|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Ja 23 a chce 10 moje ur
![]() ![]() ![]()
#632 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
II kreski - 14.02 ![]() pierwsze USG - 5.03 ![]() Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Na obecną chwilę to wolałabym już chodzić na NFZ, ale u mnie nie ma szans na wolny termin w najbliższych 6 miesiącach więc odpada. Na samym początku ciąży pytałam o wolny termin do lekarza, to mi recepcjonistka podała termin za 4 miesiące.. żenada.. Nie miało znaczenia że już jestem w ciąży i że powinnam mieć wizytę trochę szybciej niż w 4 miesiącu.. Pozostało mi dreptać do prywatnych lekarzy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Raczkowanie
|
Ten kocyk taki jest jak Minky identyk, tylko 100% polyester
#635 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() nie ma co, z moim darem do szycia Franek będzie miał wyobraźnie nieziemską ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przypomniało mi się co rano słyszałam w radio - dziewczyny z KATOWIC: jeśli któraś urodzi we wrześniu, to dostanie od miasta dla maluszka ubranko rozm 80cm w kolorach polskiej reprezentacji - taka promocja miasta z okazji mistrzostw w siatkówkę ![]()
![]() |
#637 |
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Kocyk śliczny, ja mam na razie dwa, ale jak będę w mieście, może wpadnę do Pepco, kocyków nigdy dość, tym bardziej, że rodzimy na jesień. Brzusio Tynki cudowny ![]() ![]() Dziś w sr o seksualności dziecka. Nic ta dziwna pani mi nowego nie powiedziała, czego bym nie wiedziała ze studiów, więc czas trochę stracony ![]() Jakoś się źle dziś czuje, brzuch mnie pobolewa. Mam nadzieję, że na babski wieczór będę się czuła lepiej. Niedługo się kładę, poleżę trochę i odpocznę ![]() ![]() Co do gin, moje wizyty kosztują co miesiąc 180 zł. Badanie szyjki, pełne USG i podglądanie Maluszka. Ufam mojemu lekarzowi, nie zamieniłabym go na innego. A państwowo niestety nie przyjmuje ![]() Widzę, że żadna nie choruje na epilepsję. I bardzo dobrze ! Ja mam ten problem. W czasie ciąży odstawiłam leki o czym nie poinformowałam swojej neurolog. Przy kolejnej wizycie okazało się, że ona nie przyjmuje tylko jakiś gościu, jemu tym bardziej nic nie powiedziałam. Czuję się wyśmienicie, nie chcę dziecka faszerować silnymi lekami. Przy karmieniu też nie zamierzam wracać do leków. Tyle, że wczoraj gadałam w sr z położną, która powiedziała, że przy padaczce różnie wyglądają porody. Chciałam dziś się zapisać do tej mojej neurolog, która przyjmuje gdzie indziej, to na marzec chcieli mnie zarejestrować. Będę musiała iść prywatnie, bo trochę się obawiam ![]() Ale gadałam wczoraj z położną, która powiedziała, że powinnam się skonsultować ze swoim neurologiem w kwestii porodu a tym bardziej przyznać się, że odstawiłam leki ![]()
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 ![]() Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2014-08-27 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#639 | ||||||
Raczkowanie
|
Gratuluję wczorajszych wizyt
![]() ![]() Cudny brzuszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Również cudny brzuszek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#640 |
Raczkowanie
|
dziękuje Wam za odpowiedzi
![]() ![]() Wczoraj w tv leciał program przyrodniczy i pokazywali słonie morskie, jeden z nich się przemieszczał gdzieś i mówię do męża że teraz wyglądam tak samo i lektor dodał, że ten słoń morski jest w ciąży i jest sezon lęgowy hehehehe trafiłam idealnie :P Ja płacę 120 zł za wizytę i widzę, że to wcale nie jest dużo :| 200 zł to już drogo Zapomniałam napisać gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne! ![]() ![]()
#641 |
Wtajemniczenie
|
Ja się również nie piszę do porodu przed 10 października
![]() ![]() Skowronku, dokładnie tak! Zrehablitował się i w ogóle przyznaję, że ostatnio mnie rozpieszcza strasznie ![]() Przyłączam się też do obolałych w nocy, coraz gorzej mi się śpi....ledwie zasnę, to przerwa na siku....a każde wstanie to jakiś dramat! Jakby po mnie walcem ktoś jeździł! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę, że umawiacie się na wspólne rodzenie. To kto chce się umówić ze mną? Tylko uprzedzam,że data nie do przewidzenia- rzucam hasło i idziemy ![]() ![]() Nie mogę się doczekać żeby się dobrać do ubranek i naszykowac zestawy do szpitala, ale że dużo jeszcze nie poprasowanych to czuję, że będzie opór ze strony małża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |||
Rozeznanie
|
Ja też chodzę prywatnie do swojej Pani doktor. Kiedy jeszcze nie byłam w ciązy płaciłam za wizytę 100 zł a teraz kiedy jestem w ciąży 80 zł
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Raczkowanie
|
Witam się po dłuższej przerwie.
Naskrobałyscie tyle, że nie sposób nadrobić - jestem przy 16 stronie i jeszcze sporo przede mną. U mnie wiele się działo od moich ostatnich odwiedzin. W sobotę, jak wiecie byłam na weselu u siostry i wróciłam, uwaga o 6 rano. Byliśmy ostatnimi gośćmi, którzy wyszli. Podjadłam porządnie, troszkę potańczyłam i co najważniejsze rozerwałam się troszkę. W niedziele były poprawiny w domu rodziców, czyli u nas na dole, więc troszkę pracy miałam. W poniedziałek wyniki i szkoła rodzenia - była pediatra i mówiła o noworodku. We wtorek byliśmy na zakupach i - muszę się pochwalić zakupiliśmy łóżeczko i wózek. ![]() http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-je...511829797.html nr 300 classic Jestem nim zachwycona, jest duży i porządnie wykonany, w sam raz na nasze kamieniste drogi. A łóżeczko o takie: http://allegro.pl/drewex-lozeczko-ma...538116138.html A i jeszcze fotelik samochodowy: http://www.kiddy.de/pl/nosidelka/bab...tion-pro2.html
#645 |
Raczkowanie
|
To ja już po wizycie
![]() Generalnie to tak jak wspomniałam wcześniej standardowo serce bije, wody są i w zasadzie trwało to tym razem dosłownie kilka sekund, że nawet żadnego zarysu nie zdążyłam się dopatrzeć ![]() Ale zlecił mi w przyszłym tygodniu dodatkowe czwarte porządne usg, więc sobie wtedy ją dokładniej zobaczę i dowiem się ile mniej więcej już waży ![]() ![]() ![]() ![]() Wymaz na paciorkowca pobrany, dostałam zalecenie żeby więcej pić, bo jak to określił "zgęstniałam" w wynikach ![]() ![]()
#646 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie ma wyjścia, bo troszkę się postresowałam po prywatnej wiadomości od jednej z nas ![]() Co do porodu, to ja się z Tobą nie umówię, planuję urodzić w połowie października ![]() ![]() Agnieszkakr, bardzo ładne łóżeczko. Gdyby nie moja wizja białego, na pewno wybrałabym coś w tym stylu ![]() A wózek i nosidełko, które kolory wybrałaś ? Nosidełko bardzo mi się podoba i to, że jest regulowane. Wózek ma jak dla mnie troszkę mankamentów, ale ogólnie sporo plusów. Ja mam nadal dylemat co do tych wszystkich rzeczy... Lecę na babskie pogaduchy. Zabrałabym wino domowe, ale po co ![]() ![]() Miłego popołudnia ! ![]()
![]() |
#647 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do epilepsji to zgodzę się z Farminką że powinnaś zrobić tę konsultację... A nuż pozwoli Ci lekarz rodzić naturalnie. Pamiętaj że przy przyjęciu do szpitala na poród i tak będziesz musiała powiedzieć o epilepsji i może być problem - po pierwsze z samym przyjęciem (musisz rodzić w szpitalu o najwyższej referencyjności), a po drugie ze zgodą na poród naturalny, mogą Cię zmuszać do cesarki. Może lekarz zaproponuje Ci po prostu lżejsze leki, odpowiednie dla ciężarnych? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
Nocnyskowronek gratki za wizyte
![]() Ja dzia mam dzien nudy. Tz w pracy. Dobrze, ze ma 4 dni wolnego.
#649 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj przyszła mi paczka ze śpiworkiem z Womaru, dokładnie ten:
http://allegro.pl/womar-spiwor-spiwo...518928202.html Jesli planujecie coś takiego kupić to polecam, jestem bardzo zadowolona z zakupu. Mega gruby, ciepły, wełna owcza pierwsza klasa, na zimę będzie idealny. |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Raczkowanie
|
nowa bardzo zgrabny brzuś
![]() No i gratuluję udanych zakupów dziewczyny ![]() Dziewczynki ja mam teraz ciężki tydzień i myślę że rzadko będę zaglądać bo jak wiecie za kilka dni czeka nas zabieg wycinania migdałków u Seby już dziś byliśmy u laryngolog naszej i jutro muszę jechać jeszcze na badania i kolejne dni musze pokupować małemu jeszcze do szpitala jakieś nowe pidżamki i jeszcze do przedszkola, więc od razu przepraszam za nieobecność, na pewno będę czytać tylko przewiduję brak weny w pisaniu. nocnyskowronek fajnie ze wizyta udana, a no przez to 3d pewno wydatki większe niestety. nie ma normalnego usg? Co do szyjki to ja w pierwszej ciąży miałam 4-00 szyjkę a przy sebie już od początku 3-00
#651 | |||
Zadomowienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje za wszystkie wczorajsze i dzisiejsze wizyty! Ja miałam dziś rano wizytę. Wszystko ok, szyjka zamknięta. Miałam pobierany wymaz na gbs, za dwa dni wynik. Ciśnienie miałam za wysokie, więc mam kontrolować, ale już po południu miałam normalne, więc chyba chwilowy skok. Byłam też u okulistki. Oczy mam zdrowe, siatkówka się nie odkleja, dno oka też w porządku, więc mogę rodzić sn bez obaw ![]() Oczywiście mam katar, co będzie Łucja chorować samotnie... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
in the dark of night
|
Cytat:
oooo to trzymam mocne kciukaski za Sebastiana ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
Dariuska kciuki za/synka.
Mortisha no super, ze ok wsio ![]() Objadam sie dzis hehe masakra ![]()
![]() |
#654 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() W standardowym gabinecie zawsze samolot, analiza zleconych badań itp. Niby usg jakieś tam stare jest i zawsze podejrzy dziecko na kilka sekund no ale nic więcej - twierdzi, że to za stary sprzęt żeby wiarygodnie na nim cokolwiek szacować ![]() ![]()
![]() |
#655 | ||||
Zadomowienie
|
Ol7cia nie martw się, dzieci rosną skokowo, raz mogą być w 10, raz w 50 centylu. Mój był zawsze w 10 (a nawet w 5!), a na ostatnim USG nagle niektóre pomiary nawet w 70!!! Musisz też brać pod uwagę, że lekarz mógł źle zmierzyć po prostu... Ja na przykład jestem pewna, że brzuszek mój Wituś ma źle zmierzony - widziałam jak to lekarka robiła na ekranie i słabo dopasowała ten okrąg pomiarowy...
Ja miałam dzisiaj dziwny sen. Że się obudziłam, patrzę, a tu brzuch tak bardzo nisko, aż wisi trochę. Od razu stwierdziłam że rodzę i zaczęłam się trochę stresować. Ale zaczęłam się przyglądać uważniej i zobaczyłam, że cały brzuch jest jakiś dziwny, wiszący, taki że dokładnie widać przez niego kształty dziecka, jakby znajdowało się tylko pod skórą a nie dodatkowo jeszcze w macicy. I wtedy to już całkowicie nie na żarty się przestraszyłam bo stwierdziłam, że nie dość że brzuch bardzo nisko to jeszcze wody zupełnie odeszły i dziecku na pewno jest bardzo niekomfortowo. No i ostatnia scena ze snu, że zaczęłam w panice się szykować do szpitala, bo byłam pewna że dziecku się krzywda dzieje ![]() A wczoraj już prawie ryczałam wieczorem, bo zobaczyłam pierwszy rozstęp. I myślałam jakie to cholernie niesprawiedliwe, przecież smaruję się jak szalona... A dzisiaj akurat założyłam te same spodnie co wczoraj i po godzinie mi się przypomniał ten rozstęp, więc dawaj go oglądać! Patrzę - a to nie rozstęp tylko się szew od spodni odciska!!! ![]() miałam to samo miesiąc temu, już płakałam do mamy, że mam rozstęp i jej pokazywałam żeby się upewnić czy to na pewno to, a później się okazało,że mi się szew odcisnął ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nieźle wytrzymałaś na weselu, podziwiam. Cytat:
Ja już trzeci tydzień mam wysokie ciśnienie i nikt nie robi z tego problemu, ale już zaczyna mnie to martwić, dziś miałam 148/93.
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Magsik na wizycie tydzien temu bylo 6 kg na +.
Ja kocyków mam kilka. 2 takie grube do wozka na jesien, zime. Polarowy jeden, ten z biedronki tez mam i jeden duzy disneyowski to jak Maja podrosnie.
#657 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co, co do dawki to ja miałam bardzo niską. Bo nie mam żadnych ataków ani nic...Nie nazywam tego nawet padaczką, nie dociera to do mnie, że mogę chorować bo przecież nic mi nie jest. Ale konsultacja się chyba przyda. Dziękuje za zainteresowanie ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja zaraz padnę ! Objadłam się jak nie wiem, Olinek szaleje. Posiedziałabym pewnie jeszcze ale brzuch twardy i już boli, czas się kłaść. Super zakupy dziewczyny ! Isgaard, cudny śpiworek. I cena przyzwoita. Ja mam 2 więc nie chcę kupować kolejnego. Gratki za wizyty, Maluszki rosną, biedne tylko nasze kręgosłupy/rwy kulszowe/biodra/nogi itd. No ale coś za coś ![]() Dobrej nocy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Raczkowanie
|
Nie mogę zasnąc, głowa mnie pobolewa, a tż chrapie...
![]()
#659 |
in the dark of night
|
szturchnij, otwórz okno i napij się wody
![]()
![]() |
#660 |
Zadomowienie
|
Bryyyyyyy
![]() Spać nie mogę od 1,5 godziny... Wstałam z mężem o 5 rano, wyprawiłam go w delegację, wróciłam do łóżka i NIC! Leżę i przewracam się z boku na bok... W żołądku burczy, dziecię kopie... ![]() ![]() No to wstałam, nakarmiłam swój żołądek i tym samym dziecię, no i zobaczymy, czy teraz usnę...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.