Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-26, 11:01   #781
Roksape
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hej juz po wizycie wszystko w porządku,mała bardzo ruchliwa była wyniki mam nie najgorsze tylko zurawit na mocz mam sobie brać
Wyludzilam zdjęcie malej ale bardzo nie wyraźne...
Ale duża juz jest
O to super ja mam wizytę 2 lub 5 września
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:06   #782
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Ineczka gratuluje wizyty ja mam dzis o 18 i nie moge sie juz doczekac bo mam sporo pytan do lekarza. A co do pogody to potwierdzam bylam na weekend u rodzicow na pomorzu i dzis od rana bylo slonecznie a zdazylam wjechac do wielkopolski i pochmurnie deszczowo i szaro. nic tylko dotrzec do domu i wypic goraca herbatke z miodem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:08   #783
iwona_1987
Zadomowienie

Ja się witam w 23 tc
Dawno nie pisałam, ale staram się czytać na bieżąco. W zeszłym tygodniu mieliśmy połówkowe i z Konrada zrobiła się Zosia Bardzo ruchliwe dziecko, wizyta trwała 45 min żeby można było płeć potwierdzić bo mała nie miała ochoty pokazać co ma między nóżkami. Moja pani gin stwierdziła że rzadko kiedy widzi takie ruchliwe i zarazem uparte dziecko:P
I podobnie jak niektóre z Was, jak powiedziałam mojej babci że podoba nam się imię Zosia, to babcia stwierdziła: "łeeeee brzydko", nosz jak się wkurzyłam...

a pisałyście też o torbach do wózków, ja zamówiłam taką: http://allegro.pl/funkcjonalna-torba...508683307.html czekam właśnie na kuriera.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:33   #784
Basjenia
Zadomowienie

może mam zły dzień może jestem bezpośrednia albo po prostu chamska ale jak ktoś by powiedział że mam nazwać dziecko tak czy inaczej to bym krótko ucieła "urodź swoje i nazwij od mojego won"

boż....co za dzień
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:42   #785
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Hej juz po wizycie wszystko w porządku,mała bardzo ruchliwa była wyniki mam nie najgorsze tylko zurawit na mocz mam sobie brać
Ale duża juz jest
Ja ostatnio dostałam zdjęcie, też nie wyraźne i powiedziałam do męża, że jestem wyrodna matką bo własnego dziecka nie widzę ;( ale popatrzylam trochę i doszukałam się wszystkiego. Wystarczyło spojrzeć i nie pieklic się bo twarzyczke widać
Ja mam wizytę 16go września a 3go wizyta u dentysty

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:47   #786
basiabasia989
Rozeznanie

Inka super, że dobre wieści

Paulinkus
koleżanka ma Filipka bardzo ładny chłopczyk i mówi, że taki agent mały nieznośny. Za to nasza była wychowawczyni (bo było spotkanie po latach ) mówi, że Filipki są świetne chłopaki, takie charakterne cokolwiek to ma znaczyć

Olcia i za Was

Iwona to już nie pierwszy tutaj przypadek gdzie z chłopca robi się dziewczynka ja na genetycznym to raz na prawy raz na lewy boczek bo też był problem żeby małą złapać

Basjenia popieram i chyba tak będę odpowiadać chamsko i bezpośrednio bo mam dość komentarzy dot. imienia, wyglądu itp itd...

A dzisiaj coś chyba wisi w powietrzu, mam ochotę komuś przywalić , tylko jeszcze nie wiem za co i dlaczego... Hormony czy już jesienna deprecha załamka
Stary 2014-08-26, 11:49   #787
Basjenia
Zadomowienie

Basiabasia ja to samo...kupiłam na pocieszenie 3pak knopersow i jak po pierwsztm dostalam zgagi to myslalam ze bede tupac na środku chodnika
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 11:51   #788
19Inka90
Wtajemniczenie

Nie no Ja normalnie widze gdzie buzia,gdzie nosek,raczke tylko poprostu Ja to bym chciala same zdjecia 3d Ogolnie narzekac nie powinnam bo chodze na NFZ a i tak na kazdej wizycie dostaje zdjecia malej

Co do Imion u mnie tesciowa sie burzyla ze Emilia to jeszcze ladnie ale skrot Emilka jest dla niej okropny,pospolity i ona ma nadzieje ze jeszcze nam sie zmieni... Zrobilo mi sie wtedy strasznie przykro,ale zdania nie zmienilismy To Nasze Dziecko

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:52   #789
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Inka super, że dobre wieści

Paulinkus
koleżanka ma Filipka bardzo ładny chłopczyk i mówi, że taki agent mały nieznośny. Za to nasza była wychowawczyni (bo było spotkanie po latach ) mówi, że Filipki są świetne chłopaki, takie charakterne cokolwiek to ma znaczyć

Olcia i za Was

Iwona to już nie pierwszy tutaj przypadek gdzie z chłopca robi się dziewczynka ja na genetycznym to raz na prawy raz na lewy boczek bo też był problem żeby małą złapać

Basjenia popieram i chyba tak będę odpowiadać chamsko i bezpośrednio bo mam dość komentarzy dot. imienia, wyglądu itp itd...

A dzisiaj coś chyba wisi w powietrzu, mam ochotę komuś przywalić , tylko jeszcze nie wiem za co i dlaczego... Hormony czy już jesienna deprecha załamka
U męża w rodzinie jest Filip i dzieciak działa mi nieźle na nerwy.
Ale różne zachowania wynikają z wychowywania dziecka a Jego chyba nie wychowali

Stary 2014-08-26, 11:53   #790
minka26
Wtajemniczenie

dziewczyny, ale wy produkujecie

od dwóch godzin nadrabiam zaległości, tyle tego było, że aż się pogubiłam

ja jutro idę na glukozę, ale jakoś mi się kojarzy, że w pierwszej ciąży nie było strasznie, więc się nie obawiam

wy już szalejecie z zakupami, a ja wszystko praktycznie mam, dlatego chyba tak nie czuję tej ciąży, no pomijając mój wygląd słonicy
Stary 2014-08-26, 11:59   #791
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no Ja normalnie widze gdzie buzia,gdzie nosek,raczke tylko poprostu Ja to bym chciala same zdjecia 3d Ogolnie narzekac nie powinnam bo chodze na NFZ a i tak na kazdej wizycie dostaje zdjecia malej

Co do Imion u mnie tesciowa sie burzyla ze Emilia to jeszcze ladnie ale skrot Emilka jest dla niej okropny,pospolity i ona ma nadzieje ze jeszcze nam sie zmieni... Zrobilo mi sie wtedy strasznie przykro,ale zdania nie zmienilismy To Nasze Dziecko
Ja chodzę na NFZ bo raz mam darmowe badania a dwa lekarz nie olewa mnie i jest zaufany. A co dziwne nie przyjmuje nigdzie prywatnie.
U mnie teściowa nic nie powiedziała o imieniu. Tylko jak powiedziałam w żartach, że może Marcelina nazwę to stwierdziła ze Gabrysia jej się bardziej podoba i już przyzwyczaja się do tej myśli.
Dla mnie Emilka to tak słodko brzmi, a Emilia to tak oficjalnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 11:59   #792
iwona_1987
Zadomowienie

Cytat:

basiabasia989 jak dla mnie to tak naprawdę bez różnicy czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka, bo to nasze pierwsze dziecko, więc najważniejsze żeby zdrowe było... Ale mój mąż się tak bardzo nastawił po poprzedniej wizycie że synuś będzie, że do dzisiaj nie wierzy że będzie inaczej i dalej sądzi że jednak chłopak się urodzi
A ja na wizycie najpierw byłam pół godziny i mała nie miała ochoty się ujawnić, to pani dr zrobiła mi herbatkę słodką, poczęstowała ciasteczkiem i kazała przyjść na jeszcze jedno USG za kilka minut i wtedy to poszło od razu, ledwo głowicę przyłożyła do brzucha i od razu powiedziała że dziewczynka będzie
a poza tym to z małą wszystko ok, waży 350g i wszystkie pomiary ma w normie. Wg USG teraz termin wychodzi na 4 stycznia więc jest nadzieja
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 12:03   #793
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona_1987 Pokaż wiadomość
basiabasia989 jak dla mnie to tak naprawdę bez różnicy czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka, bo to nasze pierwsze dziecko, więc najważniejsze żeby zdrowe było... Ale mój mąż się tak bardzo nastawił po poprzedniej wizycie że synuś będzie, że do dzisiaj nie wierzy że będzie inaczej i dalej sądzi że jednak chłopak się urodzi
A ja na wizycie najpierw byłam pół godziny i mała nie miała ochoty się ujawnić, to pani dr zrobiła mi herbatkę słodką, poczęstowała ciasteczkiem i kazała przyjść na jeszcze jedno USG za kilka minut i wtedy to poszło od razu, ledwo głowicę przyłożyła do brzucha i od razu powiedziała że dziewczynka będzie
a poza tym to z małą wszystko ok, waży 350g i wszystkie pomiary ma w normie. Wg USG teraz termin wychodzi na 4 stycznia więc jest nadzieja

nooo to bedziemy razem rodzić mi ostatnio z usg wyszło 1 stycznia, a dziś w pracy koleżanka mówi, że dziewczyny to lubią się rodzić po terminie a ja bym wolała, żeby moje maleństwo grudniowe było taka moja fanaberia

Edytowane przez basiabasia989
Czas edycji: 2014-08-26 o 12:07
basiabasia989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 12:10   #794
Justyssia87
Rozeznanie

wy tak piszecie, ze z chłopców robią Wam się dziewczynki i ja sie tego zaczełam obawiać, takich typowo chłopiecych rzeczy jeszcze nie wyprałam bo sie boje :P a akurat na osttaniej wizycie lekarz nie sprawdził płci! zagadałam go tymi moimi wszystkimi pytaniami że ogladał nerki moje zamiast płeć,a obiecałam sobie ze ja na tej wizycie potweirdzi ze chłopak to juz zamowie posciel i wypiore te bardziej chłopiece , no i masz a nast wizyta 16go wrzesnia dopiero :/

inka- ile mała waży?

basiabasia-fajnie jak dzieć z grudnia bo szybciej moze isc do przedszkola haha jako 2,5latek a nie 3,5
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 12:10   #795
19Inka90
Wtajemniczenie

Basia tez slyszalam takie poglady ze dziewczynki lubia sie rodzic po terminie ale jak patrzylam teraz na liste sierpniowek to chyba niewiele w tym prawdy

Emilka
Stary 2014-08-26, 12:12   #796
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
nooo to bedziemy razem rodzić mi ostatnio z usg wyszło 1 stycznia, a dziś w pracy koleżanka mówi, że dziewczyny to lubią się rodzić po terminie a ja bym wolała, żeby moje maleństwo grudniowe było taka moja fanaberia
też mam nadzieję że Junior urodzi się jeszcze w grudniu tp mam na 24.12. także jest nadzieja. Oby tylko współpracował
Stary 2014-08-26, 12:15   #797
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
wy tak piszecie, ze z chłopców robią Wam się dziewczynki i ja sie tego zaczełam obawiać, takich typowo chłopiecych rzeczy jeszcze nie wyprałam bo sie boje :P a akurat na osttaniej wizycie lekarz nie sprawdził płci! zagadałam go tymi moimi wszystkimi pytaniami że ogladał nerki moje zamiast płeć,a obiecałam sobie ze ja na tej wizycie potweirdzi ze chłopak to juz zamowie posciel i wypiore te bardziej chłopiece , no i masz a nast wizyta 16go wrzesnia dopiero :/

inka- ile mała waży?

basiabasia-fajnie jak dzieć z grudnia bo szybciej moze isc do przedszkola haha jako 2,5latek a nie 3,5
Justysia Ja tak sie zagadalam o moja grupe krwi,moje lozysko i wyniki badan ze wlasnie zapomnialam dopytac ile dokladnie mala wazy Lekarz powiedzial tylko ze rosnie zdrowo i waga w normie ale ile dokladnie to nie wiem ....

Za to Ja przez 3 tyggodnie przytylam 2kg Czyli jestem juz 7 kg na plusie

Emilka
Stary 2014-08-26, 12:25   #798
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Basia tez slyszalam takie poglady ze dziewczynki lubia sie rodzic po terminie ale jak patrzylam teraz na liste sierpniowek to chyba niewiele w tym prawdy
W moim otoczeniu rodzą się sami chłopcy więc porównania nie mam. Tylko jedna dziewczynka była no urodziła się 11 dni wcześniej niż tp.

To ja tak zagadalam swojego lekarza ostatnio, że dał mi wyniki badań które dla niego były do karty i wyszłam z dwoma kompletami ale wróciłam się i oddałam

Stary 2014-08-26, 12:28   #799
Justyssia87
Rozeznanie

dziewczyny, która kupiła rożek usztywniany kokosowo???? chce kupić rożek ([o synu sie zepsuł) ale chce usztywniany a nie miękki, syn miał jakas gabke chyba a tu pisze ze kokosowo. macie taki bo nie wiem czy zamawiac? i co ew. sadzicie o nim??????????

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 12:52   #800
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
dziewczyny, która kupiła rożek usztywniany kokosowo???? chce kupić rożek ([o synu sie zepsuł) ale chce usztywniany a nie miękki, syn miał jakas gabke chyba a tu pisze ze kokosowo. macie taki bo nie wiem czy zamawiac? i co ew. sadzicie o nim??????????
kokos to takie sztywne coś, wygląda jak takie poplątane żyłki w dotyku nieprzyjemne, ale jest schowane w rożku tak, że dziecko nic nie gryzie grubości mniej więcej 1-1,5 cm, można wyciągnąć z rożka jak się go chce wyprać bo jest w takiej kieszonce z tyłu. Ja mam jeden miękki ale drugi chyba by się przydał z tym usztywnieniem bo boję się tak luźno dziecko trzymać.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Za to Ja przez 3 tyggodnie przytylam 2kg Czyli jestem juz 7 kg na plusie
ja jestem jakieś 6 kg na plusie ale startowałam z jakimiś 3 kg extra i nie podoba mi się to, że robi się ze kluska a do tego jestem wiecznie głodna!
Stary 2014-08-26, 13:04   #801
19Inka90
Wtajemniczenie

Uwaga na mailu zalozylam watek o ktorym byla mowa w sensie kontakty te z was ktore chca to zapraszam do pozostawienia tam nr. tel

Emilka
Stary 2014-08-26, 13:36   #802
Justyssia87
Rozeznanie

basiabasia- ty to jak jakaś sexbomba wyglądasz (zdj mail) laseczka z ciebie, popadam znów w kompleksy musze sobie dziś jakoś twarz naprawić
Stary 2014-08-26, 13:38   #803
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
I jaka piękna pogoda jest w PL! od rana słonko świeci, aż chce się wstawać W Irlandii zaczęła się szara, ponura jesień .
to ja chyba w innej PL jestem u mnie brzydko, buro i pada

Cytat:
obciążenie glukozą robiłyście w którym tygodniu? albo będziecie robić? Bo tak sobie wyzmieniałam terminy, że na glukozę pójdę w 23tc+2d a na karteczce od gina mam napisane, że to ma być po 24 tc...a głupio mi kolejny raz zmieniać termin
robiłam w 23tc - bo mi ginka kazała zrobić przed wizytą, mogłam ze względu na pracę zrobić to tylko w sobotę i musiałam zrobić tydzień wcześniej niż planowałam bo w kolejną jechaliśmy na wesele konsultowałam to bliską osobą, która jest diagnostą laboratoryjnym i pisałam z moją ginką i tak naprawdę to nie ma to aż takiego znaczenia, bo jeśli pojawia się nieprawidłowość to i ten tydzień wcześniej wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
W niedzielę babcia TŻ dowiedziała się, że jej prawnuczka będzie Gabrysia mieć na imię to usłyszałam, ze jej się nie podoba i mamy jej tak nie nazywać aha już, nie będzie decydować o moim dziecku. Ale w szoku byłam na jej reakcje.
ależ bym się zdenerwowała

Cytat:
Ale duża juz jest
super, że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez iwona_1987 Pokaż wiadomość
Ja się witam w 23 tc
Dawno nie pisałam, ale staram się czytać na bieżąco. W zeszłym tygodniu mieliśmy połówkowe i z Konrada zrobiła się Zosia Bardzo ruchliwe dziecko, wizyta trwała 45 min żeby można było płeć potwierdzić bo mała nie miała ochoty pokazać co ma między nóżkami. Moja pani gin stwierdziła że rzadko kiedy widzi takie ruchliwe i zarazem uparte dziecko:P
I podobnie jak niektóre z Was, jak powiedziałam mojej babci że podoba nam się imię Zosia, to babcia stwierdziła: "łeeeee brzydko", nosz jak się wkurzyłam...

a pisałyście też o torbach do wózków, ja zamówiłam taką: http://allegro.pl/funkcjonalna-torba...508683307.html czekam właśnie na kuriera.
gratuluję córeczki

A ja dalej z katarem jest trochę lepiej ale paskudztwo nie chce się odczepić

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:38   #804
19Inka90
Wtajemniczenie

Justysia a czemu chcesz twarz naprawiac ??

Emilka
Stary 2014-08-26, 13:53   #805
basiabasia989
Rozeznanie

jojla to mnie uspokoiłaś z tą glukozą chwała ci za to kobieto bo ja kombinuję teraz z tymi terminami badań i wizyt i już mam dość

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

boż....dziewczyny....Just ysia... aż rosnę i pękam z dumy od tych waszych komplementów już Was nie zostawię bo tak mi dobrze robicie do tej pory słyszałam same złe rzeczy na swój temat, w nic się już nie mieszczę, a przy moim 160 cm wyglądam jak piłeczka kluseczka

a co Ty z twarzą chcesz zrobić? mnie dzisiaj znowu się coś wysypało na brodzie pewnie zejdzie za tydzień
Stary 2014-08-26, 13:55   #806
madziqqq
Rozeznanie

ale mam dziś podły nastrój :/
pojechałam do rodziców na noc i kompletnie się nie wyspałam, ja już chyba potrzebuję ciszy i spokoju a nie siostry wracającej po 1 do domu i włażącej mi do pokoju :/
byłam dziś na glukozie i wcale nie taka straszna, nastawiałam się na coś gorszego spotkałam babkę która też ma termin na 12 grudnia i też wcześniej chodziła do tej lekarki co ja i zmieniła 2 tygodnie temu i zachwalała bardzo swojego nowego lekarza, więc coś czuję, że i ja się do niego przejdę.
U mnie pogoda prze okrutna zimno pada i w ogóle do dupy :/
Inka gdzie ten wątek bo ja chyba ślepa :P
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:59   #807
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
ale mam dziś podły nastrój :/
pojechałam do rodziców na noc i kompletnie się nie wyspałam, ja już chyba potrzebuję ciszy i spokoju a nie siostry wracającej po 1 do domu i włażącej mi do pokoju :/
byłam dziś na glukozie i wcale nie taka straszna, nastawiałam się na coś gorszego spotkałam babkę która też ma termin na 12 grudnia i też wcześniej chodziła do tej lekarki co ja i zmieniła 2 tygodnie temu i zachwalała bardzo swojego nowego lekarza, więc coś czuję, że i ja się do niego przejdę.
U mnie pogoda prze okrutna zimno pada i w ogóle do dupy :/
Inka gdzie ten wątek bo ja chyba ślepa :P
Madziaqqq na klubie ??

Kochana a nastrojem sie nie przejmuj Dzisiaj chyba wszystkie mamy humor pt. Bez kija niepodchodz Mi osobiscie juz wczoraj wieczorem nerwy puscily

Emilka
Stary 2014-08-26, 14:01   #808
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:

boż....dziewczyny....Just ysia... aż rosnę i pękam z dumy od tych waszych komplementów już Was nie zostawię bo tak mi dobrze robicie do tej pory słyszałam same złe rzeczy na swój temat, w nic się już nie mieszczę, a przy moim 160 cm wyglądam jak piłeczka kluseczka
masz lustro i wierzysz w takie głupoty? sexy blondyna a nie piłeczka kluseczka

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Madziaqqq na klubie ??

Kochana a nastrojem sie nie przejmuj Dzisiaj chyba wszystkie mamy humor pt. Bez kija niepodchodz Mi osobiscie juz wczoraj wieczorem nerwy puscily
a ja głupol na mejlu szukam :P
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 14:08   #809
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

a ja głupol na mejlu szukam :P
aaa bo ja naiwna jestem teraz tylko Wam będę wierzyć, a niech mi jakaś siksa coś powie niemiłego to ja równie miło się zachowam

nawet nie zwróciłam uwagi gdzie to miało być bo akurat weszłam na klub i znalazłam
Stary 2014-08-26, 14:11   #810
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości