Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-12, 14:26   #181
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II

no ja dopiero wpadłam do domu...mały spi jeszcze wózeczku...więc tak byłam w solarium 10 min,,,grzywke zrobiłam kosztowało mnie to 4 zł...noi poszłam do skometyczki bo u mnie jedna wyjechała a druga ma roboty na nastepne 2 miesiące...wiec poszłam do supermarketu z Natanielkiem i przepłąciłam około 14 zł no ale mam juz brwi i henne zrobiona....Natan zrobił renament w gabinecie haha
stwierdzilam ze pedicure sama sobie zrobie bo tam wszystko drogo i zapłaciłabym 90 zł a nawet 100 nie dla mnie...kupiłam lakiery do french manicure naklejki pilniczek miękki i sama zrobie

a dla Natanka znalazłam z przeceny na sali dwa kapelusiki za 1 zł jeden a przecenienione z 9 zł

strasznie głodna jestem bo zjadłam tylko w tym pospiechu tylok banana i 7 daysa noi brzoskwinke....ide cos zjeśc...tak się nachodziłam i nalatałam po schodach dzisiaj ze padaka

ja tez zazdrosze z tym nicniczkiem , tez bym chciała zeby Nataniel pod tym względem samodzielny był

a z tym wyjazdem to jeszcz emusze przemyslec...ile jest km od krakowa do wrocławia dziewczyny?
Stary 2007-07-12, 14:35   #182
kociulek
Zakorzenienie

Dziewczynki,nie ma czego zazdrościć,bo to było chyba bardziej przypadkowe,ale cieszę się,że chociaż tyle Dzisiaj nocnika już mi nie pokazuje To nic,nie ma wszystko od razu

Ja też muszę się wkońcu wybrać do fryzjera bo sama na siebie nie mogę patrzeć

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 17:08   #183
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II

Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość
Mam kontrowersyjne pytanie. Włączacie dzieciakom TV? Ja jak już nie daje rady to puszczam Julce bajki. Tylko że ona potrafi oglądać nawet godzine powiem że troche mnie gryzie sumienie a z drugiej strony jak cały dzień siedzimy w domu to trudno ciągle ją zabawiać.

Czeka mnie szukanie opiekunki bo żłobek dopiero jesienią ok listopada gdybyście miały sukać to lepiej młodą osobe czy starsza pani? Ja optuje za młodą: ma więcej energii, pomysłów na zabawe. Ale może się myle... nie wiem jak Julka zareaguje: ona tak boi się obcych. Do tego zasypia tylko jak leże przy niej. Mam tyle wątpliwości. Nie chce jednak teraz rezygnować jak juz podjęłam decyzje. Kiedyś trzeba przeciąć pępowine.

Joasiu ja nie mam nic przeciwko ogladaniu tv choć Mati jedynie zerknie od czasu do czasu na Noddiego lub teletubisie, oglada też teledyski, ale jakby oglądał jak Julka to bym była zadowolona bynajmniej dziecko ma zajęcie, a Ty bez pośpiechu i nerwów możesz sobie coś porobić w domu.

Odnośnie opiekunki to nie mam nic przeciwko starszym osobom są cierpliwsze i cieplejsze oczywiście młode mają więcej siły i pomysłów jak sama wspomnialaś.
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 17:38   #184
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

teraz mamy taki samochod.
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Suzuki/Swift/276
kolor czarny ale jedyne co go szpeci to ma kilka naklejek na karoserii. TZ w wolnej chwili je usunie wywoskuje samochodzik i bedzie cacuszko jak trzeba.

co do samotnej wyprawy na spotkanie - to trzyma mnie w kielcach slub kolerzanki no i nawet gdyby nie to nawet nie wyjechalabym bez TZta w trase. musialabym poswiecic caly dzien bo Wiktoria nie dalaby rady wytrzymac. a tak to TZ da jej cos zabawi lub chocby zmienia plyty lub stacje radiowe. ja mam obawy zeby jechac do babci (4 godziny jazdy) bo nigdy z Wiktoria nie jechalismy tak daleko.

a co do szybkiej jazdy to ja nie lubie. chyba ze na sprawdzonej trasie gdzie wim ze bezpiecznie i prosta trasa. ale i tak szybciej niz 100 nie jade. ale i tak z Wiktoria sie nie rozpedzam. wlancza mi sie lampka i tyle.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 18:03   #185
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Tiaara ale macie bajeranckie autko naprawde super. Szerokiej drogi!

Płatku dzieki za opowiedź odnośnie TV. Prawda jest taka że np dzisiaj włączyłam bajke i mogłam się rano spokojnie uszykować na spotkanie. Tak to nie wiem co by było. Julka nieźle już się uzależniła, nawet jak nie ogląda to telewizor musi grać inaczej ryk ja w sumie też nie lubie jak jest taka beznadziejna cisza w domu. Idzie kota dostać.
Tiaara szkoda że Cie nie bedzie

Byłam dzisiaj na drugiej rozmowie. To jednak też nie jest praca w domu. Oferta świetna, spore pieniądze ale nienormowany czas pracy. Prowadziłabym lokalny portal internetowy. Własne biuro itp. sama sobie sterem, żaglem, okrętem. Za to musiałabym się mocno trzymać w ryzach. Dziennikarstwo to duże wyzwanie, stres. Ale i ogromna satysfakcja, świetne znajomości, kreatywność. Gdybym dobrze to zgrała to byłabym sporo w domu.
Nie mam jeszcze od nich jednoznacznej odpowiedzi ale też powiedzieli mi że rozpatrują moja kandydature. Nieźle mnie przemaglowali, siedziałam tam 1,5h i pytali np o jakiegoś posła z ramienia PiS-u w Kaliszu, o to co sądze o strajkach pielęgniarek, jakiej muzyki słucham czyli normalnie koło fortuny.
Haniu zazdroszcze rowerowych eskapad ale to musi być frajda.
Kociulku marsz do fryzjera to doskonale wpływa na nastrój.

Kasiulka gdzie jesteś??? Ty mnie zlałaś to teraz ja się odwdzięcze

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 18:51   #186
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

:Joasiu to super że i na drugiej rozmowie bylo dobrze jeszcze będą się bić o ciebie U mnie też telewizor gra prawie cały czas ale Patrycja tylko zerka chwile i idzie się bawić ona nie usiedzi nawet całej dobranocki.
A po wyprawie rowerowej bolą mnie troche nogi, ale jutro też jade

Tiaara no samochód super teraz to będziesz śmigać ja też nie jeżdze szybko nie mam gdzie się śpieszyć.

A gdzie nasza Daria

Kasiulko a wy macie paszport dla Oliwki
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 20:22   #187
kasiulka
Zakorzenienie

baby - jestem, ale przeżuta i wypluta- strułam sie spaghetti bolonaise (błeee) tzn, tym mięchem chyba, rety jak mnie mdli - siedze i pije juz 2 kieliszek Becherovki i troche pomaga ale juz mnie troche siekło bo mocne cholerstwo.

Agiko ciesze sie ze ksiazeczka sie podoba - u nas to hicior, robimy Oliwce te masazyki na zmiane a ona piszczy i sie chichra

Joasia gdyby nie telewizor, mini mini i teletubisie to dawno bym juz siedziała u czubków na oddziale zamknietym , ja tam nie mam wielkich wyrzutów sumienia, w koncu dziecko caly dzien nie ogląda a człowiek tez potrzebuje chwile oddechu. Teletubisie to mi juz nieraz zycie uratowały jak padałam na pysk a Oliwka robiła cyrki - wlączałam i 40 minut luzu i błogiego spokoju
U nas nocnik nie istnieje, Oliwka ni chce a ja jestem len bo tez mi sie nie chce jej uczyc - jednak pampki to wygoda i jeszcze chyba długo Oliwka będzie pampkowa.

Haniu my mamy Oliwke wpisaną w paszport małża, juz rok temu ja wpisalismy jak jechalismy na Słowacje. Ale z tego co wiem to juz wpisy zniesli wiec w przyszłym roku i tak jej paszport wyrobimy.

Tiaara autko git , my mamy 5 letnia Fabie, juz sie zaczyna troche sypac ale ogolnie jest spoko. Tylko troche poharatana bo moj małż wiecznie nią gdzies zaryje.

Spadam bo chyba zaraz pojade do rygi....
Aha Joasia - wymiataczko - congratulation . Trzymam kciuki, bedzie dobrze

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-12, 21:41   #188
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

zazdroszcze ze wasze dzieciaki potrafia sie zajc oglądanie tv mojeg0 Natanielka zainteresuje cos na max 20 minut ....nie dosc tego ze zywiołowy niesamowicie jest...
dzisiaj zrobiłam sobie ten french manicure i przychodze do pokoju a lakiery znikneły szukam po calym domu zła jak osa....i dochodze do wniosku ze moje wspaniałe dziecko wyrzuciło lakiery które dopiero co kupiłam yhhh zła jestem okropnie

tiaro fajny samochodzik:P
Stary 2007-07-12, 22:24   #189
ch_aga
Zadomowienie

Jestem już, dzień dobry
U nas mimo braku pogody wyjazd się udał, było super Chodziliśmy na długaśne spacery i jakoś czas leciał. Jak się obrobię to wkleję kilka zdjęć.
Płatku -- czytam, że podróż u Was koszmarna, przykro mi. Ja bardzo bałam się naszej podróży, bo Muszek jechał tylko z tatą a ja w drugim samochodzie. Na szczęście było idealnie, żadnego płaczu, nic a nic; naprawdę jestem bardzo zadowolona i teraz to możemy jechać choćby na koniec świata A co do bezpłatnego HiB to mi pielęgniarka wytłumaczyła, że bezpłatne jest tylko to szczepienie, które kosztowało 55zł a my mieliśmy takie za 130zł i było tylko jedno ukłucie więc to jest dalej płatne ale to chyba inaczej się nazywa. A te tańsze szczepienie to było dodatkowe oprócz dwóch obowiązkowych ukłuć. Dla Mateuszka buziak
Trochę już po czasie ale nie powinnaś mieć wyrzutów że nie popilnowałaś dziecka koleżanki. Ja rozumiem, gdybyś była panienką bez zobowiązań ale kolezanka też musi zrozumieć, że już masz pod opieką dwójkę małych dzieci więc nawet strach byłoby do urwisków dołożyć jeszcze jedno
Mateusz też nie lubi nocnika, wrzeszczy na jego widok i ucieka
Kociulku -- Słoneczko śliczne Mi też zawsze się wydawało, że Mateuszek jest bardzo ciężki a co do czego to wyszło na szczepieniu też 11,5 kg A co do tego ostatniego szczepienia to my mamy na początku września czyli po skończonym półtora roczku dopiero i moje też będzie płatne.
Joasiu -- Tż pomysłowy, nie ma co Ale widać, że dziecko zainteresowane więc chyba nie było tak źle Życzę aby udało Ci się zdobyć pracę
Na wyjeździe Muszek wcinał same niezdrowe rzeczy, typu frytki, surówkę oczywiście w knajpkach i na szczęście nic mu nie jest, poza wielkimi śmierdzącymi kupiszczonami okraszonymi piaskiem bo piasek z piaskownicy był przysmakiem
Muszek niestety ogląda telewizję Ale nie jest to tylko czas stracony bo on co nieco uczy się z bajek. Włączam mu minimini i jak coś lubi to patrzy a jak nie to odchodzi do swojej zabawy.
Agiko -- bardzo mi przykro Ucałuj Kamilka i mam nadzieję, że dziś już jest dużo lepiej Najczęściej jest tak, że dziecko robi sobie krzywdę właśnie na naszych oczach. u nas dzień przed wyjazdem Muszek spadł z krzesła, uderzył głową o szafkę i nabił sobie limo ale dziś na szczęśćie już nie ma śladu więc mam nadzieję, że i u Milcia rana szybko się zagoi.
Gosiaczku -- kolejna porcja zdjęć ze ślicznym dzidziusiem A buty ładne ale zupełnie nie w moim stylu. Ja to taka bardziej sportowa jestem; jakieś spodnie lub spódniczka i bluzeczka a buty na płaskim, jesienią i wiosną jakieś mokasyny a latem japonki
Kostko -- Twoja Panna również urocza
Haniu -- dobra metoda z tym biciem; jesli u nas zdarzy się coś takiego, to też wyprubuję
Tiaaro -- autko wypas k:

W kwestii wyjazdu, to bardzo mi przykro ale nie dam rady Mamy samochód dwumiejscowy tylko więc po prsotu nie mam jak dojechać a autobusem to pewnie nie dałabym rady z Muszkiem.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 09:37   #190
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

dziekuje za komplemanta wzgledem autka. niestety jeszczetroche mi brakuje do dobrej jazdy. dzisiaj po deszczujak jechalam to za kazdym ruszeniem krecilam kapciami z piskiem. ale po kilku takich akcjach przyzwyczailam sie. ale powiem wam ze taki samochod zwraca uwage. szczegolnie kiedy warczal. okazalo sie ze ma uszkodzony tlumnik wiec podjechalam z TZtem dzisiaj i go zaspawali. nie ma warkotu ale dzieki temu nie wlepia nam mandatu. wczoraj odwozilismy kolege TZta do domu i ten z usmieszkiem powiedzial ze zabierze mnie na wyscigi samochodowe. potrafie z pisiem ruszac dobrze jezdze i przedewszytskim szybko zmieniam biegi. i nakrzyczal na TZta ze nie wie czemu on twierdzi ze nie potrafie jezdzic skoro o nie widzi bledow. tylko TZ zaskoczyl mnie stwierdzeniem ze w przyszlym roku jak podreperuje samochod to go sprzeda i kupi wieksze. a ja mu na to ze nie chce innego. myslalam ze bedzie za male i nie dla mnie ale ja czuje ze to wlasnie autko dla mnie. szkoda ze tylko ma benzynke ale pogadam z mechanikiem i moze zaloze gaz. zawsze to troszku taniej. chociaz zatakowalismy za 50 zł i troche jezdzilismy i nawet rezerwa sie nie pali.

Chaago dobrze ze juz wrociliscie. nie ma jak na swoim.

Wiki zje serek i klde ja spac. wstala o 7 rano i pojechalismy zalatwic kilka spraw o 8.30 byla juz wsciekla bo zazwyczaj o tej porze strzela sobie drzemke a tu nie ma jak. ide zrobic sobie kawke.

Stary 2007-07-13, 14:50   #191
masiek
Zadomowienie

ciesze się, że czasem się przydaję .
no to się w trące, bo uważam że nie ma nic złego w tym, że raz na jakiś czas pozwolicie dzieciaczkom oglądać tv. 2o minut nie zrobi nic złego bo tyle mniej więcej potrafią usiedzieć półtoraroczniaki przy tv. Dzieciaczki moich sióstr na słowo baja układają poduchy na podłodze, siadają i włączany jest im kanał mini max, są tam bajki przeznaczona dla najmłodszych, są też piosenki, zabawny widok jak maludy wstają wtedy i tańcują. sis ma w tedy czas dla siebie.
A co do teorii psychologów to trzeba je weryfikować i dostosować do codziennej rzeczywistości.
Bo przecież nie chodzi tu o to by dziecie siedziało cały dzień przy tv, mozna łatwo teraz nauczyć maluchy jak oglądać tv. Że to wy decydujecie kiedy, co oglądają i ile.
masiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-13, 20:26   #192
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

chyba jestescie kobietki na zakupach lub w gronie rodzinnym cieszycie sie weekendem. ja zakupy poczynilam wczoraj wiec dzisiaj spokoj mam. jutro jedziemy do wujka TZta ale i tak TZ idzie rano do pracy. wiec poranek nie w ramionach TZta tylko samej z Wiktoria.

wlasnie przejzalam kilka watkow. Daria juz nawet nie zaglada do nas a Zuzka na zdjatkach jeszcze fajniejsza i pogodniejsza niz zazwyczaj. smieszka jak zawsze. Meme tez juz nie pisze. doczytalam ze Mala ma kolki ale to posty sprzed kilku tygodni wstecz wiec nie wiem jak sytuacja wyglada teraz.

przejzalam tez kilka swierzych watkow i zatesknilam za malutka iststka przy moim boku. pamietacie nasze obawy i przejscia z malutkimi istotkami?? zmiany pieluszek, pierwsze kapiele i werandowanie. a teraz mamy juz inne problemy i otyle wieksze o ile nasze dzieciaczki wieksze.

Stary 2007-07-13, 20:33   #193
kasiulka
Zakorzenienie

to Meme i Daria piszą na wizazu a do nas nawet nie zajrzą? , o nieładnie
Co do tv to Oliwka wymusza na mnie teletubisie. Bierze mnie za rękę, podproowadza do DVD i pokazuje co chce, a jak nie chce jej puscic to jest taki ryk ze szok .... czasem sie złamię (jak dzis) i wtedy tez jest ryk - ale z radosci

Tiaaro mnie małż wczoraj puscił film który nakrecił jak Oliwka miała 10 minut, pierwsze karmienie, prawie sie poryczałam, rety jaka byłą malenka....... tez mi czasem teskno za tymi chwilami ale z drugiej strony jak sobie przypomne jak mi dawała popalic ze chodziłam jak zombie to mi sie od razu odechciewa . Teraz jest o milion lat świetlnych łatwiej

Oliwka
Stary 2007-07-13, 21:04   #194
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Tiaara dobrze że Wiki masz, bo byś sama rano musiała się obejmować Ja też jak patrze na te kruszynki to chciała bym taką mieć ale narazie pójde troche do pracy i potem pomyślimy

Ja dziś posiedziałam na podwórku, a po południu pojechaliśmy do mojej mamy zawieść wlizke siostrze bo jedzie na kolonie.
A my jutro na mazury na weekend

Chaga super że wyjazd się udał, pomimo braku pogody czekamy na fotki Fajnie że Mateuszek dzielnie zniósł podróż to macie vana że tylko 2 osoby Nasza Pati to przyzwyczajona do jazdy bo ciągle jeździmy na mazury do Rucianego, więc podróże nam nie straszne

Daria pisz nam co tam u was bo jak nie to i odemnie będzie
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 21:26   #195
ch_aga
Zadomowienie

Haniu -- bo Tż ma służbowy samochód, jest to niby zwykły kombi ale z kratką i wyjętą ma tylną kanapę, stąd jest tylko dwumiejscowy
Poniżej kilka zdjęć:
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP3884 kopia.jpg (107,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP3894 kopia.jpg (104,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP3899 kopia.jpg (102,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP3904 kopia.jpg (105,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP3930 kopia.jpg (99,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP3933 kopia.jpg (120,8 KB, 11 załadowań)
Stary 2007-07-13, 21:32   #196
ch_aga
Zadomowienie

Jak widać wyżej Mateusz uwielbiał pluskać się w wodzie, która stała w łódce, jeść piasek, biegać brzegiem morza a raczej chciał do wody więc cały czas go zabieraliśmy, zbierać muszelki a tutaj Tż złapał mu żuka. Muszek chciał go wziąć na dłoń ale żuk ma szorstkie nóżki więc bardzo to śmieszyło Muszka ale już drugi raz go nie wziął
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP3949 kopia.jpg (113,9 KB, 11 załadowań)
Stary 2007-07-13, 22:10   #197
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Chago, super zdjęcia. Mateuszek musiał sie swietnie bawic .

Joasiu, trzymam kciuki

Kasiulko ja tez zakupiłam ta bajeczkę Przytulanki. Dostałam ją w zeszły piatek i jestem właśnie na etapie wkuwania . Póki co, na razie wypróbowuje te najkrótsze . Natalka siedzi i sie wczuwa co się dzieje na Jej plecach.
A propo wkuwania, muszę pouczyc sie testów, bo postanowiłam w końcu zakończyc to prawko. 30 lipca mam teorię, więc zostały mi praktycznie 2 tygodnie.

Szkoda, ze Daria i Meme juz się u nas nie pokazują . Ostatnio rozmawiałam na gg dosłownie chwilkę z Meme. Meme powiedziała, że dosłownie czuje sie jak Matka Polka , ale ja Jej sie nie dziwię, dwójka małych dzieci... to jest kupa roboty .

Dziś przyjechali tesciowie z Bieszczad. Nie widzieli Natalki juz 3 miesiące. Przyjdą do nas w niedzielę, dlatego upiekłam dzis ciasto, ale niestety wyszedł mi zakalec . Bardzo rzadko mi sie zdarza, żeby spieprzyc wypiek, ale to chyba przez dzisiejszy piątek 13-ego . No cóz trzeba bedzie upiec jeszcze raz

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 11:35   #198
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

chaago ty o zuczku a Wiktoria wczoraj chciala zjesc wielka wlochata stonoge. TZ siedzial na warsztacie pilnujac jak spawaja tlumnik a ja wyszlam z nia na łąkę. nie wiem jak ona wypatrzyla tego robaka - moze dlatego ze byl za***iscie zolty. jeszcze w zyciu nie widzialam na robaku takiej dlugiej siersci.

Kostko to ja juz zaczynam KRA KRA KRA na szczescie. zeby latwo wchodzila teoria i latwo poszlo na egzaminie.

Chago zdjatka super, ciesze sie ze wypoczeliscie i widac ze Mateuszek zadowolony z atrakcji.

Stary 2007-07-14, 18:29   #199
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II

Śliczne zdęcia Ch_agoMateuszek uśmiechnięty jest taki słodziutkiszko da, że pogoda nie dopisała, ale najważniejsze, że wyjazd się udał i wróciliście wypoczęci i zadowoleni.

Tiaaro mi też się podoba Twoje nowe autkofajna bryka.

Kostko będziemy trzymać kciuki.

Ja dzisiaj tak pożarłam się z tż, że aż się zanosiłam od płaczu. Pogodziliśmy się już i tz puścił mnie na zakupki samąkupiłam sobie strój bo niedługo już wyjazd, Matiemu i tż koszulki. Dzisiaj byliśmy w naszym myślęcińskim zoo wkleje pare fotek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05869.JPG (99,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05875.JPG (103,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05884.JPG (107,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05889.JPG (70,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05913.JPG (112,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05916.JPG (85,4 KB, 3 załadowań)
Stary 2007-07-14, 18:31   #200
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

cd
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05953.JPG (83,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05954.JPG (74,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05959.JPG (105,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05972.JPG (103,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05983.JPG (106,5 KB, 6 załadowań)
Stary 2007-07-14, 19:55   #201
kasiulka
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II

Ch ago, Platku - super fotki

Płatku przykro mi z powodu kłótni, ale w sumie nie ma tego złego... co nie? , a co to za kostium kupiłas?
Ja dzis byłam znowu szukac kiecki na wesele (nawet jak pojde na 2 godziny to sobie kupie, nie chce wygladac jak uboga krewna z Bangladeszu ). Normalnie takie ceny ze szok. Znalazłam jedną ladną kiecke - 319 zł, na szczesie była na mnie troche za duża bo moze bym i kupiła w przypływie szalenstwa - a potem bym sobe pluła w brode. Normalnie w Katowicach nie ma ładnych ubrań - weszłam nawet odważnie do Hexeline bo niby wielke obniżki i nic mi sie tam nie podobało, a ceny - jedna kieca kosztowała 1700 zł i była tak szpetna zebym jej za darmo nie chciała - uciekałam stamtąd w popłochu .

Oliwka
Stary 2007-07-14, 20:04   #202
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko 1700zł tz by mnie z torbami puścil gdybym z takim zakupem wrócila do domu.

Kupiłam sobie strój kąpielowy kurcze szukałam i nie mogłam wypatrzec niby wybór duży, ale ja sama nie wiedziałam jaki kolor itd. chodzilo mi głównie o to by były spodenki, ktore zakrywają pupe bo normalnie tragedia jak patrze w lustro, troche mnie ta ciąża zniszczyla. Dalam za niego 100zł i az tak bardzo zadowolona nie jestem, ale już nie mialabym okazji jechać sama. Krój bardziej sportowy.
Stary 2007-07-14, 20:52   #203
ch_aga
Zadomowienie

Bardzo dziękujemy za komplementy
Płatku -- fajnie, że macie gdzie pójść, u nas to nic nie ma Super zdjęcia
Pozdrawiam
Stary 2007-07-14, 22:14   #204
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku ja po ciaży to jestem dziad - jak sie dzis oglądałam w tych lustrach ( w domu mam tylko do pasa) to normalnie szok , mam celulit i rozstępy i takie brzydkie zszarzałe cielsko, okropnie wyglądam. Ale i tak nie załuje a wrecz przeciwnie
Własnie obejrzelismy z małzem film "Ludzkie dzieci" - straszna strzasajaca wizja przyszłosci bez dzieci, mocne wrazenie. Na filmie pokazany by poród i az mi wspomnienia wróciły, przezycie było ciezkie ale równoczesnie takie niesamowite ze chyba chciałabym jeszcze kiedys tego doswiadczyc... rany jak sie ciesze ze zostałam mamą, to chyba najlepsze co mi sie w życiu przytrafiło.

Oliwka
Stary 2007-07-15, 09:04   #205
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Przyznam się Wam że ja mam poczucie że w pewien sposób straciłam ten pierwszy rok z życia Julki nie umiałam naprawde cieszyć się tymi pięknymi chwilami, skupiałam się na kłótniach z mamą, na tym jak mi ciężko zachowałam się troche jak egoistyczna gówniara i bardzo źle mi z tym.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 09:18   #206
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiuprzecież cieszylaś sie tymi chwilami gdy Julka po raz pierwszy powiedziala mama, stanela na nóżki czy usmiechnela się świadomie do Wasja tez ciagle kłoce się z tz, mam późnej wyrzuty sumienia ze przy Matim i że ciągle chodze zla i krzycze, wiadomo są lepsze jak i gorsze dni, ale najważniejsze, że mamy te dzieciatka przy sobie, kochamy je bardzo mimo ze nam czasami tak dadzą w kośći przede wszystkim że są zdrowe. Niestety z tego ciąglego zmęczenia i siedzenia w domu kłócimy sie z bliskimi ale to zawsze można naprawić, myśle że mama nie ma Ci tego za złe.
Stary 2007-07-15, 10:00   #207
ch_aga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
... rany jak sie ciesze ze zostałam mamą, to chyba najlepsze co mi sie w życiu przytrafiło.
Pozwolisz Kasiulko, że się pod tym podpiszę

U nas dziś taka duchota, że nie ma czym oddychać, zaraz zmykamy na wieś
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-15, 12:34   #208
kociulek
Zakorzenienie

Chaga, Płatku, fotki super Chłopcy pewnie nieźle się wybawili
U nas wczoraj otworzyli Zajazd Kubusia Puchatka. Chyba będziemy musieli się tam wybrać Zoo w najbliższych okolicach nie mamy Robi sie ciepło,więc może któregos dnia zrobimy jakis wypad nad wodę.

Joasiu,nie myśl o tym co było. Julcia i tak wie,ze jesteś jej najbliższą osobą. Wazne jest to co jest teraz. Przytocze tu słowa Płatka Niestety z tego ciąglego zmęczenia i siedzenia w domu kłócimy sie z bliskimi ale to zawsze można naprawić, myśle że mama nie ma Ci tego za złe. Jestem dokładnie tego samego zdania mnie tez czasami do szału doprowadza sam widok teściowej,ale czasem staram sie ugryźć w język. Niestety tylko czasami,ale i tak bardzo sie staram. To dobrze,ze starasz się o pracę To naprawdę bardzo duzo daje. Mnie nie wystarczało same wychodzenie na zajecia,ja potrzebuje ciągłego kontaktu z ludźmi.

Mam ogromny problem,bo zaczynając od 11 sierpnia,co miesiąc do 6 października będziemy mieli wesela,a ja juz nie bardzo mieszcze sie w to co mam U nas znaleźdż coś normalnego,przyzwoitego z wyglądu i w cenie graniczy z cudem. Chyba musze szukać czegoś na brzuszek,ale jestem strasznie wybredna. Chyba jedyne rozwiązanie to odwiedzic krawcową

Aha! Chyba jeszcze nie wiecie,że od piatku juz wiem,że w moim brzuszku rośnie kolejny facet Będę miała synia Bałam się,że będę rozczarowana,że to nie dziewczynka,ale ja jestem szczęśliwaA może kiedyś będzie i dziewczynka

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 17:39   #209
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Aha! Chyba jeszcze nie wiecie,że od piatku juz wiem,że w moim brzuszku rośnie kolejny facet Będę miała synia Bałam się,że będę rozczarowana,że to nie dziewczynka,ale ja jestem szczęśliwaA może kiedyś będzie i dziewczynka

Gratulacje Kociulkumoże trzecia będzie dziewczynka.

Ciekawe jak tam Agika i Kamilek? Pewnie nie mogą się sobą nacieszyć i Agice ciężko wrócić bez malego do domu.

Dziewczyny czy któraś podjęla się diety, którą Wam przesłałam? Jak tak jestem ciekawa efektow.

Właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że na sam wyjazd dostanę okres.

Dzisiaj tż zabrał Kacpra na Shreka 3 mówi, że są fajne teksty i że warto iść.

A tak wogóle to gdzie Wy wszystkie jesteście.
Stary 2007-07-15, 18:46   #210
kasiulka
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II

ja jestem, ale padaka do potęgi n-tej

Kociulku - gratulacje , ja mysle ze fajnie jest miec dzieciaczki tej samej płci, będą jako rodzenstwo miec ze sobą lepszy kontakt, tym bardziej ze roznica wieku niewielka. A coreczka pewnie tez sie jeszcze kiedys przytrafi....

Przeraziłam sie dzisiaj, puściła mi sie krew z pieprzyka na ręce, w ogole jakis taki inny sie zrobił jakby wiekszy i bardziej wypukły. Nie wiem czy powinnam to pokazac jakiemus lekarzowi (tylko jakiemu), ale mam stracha. OStatnio w ogole nie najlepiej sie czuje, ciagle jestem slaba, włosy mi wypadają, mam nadzieje ze to tylko przemęczenie i brak urlopu.

Oliwka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości