Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-26, 21:37   #1861
paulina119a
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Manieczko w SR nam tak mówiła babeczka... ale chcę sie upwnic czy Wy też tak będziecie robić.
Mówiła, że maluszka mamy ubierać zawsze o jedną warstwę więcej niż siebie samą. więc jak ja spię w piżamie to maluszkowi dodatkowo wkładamy body
Stary 2014-08-26, 21:38   #1862
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Żanet właśnie sama nie wiem czy wystarczy... zanim do tego nie usiadłam to wydawało mi się że nie ma za wiele/ Lecz teraz jak to zebrałam do kupy to wydaje się, że ze jest sporo... ale nie mam doświadczenia i sama nie wiem czy tak jest czy jedyniemi sie wydaje

Ela jakos tak mi sie uzbierało te 20 sztuk ale to akurat tylko jedna pozycja bo pozostałe to mam jak widzisz po kilka sztuk

Dziewcyny, więc mam się nastawić, że w zimę pod pajaca wkładam body (bądź kaftanik) z długim rękawem, tak? I do spania i w ciągu dnia?

Ela super Biznes się kręci

ja to do spania nic pod pajaca....
w dzien ewentualnie body bez rękawków pod to....
Stary 2014-08-26, 21:42   #1863
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
ale jestem wkurzona
wkurzona i bezradna
bezradna z tego wkurzenia

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa

przedszkole jeszcze się nie zaczęło, a już mają minusa jak stąd nad morze
jak tak można??!!

w wakacje udzielali info, że dni adaptacyjne będą na koniec sierpnia
baaaa w zeszłym tygodniu mi mówili, że dni adaptacyjne będą w ostatnich dniach, szczegóły miały być dzisiaj

ja to dziecko swoje chcę przygotować, tłumaczę, opowiadam, m.in. też to, że najpierw pójdzie ze mną, razem zobaczymy salę, dzieci, zabawki, Panie, a że dopiero od przyszłego tygodnia pójdzie sam

a dzisiaj czego się dowiaduję??!! nosz k**wa, że tak powiem

ogłoszenia nie ma żadnego
pani z sekretariatu u dyrektorki na spotkaniu, a pani, która jest na stażu mówi, że tutaj ma takie ogłoszenie, że tych dni nie będzie jednak ze względu na zmiany organizacyjne i że rodzice dowiedzą się wszystkiego na spotkaniu organizacyjnym we wrześniu - daty nie ma!

no zaj**iście!!!

niby to ogłoszenie zgięte w pół, a pani która się tym zajmuje u dyrektorki w tej sprawie właśnie, a pani z którą rozmawiałam sama mówiła, że niewiele wie na ten temat

ale heloł!

co ja teraz dziecku powiem

na parę dni przed tym wsyztskim mam odkręcać, że nie, sorry Jasiu, idziesz całkiem sam, jak miał wkładane do głowy, że dni adapt będą??!!

no sama sobie tego nie wymyśliłam, oni takiej informacji udzielali, więc starałam się jak mogłam

to jak mój cały plan runął to co dopiero jak Johny się dowie....

sama mam łzy w oczach

jutro zadzwonię, zobaczymy co ustaliły... modlę się, żeby to nie była prawda!

ja wiem, ze nie wszędzie są te dni, ale jakbym wiedziała o tym wcześniej to bym inaczej dziecku tłumaczyła
i ok
a że zmiany są to chyba wiedzieli wcześniej, że część dzieci idzie do szkoły, część zostaje
no cholera jasna

heloł??!!!

i spotkanie we wrześniu? dziewczynki "przedszkolne" to skąd ja mam wiedzieć co mam zabrać dziecku pierwszego dnia, kiedy to spotkanie ma być.... tego pierwszego dnia? jak to jest u Was?

ale mnie wpienili!

i doopa z tym odpieluchowywaniem
jak widziałam jak on się dziś tam zachowuje.... najpierw powiedział, że zaczeka w samochodzie, a ja sama pójdę, potem jak już tam byliśmy to z nietęgą miną co chwilę pytał: "idziemy już? chodźmy już"

w dupie mam tą pieluchę
trudno, cofniemy się

wolę żeby był na maksa wyspany i wypoczęty każdego dnia przed przedszkolem, a nie po nieprzespanej nocy, bo matce się uwidziało odpieluchowywać

ku*wa i dzień do doopy

sorry, że tylko o sobie....

Masz racje! Przedszkole zachowalo sie nieodpowiedzialnie!
Jak jutro bedziesz dzwonila to zapytaj wprost co masz zrobic bo Jas jest przygotowany na dni adaptacyjne.
Dyrektorka powinna wiedziec ze tak sie nie robi w stosunku do dzieci.
porazka

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 21:42   #1864
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Manieczko w SR nam tak mówiła babeczka... ale chcę sie upwnic czy Wy też tak będziecie robić.
Mówiła, że maluszka mamy ubierać zawsze o jedną warstwę więcej niż siebie samą. więc jak ja spię w piżamie to maluszkowi dodatkowo wkładamy body

no niby ta 1 warstwa, ale ktoś pisał, że chyba się już od tego odchodzi....

poza tym trzeba jeszcze ogarnąć jak będzie przykryte w nocy... każda warstwa liczy się jako warstwa

ja to samego pajaca założę i sprawdzę czy marznie czy nie.... długi rękaw pod wydaje mi się mega za grubo......
Stary 2014-08-26, 21:51   #1865
paulina119a
Zadomowienie

Ela no widzisz... i bądź tu mądry człowieku... a nam wczoraj w SR tak babka kładła do głów... ze zawsze o jedna warstwę więcej niż dorosły.
Zakładając że na noc będe przykrywać kocykiem ciepłym to myslisz, że ma to jakiś wpływ? w myśl tej zasady o jednej warstwie więcej... ja będe okryta kołdrą a dziubek kocykiem... myślisz, ze zakładając body pod pajaca to za dużo?
Stary 2014-08-26, 22:12   #1866
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość

Jak mnie zgaga męczy a rennie g.daje...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mnie tez juz rennie srednio pomaga, chyba kupie ten syrop..
Tylko ja mam zgage po slodkim i jak zjem kolacje jakbym tego pilnowala to zgagi nie mam

Ela - czarny fajniejszy ale chyba juz zdecydowalas

Paulina - ja slyszalam, ze juz sie odchodzi od tej dodatkowej warstwy dla noworodka, trzeba chyba sprawdzac po prostu kark i dostosowac ubior do warunkow, zalezy tez przeciez jaka masz temp. w domu..

Ja sie wlasnie zastanawiam bo my lubimy miec w domu dosc chlodno tzn. w zimie przykrecamy na noc kaloryfery i temp jest w granicach 18-19 st. wiec i tak bede musiala mlodego ubierac cieplej...

Witam nowa mamuske

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-08-26 o 22:14
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 22:19   #1867
paulina119a
Zadomowienie

Ok, dzięki dziewczyny za rady... będę sprawdzać na karku
Ja też wolę spać w chłodniejszej sypialni
Tylko po jaką chol...re nam takie info kładą do głowy w SR ???? ehh

i mnie właśnie dopadła zgaga

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-26 o 22:21
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 00:20   #1868
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ela no widzisz... i bądź tu mądry człowieku... a nam wczoraj w SR tak babka kładła do głów... ze zawsze o jedna warstwę więcej niż dorosły.
Zakładając że na noc będe przykrywać kocykiem ciepłym to myslisz, że ma to jakiś wpływ? w myśl tej zasady o jednej warstwie więcej... ja będe okryta kołdrą a dziubek kocykiem... myślisz, ze zakładając body pod pajaca to za dużo?
jeszcze zależy od temp w domu

powiem Ci tak
ja posiłkowałam się ta 1 warstwą więcej, ale teraz jak pomyślę to przypominam sobie, że częściej zdarzało się, że był za ciepły, niż za zimny...

teraz na spokojnie będę po prostu sprawdzała kark i wtedy ewentualnie doubieram czy przykryję dodatkowym kocykiem

ale uważam, że pajacyk wystarczy, jeśli w ogóle body to raczej nie decydowałabym się na dług rękaw, tylko krótki, albo bez rękawków

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

a mi nie chce się spać
obejrzałam już Prawo Agaty

może pozamawiam u Health'a.....

z ciuszkami muszę przystopować, ale reszta jeszcze czeka

aaa w ogóle to dziś mam jakiś dobry dzień z allegro wylicytowałam fajną kurtkę dla Johnego na jesień za 16,50 i jeszcze jedną u tej samej osoby wzięłam, ale taką cienką, na wiosnę, za 5zł

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ----------

dobranoc...
Stary 2014-08-27, 05:06   #1869
justynaw1982
Zadomowienie

Witam się na porannym dyżurze od 4 na nogach...się przebudziłam na siusiu i ...KONIEC spania :/ więc...Nadrabiam forum i oglądam Harrego Pottera... może przy takiej bajce zasnę choć jeszcze na chwilke...:/

Doąączam sie do pociągających mam...cieknie mi z nosa że nie wiem co, kicham i swędzi mnie całe podniebienie i uszy...kurcze z tą alergią!!!mam dosyć :/

Witam nową mamuske

---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
kupilam uzywany na all i o nim zapomnialam , a w koncu przyszedl i juz nie kupuje innego
http://allegro.pl/show_item.php?item=4508627190
Super bardzo fajny

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

ja wczoraj kupilam Rozek minky http://allegro.pl/wielofunkcyjny-roz...536927038.html turkus szary zygzak.. a oprocz tego wyielam ten zestaw.. nr 5. http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-d...492759854.html i dodatkowo te ozdoby nad lozeczko i takie lozeczko...http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...508065774.html jak wszystko przyjdzie to zostana mi tylko pampiki do kupienia..

ja tez sie ciagle masakrycznie czuje..ciompy z nosa i gardlo boli..ajj..a ta [pogoda.. ciezko mi uwierzyć w to ocieplenie
Fajne rzeczy pozamawiałaś...ten rożek mi się bardzo podoba zwłaszcza ze ma ten fajny materiał minky w środku
Ja znalazłam taką stronkę http://www.samiboo.com/ koleżanka zamawiała cgyba wszystko z niej...fajna jest tylko mam jedno zastrzeżenie do podusi bo zauważyłam i niej że wypełnienie jest do duży po 4-5 miesiącach użytkowania zaczęło się "brylić" i były miejsca że był sam materiał...ale pościel fajna tylko cholera droga!!

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość

Miałam telefon ze sklepu, że dziś lub jutro wysyłają zakupiony wózek Mam nadzieję, że do końca tygodnia się nim tutaj pochwalę.

Jak dobrze pójdzie, to do końca tygodnia będę miała też całą wyprawkę ciuszkową dla malucha.

Mam ochotę upiec ciacho ze śliwkami. Ma któraś was jakiś ciekawy przepis?
Chwal się chwal no i za wyprawkę!!!! zazdroszczę !!!

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Wstałam o 11 i jestem zamulona na maksa... W ramach pocieszenia zamówiłam parę rzeczy u tego sprawdzonego sprzedawcy na all HealthWorld, przewijak, pieluchy i pierdółki. Normalnie jak przez 2 tygodnie nic nie zamówię to jestem chora

A i chyba w końcu zdecydowałam się na wózek http://sklepmati.pl/wielofunkcyjne/5...e-eco-3w1.html chciałabym biały, wiem wiem, będzie się brudził, niepraktyczny, ale co tam, praktyczna będę przy drugim dziecku

Za to dalej nie możemy wybrać imienia. Dylemat jak 150!
Gratulacjones z zamówionego wózka a co do imienia to jakie macie typy??

ela a;e was zrobili!!! masakra też bym była wściekła...!!!no ale są rzeczy na które wpływu nie masz więc poczekaj spokojnie co dalej się wykluje...a małemu jakoś wytłumaczysz

A co do reszty to przy czytaniu 60 strony zrobiłyscie mi takiego smaka na to cholerne kako że aż mi slinka cieknie a w domu mleka ni ma!!!! no cóż poczekam dosniadanka i z twarozkiem ze szczypiorkiem wszamię!!! mmmmm...a teraz chyba posprzątam

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 05:34   #1870
manieczka1
Zakorzenienie

Paulina jak widac sa rozne szkoly ja pod pajaca nic nie bede zakladala. Bede sprawdzac kark i ew. dokrywala. W mieszkaniu jest cieplo. Poza tym dzieci sa rozne, jedne wola ciepelko, a inne chlodniej, wiec trzeba bedzie wyczuc

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 06:53   #1871
martha330
Zakorzenienie

witam się i ja z samego rana i to już po sniadaniu

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 07:00   #1872
aleksandrettaa
Zakorzenienie

To chyba też zależy jaki pajac, czy welurowy czy cieniutka bawełna.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 07:07   #1873
anuszka21
Zakorzenienie

Witam się w 27tc a co za tym idzie w IIItrym!! nareszcie

Ela, przedszkole masakra ;/ a to prywatne?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 07:10   #1874
justynaw1982
Zadomowienie

Zobaczcie jakiego Olek ma opiekuna

anuszka super i gratulacje za trzeci trymestr
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0010diego.jpg (104,5 KB, 30 załadowań)

Stary 2014-08-27, 07:24   #1875
fiorella22
Zadomowienie

Justyna- Lubie to! <3

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

ja sie witam w 28 tyg

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 07:25   #1876
Frau Gizela
Rozeznanie

Ela, jednak ten czarny, choć ja z reguły bardziej granatowa jestem, to ten czarny chyba jednak ładniejszy. Tamten taki chabrowy bardziej jest, też ładny, ale czarny pasuje do wszystkiego ;-)

Cytat:
Paulina, nam na zajęciach kiedyś tłukła babka, że mam dziecko na sucho namaśtać mydłem, żeby potem tylko spłukać i żeby się dziecko nie wychłodziło, tak więc teoria i to co mówią w SR to jedno a to, co sama wybierzesz dla siebie i dziecka to drugie. Ja też teraz wielu wg mnie na chwilę obecną błędów ubraniowych już nie popełnię. Do teraz sama z siebie śmieję się, że zapinałam body na rajtki na przykład, albo pod sukienkę ubierałam pajaca, kiedy pajac jest jednak stricte do spania tak więc człowiek uczy się na własnych błędach

ah to Prawo Agaty! Ciekawe czy urodzi do końca sezonu, bo jeśli tak, to razem z nami prawie

uściski dla wszystkich pociągających i smarkatych! Ja ładuję w siebie sinupret i prenatal gripcare, robię inhalację z soli fizjo i kropli amola, bo mam nebulizator i polecam to cudo, nadal się nie ruszam z łóżka, no i jest nieco lepiej choć tyłek mnie już boli
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 07:26   #1877
dysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość

Jaki słodziak
dysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 07:30   #1878
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

Zbieram sie zaraz po buleczki swieze, ale musialam tu zajrzec- uzaleznienie

Anuszka doczekalas sie i ty 3 trymestru

Paulina sporo tych ciuszkow, jednak ja dokupilabym body na kr. rekaw zeby ewentualnie pod pajaca zalozyc
z ubieraniem jednak wszystko zalezy jaka temp. bedzie w mieszkaniu ,no i wiadomo ze taki maluszek na poczatku to tylko spi i dodatkowo w rozku czy kocyku(to juz kolejna warstwa niepotrzebna), wiec raczej sprawdzac karczek a przy piciu mleka taki maluszek mega sie poci bo to wysilek dla maluszka, moja miala zawsze caly kark mokry jak pila

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 07:31   #1879
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
jeszcze zależy od temp w domu

powiem Ci tak
ja posiłkowałam się ta 1 warstwą więcej, ale teraz jak pomyślę to przypominam sobie, że częściej zdarzało się, że był za ciepły, niż za zimny...

teraz na spokojnie będę po prostu sprawdzała kark i wtedy ewentualnie doubieram czy przykryję dodatkowym kocykiem

ale uważam, że pajacyk wystarczy, jeśli w ogóle body to raczej nie decydowałabym się na dług rękaw, tylko krótki, albo bez rękawków

ja to jestem zmarzluch, zawsze zimą naubierana jestem w domu, za to mąż w t-shircie chodzi.....ale on mówi, że się hartuje i czasem nawet zimny prysznic bierze brrrr....

więc będę patrzeć na dziecko wg siebie, a na pewno będę sprawdzać kark
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 07:31   #1880
manieczka1
Zakorzenienie

anuszka gratulacje
Justyna ale słodko piękne zdjęcie
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-27, 07:31   #1881
LolaMontez
Wtajemniczenie

Justyna jaki słodki ten Twój psiaczek

Anuszka witam w III trymestrze, teraz już tylko z górki

Mnie wg om dzis wskakuje 32 tc
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 07:33   #1882
Justana1984
Rozeznanie

cześć dziewczynki
już albo w końcu środa
przyznam Wam, że coraz niewygodniej siedzi mi się w pracy, brzuch mi przeszkadza, kręgosłup boli po 8 h kurde a to jeszcze z miecha muszę pociągnąć i znów mi zimno;/ chyba od tej 30 mojej starość mnie dopadła
wczoraj rozmawiałam z moim T. i stwierdził "to już coraz bliżej" chyba muszę znów zacząć z nim rozmowę na temat porodu, czas w końcu podjąć decyzję!

Cytat:
Ok, dzięki dziewczyny za rady... będę sprawdzać na karku
Ja też wolę spać w chłodniejszej sypialni
Tylko po jaką chol...re nam takie info kładą do głowy w SR ???? ehh
i mnie właśnie dopadła zgaga
widzę że nie tylko mnie zgaga męczyła wczoraj, to chyba ten czas;p

Cytat:
jeeeeeeju jaki śliczny

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
To chyba też zależy jaki pajac, czy welurowy czy cieniutka bawełna.
ja chyba tego nie ogarnę;p
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 07:33   #1883
Kasia427
Wtajemniczenie

Witam się w 31 tygodniu!

O 11.00 mam wizytkę, więc muszę się pomału ogarniać... zjedliśmy śniadanie, dopijam herbatkę owocową i jakoś nic mi się nie chce...

Paulina może trafiłaś na położną starej daty... Weź pod uwagę, że dziecko na początku robi w nocy kupki, więc też trzeba je ubrać tak do spania, żeby Ci było wygodnie je przebrać... moja będzie spała w półśpiochach i koszulce... albo w pajacu właśnie...
justyna słodki piesio

uciekam! do później! i miłego dnia życzę!
Stary 2014-08-27, 07:38   #1884
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
zakochałam się ale słodziak

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość

Paulina, nam na zajęciach kiedyś tłukła babka, że mam dziecko na sucho namaśtać mydłem, żeby potem tylko spłukać i żeby się dziecko nie wychłodziło, tak więc teoria i to co mówią w SR to jedno a to, co sama wybierzesz dla siebie i dziecka to drugie. Ja też teraz wielu wg mnie na chwilę obecną błędów ubraniowych już nie popełnię. Do teraz sama z siebie śmieję się, że zapinałam body na rajtki na przykład, albo pod sukienkę ubierałam pajaca, kiedy pajac jest jednak stricte do spania tak więc człowiek uczy się na własnych błędach
nam też teraz mówiła o namydlaniu na sucho, a w wanience opłukiwaniu.....jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić...

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Gratuluję wszystkich nowych tygodni

Kasiu, powodzenia na wizycie
Stary 2014-08-27, 07:40   #1885
LolaMontez
Wtajemniczenie

Kasia za wizytę

Tak sobie zerknełam na wrzesniowki trochę u nich sie posypali, dzis jedna dziewczyna tez ma cc za chwile październik i my
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 07:46   #1886
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość

Ela, przedszkole masakra ;/ a to prywatne?
w zasadzie to 28 się zaczął, czy nie?
przybijam piątkę!

przedszkole państwowe, podejrzewam, że w prywatnym nie ma takich akcji.....
dziś dzwonię....

Cytat:

witam się, witam
dziś słoneczko się przebija to może i humory będą lepsze

dzięki za głosy co do płaszczyków! czarny wygrał, mam nadzieję, że w rzeczywistości będzie taki jak na zdjęciach
w ten drugi też kliknęłam, ale w licytację, albo się uda, albo nie

mam taki czerwony płaszczyk bombkę i teraz jest idealny na brzuszek, ale chciałam go już wyautować, ale dochodzę w nim ciążę. W ten czarny też się brzuch zmieści, ale będę go miała na zaś

dziś może nareszcie kupimy te buty ortopedyczne dla małego

wiecie, że nadal nie znalazłam jego książeczki zdrowia..... masakra....

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Kasia za wizytę

ja mam jutro ale pewno usg nie będę miała....
Stary 2014-08-27, 07:59   #1887
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
więc będę patrzeć na dziecko wg siebie, a na pewno będę sprawdzać kark
To tak jak u mnie w domu ja pod kołdrą a on się pyta czy okno morze otworzyć hahah
Co do ubierania to popieram i będę robiła tak jak ty bo i tak można sie starac przygotowywać i planować a w praniu i tak wszystko wychodzi po swojemu

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
już albo w końcu środa
przyznam Wam, że coraz niewygodniej siedzi mi się w pracy, brzuch mi przeszkadza, kręgosłup boli po 8 h kurde a to jeszcze z miecha muszę pociągnąć i znów mi zimno;/ chyba od tej 30 mojej starość mnie dopadła
wczoraj rozmawiałam z moim T. i stwierdził "to już coraz bliżej" chyba muszę znów zacząć z nim rozmowę na temat porodu, czas w końcu podjąć decyzję!

widzę że nie tylko mnie zgaga męczyła wczoraj, to chyba ten czas;p
O jaaa ja i tak cię podziwiam że jeszcze chodzisz do pracy...a przypomnij mi czemu??bo ja teraz to już na bank bym nie dała rady tym bardziej że pracuję z dziećmi i młodzieżą...i to trochę niebezpieczne...wpadnie ktoś na ciebie i non stop chorują...więc odpusciłam a raczej nawet mnie wysłali na zwolnienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Witam się w 31 tygodniu!

O 11.00 mam wizytkę, więc muszę się pomału ogarniać... zjedliśmy śniadanie, dopijam herbatkę owocową i jakoś nic mi się nie chce...

Paulina może trafiłaś na położną starej daty... Weź pod uwagę, że dziecko na początku robi w nocy kupki, więc też trzeba je ubrać tak do spania, żeby Ci było wygodnie je przebrać... moja będzie spała w półśpiochach i koszulce... albo w pajacu właśnie...
justyna słodki piesio

uciekam! do później! i miłego dnia życzę!
Kasia za wizytę daj znać jak i co

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
zakochałam się ale słodziak

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

nam też teraz mówiła o namydlaniu na sucho, a w wanience opłukiwaniu.....jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić...[COLOR="Silver"]
Że jak..ja nie słyszałam ale to trochę dziwne...chyba..ja tam chyba po staremu bedę kapać

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Kasia za wizytę

Tak sobie zerknełam na wrzesniowki trochę u nich sie posypali, dzis jedna dziewczyna tez ma cc za chwile październik i my
OŁ NOŁ...tylko czekać aż zaczniemy się zdjęciami bobasków chwalic...strach sie bać...a dopiero co były rozmowy o pierwszych badaniach prenatalnych

A piesio słodziaczek jest to prawda...przytulasek mój hihih

Stary 2014-08-27, 08:08   #1888
manieczka1
Zakorzenienie

Kasia powodzenia na wizycie
jeeeeny dziewczyny jak te tygodnie lecą teraz to naprawdę zleci raz, dwa
mam pytanie - ile przed porodem pierzecie wszystkie ciuszki? Zastanawiam się czy 2 miesiące przed nie będzie za szybko? w sumie schowam je do komody i szaf to chyba nie co? bo zanim popiorę i poprasuję to też mi trochę zajmie
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-27, 08:13   #1889
Zanet84
Zakorzenienie

kurcze, muszę sobie kupić jakieś cieplejsze spodnie....mam tylko legginsy i powiem Wam, że mi zimno w nich już, a gdzie tam do listopada...
tak oglądam na allegro, a one wszystkie mają takie krótkie nogawki
Stary 2014-08-27, 08:34   #1890
silesianna
Zakorzenienie

hej dziewczyny idę nadrabiać konkretnie ostatnie 2 dni, bo miałam taki młyn że tylko z telefonu jednym okiem rzucałam
także pije kawe, nadrabiam, a potem szybko zabieram sie za robienie pazurów i za obowiązki - musze dziś lecieć do urzędu odstać swoje
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości