Firmę Ziaja uwielbiamy, wszystkie kosmetyki znamy :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-26, 17:46   #151
apple1602
Zadomowienie

Dot.: Firmę Ziaja uwielbiamy, wszystkie kosmetyki znamy :)

Cytat:
Napisane przez thewerka27 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam kosmetyczne akcje biedronki, zawsze mają jakieś fajne deal'e! Niestety ostatnio nie złapałam się na Batisty, nad czym ubolewam bo w moim mieście są jedynie małe opakowania po 50ml a kosztują prawie tyle co wtedy w Biedronce Ja z C-Thru uwielbiam taki zloty zapach, który został już chyba wycofany, nie pamiętam nazwy. Zapach jest bardzo podobny do Chloe, które kocham nad życie

Gdzie znajdę ten wątek biedronkowy?
Rzuciłam się na Batisty a jeszcze kilka dni po promocji zalegały w koszykach Ja z C-Thru pamiętam pieeeerwszą linię zapachów! Dobre 12 lat temu, bo to były moje pierwsze "perfumy". Takie różowe, chyba o nazwie Rubin

Cytat:
Napisane przez princess18 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767580&page=168, a co do kolorów Ziaji BB, to wątpie,żeby zrobili jaśniejsze kolory...Niestety, popatrz, że takie same są w: Ziaja BB, krem tonujący spf50+ oraz Ziaja nuno podkłady. W sumie mnie to dziwi, bo polska firma, a kolorki takie, jakby Polek nie widzieli
Nie rozumiem tego. 3/4 Polek ma jasną i bardzo jasną karnację, a wszystkie firmy (nawet te polskie jak Lirene czy Ziaja!) walą te podkłady takie opalone jak ja po miesiącu na Majorce Tu nawet chodzi o biznes i wiadomo, że mało która kupi odcień "dark mocca".

Cytat:
Napisane przez bitterheart Pokaż wiadomość
Cześć
Można do Was jeszcze dołączyć ?

Cytat:
Napisane przez Abisans Pokaż wiadomość
Mnie ciekawią te suche szampony. Chociaż i tak myję głowę codziennie(ja już nie umiem nawet jej pokisić dzień bez mycia ) to jednak ciekawa jestem czy odbiłby nieco tego mojego włosowego naleśnika od nasady. Bo już koło 17-18 mam nieco oklapnięte, a czasami muszę wyjść do ludzi i wtedy właśnie z chęcią bym wypróbowała Baptiste.
Jeśli znacie jakieś fajne rzeczy w Biedronce, to powiedzcie mi coś o nich, to skombinuję sobie taką listę i w końcu się tam wybiorę.
Mnie Batisty trochę odświeżają i pozwalają wyjść do ludzi, ale włosów nie unoszą. Jak masz problem z objętością to polecam ten proszek unoszący włosy z Got2Be.

Cytat:
Jak znajdziecie gdzieś tą nową kosmetyczną gazetkę to podlinkujcie

A ja dzisiaj zaciągnęłam moją ulubioną bluzkę!!! Jestem wściekła na siebie!!! Może Wy macie jakiś sposób, aby doprowadzić ją do ładu...

Ja też szukałam idealnych botków, byłam dzisiaj nawet w Deichmannie ale na razie wyprzedają letnie obuwie i za wiele jesiennych jeszcze nie ma.
W najnowszym Joy'u jest kupon rabatowy do Deichmanna na 20% przy zakupie za min. 49 zł. Rabat obowiązuje 6 i 7 września, więc jak macie w planach szukanie butów to polecam się zaopatrzyć w Joya, zawsze trochę kasy do przodu

Co do Biedronki to ja się zaczaję na róż w kremie, puder HD i może na tę odżywkę do rzęs.
Polecam ten korektor pod oczy, baaaardzo dobry! Gdybym nie miała w zapasie innych to sama bym się skusiła.

Czy ja dobrze widzę, że na ostatniej stronie gazetki jest zapowiedź 2 części kosmetycznej i... MICELA Z GARNIERA??
apple1602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 18:57   #152
princess18
Zadomowienie

Nie rozumiem tego. 3/4 Polek ma jasną i bardzo jasną karnację, a wszystkie firmy (nawet te polskie jak Lirene czy Ziaja!) walą te podkłady takie opalone jak ja po miesiącu na Majorce Tu nawet chodzi o biznes i wiadomo, że mało która kupi odcień "dark mocca".
Zgadzam się z Tobą w 100%. Jak na razie zostały mi podkłady Avonu-ale są lekkie-dobre na lato. Bell i Eveline- tymi się mogę nacieszyć, ehh
princess18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 19:26   #153
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767580&page=168, a co do kolorów Ziaji BB, to wątpie,żeby zrobili jaśniejsze kolory...Niestety, popatrz, że takie same są w: Ziaja BB, krem tonujący spf50+ oraz Ziaja nuno podkłady. W sumie mnie to dziwi, bo polska firma, a kolorki takie, jakby Polek nie widzieli

Też mnie to dziwi i jednocześnie smuci A potem się wszyscy dziwią, że duży % dziewczyn ma źle dobrany podkład- czytaj za ciemny

Cytat:
Napisane przez bitterheart Pokaż wiadomość
Cześć

Można do Was jeszcze dołączyć ?
Hej Jasne, przedstaw się, dopiszę Cię do listy

Cytat:
Mnie ciekawią te suche szampony. Chociaż i tak myję głowę codziennie(ja już nie umiem nawet jej pokisić dzień bez mycia ) to jednak ciekawa jestem czy odbiłby nieco tego mojego włosowego naleśnika od nasady. Bo już koło 17-18 mam nieco oklapnięte, a czasami muszę wyjść do ludzi i wtedy właśnie z chęcią bym wypróbowała Baptiste.
Jeśli znacie jakieś fajne rzeczy w Biedronce, to powiedzcie mi coś o nich, to skombinuję sobie taką listę i w końcu się tam wybiorę.
Na mnie suchy szampony działają fajnie, ale właśnie na zasadzie- myłam wczoraj, dziś tylko odświeżyć, a nie że "nie myłam już 4 dni włosów to sobie walnę suchy szampon" Włosy są pachnące, świeże, jak po umyciu. Serio. Ja stosuję ten szampon tylko w sytuacjach awaryjnych np. wczoraj myłam włosy, teraz muszę iść na szybko do sklepu/coś załatwić to suchy szampon i w drogę

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Zdecydowanie polecam apteki, zwłaszcza że w niejednej pewnie uchowały się dwupaki. A wiadomo, że zestaw dwóch produktów Manuka za 12 zł najbardziej się opłaca. W moim ZDC już dawno nie ma tej promocji, od razu wszystko wykupili.
Popieram

Cytat:
Jak znajdziecie gdzieś tą nową kosmetyczną gazetkę to podlinkujcie

A ja dzisiaj zaciągnęłam moją ulubioną bluzkę!!! Jestem wściekła na siebie!!! Może Wy macie jakiś sposób, aby doprowadzić ją do ładu...

Ja też szukałam idealnych botków, byłam dzisiaj nawet w Deichmannie ale na razie wyprzedają letnie obuwie i za wiele jesiennych jeszcze nie ma.
A nie możesz oddać do reklamacji? Spróbuj z drugiej strony wciągnąć ją "do środka". Bardzo to widać? Może mogłabyś jakąś broszkę nosić albo kwiatek w to miejsce?

Ja botków nie szukam Kupiłam w tamtym roku karmelowe na obcasie oraz płaskie brązowe. Plus w tym roku dokupiłam miętowe trampki na wrzesień. Także butów mi na pewno starczy na jesień

Cytat:
Napisane przez Kolorowa89 Pokaż wiadomość
Na razie nigdzie jej nie ma, w tv reklamują, a w formie papierowej czy elektronicznej nikt nie widział. Zaraz zobaczę czy w wątku o B ktoś nie wrzucił.

Też niedawno zaciągnęłam ulubiona bluzkę w pracy, nie znam żadnego sposobu
Gazetka z biedronki- ja chcę c-thru! Mówiłam już mężowi i powiedział że mi kupi A kiedy ta gazetka wchodzi?

Cytat:
Napisane przez iza89 Pokaż wiadomość
A ja już tydzień po stosowaniu serii Manuka (żel do twarzy + pasta) i buzia się znormalizowała, mój powakacyjny wysyp prawie znika

Najbardziej jestem zadowolona z pasty - cudo
Żel jak żel, fajnie oczyszcza, ale teraz po tygodniu stosowania zauważyłam, że po użyciu występuje efekt "ściągnięcia" skóry i lekko ją wysusza (potrzebny krem nawilżający).

A propos pogody... u mnie cały dzień w deszczu - prawie jak w listopadzie
U mnie również. Kocham tą pastę

Cytat:
Ważna do 31... Czyli nie dla mnie, bo dopiero w następnym tygodniu znajdę czas na łażenie po sklepach.
C-Thru! Kurczę, naprawdę kuszą, Emerald i Pearl Garden bym baarrrdzo chętnie kupiła. Chyba jednak lenistwo czasem się opłaca.

Ja właśnie postanowiłam, że zamiast toniku kupię tą pastę, tylko muszę czekać jeszcze miesiąc. Chyba, że jakiś cud się zdarzy i spotkam Manukę w aptece.

Ja uwielbiam listopad. Taka ze mnie deszczowa dziewczyna.

Ał, ał, ał, moje dłonie. Mimo kremów i olejków zrobiły się suche, ściągnięte, piekące i czerwone, nie wiem dlaczego. Nigdy nie miałam z dłońmi problemów o tej porze. Dopiero w październiku zaczyna się u mnie sezon na intensywną pielęgnację, więc dziwi mnie stan moich dłoni.

Chyba pacnę sobie przy okazji sól do kąpieli stóp, bo w końcu twardo wzięłam się za moje zaniedbane podeszwy. Znacie jakieś fajne tanioszki w tej kategorii?

Kolorowa89
-gratulacje, zmusiłaś mnie do ruchu! Przez ciebie zachciało mi się herbaty. Najlepiej zielonej.^^ Ja od rana łażę w ogromniastym, grubym swetrze, sięga mi do połowy ud.
Polecam peeling z Rossmanowskiej firmy za 3 zł chyba

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze dobre botki, wysokie i niewygodne, więc rzadko w nich chodzę Muszę sobie kupić jakieś sportowe jedne buty i jakieś wygodne półbuty na jesień. Ale to kiedyś, nie wiem czy w tym tygodniu się wybiorę do miasta.
Dziś byłam na targu, kupiłam sobie sukienkę dresową

W gazetce biedronkowej niewiele mi w oko wpadło, może bym sobie kupiła kalosze i piżamę, ale niekoniecznie. Jak będę w pobliżu i coś jeszcze będzie niewykupione to kto wie :P

I tak moje oszczędzanie zwykle wygląda
Znam ten ból
Stary 2014-08-26, 19:27   #154
apple1602
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam się z Tobą w 100%. Jak na razie zostały mi podkłady Avonu-ale są lekkie-dobre na lato. Bell i Eveline- tymi się mogę nacieszyć, ehh
Ja dorwałam z Manhattanu, na przecenie w Rossmannie na -40% za ok. 15 zł podkład. Fajne, jaśniutkie kolory

http://www.rossnet.pl/Produkt/Manhat...2914,1650,5143

Jeannee gazetka kosmetyczna od czwartku (28.08) ale u mnie np. rzucają kosmetyki dzień wcześniej pod wieczór

Edytowane przez apple1602
Czas edycji: 2014-08-26 o 19:29
Stary 2014-08-26, 19:29   #155
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam podklad Rimmel Stay Matte kolor: light ivory. Kupuję namiętnie, tak jasny, że na lato muszę go mieszać z ciemniejszym
Stary 2014-08-26, 19:31   #156
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jeannee Pokaż wiadomość
Polecam podklad Rimmel Stay Matte kolor: light ivory. Kupuję namiętnie, tak jasny, że na lato muszę go mieszać z ciemniejszym
Ja kupiłam w tym miesiącu 2 podkłady, które mi nie podpasowaly

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 19:35   #157
apple1602
Zadomowienie

Cytat:
Mnie wypryszczał!

Teraz mam Manhattan, Revlon CS, MaxFactor Colour adapt i Lirene. Kusi mnie strasznie Burżuła Healty Mix! Ale już teraz mam tego za dużo
Stary 2014-08-26, 19:37   #158
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w tym miesiącu 2 podkłady, które mi nie podpasowaly

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale z Rimmela?

Cytat:
Napisane przez apple1602 Pokaż wiadomość
Ja dorwałam z Manhattanu, na przecenie w Rossmannie na -40% za ok. 15 zł podkład. Fajne, jaśniutkie kolory

http://www.rossnet.pl/Produkt/Manhat...2914,1650,5143

Jeannee gazetka kosmetyczna od czwartku (28.08) ale u mnie np. rzucają kosmetyki dzień wcześniej pod wieczór
Dziękuję za odpowiedż Myślicie, że jak w sobotę pojadę to jeszcze będą?

A właśnie kochane- nie wiecie kiedy znów promocja -40% w Rossmanie? Przepraszam, że tak wypytuję, ale ostatnio mam strasznie mało czasu i nie nadążam z wszystkim
Stary 2014-08-26, 19:38   #159
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie wypryszczał!

Teraz mam Manhattan, Revlon CS, MaxFactor Colour adapt i Lirene. Kusi mnie strasznie Burżuła Healty Mix! Ale już teraz mam tego za dużo
Mi właśnie nie podpasował Healthy Mix I drugi, który kupiłam pare dni temu to Loreal True Match. Dwa nieudane podkłady w jednym miesiącu.. Moja buzia ostatnio strasznie wybrzydza jeśli chodzi o podkłady
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 19:41   #160
thewerka27
Zadomowienie

Cytat:
Mnie wypryszczał!

Ja też mam Rimmela, ale mimo, że nakładam go tylko odrobinę to i tak mam masakrę na twarzy :/ Więc używam go tylko na jakieś większe wyjścia... A na co dzień leci Essence w musie, ale już mi się przejadł Chciałabym coś nowego, ale przy mojej mieszanej cerze bardzo ciężko jest mi znaleźć odpowiedni podkład

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Ale z Rimmela?

Dziękuję za odpowiedż Myślicie, że jak w sobotę pojadę to jeszcze będą?

A właśnie kochane- nie wiecie kiedy znów promocja -40% w Rossmanie? Przepraszam, że tak wypytuję, ale ostatnio mam strasznie mało czasu i nie nadążam z wszystkim
Teraz pewnie będzie jakoś w okolicach listopada - grudnia. W tamtym roku było jakoś w tym okresie, z tego co pamiętam :P
thewerka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 19:43   #161
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie wypryszczał!

Dużo tego masz

A dla mnie jest idealny, kupiłam już kilka opakowań Sprawdza się tak, że jak robię makijaż o 7.30 rano, idę do pracy na 12h, wracam o 21.30 to dalej mam co zmywać na płatku kosmetycznym i to sporo!!!

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Ja też mam Rimmela, ale mimo, że nakładam go tylko odrobinę to i tak mam masakrę na twarzy :/ Więc używam go tylko na jakieś większe wyjścia... A na co dzień leci Essence w musie, ale już mi się przejadł Chciałabym coś nowego, ale przy mojej mieszanej cerze bardzo ciężko jest mi znaleźć odpowiedni podkład

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Teraz pewnie będzie jakoś w okolicach listopada - grudnia. W tamtym roku było jakoś w tym okresie, z tego co pamiętam :P
Dzięki, bo czaję się na tusz z Manhatanu
Stary 2014-08-26, 19:51   #162
apple1602
Zadomowienie

Cytat:
Obstawiam przełom października/listopada.
Stary 2014-08-26, 19:56   #163
Jeannee
Zakorzenienie

Oby jak najszybciej Szkoda mi kasy jak wiem, że kupię w promocji
Stary 2014-08-26, 20:01   #164
apple1602
Zadomowienie

Przyznam z ręką na sercu, że wydawanie kasy na kosmetyki... poprawia mi humor. A to jest zgubne jak się ma stresującą pracę

Mam wszystkie po uszy, a już buszuję w necie i bym kolejne kupowała. Macie coś na odwyk?
Stary 2014-08-26, 20:03   #165
Jeannee
Zakorzenienie

Hmmm. Ja np. oszczędzam na wakacje i to mnie motywuje
Ale nigdy nie miałam tak, że np. 5 podkładów na raz kupiłam. Kupiłam jeden, skończyłam, kupiłam drugi

Może też zacznij na coś oszczędzać? Albo wprowadź w życie projekt denko- dopóki nie zużyjesz starych, zakaz kupowania nowych
Stary 2014-08-26, 20:08   #166
apple1602
Zadomowienie

Cytat:
Hmmm. Ja np. oszczędzam na wakacje i to mnie motywuje
Ale nigdy nie miałam tak, że np. 5 podkładów na raz kupiłam. Kupiłam jeden, skończyłam, kupiłam drugi

Może też zacznij na coś oszczędzać? Albo wprowadź w życie projekt denko- dopóki nie zużyjesz starych, zakaz kupowania nowych
Bardzo mnie motywuje posiadanie wolnej przestrzeni w łazience, szczególnie, że jest malutka, a zastawiona jak supermarket Moja mama zawsze mówi "jakbyś na śmietniku żyła! wśród tego całego plastiku i chemii!".

Gorzej z kolorówką bo a tu cień ładny, a tu tusz okazjonalnie. A wiadomo, że np. takie cienie z Essence pojedyncze to i po 5 zł można dorwać, więc wracam sobie z uczelni i myk do Hebe po "polepszacze humoru". A później 20 niebieskich-bazarowych kolorów których w życiu nie użyłam
Stary 2014-08-26, 20:12   #167
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
Na mnie suchy szampony działają fajnie, ale właśnie na zasadzie- myłam wczoraj, dziś tylko odświeżyć, a nie że "nie myłam już 4 dni włosów to sobie walnę suchy szampon" Włosy są pachnące, świeże, jak po umyciu. Serio. Ja stosuję ten szampon tylko w sytuacjach awaryjnych np. wczoraj myłam włosy, teraz muszę iść na szybko do sklepu/coś załatwić to suchy szampon i w drogę

Gazetka z biedronki- ja chcę c-thru! Mówiłam już mężowi i powiedział że mi kupi A kiedy ta gazetka wchodzi?
O właśnie, o takie sytuacje mi chodzi. Bo czasami np. dzwoni instruktor i chce jazdy o 17, a ja o tej porze mam takiego płaskiego naleśnika, że wstyd pokazywać nawet znajomym.

Poproszę tatę o małe dofinansowanie za przerzucanie drewna i może uda mi się kupić C-Thru Pearl Garden.^^

Cytat:
Cytat:
Ja też bym chciała to wiedzieć, bo chcę wypróbować ten żółty tusz Lovely. Po rycynie rzęsy mam ładniejsze i fajnie byłoby je czymś podkreślić od czasu do czasu. Chcę go dorwać na promocji, bo to nie jest taka wielka potrzeba i nie mam zamiaru wydawać dużo kasy na kolorówkę-maluję się raz na ruski rok(dosłownie).
Poza tym kusi mnie matowa pomadka w kremie, też Lovely-numer 1, czy tam o1. Na zdjęciu dowodowym wyszło, że mam wąskie i blade usta. I lakiery do paznokci-moje cele na teraz to ładny brąz, nude i piasek, tego mi brakuje w kolekcji.

Ja mam tak z lakierami. Raz przez przypadek zebrałam nieświadomie trzy takie same lakiery, ten sam numer, ta sama firma, tylko w różnych buteleczkach. Żeby było fajniej-nie lubiłam ich, bo to miały być frenchowe lakiery, a kryły(jak frenchowe lakiery to dla mnie muszą być przejrzyste) niemal całkiem. I do tego ze smugami.

Edytowane przez 201612060923
Czas edycji: 2014-08-26 o 20:18
201612060923 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 20:12   #168
thewerka27
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo mnie motywuje posiadanie wolnej przestrzeni w łazience, szczególnie, że jest malutka, a zastawiona jak supermarket Moja mama zawsze mówi "jakbyś na śmietniku żyła! wśród tego całego plastiku i chemii!".

Gorzej z kolorówką bo a tu cień ładny, a tu tusz okazjonalnie. A wiadomo, że np. takie cienie z Essence pojedyncze to i po 5 zł można dorwać, więc wracam sobie z uczelni i myk do Hebe po "polepszacze humoru". A później 20 niebieskich-bazarowych kolorów których w życiu nie użyłam
Hahahahaha, skąd ja to znam!
Stary 2014-08-26, 21:19   #169
princess18
Zadomowienie

Z zakupami i poprawą humoru- chyba wszystkie kobiety tak mają. Ja znowu najwięcej kasy wydaje w czasie sesji (udany egzamin=kosmetyki) heh...Ale ja lubię bardziej jakiś balsam, kremik, żel pod prysznic etc.
Ciekawa jestem czy będą jakieś nowe zestawy z Ziaji na święta (ale wybiegam w przyszłość?
Stary 2014-08-26, 21:28   #170
bitterheart
Zadomowienie

Witajcie.
Jestem Magda, mam 21 lat. Jestem szczęśliwą matką 14 miesięcznego synka. Nie mam męża, a narzeczonego
Bardzo lubię kosmetyki z ziaji. Trochę Was już wczesniej podczytywałam i muszę koniecznie nabyć bloker do stóp w sprayu. Zbyt częste pranie butów w latach pralce koszmarnie je niszczy :/
Stary 2014-08-26, 21:52   #171
thewerka27
Zadomowienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;47873789]O właśnie, o takie sytuacje mi chodzi. Bo czasami np. dzwoni instruktor i chce jazdy o 17, a ja o tej porze mam takiego płaskiego naleśnika, że wstyd pokazywać nawet znajomym.

Poproszę tatę o małe dofinansowanie za przerzucanie drewna i może uda mi się kupić C-Thru Pearl Garden.^^

Ja też bym chciała to wiedzieć, bo chcę wypróbować ten żółty tusz Lovely. Po rycynie rzęsy mam ładniejsze i fajnie byłoby je czymś podkreślić od czasu do czasu. Chcę go dorwać na promocji, bo to nie jest taka wielka potrzeba i nie mam zamiaru wydawać dużo kasy na kolorówkę-maluję się raz na ruski rok(dosłownie).
Poza tym kusi mnie matowa pomadka w kremie, też Lovely-numer 1, czy tam o1. Na zdjęciu dowodowym wyszło, że mam wąskie i blade usta. I lakiery do paznokci-moje cele na teraz to ładny brąz, nude i piasek, tego mi brakuje w kolekcji.

Ja mam tak z lakierami. Raz przez przypadek zebrałam nieświadomie trzy takie same lakiery, ten sam numer, ta sama firma, tylko w różnych buteleczkach. Żeby było fajniej-nie lubiłam ich, bo to miały być frenchowe lakiery, a kryły(jak frenchowe lakiery to dla mnie muszą być przejrzyste) niemal całkiem. I do tego ze smugami.[/QUOTE]

Ja mam ten tusz i na razie tyłka nie urywa Muszę poczekać aż troche wyschnie, bo nie lubię takich "mokrych" tuszy. Moim dotychczasowym nr 1 jest Supershock z Avon'u. Jeżeli któraś z Was ma dostęp do Sephory to zachęcam by w najbliższym czasie ją odwiedzić, mają akcję wymiany starych maskar na miniaturkę Clinique'a High Impact

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Z zakupami i poprawą humoru- chyba wszystkie kobiety tak mają. Ja znowu najwięcej kasy wydaje w czasie sesji (udany egzamin=kosmetyki) heh...Ale ja lubię bardziej jakiś balsam, kremik, żel pod prysznic etc.
Ciekawa jestem czy będą jakieś nowe zestawy z Ziaji na święta (ale wybiegam w przyszłość?
To Ziaja ma zestawy na święta?!
Stary 2014-08-26, 22:26   #172
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
To Ziaja ma zestawy na święta?!
Ma, ma. Widziałam w grudniu zestaw Masło Kakaowe oraz komplet oliwkowy, jakiś z Ann D'Oro(poprawcie jeśli jest źle, bo z głowy nie pamiętam), chyba Remodeling jeszcze był.

Zrobiłam sobie laminowanie włosów żelatyną, bo moje włosy potrzebowały protein, tylko teraz się boję, że mi jakieś resztki zostały, bo dzisiaj troszkę niedokładnie rozmieszałam i się topornie spłukiwało.
Stary 2014-08-27, 07:23   #173
apple1602
Zadomowienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;47876787]Ma, ma. Widziałam w grudniu zestaw Masło Kakaowe oraz komplet oliwkowy, jakiś z Ann D'Oro(poprawcie jeśli jest źle, bo z głowy nie pamiętam), chyba Remodeling jeszcze był.

Zrobiłam sobie laminowanie włosów żelatyną, bo moje włosy potrzebowały protein, tylko teraz się boję, że mi jakieś resztki zostały, bo dzisiaj troszkę niedokładnie rozmieszałam i się topornie spłukiwało.[/QUOTE]

Ja po laminowaniu nie widziałam żadnych efektów Chociaż włosomaniaczką nie jestem, więc może źle coś robiłam skoro w tym nie siedzę.

Dziewczyyyyyny, z nami jeszcze wszystko w porządku póki nie mamy takiej ilości kosmetyków Moje szaleńcze zakupy w Biedronce są usprawiedliwione

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 08:38   #174
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
Ja po laminowaniu nie widziałam żadnych efektów Chociaż włosomaniaczką nie jestem, więc może źle coś robiłam skoro w tym nie siedzę.

Dziewczyyyyyny, z nami jeszcze wszystko w porządku póki nie mamy takiej ilości kosmetyków Moje szaleńcze zakupy w Biedronce są usprawiedliwione
A ja lubię laminowanie-ładnie wygładza włosy, lepiej się rozczesują i fajniej wyglądają. To dla mnie taka bomba proteinowa, bo w mojej pielęgnacji nie ma kosmetyków z żadnymi proteinami. Będę musiała zajść do sklepu fryzjerskiego w moim mieście i kupić maskę kokosową Leo-taka niewielka dawka protein, a do tego ładnie nawilża i pięknie pachnie.

Haha, w życiu nie będę miała tyle kolorówki.
Ja bym nie chciała mieć takiej kolekcji, bo potem się to przeterminuje albo coś i trzeba będzie wyrzucić. Ja wolę minimalizm.

"Kochanie, podaj mi fuksjowy lakier."

A propos Biedronki-są tam masełka do ust Nivei? Bo chyba w sobotę się tam wybiorę(ja muszę mieć to C-Thru ) i może bym jeszcze kupiła to masełko. Kusi mnie od dawna, poza tym potrzebuję jakiegoś balsamu do użytku domowego.

Edytowane przez 201612060923
Czas edycji: 2014-08-27 o 08:45
Stary 2014-08-27, 10:42   #175
thewerka27
Zadomowienie

Cytat:

Szczerze? Lubię oglądać takie filmiki ale sama nigdy nie dopuściłabym się takiej kolekcji... Choćbym codziennie używała do makijażu innego kosmetyku, nie byłabym w stanie tego wszystkie zużyć albo chociaż minimalnie dobić denka opakowania, zanim to wszystko by się nie przeterminowało... Fakt, trzeba przyznać, że kolekcja robi wrażenie, ale podobnie jak Abisans, wolę minimalizm kosmetyczny

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;47879183]A ja lubię laminowanie-ładnie wygładza włosy, lepiej się rozczesują i fajniej wyglądają. To dla mnie taka bomba proteinowa, bo w mojej pielęgnacji nie ma kosmetyków z żadnymi proteinami. Będę musiała zajść do sklepu fryzjerskiego w moim mieście i kupić maskę kokosową Leo-taka niewielka dawka protein, a do tego ładnie nawilża i pięknie pachnie.

Haha, w życiu nie będę miała tyle kolorówki.
Ja bym nie chciała mieć takiej kolekcji, bo potem się to przeterminuje albo coś i trzeba będzie wyrzucić. Ja wolę minimalizm.

"Kochanie, podaj mi fuksjowy lakier."

A propos Biedronki-są tam masełka do ust Nivei? Bo chyba w sobotę się tam wybiorę(ja muszę mieć to C-Thru ) i może bym jeszcze kupiła to masełko. Kusi mnie od dawna, poza tym potrzebuję jakiegoś balsamu do użytku domowego.[/QUOTE]

Z tego co pamiętam te masełka do ust z Nivei były kiedyś w Biedronce. Na stronie Rossmanna w zapowiedziach na wrzesień są dwa nowe smaki tych masełek: kokos i borówka
Stary 2014-08-27, 11:21   #176
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co pamiętam te masełka do ust z Nivei były kiedyś w Biedronce. Na stronie Rossmanna w zapowiedziach na wrzesień są dwa nowe smaki tych masełek: kokos i borówka

Jagoda jest już dostępna w Hebe
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 11:50   #177
201612060923
Konto usunięte

Mnie nie interesuje ani kokos, ani jagoda. Siostra pojechała do miasta, więc poprosiłam ją, aby mi kupiła masełko Vanilia&Macadamia, a jak nie będzie, to karmelowe. Po raz pierwszy nie mogę się doczekać aż ona wróci. Odkąd je zobaczyłam to strasznie się na nie napaliłam.

Jeju, zjadłam kawałek przepysznego ciasta drożdżowego, ja chcę więcej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 11:59   #178
florence244
Zakorzenienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;47882200]Mnie nie interesuje ani kokos, ani jagoda. Siostra pojechała do miasta, więc poprosiłam ją, aby mi kupiła masełko Vanilia&Macadamia, a jak nie będzie, to karmelowe. Po raz pierwszy nie mogę się doczekać aż ona wróci. Odkąd je zobaczyłam to strasznie się na nie napaliłam.

Jeju, zjadłam kawałek przepysznego ciasta drożdżowego, ja chcę więcej.[/QUOTE]

Mi Vanilia&Macadamia zupełnie nie podeszła, po jednej aplikacji oddałam mamie
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 12:30   #179
princess18
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za propozycje podkładów- na pewno skorzystam. Apple1602- pamiętam z gimnazjum jak dziewczyny miały niedopasowany podkład (ciemniejszy od skóry o 2-3 tony)- miałyśmy polewkę
Bitterheart- witam . Co do masełek do ust Nivea- miałam malinową. Zapach przecudny, tyle że mam wrażenie, iż ostatnio Nivea pogorszyła jakość produktów do ust. Uwaga, masełko bieli usta (więc jak posmarujecie się ze 2-3 razy, radzę spojrzeć w lusterko), a nawilżenie jest średnie powiem szczerze. Miałam lepsze produkty...
Co do Ziajowych świątecznych zestawów to są: seria oliwkowa, Yego, masło kakaowe, pomarańczowa, kozie mleko, widziałam też biolejki, a serii Ziaja Med praktycznie każda ma swoją wersję świąteczną.
Stary 2014-08-27, 12:41   #180
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki dziewczyny za propozycje podkładów- na pewno skorzystam. Apple1602- pamiętam z gimnazjum jak dziewczyny miały niedopasowany podkład (ciemniejszy od skóry o 2-3 tony)- miałyśmy polewkę
Bitterheart- witam . Co do masełek do ust Nivea- miałam malinową. Zapach przecudny, tyle że mam wrażenie, iż ostatnio Nivea pogorszyła jakość produktów do ust. Uwaga, masełko bieli usta (więc jak posmarujecie się ze 2-3 razy, radzę spojrzeć w lusterko), a nawilżenie jest średnie powiem szczerze. Miałam lepsze produkty...
Co do Ziajowych świątecznych zestawów to są: seria oliwkowa, Yego, masło kakaowe, pomarańczowa, kozie mleko, widziałam też biolejki, a serii Ziaja Med praktycznie każda ma swoją wersję świąteczną.
To Ziaja Med ma jakieś zestawy świąteczne? A wiesz może jakie?

Według mnie lepszy jest podkład ciut za jasny niż za ciemny. Sama ich nie używam, ale kiedy czasami widzę na innych twarzach to niedopasowanie, to naprawdę niezbyt to dobrze wygląda.

Mnie akurat bielenie niezbyt interesuje, bo masełka będę używała tylko w domu. W teren wolę zabrać sztyft-tu rządzą Bebe. Klasyczną kocham, różaną lubię, teraz mam słoneczną i jest równie dobra. Jak sztyfty, to tylko Bebe.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości