Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-25, 21:34   #1681
aleska
Raczkowanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a widzialas ten wozek na zywo?
ja kupilam w ciemno , jedynie z opini i fotek z neta i nie zaluje
daj znac jak dojdzie
Haha, też zamówiłam w ciemno, podobnie kierując się opiniami i fotkami z neta. Na żywo widziałam sevilę, a czytałam, że carmela to podobno taka trochę ulepszona wersja, to się na nią zdecydowałam.
Jak dojdzie, to na pewno się pochwalę.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 21:36   #1682
fiorella22
Zadomowienie

Dziewczyny, byłam dziś w Lidlu i widziałam chusteczki mokre do pupy 4 opakowania po 80 szt. za niecałe 20 zł. Nie wiem jaka opinie maja te lidlowskie chusteczki.

I w gazetce widzę, ze od 4 września będą dlugie poduszki po spania w ciąży.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 21:38   #1683
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Haha, też zamówiłam w ciemno, podobnie kierując się opiniami i fotkami z neta. Na żywo widziałam sevilę, a czytałam, że carmela to podobno taka trochę ulepszona wersja, to się na nią zdecydowałam.
Jak dojdzie, to na pewno się pochwalę.
my to jestemy dobre

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 21:43   #1684
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Mam wózek

Jest duzo ladniejszy niz na zdjeciu, gondola ogromna lekki, spacerowka jest lzejsza niz fotelik , zwrotny , lekko skreca, corka zachwycona, jedna raczka pchala Torba do wozka tez bardzo pojemna, kosz na zakupy swietny na zamek caly.
Acha w spacerowce podnozek jest z czarnej ekoskory a wszedzie na fotkach jest bialy, gratisy super- najlepszy jest spiworek z X-landera w szarym kolorze, pompka, pokrowce na kola, kocyk polarowy, kubek termiczny, uchwyt na kubek, moskitiery, folia przeciwdeszczowa, naprawde polecam sprzedawc. Co prawda czekalam dlugo ale tak pisze w opisie aukcji
Budka w spacerowce ogromniasta , cala rozlozna sprawia wrazenie bunkru hehe no ale dziecko jest cale osloniete

Zaraz was poczytam......
Bardzo ladny wozeczek . Tez chyba u nich zamowie . Tylko jeszcze sie zastanawiam nad fotelikiem.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ja miałam serie na poczatku ciązy :-/, 6 razy mi wyskoczyła z czego 4 pod rząd, koszmarne :-/, już przy ostatnim sie wkurzyłaś i wypalałam octem, amolem, czosnkiem pózniej smarowalam zoviraxem i tak kilka serii dziennie i od tej pory tfu tfu nic, ale tez pogoda lepsza wiec sie nie przezeibialam :-/ mam nadzieje ze do porodu i zaraz po porodzie nie wyskoczy

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Czekoladka wreszcie sie doczekałaś super, ze jesteś zadowolona i na zdjęciu bardzo fajnie wyglada jakoś lepiej na tych Twoich zdjęciach wyglada, jest ciemniejszy i ma takią fajną zawijaskową fakturę na tym ciemnym materiale
I już złożyłas , moj jeszcze nie złożony, leży w kartonie, tylko sprawdziłam czy wszystko jest musi maz posprzątać w komórce i tez złoże
Mam nadzieje ze zimno jakos nie zagraza ciazy ?

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Czekoladko piekny wozek to camarelo nie? my tez chcemy. Ale chyba seville a Wy macie carmele?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Tezmysle o sevilli
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 21:46   #1685
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Bardzo ladny wozeczek . Tez chyba u nich zamowie . Tylko jeszcze sie zastanawiam nad fotelikiem.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Mam nadzieje ze zimno jakos nie zagraza ciazy ?

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Tezmysle o sevilli
Jeżeli nie Twoje pierwsze w życiu to nie i bardziej groźna jest opryszczka miejsc intymnych. W czasie porodu jest niebezpieczna bo może sie dziecko zarazić a ten wirus bardzo niebezpieczny dla małych dzieci wiec jak miejsc intymnych podczas porodu to cesarka a na ustach zaklejaja i trzeba bardzo uważać.
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 21:48   #1686
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem w którym miejscu ten materiał jest babciny :-/ babciny to mi sie z kwiatami na jasnym tle kojarzy a ten bardzo fajnie pasuje

Ależ mnie tez zakupy kuszą, nawet nie koniecznie dla mnie a ogólnie trochę pieniędzy wydać dzis zrobiłam w końcu listę wyprawkowy, jutro sprawdzę dokładnie co mam i w jakim rozmiarze (dostałam cały karton od kuzynki, trochę kupiłam) i dokończę ta wyprawkę

A jeszcze taki pytanko która pościel ładniejsza? Mała księżniczka
http://allegro.pl/3ele-haftt-90x120-...474271263.html

Czy różowe kropki
http://allegro.pl/7el-posciel-kropki...480612753.html
Kropeczki piekne
Stary 2014-08-25, 21:52   #1687
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam dziś w Lidlu i widziałam chusteczki mokre do pupy 4 opakowania po 80 szt. za niecałe 20 zł. Nie wiem jaka opinie maja te lidlowskie chusteczki.

opinie chusteczki maja bardzo dobre także na blogu u srokao...
w dodatku te chusteczki sa w pudełeczku, do którego przekłada się kolejne opakowania mysle ze się bardzo oplaca!

A te poduszki będą na 145x40 i za 39,99zl. tylko nie będzie do nich poszewek i mysle czy kupic, bo potem gdzie poszewke się dostanie na taki wymiar?

a ja znow musze się wyzalic, zla jestem na siebie, calymi dniami jak na mnie chodze glodna, po kolacji mierze cukier, a tu 174! 54 ponad norme! zjadłam dwa kawałki chlebka zytniego bez masla z gotowanym kurczakiem w formie wędliny i polowe ogorka zielonego... masakra z ta cukrzyca ciazowa! aaaa, chyba mnie insulina czeka, ale jak to po prostu nie mam już sily na to.

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 21:53   #1688
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli nie Twoje pierwsze w życiu to nie i bardziej groźna jest opryszczka miejsc intymnych. W czasie porodu jest niebezpieczna bo może sie dziecko zarazić a ten wirus bardzo niebezpieczny dla małych dzieci wiec jak miejsc intymnych podczas porodu to cesarka a na ustach zaklejaja i trzeba bardzo uważać.
Nie pierwsz, tzn. Z rok ju z nie mialam ale zdarzalo mi sie. Musze czyms posmarowac. Choc przyznam nigdy masci nie stosowalam zawsze albo zasuszalam perfumami albo pasta do zebow heh
Stary 2014-08-25, 21:56   #1689
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
w dodatku te chusteczki sa w pudełeczku, do którego przekłada się kolejne opakowania mysle ze się bardzo oplaca!

A te poduszki będą na 145x40 i za 39,99zl. tylko nie będzie do nich poszewek i mysle czy kupic, bo potem gdzie poszewke się dostanie na taki wymiar?

a ja znow musze się wyzalic, zla jestem na siebie, calymi dniami jak na mnie chodze glodna, po kolacji mierze cukier, a tu 174! 54 ponad norme! zjadłam dwa kawałki chlebka zytniego bez masla z gotowanym kurczakiem w formie wędliny i polowe ogorka zielonego... masakra z ta cukrzyca ciazowa! aaaa, chyba mnie insulina czeka, ale jak to po prostu nie mam już sily na to.
to dopiero początek, musisz się przestawić, załapać co możesz, a czego nie.... tutaj dziewczyny pisały, że to wymaga chwili czasu, chociaż wiadomo, może być frustrujące..... głowa do góry!

ja natomiast czuwam nad Johnym, za jakąś godzinkę planuję go wybudzić.... mam nadzieję, że się nie posika do tego czasu
Stary 2014-08-25, 22:19   #1690
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem w którym miejscu ten materiał jest babciny :-/ babciny to mi sie z kwiatami na jasnym tle kojarzy a ten bardzo fajnie pasuje

Ależ mnie tez zakupy kuszą, nawet nie koniecznie dla mnie a ogólnie trochę pieniędzy wydać dzis zrobiłam w końcu listę wyprawkowy, jutro sprawdzę dokładnie co mam i w jakim rozmiarze (dostałam cały karton od kuzynki, trochę kupiłam) i dokończę ta wyprawkę

Czy różowe kropki

Tak jak wiekszosc- KROPKI

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 22:58   #1691
paulina119a
Zadomowienie

Wróciliśmy ze SR.
Podpytałam odnośnie tych skurczy. Zasugerowano mi, że mogę mieć za małą dawkę magnezu... Mam brać 4 tabletki dziennie + Nospa 2x1 i obserwować oraz leżeć !!!! Jeśli to nie pomoże to do lekarza.
Teraz biorę ten magnez http://www.apteka-melissa.pl/apteka/...-tabletek.html

Więc dziś wzięłam 3 tabletki a od jutra wziększe do 4. Zobaczymy czy to coś zmieni.

Czekoladko wózek boski Jak fajowo, ze już masz wszystko z głowy

Lola kropki są supper !!!

Ela trzymam kciuki za młodego !!!! Obu się nie zlał

Teraz pora na żelazo i zmykam spać.
Dobranoc
Stary 2014-08-25, 22:59   #1692
agatus84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
a testowałaś juz?
Cytat:

jak się dokładnie nazywają te chusteczki z Lidla?

Co do cukrów- ja, o dziwo, mam zawsze wyższy cukier po ciemnym chlebie. Niektóre sa ciemne tylko z nazwy, dosładzane i barwione karmelem, ciężkie. Ja kupuję teraz w piekarni chlebek dla cukrzyków- jest lekko ciemniejszy, ma sporo ziaren, ale konsystencją przypomina jasny, jest jakby nadmuchany niestety, bo wolę porządną ciemną kromę ale teraz jem tylko ten chlebek i narazie daje rady. Cukry w normie. Nazywa się chleb IG (od indeksu glikemicznego)

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Tak jak wiekszosc- KROPKI
Kropki, kropki!

A przez was zamówiłam te półśpiochy z falbanką mimo że wyprawka już gotowa i miałam nic nie dokupować. No i dorzuciłam to prześliczne, jasnoróżowe body/ sukieneczkę
agatus84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 23:13   #1693
martha330
Zakorzenienie

dobranoc
może uda mi się zasnąć, bo poki co się nie zanosi na to....
do rana

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 23:23   #1694
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Lola Kropki Rozumiem dylemat w piątek miałam podobne "rozterki egzystencjalne", jaki rożek wybrać http://allegro.pl/rozek-minky-becik-...537761618.html w końcu się zdecydowałam na patchworkowe róże z bladym różem Minky, jutro ma być paczka
Ja sobie wymyśliłam pościel do kołyski właśnie z ochraniaczem z jednej strony z pluszu Minky, a pościel właśnie w takie kropki i paski. Dogaduje właśnie z kobietą, która szyje na zamówienie i ceny wydają się naprawdę niskie w porównaniu z gotowymi pościelami, a na zdjęciach wygląda to bosko (ochraniacz 55zł, baldachim 20zł, komplet pościeli 25zł)

Czekoladka
świetne kolory, ja byłam napalona na Navingtona granat z kremem, ale że używany kupowaliśmy więc tak swobodnego wyboru nie miałam. Mamy granatowo niebieski, ale za to z dwoma stelażami, Corvet i Finn. Też polecam, świetnie się prezentują i widać po nich, że są bardzo dobrze zrobione. No i ten stelaż Finn, parasolka, która pasuje też do gondoli jest fajnym rozwiązaniem do samochodu.

Tak odnośnie wózków to faktycznie strasznie dużo miejsca zajmują w samochodzie My mamy duży bagażnik, chociaż nie kombi i żeby zmieścić stelaż klasyczny to gondola musi leżeć bokiem. Naprawdę się tego nie spodziewaliśmy.

martha
dasz radę! już tak mało nam zostało. Ja w chwilach kryzysu mówię sobie, że jeszcze aby 6 tyg. i mała może się rodzić. Po tylu miesiącach teraz musi być dobrze, aby wrzesień minął i już prawie koniec
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 23:28   #1695
ela_86
Wtajemniczenie

płacz i zgrzytanie zębami....
plus dwa razy dostałam poduszką....
potem zrobił siku, ale dopiero jak dałam mu piciu...
zrobił ze 3 łyki wody, ale cos czuję, że to wystarczy... i posika się do rana....
25 minut wyjęte....

żałuję, że się za to zabrałam
ale sobie moment wybrałam
mało stresów będzie miał
głupia matka
no i co, mam wrócić do pampków? ale już mu powiedziałam, że nie ma już pampków, to mi potem nie uwierzy, że będę po niego wracać do przedszkola....

na co mi to było
co to grzech wielki, że sikał w nocy w pieluchy?!
do wszystkiego sam dochodził, trzeba było i tu mu pozwolić....

doszłam do ściany
nie wiem co robić

Stary 2014-08-25, 23:47   #1696
agatus84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Lola Kropki Rozumiem dylemat w piątek miałam podobne "rozterki egzystencjalne", jaki rożek wybrać http://allegro.pl/rozek-minky-becik-...537761618.html w końcu się zdecydowałam na patchworkowe róże z bladym różem Minky, jutro ma być paczka
Ja sobie wymyśliłam pościel do kołyski właśnie z ochraniaczem z jednej strony z pluszu Minky, a pościel właśnie w takie kropki i paski. Dogaduje właśnie z kobietą, która szyje na zamówienie i ceny wydają się naprawdę niskie w porównaniu z gotowymi pościelami, a na zdjęciach wygląda to bosko (ochraniacz 55zł, baldachim 20zł, komplet pościeli 25zł)
Napisz proszę co to za kobieta, z allegro? bo ja właśnie myślę nad taką pościelką...

Cytat:
zrobił ze 3 łyki wody, ale cos czuję, że to wystarczy... i posika się do rana....
25 minut wyjęte....

mało stresów będzie miał
głupia matka
no i co, mam wrócić do pampków? ale już mu powiedziałam, że nie ma już pampków, to mi potem nie uwierzy, że będę po niego wracać do przedszkola....

na co mi to było

doszłam do ściany
nie wiem co robić

Nie przejmuj się. Nie mam doświadczenia, żeby doradzić, ale w szkole rodzenia nam mówili, żeby jak się martwisz o dziecko (że mało je, że nie chce zostawać w przedszkolu, itp) to zadać sobie pytanie: czy dzieje mu się krzywda? Twój synek jest zaopiekowany, wstajesz w nocy, sprawdzasz mu pościel, chcesz go powolutku nauczyć... cierpliwości, wkrótce się uda!
agatus84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 04:08   #1697
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

hej! dzisiaj ja nie śpię, od 3:30
mała szaleje na całego, już wiem że to będzie nocne dziecko
zamowilabym coś na all ale jak na złość komp dalej niesprawny a z telefonu ciężko
Stary 2014-08-26, 05:23   #1698
tiera
Raczkowanie

ela_86 myślę że powinnaś mu dać czas. Mój syn szybko chodził bez pampersa bo miał półtora roku gdy już mu zupełnie nie był potrzebny. Wpadki zdarzały się bardzo rzadko, ale on był z tych dzieci które nawet w lekko posikanym pampersie wpadają w histerię. Natomiast co do nocy to zakładaliśmy mu pampersa długo bo wiadomo wpadki się będą w nocy zdarzać, wystarczy że był bardzo zmęczony, albo miał dużo przeżyć w ciągu dnia- to musi się jakoś u dziecka odbić. Dlatego się tak nie stresuj, tym bardziej że będzie miał rodzeństwo więc to też jakoś może wpłynąć na to nocne sikanie.
My robiliśmy tak że zasypiał bez pampersa, po godzinie do dwóch od zaśnięcia szliśmy go wysikać potem jak się położył i spał dalej to zakładaliśmy pampersa. Nie możesz go wybudzać ani za wcześnie od zaśnięcia ani za późno wtedy właśnie będzie problem, musisz znaleźć ten moment gdzie już śpi ale jeszcze nie jest na tyle wyspany że się może rozbudzić. Ja w sumie wolałam syna nosić do ubikacji chociaż był wielki i ciężki.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 06:17   #1699
Frau Gizela
Rozeznanie

Lola, kropki super!

Ela! cierpliwości! skoro zaczął lepiej jeść to i z sikaniem w końcu będzie ok!

Martha! te chleby właśnie mocno podwyższają cukier, musisz poszukać tego dla diabetyków, w ogóle zrezygnować z chleba, albo sama piec!

Dziewczyny! jestemgupia jak but! poszłam wczoraj niedaleko do sklepu w krótkich gaciach i w klapkach i co? no i już mam zajęte zatoki! zamiast działać z praniem i prasowaniem, póki M. jest w górach z babcią, muszę leżeć, żeby się wygrzać! Poszła już w ruch nalewka bursztynowa, mleko z miodem, masłem i czosnkiem, tantum verde, woda morska do nosa i miliard chusteczek. W nosie ropa i krew człowiek jest jednak głupi, że aż czasem słów brak :-(

ta dzisiejsza pogoda i tak skłania tylko do tego, żeby siedzieć w łóżku. Eh, mam nadzieję, że nie dostanę odleżyn
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 06:38   #1700
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
To chyba zakupie bo ta co mam jest pozyczona a spi sie swietnie i mysle, ze przyda sie po ciazy

Lola - kropki wymiataja

Czekoladka - super ten wózek

Martha - chyba musisz uzbroic sie w cierpliwosc, nic Ci kochana wiecej ńie pozostalo ustanilizowanie diety wymaga czasu i nic tu nie przyspieszysz powodzenia

Ela - daj synkowi czas, nie mam doswiadczenia ale wydaje mi sie, ze jak juz zaczelas to lepiej dalej probowac niz przerwac i po jkaims czasie napewno beda efekty, chociaz to trudne pewnie trzymam kciuki

Frau - troche dalas sobie czadu z klapkami...teraz zostaje Ci lozeczko i kuruj sie

wczoraj slonce i deszcz na zmiane a dzisiaj od rana slonce wiec chyba zmykam na plaze sie grzac
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 06:40   #1701
Kasia427
Wtajemniczenie

Hej!
Frau zdrówka! Ja wczoraj rano łeb umyłam i wyszłam na dwór z lekko wilgotnymi no i już na wieczór takiego kataru dostałam że szok i uszy pozatykane :/
Ela cierpliwości! Dzisiaj zrobił cyrk, jutro też, ale za pare dni moze zrozumie ze trzeba sisiu trzymać albo wstać się wysiusiać.. też byłam zła że się za to zabrałam, bo prania miałam od groma pamiętam ale jak oduczysz go teraz to bedziesz miala spokoj.. zaraz sie cora urodzi i juz w ogole bys do tego glowy nie miała!

Lola mi się obie podobają te powłoczki

Idę się na badania szykować...

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

A wiecie ze wczoraj w radio slyszalam jak mowili ze upaly od 1 wrzesnia po 30 stopni ?!
Stary 2014-08-26, 06:43   #1702
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:

Czy różowe kropki
Mi zdecydowanie kropeczki

Cytat:

Dasz radę kochana dopiero się uczysz i na pewno to nie jest łatwe, bo na każdego działa coś innego. Może właśnie zmień chlebek, albo zacznij jeść kolację bez węglowodanów np. kurczaka gotowanego z warzywami, albo jakąś sałatkę z tuńczykiem. Nie chce wprowadzać w błąd, bo tak do końca to się na tym nie znam, ale dasz radę

Cytat:
25 minut wyjęte....

mało stresów będzie miał
głupia matka

na co mi to było

doszłam do ściany
nie wiem co robić

Ela cierpliwości nie załamuj się tak od razu. Może właśnie wybudziłaś go w złym momencie, a może się przyzwyczai tylko nie rezygnuj.

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Lola, kropki super!

Ela! cierpliwości! skoro zaczął lepiej jeść to i z sikaniem w końcu będzie ok!

Martha! te chleby właśnie mocno podwyższają cukier, musisz poszukać tego dla diabetyków, w ogóle zrezygnować z chleba, albo sama piec!

Dziewczyny! jestemgupia jak but! poszłam wczoraj niedaleko do sklepu w krótkich gaciach i w klapkach i co? no i już mam zajęte zatoki! zamiast działać z praniem i prasowaniem, póki M. jest w górach z babcią, muszę leżeć, żeby się wygrzać! Poszła już w ruch nalewka bursztynowa, mleko z miodem, masłem i czosnkiem, tantum verde, woda morska do nosa i miliard chusteczek. W nosie ropa i krew człowiek jest jednak głupi, że aż czasem słów brak :-(

ta dzisiejsza pogoda i tak skłania tylko do tego, żeby siedzieć w łóżku. Eh, mam nadzieję, że nie dostanę odleżyn
No to zdrowiej szybciutko, mnie za to katar alergiczny męczy i oczy mnie swędzą.
A o odleżynach mi nic nie mów...
U mnie całą noc deszcz padał i też szaro i ponuro dzisiaj, a u mnie kolejny dzień nudy w łóżku nawet mi się nie chce czytać, ani nic oglądać znudziło mi się już wszystko...

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 07:03   #1703
manieczka1
Zakorzenienie

Witam sie w 30 tygodniu

Martha wspieram Cie z calych sil wierze, ze Ci ciezko.

Paulina dobrze, ze spytalas. Bierz tak jak ja bralam - dwa magnezy rano i nospa i to samo wieczorem

Frau lez dzis pod kocykiem i nigdzie nie wychodz ciepla herbatka i tv

Ela zycze duzo cierpliwosci. Na pewno w koncu zaskoczy

Kasia upaly?? a ja wentylator juz do piwnicy znioslam

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 07:09   #1704
magdula87
Rozeznanie

Cytat:

Tylko jak przejdziesz się na stoisko dziecięce w lidlu, to normalnie one mają cenę 4,99 za tą ilość chusteczek, to w tej promocji tylko to plastikowe pudełko jest gratis

Poduszkę z lidla do spania mam i polecam jest średnio twarda, przez co jej tak szybko nie wygniotłam , bo mam inną starszą i ona niestety już flak.

Czekoladka: super, że wózek Ci się podoba sprzedawca sprawdzony, więc mogę zamawiać sevillę. A adaptery do maxi cosi ok?
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014

Edytowane przez magdula87
Czas edycji: 2014-08-26 o 07:11
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 07:27   #1705
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze SR.
Podpytałam odnośnie tych skurczy. Zasugerowano mi, że mogę mieć za małą dawkę magnezu... Mam brać 4 tabletki dziennie + Nospa 2x1 i obserwować oraz leżeć !!!! Jeśli to nie pomoże to do lekarza.
Teraz biorę ten magnez http://www.apteka-melissa.pl/apteka/...-tabletek.html

Więc dziś wzięłam 3 tabletki a od jutra wziększe do 4. Zobaczymy czy to coś zmieni.
Wierzę, że Ci pomoże. Z tego co słyszę to dużo kobiet bierze magnez 3 x 2 tab., jak ma jakieś problemy. Ja też póki co biorę 2 z 1 tab, rzadko mi się zdarza napinanie się brzuszka. Ale na pewno, jak bym miała częściej to brałabym większą dawkę.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Nie mów mi nawet o rożku ja myślałam chyba kilka dni
A pościel zamówiłam u Lulinka już się wykańcza i nie mogę się doczekać ceny też wydały mi się przystępne. Każdy element po 45 zł (kołdra+poduszka 45 zł, ochraniacz 45 zł, przybornik taki 2w1 w sensie na pieluchy i z kieszonkami 45 zł, w tym już przesyłka)

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Tak odnośnie wózków to faktycznie strasznie dużo miejsca zajmują w samochodzie My mamy duży bagażnik, chociaż nie kombi i żeby zmieścić stelaż klasyczny to gondola musi leżeć bokiem. Naprawdę się tego nie spodziewaliśmy.
też kiedyś się zdziwiłam...w smyku stała tylna część auta (chyba VW Passat), bagażnik wydał się spory heh włożyliśmy gondolę ze stelażem, i w zasadzie już miejsca nie było....

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość

Ja też ostatnio porozbierana latałam.
Wracaj do zdrówka szybciutko

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Witam sie w 30 tygodniu
Gratki
Stary 2014-08-26, 07:30   #1706
justynaw1982
Zadomowienie

Hej dziewczynki z rana ale sobie pospalam!!!!toz to szok wczoraj zamówiłam w końcu wózek jak przyjdzie to wkleję zdjęcia i koniec końców bedzi to Mura 4 ale starsza nie ta plus Dlatego CZEKOLADKO I ALESKO podpisuje tez pod waszym nie widziałam nie dotykalam i zamówiłam no zobaczymy co to będzie

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 07:32   #1707
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Czekoladka: super, że wózek Ci się podoba sprzedawca sprawdzony, więc mogę zamawiać sevillę. A adaptery do maxi cosi ok?
A jaki masz fotelik Maxi Cosi ?
Bo ostatnio jak byłam w sklepie stacjonarnym facet mi już totalnie namieszał w głowie mówiąc, że tylko cabriofix jest idealny do tego wózka, a wszystkie inne MC czy innych marek mogą mieć problemy z wypinaniem. I z ciekawości napisałam maila do tego sprzedającego, u którego czekoladka zamawiała, i mi odpisał:

"Homologacje na adaptery ma tylko cabrio-fix , można wpiąć inne foteliki dlatego może się trochę ciężej wpinać/wypinać – producent nie zaleca wpinania innych fotelików"

Z drugiej strony sprzedają przecież z innymi np. MC Citi

Czekoladka, sprawdzałaś jak z Twoim fotelikiem, czy bez problemu się wpina i wypina. Ty masz chyba Pebble ?
Stary 2014-08-26, 07:36   #1708
justynaw1982
Zadomowienie

Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

FRAU GIZELA kuruje sie i wracaj do zdrowia szybciutko
ZANET czy te ochraniacze tez robią pod wymiar bo ja będę mała kołyske i raka newymiarowa i sie zastanawiam czy by mi zrobiła

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Do adapterów maxi cosi i isofixsow pasują dwa jakieś foteliki cabrio i chyba właśnie pebble i z nimi nie ma problemów jakieś porozumienie producentów

Stary 2014-08-26, 07:38   #1709
anuszka21
Zakorzenienie

A ja jestem chora ;( w ogole czuje się jak wrak, a to dopiero dwa dni jak jestem sama z małą ;(
Podziwiam samotne matki!
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 07:41   #1710
justynaw1982
Zadomowienie

PAULINA ja tez biorę magnez 3x1 i powiem ci same plusy brzuch sie tak nie napina chyba ze poszaleje z ganianiem :/ oprócz tego jakaś bardziej wyluzowana jestem no i serducho mi nie łomocie jak to potrafiło a i dzidziolowi nie szkodzi wiec bierz i oby było lepiej położna powiedziała ze w polotu tez sie powinno brać bo mięśnie rozluźnia i jest lepiej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości