|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Witam poweekendowo
![]() Panika, Kubek cieszę się że wróciłyście, brakowało Was tutaj! Tęskniłam za Wami... Dwakolory głupia sytuacja, po co sobie utrudniacie życie? jestem typem który długo nie umie się gniewać i zawsze to ja wyciągam rękę, może warto? Przykro się czyta Twoje posty... mam nadzieję że jakoś to wszystko się ułoży Kucyk trzymamy! daj znać PO...Wika ehh...to przykre wszytsko jest....mam nadzieję że w końcu zaświeci jakies światełko w tunelu, dużo sił dla Was... Koocurek uwielbiam na Was patrzeć! pisz czasem co u Was.... Witam nowe mamusie.... Waderka dobrze że łożysko się podniosło!! I że zostajesz w domku! Ohh jak ja Cię rozumiem...bo ja też przeżywam wszystko co tutaj się dzieje i wszystkie historie ale nie umiem się odciąć Malinka hmm....TSH jest oczywiście zmienne, czasem wpływ ma stres na podwyższone tsh ale nie zawsze tak musi być, za miesiąc możesz mieć wynik połowę z tego ale takie skoki też nie są dobre....ja bym poszła do endo....mój ginek przy wyniki 3,4 niecałe stwierdził że wynik jest OK ale ja się uparłam i poszłam do endo....w ciąże zachodziłam zawsze gdy wynik zbiłam lekami do ok 1!!! Inaczej nie było szans pomimo stymulacji i brania leków....teraz jestem w 29-30 tc ... Mariola jejku jak ja Ci współczuję....badania rzadko czasem coś wnoszą ale ja bym porobiła wszystkie na ten zespół antyfosfolipidowy....rzad ko udaje się komuś je zrobić na NFZ ale zależy na jakiego lekarza się trafi Jeśli prywatnie to proponuję podzwonić po labach i popytać o ceny bo można zaoszczędzić kilka 100!! Najlepiej zrobić do 6 tyg po poronieniu bo w tedy wynik jest miarodajny, mnie z wyników nie wyszło nic ale w tej ciązy biorę acard + clexane i tak jak wyżej pisałam obecnie jestem w 29-30tc nie wiem czy to dzięki lekom czy są one zbędne ale nie chciałam się przekonywać ... mam nadzieję że u Ciebie też wszystko w końcu zakończy się dobrze! a Tż ma rację że trzeba iść za ciosem tylko pierw poróbcie badania i do dzieła....nie zawsze trzeba czekać 3 cykle! Jeśli czujesz się fizycznie i psychicznie gotowa to działać...jesli potrzebujesz czasu to mu o tym pow.Michasia Izotropia mam nadzieję że mimo wszystko Bóg zdecyduje za Was...albo sprawy potoczą się inaczej niż sobie wyobrażacie ...
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
Marcelek jaki już duży
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() o matko jak Ty to zrobiłaś odpoczywaj dużo!!! który to już tc??kiedy wizyta??Kocurku prześliczna Ty a Twój synuś ========================= ================= właśnie wróciłam z pracy jakoś tak...fajnie jednak to jest mój żywioł - lubię swoją pracę, choć czasem ponarzekać muszę upiekłam ciasteczka owsiane i zaraz jadę do mamusi i tatusia moich kochanych a przy okazji jutro do fryzjera skoczę w środę pazurki i henna muszę jakoś wyglądać na rozpoczęciu roku ![]() czy któraś z Was ma psa po sterylizacji?? jak długo piesek dochodzi do siebie??chcieliśmy zrobić zabieg na początku wakacji, ale dostała cieczkę dzień przed terminem zabiegu, no i teraz musieliśmy czekać...w czwartek będzie miała operację...
|
|
#634 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana masz już doświadczenie i wiesz jak nie chcesz, żeby to wszystko wyglądało tym razem. Może już warto pomyśleć o odpowiednich zapasach w lodówce i proponuję zapowiedzieć wszystkim, że wizyty dopiero jak zaprosisz i będziesz czuć się na siłach.No i może jednak warto kogoś bliskiego poprosić o pomoc na początku I nastawienie - będzie dobrze, tak trzeba myśleć ![]() Cytat:
Kochana! daj znać po ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przez jakiś czas musiała biegać w majtkach, oczywiście szybo je zgubiła. po narkozie długo spała i chyba tyle. no i nasza oczywiście obrażona była ![]() kolejny dzień nie udaje mi się wybrać z Małym na spacer. praktycznie nie śpi w dzień, a nie śpiącego nie da się zabrać na spacer. jak wróci tż ubiorę Krzysia i powiem, żeby choć go po podwórku ponosił kilka minut
|
|
#636 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
mlekiem krowim (mm jest za drogie) i grysikiem.
nie powinnaś myśleć o sobie źle... ale za próbę - wielki szacun i olbrzymie brawa!!!! hehe. jestem fanatykiem kp, ale też uważam, że mm to nie trucizna. alternatywa. wybór. opcja. ja tylko nie znoszę dorabiania teorii. uczciwie stwierdzić (że kryzys, że trudno, że przerosło, że nie służyło, że boli, itp), a nie konfabulować. Cytat:
a jesteś prześliczna ![]() ![]() Cytat:
Rena, w ogóle mnie zawstydzasz. Dziś mam gościowy wieczór i tylko warzywka właśnie duszę... miałam jeszcze taki serowy deserek zrobić, ale kalafiorzasto kupiłam dwa serki za mało... Pytacie, który tydzień. założyłam e-kartę ciąży i mi mówi, że 10ty. ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć...
|
|
|
#638 | ||||
|
Zadomowienie
|
:Cytat:
swietnie wygladasz! A Marcel przystojniak Renia ja nie moge z Toba wytrzymac normalnie! Ty ciagle jakies pysznosci serwujesz a ja ostatnio ciagle głodna! Cytat:
znam doskonale ból niemozliwosci wyjscia na spacer. U nas noce dalej z pobudkami. Dzisiaj to jeszcze było całkiem spoko, bo wstawałam tylko 5 razy + pobudka przed 6. Ale przedwczoraj po tym jak wstawałam po raz 9 przestałam liczyc.. no coz po prostu chyba tak juz musi byc. a jak raz na kilka nocy trafi si bonus w postaci 2,3 pobudek to bede wniebowzięta ale, ale.. mozliwe ze znalazłam winowajce tego wszystkiego - uwaga przebija sie nam lewa dolna jedynka - boczki juz wyszły i doskonale je czuc paluszkiem, no i podczas karmienia tyż ja pierdziu moja Córka ma juz zebolka ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
nie wyobrażam sobie że kiedyś trzeba będzie po prostu przestać kp! Kurcze a jak sobie przypomnę początki to aż mam ciary.. było strasznie, myślałam że nie dam rady, że się nie uda.. Mała darła się, ja płakałam, przed każdą porą karmienia stres.. były dosłownie łzy i pot, ale teraz gdy widzę uśmiech E. gdy się karmimy to normalnie się rozpływam z miłości, a jeszcze te małe rączki głaszczące mnie |
||||
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Już po.. ;(
Narazie pobrali mu krew na enzymy wątrobowe. Jeżeli będą złe to na oddział a jeżeli ok to wizyta za miesiąc. Proszę trzymajcie kciuki żeby było ok... Nie możemy trafić do szpitala ;( nie i juz. Trafiliśmy na trzech praktykantów, czyli badalo go czterech lekarzy Ale Maksiu zadowolony cieszył się do wszystkich i gaworzył. Koszmar zaczął się przy pobraniu krwi z główki... Jeszcze pielęgniarka żadnej żyły nie znalazła wiec jej pomogłam i pokazałam skąd pobrać... Malutki krzyczał jak nigdy ;( jestem pewna że dostał znowu chrypy. A co najgorsze nie szło go uspokoić. Jeszcze w aucie krzyczał. Była to na dodatek pora spaceru czyli spania. Teraz chciałam z nim iść to oczywiście pada. Tż powiedział że nigdy więcej tam nie pojedzie i nie wyraża zgody żeby jego syn tam jechał jeżeli wyniki będą ok. Mądraliński. Berbie ja też mam zawsze dylemat co na taka pogodę ubrać. Panu juz 10 tydzień? Ale to leci Ehh Maksiu co chwilę szlocha przez sen.. ;( Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Kocur super wygladacie z Marcelkiem
![]() Anita nie ma żadnej gwarancji że po mm będzie przesypiac ale takie gadanie często się słyszy. Ja też uwielbiam minę Olka jak idziemy na mleczko ![]() Pani a ty jak się czujesz z tym że T. się odstawil? No i właśnie jak nocki? Przesypia?
|
#641 |
|
Raczkowanie
|
sprawdzałam dzisiaj maila przyszła wiadomość że dzisiaj zaczęłabym 12 tydzień. :-( zastanawiam się czy uda Nam zajść bez leków. Boje się. Jak się robi te ciastka owsiane?? Bo ochota mnie naszła
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
ekspresówka
![]() pewnie, że prześpi cały tyci organizm będzie spalał mm choć znam dzieci mieszankowe, które też nie śpią...emocje.... Cytat:
![]() noce nie są lepsze. są gorsze. dużo gorsze ![]() np. dziś ryczał 4 razy. raz dostał mm, 3 razy wodę z sokiem. już mam wyobrażenia jaką mu otyłość, zaburzenia snu i próchnicę funduję z drugiej strony - smoka nie chce, wody nie chce... a ja nie chcę by się darł
|
|
|
#643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgodnie z podpowiedziami dziewczyn chciałam już napisac ten list do niego, ale czy on go przeczyta? Znając jego to nie. Bo ja nie wiem tak dokońca czy on tylko udaje twardziela a w sumie tez mu jest źle, czy faktycznie mam mnie gdzieś i nie interesuje go co mam do powiedzenia. Cytat:
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Mój na mm i je dwa razy o 22-23 oraz o 4- 5 rano
Ma zaraz 14 miesięcy![]() Przespał w swoim życiu 2 razy nocke ![]() Dziękujemy za komplementy. Niestety, mój sezon trwa do grudnia I w sumie oby trwał....
|
|
|
|
#645 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam list. Pewnie nawet go nie przeczyta, ale nic nie mam do stracenia:
"Nie chcesz mnie wysłuchać, to chociaż przeczytaj. Kocham Cię bardzo i nie chcę aby tak to się skończyło. Jednak nie wyobrażam sobie dalej życia z tobą jeśli robisz mi takie jazdy o wyjście z domu. Ja nic złego nie zrobiła, więc nie mam za co cię przepraszać. To ty mnie zwyzywałeś. Mieliśmy szansę być fajną rodziną, ale nikt za nas z tej szansy nie skorzysta. Nie chcę się rozstawać, ale chyba coś z twojej strony się wypaliło. Brakuje miłości i szacunku do mnie. Nie ma co tego w takim układzie ciągnąc. Tracimy czas, lata lecą, a my wciąż się tylko kłócimy. Będę za tobą bardzo tęskniła, i ja i Kuba, szkoda mi tych 7 wspólnie spędzonych lat. Ale to ty musisz podjąć decyzję, bo to tobie ciągle coś nie pasuje. decyzja należy do ciebie. \jeśli mamy się rozstać to ja bym chciała tak po koleżeńsku, z szacunkiem. Możez wziąć z domu co chcesz i oczywiście zawsze możesz na mnie loiczyć. Jeśli będziesz się zachowywał normalnie, to ja ci zawsze pomogę we wszystkim. Zyczę Ci jak najlepiej. Nie chcę wojny, no chyba że mnie do niej zmusisz. Przykro mi że po 7 wspólnych latach nie stać cię nawet na chwilę szczerej rozmowy. Jak za kilka lat zastanowisz się dlaczego się z żoną rozstałeś, to trochę śmiesznie będzie brzmiało, że dlatego iż wyszła po pracy z domu. No ale ja cię prosić nie będę. Jak mnie nie kochasz to takie rozwiązanie jest jedynym dobrym. Pamiętaj że zawsze Cię kochałam. decyzja należy do Ciebie." pewnie to oleje, ale cóż
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli oleje taki list, to Dzięki Bogu, że się rozstaniecie |
|
|
|
|
#647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że po tym liście cos do niego dotrze, a jak nie to cymbał i tyle.
|
|
#648 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mówisz gin świetny.. i faktycznie cenowo też fajnie! ja do swojej teraz jeżdżę ponad 200 km. Jednak co mi kobita daje spokoju, i ile znaczy zaufanie do lekarza to nie da się opisać... Ty jednak masz małego i ciężko by Ci było, więc rozumiem. Co do szpitali też podoba mi się Siemiradzki i jego klarowne zasady, plus całkiem dobre opinie jeśli chodzi o traktowanie. Dzięki za porady odnośnie szpitali, przeszedł mi przez mysl ujastek ale tylko ze wzgledu na 3 st. Jednak faktycznie jesli chodzi o resztę to lipa ;/ Cytat:
![]() dwa kolory - a ja to myślę, że twój tż cię kocha, i że będziecie razem, tylko ty kiedyś w jakimś momencie dałaś mu pewność, że takie szantażowanie cię nieodzywaniem, fochami, tupaniem nogami działa, i teraz on to stosuje żeby wychodziło "na jego". Myślę, że wystarczy jeśli sama się zorientujesz, że zachowuje się jak dziecko które próbuje cos wymóc na rodzicu, i sama wiesz, co się robi, jeśli chcesz dziecka oduczyć, że to działa tzn, pokazać mu to wprost. -że sorry, ale nie dam się już tak manipulować. Tym gorzej że to dorosły facet! no ale nie na darmo się mowi, ze oni jak wieczne dzieci. Wiec tak z nim postępuj, skoro tak sie zachowuje. Bądź spokojna, stanowcza, i wiadomka, że gdy mu pokażesz że to nie działa to jego dezorientacja może różnie poskutkować, może po omacku i głupkowato jeszcze gorzej próbować cię rozbroić, ale nie daj się. Twoja stanowczość i brak reakcji na debilne zachowania w koncu muszą mu pokazać, że jeśli już coś w związku z tobą chce załatwić to po ludzku. Na twoim miejscu ignorowałabym zaczepki czy inne tego typu, ale na ludzkie normalne pytania z jego strony czy inne sytuacje gdzie zachowuje się jak należy z życzliwością bym odpowiadała. mała zasada, za dobre wynagradzać (odpowiadać) a za złe karać (ignorować). myślę, że będzie dobrze. Już ostatnia sytuacja wykazała, że stanowczość z twojej strony to coś, co prawidłowo go nakierowuje. trzymam kciuki za wytrwałość
|
||
|
|
|
#649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki ![]() Cytat:
ale za zębolka się należą ![]() Cytat:
|
|
#651 | ||
|
Zakorzenienie
|
kocurku, w tej fryzurze jesteś bardzo podobna do mojej kuzynki - gdyby nie ten mały przystojniak obok Ciebie, to pomyślałabym, że to jej zdjęcie
![]() pani, dopiero co test pokazywałaś a tu 10.tydzień Kucyku, a co się z Małym dzieje? Dlaczego te badania? Coś przeoczyłam? anitka, brawa dla Małej ![]() Cytat:
Cytat:
no chyba nie najlepiej, telefonów nie odbiera (zresztą nigdy do niej nie dzwoniłam, bo nie lubi przez telefon rozmawiać), niewiele mówi. Gdy pytam Małżonka o nią, to on nie wie i boi się zapytać Chłop! W sobotę się tam wybieram, sprawdzę sama
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-08-25 o 18:35 |
||
|
|
|
#652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Maksiu w pierwszej dobie życia oddał biały stolec i w związku z tym miał na patologii noworodka badane min enzymy wątrobowe które były wielokrotnie przekroczone. Np norma któregoś była do 16 a on miał 800...Albo LDH miał 8000..
(norma chyba jest 200). Wskazywało to że przeszedł jakaś wirusową chorobę (zbadano wszystkie najbardziej znane i wszystko było ujemne). Oprócz igg różyczki które były wyższe od moich przeciwciał ale wg lekarza zakaźnika nic to nie znaczy złego, oprócz tego ze odtrzymał ode mnie przeciwciała różyczki. Na patologii noworodka nie wymyślone co mu dolega /dolegało wiec nas wypisali z zaleceniem zgłoszenia się do poradni chorób zakaźnych. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przyszłam a ty nikogo nie ma???
![]() Wika serio mam sobowtóra? ![]() Do mnie zaczyna dochodzić faza na drugie dziecko. Oczywiście nie będę Go miała, ale zaczyna coś we mnie kiełkować. Co prawda mówiłam, że już nigdy więcej, ale jednak te pierwsze miesiące szybko minęły, a jak się widzi takiego małego cudaka (Marcela), to ma się ochotę na więcej takich łobuziaków
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Koocur A czemu nie decydujecie się na drugie dziecko? Z przyczyn finansowych czy ze strachu?
Panika Wydaje mi się, że się nie najada, bo nawet jak raz dziennie dostanie butle to potem pije cyca po 10-15 min co 2 h, a jak nie ma butli to wisiałby non stop, possie 30-40 min, a za kilka minut znowu chce, noszenie za bardzo nie pomaga
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy ty sciełaś włosy?Czemu nic się nie pochwaliłaś?
|
|
|
|
#657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wyniki po ciąży mam dużo gorsze... Iza chwaliłam się w klubie AM Fiol Marcel miła tak samo. Wisiał po 40 minut nas jednym cycku, później na drugim i mimo, że ssał odstawiony się darł. Jak dałam po tym butle szedł lulu... ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Nie będę miała, bo mam osteoporozę ![]() Wyniki po ciąży mam dużo gorsze... Iza chwaliłam się w klubie AM Fiol Marcel mił tak samo. Wisiał po 40 minut nas jednym cycku, później na drugim i mimo, że ssał odstawiony się darł. Jak dałam po tym butle szedł lulu.. |
||
|
|
|
#658 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze nie myślałam że osteoporoza to jakieś przeciwskazanie do ciąży. Ale w sumie może i to logiczne...
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anitax pisałaś coś o zabawieniu zabawką na spacerze, nie ma na to szans. Krzyś jak nie śpi to chce się ciągle cyckać, żeby tego uniknąć muszę ciagle go czymś zabawiać, ale zwykle wszystko go nudzi po kilku minutach. tak więc między jednym a drugim jedzeniem zaliczamy czytanie wierszy, grzechotkę, tamburynko, huśtawkę, leżenie na brzuszku, noszenie na rączkach i bujanie w foteliku. jak wszystko zawodzi znowu cyca. dziś jednak udało nam się pospacerować, ale nie długo. całe szczęście obudził się blisko domu, to cała wioska nie usłyszała, że Krzyś wstał. przyszło moje zamówienie z arosa "Biedronka" jest przepiękna w końcu dotarła do mnie też żyrafka Sophie, biedronka pozytywka i pałąk.
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-08-25 o 22:54 |
|
|
|
|
#660 |
|
Konto usunięte
|
Wybaczcie dziewczyny, że nic się nie odniosę, ale nadrabiam na raty i nie wiem już, co komu..
Jedynie tyle: zdrówka i dobrych wyników dla potrzebujących ![]() Kciuki za przyszłe wizyty i ![]() Pani, Kubek - nareszcie jesteście! Witam nowe AM Kocurku, Ty to jesteś laska... Marcelek słodki ![]() Czy u Was też jest tak zimno? Ja siedzę pod kocem i zaczęłam dogrzewać piecem pokój Artka i łazienkę. A jutro chyba zainstaluję śpiworek w wózku, Artek ma wiecznie zmarznięte nóżki :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

mam nadzieję że jakoś to wszystko się ułoży
trzymamy! daj znać PO...

jak Ty to zrobiłaś
odpoczywaj dużo!!! który to już tc??kiedy wizyta??

Ale Maksiu zadowolony cieszył się do wszystkich i gaworzył. Koszmar zaczął się przy pobraniu krwi z główki... Jeszcze pielęgniarka żadnej żyły nie znalazła wiec jej pomogłam i pokazałam skąd pobrać... Malutki krzyczał jak nigdy ;( jestem pewna że dostał znowu chrypy. A co najgorsze nie szło go uspokoić. Jeszcze w aucie krzyczał. Była to na dodatek pora spaceru czyli spania. Teraz chciałam z nim iść to oczywiście pada.