzjerskich. Ale obiecałam sobie, że będę po koleji wszystkie testować, jak wykończę tą co mam teraz ![]() Cytat:
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze prosiłam znajomą, która dość często wyjeżdża za granicę, aby zrobiła mi delikatne zapasy, ale chyba będę musiała się przerzucić na all, bo już mi tak głupio prosić ją o kolejną przysługę.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Z marzeń urodowo-kosmetycznych nie mogę się doczekać Lush'a, Balea i Sleeka (podobno stoisko jest w Krakowie??) w Polsce
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#19 |
|
Biała Dama
|
Hej, mam 27 lat, też lubię Ziaję
Moje hity to żel pod prysznic i masło do ciała Masło Kakaowe. W ogóle lubię sięgać po kremowe żele do mycia z Ziaji, są delikatne, nie wysuszają i mają piękne zapachy. Nie używam kremów do twarzy z tej firmy, bo włażą do oczu i szczypią. Serii Liście Manuka raczej nie użyję, bo mam suchą skórę. Ciekawa jestem kosmetyków ujędrniających, Rebuild albo Multimodeling. Chciałam sobie ostatnio kupić krem do biustu w rossmanie, ale nie było z Ziaji akurat. Używałyście czegoś antycellulitowego? |
|
|
|
#20 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sama nie miałam z tymi kosmetykami do czynienia, jakoś mnie do nich nie ciągnie, ale jeśli się pojawią stacjonarnie, to chętnie na nie zerknę. W ogóle, to ja bardziej wolę robić zakupy stacjonarnie-wrzucać do koszyka kosmetyki, wybierać je w sklepie, a potem znosić kolejne zdobycze do domu. Jak uzbieram nieco pieniędzy to się pokuszę o drobne zamówienie na BU-od dawna mam na to ochotę, ale nie mam kasy.A propos szamponu figowego-nadaje się on do codziennego mycia? Aktualnie używam delikatniejszych szamponów(2x w tygodniu robię im oczyszczanie SLeS, kudły myję codziennie), jednak nie mam problemu z SLeS i myślę, aby wrócić do niego. A szampon figowy Ziai bardzo mnie ciekawi. ![]() Głupi wizaż-wyświetla mi notorycznie zdjęcie jakiegoś ciasta i zaraz będę miała ochotę na coś słodkiego. |
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też uwielbiam serię masło kakakowe. Co do multimodeling to miałam kilka próbek serum i byłam zachwycona ![]() [1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;47833947]Ja myślę, że kiedyś tak. Sama nie miałam z tymi kosmetykami do czynienia, jakoś mnie do nich nie ciągnie, ale jeśli się pojawią stacjonarnie, to chętnie na nie zerknę. W ogóle, to ja bardziej wolę robić zakupy stacjonarnie-wrzucać do koszyka kosmetyki, wybierać je w sklepie, a potem znosić kolejne zdobycze do domu. Jak uzbieram nieco pieniędzy to się pokuszę o drobne zamówienie na BU-od dawna mam na to ochotę, ale nie mam kasy.A propos szamponu figowego-nadaje się on do codziennego mycia? Aktualnie używam delikatniejszych szamponów(2x w tygodniu robię im oczyszczanie SLeS, kudły myję codziennie), jednak nie mam problemu z SLeS i myślę, aby wrócić do niego. A szampon figowy Ziai bardzo mnie ciekawi. ![]() Głupi wizaż-wyświetla mi notorycznie zdjęcie jakiegoś ciasta i zaraz będę miała ochotę na coś słodkiego. Ja też wolę robić zakupy w sklepach stacjonarnych Też mi się to ciasta wyświetla Nie gadaj, że jesteś na diecie? Szampon figowy jak najbardziej nadaje się do codziennego mycia
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
O nie, musiałyście wspomnieć o tym cieście... Za mną od dłuższego czasu chodzi drożdżowe, które uwielbiam!!!, ale skutecznie walczę z zachciankami!
|
|
|
|
#23 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie i nie będę Mam suchą skórę z zaawansowanym atopowym zapaleniem skóry. Kiedyś przed tym kiedy moja skóra stała się typowym sucharem miałam mieszaną, ale nigdy nie miałam problemów z trądzikiem, zaskórnikami Teraz nawet największe kremowe zapychacze, które wyklinają dziewczyny na wizażu mi krzywdy nie robią, chociaż nakładam je na twarz naprawdę TONAMI ![]() Za to mój TŻ ma dwa zestawy właśnie z Manukowej serii i chwali ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz dobrze z tymi kosmetykami ![]() thewerka27- dziś niedziela, to sobie można pozwolić na kawałek
|
|
#25 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Takich typowych ciast, słodyczy i łakoci nie jem na co dzień-tylko okazyjnie. Nawet lody-ogromne upały, ale ja lodów nie kupowałam, nawet jak miałam okazję. Chociaż je lubię, to jednak na co dzień słodkich rzeczy nie jem. Nie słodzę, nawet kawy(dla mnie słodzenie napojów jest bez sensu![]() To jak skończę moje zapasy szamponowe, kupię sobie szampon figowy. Teraz liczy się dla mnie wydajność, muszę oszczędzać i mądrze gospodarować pieniędzmi. Cytat:
|
||
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;47834207]Może nie tyle na diecie, co po prostu staram się zdrowo odżywiać.
Takich typowych ciast, słodyczy i łakoci nie jem na co dzień-tylko okazyjnie. Nawet lody-ogromne upały, ale ja lodów nie kupowałam, nawet jak miałam okazję. Chociaż je lubię, to jednak na co dzień słodkich rzeczy nie jem. Nie słodzę, nawet kawy(dla mnie słodzenie napojów jest bez sensu![]() To jak skończę moje zapasy szamponowe, kupię sobie szampon figowy. Teraz liczy się dla mnie wydajność, muszę oszczędzać i mądrze gospodarować pieniędzmi. Kocham ciasto drożdżowe, drożdżowe bułeczki(przepyszne są takie bułeczki z rodzynkami z piekarni Stężyca, jak jesteście gdzieś w okolicach, to warto spróbować [/QUOTE]U mnie nie ma tej piekarni :P Też nie słodzę napoi, nie jem słodyczy, nie piję napojów gazowanych i staram się dobrze odżywiać, ale niedzielnego loda z lodziarni sobie nie odmówię Tak samo jak fast-fooda raz w miesiącu czy frytek raz na kilka miesięcy Inaczej bym zwariowała :P O i chipsy raz na kilka miesięcy ![]() Szampon figowy jest wydajny, ma pojemność 400 albo 500ml.
|
#27 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mogę sobie policzyć na palcach jednej ręki ile razy jadłam lody tego lata.
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też zdrowe odżywianie
Oczywiście, nie dajmy się zwariować, raz na jakiś czas coś słodkiego albo jakiś fast food wpadnie Jednak pomimo wszystko staram się walczyć z takimi zachciankami i jeśli wytrwam cały tydzień w takim postanowieniu to nagradzam siebie np nowym cieniem do powiek lub lakierem do paznokci
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Teoretycznie dobrze, ale jeszcze niedawno miałam buźkę jak laleczka, a teraz jest zorana AZS. Wolałabym zapychającą się cerę i brak koniecznosci smarowania jej takimi kremami ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
|
#30 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;47834337]Nie cierpię fast-foodów. Wczoraj miałam jazdy, pojechaliśmy na stację benzynową. Instruktor zatankował, a potem kupił sobie jakąś zapiekankę. Miałam ochotę rzygnąć jak poczułam jej zapach.
![]() Ja mogę sobie policzyć na palcach jednej ręki ile razy jadłam lody tego lata. [/QUOTE]Zazdroszczę Ci tego, że nie cierpisz fast foodów! Zapiekanki są pycha Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

Oczywiście Ziaja motywem przewodnim 

Nie mam dostępu, a w sklepach z chemią z Niemiec chcą za zwykły szampon a nawet i 20 zł! Muszę kiedyś poczytać recenzje, wybrać odpowiednie i zrobić zbiorcze zamówienie na All.

Agnieszka, 18 lat.
To tak jak z Primarkiem