Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz. 7 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-26, 13:16   #3991
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
cholerka!!!
wstałam dziś o 8 bo mieli mi przywieźć meble, w sumie tylko 2 komody i witrynę, bo szafa ma opóźnienie, ale i tak byłoby za pięknie, bo w końcu dopiero 7tygodni (!!!!!!) czekamy... no i jedna z tych komód do odesłania, bo na rogu obtarta... normalnie szlag mnie trafi!!!!!i od razu wydało mi się to podejrzane, bo miały być do składania, a one w całości no i mam... jeszcze się zbieram, żeby do nich zadzwonić i kogoś opieprzyć, tylko nie chcę się denerwować...

Latte miałaś na mnie poczekać
Skąd ja to znam. My czekamy na szafę od 20lipca i dziady sobie już w kulki lecą, tak bym rzeczy Tż już wyniosła i komodę miała dla Małej, ale nie, po co, skoro oni tak się śpieszą

Madzia Ja sama ledwo nałożę, zazwyczaj Tż tez to robi

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:17   #3992
201610121609
Konto usunięte

Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 ...

Mówiłam, ze jestem nieprzytomna zdjęcie grilla tostera bo tam juz sie nie udało dodać w edycji ...

ImageUploadedByWizaz Forum1409051844.542651.jpg

No i to jest z tefala i fajne sa bo je sprzedawałam tego naszego nie moge znalezc ale to jest to samo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez 201610121609
Czas edycji: 2014-08-26 o 13:18
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:18   #3993
carolciuska
Zadomowienie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Ja tez nie do zycia....
Lodowke chciala umyc.

A tak z innej beczki, to prosze o rade, ktory?
Burza mozgow zawsze spoko. Pomozecie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (113,4 KB, 68 załadowań)
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:20   #3994
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Ja tez nie do zycia....

Lodowke chciala umyc.

Z lewej jak dla mnie bo w tym z prawej by mnie wkurzaly te rogi materiału z przodu

Stary 2014-08-26, 13:22   #3995
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Mówiłam, ze jestem nieprzytomna zdjęcie grilla tostera bo tam juz sie nie udało dodać w edycji ...

Załącznik 5773779

No o taki mi chodzi tylko gora jeat ruchoma nie wiem jaknto wytłumaczyć wiec wstawię foto :p

http://i.testfreaks.com/images/produ...r.33383600.jpg
Stary 2014-08-26, 13:27   #3996
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
No o taki mi chodzi tylko gora jeat ruchoma nie wiem jaknto wytłumaczyć wiec wstawię foto :p

http://i.testfreaks.com/images/produ...r.33383600.jpg

No to tam podobnie wlasnie tylko, ze wysokość jest regulowana na zawiasach a u Ciebie płytą wiem, ze te co pojawiają sie w lidlu sa dobre i cenowo fajniej niz te tefale i bosche np my dostaliśmy od teściów ale pewnie gdyby nie to to bym brała ten w lidlu silver crest czy jakos tak

Stary 2014-08-26, 13:28   #3997
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
W piatek mala wczoraj wazyla 2430 g mysle ze do wyjscia przekroczy 2,5 kg
super
Cytat:
Napisane przez 88madziuszka88 Pokaż wiadomość
Nałożyć skarpetki bez męża... to dopiero wyzwanie....
ha,ja wczoraj getry wciągałam na tyłek a moj Tz "ja nie wiem jak ty to robisz z tym wielkim brzuchem"
ale mi nie tyle przeszkadza brzuch co ból pachwin

Dziewczyny wy o jedzeniu to zrobilam sobie jajecznicę z cebulką w ogole kochama JAJA

Dziewczyny pomocy,mam pytanie o pielęgnacje pupy maluszka
generalnie nie chce uzywac tylko tych chusteczek nawilzajacych, tylko w domu normalnie uzywac wody gotowanej.Moje pytanie czym mam wytrzec tą pupę na mokro?gąbką?czy wacikami(płatkami) takimi duzymi dla niemowląt?
a na sucho czym?tez wacikami,chusteczkami czy czym? nie ogarniam

