|
|
#751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#752 |
|
Rozeznanie
|
Link do torby, ktora kupilam
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...ng-Bag(0099908)) Sasia wydaje mi sie, ze wiekszosc toreb powinna pasowac, reguluje sie dlugosc paska i moja ma rzepy aby dopasowac do raczki wozka. Podejrzewam, ze to standard przy takich torbach.
Skonczony 38tc, nabijam 39tc Edytowane przez TheN4ti Czas edycji: 2014-08-26 o 10:25 |
|
|
|
#753 |
|
Rozeznanie
|
Nati ładna ta Twoja torba jeśli chodzi o Babymel-Navy-Stripe-Satchel-Changing-Bag, bo jak klikam w linka, to nie ma nic
Wczoraj wymyśliłam, że chyba kupie dwie. Jedną taką bardziej damską, a drugą dla TZ tylko nie wiem czy się zgodzi na takie bezsensowne wydatki, muszę to jakoś ugrać ![]() I jaka piękna pogoda jest w PL! od rana słonko świeci, aż chce się wstawać |
|
|
|
#754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#755 |
|
Rozeznanie
|
witajcie w ten jesienny dzień, nie wiem jak u Was ale u mnie masakrycznie...ciemno, zimno i pada
![]() obciążenie glukozą robiłyście w którym tygodniu? albo będziecie robić? Bo tak sobie wyzmieniałam terminy, że na glukozę pójdę w 23tc+2d a na karteczce od gina mam napisane, że to ma być po 24 tc...a głupio mi kolejny raz zmieniać termin
|
#756 |
|
Rozeznanie
|
Witam w ten szaro-bury deszczowy dzień
leje od samego rana, ale co tam dobrze że piszecie o nospie, pomyliłam się i kupiłam zwykłą, która oczywiscie nic nie daje..moge wziąć 2 na raz?pisałyście że tak, niby wyjdzie jak ta forte...ale reszta składu otoczki nie bedzie za duza? Nie straszcie tymi brzuchami już, mój ciągle sie twardy robi i żaden lek mu niepomaga jaki brałam i żyje w pierwszej ciązy to samo i nic sie nie działo taka uroda chyba Po tych skracaniach szyjki sie zeschizowałam ze moja też sie skraca i ze zaraz urodze (bo czuje Go b.nisko w kroczu) i ze lekarz sie myli mój już Was nie czytam ![]() W ogóle nie mam kurtki na jesień, pada,zimno..a ja bez kurtki anie mam kasy żeby kupić, chyba że jakaś z lumpka tylko na te pare miesiecy. Wczoraj o 18 byłam z dziciem na dworze miałam sweter a tak zmarzłam, a sloneczko świeciło jeszcze..a tak zimno!! uwielbiam jesień fajnie ze juz tak sie mroźno robi, no ale musze mieć ciuchy jakies ![]() uciekam robić obiad potem wpadne ![]() basiabasia- tak, musi być po 24tc wtedy ma to sens....ja pójde po 27tc aaaa czyli teraz ktorys dzien hehe
Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-08-26 o 09:00 |
|
|
|
#757 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
Ja tez nie wiem o jakim słońcu mówi Sasia u mnie tez zimno i mokro ale mi to akurat na lapke bo muszę zacząć ogarniac sypialnie a jak jest słońce to ciężko mi w domu usiedziec Wczoraj byłam w sklepie pościel oglądać do lozeczka i chyba wezme szarą w białe grochy <3 jest prosta i śliczna ![]() Basia co do glukozy to Ja mam za godzinę wizytę i dopiero dostanie skierowanie
|
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
no to teraz dorobiłam...ewentualnie pójdę na morfologię tylko i gr krwi którą mi zgubili a na glukozę umówię się na inny termin. A swoją drogą kobieta zapisująca terminy powinna się orientować bo przecież pytała mnie o tygodnie ciąży
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Inka za wizytę
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
ja na glukozę ide w 28 tc
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
a ja robiłam w 24 tyg.... bo kazała mi chwile przed wizytą a idę jakoś w tym tygodniu...
i dzień dobry w ogóle i też nie wiem gdzie to słońce bo mnie szaro i ponuro.... trafiłam na filmik trochę nie związany z tematem ale pierwsze moje skojarzenie-facet kupujący wyprawkę w ostatnim momencie co to się śmiałyśmy że w kozakach na porodówce będziemy paradować jak wszystko się będzie odkładać na później uwaga na zawartość lepiej nie oglądać na głośnikach:P https://www.youtube.com/watch?v=lxJ-eNmMNyI |
|
|
|
#761 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie też pogoda pod psem...znowu...jesień idzie pełną parą. Wczoraj kupiłam dla Młodego konika morskiego z FP do zasypiania. Ha, postęp w końcu coś. Mam nadzieję, że sie sprawdzi
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam U mnie słonecznie ale niestety muszę siedzieć w niezłym hałasie bo mi dziurę do komina robią bo sie okazało, ze przez 30 lat źle było W niedzielę babcia TŻ dowiedziała się, że jej prawnuczka będzie Gabrysia mieć na imię to usłyszałam, ze jej się nie podoba i mamy jej tak nie nazywać aha już, nie będzie decydować o moim dziecku. Ale w szoku byłam na jej reakcje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry niedawno wstalam w nocy spac nie moglam. Chyba do 2 czy 3 sie meczylam. Po wczorajszym mc dziecko szalalo chyba 2 godziny. Dzis jade na pogrzeb na 13 szczerze to nie chce mi sie ale wypada.
|
|
#764 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zależało mi na szkole do której będę mogła chodzić razem z tż i która ma zajęcia po południu. Uwaga u mnie w mieście była tylko jedna taka Jest refundowana z nfz wypełniałam jakąś deklarację wyboru.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/3-cz-posciel-nadia...543743071.html Co do pogody u mnie też słońce świeci ale nie jest jakoś super ciepło powiedziałabym że z rana było bardzo rześko ale Sasia mieszka w tym samym regionie Polski co ja także się nie dziwię że mamy podobną pogodę ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
u nas było to samo, więc jak teraz się pytają czy wybraliśmy już imię to mówimy po prostu że jeszcze tego nie zrobiliśmy i mamy święty spokój z komentowaniem naszego wyboru
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-08-26 o 09:58 |
|||||
|
|
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
Hehe chyba jeszcze nigdy się nie darzyło, żeby każdy był zadowolony. Zawsze sieznajdzie ktoś komu nie będzie pasowało. NIe przejmuj się. Widzisz to tutaj prababcia, to tam pół biedy. Moja mama jak powiedziałam ,że nazwiemy córkę Gabrysia też kręciła nosem...chyba sie przyzwyczaiła. Teraz tak samo, jak powiedzieliśym, że syna nazwiemy Antoś, to załamkę strzeliła,tylko ni to...Powiedziałam, że wtakim raie nie musi być babcią...Niech spada...
|
#766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie krecili nosem troche na imie Amelia ale ze tz zaczol tez cos mowic ze inne to zostala Natalia i jka ktos cos ma do tego to mowie ze wcale nie musza sie z dzieckiem widywac
|
|
#768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
" co ma piernik do wiatraka reszta na to imię też zareagowała dziwnie... co by było jakbym wypaliła z np Kornelią tak jak to kiedyś myślałam
|
|
#769 |
|
Rozeznanie
|
Tak sasia to ta torba, link jakis niesprawny
![]() Ja tez nie rozumiem jak mozna sie wypowiadac negatywnie na wybor imienia. Kazdy ma prawo wybrac co mu sie podoba. I tak jak mowicie, nie podoba sie, to sie nie widywac. Co za brak klasy i kultury! U mnie dzis tez pada i ciemno, a mi jakos slabo, mam nadzieje, ze przezyje tez dzien w pracy. Kurtke tez musze sobie kupic bo zadnej nie dopinam ![]() Inka kciuki za wizyte!
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powiedziałam, że przez tyle lat nikt mi tego imienia nie "obrzydził" i zdania nie zmienię. Wyśniło mi się parę lat temu więc to znak jakiś
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#771 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitalu jak leżałam na początku ciąży to mówili że zwykłą można 3x1, a forte 2x1 ale to było na początku ciąży, więc teraz pewnie można więcej. Najgorsze jest to, że wycofali lek na skurcze fenoterol czy jakoś tak, a On BARDZO pomagał...Cytat:
![]() Cytat:
![]() To Ty chyba w Afryce mieszkasz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Uwielbiam taką pogodę jak mam nakaz leżenia w łóżku ![]() ![]() .Ja nadal nic nie mam dla malca, nawet nie mam jak kupić bo nie mogę się już całkowicie ruszać. Nie wiem kiedy zrobię wyprawkę, jak mi pessar ściągną chyba
|
|
#772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć,
Dziewczyny, a czy ta pościel z allegro (wkleiłyście fajną z all za 50zł) to jest wystarczająca? Jedna moja koleżanka mnie nastraszyła, że tylko niektóre firmy się nadają a inne są jakieś złe, bo ona kupiła w jakimś dziecięcym 3 różne i jednej w ogóle nie używała, bo się niby nie nadawałam (chociaż nie wiem dlaczego się ma nie nadawać) i niby chciała mi pokazać, które firmy są dobre, które nie, ale większość tych pościeli to jakieś kotki/misie a mi się takie nie podobają Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dostałam takiego konika od koleżanki - to ten co gra melodyjki i się świeci? |
||||
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
sasia wysłałam ci wiadomość
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
Teścia siostra, bezdzietna kobieta jak się dowiedziała, że małą planujemy nazwać Ola to się zachwycała, że ładnie. Tylko po chwili naskoczyła, że Basi takie imię daliśmy... wara od mojej Basieńki
Gabrysia to śliczne imię Ja mam w nosie, niech sobie każdy gada co chce, jak bym tak się ich opinią przejmowała to bym miała dziecko bezimienne Tymoteusz też śliczne imię Na pocieszenie dodam, że u mnie też zimno i pochmurno, jeszcze nie pada, ale to kwestia czasu ![]() Poza tym nie mamy prądu od rana :p Lolcia z pessarem można normalnie chodzić
|
|
#775 |
|
Rozeznanie
|
paulinkus świetna ta pościel
bardzo mi się podoba! muszę zacząć coś kupować bo ja w sumie to niewiele mam na tą chwilę: łóżeczko (kupione bardzo atrakcyjnie dlatego tak wcześnie) do tego dorzucili poduszkę i kołderkę oraz materac więc zostaje mi pościel do kupienia. mam też wózek od siostry (piekielnie różowy po mojej chrześnicy ) jeden kombinezon ciepły, jedne spodnie 3-6 i sweterek polarowy z lumpa. to wszystko... jestem w czarnej d... ja przytyłam tak 3,5 kg
|
|
|
|
#776 |
|
Rozeznanie
|
inka- ja tez wlasnie mysle o takiej poscieli, od miesiaca mam zakładke z nią otwartą
![]() Wy to przynajmniej macie jakies imię, u nas dalej nie wiadomo czy nikodem, ksawery czy jakub czy inne pieroństwo ![]() Zrobiłam ciacho, oczywiscie nie wyszło tak jak miało wyjść-a to dlatego, że sie starałam bo teście dzis przyjadą ![]() ide chyba na drzemke, potem znów wpadne
|
|
|
|
#777 |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie właśnie uświadomiłam, że dziś zaczęłam 26 tc
asystor ciążowy mówi, że wkraczam w trzeci trymestr
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
No a ja nie mogę
może to zależy od sytuacji albo lekarza
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
juz po wizycie wszystko w porządku,mała bardzo ruchliwa była wyniki mam nie najgorsze tylko zurawit na mocz mam sobie brać Wyludzilam zdjęcie malej ale bardzo nie wyraźne... Ale duża juz jest
|
#780 | |||
|
Zadomowienie
|
Nie na Pomorzu Zachodnim
![]() Cytat:
szczerze mówiąc ja nie mam zamiaru świrować jest bawełniana ma certyfikat także dla mnie jest ok. Dla siebie kupowałam pościel z tym samym certyfikatem w Jysk i nic nam nie jest nie dostaliśmy żadnej wysypki ani żadnych innych dziwnych skórnych wyprysków. Poza tym mają świetne wzory nie tylko misie owieczki i inne takie Cytat:
ja mam wózek, bujaczek, matę edukacyjną, przewijak półkę, kombinezon na zimę, 2 kocyki i trochę ubranek dla niemowlaka od kuzynki. Mam zamiar kupować np. niewielkie ilości kosmetyków po jednej sztuce bo na wojnę się nie zapowiada więc zawsze można podjechać do sklepu i dokupić. Co do ubranek czekam chyba na pojesienne wyprzedaże to sobie dokupię cieplejsze ubranka bo body to akurat mam sporo kupiłam na letnich wyprzedażach ![]() Cytat:
chyba się nie zdecydujemy do dnia urodzin.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

już Was nie czytam
anie mam kasy żeby kupić, chyba że jakaś z lumpka tylko na te pare miesiecy. Wczoraj o 18 byłam z dziciem na dworze miałam sweter a tak zmarzłam, a sloneczko świeciło jeszcze..a tak zimno!! uwielbiam jesień 
za wizytę
aha już, nie będzie decydować o moim dziecku. Ale w szoku byłam na jej reakcje.
Jest refundowana z nfz wypełniałam jakąś deklarację wyboru.
a poprzedniej ciąży przytyłam 16kg, to skoro zostały mi 3mce do końca to ok 4kg na miesiac powinnam tyć traz a nie ma szans!! nawet nie ma szans zeby 2kg na miech tyć...bez sens..chciałam wiecej przytyć, zła jestem.
.