|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
![]() Bardzo mi się podobało, prawie tak udane, jak moje ![]() Jej mama-krawcowa uratowała źle skróconą sukienkę (krawcowa z salonu obcięła część pięknej koronki z dołu i przyfastrygowała wyżej...), podobno w wieczór przed ślubem ![]() ![]() Cytat:
Teraz cały czas mi marudzi, że czemu mu nikt nie powiedział, żeby się uczesał lepiej ![]()
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2014-08-25 o 16:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Będziemy musieli po prostu pójść jeszcze poszukać tej koszuli idealnej. Dziękuję wszystkim za rady
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Corn, dzięki za dodanie odwagi cywilnej w walce o swoje racje ![]() A co do elegancji, no to niestety tamta koszula upatrzona przez TŻ jest ładna, ale jednak nie tak elegancka jak inne ![]() ![]() W Intimissimi nic nie znalazłam, a Triumph za drogi no i same resztki ![]() Super, że plener udany! ![]() To ja chyba trafiłam na same złe zmiany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Fryzura próbna poszła EKSPRESOWO, fryzjerka genialna, super nam się gadało i w ogóle pierwszy strzał od razu w 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i wygląda na to, że dzień ślubu rozpocznę fryzurą już nawet o godzinie 8 rano ![]() Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-08-25 o 18:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zadomowienie
|
chyba podświadomy
![]() nie miewam PMSowych dni bo nie mam cyklu miesiączkowego , wiec hormonalnie jest to niemozliwe ![]() ale moze nie tylko ja tak mam? ![]()
#2554 |
Zakorzenienie
|
Corn, zmiażdżyłaś mnie z zakupami z poradnikiem !
![]() Dzięki za info o kwiatkach ![]() ja już po przymiarce, fotki w klubie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Wtajemniczenie
|
No i wygląda na to, że dzień ślubu rozpocznę fryzurą już nawet o godzinie 8 rano
![]() [/QUOTE] ja też o 8. ![]()
#2558 |
Raczkowanie
|
A ja przed 8 około 7.45
![]()
#2559 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Super! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A stres czuję jedynie gdy myślę ciągle o sobocie. Jak nie myślę jest ok ![]() Także to nie PMS ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Dobrze że ja mam dopiero na 11 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
wróciliśmy z pleneru
![]() ![]() ![]() Asiulek, wyglądałaś bosko ![]() Bardorja, może nie czujesz stresu i tego, że bierzesz ślub, bo macie już dziecko i żyjecie już jako rodzinka? a poza tym może w sobotę jeszcze cię dopadnie ![]() Glodomorek, wg mnie to strasznie dziwny pomysł iść do ślubu bez krawatu i muchy. tż będzie wyglądał gorzej, niż każdy jeden gość.. poza tym nieelegancko.. to może powiedz mu, że ty w takim razie przyjdziesz sobie w zwykłej, letniej sukience, a on niech idzie w dresach..
![]() 2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-08-25 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zadomowienie
|
![]() |
#2562 | |||
Zadomowienie
|
domar123 czekam na dalszą relację. Ps, mogłabyś pokazać jakie bolerko kupiłaś i powiedzieć w którym salonie
![]() Mnie zaczęło jak zobaczyłam że napisałaś że dziś 12 DDŚ. Tak to jakoś o tym nie myślałam. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Anesthesia gartuluje zakupów, a TŻ w końcu znajdzie dla siebie piękną koszulę. Mój TŻ już ma a nawet jej nie widziałam bo był ze swoją mamą kupić ![]() Cytat:
![]() kiss12550 A co takiego się stało?Bukiet moim zdaniem bardzo ładny ale nie wiem jaki miałaś w planach. asiulek8 Pięknie wyglądaliście ![]() Dotka90 Gratki za bukiet ![]() Dziś byliśmy na sali uzgodnić wszystko i zeszło nam prawie 1,5 godziny. Będziemy witani chlebem, solą i wodą (nie chcieliśmy wódki). Potem będą życzenia, szampan, obiad i puerwszy taniec. Następnie deser lodowy, ciasta, kawa i herbata. Zakąski i przystawki pójdą jako kolejne. Potem na ciepło flaki. Następnie Tort i oczepiny. Po oczepinach znów kolacja na ciepło. I na koniec kolejne ciepłe jedzenie. Cały czas będzie tez stało jedzenie na stole wiejskim. Uzgodniliśmy też dekorację sali z menadżerem. Wódkę będą roznosić kelnerzy z czego się cieszymy bo tata Tżta mógłby sam ze wszystkim nie dać rady. Ciasta dziś wybieraliśmy jakie chcemy i będziemy mieć 14 sztuk (wesele mamy bez poprawin i chcemy każdej parze ofiarować pudełko ciasta). Konkretną listę gości musimy podać 1.09.2014 do 9:00 rano czyli na 5 dni przed ślubem. Ze załatwionych spraw ostatnich mamy: W czwartek byliśmy u spowiedzi. Byliśmy podać księdzu dane świadków. Tż kupił już buty o czym mnie poinformował po kilku dniach ![]() Zakupiliśmy już brakujące napoje. Przyszła dekoracja auta ![]() Mieliśmy wczoraj spotkanie z gościem z zespolu i uzgodniliśmy przebieg imprezy. Jutro jedziemy kupić muszkę dla Tżta. Ja też myślę żeby zakupić jakiś sweterek bo chyba będzie zimno 6 wrzesnia a suknie mam z odkrytymi ramionami. Tylko nie wiem czy sweterek będzie pasował do sukni ślubnej. Zastanawiam się też czy kupować podwiązkę. I mam pytanie do Was. Co sądzicie o takiej formie podziękowania dla gości http://allegro.pl/banki-mydlane-szam...545097814.html ? Gościu z zespołu mówił że jest to bardzo widowiskowe jak goście wezmą bańki i będą dmuchać na parę młodą a para tańczy w świetle. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Raczkowanie
|
Bardorja
Bardzo ładnie wyglądasz w Twojej sukni! Kokarda moim zdaniem spoko. ![]() Panna Izabela Współczuję nerwówki ze stołami. ![]() domar123 Niezła akcja z bolerkiem, wyobrażam sobie jakie nerwy musiały być. ![]() Bachara Super, że panieński udany. Też mnie pomału ogrania przerażenie, jak policzę ile dni zostało do ślubu. cornflower_girl Dzięki za miłe słowa. ![]() Świetnie, że pogoda dopisała na Wasz plener. ![]() Kiss Miałaś ładny bukiet. ![]() asiulek8 Pięknie wyglądaliście! Gratulacje i wszystkiego najlepszego. ![]() ![]() Właśnie też myślałam, że to problem się uwolnić z takiej sukni będzie po wszystkim. ![]() Anesthesia Fajnie, że fryzura udana. ![]() My dzisiaj szukaliśmy koszuli smokingowej w kolorze ivory dla TŻ-a i słabo z tym było. Znaleźliśmy jedną w miarę w outlecie Vistuli, za 40 zł, więc wzięliśmy. Acz chyba z neta zamówimy inną bardziej nam odpowiadającą, a ta będzie zapasowa. Ciekawe co piszecie z tym, że niepełne kolorystyczne dopasowanie koszuli do sukni nie będzie estetyczną porażką. ![]() ![]() Za to udało nam się kupić niezłe buty, też dla TŻ. ![]()
#2564 |
Zakorzenienie
|
ja miałam suknię ivory, tż miał koszulę śnieżnobiałą. od początku byłam przeciwniczką dopasowywania tż do mnie. tż w koszuli ivory wyglądał, jakby był chory.
na ani jednym zdjęciu nie widać rażącej różnicy między koszulą a suknią, suknia ani przez moment nie wyglądała na brudną ![]()
#2565 |
Wtajemniczenie
|
My właśnie z mężem (jak to dumnie brzmi) wróciliśmy od mojej babci, która dała radę tylko być na ślubie ze względów zdrowotnych. Bardzo dużo ostatnio przeszła. I chyba na jej widok najbardziej się ucieszyłam pod kościołem. Opowiedzieliśmy jak było na weselu i posiedzieliśmy trochę
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2566 |
Wtajemniczenie
|
Nie mogąc znaleźć satysfakcjonującej ceny lampek do ozdobienia sali (i długości lampek), stwierdziłam, że będę robić pompony. Pewnie po zrobieniu pierwszych 10ciu będę miała dość, ale trudno, zacisnę zęby i będę robić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kwiatki czyli butonierkę? moj maz tez mial , reszta panow zwykłe kotyliony ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zadomowienie
|
u nas bardzo dużo mężczyżn miało w tym mój brat i tata . Teraz dużo garniaków ma w tej kieszonce taką specjalnie przygotowaną poszetkę do wywijania.
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Zakorzenienie
|
Kochana większość kieszeni w garniturze jest zaszytych, żeby ładnie wisiały. Jeżeli jest minimalny otwór to kieszonka jest do "otworzenia". Tak się robi w płaszczach, marynarkach itp.
Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2014-08-26 o 08:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Wtajemniczenie
|
Dotka90
pewnie się da rozpruć tą kieszonkę ![]() ![]()
#2572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zadomowienie
|
Anesthesia, rajstopy nie przeszkadzają - sama miałam
![]() corn, gratuluję sesji ![]() kiss, gratuluję! ![]() bardorja, też uważam, że za duża kokarda. asiulek, gratulacje! ![]() ane3kaa, a smarowałaś nogi balsamem? Wtedy silikon się nie trzyma Kasiulenkowo ![]() Świętujemy miesięcznicę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Rozeznanie
|
Melduję się po mega maratonie slubnym i siadam do nadrabiania zaległości.
załatwione : - licencja na ślub -zapowiedzi - spisanie protokołu - wszystko w USC - suknia na poprawiny - szycie bolerka - spotkanie z zespołem i ustalenie przebiegu wesela - rozpisanie dań na godziny - prezenty dla gości - księga gości - wybrane menu - wybrany wystrój sali - zamówiony chleb na powitanie gości Czyli chyba mam powody do dumy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2576 |
Raczkowanie
|
W sprawie kieszonek na poszetkę - my mamy
![]() Ale butonierki (dziurki) na kwiatka brak ![]() Dociąć nie dotnę - kwiat wyląduje w kieszonce ![]() P.S. melduję że dzisiaj doszła moja biżuteria ślubna ![]() Kurier wręczył mi paczkę, życzył miłego dnia i puścił mi oczko... a ja sobie myślę : "chłopie niesiesz mi ślubne błyskotki " Poza tym wczoraj załatwiłam akt chrztu - jest dobrze ![]()
#2577 |
Zadomowienie
|
Kwiatki do wpięcia w butonierkę zazwyczaj mają taką agrafkę (bo w butonierkę powinno się właściwie wkładać pojedynczy kwiat
![]() ![]()
![]() |
#2578 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój TŻ będzie miał na własnym ślubie srebrną poszetkę (albo białą, zobaczymy co się znajdzie), ale żadnych kwiatków nie chce (i dobrze, bo mi też to nie pasuje). Jedyne kwiaty, jakie będą zamawiane to mój bukiet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny prosze doradzcie mi czym ubrac stol panstwa mlodych,woal,satyna czy organza? chodzi mi cos w stylu jak w zalaczniku
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.