|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
![]() Ja już dziś byłam bliska porodu ,ale wolę jeszcze poczekać, bo w sobotę urodziny córci |
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Kasia a miałam pytać, czemu was w ogóle tyle beda w szpitalu trzymac? jak wszytko ok to chyba moga was do domu pościć? chyba ze cos nie tak i nie chcesz pisac to ok, omiń posta
|
|
|
|
#4083 |
|
Rozeznanie
|
Golgie kciuki dla malutkiej. Jutro sie wyjasni co to za chorobsko paskudne
![]() Aisa nic tylko lac i patrzec czy rowno puchnie ![]() Paulina ja tak samo jak Agnes nie wyobrazam sobie jeszcze latac po wode do kuchni w srodku nocy. W rosmannie sa te wieksze waciki tansze ale nie z babydream tylko zapomnialam nazwy. Bialo fioletowe opak w kazdym razie. Katerina pytanie nie do mnie ale odp laktatorem sciagasz tak jakbys karmila piersia czyli co 2,5 - 3h. Sprawdza sie system 7min i zmieniasz piers... pozniej 5min kazda.. 3min i na koniec po 1min. Wychodzi prawie 40 min na odciaganie. Nie odciagaj na pelnym ssaniu tylko tak by nie bolalo. Ja zbyt mocnym ciagiem narobilam sobie zatorow.Agnes pytam ile wypija bo Gabrys juz 80ml a ma dopiero 4tyg i martwie sie ze to za duzo i moge mu krzywde zrobic... Amelie trzymam kciuki za was! Aniu nie martw sie. Lekarze sa od tego by pilnowac waszego zdrowia
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczyny za rade co do tego plaszcza/kurtki czy tam bluzy tudziez narzutki
macie chyba racje z tym zapieciem, bedzie praktyczniejsza, a tamta nie wiem czy bedzie sie tak ukladala. Ktoraz z Was pytala skad podaje linkhttp://boombloom.tictail.com Wybaczcie, ze nie zacytuje, ale pisze z tel i do tego jestem wykonczona. Umylam lodowke i zrobilam leczo. No i padlam. Mala mi sie strasznie wierci dzis, mam obolale zebro. Aisa, to wkurzenie na mezow to chyba mamy takie samo. Ja od kilku dni na noze. On i tak ma do mnie mega cierpliwosc... Az czSami go podziwiam. |
|
|
|
#4086 |
|
Konto usunięte
|
Denaris ale to po 7 minut z każdego cyca, potem od razu po 5 z każdego i id razu po 3 i znów po 1min?
Nie ogarniam tego :-D to sporo! I tak co 3h? Biedne cyce... |
|
|
|
#4087 |
|
Zadomowienie
|
Denaris ja bym swojej moze i wie ej dawala ale jak wczesniej juz pisalam ordynatorka probuje nas zmusic do karmienia piersia i kazala dawac malej tylko po 30 ml, czego oczywiscie nie robie bo mala dostaje szalu.i tak duzo przybiera na wadze wiec moze sie wydac ze oszukujemy i boje sie ze zabiora nam butelke bo podobno i takie akcje sie zdarzaly.
Co do przekarmiania to ja pytalam lekarki raz jak mala zamias 40 ml ktore miala zapisane w karcie zjadla ponad 70 ml. Czy moglo sie jej cos stac, to powiedziala ze jak dziecko toleruje tyle,nie wymiotuje, nie boli go brzuszek itd. To dawac ile chce. |
|
|
|
#4088 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No wlasnie ja mam taka kamizelkę jakby z kożucha i ona ma takie rogi z przodu i jakos mnie one zniekształcają takze plan jest taki zeby je jakos obciąć ![]() Mój wlasnie tez ma cierpliwość do mnie bo ja czasem to nie mam jej sama do siebie i dzisiaj dwa słowa powiedział nie tym tonem wiec dla mnie to był koniec swiata i totalna nerwica To chyba przez to ze nasze dziewczynki sie obijają i sobie cieplutko siedzą w brzuchach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wbijaj, wbijaj W kupie raźniej. ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47872822]Denaris ale to po 7 minut z każdego cyca, potem od razu po 5 z każdego i id razu po 3 i znów po 1min? Nie ogarniam tego :-D to sporo! I tak co 3h? Biedne cyce...[/QUOTE] Też próbowałam ten system i mi nie pomogło, ale darłam na maxa ustawiając laktator, więc może to też zaszkodziło, jak napisała Denaris? Dzis zleciał nie wiem kiedy. Po południu pojechaliśmy na zakupy. Chciałam gdzieś wyjść bo wiedziałam, ze jak będziemy siedzieć w domu, to będę cały czas sfochowana na męża. A tak neutralny teren, różne sprawy na głowie i rozladują się emocje. Bałam się o kondycję, ale dałam radę pochodzić. Celem były spodnie dla męża. Ale też odwiedziliśmy Pepco i kupiłam córce (dwulatce) bluzkę (szara z rowerem) i spodnie (niebieskie) - nie różowe, bo mam serdecznie dość!!! Dla męża też udało się kupić spodnie w c&a. On jest klasyk i nie założy przecieranych dżinsów a tym bardziej rurek w końcu zdecydował się na kolejne czarne spodnie z prostymi nogawkami. ![]() Potem w domu posiedziałam i pobujałam się trochę na dużej piłce. Jak wstałam to taka obolała! A chciałam się rozluźnić. A teraz jek wstałam z sofy to zastanawiałam się czy podejdę te kilka kroków do krzesła przy biurku... Jutro wizytuję o 9:30!
|
|
#4090 |
|
Konto usunięte
|
Doriss powodzenia jutro na wizycie
Ciekawe czy i u Ciebie się coś rozkręca ![]() Carolciusia Masz jakieś wieści od Metki? ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Łoooo matko, jaka cisza, rodzą czy co? Albo szykują znowu jakieś pyszne żarcie
|
|
|
|
#4091 |
|
Raczkowanie
|
Dobrywieczór dzewczynki
![]() Ja dzisiaj jakoś humoru nie miałam, coś Was podczytywałam, ale ta pogoda dobijała aż w końcu przespałam ponad 2h A potem mi się humorek poprawił, bo był brat z żoną i moją chrześnicą 2 letnią i dostałam od nich kocyk minky z podusią do łóżeczka ![]() A właśnie dzisiaj miałam zamawiać ![]() Jak to czasem miło, że dobro do Ciebie wraca
|
|
|
|
#4092 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47872822]Denaris ale to po 7 minut z każdego cyca, potem od razu po 5 z każdego i id razu po 3 i znów po 1min?
Nie ogarniam tego :-D to sporo! I tak co 3h? Biedne cyce...[/QUOTE] Tak po 7 min i od razu 5 itd. Lacznie 37 min... sporo czasu tym bardziej doliczajac 30 min na karmienie. Ale dla okruszka warto sie poswiecic. Przy okazji was czytam z laktatorem ![]() Cytat:
![]() Ta ordynatorka jakas nawiedzona. Jak moze decydowac o tym jak karmisz dziecko? To niezly sprzet ten laktator. Szkoda ze to cholerstwo takie drogie! Aaa chcesz koniecznie kp? Myslalas o systemie SNS? Ja zostaje na butelce. Nie chce stresowac i siebie i Brysia. Jeszcze pokarm strace wiec pierdziele. Cytat:
Mam nadzieje ze u Meci wszystko ok... z bakterii z pecherza moga byc powazne skutki... ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Ewelina poka poka. Kocham styl marynarski! Jak bede miala kacik dla Gabrysia (miejsce w sensie) to zerzne pomysl Niestabilnej jak nic i chmurki od Karoliny tez ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Btw jaki tu spokoj
|
|
#4093 | |
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47873665]Doriss powodzenia jutro na wizycie
Ciekawe czy i u Ciebie się coś rozkręca ![]() Carolciusia Masz jakieś wieści od Metki? ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Łoooo matko, jaka cisza, rodzą czy co? Albo szykują znowu jakieś pyszne żarcie [/QUOTE]Też jestem ciekawa co jutro powie na wizycie gin. Biedna Meta... Brakuje mi wieści od niej. Współczuję sytuacji...Cytat:
A dziś ciotka mi mówiła, że córka ma 8 lat a ona ciągle ma pokarm w piersiach - tzn, tak kilka kropel wycieknie. Karmiła około 3 lat!
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie gratuluje udanych wizyt!
Ekaterina, ja za to mam schize jak mi odejda wody (tak miałam za pierwszym razem), bo to oznacza,ze poród się rozpoczął;p. A boje się, niepowiem,ze nie;p. Nmartyna ja tez nie będę miała ktg. Wiesz co zrobić? Jedziesz do szpitala,mówisz,ze nie czujesz ruchów lub,ze czujesz ruchu bardzo słabo i muszą Ci zrobić ktg. Ja tak robilam w pierwszej ciąży, teraz nie robię, bo Malý bryka cały czas i jestem spokojna. |
|
|
|
#4095 |
|
Rozeznanie
|
Po tylu latach ma mleko?! Szok... moze powinna sprawdzic poziom prolaktyny bo to bardzo dziwne.
Niestabilna przez Ciebie mam smaka na tosta a tostera brak :/
|
|
#4096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ta babka w tym dokumencie siadała na sofie i jej córka przychodziła i piła mleko z piesi. No totalna masakra. I to nie był odosobniony przypadek.. Magda brawa za wizyte widzę, ze synek chce już na świat ![]() Golgie szkoda malutkiej, ale jutro już wszystko bedziecie wiedzieć. Dobrze, ze szybko działasz
Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu ![]() ![]() ![]() ![]() http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie Edytowane przez Misstic Czas edycji: 2014-08-26 o 20:57 |
|
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do marynarskiego stylu hihi Gabrysiowi się spodoba
|
|
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnes, Denaris bardzo się cieszę, ze tak ładnie sobie radzicie z tymi maluszkami i się nie poddajecie
Należą wam się duże brawa ![]() Agnes jak wam zabiorą butelkę to przyniesiesz swoją z domu. Niech nie przeginają, nie można na siłe czegoś komuś wmuszać, bo to tylko powoduje odwrotny skutek do zamierzonego. Na szczęście w piątek już wychodzicie do domku i będziesz mogła postąpić jak uważasz za słuszne
|
#4099 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczęta - dojechałam do Lublina, mogę rodzić ![]() Ale przez całą drogę się bałam że mi nagle wody odejdą
|
|
#4100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj właśnie twardniał brzuszek już długo i bolało, aż w końcu pojechałam na IP, ktg zrobili, młody aktywny, cukier skoczył ze stresu... Dobrze, że lekarka jeszcze zbadała ginekologicznie i mówi, że wszystko zamknięte i nie ma co sie stresować, szyjka wysoko Tylko co miałam zrobić, jak te bóle promienowały do kręgosłupa tak, że aż płakałam, bo nie nie wiedziałam czy to już poród czy tylko kręgosłup ?? ![]() Elffirka dobrze wiem o czym wcześniej pisałaś
|
|
|
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
Hej. U nas wszystko ok
mała to istny żarłok w dzień tylko je i śpi i to tak że muszę ją budzić na karmienie co 3h w nocy niestety jest sajgon. Jak śpię 3h łącznie to normalnie szał macicy :/ mam nadzieję że jej to minie i wszystko się unormuje. Widziałam że pisalyscie o laktatorach. Mi dzisiaj przywiozla położna, elektryczny z canpola bo moje mleczarnie rozpoczęły masową produkcję.na czym polega Ten system 7,5,3,1? Na pobudzeniu laktacji czy utrzymaniu jej na stałym poziomie?
|
|
|
|
#4102 |
|
Rozeznanie
|
Miss tez to ogladalam. Jestem ciekaea co powiedza te dzieci jak dorosna! To juz bardziej potrzeba matki niz dziecka.
Niestabilna na pewno Powiem wam ze nadal mam ciazowy apetyt. Wciagnela bym cos dobrego... ta zupa serowa mi siedzi w glowie od Jen hehe. Dziewczyny spokojne... moze rodza
|
#4103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem totalną przeciwniczką, przekłujemy dopiero wtedy, kiedy młoda sama wyrazi chęć i będzie rozumiała,że to również boli. Uważam,że nie mam prawa aż tak ingerować w jej ciało. Nie jest moją zabaweczką i mam po prostu do niej szacunek jako małego człowieka. A fakt,że nie podoba mi się to u małych dziewczynek to druga kwestia ![]() Cytat:
Pozdrawiam!
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam,ze pisalyscie o kolczykach, moja córcia nie ma i nie będzie mieć,AZ do momentu w którym zadecyduje sama,ze chce mieć. Chociaż zwraca uwagę,ze ja mam i mówi,ze ona nie ma. Podobnie jak córeczka Aliszcze nosi kolorowe bransoletkin(polecam z pepco takie gumowe, zakrecone gumki do wlosow noszone jak bransoletki). Zanim je kupilismy ja nie mogłam nosić, bo mi zabierała.
Odnośnie stroju, tez preferuje dredy i legginsy. Mała jednak czasem się upiera i chce sukienkę, pozwalamy jej wtedy, wraca z dworu oczywiście umorusana. Najlepszy zestaw (który oczywiście sama wybiera) to sukienka, bransoletki (sztuk 5), czapka z daszkiem (z diabłem tasmańskim i królikiem baggsem) i smoczek. |
|
|
|
#4105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak coreczka ma na imie? Odnosnie odciagania to teraz mam laktacje ustabilizowana i to stosuje i jest ok.
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Parkami, ale Ty pytasz czy w ogóle będziemy szczepić czy na jakieś dodatkowe?
Przepraszam nie ogladalam filmików, które wrzucilas, bo mam juz własna opinie na ten temat (mimo, iz nie wiem co jest w tych filmach). Uważam,ze powinno się szczepić dzieci, dzięki temu,ze jednak większość dzieci się szczepu unikamy epidemii. Moje zdanie. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Parkami, ale Ty pytasz czy w ogóle będziemy szczepić czy na jakieś dodatkowe? Przepraszam nie ogladalam filmików, które wrzucilas, bo mam juz własna opinie na ten temat (mimo, iz nie wiem co jest w tych filmach). Uważam,ze powinno się szczepić dzieci, dzięki temu,ze jednak większość dzieci się szczepu unikamy epidemii. Moje zdanie. |
|
|
|
#4107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4108 |
|
Raczkowanie
|
Przesyłam zdjęcie
zakochałam się w tym komplecikuEdytowane przez evelina33 Czas edycji: 2014-08-26 o 21:32 |
|
|
|
#4109 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ty jesteś kochana na jakieś specjalnej diecie czy jesz wszystko w miare rozsądku oczywiście i obserwujesz syneczka? Cytat:
Szkoda tylko, że tak w nocy buszuje, ale napewno nie długo rytm dnia jej się ustabilizuje ![]() Z resztą co ja będę mówić, ty jesteś mamusią zaprawioną w bojach wiec sama wiesz najlepiej ![]() Anesh gdzie się podział twój avatar?
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Denaris chcialabym piersia bo mamproblem z utrzymaniem laktacji. Ale nic na sile, zaczynamy jedzeenie od cyca jak mala zaczyna sie denerwowac to daje butelke i tyle.
Perelka widze ze nie jestem sama, moja lenka w dzien tez spi jak aniolek trzeba ja budzic na jedzenie a w nocy szal,budzi sie co godzine na jedzenie wciaga cala porcje a i tak znowu budzi sie wsciekla ze nawet pampersa nie zdaze jej zmienic a juz jest taki krzyk ze pielegniarki przybiegaja co ja dziecku robie ze sie tak drze .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

Ciekawe czy i u Ciebie się coś rozkręca

Brakuje mi wieści od niej. Współczuję sytuacji...
widzę, ze synek chce już na świat