|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Zimno zimno a chlopa nie ma żeby grzał. 😁
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47859220]
Czy u Was też jest tak zimno? Ja siedzę pod kocem i zaczęłam dogrzewać piecem pokój Artka i łazienkę. A jutro chyba zainstaluję śpiworek w wózku, Artek ma wiecznie zmarznięte nóżki :/[/QUOTE] u nas też zimno, Krzyś na co rusz zimne rączki. na nóżki nakładam mu skarpetki a na to półśpiochy więc nie mam jak mu sprawdzać ciepłoty, ale jak przewijam pieluszkę to ma ciepłe. ja już zaczynam rozglądać się za farelką do podgrzewania powietrza. tż chciał już dziś puścić ogrzewanie na grzejniki, ale na razie go powstrzymałam. i chyba trzeba już zimowe ciuchy odkopywać. ciekawe czy w coś się zmieszczę ![]() ale szczerze cieszę się na myśl o nadchodzącej jesieni i zimie. przynajmniej tż będzie więcej w domu i przy Krzysiu będzie mnie odciążał. teraz jest cały czas masa roboty na podwórku i choćby chciał to nie ma jak mi pomóc. Krzyś dopiero niedawno zasnął, już dawno tak długo nie siedział. dwakolory mam nadzieję, że Twój tż oprzytomnieje.
|
#663 |
|
Konto usunięte
|
Artek ma skarpetki i na to pełne butki, a stópki ma zimne :/
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Perse My w sumie już dogrzewamy, bo zimno i nie chce żeby się chłopaki pochorowały.
Barbie Ja wiem, że taki Maluszek je dłużej, ale dziś np na wieczorne karmienie zaczeliśmy o 21.40, najpierw jedna pierś potem druga, o 23.20 nie wytrzymałam i podałam MM, zasnął od razu po wypiciu 50 ml.. O ile w ciągu dnia przystawiam go często to w nocy brakuje mi już siły i padam ze zmęczenia. Podejrzewam, że się nie najada, bo kiedyś w młodości miałam wypadek i ranę szarpaną sutka, teraz ta pierś jest ''inna'' mniejsza, sutek wklęsły i wydaje mi się, że jest mniej mleka |
|
|
|
#665 | |||
|
Zakorzenienie
|
tekst XXIV części
![]() to moje dziecko dostało dzisiaj pierwszy raz boskie jedzenie- ale nie chciało go jeść..... Cytat:
![]() teraz moje nastawienie jest takie, ze chciałabym aby Mama już tu u nas czekała jak ze szpitala będziemy wracać- ale Mama nie chce do mnie przyjechać...(ona czuje się jakaś "zagubiona" u nas i ja to widzę przy każdej jej wizycie), wiem, że jak tylko będę chciała to Kasia może być u moich Rodziców jak długo będzie taka potrzeba(ale z kolei mnie jest trudno to przełknąć, że miałabym ją odesłać do Dziadków...), zawsze też mogę pojechać z Tosią tam... mam nadzieję, że Tz-et będzie miała opiekę ze szpitala a potem od rodzinnego a od października urlop- bo jeszcze nie wykorzystał i rozpisaliśmy jego wolne na październik liczę, że teraz będzie inaczej bo ciągle Tz-etowi wypominam jak było przy Kasi (chociaż wiem, że to nie jego wina, że musiał ciągle u Teściowej siedzieć) a on sam też wie, że jeżeli nie dostanę od niego tyle wsparcia i pomocy ile potrzebuję to raz, że będzie mu to wypominane do końca życia a dwa, że o dalszej prokreacjo może zapomnieć ![]() Cytat:
faktycznie- albo musze zrobić zakupy już teraz albo chociaż na spokojnie listę zakupów w kilku egzemplarzach (jak nie Tz-et to siostra )poduchę mam- i tez nie wyobrażam sobie karmienia bez poduchy, właśnie dopakowałam rogala do szpitalnych rzeczy pani- chyba się pionizuję , w razie czego będziecie mnie "ustawiać"ostatnio była u nas siostrzenica Tz-eta (ta od zupy pieczarkowej i krowiego mleka serwowanych półrocznemu dziecku) mówię jej, że jeszcze nie rodzę bo okna mam brudne, firanki nie poprane i lampy nie umyte - do tego kurz za szafami a Tz-et na razie ma robotę i nie ma czasu sprzątać więc usłyszałam, że posprzątam jak się dziecko urodzi jak dałam do zrozumienia, że musze mieć wysprzątane przed porodem to usłyszałam 'No tak, bo będą ciągle Was odwiedzać goście" wyjaśniłam, że będziemy sprzątać aby było czysto jak dziecko do domu wróci a gości przez 2 miesiące nie przewidujemy.... no i jestem zołza w rodzinie Tz-ea ale nie przejmuję się tymCytat:
piękne kotki dwa na spacerze ![]() kucyku- mam nadzieję, że wyniki wyjdą ok Perse- zimno, Tz-et przepala w piecu pani- za chwilę będziesz mieć drugi trymestr ![]() wszystko będzie ok tylko nie dźwigaj Torresa ciekawa jestem Twoich wrażeń - dla mnie ta ciąża z Tosią jest zupełnie inna niż z Kasią, każdego dnia nie mogę się nadziwić, że zupełnie inaczej się czuję i całkowicie inaczej czuję ruchy (po prostu je czuję ) i widzę ciągle "latający" brzuch.. Kasia odzywała się kopniakiem raz na kilka godzin...) dwakolory- bardzo "delikatny" ten list, widać pełen miłości, mam nadzieję, że adresat to dostrzeże jojla- a co do paciorkowca - leczę, mam maść i globulki - w sobotę wizyta i ponownie wynik rena- też dzisiaj byłam w pracy i poczułam klimat ![]() poszłam poinformować dyrektora, że na chwilę obecną chciałabym wrócić po wykorzystaniu podstawowego urlopu macierzyńskiego uśmiałam się bo dyrektor, na którego czekałam, przywitał mnie jak wszedł do sekretariatu słowami" O proszę, jak pani dobrze wygląda a ten rower co stoi pod szkołą- to pani na nim przyjechała?" ![]() fioluś- jak ogarniasz? pomaga Ci ktoś? Stasiu nie robi krzywdy Frankowi? dziewczyny, którą żyrafkę sophie polecacie? ("figurkę", gryzaczek?) - dobrze podglądnęłam, że jest kilka? Lucy- co u Was?
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-08-26 o 00:03 |
|||
|
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Przepraszam, że nie cytuję, ale nie jestem na bieżąco. Nie mam dostępu do kompa od soboty jestem u rodziców, wracam do domu w czwartek.
Nie pisałam, ale mam już w końcu wózek i o dziwo bardzo mi się podoba. Co do humoru to znowu mam zjazd formy. Ogarnia mnie przeraźliwy strach przed wszystkim- porodem, tym czy będzie dobrze jak będzie? Teraz nie mogę zasnąć i wiercę się z boku na bok, bo mały od wieczora praktycznie nie kopie i w głowie już układają się chore myśli.... Z dobrych informacji melduje, że dzisiaj zaczęłam 9 miesiąc. Trochę mnie to przeraża. Po powrocie zabieram się za pakowanie torby.
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Jutro tj. wtorek od godziny 8.00 zaczyna sie operacja Helenki. Bedzie trwala tak do godziny 14-15. Prosze o kciuki i modlitwe. Wiecie tak mnie rozwaliła ta sytuacja z malenką, że z Tż postanowilismy że nie bedziemy miec dzieci. Chyba że Bóg zrobi nam psikusa. Dwakolory sytuacja z tż cieżka ale mam nadzieje ze facet zmadrzeje. Kucyku kciuki za wyniki. Nie pamietam co komu. Przepraszam. Witam nowe aniołkowe mamy. Kocurku aleś Ty sliczna. Perse u nas tez zimno i dzis caly dzien padalo. Szybko ta jesien przyszla. Przytulam mocno wszystkich.
Aniołki 7 lipiec 2012(8tc) 2 maj 2013(30tc) Edytowane przez ciociami Czas edycji: 2014-08-26 o 00:29 Powód: . |
|
|
|
#668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Tobie życzę tego psikusa. ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Kurcze nie zasnę chyba. Mały ruszył się ze dwa razy tak słabo i cisza. Oszaleję chyba szybciej jak urodzeń
|
|
#669 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47859220]
Czy u Was też jest tak zimno? Ja siedzę pod kocem i zaczęłam dogrzewać piecem pokój Artka i łazienkę. A jutro chyba zainstaluję śpiworek w wózku, Artek ma wiecznie zmarznięte nóżki :/[/QUOTE] Zimno jest strasznie. kto to widział w sierpniu taką temperturę Cytat:
Co do tż to zobaczymy. Narazie bez zmian Ciociami- kciuki zaciśnięte!!!!!!!!!!!
|
|
|
#670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz jakieś linki? Ja dzisiaj jadę do empiku bo jakieś wiersze dla dzieci. Bo narazie sama rymy układam Cytat:
ehhh Mamy rekord : 7 godzin snu i 30 minut wpatrywania się w karuzele ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciociami,
ogromne kciuki za malenka... Hello Witam sie w 15 tc. Glupie sny jednak dzis mialam, oczywiscie widmo krwi itd... Brr. To chyba przez wczorajszy upadek bo polecialam ze schodow ale amortyzowalam sie rekami I tylko one mnie bolaly.jednak co sobie wytlumaczysz za dnia, to psychicznie moze wykonczyc w nocy:/ Milego dnia laseczki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#672 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mi dziś przyszedł rachunek za telefon syna i .... 565,04 zł ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
Pięknie kochana
|
|
|
#673 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Barbi, Perse co do zimnych łapek i nóżek, to moja też ma wiecznie zimne, ale kark ma ciepły więc zimno jej nie jest. Podejrzewam, że odziedziczyła po mnie fatalne krążenie, bo ja też mam wiecznie zimne kończyny. Barbi u nas w kwestii zabaw to mamy praktycznie identycznie wymagajace te nasze dzieci, tym bardziej ze moja E. potrafi nie spac juz w ciagu dnia ciagiem przez 5 godzin i czasami brakuje mi pomysłów czym ja zajac. Kucyk współczuje wczorajszych przezyc. Oby badania wyszły ok! Cytat:
Cytat:
![]() Ciociami jestes pewna swojej decyzji? ja bym chyba nie umiała tak zrezygnowac.. U nas dzisiaj noc z serii bonusowej: 3 pobudki
|
|||
|
|
|
#674 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47859647]Artek ma skarpetki i na to pełne butki, a stópki ma zimne :/[/QUOTE]
u nas dziś tż poszedł rozpalać w piecu Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jaki wózek? Cytat:
![]() Cytat:
właśnie wysłałam tż po ferelkę Cytat:
dla mnie wymata tomik wierszy z mojego dzieciństwa "Pojedziemy w cudny kraj...", ale chyba go już nie ma w sprzedaży łuk http://allegro.pl/tiny-love-luk-z-za...510836992.html żyrafka http://allegro.pl/sophie-de-vulli-gr...502222910.html (Zeberko pytałaś o żyrafkę) biedronka http://allegro.pl/cloud-b-przytulank...483790028.html kucyk nie wiem o jaką biedronkę pytałaś, bo ja chodzi o książkę to ta jest przepiękna http://aros.pl/ksiazka/biedronka ciekawe jak przypadnie do gustu dla mojej Buby ![]() Cytat:
![]() kucyk jak znajdziesz jakiś fajny tomik wierszy to się podziel tytułem ![]() Cytat:
u ciebie zbliża się granica, pewnie stad te sny Cytat:
![]() Cytat:
mój na początku góra 3 godziny przesypiał, teraz z godziny się cieszę bo rzadko się zdarza
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Komu kawki, komu mięty a komu czerwonej herbaty?
![]() U nas dziś tylko jedno jedzenie nocne. Przy śniadaniu awantura jak zwykle...idą nam 3 górne i Marcel je co drugi posiłek ![]() Ide wstawić krupniczek i mielone z parowaru na drugie ![]() Perse jaki śpiworek pasuje do naszego powozu? Bo ja nie kupiłam w zeszłym roku i teraz musze. No i do dziewczyn mam pytanie. Jakie kombinezony polecacie na zime? Czy lepsza będzie kurtka?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie A ten łuk da się zawiesić nad łóżeczkiem? A co do pluszaków to sama nakupowałam dla S. a on je nosi i rozrzuca po pokoju, zbytnio go nie interesują
![]() Koocur My mieliśmy kurtkę i grube ocieplane spodnie Zeberko Teściowa nam pomaga |
|
|
|
#677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() phi. lepsza zdrowa zołza, niż znerwicowana matka-gospodyni. kciukuję. i za psikusa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
głowa pracuje poza nami... ![]() tłumaczy się jakoś sensownie?! Fiol, to T. też był głodny i się nie najdał. Franio jest malutki i jeszcze nie wszystko się uregulowało... dlatego nie miałam mm. gdybym miała to może bym dała... a tak nie kusiło a po jakimś czasie T. zaczął ekspresowo przeskakiwać centyle...a jak poza tym? jak sobie radzicie? jak Staś? nadal tylko o wózek zazdrosny?
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Ciociami trzymam mocno i życzę Ci jednak tego psikusa... dwakolory i jak tam?? Tż przeczytał list?Współczuję rachunku... Edytte o matko TY już na wylocie jaki wózek masz??Zeberka TY to jesteś niesamowita, a tekst dyrektora niezły Kocurku TY wiesz Kucyk za wyniki!! Współczuję wczorajszego dnia O jeny dziewczynki jakiego ja mam lenia dziś Melduję że wczoraj poszła 3cia pralka z ciuszkami a jeszcze minimum ze 2 będą....No i zakupiliśmy kołyskę ale miałam stracha jak ją braliśmy....
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-08-26 o 09:46 |
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie się zastanawiam czy kombinezon czy kurtka i ciepłe spodnie. Popatrzę na Coccodrillo. U nas pewnie będzie wychodzenie co chwile na ogórdek... Ja miśków nie lubię, zbieracze kurzu. Pani jak się czujesz?? |
|
|
|
|
#680 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cudownie!!! uwazaj na siebie kochana Cytat:
![]() Cytat:
p.s. u nas zyrafka robi aktulnie furore, bez niej ani rusz ![]() Cytat:
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-08-26 o 09:59 |
||||
|
|
|
#681 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem. Nic się dalej nie odzywa, list lezy na stole w kuchni.
Dopiero w pracy otworzyłam rachunek więc jeszcze z synem nie rozmawiałam. Wiem że kilka razy wysyłał sms takie droższe po jakieś kody do gier. Ale to tylko kilka razy mi o tym mówił. Więc albo wysyłał dużo więcej bez mojej zgody, albo wysyłał sms typu "będziesz otrzymywał 3 sms tygodniowo, każdy po np 10 zł". Oblukam telefon jak wrócę do domu i z nim poważnie pogadam. Mały gówniarz Z tż to tak jak pisałam, nie wiem. A rachunek.... porażka. Kupa kasy!
|
|
#682 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana. Naliczyłam już 10 ruchów z rana, więc jest ok
Cytat:
za tygodnie. Dobrze, że się nic Ci nie stało. Mnie ostatnio prześladują też dziwne sny: pogrzeby dzieci, poród, krew, to że urodziłam i zapomniałam o dziecku itp.Cytat:
Nie mam, bo wydaje mi się że mam czas. Ostatnio łapią mnie jednak skurcze i brzuch mi opadł ( wszyscy mi o tym mówią) i zaczynam się bać. Niby wszystko jest tylko trzeba włożyć do torby. Nawet przed wyjazdem pokazałam TŻ co gdzie leży jakby coś się działo. Co do wózka mam Implast Bolder Ecoline SD fioletowo niebieski. Ma swoje wady - jest ciężki ale też nie jest kiepski - ma wszystkie funkcje na których mi zależało i co najważniejsze nie jest wcale zniszczony wygląda jak nowy.
|
|
#683 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Sama nie wiem jak z nim rozmawiać. Z jednej strony kazałabym zapłacić mu to ze skarbonki. A z drugiej strony tak mi go szkoda bo zbiera na rower i teraz na urodziny dostał trochę kasy i już nazbierał. Szkoda mi mu tego zabierać. Ale musi ponieść karę. Nie wiem czy dać mu ostatnią szansę i nastraszyć go że następnym razem zabiorę ze skarboki, i do tego np jakaś kara na gry komputerowe.... Sama nie wiem.
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję za wszystkie słowa wsparcia nie wiem co bym bez Was zrobiła
. Dwakolory bardzo mocno trzymam za Was kciuki, żeby się udało
|
#685 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co pamiętam u Kubka się sprawdziła. Łuk da się jak najbardziej zawiesić nad łóżeczkiem. u nas właśnie wisi bo nie mamy jeszcze karuzeli. poka poka Cytat:
mam nadzieję, że u nas żyrafka też się sprawdzi Cytat:
moje Słonko śpi już ponad 1,5 godziny. szok. chyba go ta pogoda rozłożyła. ale w tym czasie udało mi się rozwiesić pranie, umyć lodówkę, uporządkować ubranka w schowku (w niedzielę dostałam kilka kartonowych pudeł ciuszków, muszę je tylko jeszcze opisać wiekowo), wyciągnąć swoje zimowe ubrania (prawie w nic się nie mieszczę
|
|
#686 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje że będzie ten"psikus" Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Będzie dobrze Cytat:
Czekam aż tż wstanie po nocce i ide po wyniki małego. Dziś ma zacząć przychodzić teść żeby się mały z nim oswajał jak pójde do pracy(bo mały się go troche boi).Jak bede chodzić do pracy to teść bedzie z nim około 2 h dziennie,ale nie zostawie dziecka z kimś kogo się boi,temu teść musi przychodzić na"oswojenie". U nas ostatnio nocki super od 18:30-19:30 pierwsza pobudka jest dopiero o 4:30 je mleko i następna pobudka 0 7.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Edytte wózek superowy! Piękny!
SUPER! Ten strach jest normalny! U mnie jest to samo mimo że nie piszę o tym....ale im bliżej porodu tym bardziej się boję jak to wszystko będzie, mam obawy jak sobie poradzę, jak dam radę....mnie przeraża to widmo że mam zostać w szpitalu kilka dni....w sumie jakby nie było to sama, wiadomo Tż będzie przyjeżdżał (jednak kawałek jest) i nie umiem sobie tego wyobrazić....a na samą myśl mam łzy w oczach ![]() A kołyska taka ale chyba ją przemalujemy
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za nocki. mam nadzieje, że Domiś się oswoi.w jasnym wnętrzu, a chyba takie planujecie, ciemna też może ładnie wyglądać
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.

I polecam jeszcze poduszke-rogal do karmienia. Dla mnie była i nadal jest niezastapiona, a po cc niesamowiecie ułatwia przystawianie dziecka. Co by tu nie mówić - teraz wszystko w Twoich rękach i głowie. Trzymam kciuki aby teraz było przede wszytskim spokojniej, abyś znalazła w sobie siłę i nie dała sobie innym włazić Ci na głowę, w chwilach gdy Ty i Malutka będziecie najbardziej potrzebowały spokoju. Jestes teraz bogatrza o własne doswiadczenia i wierze, ze bedzie dobrze 

"Biedronka" jest przepiękna
ehhh 

głowa pracuje poza nami...