|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Bardzo bardzo ładna. Mi się podoba w ciemnym kolorze.
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Berbie teoretycznie tak
ale ona jest używana i troszkę zniszczona, albo zrobimy poprawki jak dobierzemy kolor albo Tż ją przeczyści i pomaluje na inny kolor Na początku chyba będzie robić za łóżeczko dla Małego a dopiero później kupimy łóżeczko, musimy rozłożyć koszty bo chcemy już wszystko na gotowo z remontem zrobić ...
|
#693 |
|
Wtajemniczenie
|
Paniczka, Kubek nareszcie jesteście
A my nadal w zawieszeniu ze zlobkiem, dopiero w czwartek będzie wiadomo czy ruszy od 1 września czy od października W piątek mamy szczepienie MMR już s.am po gaciach ![]() U nas tez zimno, dziś udało nam się pojsc na spacerek o 8.30 i zdazylysmy przed deszczem...
|
|
#694 |
|
Konto usunięte
|
Jezu, dwakolory, co za kasa. Ja bym padła na zawał, jakbyśmy narobili takiego rachunku, a jakbym go ja narobiła, to TŻ chyba by się ze mną rozwiódł :P On jest zły nawet, jak przekroczymy abo o 20 zł... No ale u nas teraz grosz do grosza, bo ja nie pracuję (dostaję na razie kasę z UP, ale co będzie potem... A Artka z kim zostawić nie mam. Gdyby nie podwyższali tego wieku emerytalnego to moja mama za 5 miesięcy byłaby na emeryturze
Nawet bym poszła do pracy, choć na pół etatu, ale tak - to jak?...)
|
|
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
szkoda ze ja wcześniej nie wiedziałam o istnieniu zyrafi Sophi :-( pewnie bym Tosi zakupila...
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- u nas leje...
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyku, to faktycznie się umęczycie - oby wszystko w końcu było dobrze
agatko, ładna kołyska na jaki kolor chcesz ją przemalować? dwakolory, ja bym mu jednak kazała zapłacić, bez stwarzania sytuacji, że to kara, tylko po prostu - wydał za dużo i musi ponieść konsekwencje. Na rower będzie musiał jeszcze troszkę zaczekać. Ja wiem, że dziecku chce się nieba przychylić, ale jestem przeciwna dawaniu wszystkiego....
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47865897]Jezu, dwakolory, co za kasa. Ja bym padła na zawał, jakbyśmy narobili takiego rachunku, a jakbym go ja narobiła, to TŻ chyba by się ze mną rozwiódł :P On jest zły nawet, jak przekroczymy abo o 20 zł... No ale u nas teraz grosz do grosza, bo ja nie pracuję (dostaję na razie kasę z UP, ale co będzie potem... A Artka z kim zostawić nie mam. Gdyby nie podwyższali tego wieku emerytalnego to moja mama za 5 miesięcy byłaby na emeryturze
Nawet bym poszła do pracy, choć na pół etatu, ale tak - to jak?...)[/QUOTE]Dla mnie też to są duże pieniądze. Wiadomo że jak oboje pracujemy to jest lżej, ale prawie 600 zł na telefon to gruba przesada. Jak zobaczyłam rachunek to oczy mi wyszły jak ping-pongi.
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47865897]Jezu, dwakolory, co za kasa. Ja bym padła na zawał, jakbyśmy narobili takiego rachunku, a jakbym go ja narobiła, to TŻ chyba by się ze mną rozwiódł :P On jest zły nawet, jak przekroczymy abo o 20 zł... No ale u nas teraz grosz do grosza, bo ja nie pracuję (dostaję na razie kasę z UP, ale co będzie potem... A Artka z kim zostawić nie mam. Gdyby nie podwyższali tego wieku emerytalnego to moja mama za 5 miesięcy byłaby na emeryturze
Nawet bym poszła do pracy, choć na pół etatu, ale tak - to jak?...)[/QUOTE]A teściowie nie mają możliwości zostać? Byłam po wyniki i są ok
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#699 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najważniejsi jesteście Wy - a resztą nie nie ma co przejmować ![]() Cytat:
za wyleczenie Cytat:
widzisz a tak się negatywnie nastawiałaś ![]() co do spadku nastroju - boisz się i martwisz - to normalne Jeeej 9 miesiąc - to już! ![]() Cytat:
za Helenkę i Kochana - ja Wam jednak tego psikusa z całego serca życzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 15tc Kochana podświadomie myśli gdzieś tam krążą gdzie nie trzeba bo zbliża się ta granica Uważaj na siebie! I jak się martwisz to podjedź gdzieś na ip, powiedz, że upadłaś - sprawdzą a Ty będziesz spokojniejsza ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o wyciągnięcie konsekwencji - to rozumiem, że nie chcesz synka za bardzo obciążać ale powinien chociaż do części rachunku się dołożyć. To jednak bardzo duża kwota i choć rozumiem, że będzie Ci przykro ale powinien ze skarbonki wyciągnąć choć 1/3 kwoty rachunku. To może być przykre ale też pouczające doświadczenie - możesz też na przykład umówić się z nim, że w jakiś sposób odpracuje część rachunku - jakieś porządki czy coś w tym stylu. W każdym razie konsekwencje muszą być ![]() Cytat:
![]() sama bym się poleniła ale w pracy nie mam jak ![]() Cytat:
i doskonale rozumiem Twoje przeżywanie ![]() bardzo fajna ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- super
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam do albumu mojego przystojniaka
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#701 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
A kara. Będzie, musi być. Karzę mu połowę oddać - 300 zł, resztę (skorzystam z rady) odpracuje!
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka kołyska powinna wam 3 miesiące posłużyć. Krzyś jeszcze w koszu śpi, ale myślę, że góra przez jeszcze miesiąc. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47865897]Jezu, dwakolory, co za kasa. Ja bym padła na zawał, jakbyśmy narobili takiego rachunku, a jakbym go ja narobiła, to TŻ chyba by się ze mną rozwiódł :P On jest zły nawet, jak przekroczymy abo o 20 zł... No ale u nas teraz grosz do grosza, bo ja nie pracuję (dostaję na razie kasę z UP, ale co będzie potem... A Artka z kim zostawić nie mam. Gdyby nie podwyższali tego wieku emerytalnego to moja mama za 5 miesięcy byłaby na emeryturze Nawet bym poszła do pracy, choć na pół etatu, ale tak - to jak?...)[/QUOTE]a na zasiłek przed emerytalny mama nie może pójść? u mnie tak właśnie będzie za rok a jak się pracuje? Krzyś z biedronką i łukiem
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Hej nadrabiam
![]() Waderka zrozumiałe że musisz się zdystansować Kundzia właśnie przeczytałam o zapomnieniu Tosi... ehh dobrze to znamy. Niestety Kamil od noworodka do niedawna miał takie ataki nie wiem czy dziecku nic nie grozi jak omdleje ale mi się wydawało że to już koniec na szczęście teraz trzeba naprawdę mocnego uderzenia żeby zaczął się zapowietrzać a i tak już sam potrafi znów oddychać (czasami tylko krzyczę KAMIL). W takiej sytuacji oprócz dmuchnięcia dobrze jest pokazać dziecku coś bardzo ważnego-u nas to było otwarcie lodówki ale musi to być coś co dziecko zachwyciAnitka Twój opis porodu identyczny jak mój tylko SN rodziłam 11 a nie 12h i też bardzo polecam TŻ (chociaż nie lubie tej końcówki-TŻ po CC widział dziecko pierwszy |
|
|
|
#704 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczny
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Wika jeszcze nie wiem na jaki kolor albo na biały albo na jakiś jaśniejszy albo podmalujemy ten jaki jest
jeszcze nie wiemy jak Berbie tak tak max 3 miesiące...spoko ja chcę tylko na początek a za chwilę kupimy łóżeczko tylko teraz póki remont trwa to nie mamy jak tzn mamy ale wolimy coś jeszcze zostawić więc jak się urodzi to myślę że ok miesiąca i łóżeczko będzie Jojla lenię się jednak bałagan nie dawał mi spokoju musiałam posprzątać bo już mi źle było hihi .... A jak CI się pracuje? dajesz jeszcze radę? nie jest Ci ciężko? Kiedy idziesz na L4? Fajnie że Wam się kołyska podoba, Nam też się podoba hihia tak w ogóle wczoraj zauważyłam swoje rozstępy po nim nic nie wychodziło i po tym zaraz wyskoczyły, chociaż wiadomo że teraz skóra się bardzie naciąga....matko jedyna jeszcze 2 miesiące Poukładałam też ciuszki Małego w szafie i chyba do szpitala mam większość, jeszcze tylko jakieś skarpetki i niedrapki i tak ma chyba wszystko ewentualnie kaftaniki których raczej i tak zakładać nie będę....no ale zobaczymy, kupie kilka szt Byłam też u pani diabetolog wszystko jest OK cukry mam ładne, wyniki też wyszły jak dla zdrowego człowieka więc luzik, nie muszę przychodzić chyba że cukry zaczną mi skakać to dopiero w tedy a tak to jeśli nie chodze głodna to jest wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Berbie Krzyś boski!
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie co za słodziak
Lunka- ja krzyczałam, że maja mi Go pokazać i błagałam, żeby położyli mi Marcelka na klatę! Udało się |
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam prace
|
|
|
|
#709 | ||
|
Zakorzenienie
|
fajnie
gdyby nie fakt wiszącego nade mną egzaminu i obrony i to, że po pracy już nie mam specjalnie siły na naukę byłoby super ![]() ![]() Cytat:
musiałam sobie priorytety poprzestawiać jak to mówi moja mama ![]() Pracuje mi się dobrze, nie jest mi ciężko - Kochana na L4 to jak dobrze pójdzie i samopoczucie nadal będzie mi dopisywać planuję iść na przełomie listopada/grudnia dopiero. Na pewno muszę do połowy października pociągnąć bo tak mam umowę na okres próbny...Cytat:
![]() wspaniała wiadomość ![]()
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Iza super że wyniki ok. No i pochwal sie co to za praca
Dwakolory ale rachuneczek Masaaakra.Berbie Krzyś Chodziło mi o biedronke pozytywkę?Dzięki za linki. W wolnej chwili zajrze A, my nie chrzcimy Maksia . Hope gratuluje 15 tc Jakie słoiczki są najlepsze ?? Z tego co dzisiaj oglądałam skłądy to chyba Hipp? ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Anita po wyniki mam dzwonić w piątek.. AAaaa i lekarka wczoraj w szoku że nigdy mu posiewu moczu nie zrobili... Że tam mógł mieć infekcje. No więc ma zrobić ale nie do woreczka...tjaaaaaaaaaaaa a
|
|
|
|
#711 | ||
|
Zadomowienie
|
Hi
Przeczytałam wszystko Niestety nie dam rady odpisać tak jakbym chciała, szczegolnie na temat kp, hehe, Pani, Anitko- tez sie czuje fanatyczką kp! Nigdy nie przypuszczałam, ze tak bedzie. Pani Torres sie odstawił a Tymek bardzo ograniczył cyckowe posiadowki. Karmie go jakies 3 razy ma dobę. I bardzo lubie te chwile. Szczegolnie ten uśmiech o ktorym pisała Anita Niechęć to bedzie dla Was (Berbie, Anita) pocieszeniem, ze to wiecznie trwające cycolenie wcale wieczne nie jest nawet taliby kiedys odpuszczają ![]() Cytat:
Za szczepienie! ![]() My w srode idziemy do żłobka, na pogadanke i prawdopodobnie go zapiszemy. Tymon chyba od marca do żłobka pójdzie. Bedzie miał 16 miesiecy Innej opcji nie ma, babcie daleko i pracujące, opiekunki sie jednak boję. ![]() Kundzia, jak bedzie pogoda musimy sie na spacer koniecznie umówić z dzieciakami. A jak nie z nimi to moze jakas bezdzieciowa 'kawka i ciacho' na mieście? Cytat:
Lol widze to, widze! Berbie, tak u mnie sie biedrona sprawdziła. Tymek do tej pory ja bardzo lubi. Jeździ z nią zawsze w samochodzie. Ja mam biedrone z Lidla, za jakie 20-30 zeta. Co jakis czas sie tam one pojawiają. Zdjęcie Krzysia bomba! Śliczny jest i jaki juz kumaty Chciałam sie pochwalić ze jem juz wszystko! Wszystko na co mam ochotę jajka kurze i mleczne produkty tez!Alergie Tymkowe poszły precz. U niego tez ładnie udaje mi sie rozszerzać diete, nic mu do tej pory nie zaszkodziło. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-08-26 o 16:35 |
||
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie żyrafa to ta o któej myślałam.Tez mam zamiar kupić
A ta biedrona to 45 minut graaa??? |
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Tam gdzie pracowałam przez 2 lata zanim zaszłam w ciaże z Dominikiem.Praca jest fizyczna na magazynie,ale mi odpowiadała.Na dwie zmiany 6-14 i 0d 14-22.
Cytat:
![]() Ciesz się że jak będzie miał 16 miesięcy,ja musze iść jak Dominik ma 8
|
|
|
|
#714 |
|
Konto usunięte
|
LOL Ja też jestem fanatyczką kp
|
|
|
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skład składowi nie równy, wszystkie trzeba czytać. z każdej firmy są skuchy. hehe, święte słowa. Niech to będzie też pocieszenie dla Magi ![]() Cytat:
![]() Berbie, Krzyś przecudny. Dorośleje Ci chłopiurka. Izka, to gratuluję! Kundzia, ale Ty się wahasz nad IX/X czy cała grupa tak będzie mieć? Agatka, szalejesz kołyska, pranie, układanie - jedziesz bejba!Dwakolory, ja bym nie odpuściła. 11 latek to nie jest małe dziecko. Bym potrąciła wszystko. U mnie w domu było ostro z $. Do tej pory pamiętam, jak brat miał z 9 lat i musiał zapłacić za uszkodzenie auta (ojciec mu milion razy powtarzał, że ma ostrożnie otwierać drzwi, więc jak obił facetowi nad jeziorem samochód...). Inna kwestia, że szybko pojawiała się okazja "zarobienia" Ojciec namiętnie się z nami zakładał o kasę. Jak się przegrało, to też nie było litości
|
|
|
#716 |
|
Konto usunięte
|
A Artek tak w ogóle to jest cały czas na słoikach obiadowych :/ Daję mu wszystko, kartofle, kalafior, fasolkę, rybę - rozrzuca. Marchewki nie tknie... Jeszcze popróbuję z blenderem. Owoce już ładnie je w całości, ew. rozgniecione/przetarte z jaglanką. Ale obiadów nie chce :/ Boję się, żeby to nie miało jakiegoś wpływu na niego złego
|
|
|
|
#717 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, jak sie macie?
Tyle sie was naszukalam, a teraz mam problemy z obeznaniem sie jak tu korzystac i szukac i pisac. Trzy tygodnie temu urodzilam martwa coreczke i tak tu trafiam. Chociaz mam za soba jeszcze dwie straty maluszkow to ta trzecia rozlozyla mnie na lopatki. Szukam kontaktu z mamusiami, szukam kogos kto bedzie chcial rozmawiac. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47871944]A Artek tak w ogóle to jest cały czas na słoikach obiadowych :/ (...) Boję się, żeby to nie miało jakiegoś wpływu na niego złego
[/QUOTE]ale co w tym złego?T. raz dziennie je słoik. Mimo, że wszystkożerny. Domaga się i kropka. Nie mam wyrzutów sumienia. Te moje zupki (dla niego) wydają mi się takie same to samo pozostałe posiłki... a tak mam jeden punkt programu urozmaicony. a jak z grudkami?! Cytat:
witaj w tych smutnych okolicznościach
|
|
|
#719 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie wszyscy krytykują te słoiki, że to taki fast food, a ja nie widzę w tych składach nic złego, ba, jakieś cielęciny, króliki, czego ja bym nie tknęła. Inna sprawa, że ze mnie znowu nie jest taka wybitna kucharka.. Grudki - jogurt z owocami (Jogobella) zje bez problemu. Czasami tam coś wypluje. Ale przy obiadku z grudkami dramat jak niegdyś. Za to całe kawałki je. Poskubie naleśnika, zje bułkę, rogala (nawet ostatnio z czymś), owoce bez problemu, parówy wciśnie. Ale daj mu normalną kaszę jaglaną - OMG... Vererie witaj tutaj |
|
|
|
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie raz jeszcze
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.

.
ale chyba ją przemalujemy
Mi się podoba w ciemnym kolorze.

Nawet bym poszła do pracy, choć na pół etatu, ale tak - to jak?...)

za wyleczenie 
ale miałam stracha jak ją braliśmy....

po nim nic nie wychodziło i po tym zaraz wyskoczyły, chociaż wiadomo że teraz skóra się bardzie naciąga....matko jedyna jeszcze 2 miesiące
musiałam sobie priorytety poprzestawiać jak to mówi moja mama