Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 19 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-27, 09:00   #1021
Karinio
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 19

Dziwią mnie te kocie dziwadła.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 09:37   #1022
chwast
Zakorzenienie

Manulek to jest

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 11:28   #1023
Karinio
Zakorzenienie

:d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tumblr_ml81e6SJyz1rarr9vo1_500.jpg (25,0 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2014-08-27 o 11:32
Stary 2014-08-27, 11:56   #1024
baby montana
Zakorzenienie

Przygarnelismy kota z ulicy dosyć niedawno.psa mamy od roku i wstęp do sypialni zabroniony,a w załączniku zdjęcie z dzisiaj. Koty naprawdę wiedzą jak postawić na swoim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1409133344516.jpg (60,9 KB, 108 załadowań)

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 12:01   #1025
smerfetk_a
Żona Gargamel

Ale śliczne fotki wrzucacie!!

Ja też najbardziej kocham świnki, chociaż jest mnóstwo słodkich zwierzątek
Paczać!

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 12:16   #1026
201604130936
Konto usunięte

Świnki są najpiękniejsze. Troche glupio mi je jeść przez to.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 12:18   #1027
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Świnki są najpiękniejsze. Troche glupio mi je jeść przez to.
proza życia
Stary 2014-08-27, 12:22   #1028
aer
O RLY?

Dziwi mnie traktowanie psa jak torebki - miejsce akcji - impreza promująca pomoc zwierzętom w schroniskach.

aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 12:26   #1029
201604130936
Konto usunięte

To się trochę minęła z tematyką imprezy. Jakby tego psa chociaż w torbie miala a nie w tym eeee, no właśnie w czym?
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 12:35   #1030
2016070953
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
1) Dziwi mnie, że kogoś dziwi czyjeś zdziwienie na liczbę offtopów w tym wątku. Wątek może jest na Plotkowym, ale to od razu nie oznacza, że istnieje obowiązek offtopowania przez ileś stron. Ale się przyzwyczaiłam.

2) Na wątku o oddaniu kota znowu padło mi w oczy zdanie, które często się przewija na wizażu i w życiu też. Otóż założenie, że dom rodziców -> rodzice ustalają zasady. Dziwi mnie to. Ja rozumiem, że to zależy od indywidualnych rodzin, oczywiście. Część zasad może dotyczyć nieposiadania zwierząt bądź czegokolwiek głupiego, nic nie przychodzi mi na myśl teraz. OK. Ale zawsze takie podejście kojarzy mi się z traktowaniem własnych dzieci jak własności bądź zbędnych elementów w życiu przez Panów i Władców Domu. A zdanie: "będziesz się rządzić u siebie" traktuję jako oczekiwanie jedynie na pozbycie się dzieci z domu.

Rozumiem posiadanie pewnych zasad, ale raczej na zasadzie negocjacji, jeżeli dziecko (dziecko w rozumieniu nastolatka bądź osoby dorosłej mieszkającej z rodzicami) ma jakieś dobre argumenty. Ale ustalanie odgórnych reguł i wymuszanie dostosowania się przez dzieci do nich naprawdę jest dla mnie niepojęte. I dom rodziców rozumiem w znaczeniu własności prawnej, a nie rządzenia każdym aspektem i wymóg dostosowania się młodszych domowników do słowa Władcy. Żyję w przeświadczeniu, że dom jest również dzieci i mogą się tam czuć swobodnie, a nie są jedynie tam... kim? dzikimi współlokatorami?

Gdyby moi rodzice takie coś mi zaserwowali, jak najszybciej chciałabym się wyprowadzić i prędko by mnie w domu nie widzieli, skoro byłabym traktowana jak istota, która nie ma nic do powiedzenia.
Pogadamy jak będziemy miały dzieci i zaczną one miec dziwne zachcianki typu pomalowanie pokoju na czarno, słuchanie muzyki na full jak są wszyscy w domu, zapraszanie typów spod ciemnej gwiazy - bo to przyjaciele, trzymanie zwierząt ( przy jednoczesnym nie sprzątaniu po nich). Jak się z kimś mieszka to trzeba się dostosowywać, żaden rodzic nie będzie dziecku ustępował na każdym kroku.

to tak jakby np. dorosłe dziecko zrobiło rodzicom akcję, żeby nie uprawiali seksu jak owe dziecko jest w domu bo dziecku to przeszkadza (oddechy, odgłosy) albo nie pasuje (mówię o tym, jak dom jest duży i każdy ma swój pokój).

Edytowane przez 2016070953
Czas edycji: 2014-08-27 o 12:38
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 12:36   #1031
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
Dziwi mnie traktowanie psa jak torebki - miejsce akcji - impreza promująca pomoc zwierzętom w schroniskach.

Pani chyba chciała pokazać jak NIE powinno się traktować psa Przecież on wisi w tych szelkach
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 12:46   #1032
chwast
Zakorzenienie

biedny pudelcio <3
Stary 2014-08-27, 12:48   #1033
Karinio
Zakorzenienie

aer,omg Dziwnie to wygląda.
Stary 2014-08-27, 12:51   #1034
chwast
Zakorzenienie

Mój na pewno nie miałby nic przeciwko żeby go wsadzić w takie coś, ale jezu, nie miałabym serca
Stary 2014-08-27, 12:54   #1035
WhiteCherry
Zakorzenienie

manula bym nosiła w takim nosidełku
Stary 2014-08-27, 12:57   #1036
chwast
Zakorzenienie

ej w sumie wiksa mieć takiego manula na chacie, zapraszasz teściów a tu manul na kanapie

Chociaż ja to bym chciała prócz bulteriera, świni, manula i jeża, jeszcze lisa
Stary 2014-08-27, 13:04   #1037
WhiteCherry
Zakorzenienie

nie moge xD

Stary 2014-08-27, 13:05   #1038
chwast
Zakorzenienie

nie wierzę, że go wcześniej nie znałyście. :/
Stary 2014-08-27, 13:09   #1039
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Pogadamy jak będziemy miały dzieci i zaczną one miec dziwne zachcianki typu pomalowanie pokoju na czarno, słuchanie muzyki na full jak są wszyscy w domu, zapraszanie typów spod ciemnej gwiazy - bo to przyjaciele, trzymanie zwierząt ( przy jednoczesnym nie sprzątaniu po nich). Jak się z kimś mieszka to trzeba się dostosowywać, żaden rodzic nie będzie dziecku ustępował na każdym kroku.

to tak jakby np. dorosłe dziecko zrobiło rodzicom akcję, żeby nie uprawiali seksu jak owe dziecko jest w domu bo dziecku to przeszkadza (oddechy, odgłosy) albo nie pasuje (mówię o tym, jak dom jest duży i każdy ma swój pokój).

Nie przesadzasz troche ??
Dziecko ma prawo miec wolny wybor. Ma prawo popelniac bledy. I ma prawo miec beznadziejny gust. Rodzice za to nie maja prawa decydowania o calym zyciu dziecka do szantazu czy tez przemocy psychicznej.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 13:11   #1040
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Nie przesadzasz troche ??
Dziecko ma prawo miec wolny wybor. Ma prawo popelniac bledy. I ma prawo miec beznadziejny gust. Rodzice za to nie maja prawa decydowania o calym zyciu dziecka do szantazu czy tez przemocy psychicznej.
Dokładnie.
Ja miałam pozwalane na wszystko i z tego powodu też nie miałam jakichś olbrzymich wyskoków, no bo nie miałam żadnej granicy i mnie nie ciągnęło. Do tego robiłam te rzeczy i później ok 16 roku życia mi się znudziło. A moi rówiesnicy dopiero od 16-17 zaczęli bo wcześniej byli trzymani na smyczy ze wszystkim.
Błędy kształtują.
Stary 2014-08-27, 13:14   #1041
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ale śliczne fotki wrzucacie!!

Ja też najbardziej kocham świnki, chociaż jest mnóstwo słodkich zwierzątek
Paczać!
aww
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 13:17   #1042
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Dokładnie.
Ja miałam pozwalane na wszystko i z tego powodu też nie miałam jakichś olbrzymich wyskoków, no bo nie miałam żadnej granicy i mnie nie ciągnęło. Do tego robiłam te rzeczy i później ok 16 roku życia mi się znudziło. A moi rówiesnicy dopiero od 16-17 zaczęli bo wcześniej byli trzymani na smyczy ze wszystkim.
Błędy kształtują.
Ja tak samo I nie wychowałam się na patologię.
Poszłam do liceum i już nie miałam potrzeby szaleć, po 18-tce to już w ogóle, a moi rówieśnicy non stop chlanie, imprezy, bo się wyrwali spod kontroli rodziców. Smutne to było jak tak na nich patrzyłam.
Stary 2014-08-27, 13:18   #1043
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Ja tak samo I nie wychowałam się na patologię.
Poszłam do liceum i już nie miałam potrzeby szaleć, po 18-tce to już w ogóle, a moi rówieśnicy non stop chlanie, imprezy, bo się wyrwali spod kontroli rodziców. Smutne to było jak tak na nich patrzyłam.
Im pewnie było smutno, że ty jesteś taka nudziara (z ich perspektywy).

Dziwi mnie, że dla ludzi jest smutne to, że ktoś lubi inaczej spędzać czas, niż oni sami.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 13:18   #1044

Cytat:

Hard, dlatego napisałam w mojej wypowiedzi, że to zależy od indywidualnych przypadków i wagi spraw, gdzie następuje zgrzyt rodzinny.
1) Pomalowanie pokoju na czarno wiąże się z późniejszymi trudnościami zakrycia tego koloru, więc rozumiem, że rodzice mogą się nie zgodzić. Ale jest różnica między wytłumaczeniem tego dziecku, podyskutowania i zaproponowania innego rodzaju zaznaczenia swojej indywidualności (np. w postaci czarnych dodatków, poduszek, pościeli, zasłon, plakatów itp.), a zdaniem: "nie, będziesz decydować w swoim domu" - i koniec rozmowy".
2) Słuchanie muzyki na full może przeszkadzać innym domownikom i sąsiadom, więc to już nie jest kwestia rządzenia w domu, a wychowania młodego człowieka w szacunku dla innych.
3) Zapraszanie typów spod ciemnej gwiazdy - kto jest dla Ciebie typem spod ciemnej gwiazdy? Jeżeli naprawdę ktoś nieodpowiedni dla dziecka, to jak powyżej - to nie kwestia rządzenia się w domu, a samego zawierania znajomości przez dziecka i to starałabym się rozwiązać. Jeżeli spotykałoby się ze sprzedawcami narkotyków i złodziei, to skupiłabym się na samych kontaktach dziecka, a nie jedynie na zapraszaniu ich do domu.
4) Trzymanie zwierząt - to jest poważna kwestia i jak w punkcie 1.: istnieje różnica między zabronieniem dziecku zwierzęcia, bo to mój dom i ja tu rządzę, a wytłumaczeniem, że to odpowiedzialność i kotem/psem trzeba się opiekować, a to nie tylko zwierzątko do przytulenia. I tu dochodzi kwestia powierzchni mieszkania, alergii itp.

Widzisz różnicę? Nie chodzi o ustąpienie dziecku, a traktowaniem go jako członka rodziny, członka domowego ogniska. I o kwestiach, gdzie można dojść do porozumienia, warto rozmawiać, a nie zabraniać i zasłaniać się podejściem, że to mój dom i ja rządzę. Ja podziękowałabym za dom, który nie jest mój. Dom prawnie może być własnością rodziców, ale co to za podejście, że dzieci nie mogą nazwać domem miejsce, gdzie żyją?

Jeżeli chodzi o seks rodziców i słyszenie odgłosów - no heloł, hard, byłaby to dla Ciebie komfortowa sytuacja? Tu raczej pojawia się kwestia szacunku dla własnego dziecka, żeby starać się oszczędzić mu krępowania się przebywania we własnym domu i poczucia zawstydzenia. Seks też można uprawiać po cichu i za zamkniętymi drzwiami, jeżeli inni domownicy są w domu.

Mam wrażenie, że nie widzisz różnicy między zachowaniem zasad zgodnego życia z innymi ludźmi a traktowaniem dzieci jako mieszkańców gorszego rodzaju.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 13:20   #1045
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Im pewnie było smutno, że ty jesteś taka nudziara (z ich perspektywy).

Dziwi mnie, że dla ludzi jest smutne to, że ktoś lubi inaczej spędzać czas, niż oni sami.
no dokładnie pamiętam jak u mojej przyjaciółki w wieku 18 lat rozpoczął się okres imprezowania. Ja nie imprezowałam. Boże, od razu przestała do mnie dzwonić

albo wszyscy zbierali się wokół mojej ławki i pytali
- co ci się stało, że jesteś taka i taka?

w sensie spokojna.
yy, nic?
Stary 2014-08-27, 13:22   #1046
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:

Dlatego zakaż wszystko dziecku, pomaluj pokój na różowo, strój wybierany i kontrolowany przez gust rodziców, muzyka tylko klasyczna, na minimum lub cicho na słuchawkach - głośno niszczy słuch, znajomi tylko z kółka naukowego (choć i im bym nie ufała ).
Ogólnie najlepiej zrobić siłą z dziecka małą kopię siebie
A potem rodzice dziwią się czemu dzieci ich nie lubią
Stary 2014-08-27, 13:22   #1047
201604181004
Konto usunięte

pomalowanie ścian na czarno to super pomysł, rodzice nigdy mi nie pozwalali ale ja już dawno postanowiłam ze jak kupie mieszkanie to urządze sypialnie tak

a w kwestii urządzania wnętrz to moi rodzice mimo że ogólnie fajni i mili, są patologiczni. nie pozwolili mi nawet kupić sobie mebli gdy zapracowałam pierwsze pieniądze, bo "te mają tylko 10 lat i masz je od podstawówki, są nowe i niezniszczone a ja nie będę jakiegoś @$#(4 w domu trzymał"

dlatego się bardzo szybko wyniosłam.
Stary 2014-08-27, 13:23   #1048
chwast
Zakorzenienie

Ja chciałam też ciemne ściany to matka powiedziała, że nie bo są "jak w kartonie" no i teraz mam różowe. Fajne, ale...
Stary 2014-08-27, 13:24   #1049
Karinio
Zakorzenienie

Dzwią mnie "kfiatki" w artykułach na pewnej stronie
Cytuje: Według wstępnych ustaleń kobieta prawdopodobnie piła na windzie alkohol razem ze znajomymi. Gdy winda ruszyła, 25-latka straciła równowagę i wpadła do szybu.
http://www.sfora.pl/polska/25latka-w...miejscu-a71370

oraz:http://www.sfora.pl/swiat/Worek-w-ko...rodziny-a71367
Valdelucio de Oliveira Goncalves trafił do szpitala z powodu nieuleczalnego raka, którego zdiagnozowano u niego kilka miesięcy wcześniej. Lekarze przekazali bliskim, że mężczyzna zmarł z powodu wielonarzą☠do☠wej niewydolności.

Dwie godziny później, gdy zdruzgotana rodzina zeszła do kostnicy, aby ubrać Goncalvesa. Teraz przeciwko szpitalowi wszczęto dochodzenie.
Stary 2014-08-27, 13:25   #1050
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Ja chciałam też ciemne ściany to matka powiedziała, że nie bo są "jak w kartonie" no i teraz mam różowe. Fajne, ale...
ja w gimnazjum rozdawałam ulotki i miałam obrzydliwy pastelowy niebieski. zarobiłam 50 zł, to przez całe miasto 10 litrów farby z koleżanką tachałam (krwista czerwień), jak tata to zobaczył powiedział że taką tanią nie będzie malował, wymienił na duluxa czerwień flamenco.
6 lat później się wyprowadziłam a on przeżywał że musi tę czerwień zamalować. olaboga raz na 6 lat malowanie, olaboga, ojciec taki zmęczony
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości