Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-25, 23:14   #661
Saminka
Raczkowanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Zimno zimno a chlopa nie ma żeby grzał. 😁

lipiec 2014 Aniołkowa mama
Saminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 23:16   #662
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47859220]
Czy u Was też jest tak zimno? Ja siedzę pod kocem i zaczęłam dogrzewać piecem pokój Artka i łazienkę. A jutro chyba zainstaluję śpiworek w wózku, Artek ma wiecznie zmarznięte nóżki :/[/QUOTE]
u nas też zimno, Krzyś na co rusz zimne rączki. na nóżki nakładam mu skarpetki a na to półśpiochy więc nie mam jak mu sprawdzać ciepłoty, ale jak przewijam pieluszkę to ma ciepłe.
ja już zaczynam rozglądać się za farelką do podgrzewania powietrza. tż chciał już dziś puścić ogrzewanie na grzejniki, ale na razie go powstrzymałam.
i chyba trzeba już zimowe ciuchy odkopywać. ciekawe czy w coś się zmieszczę
ale szczerze cieszę się na myśl o nadchodzącej jesieni i zimie. przynajmniej tż będzie więcej w domu i przy Krzysiu będzie mnie odciążał. teraz jest cały czas masa roboty na podwórku i choćby chciał to nie ma jak mi pomóc.
Krzyś dopiero niedawno zasnął, już dawno tak długo nie siedział.

dwakolory mam nadzieję, że Twój tż oprzytomnieje.
Stary 2014-08-25, 23:32   #663
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Artek ma skarpetki i na to pełne butki, a stópki ma zimne :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 23:38   #664
fiolusiek
Zakorzenienie

Perse My w sumie już dogrzewamy, bo zimno i nie chce żeby się chłopaki pochorowały.

Barbie Ja wiem, że taki Maluszek je dłużej, ale dziś np na wieczorne karmienie zaczeliśmy o 21.40, najpierw jedna pierś potem druga, o 23.20 nie wytrzymałam i podałam MM, zasnął od razu po wypiciu 50 ml..
O ile w ciągu dnia przystawiam go często to w nocy brakuje mi już siły i padam ze zmęczenia.
Podejrzewam, że się nie najada, bo kiedyś w młodości miałam wypadek i ranę szarpaną sutka, teraz ta pierś jest ''inna'' mniejsza, sutek wklęsły i wydaje mi się, że jest mniej mleka
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 00:04   #665
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
było spytać jej czym jej zdaniem Matka Boska karmiła Jezusa? MM?
tekst XXIV części
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mlekiem krowim (mm jest za drogie) i grysikiem.
to moje dziecko dostało dzisiaj pierwszy raz boskie jedzenie- ale nie chciało go jeść.....

Cytat:
mam nadzieję, że nie będziesz tym razem tak uparta. czemu nie chciałaś pomocy? i to najbliższych osób. nie bądź taka ZebraSamosia bo ci to nie wychodzi na zdrowie. w nowym domu będzie miał kto Ci pomóc? tzn. nie pytam o teściową, ale czy siostra nie będzie mogła z Tobą pomieszkać przez jakiś czas? tz będzie miał wolne?
miałam gdzieś zakodowane, że do pomocy mam Tz-eta i sami sobie mamy poradzić...a że jego ciągle nie było to chciałam sobie radzić sama
teraz moje nastawienie jest takie, ze chciałabym aby Mama już tu u nas czekała jak ze szpitala będziemy wracać- ale Mama nie chce do mnie przyjechać...(ona czuje się jakaś "zagubiona" u nas i ja to widzę przy każdej jej wizycie), wiem, że jak tylko będę chciała to Kasia może być u moich Rodziców jak długo będzie taka potrzeba(ale z kolei mnie jest trudno to przełknąć, że miałabym ją odesłać do Dziadków...), zawsze też mogę pojechać z Tosią tam...
mam nadzieję, że Tz-et będzie miała opiekę ze szpitala a potem od rodzinnego a od października urlop- bo jeszcze nie wykorzystał i rozpisaliśmy jego wolne na październik
liczę, że teraz będzie inaczej bo ciągle Tz-etowi wypominam jak było przy Kasi (chociaż wiem, że to nie jego wina, że musiał ciągle u Teściowej siedzieć) a on sam też wie, że jeżeli nie dostanę od niego tyle wsparcia i pomocy ile potrzebuję to raz, że będzie mu to wypominane do końca życia a dwa, że o dalszej prokreacjo może zapomnieć

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Zaberko - Pani i Barbi juz wszystko napisały co przychodziło mi do głowy gdy czytałam Twoje posty o kp. Jedyne co mi przychodzi jeszcze do głowy to moze zrób juz teraz zakupy na czas gdy wrócisz do domu ze szpitala, tak abys miała wszystkie niezbedne produkty. Zastanów sie co bedziesz jadła gdy bedziesz kp, zrób liste i załaduj swoja spizarnie po brzegi I polecam jeszcze poduszke-rogal do karmienia. Dla mnie była i nadal jest niezastapiona, a po cc niesamowiecie ułatwia przystawianie dziecka. Co by tu nie mówić - teraz wszystko w Twoich rękach i głowie. Trzymam kciuki aby teraz było przede wszytskim spokojniej, abyś znalazła w sobie siłę i nie dała sobie innym włazić Ci na głowę, w chwilach gdy Ty i Malutka będziecie najbardziej potrzebowały spokoju. Jestes teraz bogatrza o własne doswiadczenia i wierze, ze bedzie dobrze
anitko- bardzo dziękuję Ci za takie ciepłe słowa
faktycznie- albo musze zrobić zakupy już teraz albo chociaż na spokojnie listę zakupów w kilku egzemplarzach (jak nie Tz-et to siostra)
poduchę mam- i tez nie wyobrażam sobie karmienia bez poduchy, właśnie dopakowałam rogala do szpitalnych rzeczy

pani- chyba się pionizuję, w razie czego będziecie mnie "ustawiać"
ostatnio była u nas siostrzenica Tz-eta (ta od zupy pieczarkowej i krowiego mleka serwowanych półrocznemu dziecku)
mówię jej, że jeszcze nie rodzę bo okna mam brudne, firanki nie poprane i lampy nie umyte - do tego kurz za szafami a Tz-et na razie ma robotę i nie ma czasu sprzątać
więc usłyszałam, że posprzątam jak się dziecko urodzi
jak dałam do zrozumienia, że musze mieć wysprzątane przed porodem to usłyszałam 'No tak, bo będą ciągle Was odwiedzać goście"
wyjaśniłam, że będziemy sprzątać aby było czysto jak dziecko do domu wróci a gości przez 2 miesiące nie przewidujemy....
no i jestem zołza w rodzinie Tz-ea ale nie przejmuję się tym

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja pierdzui jest mi smutno, że nie mam czasu uczestniczyć tutaj tak jak bym chciała
zaglądaj i pisz co u Was
piękne kotki dwa na spacerze

kucyku- mam nadzieję, że wyniki wyjdą ok

Perse- zimno, Tz-et przepala w piecu

pani- za chwilę będziesz mieć drugi trymestr
wszystko będzie ok tylko nie dźwigaj Torresa
ciekawa jestem Twoich wrażeń - dla mnie ta ciąża z Tosią jest zupełnie inna niż z Kasią, każdego dnia nie mogę się nadziwić, że zupełnie inaczej się czuję i całkowicie inaczej czuję ruchy (po prostu je czuję) i widzę ciągle "latający" brzuch.. Kasia odzywała się kopniakiem raz na kilka godzin...)

dwakolory- bardzo "delikatny" ten list, widać pełen miłości, mam nadzieję, że adresat to dostrzeże

jojla-
a co do paciorkowca - leczę, mam maść i globulki - w sobotę wizyta i ponownie wynik

rena- też dzisiaj byłam w pracy i poczułam klimat
poszłam poinformować dyrektora, że na chwilę obecną chciałabym wrócić po wykorzystaniu podstawowego urlopu macierzyńskiego
uśmiałam się bo dyrektor, na którego czekałam, przywitał mnie jak wszedł do sekretariatu słowami" O proszę, jak pani dobrze wygląda a ten rower co stoi pod szkołą- to pani na nim przyjechała?"

fioluś- jak ogarniasz? pomaga Ci ktoś? Stasiu nie robi krzywdy Frankowi?

dziewczyny, którą żyrafkę sophie polecacie? ("figurkę", gryzaczek?) - dobrze podglądnęłam, że jest kilka?

Lucy- co u Was?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-08-26 o 00:03
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 00:21   #666
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witam. Przepraszam, że nie cytuję, ale nie jestem na bieżąco. Nie mam dostępu do kompa od soboty jestem u rodziców, wracam do domu w czwartek.
Nie pisałam, ale mam już w końcu wózek i o dziwo bardzo mi się podoba.

Co do humoru to znowu mam zjazd formy. Ogarnia mnie przeraźliwy
strach przed wszystkim- porodem, tym czy będzie dobrze jak będzie?
Teraz nie mogę zasnąć i wiercę się z boku na bok, bo mały od wieczora praktycznie nie kopie i w głowie już układają się chore myśli....
Z dobrych informacji melduje, że dzisiaj zaczęłam 9 miesiąc. Trochę mnie to przeraża. Po powrocie zabieram się za pakowanie torby.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 00:27   #667
ciociami
Raczkowanie

Hej

Jutro tj. wtorek od godziny 8.00 zaczyna sie operacja Helenki.
Bedzie trwala tak do godziny 14-15.
Prosze o kciuki i modlitwe.

Wiecie tak mnie rozwaliła ta sytuacja z malenką, że z Tż postanowilismy że nie bedziemy miec dzieci.
Chyba że Bóg zrobi nam psikusa.

Dwakolory sytuacja z tż cieżka ale mam nadzieje ze facet zmadrzeje.

Kucyku kciuki za wyniki.

Nie pamietam co komu. Przepraszam.

Witam nowe aniołkowe mamy.

Kocurku aleś Ty sliczna.

Perse u nas tez zimno i dzis caly dzien padalo.
Szybko ta jesien przyszla.

Przytulam mocno wszystkich.

Edytowane przez ciociami
Czas edycji: 2014-08-26 o 00:29 Powód: .
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 00:53   #668
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
Hej

Wiecie tak mnie rozwaliła ta sytuacja z malenką, że z Tż postanowilismy że nie bedziemy miec dzieci.

Kucyku kciuki za wyniki.

Kocurku aleś Ty sliczna.

Trzymam podwójnie kciuki za Helenkę. Musi być dobrze. Daj znać po.
A Tobie życzę tego psikusa.

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Kurcze nie zasnę chyba. Mały ruszył się ze dwa razy tak słabo i cisza. Oszaleję chyba szybciej jak urodzeń . Ja już sama nie wiem czego chcę.... Gdyby nie to że mam dziecko pod opieką to dla świętego spokoju położyłabym się chyba do rozwiązania w szpitalu.

Stary 2014-08-26, 07:54   #669
dwakolory1
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47859220]

Czy u Was też jest tak zimno? Ja siedzę pod kocem i zaczęłam dogrzewać piecem pokój Artka i łazienkę. A jutro chyba zainstaluję śpiworek w wózku, Artek ma wiecznie zmarznięte nóżki :/[/QUOTE]
Zimno jest strasznie. kto to widział w sierpniu taką temperturę
Cytat:
u nas też zimno, Krzyś na co rusz zimne rączki. na nóżki nakładam mu skarpetki a na to półśpiochy więc nie mam jak mu sprawdzać ciepłoty, ale jak przewijam pieluszkę to ma ciepłe.
ja już zaczynam rozglądać się za farelką do podgrzewania powietrza. tż chciał już dziś puścić ogrzewanie na grzejniki, ale na razie go powstrzymałam.
dwakolory mam nadzieję, że Twój tż oprzytomnieje.
Ja też kupiłam farelkę. Prądu ciągnie od ch.... , ale na kilka minut w łazience włączam jak Kuba wstaje.
Co do tż to zobaczymy. Narazie bez zmian

Ciociami- kciuki zaciśnięte!!!!!!!!!!!

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 08:40   #670
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
jedzenie z piersi wymaga więcej wysiłku od takiego maluszka, więc mu to długo zajmuje. z butli lekko leci.

anitax pisałaś coś o zabawieniu zabawką na spacerze, nie ma na to szans. Krzyś jak nie śpi to chce się ciągle cyckać, żeby tego uniknąć muszę ciagle go czymś zabawiać, ale zwykle wszystko go nudzi po kilku minutach. tak więc między jednym a drugim jedzeniem zaliczamy czytanie wierszy, grzechotkę, tamburynko, huśtawkę, leżenie na brzuszku, noszenie na rączkach i bujanie w foteliku. jak wszystko zawodzi znowu cyca.
dziś jednak udało nam się pospacerować, ale nie długo. całe szczęście obudził się blisko domu, to cała wioska nie usłyszała, że Krzyś wstał.

przyszło moje zamówienie z arosa "Biedronka" jest przepiękna i przejrzałam dziś swoją dziecięcą biblioteczkę. znalazłam świetną książeczkę "Przedziwny sen wiejskiego kota", polecam.

w końcu dotarła do mnie też żyrafka Sophie, biedronka pozytywka i pałąk.
Poka biedrone, pałąk i żyrafke masz jakieś linki?
Ja dzisiaj jadę do empiku bo jakieś wiersze dla dzieci. Bo narazie sama rymy układam

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Trzymam podwójnie kciuki za Helenkę. Musi być dobrze. Daj znać po.
A Tobie życzę tego psikusa.

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Kurcze nie zasnę chyba. Mały ruszył się ze dwa razy tak słabo i cisza. Oszaleję chyba szybciej jak urodzeń . Ja już sama nie wiem czego chcę.... Gdyby nie to że mam dziecko pod opieką to dla świętego spokoju położyłabym się chyba do rozwiązania w szpitalu.
ehhh

Mamy rekord : 7 godzin snu i 30 minut wpatrywania się w karuzele

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 08:43   #671
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Ciociami,
ogromne kciuki za malenka...

Hello
Witam sie w 15 tc. Glupie sny jednak dzis mialam, oczywiscie widmo krwi itd... Brr. To chyba przez wczorajszy upadek bo polecialam ze schodow ale amortyzowalam sie rekami I tylko one mnie bolaly.jednak co sobie wytlumaczysz za dnia, to psychicznie moze wykonczyc w nocy:/

Milego dnia laseczki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 08:45   #672
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

A mi dziś przyszedł rachunek za telefon syna i .... 565,04 zł . Nawysyłał smsów premium. Zwariujuę

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Witam sie w 15 tc. Glupie sny jednak dzis mialam, oczywiscie widmo krwi itd... Brr. To chyba przez wczorajszy upadek bo polecialam ze schodow ale amortyzowalam sie rekami I tylko one mnie bolaly.jednak co sobie wytlumaczysz za dnia, to psychicznie moze wykonczyc w nocy:/
No to brawo za 15 tydzień. Pięknie kochana

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2014-08-26, 08:47   #673
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
My farelka grzejemy zawsze gdy kąpiemy Emi. Tak żeby w pokoju było wtedy ok. 23st. W nocy już też strasznie zimno, dlatego wieczorem już kilka razy przepalaliśmy w piecu, bo normalnie jak wstaję do E. to ja sama mam zimny nos.
Barbi, Perse co do zimnych łapek i nóżek, to moja też ma wiecznie zimne, ale kark ma ciepły więc zimno jej nie jest. Podejrzewam, że odziedziczyła po mnie fatalne krążenie, bo ja też mam wiecznie zimne kończyny.

Barbi u nas w kwestii zabaw to mamy praktycznie identycznie wymagajace te nasze dzieci, tym bardziej ze moja E. potrafi nie spac juz w ciagu dnia ciagiem przez 5 godzin i czasami brakuje mi pomysłów czym ja zajac.

Kucyk współczuje wczorajszych przezyc. Oby badania wyszły ok!

Cytat:
Z dobrych informacji melduje, że dzisiaj zaczęłam 9 miesiąc. Trochę mnie to przeraża. Po powrocie zabieram się za pakowanie torby.
będzie wszystko dobrze

Cytat:

Ciociami jestes pewna swojej decyzji? ja bym chyba nie umiała tak zrezygnowac..

U nas dzisiaj noc z serii bonusowej: 3 pobudki
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 09:06   #674
BERBIE
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47859647]Artek ma skarpetki i na to pełne butki, a stópki ma zimne :/[/QUOTE]
u nas dziś tż poszedł rozpalać w piecu
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
O ile w ciągu dnia przystawiam go często to w nocy brakuje mi już siły i padam ze zmęczenia.
rozumiem to w 100%, też tak miałam
Cytat:
Podejrzewam, że się nie najada, bo kiedyś w młodości miałam wypadek i ranę szarpaną sutka, teraz ta pierś jest ''inna'' mniejsza, sutek wklęsły i wydaje mi się, że jest mniej mleka
Cytat:
może powinnaś skonsultować to z doradcą laktacyjym?
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
poduchę mam- i tez nie wyobrażam sobie karmienia bez poduchy, właśnie dopakowałam rogala do szpitalnych rzeczy
mam nadzieję, że tż będzie miał wolne

Cytat:
wyjaśniłam, że będziemy sprzątać aby było czysto jak dziecko do domu wróci a gości przez 2 miesiące nie przewidujemy....
no i jestem zołza w rodzinie Tz-ea ale nie przejmuję się tym
to ja rozumiem
Cytat:
" O proszę, jak pani dobrze wygląda a ten rower co stoi pod szkołą- to pani na nim przyjechała?"

Cytat:
Po powrocie zabieram się za pakowanie torby.
to ty jeszcze nie masz torby spakowanej
jaki wózek?
Cytat:

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam farelkę. Prądu ciągnie od ch.... , ale na kilka minut w łazience włączam jak Kuba wstaje.
Co do tż to zobaczymy. Narazie bez zmian
tż przeczytał list?
właśnie wysłałam tż po ferelkę
Cytat:
Poka biedrone, pałąk i żyrafke masz jakieś linki?
Ja dzisiaj jadę do empiku bo jakieś wiersze dla dzieci. Bo narazie sama rymy układam
co do wierszy to ja w arosie zamówiłam http://aros.pl/szukaj/100+najpi%EAkn...k+dla+dzieci/0 całkiem fajny, tylko oprawa graficzna nie w moim stylu, ale może dzieciom się podoba.
dla mnie wymata tomik wierszy z mojego dzieciństwa "Pojedziemy w cudny kraj...", ale chyba go już nie ma w sprzedaży
łuk http://allegro.pl/tiny-love-luk-z-za...510836992.html
żyrafka http://allegro.pl/sophie-de-vulli-gr...502222910.html (Zeberko pytałaś o żyrafkę)
biedronka http://allegro.pl/cloud-b-przytulank...483790028.html
kucyk nie wiem o jaką biedronkę pytałaś, bo ja chodzi o książkę to ta jest przepiękna http://aros.pl/ksiazka/biedronka ciekawe jak przypadnie do gustu dla mojej Buby

Cytat:
wow, rewelacja
kucyk jak znajdziesz jakiś fajny tomik wierszy to się podziel tytułem
Cytat:
upadłaś? może powinnaś to skonsultować?
u ciebie zbliża się granica, pewnie stad te sny
Cytat:
A mi dziś przyszedł rachunek za telefon syna i .... 565,04 zł . Nawysyłał smsów premium. Zwariujuę

Cytat:
Barbi u nas w kwestii zabaw to mamy praktycznie identycznie wymagajace te nasze dzieci, tym bardziej ze moja E. potrafi nie spac juz w ciagu dnia ciagiem przez 5 godzin i czasami brakuje mi pomysłów czym ja zajac.
spała ci po 5 godzin? mój na początku góra 3 godziny przesypiał, teraz z godziny się cieszę bo rzadko się zdarza
Stary 2014-08-26, 09:08   #675
kooocur
Zakorzenienie

Komu kawki, komu mięty a komu czerwonej herbaty?

U nas dziś tylko jedno jedzenie nocne. Przy śniadaniu awantura jak zwykle...idą nam 3 górne i Marcel je co drugi posiłek

Ide wstawić krupniczek i mielone z parowaru na drugie

Perse jaki śpiworek pasuje do naszego powozu? Bo ja nie kupiłam w zeszłym roku i teraz musze.

No i do dziewczyn mam pytanie. Jakie kombinezony polecacie na zime? Czy lepsza będzie kurtka?

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 09:14   #676
fiolusiek
Zakorzenienie

Barbie A ten łuk da się zawiesić nad łóżeczkiem? A co do pluszaków to sama nakupowałam dla S. a on je nosi i rozrzuca po pokoju, zbytnio go nie interesują

Koocur My mieliśmy kurtkę i grube ocieplane spodnie A kombinezony podobno fajne i dobre jakościowo są w Coccodrillo

Zeberko Teściowa nam pomaga
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 09:30   #677
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Mama nie chce do mnie przyjechać...(ona czuje się jakaś "zagubiona" u nas i ja to widzę przy każdej jej wizycie)

Cytat:
no i jestem zołza w rodzinie Tz-ea
phi. lepsza zdrowa zołza, niż znerwicowana matka-gospodyni.

Cytat:
kciukuję. i za psikusa

Cytat:

Cytat:
jednak co sobie wytlumaczysz za dnia, to psychicznie moze wykonczyc w nocy:/
heh głowa pracuje poza nami...

Cytat:

A mi dziś przyszedł rachunek za telefon syna i .... 565,04 zł .
tłumaczy się jakoś sensownie?!

Cytat:
U nas dzisiaj noc z serii bonusowej: 3 pobudki

Fiol, to T. też był głodny i się nie najdał. Franio jest malutki i jeszcze nie wszystko się uregulowało... dlatego nie miałam mm. gdybym miała to może bym dała... a tak nie kusiło a po jakimś czasie T. zaczął ekspresowo przeskakiwać centyle...
a jak poza tym? jak sobie radzicie? jak Staś? nadal tylko o wózek zazdrosny?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 09:41   #678
agatkaa1
Zakorzenienie

u mnie też pogoda barowa, najchętniej cały dzień w łózku bym spędziła ...

Ciociami trzymam mocno i życzę Ci jednak tego psikusa...

dwakolory i jak tam?? Tż przeczytał list?Współczuję rachunku...

Edytte o matko TY już na wylocie jaki wózek masz??

Zeberka TY to jesteś niesamowita, a tekst dyrektora niezły

Kocurku TY wiesz

Kucyk za wyniki!! Współczuję wczorajszego dnia

O jeny dziewczynki jakiego ja mam lenia dziś
Melduję że wczoraj poszła 3cia pralka z ciuszkami a jeszcze minimum ze 2 będą....
No i zakupiliśmy kołyskę ale miałam stracha jak ją braliśmy....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2014-08-26 o 09:46
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 09:45   #679
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Barbie A ten łuk da się zawiesić nad łóżeczkiem? A co do pluszaków to sama nakupowałam dla S. a on je nosi i rozrzuca po pokoju, zbytnio go nie interesują

Koocur My mieliśmy kurtkę i grube ocieplane spodnie A kombinezony podobno fajne i dobre jakościowo są w Coccodrillo

Zeberko Teściowa nam pomaga

No właśnie się zastanawiam czy kombinezon czy kurtka i ciepłe spodnie. Popatrzę na Coccodrillo. U nas pewnie będzie wychodzenie co chwile na ogórdek...

Ja miśków nie lubię, zbieracze kurzu.

Pani jak się czujesz??

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 09:57   #680
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Kucyk kiedy wyniki wczorajszych badan beda?

Cytat:
Hello
Witam sie w 15 tc.
cudownie!!! uwazaj na siebie kochana

Cytat:
Tez bym sie zdenerwowała! chyba czeka go powazna rozmowa z mama

Cytat:

spała ci po 5 godzin? mój na początku góra 3 godziny przesypiał, teraz z godziny się cieszę bo rzadko się zdarza
Barbi - nie, nie spała - nigdy tyle ciagiem w dzien nie spała, chodziło mi o to, ze kiedys po 2h czuwania potrzebowała chociaz chwili drzemki, a teraz potrafi wytrzymac bez snu w ciagu dnia nawet 5 godzin. Generalnie u nas pobudka jest 6-7rano, potem ok. 10 jest 40minut drzemki, potem bawimy sie do ok. 13, zasypia na ok. 1,5h i potem zazwyczaj od 15 juz nie spi do kapieli, która robimy po 20 i ok. 21 zasypia, no i w nocy to wiadomo roznie juz bywa.

p.s. u nas zyrafka robi aktulnie furore, bez niej ani rusz

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
u mnie też pogoda barowa, najchętniej cały dzień w łózku bym spędziła
Agatko to spedzaj dzien w łózku, teraz mozesz sobie na to pozwolic!! wiec korzystaj! Pochwal sie jaka kołyske kupiliscie! no i super ze przygotowania ida do przodu

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2014-08-26 o 09:59
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:06   #681
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

tż przeczytał list?
właśnie wysłałam tż po ferelkę
Nie wiem. Nic się dalej nie odzywa, list lezy na stole w kuchni.
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

tłumaczy się jakoś sensownie?!
Dopiero w pracy otworzyłam rachunek więc jeszcze z synem nie rozmawiałam. Wiem że kilka razy wysyłał sms takie droższe po jakieś kody do gier. Ale to tylko kilka razy mi o tym mówił. Więc albo wysyłał dużo więcej bez mojej zgody, albo wysyłał sms typu "będziesz otrzymywał 3 sms tygodniowo, każdy po np 10 zł". Oblukam telefon jak wrócę do domu i z nim poważnie pogadam. Mały gówniarz , zbankrutuję przez niego!
Cytat:

dwakolory i jak tam?? Tż przeczytał list?Współczuję rachunku...
Z tż to tak jak pisałam, nie wiem. A rachunek.... porażka. Kupa kasy!

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2014-08-26, 10:06   #682
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witam się z rana. Naliczyłam już 10 ruchów z rana, więc jest ok . Może to wszystko zaczyna dla Was robić się śmieszne, że tak przeżywam i już nie raz panikowałam z tego powodu, ale mnie to doprowadza na skraj wytrzymałości psychicznej. Wczoraj oczywiście się popłakałam i tak jakoś zasnęłam.
Cytat:

Hello

Milego dnia laseczki

za tygodnie. Dobrze, że się nic Ci nie stało. Mnie ostatnio prześladują też dziwne sny: pogrzeby dzieci, poród, krew, to że urodziłam i zapomniałam o dziecku itp.

Cytat:

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

No to brawo za 15 tydzień. Pięknie kochana
Może nie zdawał sobie sprawy, że tyle to kosztuje? Ja kiedyś też dałam się w robić w SMS-a niby za 1 zł który w rzeczywistości kosztował 30 zł nie wspomnę, że jestem ofiarą własnej głupoty i Pobieraczka. Na szczęście nie zapłaciłam. Wstyd mi za to, ale teraz przynajmniej nauczyłam się i wszystkie regulaminy czytam i wiem że nie ma nic za darmo.
Cytat:

to ty jeszcze nie masz torby spakowanej
jaki wózek?
Nie mam, bo wydaje mi się że mam czas. Ostatnio łapią mnie jednak skurcze i brzuch mi opadł ( wszyscy mi o tym mówią) i zaczynam się bać. Niby wszystko jest tylko trzeba włożyć do torby. Nawet przed wyjazdem pokazałam TŻ co gdzie leży jakby coś się działo.

Co do wózka mam Implast Bolder Ecoline SD fioletowo niebieski. Ma swoje wady - jest ciężki ale też nie jest kiepski - ma wszystkie funkcje na których mi zależało i co najważniejsze nie jest wcale zniszczony wygląda jak nowy.

Stary 2014-08-26, 10:17   #683
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez bym sie zdenerwowała! chyba czeka go powazna rozmowa z mama
Sama nie wiem jak z nim rozmawiać. Z jednej strony kazałabym zapłacić mu to ze skarbonki. A z drugiej strony tak mi go szkoda bo zbiera na rower i teraz na urodziny dostał trochę kasy i już nazbierał. Szkoda mi mu tego zabierać. Ale musi ponieść karę. Nie wiem czy dać mu ostatnią szansę i nastraszyć go że następnym razem zabiorę ze skarboki, i do tego np jakaś kara na gry komputerowe.... Sama nie wiem.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Może nie zdawał sobie sprawy, że tyle to kosztuje? Ja kiedyś też dałam się w robić w SMS-a niby za 1 zł który w rzeczywistości kosztował 30 zł nie wspomnę, że jestem ofiarą własnej głupoty i Pobieraczka. Na szczęście nie zapłaciłam. Wstyd mi za to, ale teraz przynajmniej nauczyłam się i wszystkie regulaminy czytam i wiem że nie ma nic za darmo.
On jeszcze chyba nie bardzo jeszcze ma poczucie wartości pieniądza. Starałam się zawsze żeby nic mu nie brakowało i to pewnie dlatego nie bardzo wie czy 30 zł to duzo czy mało. Nie wie ile trzeba pracować żeby zapłacić taki rachunek. Głupie to strasznie. Bo z jednej strony trzebaby było nauczyć go wartości pieniędzy i nie dawać kasy np na słodycze, bo mama nie ma. A z drugiej strony mam takie głupie poczucie że go krzywdzę nie zapewniając mu wszystkiego (w miarę swoich możliwości oczywiście). I dlatego dostaje do szkoły np codziennie po 5 zł na hamburgera i picie. Może to za dużo, ale szkoda mi żeby inne dzieci miały a on nie. I może nie powinien miec tyle ciuchów, gier i oryginalnych butów. Ale inne dzieci mają i nie chcę żeby czuł sie gorszy. Dylematy rodzicielstwa. .. Sama nie wiem jak powinnam postępować. Mam go jednego i nie wiadomo jak się życie ułozy i czy będę mieć jeszcze dzieci i nie chcę mu niczego odmawiać. A z drugiej strony chcę wychować go na mądrego człowieka... Trudne jest być rodzicem

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Witam się z rana. Naliczyłam już 10 ruchów z rana, więc jest ok . Może to wszystko zaczyna dla Was robić się śmieszne, że tak przeżywam i już nie raz panikowałam z tego powodu, ale mnie to doprowadza na skraj wytrzymałości psychicznej. Wczoraj oczywiście się popłakałam i tak jakoś zasnęłam.
Dobrze że już dziś czujesz ruchy . Ten strach jest naturalny. Ja na samą myśl zajścia w ciążę truchleję ze strachu, a co dopiero byłoby dalej.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2014-08-26, 10:20   #684
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Dziewczyny dziękuję za wszystkie słowa wsparcia nie wiem co bym bez Was zrobiła . Wiem że jestem marudna i już pewnie macie tego dość. Przepraszam .

Dwakolory bardzo mocno trzymam za Was kciuki, żeby się udało . Jak bardzo mi to wszystko przypomina mój związek tylko u nas to chyba jest po równo z winą. Tak sobie myślę, że on jednak nadal Cię bardzo kocha tylko gdzieś się zagubił w związku, może zrobił się wygodny i uparciuch z niego straszny.

Stary 2014-08-26, 10:38   #685
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
to nie jest typowy pluszak, takowych nie kupuje. to pozytywka. bardzo chciałam coś takiego żeby na spacery do wózka lub do samochodu. poza tym ma intensywne kolory więc mam nadzieję, że będzie przyciągała jego wzrok.
z tego co pamiętam u Kubka się sprawdziła.
Łuk da się jak najbardziej zawiesić nad łóżeczkiem. u nas właśnie wisi bo nie mamy jeszcze karuzeli.
Cytat:
poka poka
Cytat:
Barbi - nie, nie spała - nigdy tyle ciagiem w dzien nie spała, chodziło mi o to, ze kiedys po 2h czuwania potrzebowała chociaz chwili drzemki, a teraz potrafi wytrzymac bez snu w ciagu dnia nawet 5 godzin. Generalnie u nas pobudka jest 6-7rano, potem ok. 10 jest 40minut drzemki, potem bawimy sie do ok. 13, zasypia na ok. 1,5h i potem zazwyczaj od 15 juz nie spi do kapieli, która robimy po 20 i ok. 21 zasypia, no i w nocy to wiadomo roznie juz bywa.

p.s. u nas zyrafka robi aktulnie furore, bez niej ani rusz
to tak jak u nas ze spanie, od czasu do czasu przytnie jeszcze jakiegoś 5 minutowego komara
mam nadzieję, że u nas żyrafka też się sprawdzi
Cytat:
Co do wózka mam Implast Bolder Ecoline SD fioletowo niebieski. Ma swoje wady - jest ciężki ale też nie jest kiepski - ma wszystkie funkcje na których mi zależało i co najważniejsze nie jest wcale zniszczony wygląda jak nowy.
wygooglowałam, wygląda fajnie. super, że jesteś zadowolona.

moje Słonko śpi już ponad 1,5 godziny. szok. chyba go ta pogoda rozłożyła. ale w tym czasie udało mi się rozwiesić pranie, umyć lodówkę, uporządkować ubranka w schowku (w niedzielę dostałam kilka kartonowych pudeł ciuszków, muszę je tylko jeszcze opisać wiekowo), wyciągnąć swoje zimowe ubrania (prawie w nic się nie mieszczę ), zjeść zupę i napisać tego posta! wow! a on dalej śpi
Stary 2014-08-26, 10:38   #686
iza243
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Witam. Przepraszam, że nie cytuję, ale nie jestem na bieżąco. Nie mam dostępu do kompa od soboty jestem u rodziców, wracam do domu w czwartek.

Co do humoru to znowu mam zjazd formy. Ogarnia mnie przeraźliwy
strach przed wszystkim- porodem, tym czy będzie dobrze jak będzie?
Teraz nie mogę zasnąć i wiercę się z boku na bok, bo mały od wieczora praktycznie nie kopie i w głowie już układają się chore myśli....
9 miesiąc już tak blisko
Cytat:
Hej

Kucyku kciuki za wyniki.

Kocurku aleś Ty sliczna.

Biedna Helenka

Mam nadzieje że będzie ten"psikus"
Cytat:

Cytat:
Ciociami,
ogromne kciuki za malenka...

Hello

Milego dnia laseczki

Kurcze jak upadłaś może na wszelki wypadek podjedz do lekarza?
Cytat:
Będzie dobrze
Cytat:
Nie wiem. Nic się dalej nie odzywa, list lezy na stole w kuchni.

Dopiero w pracy otworzyłam rachunek więc jeszcze z synem nie rozmawiałam. Wiem że kilka razy wysyłał sms takie droższe po jakieś kody do gier. Ale to tylko kilka razy mi o tym mówił. Więc albo wysyłał dużo więcej bez mojej zgody, albo wysyłał sms typu "będziesz otrzymywał 3 sms tygodniowo, każdy po np 10 zł". Oblukam telefon jak wrócę do domu i z nim poważnie pogadam. Mały gówniarz , zbankrutuję przez niego!

Z tż to tak jak pisałam, nie wiem. A rachunek.... porażka. Kupa kasy!
Ja bym chyba kazała zapłacić ze swojej skarbonki.Powinien się nauczyć konsekwencji.Ale ja się nie znam bo nie mam tak dużego dziecka.

Czekam aż tż wstanie po nocce i ide po wyniki małego.

Dziś ma zacząć przychodzić teść żeby się mały z nim oswajał jak pójde do pracy(bo mały się go troche boi).Jak bede chodzić do pracy to teść bedzie z nim około 2 h dziennie,ale nie zostawie dziecka z kimś kogo się boi,temu teść musi przychodzić na"oswojenie".

U nas ostatnio nocki super od 18:30-19:30 pierwsza pobudka jest dopiero o 4:30 je mleko i następna pobudka 0 7.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:39   #687
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Sama nie wiem jak z nim rozmawiać. Z jednej strony kazałabym zapłacić mu to ze skarbonki. A z drugiej strony tak mi go szkoda bo zbiera na rower i teraz na urodziny dostał trochę kasy i już nazbierał. Szkoda mi mu tego zabierać. Ale musi ponieść karę. Nie wiem czy dać mu ostatnią szansę i nastraszyć go że następnym razem zabiorę ze sskarboki.
On jeszcze chyba nie bardzo jeszcze ma poczucie wartości pieniądza. Starałam się zawsze żeby nic mu nie brakowało i to pewnie dlatego nie bardzo wie czy 30 zł to duzo czy mało. Nie wie ile trzeba pracować żeby zapłacić taki rachunek. Głupie to strasznie. Bo z jednej strony trzebaby było nauczyć go wartości pieniędzy i nie dawać kasy np na słodycze, bo mama nie ma. A z drugiej strony mam takie głupie poczucie że go krzywdzę nie zapewniając mu wszystkiego (w miarę swoich możliwości oczywiście). I dlatego dostaje do szkoły np codziennie po 5 zł na hamburgera i picie. Może to za dużo, ale szkoda mi żeby inne dzieci miały a on nie. I może nie powinien miec tyle ciuchów, gier i oryginalnych butów. Ale inne dzieci mają i nie chcę żeby czuł sie gorszy. Dylematy rodzicielstwa. .. Sama nie wiem jak powinnam postępować. Mam go jednego i nie wiadomo jak się życie ułozy i czy będę mieć jeszcze dzieci i nie chcę mu niczego odmawiać. A z drugiej strony chcę wychować go na mądrego człowieka... Trudne jest być rodzicem[COLOR="Silver"]

Nie wiem co Ci doradzić. Myślę że powinnaś na przyszłość zablokować sms-y premium. A co do kary to rozmowa i później jakaś kara. Może połowa rachunku rozłożona w ratach?Mam młodszego syna, ale już zaczynam doświadczać presji społeczeństwa, reklam np. ubranka najlepiej z Supermenem, Spidermen, Angri Birds. Sok, czy zabawka taka, bo ten albo tamten ma w przedszkolu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 10:51   #688
agatkaa1
Zakorzenienie

Edytte wózek superowy! Piękny! i fajnie że Ci się podoba, a widzisz nastawiałaś się na NIE a tu takie miłe zaskoczenie SUPER!
Ten strach jest normalny! U mnie jest to samo mimo że nie piszę o tym....ale im bliżej porodu tym bardziej się boję jak to wszystko będzie, mam obawy jak sobie poradzę, jak dam radę....mnie przeraża to widmo że mam zostać w szpitalu kilka dni....w sumie jakby nie było to sama, wiadomo Tż będzie przyjeżdżał (jednak kawałek jest) i nie umiem sobie tego wyobrazić....a na samą myśl mam łzy w oczach

A kołyska taka ale chyba ją przemalujemy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kołyska.jpg (42,3 KB, 30 załadowań)

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:05   #689
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziś ma zacząć przychodzić teść żeby się mały z nim oswajał jak pójde do pracy(bo mały się go troche boi).Jak bede chodzić do pracy to teść bedzie z nim około 2 h dziennie,ale nie zostawie dziecka z kimś kogo się boi,temu teść musi przychodzić na"oswojenie".
U nas ostatnio nocki super od 18:30-19:30 pierwsza pobudka jest dopiero o 4:30 je mleko i następna pobudka 0 7.
za nocki. mam nadzieje, że Domiś się oswoi.
Cytat:
w jasnym wnętrzu, a chyba takie planujecie, ciemna też może ładnie wyglądać
Stary 2014-08-26, 11:08   #690
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Edytte wózek superowy! Piękny! i fajnie że Ci się podoba, a widzisz nastawiałaś się na NIE a tu takie miłe zaskoczenie SUPER!
Ten strach jest normalny! U mnie jest to samo mimo że nie piszę o tym....ale im bliżej porodu tym bardziej się boję jak to wszystko będzie, mam obawy jak sobie poradzę, jak dam radę....mnie przeraża to widmo że mam zostać w szpitalu kilka dni....w sumie jakby nie było to sama, wiadomo Tż będzie przyjeżdżał (jednak kawałek jest) i nie umiem sobie tego wyobrazić....a na samą myśl mam łzy w oczach

Śliczna

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości