Mamusie Marcowe 2015 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-24, 15:48   #2491
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985
Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Mama_kasia- polecam Camille Lackberg Czarną Serię kryminały ale nie jakieś krwawe jatki. Szybko sie czyta.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 16:50   #2492
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
a co do pozytywki, przy starszaku mieliśmy (oczywiście nadal mamy) takiego konika morskiego z fisher price, efekt taki że i ja i tż zasypialiśmy przy nim szybciej niż synek :P Ale jak szły mu zęby to był jego najlepszy "gryzak" na zasypianie
też mamy konia i u nas super się sprawdza. Od początku włączałam przy spaniu i teraz nie raz w nocy nas ratuje
Stary 2014-08-24, 16:52   #2493
olasia
Zadomowienie

Witam w zimna niedziele...
wczoraj wyjatkowo dobrzr sie czulam. Caly dzien na swiezym powietrzu. Dzisiaj juz nie tak dobrze...

Ja tez mam zal, ze nie jestem w stanie poswiecic tyle uwagi synkowi ile bym chciala. To dla mnie strata tym bardziej, ze za tydzien idzie juz do przedszkola...chociaz moze przynajmniej z rana sobie cos ugotuje, porobie i bede miala wiecej sil dla niego po poludniu...

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 19:50   #2494
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
o jakie śliczności... te rzeczy dla maluszków są piękne!! choć powiem szczerze, że razem z tż jakoś nie przepadamy za misiami, kwiatuszkami dla dzieci. Heh nasi rodzice się śmieją że młodego ubieramy jak nastolatka i od zawsze tak było...
Jakoś tak trochę chyba bym chciała teraz dziewuszkę Przynajmniej zakupy by nas nie ominęły
Ja też wolę takie "dorosłe" ubrania i właśnie takie będę kupowała dla swojego dziecka Ale na takie słodziutkie, u kogoś lubię popatrzeć

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 20:14   #2495
ewka5891
Zakorzenienie

Tez mamy konika z fisher price, mlody uwielbia. Za niemowlaka nie wykazywal zainteresowania a teraz ladnie przy nim zasypia

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 20:33   #2496
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Możesz brac tez folik mi tak gin powiedziała . W witaminach prenatal tez mam 400 mg .

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

The US Public Health Service (Amerykańska Publiczna Służba Zdrowia) zaleca wszystkim kobietom, które potencjalnie mogą zajść w ciążę, przyjmowanie 400 mikrogramów (0.4 mg) kwasu foliowego dziennie. Kobiety będące w ciąży powinny przyjmować ok. 800 mikrogramów, a ciężarne jednocześnie karmiące do 1000 mikrogramów (1 mg) kwasu foliowego dziennie. Popularne preparaty wielowitaminowe dla ciężarnych na ogół zawierają odpowiednie ilości tej witaminy.
Dzieki za info. Musze sprawdzic jak u mnie. Mam wrazenie ze maja te witaminy mniej kwasu foliowego

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
haha ale przygoda
Wzruszyłam się, słodziak z synka

Ja obecnie podczytuje Gwiazd naszych wina, fajna książka ale smutnawa.. Ogólne lubuję się w thrillerach i kryminałach

Słodko

Powodzenia

Ja właśnie wciągnęłam burakową , moja najulubieńsza zupa
Ja tez, ja tez uwielbiam kryminaly
Przy Grayu mialam tak- cz.1. Mnie wciagnela, cz.2.- zaczela nudzic bo ciagle to samo + odrobina akcji ale latwa do przewidzenja, cz.3.- juz na samym poczatku przewidzialam wiele wydarzen, sceny sexu juz mi sie tak opatrzyly ze je omijalam i na koncu przyklasnelam sobie jak dobrze przewidzialam zakonczenie i ogolnie spora czesc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 21:06   #2497
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Skoro ten konik morski taki fajny to zaklepię na prezent dla maluszka
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-08-24, 21:14   #2498
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Ale Femibion Natal 1 ma 400 mcg kwasu foliowego i 400 mcg metafoliny. Metafolina to też kwas foliowy tylko taki łatwiej przyswajalny. Więc w sumie kwasu foliowego jest 800 mcg tyle, ile jest zalecane.
Dzięki za fachową odpowiedz, bo w życiu bym się nie domyśliła. Czyli narazi będę brała raz to raz to a skonsultuje we wtorek z gin.

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Ja obecnie podczytuje Gwiazd naszych wina, fajna książka ale smutnawa.. Ogólne lubuję się w thrillerach i kryminałach
Oglądałam film i się popłakałam, teraz nawet tandetne filmy(ten oczywiście był spoko) znoszę i ryczę na nich, a kiedyś bym od razu wyłączała. Też tak macie?

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja tez, ja tez uwielbiam kryminaly
Przy Grayu mialam tak- cz.1. Mnie wciagnela, cz.2.- zaczela nudzic bo ciagle to samo + odrobina akcji ale latwa do przewidzenja, cz.3.- juz na samym poczatku przewidzialam wiele wydarzen, sceny sexu juz mi sie tak opatrzyly ze je omijalam i na koncu przyklasnelam sobie jak dobrze przewidzialam zakonczenie i ogolnie spora czesc
Z Greyem miałam tak samo, cz1 przeczytałam w pare dni, druga mnie nudziła i już nie skończyłam. W ogóle ślubowałyśmy tego samego dnia:P

Z książek koleżanka polecała mi "Wpadka", o ciąży w klimacie bardziej do śmiechu i troszkie nawiązuje do naszej sytuacji, bo jeszcze będąc już w ciąży(o czym nie wiedziałam), byłam z kolegami ze studiów na piwie i mówiłam, że ja stawiał na karierę, a na dziecko będziemy mieli czas za dwa lata.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 21:27   #2499
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Ja chcę przeczytać Położną Jannette Kalyta, czytałam dobre recenzje. Tylko muszę się do Empiku wybrac:/
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-08-24, 21:45   #2500
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ja chcę przeczytać Położną Jannette Kalyta, czytałam dobre recenzje. Tylko muszę się do Empiku wybrac:/
Ja kupiłam zaraz na początku ciąży i przeczytałam Fajna książka, ukazuje realia położnictwa 20 lat temu i dzisiejszych czasów Z tym, że jeżeli ktoś oczekuje poradnika lub czegoś w tym stylu, to stawiałabym na inną pozycję

Stary 2014-08-24, 21:53   #2501
mon9
Zakorzenienie

A ja kupuje w tym tygodniu femibion natal 2 plus. Przeanalizowalam składy i ten ma chyba najwiecej składników.

Kiedy w końcu nie będzie mi niedobrze....? Bleh

mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 23:13   #2502
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Dzięki za fachową odpowiedz, bo w życiu bym się nie domyśliła. Czyli narazi będę brała raz to raz to a skonsultuje we wtorek z gin.

Oglądałam film i się popłakałam, teraz nawet tandetne filmy(ten oczywiście był spoko) znoszę i ryczę na nich, a kiedyś bym od razu wyłączała. Też tak macie?

Z Greyem miałam tak samo, cz1 przeczytałam w pare dni, druga mnie nudziła i już nie skończyłam. W ogóle ślubowałyśmy tego samego dnia:P

Z książek koleżanka polecała mi "Wpadka", o ciąży w klimacie bardziej do śmiechu i troszkie nawiązuje do naszej sytuacji, bo jeszcze będąc już w ciąży(o czym nie wiedziałam), byłam z kolegami ze studiów na piwie i mówiłam, że ja stawiał na karierę, a na dziecko będziemy mieli czas za dwa lata.
Haha, nie zauważyłam nawet To mamy tak samo rocznice
Odnośie tej książki to ja chyba film oglądałam o takim tytule

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-08-25, 06:26   #2503
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Haha, nie zauważyłam nawet To mamy tak samo rocznice
Odnośie tej książki to ja chyba film oglądałam o takim tytule
Jesli chodzi o film Wpadka, to tez oglądałam i nie polecam, raczej podrzędne kino. Ale film z opowieści koleżanki to nie jest ekranizacja tej książk:P

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 07:52   #2504
smv
Zakorzenienie

A mnie się Wpadka poDoba uwielbiam katherine heigl i może dlatego właśnie wróciłam z badań brrr cykam sie.
Czy to normalne że mocz jest mętny i koloru cytrynowego jak lemoniada?
Stary 2014-08-25, 07:59   #2505
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A mnie się Wpadka poDoba uwielbiam katherine heigl i może dlatego właśnie wróciłam z badań brrr cykam sie.
kolor ok, ale nie wiem czy nie powinien być klarowny?

a ja sie zbieram na lumpeksy

Stary 2014-08-25, 08:01   #2506
smv
Zakorzenienie

No właśnie ta klarownosc mnie martwi. Pierw myślałam że może za szybko nasiusialam do pojemnika więc wylałam i wzięłam z tego bardziej środkowego moczu ale też taki metny. Jutro wyniki zobaczymy
Stary 2014-08-25, 08:11   #2507
przezduzeem
Wtajemniczenie

Ogolnie kiedys gin mi powiedziala jak prawidlowo pobrac probke moczu, a wiec trzeba sie porzadnie podmyc, wlozyc tampon (nie musi byc gleboko, chodzi o to zeby do moczu nie splywalo nic z drog rodnych) i siusiac z drugiego strumienia.
Wtedy wynik nie jest przeklamany.

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 08:22   #2508
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Mi tez sie podobala ta komedia

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Ogolnie kiedys gin mi powiedziala jak prawidlowo pobrac probke moczu, a wiec trzeba sie porzadnie podmyc, wlozyc tampon (nie musi byc gleboko, chodzi o to zeby do moczu nie splywalo nic z drog rodnych) i siusiac z drugiego strumienia.
Wtedy wynik nie jest przeklamany.
Dziwne z tym tamponem. Moj mowil by sie podmyc porzadnie a pozniej po prostu nalac do pojemnika srodkowy strumien moczu. I poki co gdy w ten sposob zrobilam mocz wyszedl idealnie wg.badania

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-08-25, 08:25   #2509
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej ja dzisiaj też byłam na badaniach musiałam powtórzyć mocz bo wyszły mi jakieś bakterie ale gin powiedziała że musiałam źle pobrać próbkę już nawet nie pamiętam czy wtedy był to pierwszy strumień czy środkowy i zrobiłam tą awidność IgG wyniki dopiero 01.09. do tego czasu chyba oszaleje wczoraj skończyłam 12tc i zaczynam 13 tc ale po tych wynikach na toxo to doszukuje się już objawów obumarcia płodu bo oprócz bólu piersi nic mi nie dolega czasami coś mnie zakłuje i tyle jestem ciekawa czy też tak macie? Mój mąż mówi że wszystko sobie wmawiam i nie mam wariować. Dobrze że wizyte mam w środę bo inaczej bym naprawde zwariowała.
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 08:25   #2510
smv
Zakorzenienie

O tamponie też nie słyszałam za to ja dostawilam pOlejniczek bezpośrednio do cewki hehe

MAMUSKA!!!! W tyłek Ci dam!! Nie wolno tak myśleć!!!!

Ciekawe jak mi toxo wyjdzie..

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-08-25 o 08:27
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 08:47   #2511
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej ja dzisiaj też byłam na badaniach musiałam powtórzyć mocz bo wyszły mi jakieś bakterie ale gin powiedziała że musiałam źle pobrać próbkę już nawet nie pamiętam czy wtedy był to pierwszy strumień czy środkowy i zrobiłam tą awidność IgG wyniki dopiero 01.09. do tego czasu chyba oszaleje wczoraj skończyłam 12tc i zaczynam 13 tc ale po tych wynikach na toxo to doszukuje się już objawów obumarcia płodu bo oprócz bólu piersi nic mi nie dolega czasami coś mnie zakłuje i tyle jestem ciekawa czy też tak macie? Mój mąż mówi że wszystko sobie wmawiam i nie mam wariować. Dobrze że wizyte mam w środę bo inaczej bym naprawde zwariowała.
Mamuska. Ja nie mam ZADNYCH objawow ciazy. Mdlosci mialam kilka dni gdzie 2 razy wymiotowalam i koniec. Piersi mnie nigdy nie bolaly, brzuch raz na kilka tygodni cos tam ciagnie ( pewnie wtedy rosnie macica ale czuje to naprawde raz na 2-3 tygodnie). Poza tym zupelnie NIC. Gdyby nie to ze mam nieco systajacy brzuch i po prostu wiem o ciazy to bym nie pomyslala ze w niej jestem.
Do tego wiele objawow z rozwojem ciazy mija. Mowi sje ze drugi trymestr jest super ( ja nie umiem porownac bo w pierwszyk tez mam ok). Ze kobieta czuje sie bardzo dobrze, ma mnostwo energii etc. A Ty za chwilke bedziesz w II trymestrze
Rozumiem Twoj niepokoj, bo ja bez zadnych przyczyn czasami sie zastanawiam czy dalej ok i dalej sie dziecko dobrze rozwija ale fakt jest taki ze jedyne i najlepsze co mozemy zrobic dla dziecka to byc dobrej mysli. Nie da nam absolutnie nic stresowanie sie i rozwazanie zlych scenariuszy. Jesli zadzieje sie cos zlego to nie jest to nasza wina i na 99% nic nie moglysmy na to poradzic wiec lepiej w ogole o tym nie myslec za to starac sie byc pozytywnie nastawionym.
Na pewno jest wszystko dobrze I dziecko mq sie super, a objawy ciazy juz normalne ze Ci mijaja. Szkoda tylko ze tak dlugo musisz czekac na wyniki.
P.s. wierze ze okaze sie ze toxo to dawna sprawa

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-08-25, 08:49   #2512
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Hej ja dzisiaj też byłam na badaniach musiałam powtórzyć mocz bo wyszły mi jakieś bakterie ale gin powiedziała że musiałam źle pobrać próbkę już nawet nie pamiętam czy wtedy był to pierwszy strumień czy środkowy i zrobiłam tą awidność IgG wyniki dopiero 01.09. do tego czasu chyba oszaleje wczoraj skończyłam 12tc i zaczynam 13 tc ale po tych wynikach na toxo to doszukuje się już objawów obumarcia płodu bo oprócz bólu piersi nic mi nie dolega czasami coś mnie zakłuje i tyle jestem ciekawa czy też tak macie? Mój mąż mówi że wszystko sobie wmawiam i nie mam wariować. Dobrze że wizyte mam w środę bo inaczej bym naprawde
Mąż dobrze mówi Chociaż wierzę, że nie jest łatwo o tym nie mysleć

Tak piszecie o badaniach, a ja na ostatniej wizycie tak się z gin zagadałam, ze w końcu nie powiedziałą mi jakie badania zrobić
Stary 2014-08-25, 09:16   #2513
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak mam, piersi już mnie nawet tak nie bolą jak na początku. W środe byłam u gina i wszystko jest dobrze
Stary 2014-08-25, 09:17   #2514
JoaMro
Raczkowanie

Dziewczyny a macie adapter do pasów bezpieczeństwa w samochodzie? Jeśli tak, to jakiś konkretny polecacie? Bo ja zamierzałam kupić jak będę miała jakiś brzuch (na razie prawie nic nie widać), ale wczoraj mieliśmy takie silniejsze hamowanie, bo nam gość wszedł przed samochód mając czerwone, i już się zestresowałam. Teraz boje się jechać autem zanim nie kupię

Edytowane przez JoaMro
Czas edycji: 2014-08-25 o 09:21
JoaMro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 09:18   #2515
gosiaczek221
Raczkowanie

Poradźcie mi proszę bo zaczynam się denerwować. teraz w piątek jedziemy z tż w góry na tydzień na obóz wędrowny, mamy do przejścia prawie 100 km. Ogólnie czuje się bardzo dobrze, jak już mdłości minęły to jakbym w ciąży nie była, nic mi nie dolega. Właśnie weszliśmy w 10 tc. i teraz martwię się że te góry to chyba nie najlepszy pomysł... a jak coś się stanie? A może do gina iść? sama nie wiem. Bardzo bym chciała iść, na tą wyprawę od roku się szykujemy...

Mamuśka ja też nie mam żadnych objawów ciąży i gdyby nie brak miesiączki i badanie USG na którym widziałam maluszka to bym nie uwierzyła Głowa do góry będzie dobrze

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 09:37   #2516
loloona_79
Rozeznanie

Dziewczyny brakiem objawów nie ma się co aż tak przejmować. Wiem że łatwo powiedzieć, sama sobie wkręciłam na tydzień różne głupoty ale okazało się, że wszytko wporządku i tylko naszarpałam sobie nerwów - jak się okazało niepotrzebnie.

Oczywiście warto sprawdzić jak macie możliwość np na USG.

U nie brzuszek się zaokrąglił, dziś się nawet ucieszyłam, bo mi się wszystkie fałdki wygładziły z ciąży spożywczej przechodzimy do ciąży prawdziwej hahah
Teraz widzę jak ważny jest spokój matki by móc się cieszyć ciążą. Jak wariowałam z niepokoju to nawet na ubranka nie mogłam patrzeć. Teraz wiem, że dzieciaczek żyw i macha do mnie z brzucha, to super mogę się tym cieszyć. Wprawdzie USG genetyczne dopiero przede mną, ale juz się tak bardzo nie denerwuję.

Mnie objawy minęły, jeżeli o mdłości i zachcianki. ale nadal bolą mnie piersi - tylko teraz inaczej, bardziej z powodu ich naglego wzrostu, zrobiły sie ciężkie i trochę mi przeszkadzają. ale co poradzić,
Stary 2014-08-25, 09:51   #2517
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wkrecaj sobie prosze do wizyty juz niedlugo i na pewno wszystko jeet ok
Mnie tylko brzuch poboli i na tym koniec moich objawow ciążowych, noci jeszcze nocne sikanie mi doszlo

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
Poradźcie mi proszę bo zaczynam się denerwować. teraz w piątek jedziemy z tż w góry na tydzień na obóz wędrowny, mamy do przejścia prawie 100 km. Ogólnie czuje się bardzo dobrze, jak już mdłości minęły to jakbym w ciąży nie była, nic mi nie dolega. Właśnie weszliśmy w 10 tc. i teraz martwię się że te góry to chyba nie najlepszy pomysł... a jak coś się stanie? A może do gina iść? sama nie wiem. Bardzo bym chciała iść, na tą wyprawę od roku się szykujemy...

Mamuśka ja też nie mam żadnych objawów ciąży i gdyby nie brak miesiączki i badanie USG na którym widziałam maluszka to bym nie uwierzyła Głowa do góry będzie dobrze
Szczerze powiedziawszy, to chyba bym zrezygnowala. Grupa pewnie nie dostosuje sie do Twojego tempa a zbytni wysilek w ciazy nie jest wskazany.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 11:42   #2518
smv
Zakorzenienie

Ja bym chyba też zrezygnowała z takiego marszu zwłaszcza że pogoda różna deszcz zimno ciepło spocisz się przeforsujesz...takie moje zdanie
Stary 2014-08-25, 12:21   #2519
gosiaczek221
Raczkowanie

tylko że my z mężem sami idziemy, jak będziemy chcieli to w schronisku nawet na 2 dni możemy stanąć. Właściwie nie będę tez niczego niosła, tylko podręczne rzeczy w plecaku, resztę tż będzie miał w swoim. Gin nic na przeciw nie widzi ale trochę się waham, od lat nam się taka wycieczka marzy. Sama nie wiem...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 12:25   #2520
smv
Zakorzenienie

To już wasza decyzja my jedynie mówimy co byśmy zrobiły w takiej sytuacji

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości