|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Witam
Cytat:
Cytat:
![]() Domiś już nie ma gorączki,widać że czuje się lepiej Choć wczorajszy wieczór koszmarny bo do 23 nie chciał spać tylko trenował stanie w łóżeczku
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cześć dziewczyny
nieśmiało chciałabym się do Was przyłączyć jeżeli pozwolicie?
|
|
#573 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Kundzia straszne o czym piszesz. Dobrze, że już wszystko opanowane! Anna po # zawsze jest się przewrażliwionym na tym punkcie. Ja sama wypytuję się wszystkich koleżanek do jakiego gina chodzą, bo szukam cały czas nowego lekarza po stracie, który mi ułatwi zajście w ciążę i doprowadzi ją do szczęśliwego końca... ![]() Co do wczasów za granicą to byłam w październiku na Krecie i było bosko ![]() Iza dobrze, że Domiś już nie gorączkuje. A jak Ty się czujesz? Mariola Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#574 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czuję się dalej kiepsko. Tż dalej, ani słowa. Zapytałam go dzisiaj czy dalej ma zamiar tak żyć, czy nie czas podjąć jakieś decyzje- wyszedł bez słowa. Więcej się nie odezwę. Jemu to bardzo teraz wygodnie- wraca do posprzątanego domu, ma wyprane, ugotowane, zakupy zrobione, a ze mną rozmawiać nie musi, nic od niego nie będę chciała. Rozstać się nie mam chyba siły, ale gdybym tak mogła cofnąć czas to nie wyszłabym za niego za mąż- od lat to powtarzam. Mimo że bardzo go kocham i Jakub też, ale ja nie mam z nim życia! ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Witaj. Kojarzę Cię z jakiegoś wątku. Co się dzieje?
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Dwakolory, Gryzia
Dwakolory wszystko możliwe, ze gdzieś się już spotkałyśmy. Ja obecnie jestem w trzeciej ciąży i okazało , się że kolejne niepowodzenie. Dostałam informację od Mlebi, że wśród Was znajdę wsparcie. Zapoznałam się z pierwszą stroną i przeraziłam się.....ile Aniołków....
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znasz przyczyne strat? [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47834061] Iza dobrze, że Domiś już nie gorączkuje. A jak Ty się czujesz? )[/QUOTE] Już dobrze,tż też już zdrowy
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#577 |
|
Konto usunięte
|
Iza to super. Obyście już nie chorowali
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#578 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i masz na mysli opcje ze wylot, wyzywienie i hotel czy chodzi ci o dojazd na wlasna reke i bez all inc? Ogolnie to ja zawsze sprawdzam Hotele na wczasy na stronce holidaycheck pl lub com . Polecam duzo opinii ludzi roznych narodowosci do hoteli, dodatkowo oferty biur podrozy do tych hoteli.Cytat:
wszystko bedzie dobrze :-*Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#579 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten strach jest normalny, pewnie byś wolała, żeby TŻ choć trochę ucieszył się z takiej możliwości ale w obliczu tego co Was spotkało jednak strach jest silniejszy Czekamy w takim razie na poniedziałek ![]() Cytat:
o kurcze i co teraz z tym paciorkowcem? ![]() Kubek super, że wakacje udane ale cieszę się też, że do nas wracasz ![]() Jak pięknie napisałaś o Tymku i jego postępach Cytat:
Cytat:
super, że u Was lepiej ![]() Cytat:
Kochana a to czemu Ty mu pierzesz i gotujesz? Chyba mu bozia rączki dała ![]() A tak bardziej poważnie to strasznie mi przykro, że znalazłaś się w takiej sytuacji. Z całego serca Ci życzę, żeby TŻ się opamiętał i zobaczył jak cudowną ma obok siebie kobietę. ![]() Cytat:
Bardzo mi przykro zostań z nami ![]() Znasz przyczynę? Robiłaś jakieś badania?
|
|
#580 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję Berbie Z teściową wygląda, że lepiej. Przynajmniej psychicznie lepiej się czuje - chyba przyzwyczaiła się do choroby i dlatego. Jutro kolejne badania, zobaczymy czy lek tym razem dobrze ustawiony ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47821046] Wika, jak usypiałam Małego, to myślałam o Tobie, że dawno Cię nie widziałam, już chciałam wywoływać, ale jesteś A może mi się wydawało [/QUOTE]Perse Byłam kilka dni u rodziców- bez internetu, telefonu, przy suszeniu siana i wykopywaniu warzyw. Bajka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Ile nerwów się musieliście najeść. Mi ostatnio Olek się zakrztusił jedzeniem, na szczęście po wzięciu do góry nogami i oklepaniu wszystko zwrócił
Ostatnie szczepienie, błonica, krzusiec i tężec. Olek zniósł je najgorzej ze wszystkich Mariola witaj
|
#582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to nie tyle goście, choć oni też byli. więcej zachodu było z ekipą, która układała polbruk. koledzy ochotnicy wokół których dużo zamieszania, bo i kanapki, obiad, kawa itp. ale cieszę się, ze się udało skończyc. drugiej takiej soboty bym nie przeżyła. chciałam jeszcze w tym roku, żeby zrobili podjazd na ulicy i chodniczek, ale poczekam do wiosny.
tęskniliśmy Cytat:
![]() ja go ciągle nie noszę, ale ostatnie dwa dni trochę więcej. Cytat:
a goście... ja też uwielbiam gości, ale cyca jest na pierwszym planie. ktoś przyjdzie ok. niech przychodzi ale ja karmię i już. jeśli kogoś to krępuje niech nie przychodzi, jeśli ktoś chce kawę jak to niech sobie zrobi. to że Kasia nie przybierała nawet po mm doskonale pokazuje, że mm nie poprawiło waszej sytuacji. tak samo jadła cyc jak i mm. co do pozostawienia samemu sobie w szpitalu.. to jak to czytam to upewniam się, że podjęłam bardzo słuszną decyzję wybierając prywatną klinikę. Kubek już wrócił, dziś powinna być też Panika więc mam nadzieję, że napiszą jakieś mądre rzeczy na temat KP, które nastawią cię optymistycznie do karmienia. Cytat:
Cytat:
a może napisz mu list? w którym na spokojnie powiesz mu co czujesz. zobaczysz wtedy czy jego choć trochę interesują Twoje uczucia witaj miałam nadzieję, że ostatnia linijka Twojego podpisu to dobra wiadomość...
|
|
#583 |
|
Raczkowanie
|
Cześć u mnie @ przyszła równo miesiąc po stracie. Pogoda paskudna, bo pada cały czas.
|
#584 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też nie jestem święta, mam trudy charakter, jestem uparta. Ale daję z siebie wszystko co mogę dla naszej rodziny. Całe serce oddaję moim chłopakom, cały swój czas. Wszystko robię dla nich. I zawsze się staram, pracuję nad sobą. A on nie. Sory że Wam tak truję, ale jestem zupełnie sama z tym wszystkim. Nie mam nikogo...
|
|
|
#585 |
|
Raczkowanie
|
Dwakolory współczuję sytuacji i podziwiam się, że jesteś taka silna. Moim zdaniem powinnaś pomyśleć teraz o sobie skoro on tego nie robi.
|
#586 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory strasznie Ci współczuję sytuacji. Ale przecież rozwiązanie jest proste, skoro mieszkacie w domu Twoich rodziców. Ja wiem, że decyzja o rozstaniu jest trudna, ale często to najlepsze co można zrobić. Nie umiem się postawić na Twoim miejscu, bo mam to szczęście, że dla mojego męża jestem całym światem, ale chyba wystawiłabym jego rzeczy za drzwi i zmieniła zamek. Tak, żeby zrozumiał, że to, co teraz ma, nie jest dane na zawsze. Ciężko tworzyć rodzinę, kiedy tylko jedna strona dba o ciepło domowe. Życzę Ci bardzo dużo siły i podjęcia najlepszej dla Ciebie i Kuby decyzji - Wy dwoje jesteście w tym najważniejsi!
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#587 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki teściowej ![]() Cytat:
to znaczy, że organizm wrócił do normy U nas też brzydko i pada. Cytat:
![]() On chyba naprawę ma trudny charakter ale martwi mnie brak chęci do pracy nad sobą - a takie milczenie, zamiast porozmawiania o problemach i próbie znalezienia wyjścia z sytuacji jest dla mnie czymś mega niefajnym, psychologicznie dręczącym... Ja rozumiem, że można mieć o coś żal, chwilę się do siebie nie odzywać ale w końcu trzeba sobie żale wyjaśnić. Strasznie mi przykro, że tak to wygląda ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym chyba sytuacja sprawia, że dużo o tym myślisz. A wiadomo, że głowa jest równie ważna jak dobre wyniki może się spinacie za bardzo i dlatego się nie udaje? Wiem po sobie, że myślenie bardzo nam przeszkadzało w zajściu w ciążę
|
|
#588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może faktycznie jakbyś mu w liście napisała wszystko co czujesz to by coś zrozumiał? Chciałabym Ci jakoś pomóc ale to tylko wy oboje macie na to wpływ...
|
|
#590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Przeżyliśmy razem 7 lat. Szkoda mi tego czasu, szkoda żeby się zmarnował, szkoda mi Kuby który kocha tatę najbardziej na świecie. Nie tak to miało wyglądać. Jak już to chciałabym się rozstać tak po ludzku, z szacunkiem do siebie. Ja nie życzę mu źle. Ale on ... Nie mam już siły. Ja wogóle nie chcę się rozstawać. Ja go kocham i chciałabym żeby to się poukładało! Ale się nie układa.
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
dwakolory to niestety tam się spotkałyśmy. U Ciebie było szczęśliwe zakończenie?
Dziękuję za przyjęcie Może coś o sobie. Mama 27 lat a mąż 29. Obecnie byłam (jeszcze jestem) w 3 ciąży. 1. terminacja w 23 tc 2. Poronienie w 10 tc 3. Ciażą bezzarodkowa - obecnie 9tc Z takich ważniejszych badań to miałam robione kariotypy po pierwszej ciąży - prawidłowe. Teraz gin powiedziała, że da mi na zrobienie zespołu antyfosfolipidowego. Czy wiecie może czy w przypadku tego badania jestem ograniczona czasem? Jakie badania Wy byście poleciły? Planuje aby M poszedł na badanie nasienia. Mimo, ze zaskakuje to może jego armie trzeba wzmocnić. M dzisiaj mi oświadczył, że on nie chce czekać tych 3 miesięcy co lekarz zalecił. Po swoich badaniach chce już działać....nie wiem co mam o tym myśleć???
|
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie zakończyło się tak, że poroniłam kilka dni przed terminacją. Córcia miała Zespół Turnera. Najgorszą postać. A u Ciebie był Zespół Edwordsa? Dobrze pamiętam?
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak u Ciebie ze staraniami i badaniami?
|
|
|
#594 |
|
Wtajemniczenie
|
Robiliśmy tylko kariotypy- prawidłowe. Brałam tabletki po tym zdarzeniu do otrzymania wyników, czyli pół roku. Teraz już tabsy odstawiłam, 2 cs, ale mamy kryzys z tż, więc póki co starania zawieszone. Ja mam już jedno dziecko- syna 11 lat z poprzedniego związku. Z mężem wspólnych dzieci nie mamy.
|
|
#595 |
|
Konto usunięte
|
Mariola
![]() mi też lekarz mówił, że to może być przypadek (pisałaś na innym wątku, że po 2 stracie u Ciebie lekarz tak stwierdził).... w badaniach nic nie wyszło, ale na wszelki wypadek dostałam clexane (heparynę) |
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Dwakolory mam nadzieje ze w zyciu Ci sie ulozy i niebawem zobaczysz upragnione kreski.
Mlebi tam mowili. Nawet mam wrazenie ze teraz tez nie koniecznie gin ma podstawe. Dopiero jak zadalam pytanie o dodatkowe badania to stwierdzila ze w sumie mozna je zrobic. To wszystko jest takie popiep........
|
|
#597 |
|
Konto usunięte
|
no właśnie wszystko trzeba na własną rękę robić - żeby mieć chociaż cześć badań za darmo to normalnie je musiałam wysępić
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#598 | |||
|
Zakorzenienie
|
wika a jak tż się tzryma w związku z chorobą mamy?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wiem czy robiłaś badania na toxoplazmozę i cytomegalię? tarczycę? filusiek zeberko gdy brak mi sił i myślę nad porzuceniem KP czytam historie kobiet, które na swojej drodze laktacyjnej napotkały prawdziwe problemy, np. polecam lekturę http://zwyczajnamama.blogspot.com/20...-laktacje.html
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-08-24 o 17:13 |
|||
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie cenna informacja, dziekuje. Toxo, tarczyca i pozostale ogolne badania robilam i robie raczej regularnie ze wzgledu na problemy z jelitami. Do zestawu brakuje mi cytomegalii. W kwietniu mialam gobiona cyto i mialam bakterie na ktore tez dostalismy tabletki.
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam jeszcze takie coś; http://www.poronienie.pl/warto-wiedz...po-poronieniu/ Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2014-08-24 o 17:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

chociaż wiem, że nie powinno się na to patrzeć ale niestety tak jest
Choć wczorajszy wieczór koszmarny bo do 23 nie chciał spać tylko trenował stanie w łóżeczku

[/QUOTE]

za wyniki teściowej