![]() |
#1651 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Silesiana miałam problemy z kręgosłupem. Mam liczne zwyrodnienia, dyskopatię i inne dziadostwa.
Przeciążenie bym powiązała z bólem w piersiowym... Nie pomyslałam, że to może być od przeciążenia. Co do magnezu to na opakowaniu jest napisane aby przyjmować 1-2 tabletki dziennie więc ja biorę max. Lecz tak sobie teraz mysle, bo zwróciłaś moją uwagę na skurcze... Magnez łykam od ponad 2 tyg a skórcze łydek jak miałam tak mam. Nawet dziś w nocy znowu złapał mnie taki mocny skórcz, ze aż łzy mi w oczach stanęły... Może faktycznie ten magnez ze mna nie współgra. Chyba po dwutygodniowym przyjmowaniu magnezu powinnam mieć mniej skurczy, co? Tym bardziej, że kawy prawie wcale nie piję... no może 1-2 filiżanki słabej tygodniowo...
#1652 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() w końcu się wkurzyłam i stwierdziłam, że jak tak to nie ma spania w dzień i tyle i jest ok, na poczatku czasem w dzień chciał sobie poleżeć troszkę, czytaliśmy wtedy książeczki, albo po prostu leżeliśmy, odpoczywał, ale nie zasypiał i jest ok teraz baaaaaardzo rzadko śpi w dzień, w ekstremalnych sytuacjach jak np jak wstanie o 5 rano i nie zaśnie już to wtedy go kładę, ale zasypia w 10 minut także może to faktycznie ten czas ale zgadzam się z sillesianną..... przyzwyczajone jesteśmy do tych ich drzemek, mamy wtedy chwilę oddechu, troszkę czasu dla siebie, a tu nagle klops, caaały dzień ![]() ![]() co do sikania ja naprawdę uważam, że on nie był gotowy wcześniej.... jeśli chodził w mokrych majtkach i mu to nie przeszkadzało, potrafił się bawić w kałuży sików ![]() ![]() teraz może też powinnam jeszcze zaczekać, ale tak jakoś mi się ubzdurało, tym bardziej, że była już parę razy sucha pielucha rano, więc się cieszyłam, aż tu nagle codziennie bomba taka.... mam andzieję, że to wybudzanie pomoże.... ale my mieliśmy swego czasu częste histerie w nocy i mam traumę...... boję się, ale spróbujemy, zoabczymy co z tego wyniknie.... a co do pracy, to Ty odchodzisz z tego przedszkola??? coś przeoczyłam chyba.... myślałam, że to tylko L4 i macierzyński, a potem wracasz ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- wystawiłam trochę rzeczy na allegro, no i ktoś tam klika, a ja cieszę się jak dziecko ![]() dziś nadawałam paczke pierwszy raz w paczkomacie ![]() a ja chyba byłabym szczęśliwa mając jakiś sklepik online.... ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- dziewczynki na http://www.smyk.com/ fajne promocje ![]() dla starszych dzieciaczków promocja 3za2 a dla wyprawkowych jest 35% na "Sen dziecka" - łóżeczka, materace itp
![]() |
#1653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki aby sie polepszylo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Wtajemniczenie
|
Też mam te kłucia w Bożenie
![]() Paulina a jaki masz ten magnez w sensie nazwę? Ja biorę blumag jedyny i nie wiem co to twardnienie brzucha... no i jeszcze na to serce mi pomaga... Ela niech młody do wc chodzi, bo pozniej od nocnika nie oduczysz, nie ma co ; Silesianna nie martw się, coś się kończy po to żeby coś się zaczęło.. a masz już jakąś pracę na oku?
#1655 | ||
Wtajemniczenie
|
Jestem w domu
Przywiozłam leżaczek, kilka wórków z ciuchami, dla starszego, tak do 6 miesięcy też, TZ jak to nosił do domu, to był zły, po co mi tyle itp. ale ja się cieszę. Kupiłam w drodze powrotnej buty i kilka rzeczy w HM dla syna, bo było -20%. Jutro skoczymy po kapcie i moze jeszcze dresy jakieś. Cytat:
Cytat:
Ja połóg miałam nie taki straszny, tylko to kurczenie się macicy było bolesne, ale do przeżycia, cały połóg koło 6 tygodni, ale najgorzej było przez 2. Jak ela pisze, strach przed zrobieniem dwójki i ciągnęło na szwach, ale ile mogłam leżałam na ręczniku bez majtek i robiłam okłady z RIvanolu. Chyba już po tygodniu miałam normalne podpaski. Te krwawenie, to nie było takie ciagłe, tylko takimi falami, nic, nic i nagle chlust. Do przeżycia jednak. Ela, mój syn w dzień przestał nosić pampka jak miał niecałe dwa lata, choć wypadki sie zdarzały, ale w nocy przestał dopiero jak miał ponad 3 lata. Jak juz długo długo pampers był w nocy sucho, to całkiem odstawiłam. Teraz podstawą jest, żeby zrobił siku przed snem, to do rana bez problemu wytrzyma. Jeśli chodzi o sen, to mój syn jest ideałem, zawsze zasypiał sam, bajka, kołysanka, nocna lampka zapalona i wychodziłam z pokoju. Teraz czasem jak nie moze zasnać, to chwilę z nim posiedzę, ale tylko parę minut.
![]() |
#1656 | |
Zakorzenienie
|
Ale kruszynka. Dobrze, że wszystko ok i 10 pkt ma
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarze! Masterchef! Hell's Kitchen! i wiele innych bo nowa ramowka jesienna! będę ogladala tv do upadłego az do porodu, bo potem znow czasu nie będzie ![]() Cytat:
![]() a co do TZ to biedny ze tak długo musi czekac! ahhh... to jest wlasnie z sluzba zdrowia, ze pod koniec roku nie maja terminow. moja siostra nabawila się zapalenia pęcherzyka zolciowego ze wskazaniem do jego usuniecia - i jeśli nie ma zagrozenia zycia to termin na listopad, a jak się będzie dzialo cos, to wtedy pogotowie i się zdecydują na usuniecie go.... ![]() Cytat:
lapia, lapia niestety... czasem takie klucie, czasem ciagniecie...czasem w dole brzucha tuz, czasem w srodku... ![]() a ja dziś prawnie nie pisałam na wizażu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mała była bardzo ruchliwa na tym ktg heh, tak brykała że aż czkawki dostała
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Czekoladka, przyszedł Ci wózek ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyszły mi dzis koszule. jedna super a druga za duza w biuscie ale nie opłaca się odsyłac wiec zostawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Rozeznanie
|
martha ostatnio jak pytalam gina na wizycie ile tak orientacyjnie moye wazyc to mi powiedzil ze jeszcze jest czas...
![]() ja sie zle czuje..u mnie mama ostatnio byla przeziebiona i chyba przeszlo na mnie ![]() ![]()
#1661 |
Zakorzenienie
|
a mnie z kolei zimno przy wardze wyskoczyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1662 |
Raczkowanie
|
Nie mogę z tym moim rozkojarzeniem i roztrzepaniem ciążowym. Byłam dziś u hematologa i zgubiłam receptę na tardyferon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
Mam wózek
![]() Jest duzo ladniejszy niz na zdjeciu, gondola ogromna ![]() ![]() Acha w spacerowce podnozek jest z czarnej ekoskory a wszedzie na fotkach jest bialy, gratisy super- najlepszy jest spiworek z X-landera w szarym kolorze, pompka, pokrowce na kola, kocyk polarowy, kubek termiczny, uchwyt na kubek, moskitiery, folia przeciwdeszczowa, naprawde polecam sprzedawc. Co prawda czekalam dlugo ale tak pisze w opisie aukcji ![]() Budka w spacerowce ogromniasta , cala rozlozna sprawia wrazenie bunkru hehe no ale dziecko jest cale osloniete ![]() Zaraz was poczytam......
#1664 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() I już złożyłas ![]() ![]() ![]() Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-08-25 o 19:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Zakorzenienie
|
Czekoladko piekny wozek
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie nie jest to orientacyjne, taka informacja mnie nie satysfakcjonuje, esti Ciebie pewnie tez! przecież chcemy wiedzieć jak nasze dzieci rosna, mnie się wydaje, ze to ważne, ile dziecko wazy i jak przybiera na wadze... bo co jeśli nie będzie przybieralo na wadze? a my nie wiemy o tym ? ![]() takie czarne myśli....ale oczywiście wszystko będzie dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już teraz wyprawka Wasza skompletowana? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja też nie wiedziałam ile mój synuś waży pomimo usg na każdej wizycie. Dowiedziałam sie na tym 3 takim dokładnym co się robi ok 30 tc więc to raczej jest powszechne. A wielkością brzuszka to się Esti wogólę niemsugeruj, bo też mam mały a synuś rośnie ładnie.
Czekoladka śliczny wózek i najważniejsze, że Ty jesteś zadowolona ![]()
![]() |
#1670 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a moze poprostu nie jest zmeczona i nie chce spac w dzien? moja przestala sypiac w dzien jak skonczyla 1,5 roczku- powiedzialam sobie trudno , ale lepsze bylo to i polozenie wczesniej spac niz 2 godzinne usypianie a ona oczy jak 5zł ![]() moja chrzesniaczka tez ma 2 latka i ciezko zeby zasnela w dzien a wieczorem mega maruda sie robi ![]() ![]() to chyba obie bedziemy mialy podobne wagowo panny ![]() Tiera tez mi sie bardziej ta druga bluza podoba bo dluzsza ![]() Silesianna no szkoda z tym przedszkolem..... a naprawde nie ma szans powrotu? Cytat:
![]() Cytat:
niektorzy pisza ze ten material taki babciny a mi sie podoba ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Bylam na zakupach ciuchowych dla corki, plaszczyk kupilam, czapke , komin tazke na zime przygotowana, jeszcze tylko kozaczki jej kupie ![]() Dla siebie mierzylam 2 grube swetry w Camaieu i chyba sie na jeden zdecyduje, beda dobre i po ciazy, a w h&m mierzylam ponczo na guziki tez swietne bylo tylko torebki za bardzo zalozyc nie mozna na ramie... aaa i w esotiq sprawilam sobie nowe cycki, bo wszystko za male i ciasne pod biustem ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-08-25 o 20:28 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Raczkowanie
|
czekoladka21 - ślicznie ten wózek wygląda. Cieszy mnie twoja dobra opinia, bo też zamówiłam carmelę, tylko granatową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1673 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem w którym miejscu ten materiał jest babciny :-/ babciny to mi sie z kwiatami na jasnym tle kojarzy
![]() ![]() Ależ mnie tez zakupy kuszą, nawet nie koniecznie dla mnie a ogólnie trochę pieniędzy wydać ![]() ![]() A jeszcze taki pytanko która pościel ładniejsza? Mała księżniczka http://allegro.pl/3ele-haftt-90x120-...474271263.html Czy różowe kropki http://allegro.pl/7el-posciel-kropki...480612753.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Różowe kropki. Ślicznie wygląda. To połączeni różu i szarego wygląda bardzo romantycznie i słodko i z klasą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurcze ciezki wybor bo podobaja mie sie obie, ta 1 chyba bardziej, a z kolei patrzac na cene to 2 ma wiecej elementow
![]() |
#1676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
alez sobie sprawilas zakupy! super, tez potrzebujemy czasem czegos dla siebie i dla naszych pociech, a zakupy nie wiedziec czemu sa mega frajda! ![]() płaszczyki dla dziewczynek sa takie słodkie! ![]() Cytat:
wole kropki w tym wydaniu! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ZDECYDOWANIE kropki wymiatają ![]()
![]() |
#1678 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1679 |
Zadomowienie
|
Obie posciele śliczne
![]() ![]()
#1680 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupilam w ciemno , jedynie z opini i fotek z neta i nie zaluje ![]() daj znac jak dojdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.