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:29   #3998
nmartyna
Zadomowienie

elffirka Wszystkiego najlepszego!!!! spełnienia marzeń, ślicznego, zdrowego i grzecznego bobaska, szybkiego i lajtowego porodu i w ogóle cudownego życia

NATALUSIA14 świetny kocyk
Uwielbiam minky i też mam jeden taki gruby koc na zimę z tego materiału.

agnes 20 Ślicznie Malutka przybiera na wadze! Do piątku niewiele zostało... Pewnie już duża i silna dziewczynka z niej

małaPaulina z tym snem to może być różnie, bo znam dziewczyny, które po karmieniu piersią wyglądały jak patyczaki, a wcześniej miały trochę ciałka... Kurczę, mam nadzieję, że moja Mała oszczędzi mamuśkę i nie wyssie ze mnie wszystkich kg

carolciuska kryzys pewnie od pogody
A lodówkę też muszę umyć, bo moja "kochana" szwagierka włożyła sobie do naszej lodówki arbuza z jakiś tydzień temu i dzisiaj cała lodówka w soku z arbuza, podłoga pod lodówka też się klei od tego dziadostwa wywaliłam to, bo przecież ona się nie ruszy

Paulina Darek ty to masz przeboje z tymi meblami... tylko na takich

U mnie też pogoda do
Miałam leżeć cały dzień, ale nic z tego nie wyszło... zupa buraczakowa się gotuje, odkurzone już, podłogi umyte, Małż zamontował nową lampę w korytarzu... A teraz jeszcze muszę poszukać poszewki na poduszkę dla Leny i chyba jakąś drzemkę sobie zrobię...
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:29   #3999
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
No to tam podobnie wlasnie tylko, ze wysokość jest regulowana na zawiasach a u Ciebie płytą wiem, ze te co pojawiają sie w lidlu sa dobre i cenowo fajniej niz te tefale i bosche np my dostaliśmy od teściów ale pewnie gdyby nie to to bym brała ten w lidlu silver crest czy jakos tak

A zobacze i bede polować na te lidla bo firme silver crest bardzo lubie. No i u nas nie ma problemu ze zwrostami jak cos sie dzieje.
Stary 2014-08-26, 13:38   #4000
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
cholerka!!!
wstałam dziś o 8 bo mieli mi przywieźć meble, w sumie tylko 2 komody i witrynę, bo szafa ma opóźnienie, ale i tak byłoby za pięknie, bo w końcu dopiero 7tygodni (!!!!!!) czekamy... no i jedna z tych komód do odesłania, bo na rogu obtarta... normalnie szlag mnie trafi!!!!!i od razu wydało mi się to podejrzane, bo miały być do składania, a one w całości no i mam... jeszcze się zbieram, żeby do nich zadzwonić i kogoś opieprzyć, tylko nie chcę się denerwować...

Latte miałaś na mnie poczekać
Czekam na Ciebie do czwartku wtedy też mam wynik gbs.

Pospalam troszkę, a teraz się zabieram za obiadek ; schabiki, kapusta zasmażana i ziemniaczki
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:41   #4001
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Jeny jak mnie boli to biodro... a w sumie największy ból mnie łapie w połowie prawego pośladka... wczoraj aż się poryczałam... Małż mnie musi podnosić z łóżka i przekręcać... Wymasował to i natarł trochę spirytusem i całą noc wygrzewałam i dalej boli... Jak pójdę w piątek do ginka to mu powiem że niech te swoje odpowiedzi sobie w d... wsadzi... Tak ma być i już... A guzik, nie może tak boleć, żeby człowiek z bólu ryczał, tym bardziej że boli ponad tydzień już... Eh... To ponarzekałam... Idę dalej spać...
Też to mam, choć nie tak nasilone jak w pierwszej ciąży. Poprzednio utrzymywał mi się ten ból jeszcze po porodzie przez kilka dobrych tygodni. Wstawanie w nocy z obolałym kroczem i tym nieznośnym bólem pachwiny, pośladka i biodra to była masakra

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
My 17 lat razem i 6 po ślubie,też drugie dziecko i też lubię jak czasem przytuli,ale na szczęście nie muszą się dopraszać, bo sam jest z tych przytulaśnych i całuśnych,więc sam mnie często ,,dopada"Wczoraj mnie rozczulił-leżałam sobie wieczorem w sypialni przeglądając forum, on był w drugim pokoju i gral na x-boxie,nagle przyszedł, stanął w drzwiach i się przygląda, pytam go co się stało,a ten do mnie:,,myślałem,że płakałaś", okazało się, że w grze były jakieś dźwięki podobne do płaczu kobiety i się mój kochany przejął
Jeszcze lepszy staż Mój też jest czuły w stosunku do mnie, ale ja to bym chciała wrócić do czasów "chodzenia" żeby nie puszczał mojej ręki i nie wypuszczał z ramion chciałabym cały dzień przeleżeć wtulona w jego ramiona Wiem że tak się nie da, obowiązki jakieś człowiek przecież ma, a do tego trzeba przecież też trochę od siebie odetchnąć, ale czuję taką straszną potrzebę zaopiekowania się mną

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47861021]
Macie tak, że pobolewa ale skurczów brak? Ja czuję tylko taki tłumiący ból, nie za silny, ale nic się nie spina... W II trymestrze miałam częstsze twardnienia... [/QUOTE]
Też tak mam, ale u mnie to efekt zaparć

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Melduje się po szyjka ponoć malutka, dziś nie urodze, ale zauważyla, że brzuch się obniżył. Malutka przeslodka, rasie trzymała przy buzi na wiewioreczke zupełnie jak mamusia. Główka juz nisko. Także chyba czas zacząć 3xS
Dziękuję za kciuki ja też trzymam za dzisiejsze wizytujące
Szybko poszło Gratulacje udanej wizyty, wdrażaj 3xS

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
W ogóle to znó jest nieswoja,senna,jeść nie bardzo chce,ja osiwiejęDziś ją zarejestruję do laryngologa
Oj współczucia, oby to nie były uszka tylko jakaś mała infekcja do szybkiego wyleczenia. Przy chorobie dziecka człowiek jest tak bezradny

Cytat:
Burza mozgów zawsze spoko. Pomozecie?
Mi z kolei bardziej się podoba ten drugi, ale pierwszy ze względu na możliwość zapięcia chyba praktyczniejszy

Elffirka wszystkiego najlepszego, zdrowia da ciebie i maleństwa i szybkiego porodu

Agnes20 super że Lenka tak przybiera, trzymam kciuki żeby w piątek udało się już wrócić do domu
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:43   #4002
Aliszcze
Zakorzenienie

carolciuska, oba są fajne, ale lepszy wydaję mi się ten po lewej, ja też jakoś nie jestem przekonana co do praktyczności tych rogów, ale nie miałam nigdy takiego okrycia wiec nie wiem.

Paulina, co do pupy. Ja przemywałam zwykłym wacikiem nasączonym wodą przegotowaną (potem uświadomiłam sobie, że po kiego grzyba musi być przegotowana, wiec potem zwykłą letnią wodę z kranu używałam ), a następnie pupę osuszałam kolejnym wacikiem. Ja nigdy nie kupiłam wacików dla niemowląt, uważałam to za zbędny wydatek, używałam zwykłym. Gąbki nie stosowałam, przeczytałam gdzieś, że taka wilgotna gąbka to siedlisko bakterii. Oczywiście, jak dziecko ubrudzi się po pachy to już czyszczenie wacikiem jest trochę wymagające i wtedy chusteczki używałam lub pod kran

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:45   #4003
aa2
Zakorzenienie

jejaaa ale senny dzisaj dzien, a tu robota w domu czeka ....

i zabierzcie mi gar z fasola bo chodz ei wyjadam ciagle hehe-tego mi trzeba było
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:48   #4004
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
W piatek mala wczoraj wazyla 2430 g mysle ze do wyjscia przekroczy 2,5 kg
klask i: pięknie przybiera na wadze

Cytat:
Napisane przez 88madziuszka88 Pokaż wiadomość
Nałożyć skarpetki bez męża... to dopiero wyzwanie....
hehe skąd ja to znam :P teraz rano muszę sobie jakoś sama radzić bo mój śpi po nockach :P co się przy tym nasapię to już moje :P

Nie mam pomysłu na obiad, ba nawet nie mam zakupów zrobionych z czego ten obiad miałby powstać Po porodzie mój Mąż będzie gotował - ciekawa jestem co będziemy jeść :P

U nas dzisiaj od rana leje i leje... ledwo dzisiaj kurtkę zapięłam na moim brzucholku, ale i tak jestem dumna, że sie udało wszyscy mówią, że brzuszek jak na 9 miesiąc jest malutki - nawet sam lekarz to powiedział...

13 dni i ujrzymy to nasze Szczęście wiecie puki nie zobaczę Milenki to jakoś nie uwierzę, że to już :P

boli mnie cały prawy bok i żebra mam tak skopane...normalnie zakwasy na brzuchu. Dzisiaj Mila bawiła się moim pępkiem...pojawiał się i znikał :P
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:48   #4005
Asia19x
Zakorzenienie

Carolcia zdecydowanie ten z lewej
Właśnie przyszedł mój sweter o podobnym kroju i jestem zachwycona

Asia super ten toster! Mnie się grill marzy albo patelnia grillowa.

Boli mnie podbrzusze Ledwo do łóżka dotarłam, położyłam się i minęło. Ech.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-26, 13:50   #4006
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez nie do zycia....
Lodowke chciala umyc.

Jak dl mnie to pierwszy ladniejszy
Malapaulina podziwiam cie ze masz zamiar nie uzywac chusteczek. Ja szczerze sobie tego nie wyobrazam.mala jak budzi sie ze snu wsciekla i glodna to naprawde wyzwaniem jest zmienic takiemu wierzgajacemu dziecku szybko pampersa, a i tak czesto konczy sie na tym ze mala wsadza noge w kupe,albo osikuje przescieradlo bo ma takie wyczucie ze sika akurat wtedy gdy sie podklada druga pieluszke.jakbym miala szukac jeszcze cieplej wody i bawic sie z wacikami itp. To mala z tej zlosci wydrapala by sobie oczy. No ale to moze ja mam tylko takie niecierpliwe dziecko
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:50   #4007
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
jejaaa ale senny dzisaj dzien, a tu robota w domu czeka ....

i zabierzcie mi gar z fasola bo chodz ei wyjadam ciagle hehe-tego mi trzeba było
Pożarłabym cały!
Ja już po obiadku, była surówka z pekińskiej, sosik i ziemniaczki. Ukochane danie Tż, jak widzi ten sos to aż się trzęsie

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-26, 13:52   #4008
małaPaulina
Wtajemniczenie

Aliszcze w sumie fakt,nie wiem czemu napisalam ze chodzi mi o wodę gotowaną nawet na SR mowila babka o zwyklej cieplej wodzie cos mi sie pomylilo no wlasnie ja tez kupilam zwykle najtansze platki kosmetyczne takie co uzywam dla siebie
dzieki
agnes na SR odradzali nam te chusteczki,w sensie zeby nie korzystac z nich non stop,a jak bedzie,wyjdzie w praniu mam zakupione i zwykle waciki kosmetyczne i dwie paczki chusteczek nawilzajacych z netto na szczescie nie są drogie

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-08-26 o 13:56
Stary 2014-08-26, 13:53   #4009
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dl mnie to pierwszy ladniejszy
Malapaulina podziwiam cie ze masz zamiar nie uzywac chusteczek. Ja szczerze sobie tego nie wyobrazam.mala jak budzi sie ze snu wsciekla i glodna to naprawde wyzwaniem jest zmienic takiemu wierzgajacemu dziecku szybko pampersa, a i tak czesto konczy sie na tym ze mala wsadza noge w kupe,albo osikuje przescieradlo bo ma takie wyczucie ze sika akurat wtedy gdy sie podklada druga pieluszke.jakbym miala szukac jeszcze cieplej wody i bawic sie z wacikami itp. To mala z tej zlosci wydrapala by sobie oczy. No ale to moze ja mam tylko takie niecierpliwe dziecko
Ja tam też sobie nie wyobrażam, ale spróbuję z wodą i wacikami, koleżanka np. moja w domu tylko tak robi i jest zachwycona Chusteczki bierze na wyjście. Ja chciałabym używać tych Biedronkowych Fitti, bo mają dobry skład, oby małej pasowały
Te waciki takie większe nawet drożej by wyszły. Bo ich mało w paczce za 4zł jest, a wiadomo, ze jednym dupci się nie umyje. Małych sobie nie wyobrażam by używać za malusie.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-26, 14:01   #4010
allckarola
Zadomowienie

Ok ja po obiedzie ;-)
Teraz drzemka i zrobię obiad rodzicom.
Kurcze od rana czyści mnie jak nie wiem i nie wiem czemu ;/
Carola ten pierwszy ładniejszy
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 14:02   #4011
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Aliszcze w sumie fakt,nie wiem czemu napisalam ze chodzi mi o wodę gotowaną nawet na SR mowila babka o zwyklej cieplej wodzie cos mi sie pomylilo no wlasnie ja tez kupilam zwykle najtansze platki kosmetyczne takie co uzywam dla siebie
dzieki
agnes na SR odradzali nam te chusteczki,w sensie zeby nie korzystac z nich non stop,a jak bedzie,wyjdzie w praniu mam zakupione i zwykle waciki kosmetyczne i dwie paczki chusteczek nawilzajacych z netto na szczescie nie są drogie
Paulinko ja też będę używać wody przegotowanej z wacikami. Z bólem serca kupiłam chusteczki nawilżane do szpitala, ale wymagają niech mają. Dużo mi zostało wacikow małych i dużych z gabinetu wiec póki co mam zapas. Mimo wszystko uważam, że chemia jest w tych chusteczkach i lepiej odwlec lub używać sporadycznie. A logistycznie planuje to tak zrobić, że mam pojemnik na mydło i plastikowy i ceramiczny to jak coś dostałam do wózka podgrzewacz będzie sobie woda stała, pyk pyk i na wacik. Codziennie świeżą będę wlewać.
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 14:05   #4012
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Ok ja po obiedzie ;-)
Teraz drzemka i zrobię obiad rodzicom.
Kurcze od rana czyści mnie jak nie wiem i nie wiem czemu ;/
Carola ten pierwszy ładniejszy
Oho! Może na poród?
ja miałam tak w zeszłym tygodniu z rana, dwa dni pod rząd, ale po jednym razie mijało. Może zjadłaś coś nie tak?

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-26, 14:08   #4013
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Oho! Może na poród?
ja miałam tak w zeszłym tygodniu z rana, dwa dni pod rząd, ale po jednym razie mijało. Może zjadłaś coś nie tak?
Nie to jeszcze nie poród ;-) dzisiaj w sumie nie jadlam dużo właśnie aż dziwne coraz mniej jem. I szybko jestem syta. Przejdzie mi ;-) to nic strasznego heh
Oj moglybysmy juz jechać na ta porodowke :p
Stary 2014-08-26, 14:09   #4014
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Ja tam też sobie nie wyobrażam, ale spróbuję z wodą i wacikami, koleżanka np. moja w domu tylko tak robi i jest zachwycona Chusteczki bierze na wyjście. Ja chciałabym używać tych Biedronkowych Fitti, bo mają dobry skład, oby małej pasowały
Te waciki takie większe nawet drożej by wyszły. Bo ich mało w paczce za 4zł jest, a wiadomo, ze jednym dupci się nie umyje. Małych sobie nie wyobrażam by używać za malusie.
Z ta woda to na pewno lepiej dla dziecka, i jak lezy grzecznie i zrobilo tylko siusiu ewentualnie male co nie co to moze sie to udac. Ale moja mala jak narobi w pampersa to czasem ze 4 chusteczki musze zuzyc zeby to jakos ogarnac. Wtedy tak jak ala mowi najlepszy bylby kran z woda ale w nocy to byloby dosc klopotliwe.moze w przyszlosci jak nabiore wprawy w przewijaniu to sprobuje z ta woda,
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 14:09   #4015
małaPaulina
Wtajemniczenie

Asia19x no te z netto tez podobno maja dobry sklad i nie są drogie
a to jakich wacikow zamierzasz uzywac?bo wlasnie te dla dzieci są droższe,a te nasze babskie są wlasnie małe
Latte no wlasnie o tą chemie mi chodzi,ja bym chciala w domu korzystac z wody a na wyjscia te chusteczki z netto

Stary 2014-08-26, 14:09   #4016
elffirka
Rozeznanie

A ja kupiłam chusteczki z Biedronki i jedne te wieksze płatki kosmetyczne... No ale jeszcze nie wiem jak to będzie i co będę używać... Kuzynka Małża brała dziecko bezpośrednio pod kran, nawet jak przyjechali w gości do mojej teściowej to myła syna pod kranem...
Carola mi się bardziej podoba ten po lewej... Bo wydaje mi się że właśnie te rogi nigdy się tak nie ułożą jak na zdjęciu i będą przeszkadzać ale może się mylę bo nie miałam nigdy czegoś takiego na sobie...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 14:14   #4017
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Z ta woda to na pewno lepiej dla dziecka, i jak lezy grzecznie i zrobilo tylko siusiu ewentualnie male co nie co to moze sie to udac. Ale moja mala jak narobi w pampersa to czasem ze 4 chusteczki musze zuzyc zeby to jakos ogarnac. Wtedy tak jak ala mowi najlepszy bylby kran z woda ale w nocy to byloby dosc klopotliwe.moze w przyszlosci jak nabiore wprawy w przewijaniu to sprobuje z ta woda,
No dokładnie tak, jak dzidziuś spokojny to można podziałać Na pewno będę próbować z tą wodą. Ja jeszcze nie kupiłam tych wacików, ale jutro wyślę Tż po nie i po chusteczki, bo jeszcze w domu nie mam. Mam inne, spakowałam do szpitala, ale już pora zrobić zapas do domku

W Biedronce mają cały czas chyba dostępne? W Rossmannie te waciki 6zł kosztują z Babydreama.

Paulinka tak, Netto też ma fajne, jakoś na T się nazywają, ale nie pamiętam Swego czasu dla siebie je kupowałam non stop z mamą.

Karolcia odpocznij sobie, może z nerów Cię pogoniło? Tez tak czasem jest

Przyszła Pani Magister

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 14:17   #4018
allckarola
Zadomowienie

Możliwe ;-) chodź właśnie dzisiaj nie myślę o porodzie mialam zajęcie cały dzień ;-)
Ogólnie drugi dzień mam taki brzuch twardy chodzić ciezko bo ciągnie mnie a wczoraj mialam chyba skurcze ;-) ale położę sie chwilę i zabieram sie za prasowanie
Stary 2014-08-26, 14:18   #4019
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej!
Ekaterina Twój poród wyglądał podobnie jak mój pierwszy - przed 22 odeszły mi wody, ok.3.30 wzięli mnie na porodowke,a przed 6 mała była na świecie.
To widac cos nas łaczy hihi

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47861021]

Katerina no proszę, pierwsza noc po porodzie i przespana Musiałaś być już tymi nieprzespanymi nocami nieźle wykończona Jak się czujesz bez [/QUOTE]

Bez czego ? Ze bez brzucha ?
Brxuch to ja mam teraz taki jaki powunbam miec w 9 miechu z Marika takiej wielkosci a na powaznie to brzuch spadl ale jest teraz taki jaki mialam w ok 4/5 miesiacu. Z tym ze js mialam na serio wielki brzuch

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
To i my sie przywitamy

Ja to na pewno skurcze przegapie i w koncu urodze w domu albo w aucie
Wczoraj co chwile twardnial mi brzuch, do tego plecy bolaly - no ewidentnie skurcze! Ale czekalam na mocny bol a tu nic... raczej bylo to nieprzyjemne.

Od polnocy do 7:30 spalam bez przerwy

Nie martw sie, skurczy tych mocnych nie przegapisz, pisze to ja, ta ktorej nawet brzuch nie twardnial w ciazy

Cytat:
Ekaterina skad ty miałaś tyle wód płodowych? teraz pewnie znowu jestes szczupla a my dalej sie męczymy jak takie wielorybki

Snilo mi sie ze porodzie bylam tak chuda ze spodnie mi z tylka spadały świetny zart
W ogole nie mam zadnych ubran,mowie serio odkad jestem w ciazy nic sobie kupowalam praktycznie... wiele ciuchow mam takich ze nadaja sie tylko do chodzenia po domu... naprawde przydalyby mi sie porządne zakupy:
Wlasnie nie wiadomo skad tyle wod, I szcxupla nie jestem, brzuch opisalam wyzej a dodatkowo cala spuchnueta jeszcze jestem
Cytat:
Oj tak, zgadzam się !

Kasia a jak się czujesz bez brzuszka? Chyba na początku dziwnie, co?
"Mamuniu" Ci się udało, ale mogłaś kląć do woli, nikt by nie skumał
Jeszcze z brzuszkiem, ale czasami przejdzie mi powietrze po jelirach ze mam wrazenie ze jeszcze mala jest w brzuszku

Wiesz ze nawwt nue malam ochoty klnac

Hey

Grstuluje udanych wizyt

My dzis po pierwszym karmieniu z butli , u mnie ciezko z pridukcja niestety I moze to byc spowodowane moimi guzkami. Do tego sutki juz krwawia takze mozluwe ze vedzie butla caly czas... dibrze ze tutaj nie robia problemow jak nie moze sie karmic piersia, nie jest sie najgorsza matka

A wiecie ze te majteczki sa super ja mam takie szorciki, plus dwie dlugie podpaski haha sexi

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 14:21   #4020
DorissiriD
Rozeznanie

Ale mam dziś denny dzień. Uśmiechać mi się nie chce... Trochę mnie tż wkurzył, bo niby dziś wolne ma w pracy a pojechał wypełniać papiery. Mówił, że wróci 10-11, a wrócił 11:30. A ja od rana z wszystkim na głowie, ciotka i dwoje nastolatków i ośmiolatka i moja mała... Dość miałam...
Chociaż ciotka umyła mi naczynia, ogarnęła blaty w kuchni i jeszcze czepiła się okna - umyła je

Cytat:

Dziewczyny pomocy,mam pytanie o pielęgnacje pupy maluszka
generalnie nie chce uzywac tylko tych chusteczek nawilzajacych, tylko w domu normalnie uzywac wody gotowanej.Moje pytanie czym mam wytrzec tą pupę na mokro?gąbką?czy wacikami(płatkami) takimi duzymi dla niemowląt?
a na sucho czym?tez wacikami,chusteczkami czy czym? nie ogarniam
Pupcia mała więc te małe waciki wystarczą na początek. Ja też używałam ręczników kuchennych, papier toaletowy się nie sprawdził, bo za miękki i się rozpadał, ale ręczniki kuchenne do namoczenia, przemycia i wytarcia świetnie się sprawdzają. A przegotowaną wodę to do buźki używałałam jakiś czas, a do pupy letną z kranu.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości