|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Winna przestępstw na włosach? Czyli....
Nie wiem czy to przestępstwo, ale dzisiaj ostatecznie po roku chodzenia wokół tematu ciachnęłam swoje długie włosy na krótko, mocno wycieniowany bob, króciutki, o ile to jeszcze bob. Zupełnie nie mam pojęcia po latach latania z długimi włosami jak taką fryzurę utrwalać aby trzymała kształt po myciu
lepsza pianka, lakier, jakiś sprej stylizujący, macie może jakieś pomysły Włosy mam cienkie, ale gęste i podatne na układanie.Włosów zrobiło się nagle jakoś dużo, wyglądają zdrowo w końcu więc chyba to nie było przestępstwo jednak
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-08-26 o 01:32 |
|
|
|
|
#452 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#453 |
|
Konto usunięte
|
z drugiej strony to też nie jest fajne, gdy ktoś rozpoczyna olejowanie włosów, jest brany za wariata (bo jak to tak, olej na włosy?). sama nie cierpię chodzić z olejem na głowie, więc czasem dolewam go trochę do kąpieli i zanurzam włosy, a w tym czasie wykonuję inne czynności
całe ciało nawilżone i nie trzeba straszyć tłustą głową
|
|
|
|
|
#454 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem co wy macie z tym wstydem chodzenia z naolejowanymi włosami. Kto się was wystraszy? Rodzice? Pies? Kot? Facet? Mąż? Pani Wiesia z warzywniaka?
|
|
|
|
|
#455 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, co ty masz z tym, ze nie rozumiesz, ze ktos moze czuc sie niekomfortowo z olejem na wlosach.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#456 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ceikawe co bedzie jak jedna z druga będzie obłożnie chora i ktoś będzie jej musiał podcierać tyłek, to dopiero straszne i niekomfortowe.
|
|
|
|
|
|
#457 |
|
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4786415 8]Ceikawe co bedzie jak jedna z druga będzie obłożnie chora i ktoś będzie jej musiał podcierać tyłek, to dopiero straszne i niekomfortowe.
[/QUOTE]A nie jest straszne i niekomfortowe? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#458 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#459 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4786467 1]no jest, ale chyba w jakiś stopniu nie do przeżycia, skoro olej na głowie to dramat życia.[/QUOTE]
Ja z olejem się czuje brudna Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie to, że olejowanie jest niekomfortowe to główny argument jego przeciwniczek i jak dla mnie wyjątkowo nietrafiony, ponieważ większość zabiegów, które robimy, aby ładnie wyglądać jest niekomfortowa. Robienie peelingów kwasowych i łuszczenie się tygodniami jest przyjemne? A pocenie się na siłowni, a depilowanie nóg depilatorem? Naprawdę olejowanie włosów to coś gorszego?
![]() Poza tym mnie się wydaje, że dużo dziewczyn ma dziwną wizję olejowania. Oleju kładzie się max pół łyżki i zaczyna od końców włosów, skóra głowy pozostaje olejem nietknięta, włosy co najmniej 5 cm od nasady również. Można spokojnie zrobić ciasny koczek i nie będzie tego widać. Olej wybieramy lekki (np. z orzechów laskowych), który jest niezbyt tłusty (naprawdę nie jak rzepakowy z kuchni, albo oliwa z oliwek), niektóre oleje wchłaniają się do matu, włosy wyglądają raczej na wilgotne niż tłuste, w dodatku pachną (orzechami, kokosem), a nie śmierdzą "przetłuszczeniem". Jeśli ktoś położy sobie na włosy olej i wygląda, jakby miał włosy przetłuszczone i cały czas czuje ten olej na włosach to znaczy że zrobił to ŹLE i tyle. Coś jak z soczewkami kontaktowymi - są osoby które twierdzą, że soczewki są niewygodne, ale ja twierdzę, że po prostu źle je założyły, albo mają nieodpowiednie ![]() Bardziej niekomfortowo czułabym się chodząc z porozdwajanymi końcówkami, łupieżem, albo trądzikiem przykrytym tapetą... a wiele osób tak chodzi bez cienia poczucia dyskomfortu
Edytowane przez valerianella Czas edycji: 2014-08-26 o 12:13 |
|
|
|
|
#461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie zależy co masz na myśli mówiąc "do ludzi". No na uczelnię albo do pracy bym tak nie poszła, bo czasem w ciągu dnia trzeba uczesanie poprawić, a wtedy olej się może przemieścić bliżej nasady włosów i choć pewnie i tak nie wyglądałoby to na "nieumycie" to jednak bym się zastanawiała. Ale do warzywniaka, do apteki, na basen? No problemo
|
|
|
|
|
#463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wychodzę z brudnymi włosami, brudna twarzą czy 2 dniowym mejkapem, wiec tym bardziej nie wyjdę z olejem na głowie Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się Edytą. Naolejowane włosy nie są "brudne". Albo inaczej - są równie "brudne", co nogi posmarowane balsamem albo oliwką. Po prostu tak jak nie smaruje się nóg, żeby została na nich warstwa tłuszczu, tak samo nie kładzie się oleju na włosy żeby z nich kapało
![]() Chociaż mój facet twierdzi, że on nie wyszedłby na ulice z kremem gdziekolwiek na ciele, bo czułby się brudny i nie rozumie, że ja mogę chodzić z makijażem...
|
|
|
|
|
#466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Raczkowanie
|
Pisałam parę postów wyżej jak wyglądają...
Cytat:
A tak to raczej nie. Piszę oczywiście ze swojej perspektywy. Ja mam generalnie i z natury dużo suchego sianka i nawet odżywki i maski muszę wybierać zawsze te maksymalnie tłuste, żeby włosy się wygładziły i nawilżyły. Nie ma takiej opcji, żeby łyżka, albo mniej oleju od ucha w dół je przetłuściła, no nie ma ![]() |
|
|
|
|
|
#468 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#469 |
|
Raczkowanie
|
Nie każdy krem się wchłania i nie każdy olej się nie wchłania
![]() U mnie na przykład masełka z Organique się nie wchłaniają, jak się posmaruję na wieczór muszę je rano zmyć, niektóre inne kremy również. Olej kokosowy moje włosy "wypijają" niemal do suchości, myję włosy bo bo skóra głowy tego potrzebuje, włosy w sumie średnio
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Moje włosy z olejem nie wyglądają na brudne. Nakładam olej tylko od ucha, związuję w niski koczek - mam ciemne włosy i naprawdę nic nie widać. No ale ok, wyglądam na brudasa. Na menela w ogóle.
|
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#472 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
|
#473 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#474 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Poza tym to ja mam się dobrze czuć, a nie moje włosy, więc skoro mi przeszkadza chodzenie z olejem na głowie poza domem, nawet gdy idę tylko do tesco, to nie zamierzam się na siłę zmuszać.
|
|
|
#475 |
|
Konto usunięte
|
ee no zależy od koloru włosów. na czarnych to nie wygląda źle ale mój jasny blond wygląda jakbym nie myła od miesiąca.
|
|
|
|
|
#476 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam szopę na głowie - mam cienkie i wysokoporowate włosy, ale kręcone i o dużej objętości
Po zaolejowaniu zmieniają się w typowy oklap - prostują się i widać, że jest ich mniej. Poza tym są w kolorze pomiędzy brązem, a blondem i widać sporą różnicę w kolorze przed i po nałożeniu. Nigdy nie wychodzę w oleju na światło dziennie... podobnie jak nie wyszłabym w maseczce na twarzy
Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2014-08-26 o 14:35 |
|
|
|
|
#477 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#479 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, to wszystko zależy od włosów, oleju i sposobu nakładania. Ja olej dodaje do odżywki albo na mokro i to widać. W rozpuszczonych z olejem nie wyjde a w swiązanych mam mokre strąki. Nie i koniec, nie ma się co kłócić, niektóre dziewczyny nie wyjdą w dresie, bez makijażu, bez zrobionych paznokci, w niewyprosotowanych włosach i to tylko ich sprawa.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#480 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-08-27 o 01:38 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

lepsza pianka, lakier, jakiś sprej stylizujący, macie może jakieś pomysły
Włosy mam cienkie, ale gęste i podatne na układanie.Włosów zrobiło się nagle jakoś dużo, wyglądają zdrowo w końcu więc chyba to nie było przestępstwo jednak