![]() |
#1591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() Dobra, nie myślę na razie o tym ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- ja się zbieram, jadę na cotygodniowe ktg ![]() ![]() Powodzenia na wszystkich wizytach i badaniach dzisiaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie zostalo jej wybudzanie w nocy i przychodzi nadal do nas do lozka i tego nie wiem jak ja oduczyc... a ile ma twoja corka? moze jeszcze zdazysz ja nauczyc zanim dzidzius sie pojawi... nie pojechalam jednak z corka do tego lekarza, zmiany na buzce sa w lepszym stanie, przemylam buzke to strupek z kacika odpadl, jedynie teraz takie wysuszone to jest wiec smaruje benpathenem nocka tez przespana , moze inhalacja wczorajsza pomogla, dzisiaj smarka ale zaraz bedzie sie inhalowac
![]() |
#1593 |
Zakorzenienie
|
Kostka kazala liczyc rano i wieczorem, bo bylam 3 tyg temu na wizycie i mowilam, ze ma zastoje i leniwe dni. Jak bryka to nie licze, ale dzis 4 dzien leniuchowania ma to licze czy jest 10 w ciagu godziny
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Zanet zazdroszcze Ci tych cotygodniowych ktg. Ja chyba jajo zniose do kolejnej wizyty Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1594 |
Zakorzenienie
|
Moja znajoma wczoraj miala CC w 34tc. Niektorym z was juz niewiele brakuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny postaram sie wrzucic przepis na ciasto do pizzy ![]()
![]() |
#1596 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Dla mnie najgorsze byly te dni pologu jeszcze w szpitalu, te majty i ta lignina miedzy nogami ![]() wtedy nie mialam zadnych podkladow, wrocilam do domu to zwykle podpaski duze z belli daly rade i pamietam ze jakos do 2 tyg. lecialo obficie , potem juz lajcik ![]() ledwo mi sie skonczyl polog to okres dostalam i potem to sie jazda zaczela z bolesna owulka ![]()
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Silesianna ja też miałam krwotok po pierwszym porodzie i od razu transfuzję krwi, bo sama bym się nie wykaraśkała ![]() Czekoladka no daj, daj przepis, bo ja wciąż poszukuję idealnego ![]() begie ja usypiałam synka w ten sposób, że kładłam go do łóżka, kładłam się obok niego z młodszym, dawałam mu pierś, a starszemu czytałam bajeczkę i zanim młody się najadł to starszy już słodko spał ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1600 |
Zakorzenienie
|
no to rzeczywiscie kruszynka .....
moja znajoma w zeszlym roku urodzila w 36tc tez cc ale synek mial 2800g wiec w porownaniu z ta malutka to byl kolosik a tylko 2 tc roznicy w rozwiazaniu
#1601 |
Zakorzenienie
|
Czekoladko za tydzien we wtorek.
Anuszka no to nas postraszylas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1603 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Dzisiaj poszalałam i zrobiłam sobie na śniadanko placuszki z banana i płatków owsianych posypane jeżynami ![]() Ja kupiłam wielorazowe majtki, bo po przestudiowaniu internetu uznałam, że będą lepsze. Zresztą nie ma idealnych. Mam chyba z seni, wyglądają jak bokserki, są mega rozciągliwe i mam nadzieję, że dadzą radę. Chcę ich używać tylko w szpitalu, więc mam nadzieję, że wytrzymam. NA 34 tc to strasznie malutkie to dziecko moje miało 1400 na koniec 30tc. Najważniejsze, że 10 pkt dostało. Moja sąsiadka urodziła w 36 tc 3600, więc nie wiem jakie by było w terminie porodu. Na moje to chyba jej coś źle obliczyli. Ja mam wizytę dopiero 18.09, więc mi to sporo zostało, a cały czas myślę jak ta moja szyjka. Pójdę jeszcze do niego wcześniej po zwolnienie, bo nie chce mi się jechać na bezrobocie, ale to tylko tak przez płot po papierek. Jak będę miała wizytę to będzie mi się zaczynał 34 tc...
Oskarek 24.10.2014 ![]() Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-08-25 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow to ci dopiero kolosik, jakby donosila do 40tc to ponad 4kg by mialo ![]() a jak pojdziesz po l4 to jest szansa ze sprawdzi szyjke?
![]() |
#1605 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polspiochy to chyba fajne rozwiązanie dla maluszka, pod to bodziak i super ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale dobrze, ze wszystko okej i 10pkt to już sukces jeśli mala nie rosla!
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz spojrzałam, bo coś mi się w terminach nie zgadzało i mam wizytę 11 a nie 18, ach ten budyń ciążowy. Do tego na bezrobocie mam na 08.09, a usprawiedliwić nieobecność można w ciągu 7 dni to jak dostanę zwolnienie 11 i wyśle priorytetem to się nawet załapie ![]()
Oskarek 24.10.2014 ![]() Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-08-25 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ty jestes w UP zarejestrowana? bo nie rozumiem ![]()
![]() |
#1608 |
Zadomowienie
|
Jestem właśnie mi się zasiłek skończył, ale na wizyty trzeba chodzić, a chcę tam zostać, bo jak synusia trochę odchowam to może się jeszcze na jakiś ciekawy kurs załapie.
I tak pewnie pójdę do lekarza wcześniej, żeby nie musiał mi tego zwolnienia wypisywać do tyłu.
#1609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i do UP musisz zanosic zwolenienie?
![]() |
#1610 |
Zadomowienie
|
UP mam w Poznaniu, a mieszkam ok 20 km od Poznania i nie chce mi się tam jechać. Sam gościu, który tam siedzi powiedział, że jak wyśle(bo nie trzeba osobiście) to dadzą mi spokój. Jak się nie stawię i nie usprawiedliwię w ciągu 7 dni to mnie wykreślą.
#1611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
Co na obiad?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Zadomowienie
|
Ale tu dzisiaj spokój...
Dobrze, że za tydzień już wrzesień, bo przy tym leżeniu i samych powtórkach w tv to wariuję... a tak to chociaż coś nowego w tv będzie ![]()
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
U mnie makaron w sosie serowym. Akurat na to mam składniki w lodówce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Zadomowienie
|
Mi nie wolno stać przy garach, ale zjadłabym pomidorówkę
![]() ![]()
#1616 | |
Raczkowanie
|
My mamy rosół, dziś lekko po tygodniu szaleństw pt.spagetti, mielone, placki z sosem z mięsem mielonym
![]() Cytat:
Makaron mniammm uwielbiam.. A jak sos robisz? Jakiś specjalny przepis? Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-08-25 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Rozeznanie
|
zaraz strace cierpliwosc..
![]() co do tej bielizny higienicznej do szpitala to ja sie juz w taka zaopatrzylam ale oprocz tego wezme zwykle bawelniane majty.zawsze mi sie wydawalo,ze jak do szpitala to wszystko musi byc nowe,najlepiej w bialym kolorze bo to tak sterylnie i czytso wyglada i tez taka bielizne kupila a tu kolezanka mi mowi co rodzila w czerwcu, ze jak ja na IP lekarka przebadala to ja tak przeczyscila,ze luchnelo z niej..cala biala bielizna zababrana i nawet jej sie nie pozwolila przebrac,dala tylko kawalek ligniny.dopiero jak lekarka poszla jej tz zagadal z pielegniarka ze zona by sie chciala odswiezyc.. Manieczka..moj tez ma taki czas..u mnie to dopiero 2 dzien..wczoraj nioe bylo szalu a dzis tez do aktywnych nie nalezy.zawszle buszowal o 2/3 tak,ze az sie przebudzilam a dzis cisza,rano tez lekkie wyginanie i to wsyzstko...niby sa te ruchy jak reke przyloye ale bardzo delikatne..a wizyta dopiero w poniedzialek ![]() Anuszka takie malenstwo...dobrze,ze wszystko szczesliwie sie skonczylo,mala trafila do inkubatora ![]() Wy to macie przynajmniej jakies rozeznanie ile Wasze maluchy waza a ja nie wiem nic..w 20t5d mialam usg prenatalne i wlasnie tam podano mi orientacyjna wage..maly mial wtedy 355 g i od tego czasu rzadnych informacji.. Czekoladka,dobrze ye Werce sie zagoilo..podaj ten przepis bo ja tez mam ale on taki malo pizzowy jest,bardziej kruche ciasto ale robi sie go szybko i zawsze wychodzi..sprobowalabym jednak czegos innego u mnie dzis obiad od wczoraj..pieczen w pieczarkach i borowikach,buraki i kluseczki..rosol tez od wczoraj wlasnie dzwonil tz..byl w szpitalu i operacje ma dopiero 19.09..nie maja wolnych terminow.. ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
u mnie w miescie zeszlym tyg byl casting do Trudnych spraw i Pamietnikow z wakacji..podobno tlumy sie zglosily.. ![]() aham..mam pytanie do tych co juz robily zamowienie w gemini..w czwartek dodalam ostatnie zakupy do koszyka i zrobilam przelew a dzis patrze i status ciagle nie oplacone..co jest ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sos robię bardzo prosto. Podsmażam cebulkę drobno pokrojoną albo czosne, dodaję pokrojony ser pleśniowy (lazur, gorgonzola czy co tam mam) i śmietanę 2-3 łyżki. Trochę pieprzu i ew sól. Jak mam to dorzucam też trochę suszonych pomidorów, czarnych oliwek albo kapary czy też natkę pietruszki. Trzeba tylko uważać żeby ogień pod garnkiem nie był za duży bo się przypali zanim cały ser się rozpuści. Od razu po zrobieniu sosu mieszam go z makaronem a rondelek po sosie zalewam wodą bo potem źle się myje. Robi się błyskawicznie a smakuje super. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ehh ja też nie wiem, dziś jestem sam w domu tak dla jednej osoby to żadna frajda, może sobie jakiś omlet z warzywami zrobie poprostu i po sprawie..
![]() |
#1620 |
Zadomowienie
|
Esti nie wiem ile mi się księgowało, ale płaciłam przez PAYU, bo wiem, że tak najszybciej się księguje. Zamawiałam w czwartek, w piątek było święto, w weekend zapewne nikt nie pracuje i we wtorek miałam przesyłkę w domu.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.