|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Cytat:
granat i ogólnie niebieski, w tym też błękity. Szarości też. Fioletowy też. Z jasnych lubię łososiowy, pudrowy róż. Za to wcale nie rajcuje mnie koralowy. Z zieleniami też u mnie krucho, zieloną mam chyba tylko bluzę dresową
|
|
|
|
|
#4682 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobry pomysł. Albo podpowiedzcie z czym zjeść pieczone nóżki i skrzydełka? Byleby to nie były ziemniaki.... |
|
|
|
|
#4684 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4685 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale zamiast ziemniaków mogą być jakieś kluski np. gnocchi masz do tego mięsa jakiś sos? bo to istotne przy wyborze dodatków
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Komplikatorka
|
zjadłabym kluski śląskie
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Frytki to też ziemniaki
![]() ![]() Cytat:
Klusków to mi się nie chce robić. Zanim ugotowałabym na nie ziemniaki (a najpierw je kupiła), ostudziła, przegniotła i zrobiła to byłaby kolacja;p;p;p I TŻ umarłby z głodu;p;p Chociaż faktycznie, pojadłabym sobie klusków ![]() Chyba będzie po prostu z kalafiorem. Przynajmniej zdrowo. Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2014-08-26 o 11:40 |
|
|
|
|
#4688 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dziewczyny z wątku obiadowego polecały mi te z Lidla i z Almy, brat mojego Tż, szef kuchni z prawdziwego zdarzenia też mówił, że czasem kupuje do domu gotowe bo mu się nie chce bawić ale nie spytałam z jakiej firmy ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- też bym zjadła ale mój Tż nie lubi a dla siebie samej mi się nie chce robić ![]() i jeszcze szare kluchy z kapustą bym zjadła ![]() ale mam gastrofazę dziś
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to w ogole to bym sobie kartacze zjadła
![]() Szukam pomysłu na coś z mięsa mielonego inne niż kotlety, klopsy, spagetti lub lasagne. Macie jakiś pomysł? Alma nijak nie po drodze, a do Lidla na pewno TŻ będzie jechał. Tylko wtedy o sosie jakimś trzeba pomyśleć. W sumie w razie co mam pieczeniowy z torebki ![]() co to są szare kluchy? |
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4691 |
|
Komplikatorka
|
Kash mój też nie lubi, więc chyba kupię sobie na wynos i zjem w domku
Tż ma drugie zmiany, więc nie będzie marudził że fuj obiad
|
#4692 |
|
Konto usunięte
|
kluski robione z surowych potartych ziemniaków, chyba to taka regionalna wielkopolska potrawa
![]() http://figowesmaki.blox.pl/2012/07/Szare-kluski.html |
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4694 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://mojemaleprzyjemnosci.blox.pl/...membertem.html Uwielbiamy go z TZ, sprawdza sie tez super na zimno na kanapki. Moja babacia robi cos a la szare kluchy, ale nazywa sie to przecieraki Takie szare sa wlasnie, pyyycha
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ja lubię neutralne kolory - biele, beże, szarości... ![]() Dziś idziemy ze znajomymi na sushi do 77 sushi - koleżanka chodzi tam czasem jako tajemniczy klient i potem dostaje bon do wykorzystania
|
|
|
|
#4698 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- albo wiem! zapiekanka pasterska http://przezszybe.blox.pl/2011/11/Za...pasterska.html mój Tż za nią przepada |
|
|
|
|
#4699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyjątkowo ciepło. Dzień dobry. My sie szykujemy do schabowych, na razie kawke pije
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja mam kolorowo w szafie, ale najbardziej lubię szary, granatowy, czerwony i czarny. Ostatnio też się przestawiłam na Kindla i jestem bardzo zadowolona. My najbliższe wesele mamy 4 października u mojej bliskiej koleżanki na drugim końcu Polski ![]() My też w tym roku lecimy na Kos do Mastichari. Jeszcze 2,5 tygodnia. Już się nie mogę doczekać. Dagunia a jest już finałowy odcinek??
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
ijaa, super było, efekty widziałaś
![]() Kash, raaaany, współczuję, nie dość że pogoda koszmarna, zwlekłaś się tak wcześnie, a to wszystko na nic... Dagunia, Ty mi tu nie ogłaszaj takich rzeczy! za 11 dni mój ślub! Blondi, a ciastka owsiane - bananowe zje? Bo mam banalny przepis, a są pyszne ![]() Miss Saeki, ja robię z mielonego jeszcze albo zapiekankę warzywną (z bakłażanem, cukinią, marchewką, pomidorami, selerem naciowym - o maaatko aż mi ślinka cieknie, już wiem co zrobię w najbliższym czasie!) albo klopsiki z ziołami, do tego sos pomidorowy i makaron ![]() Ja się dzisiaj koszmarnie nie wyspałam, zażądalam rano kawy do łóżka, inaczej bym nie dała rady wstać ![]() Ale wczoraj był miły wieczór, więc rekompensata jest ![]() Wstaliśmy wcześne, bo pojechaliśmy odstawić moje auto do mechanika, przy okazji mieliśmy chwilę czasu i zakupiliśmy wino na wesele Potem TŻ mnie odwiózł do pracy i siedzę, chociaż oko mi leci, bo pogoda fatalna.Wczoraj zaliczony dentysta, przymiarka, a potem przyjaciółka wpadła do nas na chwilkę ![]() Jutro fryzjer, kosmetyczka i chyba pojedziemy do mojego dziadka kończyć naprawiać felgi. Witam nowe |
|
|
|
#4702 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kash - my właśnie kończymy serię 1 i ja czytałam książki więc tylko TŻtowi spoileruję kiedy się pyta 'ten chyba też długo nie pożyje, co?' zdradziłam mu 5 kluczowych bohaterów którzy jeszcze żyją bo o to prosił W jednym z wcześniejszych postów przypomniałaś mi o True Detective (nigdy nie lubiłam Matthew jako napakowanego blondyna, ale od kiedy zagrał w witaj w klubie zmieniłam zdanie! Wszystkim serialomaniaczkom polecam mało znany (jeszcze!) serial który moim zdaniem ma szansę powtórzyć sukces nowego Sherlocka, a mianowicie The Peaky Blinders (o weteranach wojennych którzy po 1 wojnie światowej zakładają gang w Birmingham)
Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2014-08-26 o 13:47 |
|
|
|
|
#4703 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dotka no i jak ta przymiarka? co nic nie opowiadasz! ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
i opinie książka ma bardzo dobre, może kiedyś się skuszę co do Matthew to miałam to samo, szczególnie przestałam go lubić za role w głupich komediach romantycznych ALE w TD to jest mistrzostwo, chapeau bas! my oglądaliśmy niestety w odwrotnej kolejności-najpierw TD a dopiero potem DBC i żałuję bo trochę czułam się rozczarowana, w filmie zagrał super ale ta jego postać była zbyt płytko przedstawiona moim zdaniem, za to w Detektywie jego postać jest dopracowana w każdym szczególe i fajnie kontrastuje z postacią graną przez Woody'ego Harrelsona (którego z kolei uwielbiam od zawsze )
|
||
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
No toż mówię, że super!
![]() Naprawdę, wszystko jest ekstra, baaardzo się bałam, że będzie źle leżeć, że mi się już nie będzie podobać, że schudłam, ale i tak mogę grubo wyglądać, że kolor będzie niedobry. No wszystkiego się bałam! A leży perfekcyjnie, na dodatek dzięki dopasowaniu, zrzuceniu kg, dość sporo wyciąga mnie w górę. Mam 170 cm wzrostu, buty 9cm, ale sukienka robi robotę
|
|
|
|
#4705 |
|
Konto usunięte
|
Rise kurcze zaintrygowałaś mnie tym Peaky Blinders, chyba się nim bardziej zainteresuję
Dotka to super, że super |
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki krój wybrałaś?
|
|
|
|
|
#4707 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe103908.html Zje! Dawaj
|
|
|
#4708 | ||||
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Cytat:
5 sezon nadrabiam - jestem na 7 odcinku Cytat:
Cytat:
Koniecznie musisz nam pokazać fotkę ze ślubu, będę się ślinić do sukni
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba robi mi się jęczmień
mam lekką grudkę na dolnej powiece a w jej wnętrzu takiego "pryszcza" Muszę kupić jakąś maść w aptece żeby się to przed ślubem nie rozhulało w coś poważnego
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
mój sposób na udka i pałki: zawiązuję rękaw z jednej strony wrzucam mięsko, pokrojoną marchewkę, cebulę, czosek, czasem paprykę. potem zasypuję przyprawami: sól, zioła prowansalskie, majeranek, czasem bazylię, paprykę słodką (wolę to niż pieprz), parę kropel cytryny, trochę oliwy, czasem ziemniaki zamykam i majtam tym aż się wszystko wymiesza. wkładam na noc do lodówki. rano wyciągam, nakłuwam. Piekę około pół godziny w niecałych 200 stopniach potem to otwieram aby się przypiekło i znów na 15 minut zamykam. Jak ktoś nie chce ziemniaków to można zrobić inaczej. zapiec bez ziemniaków, ugotować ryż/kaszę a z tłuszczu i warzyw zrobić sos
można też to jeść bez niczego. dla mnie całe udko oraz sałatka z kapusty piekińskiej może za obiad służyc![]() udka sa dobre bo tanie. w jednym sklepie: udka niecałe 5 zł za kilo a pierś ponad 16.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

Ale i tak wybralam sie na obchod moich ulubionych charity shopow i upolowalam: sukienke, bluzke, tunike, 3 pary nowych balerinek i okulary przeciwsloneczne

piję drugą
ale średnio pomaga 
ale zamiast ziemniaków mogą być jakieś kluski np. gnocchi 

13.03.2008
mam lekką grudkę na dolnej powiece a w jej wnętrzu takiego "pryszcza"