![]() |
#1861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Manieczko w SR nam tak mówiła babeczka... ale chcę sie upwnic czy Wy też tak będziecie robić.
Mówiła, że maluszka mamy ubierać zawsze o jedną warstwę więcej niż siebie samą. więc jak ja spię w piżamie to maluszkowi dodatkowo wkładamy body ![]()
#1862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to do spania nic pod pajaca.... w dzien ewentualnie body bez rękawków pod to....
![]() |
#1863 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz racje! Przedszkole zachowalo sie nieodpowiedzialnie! Jak jutro bedziesz dzwonila to zapytaj wprost co masz zrobic bo Jas jest przygotowany na dni adaptacyjne. Dyrektorka powinna wiedziec ze tak sie nie robi w stosunku do dzieci. porazka ![]()
![]() |
#1864 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no niby ta 1 warstwa, ale ktoś pisał, że chyba się już od tego odchodzi.... poza tym trzeba jeszcze ogarnąć jak będzie przykryte w nocy... każda warstwa liczy się jako warstwa ![]() ja to samego pajaca założę i sprawdzę czy marznie czy nie.... długi rękaw pod wydaje mi się mega za grubo......
![]() |
#1865 |
Zadomowienie
|
Ela no widzisz... i bądź tu mądry człowieku... a nam wczoraj w SR tak babka kładła do głów... ze zawsze o jedna warstwę więcej niż dorosły.
Zakładając że na noc będe przykrywać kocykiem ciepłym to myslisz, że ma to jakiś wpływ? w myśl tej zasady o jednej warstwie więcej... ja będe okryta kołdrą a dziubek kocykiem... myślisz, ze zakładając body pod pajaca to za dużo?
#1866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja mam zgage po slodkim i jak zjem kolacje jakbym tego pilnowala to zgagi nie mam ![]() Ela - czarny fajniejszy ![]() Paulina - ja slyszalam, ze juz sie odchodzi od tej dodatkowej warstwy dla noworodka, trzeba chyba sprawdzac po prostu kark i dostosowac ubior do warunkow, zalezy tez przeciez jaka masz temp. w domu.. Ja sie wlasnie zastanawiam bo my lubimy miec w domu dosc chlodno tzn. w zimie przykrecamy na noc kaloryfery i temp jest w granicach 18-19 st. wiec i tak bede musiala mlodego ubierac cieplej... Witam nowa mamuske ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-08-26 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Zadomowienie
|
Ok, dzięki dziewczyny za rady... będę sprawdzać na karku
![]() Ja też wolę spać w chłodniejszej sypialni Tylko po jaką chol...re nam takie info kładą do głowy w SR ???? ehh i mnie właśnie dopadła zgaga ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-26 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiem Ci tak ja posiłkowałam się ta 1 warstwą więcej, ale teraz jak pomyślę to przypominam sobie, że częściej zdarzało się, że był za ciepły, niż za zimny... teraz na spokojnie będę po prostu sprawdzała kark i wtedy ewentualnie doubieram czy przykryję dodatkowym kocykiem ale uważam, że pajacyk wystarczy, jeśli w ogóle body to raczej nie decydowałabym się na dług rękaw, tylko krótki, albo bez rękawków ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- a mi nie chce się spać obejrzałam już Prawo Agaty może pozamawiam u Health'a..... z ciuszkami muszę przystopować, ale reszta jeszcze czeka ![]() aaa w ogóle to dziś mam jakiś dobry dzień z allegro ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ---------- dobranoc... ![]() ![]()
![]() |
#1869 | ||||
Zadomowienie
|
Witam się na porannym dyżurze
![]() ![]() Doąączam sie do pociągających mam...cieknie mi z nosa że nie wiem co, kicham i swędzi mnie całe podniebienie i uszy...kurcze z tą alergią!!!mam dosyć :/ Witam nową mamuske ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja znalazłam taką stronkę http://www.samiboo.com/ koleżanka zamawiała cgyba wszystko z niej...fajna jest tylko mam jedno zastrzeżenie do podusi bo zauważyłam i niej że wypełnienie jest do duży po 4-5 miesiącach użytkowania zaczęło się "brylić" i były miejsca że był sam materiał...ale pościel fajna tylko cholera droga!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ela a;e was zrobili!!! masakra też bym była wściekła...!!!no ale są rzeczy na które wpływu nie masz więc poczekaj spokojnie co dalej się wykluje...a małemu jakoś wytłumaczysz ![]() A co do reszty to przy czytaniu 60 strony zrobiłyscie mi takiego smaka na to cholerne kako że aż mi slinka cieknie a w domu mleka ni ma!!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
Paulina jak widac sa rozne szkoly
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1871 |
Zakorzenienie
|
witam się i ja z samego rana i to już po sniadaniu
![]()
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
To chyba też zależy jaki pajac, czy welurowy czy cieniutka bawełna.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Witam się w 27tc a co za tym idzie w IIItrym!! nareszcie
![]() Ela, przedszkole masakra ;/ a to prywatne? |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zadomowienie
|
Zobaczcie jakiego Olek ma opiekuna
![]() anuszka super i gratulacje za trzeci trymestr ![]()
#1875 |
Zadomowienie
|
Justyna- Lubie to! <3
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- ja sie witam w 28 tyg ![]()
#1876 | |
Rozeznanie
|
Ela, jednak ten czarny, choć ja z reguły bardziej granatowa jestem, to ten czarny chyba jednak ładniejszy. Tamten taki chabrowy bardziej jest, też ładny, ale czarny pasuje do wszystkiego ;-)
Cytat:
![]() ah to Prawo Agaty! Ciekawe czy urodzi do końca sezonu, bo jeśli tak, to razem z nami prawie ![]() uściski dla wszystkich pociągających i smarkatych! Ja ładuję w siebie sinupret i prenatal gripcare, robię inhalację z soli fizjo i kropli amola, bo mam nebulizator i polecam to cudo, nadal się nie ruszam z łóżka, no i jest nieco lepiej choć tyłek mnie już boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zbieram sie zaraz po buleczki swieze, ale musialam tu zajrzec- uzaleznienie ![]() Anuszka doczekalas sie i ty 3 trymestru ![]() Paulina sporo tych ciuszkow, jednak ja dokupilabym body na kr. rekaw zeby ewentualnie pod pajaca zalozyc ![]() z ubieraniem jednak wszystko zalezy jaka temp. bedzie w mieszkaniu ,no i wiadomo ze taki maluszek na poczatku to tylko spi i dodatkowo w rozku czy kocyku(to juz kolejna warstwa niepotrzebna), wiec raczej sprawdzac karczek ![]()
#1879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc będę patrzeć na dziecko wg siebie, a na pewno będę sprawdzać kark |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
anuszka gratulacje
![]() Justyna ale słodko ![]() ![]()
#1881 |
Wtajemniczenie
|
Justyna jaki słodki ten Twój psiaczek
![]() Anuszka witam w III trymestrze, teraz już tylko z górki ![]() Mnie wg om dzis wskakuje 32 tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() już albo w końcu środa ![]() przyznam Wam, że coraz niewygodniej siedzi mi się w pracy, brzuch mi przeszkadza, kręgosłup boli po 8 h kurde a to jeszcze z miecha muszę pociągnąć ![]() ![]() wczoraj rozmawiałam z moim T. i stwierdził "to już coraz bliżej" ![]() ![]() Cytat:
jeeeeeeju jaki śliczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja chyba tego nie ogarnę;p
![]() |
#1883 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w 31 tygodniu!
![]() O 11.00 mam wizytkę, więc muszę się pomału ogarniać... zjedliśmy śniadanie, dopijam herbatkę owocową i jakoś nic mi się nie chce... ![]() Paulina może trafiłaś na położną starej daty... Weź pod uwagę, że dziecko na początku robi w nocy kupki, więc też trzeba je ubrać tak do spania, żeby Ci było wygodnie je przebrać... moja będzie spała w półśpiochach i koszulce... albo w pajacu właśnie... justyna słodki piesio ![]() uciekam! do później! i miłego dnia życzę! ![]()
#1884 | |
Zakorzenienie
|
zakochałam się
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Gratuluję wszystkich nowych tygodni ![]() Kasiu, powodzenia na wizycie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Wtajemniczenie
|
Kasia
![]() ![]() Tak sobie zerknełam na wrzesniowki trochę u nich sie posypali, dzis jedna dziewczyna tez ma cc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przybijam piątkę! przedszkole państwowe, podejrzewam, że w prywatnym nie ma takich akcji..... dziś dzwonię.... Cytat:
![]() witam się, witam dziś słoneczko się przebija to może i humory będą lepsze ![]() dzięki za głosy co do płaszczyków! ![]() ![]() w ten drugi też kliknęłam, ale w licytację, albo się uda, albo nie ![]() mam taki czerwony płaszczyk bombkę i teraz jest idealny na brzuszek, ale chciałam go już wyautować, ale dochodzę w nim ciążę. W ten czarny też się brzuch zmieści, ale będę go miała na zaś ![]() dziś może nareszcie kupimy te buty ortopedyczne dla małego wiecie, że nadal nie znalazłam jego książeczki zdrowia..... ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Kasia ![]() ja mam jutro ![]()
![]() |
#1887 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ubierania to popieram i będę robiła tak jak ty bo i tak można sie starac przygotowywać i planować a w praniu i tak wszystko wychodzi po swojemu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A piesio słodziaczek jest to prawda...przytulasek mój hihih
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
Kasia powodzenia na wizycie
![]() jeeeeny dziewczyny jak te tygodnie lecą ![]() ![]() mam pytanie - ile przed porodem pierzecie wszystkie ciuszki? Zastanawiam się czy 2 miesiące przed nie będzie za szybko? w sumie schowam je do komody i szaf to chyba nie co? bo zanim popiorę i poprasuję to też mi trochę zajmie ![]()
#1889 |
Zakorzenienie
|
kurcze, muszę sobie kupić jakieś cieplejsze spodnie....mam tylko legginsy i powiem Wam, że mi zimno w nich już, a gdzie tam do listopada...
tak oglądam na allegro, a one wszystkie mają takie krótkie nogawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() także pije kawe, nadrabiam, a potem szybko zabieram sie za robienie pazurów i za obowiązki - musze dziś lecieć do urzędu odstać swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.