|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
Mam to samo ale ja myślałam,że to po prostu kac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Wróciłam z kolejnej zakupowej tury, ale nie jestem zadowolona
![]() Kupiłam pasek dla TŻta i skarpetki, dla siebie zapiętki do butów - to na plus. Krawat dla taty - mnie się szalenie podoba, ale jemu i mamie nie, więc będzie do wymiany... NIGDZIE nie mogłam znaleźć ładnej piżamki na noc poślubną - wolałabym piżamkę albo chociaż koszulkę, a tu naprawdę NIC ![]() Kupiłam pończochy, Gatta Michelle, ale z moimi rozbudowanymi udami robią się jednak lekkie balerony ![]() Pokazałam mamie też tą koszulę, co sobie TŻ upatrzył i strasznie skrytykowała ![]() ![]() Z dobrych wiadomości - przyszedł mój nowy welon, już go kocham ![]() ![]() Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-08-25 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z koszulą spróbuj podejść go inaczej, nie że ta którą wybrał jest zła (a już o matce to nie mów) tylko, że widziałaś lepszą/ładniejszą/bardziej dopasowaną. Obleć kilka sklepów i zorientuj się i tżta zabierz tylko na obejrzenie konkretnych propozycji. Mój jest uparciuch jeśli chodzi o zakupy, więc różne triki stosuję na nim ![]() Powiedzcie mi czy spotkałyście się z czymś takim, żeby pan młody był bez krawatu czy muchy tylko w samej koszuli i marynarce? Mój tż tak sobie wymarzył i nie wiem czy namówię go na krawat. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- domar123, czekamy na dalszą relację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2014-08-25 o 12:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |||
Zakorzenienie
|
domar123 cikulada asiulek8 kiss Naszej piątkowej i sobotnim Pannom Młodym życzę szczęścia i radości - mam nadzieję, że Wasze śluby były piękne ![]() oluska227887 Ale pozytywna relacja ![]() ![]() Must Z tym stażem to nie ma reguły - w dniu ślubu mieliśmy 2 lata związku i wiele osob uważa nas za dobraną parę. Choć i tak to nic przy znajomych - zaręczyny po 3 mies, ślub po 9 od poznania się (bez czynnika ciążowego przyśpieszającegoślub). Znałam sporo związków z ponad 6-letnim stażem, które się rozpadły (nie ma reguły). bardorja A nie masz możliwości zamówić dekoratorki? A kok robi wrażenie. docik Bardzo mi przykro, wyrazy współczucia. Trzymajcie się ![]() zły_jeż Ale świetne miejsce na podróż poślubną ![]() pysia Teściową się nie przejmuj - choć nie dziwię się, że słowa zabolały. Poza tym wcale nie jest tak, że rodziny muszą dawać po 50% na wesele. U nas każdy dał tyle, ile mógł - nie było kwasów, że jedna rodzina wyłożyła więcej, a druga mniej. Tylko do takiego podejścia trzeba dorosnąć, a Twoja teściowa raczej nie zapowiada się do tego... A suknia - będzie Twoja i to się liczy. Przecież los poprzedniego właściciela w ogóle to nie ma wpływu na Was, chyba że gdzieś tam jakieś ziarenko niepewności wykiełkuje w sercu. Must Odpocznijcie, przyda Wam się. A to, że pewne rzeczy weselne będzie mniej perfekcyjne, nikt nawet nie zauważy. A przemęczenie widać, zwłaszcza jak Wam ciężej się dogadać. I trochę mnie przeraża to, że zaczynacie na siebie krzyczeć, bardzo niedobry znak. Cytat:
swiat_katarzyny Pięknie było ![]() ewapucy Udanego wieczoru i oczywiście powodzenia z ostatnią prostą przygotowań ![]() bachara Mam nadzieję, że już nie czujesz skutków imprezy - najwazniejsze, że się wybawiłaś ![]() Waniliova Piękny staz macie ![]() monidot Świetny garniak ![]() ![]() sweetsunday Zdrowiej ![]() Elrosa Jak się udał ślub i wesele? mojakaren Piękny grawer ![]() ![]() Anesthesia Gratuluję zakupu ![]() ![]() A piżamka - zerknij w Triumphie lub Intimissimi. Daj znać, jak fryzura ![]() Cytat:
![]() marlenqa22 Wyrazy współczucia... Cytat:
![]() mimi Ale radość na Waszych twarzach ![]() kallina_2014 Raczej spotykam się z tym, że nie mieszkanie przed ślubem to rzadkość (tak ja się czułam, ludzie dość dziwnie reagowali na to ![]() bardorja Pięknie, masz obłędną figurę w tej sukience ![]() Lemon Jak parę łączy więź na mocnych podstawach (wspólne wartości, szacunek) to docieranie się nie jest takie straszne ![]() say Trzymam kciuki za pogodę ![]() ![]() Glodomorek Nie spotkałam się z tym, ale u Was przyjęcie będzie w formie obiadu, to może nie obowiązują go tak sztywne ramy savoir vivre'u. W piątek mieliśmy plener, pogoda się udała. Zdjęcia ślubne pewnie będą za ok. miesiąc.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-08-25 o 14:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
An, a moim zdaniem jeśli TŻ się dobrze czuł w koszuli, dobrze wyglądał i pod każdym względem mu odpowiada, to powinniście ją kupić.
Ja rozumiem, że zdanie mamy jest dla Ciebie ważne, ale nagle dochodzimy do absurdu, gdzie najpierw byłaś na maksa podjarana tą koszulą, mówiłaś, że wygląda świetnie, a teraz nagle Ci się nie podoba, bo mama skrytykowała. Rozumiem - zdanie mamy ważne, ale to WASZ ślub, nie jej i to PAN MŁODY ma dobrze się czuć w koszuli, a nie podobać się teściowej. Co do pań w salonie, to Ci powiedzą to, co chcesz usłyszeć ![]() Jeśli mówią w salonach, ze kolor sukienki = kolor koszuli, to IMO nie są profesjonalni. Wszelkie zasady mówią o białych koszulach. Jak panie w salonach będą podtrzymywały tradycję dopasowywania PMa do PMki jak sofy do salonu, to nadal będzie panowało takie przekonanie. Co do pończoch, to high five! Ja kupiłam jedne i robią mi takie balerony, że SZOK. Kupiłam drugie, nie samonośne, ale te z kolei mega spadają. Za to mam w szafie pończochy chyba sprzed 3 lat, z Gatty, zamawiane na allegro i leżą IDEALNIE. A mimo moich grubych ud, nie robią baleronu! Więc zamówiłam je na allegro (bo w domu mam czarne ![]() Glodomorku, ja się z tym spotkałam ostatnio (pierwszy raz w ogóle) i mnie się to wydaje trochę mało eleganckie. Wiem też, że ludzie to mocno komentowali.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zadomowienie
|
Witam się jako Żona
![]() Dziewczyny poproscie fotografa o zdjęcie z każda parą/ gościem uploadfromtaptalk1408967634524.jpgmy jesteśmy z tego bardzo zadowoleni ![]() Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
Kiss, o rany,a cóż Wam się nie udalo?
![]() Bukiet moim zdaniem bardzo okej! Nie wiem, jak wielkość, tzn. jaką chciałaś, ale wizualnie wygląda spoko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Raczkowanie
|
#2530 |
Zakorzenienie
|
cornflower_girl, dotka90
Mój tż ma w nosie wszelkie zasady, robi jak uważa, więc ten argument do niego nie trafi ![]() Krytyką ludzi się nie przejmuję, bo i tak jesteśmy obgadania z góry na dół za wszystko od mieszkanie bez ślubu, przez nieślubne dziecko po brak wesela. Po prostu chciałabym, żeby wyglądał porządnie, bo ja się odstawię ![]() Może go jakoś namówię, chociaż będzie ciężko. |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Wtajemniczenie
|
To teraz zacznę moją relację
![]() Czwartek 21.08.2014 Poziom stresu był zerowy. Ogólnie prawie nic ślubnego się nie działo, po za ciągiem dalszym porządków. Mama biegała i nałogowo ścierała kurze. Ja się średnio czułam więc mniej się udzielałam i tak minął czwartek. Piątek 22.08.2014 Poziom stresu również zerowy ![]() ![]() ![]() Sobota 23.08.2014 Poziom stresu jakby inaczej zero hehe. Myślałam, że co najmniej jakiś ścisk w żołądku ale nic. Dzień zaczął się o 7.00. Wstaliśmy wszyscy, zjedliśmy śniadanko a ja zaczęłam robić dekoracje na samochód i bramę (jedynie mały bukiet i kokarda, u nas są kradzieże podczas wesel w domach młodych, więc nie obwieszaliśmy niczym, po za tym mama zdjęła wszystko jak pojechaliśmy do kościoła). Bukieciki robiłam z brzoskwiniowych róż, goździków, gipsówki i takich zielonych listków. Wyszły ekstra. Koło godziny 10.00 zapakowaliśmy wszystko do samochodu i pojechaliśmy na salę porozstawiać winietki, prezenty na powitanie dla gości, tablicę na odciski jako księga gości. Zatańczyliśmy nasz układ 3 razy i wróciliśmy do domu. Dochodziła 12.00 i trzeba było się zacząć szykować bo o miała zaraz być wizażystka. Spóźniła się 20 minut. Najpierw usiadła moja mama, ja w tym czasie poszłam coś zjeść, miałam apetyt jak nigdy. Kiedy wróciłam do pokoju nie poznałam jej. Wyglądała rewelacyjnie. Potem świadkowa, ciocia, babcia i druga ciocia. A na końcu ja. Przez cały czas leżałam na łóżku i rozmawiałam z makijażystką. Powiedziała, że od dawna nie widziała tak wyluzowanej i opanowanej pary młodej. Przez cały czas koło mnie siedział TŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Następnego dnia najbliżsi przyjechali do mojego rodzinnego domu i tam dojadaliśmy i do nocy rozmawialiśmy, bo poprawin jako takich nie mieliśmy. Także wesele się udało, przynajmniej po reakcji gości tak sądzę ![]() Życzę wam dziewczyny takich samych pięknych ślubów i równie mało stresu co ja miałam ![]()
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Zamówiłam bukiet :jupi; Fuksjowe goździki + astry + eustoma lub piwonia, zależy co będzie dostępne. Może jeszcze frezja będzie do tego ![]() We włosy fuksjowy goździk. Do auta tylko na klamki: fuksjowe goździki z fuksjową i turkusową wstążką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Wtajemniczenie
|
Kiss, co się stało?
![]() Dotka, byłam podjarana białą koszulą, a tym jednym egzemplarzem co TŻ wybrał niekoniecznie - wiem, że na wątku wychwalałam, ale to dlatego, że TŻ był tak pozytywnie nastawiony. Sama miałam pewne obiekcje, ale stwierdziłam ok, niech on zdecyduje. A dzisiaj jeszcze raz, już bez wielkich emocji pt. "kupujemy garnitur" pooglądałam tą koszulę i faktycznie kurczę wygląda ciut tandetnie ![]() A co do salonów, to tak jak mówię, wszędzie w każdym sklepie w Factory (obeszliśmy w sumie wszystkie) mi mówili, że pod kolor sukni koszula powinna być... Nawet w tych salonach bardziej "ę ą" ![]() Asiulek, nie mam czasu teraz czytać relacji, ale zerknęłam na zdjęcia i wyglądaliście pięknie! Cudowna z Was para! Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-08-25 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Wtajemniczenie
|
Anesthesia - my nie dobieraliśmy koloru koszuli do sukni. I jakoś się nie gryzło. Była duuuużo jaśniejsza od mojej sukni, która jest w kolorze ecru. Także nie ma co słuchać jakiś "bab" w sklepie.
#2535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam te pończochy.... zjechały mi już w kościele.... na sali już je ściagnełam ![]()
![]() |
#2536 |
Wtajemniczenie
|
Asiulek, dzięki za opinię
![]() Ane3ka, a ja specjalnie o Michelle prosiłam, bo wszystkie na wątku Michelle kupowały ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Rozeznanie
|
Asiulek- Ale ten świat jest mały. Planowaliśmy ślub w tym samym kościele, w którym ty go brałaś ... i to na tą samą datę. Gdyby wszystko doszło do skutku to byśmy może nawet miały śluby po sobie. Pięknie wyglądałaś
![]()
#2538 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Jejunciu!To już w TYM tygodniu, w TĄ sobotę ![]() ![]() Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-08-25 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
An, my tez w Factory kupowalismy i tak nam nie mowili
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2541 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Anasthesia bokserki koronkowe sa w H&M - w wielu kolorach i naprawdę bardzo ładne . Ja mam chyba wszystkie mozliwe kolory sa wygodne i co najważniejsze piorę w pralce i nic im nie dolega. Również śliczne koronkowe koszulki tam mają
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
kiss Oj, a co się nie udało? Bukiet bardzo ładny, podoba mi się kolorystyka.
Glodomorek Mąż na codzień nie nosi krawatów, ubiera się na luzie, a jakoś przez ślubną gorączkę przekonał się nawet do muchy. Natomiast argument z ładniejszym ubiorem, żebyście fajnie wyglądali jako para jest świetny. Zerknij np. tutaj - panna młoda ma co prawda nietypową suknię, ale rzuca się w oczy to, że jest elegancka, a młody wygląda tak bardzo codziennie. Rozumiem ich pomysł, ale dla mnie osobiście to bardzo się wybija. asiulek Gratulacje ![]() ![]() Dotka O piwonie teraz ciężko, ale róże angielskie świetnie nadają się jako zamiennik. Na plenerze miałam bukiet z podobnych kwiatów (intensywnie różowe goździki, astry) i efekt był genialny. W ślubnym bukiecie na pewno się to świetnie sprawdzi ![]() Anesthesia Po Factory to chodziliśmy z naszą biblią w dłoni - czyli poradnikiem Mistera Vintage. Co babki dziwnie mówiły, ja tam brałam książkę i czytałam odpowiedni fragment - wychodziło to komicznie ![]() ![]() tinyheart Jak się trzymasz? Domyślam się, że w sobotę mogło być Ci trochę ciężko...
![]() |
#2544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Piękna relacja i pięknie wygladaliście ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, czy Wasi Tżci idą w normalnych fryzurach do ślubu, czy np w ten dzień idą do fryzjera i są czesani? ![]() Świadkowa obiecała, ze nam zrobi plan stołów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Rozeznanie
|
corn-Dziękuję
![]() Teraz też więcej rozmawiamy i ogólnie komunikacje oceniam na plus... Jak to mówią nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
#2546 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kiss ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Anesthesia Jeśli chodzi o pończochy, to bardzo dobrze, że je kupiłaś! Ja w swoich czułam się mega seksi, nic nie zjeżdżało, nic się nie wbijało, wszystko extra! Zupełnie ich nie czułam pod suknią ![]() ![]() ![]() cornflower_girl Też Mr Vintage jest dla mnie w ostatnim czasie męskim modowym guru ![]() ![]() asiulek ![]() ![]() ![]() ![]() tinyheart ![]() Pysiu Mój szedł w normalnej. Już oczyma wyobraźni widzę, jak daje się namówić na coś innego w dniu ślubu ![]() ![]() ![]() Serdeczne życzenia dla wszystkich sobotnich (23.08) PMek!!! ![]() ![]() Przepraszam, że z opóźnieniem, ale z mężem byliśmy w weekend na weselu. Wytańczyliśmy się tak że ho ho! ![]() ![]() Elrosa, jak wesele Twojej przyjaciółki? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() My byliśmy teraz na weselichu i muszę Wam powiedzieć, że dzięki temu jestem mniej zestresowana ![]() ![]() Teraz zostało nam 5 dni...kiedy to zleciało ![]() Co do barmana na weselu to my nie mamy. Teraz u znajomych był taki Pan z obsługi sali, który podawał drinki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2548 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
: ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- ehhh ja jestem jakas dziwna widze, ze dni uciekają i na pasku skraca sie odliczanie, super ze oderbalam suknie ![]() nie czuje tej weselnej atmosfery wogole nie czuje stresu nie czuje ze wychodze za maz a do tego TŻ mnie mega drażni, nawet nie wiem czym ![]() ![]() ![]() ![]() cos jest ze mna nie tak
![]() |
#2549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2550 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.