![]() |
#1681 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
Jak dojdzie, to na pewno się pochwalę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, byłam dziś w Lidlu i widziałam chusteczki mokre do pupy 4 opakowania po 80 szt. za niecałe 20 zł. Nie wiem jaka opinie maja te lidlowskie chusteczki.
I w gazetce widzę, ze od 4 września będą dlugie poduszki po spania w ciąży.
#1683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1684 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
opinie chusteczki maja bardzo dobre ![]() w dodatku te chusteczki sa w pudełeczku, do którego przekłada się kolejne opakowania ![]() A te poduszki będą na 145x40 ![]() a ja znow musze się wyzalic, zla jestem na siebie, calymi dniami jak na mnie chodze glodna, po kolacji mierze cukier, a tu 174! 54 ponad norme! zjadłam dwa kawałki chlebka zytniego bez masla z gotowanym kurczakiem w formie wędliny i polowe ogorka zielonego... masakra z ta cukrzyca ciazowa! aaaa, chyba mnie insulina czeka, ale jak to po prostu nie mam już sily na to.
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja natomiast czuwam nad Johnym, za jakąś godzinkę planuję go wybudzić.... mam nadzieję, że się nie posika do tego czasu ![]()
![]() |
#1690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak wiekszosc- KROPKI ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zadomowienie
|
Wróciliśmy ze SR.
Podpytałam odnośnie tych skurczy. Zasugerowano mi, że mogę mieć za małą dawkę magnezu... Mam brać 4 tabletki dziennie + Nospa 2x1 i obserwować oraz leżeć !!!! Jeśli to nie pomoże to do lekarza. Teraz biorę ten magnez http://www.apteka-melissa.pl/apteka/...-tabletek.html Więc dziś wzięłam 3 tabletki a od jutra wziększe do 4. Zobaczymy czy to coś zmieni. Czekoladko wózek boski ![]() ![]() Lola kropki są supper !!! Ela trzymam kciuki za młodego !!!! Obu się nie zlał ![]() Teraz pora na żelazo i zmykam spać. Dobranoc
![]() |
#1692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do cukrów- ja, o dziwo, mam zawsze wyższy cukier po ciemnym chlebie. Niektóre sa ciemne tylko z nazwy, dosładzane i barwione karmelem, ciężkie. Ja kupuję teraz w piekarni chlebek dla cukrzyków- jest lekko ciemniejszy, ma sporo ziaren, ale konsystencją przypomina jasny, jest jakby nadmuchany ![]() ![]() Kropki, kropki! A przez was zamówiłam te półśpiochy z falbanką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]() może uda mi się zasnąć, bo poki co się nie zanosi na to.... do rana ![]()
![]() |
#1694 |
Raczkowanie
|
Lola Kropki
![]() ![]() Ja sobie wymyśliłam pościel do kołyski właśnie z ochraniaczem z jednej strony z pluszu Minky, a pościel właśnie w takie kropki i paski. Dogaduje właśnie z kobietą, która szyje na zamówienie i ceny wydają się naprawdę niskie w porównaniu z gotowymi pościelami, a na zdjęciach wygląda to bosko (ochraniacz 55zł, baldachim 20zł, komplet pościeli 25zł) Czekoladka świetne kolory, ja byłam napalona na Navingtona granat z kremem, ale że używany kupowaliśmy więc tak swobodnego wyboru nie miałam. Mamy granatowo niebieski, ale za to z dwoma stelażami, Corvet i Finn. Też polecam, świetnie się prezentują i widać po nich, że są bardzo dobrze zrobione. No i ten stelaż Finn, parasolka, która pasuje też do gondoli jest fajnym rozwiązaniem do samochodu. Tak odnośnie wózków to faktycznie strasznie dużo miejsca zajmują w samochodzie ![]() martha dasz radę! już tak mało nam zostało. Ja w chwilach kryzysu mówię sobie, że jeszcze aby 6 tyg. i mała może się rodzić. Po tylu miesiącach teraz musi być dobrze, aby wrzesień minął i już prawie koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Wtajemniczenie
|
płacz i zgrzytanie zębami....
plus dwa razy dostałam poduszką.... potem zrobił siku, ale dopiero jak dałam mu piciu... zrobił ze 3 łyki wody, ale cos czuję, że to wystarczy... i posika się do rana.... 25 minut wyjęte.... żałuję, że się za to zabrałam ale sobie moment wybrałam mało stresów będzie miał głupia matka no i co, mam wrócić do pampków? ale już mu powiedziałam, że nie ma już pampków, to mi potem nie uwierzy, że będę po niego wracać do przedszkola.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na co mi to było co to grzech wielki, że sikał w nocy w pieluchy?! do wszystkiego sam dochodził, trzeba było i tu mu pozwolić.... doszłam do ściany nie wiem co robić ![]() ![]()
#1696 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zadomowienie
|
hej! dzisiaj ja nie śpię, od 3:30
![]() mała szaleje na całego, już wiem że to będzie nocne dziecko ![]() zamowilabym coś na all ale jak na złość komp dalej niesprawny a z telefonu ciężko ![]()
#1698 |
Raczkowanie
|
ela_86 myślę że powinnaś mu dać czas. Mój syn szybko chodził bez pampersa bo miał półtora roku gdy już mu zupełnie nie był potrzebny. Wpadki zdarzały się bardzo rzadko, ale on był z tych dzieci które nawet w lekko posikanym pampersie wpadają w histerię. Natomiast co do nocy to zakładaliśmy mu pampersa długo bo wiadomo wpadki się będą w nocy zdarzać, wystarczy że był bardzo zmęczony, albo miał dużo przeżyć w ciągu dnia- to musi się jakoś u dziecka odbić. Dlatego się tak nie stresuj, tym bardziej że będzie miał rodzeństwo więc to też jakoś może wpłynąć na to nocne sikanie.
My robiliśmy tak że zasypiał bez pampersa, po godzinie do dwóch od zaśnięcia szliśmy go wysikać potem jak się położył i spał dalej to zakładaliśmy pampersa. Nie możesz go wybudzać ani za wcześnie od zaśnięcia ani za późno wtedy właśnie będzie problem, musisz znaleźć ten moment gdzie już śpi ale jeszcze nie jest na tyle wyspany że się może rozbudzić. Ja w sumie wolałam syna nosić do ubikacji chociaż był wielki i ciężki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Rozeznanie
|
Lola, kropki super!
Ela! cierpliwości! skoro zaczął lepiej jeść to i z sikaniem w końcu będzie ok! Martha! te chleby właśnie mocno podwyższają cukier, musisz poszukać tego dla diabetyków, w ogóle zrezygnować z chleba, albo sama piec! ![]() Dziewczyny! jestemgupia jak but! poszłam wczoraj niedaleko do sklepu w krótkich gaciach i w klapkach i co? no i już mam zajęte zatoki! zamiast działać z praniem i prasowaniem, póki M. jest w górach z babcią, muszę leżeć, żeby się wygrzać! Poszła już w ruch nalewka bursztynowa, mleko z miodem, masłem i czosnkiem, tantum verde, woda morska do nosa i miliard chusteczek. W nosie ropa i krew ![]() ta dzisiejsza pogoda i tak skłania tylko do tego, żeby siedzieć w łóżku. Eh, mam nadzieję, że nie dostanę odleżyn ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lola - kropki wymiataja ![]() Czekoladka - super ten wózek ![]() Martha - chyba musisz uzbroic sie w cierpliwosc, nic Ci kochana wiecej ńie pozostalo ustanilizowanie diety wymaga czasu i nic tu nie przyspieszysz ![]() Ela - daj synkowi czas, nie mam doswiadczenia ale wydaje mi sie, ze jak juz zaczelas to lepiej dalej probowac niz przerwac i po jkaims czasie napewno beda efekty, chociaz to trudne pewnie ![]() Frau - troche dalas sobie czadu z klapkami...teraz zostaje Ci lozeczko ![]() ![]() wczoraj slonce i deszcz na zmiane a dzisiaj od rana slonce wiec chyba zmykam na plaze sie grzac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Frau zdrówka! Ja wczoraj rano łeb umyłam i wyszłam na dwór z lekko wilgotnymi no i już na wieczór takiego kataru dostałam że szok i uszy pozatykane :/ Ela cierpliwości! Dzisiaj zrobił cyrk, jutro też, ale za pare dni moze zrozumie ze trzeba sisiu trzymać albo wstać się wysiusiać.. też byłam zła że się za to zabrałam, bo prania miałam od groma pamiętam ale jak oduczysz go teraz to bedziesz miala spokoj.. zaraz sie cora urodzi i juz w ogole bys do tego glowy nie miała! Lola mi się obie podobają te powłoczki ![]() Idę się na badania szykować... ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- A wiecie ze wczoraj w radio slyszalam jak mowili ze upaly od 1 wrzesnia po 30 stopni ?!
#1702 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A o odleżynach mi nic nie mów... U mnie całą noc deszcz padał i też szaro i ponuro dzisiaj, a u mnie kolejny dzień nudy w łóżku nawet mi się nie chce czytać, ani nic oglądać znudziło mi się już wszystko...
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
Witam sie w 30 tygodniu
![]() Martha wspieram Cie z calych sil ![]() Paulina dobrze, ze spytalas. Bierz tak jak ja bralam - dwa magnezy rano i nospa i to samo wieczorem ![]() Frau lez dzis pod kocykiem i nigdzie nie wychodz ![]() ![]() Ela zycze duzo cierpliwosci. Na pewno w koncu zaskoczy ![]() Kasia upaly?? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1704 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poduszkę z lidla do spania mam i polecam ![]() Czekoladka: super, że wózek Ci się podoba ![]()
![]() narzeczona: 22.12.2011 ![]() żona: 06.10.2012 ![]() II kreseczki: 06.03.2014 ![]() mama: 27.10.2014 ![]() Edytowane przez magdula87 Czas edycji: 2014-08-26 o 07:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() A pościel zamówiłam u Lulinka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
Wracaj do zdrówka szybciutko ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Gratki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki z rana
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ostatnio jak byłam w sklepie stacjonarnym facet mi już totalnie namieszał w głowie mówiąc, że tylko cabriofix jest idealny do tego wózka, a wszystkie inne MC czy innych marek mogą mieć problemy z wypinaniem. I z ciekawości napisałam maila do tego sprzedającego, u którego czekoladka zamawiała, i mi odpisał: "Homologacje na adaptery ma tylko cabrio-fix , można wpiąć inne foteliki dlatego może się trochę ciężej wpinać/wypinać – producent nie zaleca wpinania innych fotelików" Z drugiej strony sprzedają przecież z innymi np. MC Citi ![]() Czekoladka, sprawdzałaś jak z Twoim fotelikiem, czy bez problemu się wpina i wypina. Ty masz chyba Pebble ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zadomowienie
|
Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
FRAU GIZELA kuruje sie i wracaj do zdrowia szybciutko
ZANET czy te ochraniacze tez robią pod wymiar bo ja będę mała kołyske i raka newymiarowa i sie zastanawiam czy by mi zrobiła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Do adapterów maxi cosi i isofixsow pasują dwa jakieś foteliki cabrio i chyba właśnie pebble i z nimi nie ma problemów jakieś porozumienie producentów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1709 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem chora ;( w ogole czuje się jak wrak, a to dopiero dwa dni jak jestem sama z małą ;(
Podziwiam samotne matki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Zadomowienie
|
PAULINA ja tez biorę magnez 3x1 i powiem ci same plusy brzuch sie tak nie napina chyba ze poszaleje z ganianiem :/ oprócz tego jakaś bardziej wyluzowana jestem no i serducho mi nie łomocie jak to potrafiło a i dzidziolowi nie szkodzi wiec bierz i oby było lepiej położna powiedziała ze w polotu tez sie powinno brać bo mięśnie rozluźnia i jest lepiej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.