Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-27, 12:14   #631
nowa8686
Zakorzenienie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Ja 23 a chce 10 moje ur

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 12:17   #632
sweetdream90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
łeeeee to nie

hmhmmmm to do pary mam Skowronka albo Siasiola, mamy tp na ten sam dzień a Skowronek chce 8 rodzić więc idealnie on time

Te kocyki z PEPCO to minky? Tak wyglądają u nas już w szyciu jest szary i miętowy kocyk, pluszak kuro-banano-foka uszyty
Bo ta przytulanka pobudza wyobraźnię i może być czym tylko Franio zechce
Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30
sweetdream90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 12:18   #633
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetdream90 Pokaż wiadomość
Rety strasznie drogie masz te wizyty! Ja też chodzę prywatnie i płacę 120 zł. Słyszałam też o 150 zł ale 200? szok
No niestety drogo, ale takich lekarzy sobie wybrałam niechcący. Na samych gin'ów poszło już dość sporo.

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
Ja chodzę z NFZ i wczoraj właśnie miałam sprawdzane tylko serduszko bez usg. Mi to w sumie na rękę, nie chcę mieć usg za często. Niby jest nieszkodliwe ale... Nie obraź się ale myślę, że Twój lekarz chyba trochę za bardzo dba o swój portfel, no bo jeśli ciąża przebiega prawidłowo to po co tyle usg?
U mnie czy jest USG czy tylko sobie pogadamy i zmierzymy tętno, cena za wizytę taka sama i przypuszczam że w wielu gabinetach prywatnych jest podobnie.

Na obecną chwilę to wolałabym już chodzić na NFZ, ale u mnie nie ma szans na wolny termin w najbliższych 6 miesiącach więc odpada. Na samym początku ciąży pytałam o wolny termin do lekarza, to mi recepcjonistka podała termin za 4 miesiące.. żenada.. Nie miało znaczenia że już jestem w ciąży i że powinnam mieć wizytę trochę szybciej niż w 4 miesiącu.. Pozostało mi dreptać do prywatnych lekarzy.
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 12:21   #634
alapiotrek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
Alapiotrek fajny ten kocyk, czy to polar minky???
Ten kocyk taki jest jak Minky identyk, tylko 100% polyester
alapiotrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 12:22   #635
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez sweetdream90 Pokaż wiadomość
Bo ta przytulanka pobudza wyobraźnię i może być czym tylko Franio zechce
hahhhh tak, przez Was właśnie zaczęłam o niej 'banan' myśleć, przyznam, że bliżej jej do owoca niż kury

nie ma co, z moim darem do szycia Franek będzie miał wyobraźnie nieziemską
Stary 2014-08-27, 12:36   #636
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
hahhhh tak, przez Was właśnie zaczęłam o niej 'banan' myśleć, przyznam, że bliżej jej do owoca niż kury

nie ma co, z moim darem do szycia Franek będzie miał wyobraźnie nieziemską
Banan, kura czy coś innego - Franek sam zdecyduje grunt, żeby było ładne, miłe i dało się obracać w malutkich rączkach

Przypomniało mi się co rano słyszałam w radio - dziewczyny z KATOWIC:
jeśli któraś urodzi we wrześniu, to dostanie od miasta dla maluszka ubranko rozm 80cm w kolorach polskiej reprezentacji - taka promocja miasta z okazji mistrzostw w siatkówkę
Stary 2014-08-27, 12:40   #637
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka
Exclamation Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Kocyk śliczny, ja mam na razie dwa, ale jak będę w mieście, może wpadnę do Pepco, kocyków nigdy dość, tym bardziej, że rodzimy na jesień.

Brzusio Tynki cudowny Mam wrażenie, że tylko ja wyglądam jak orka

Dziś w sr o seksualności dziecka. Nic ta dziwna pani mi nowego nie powiedziała, czego bym nie wiedziała ze studiów, więc czas trochę stracony No ale nic, przynajmniej pośmiałam się z kumpelą.

Jakoś się źle dziś czuje, brzuch mnie pobolewa. Mam nadzieję, że na babski wieczór będę się czuła lepiej. Niedługo się kładę, poleżę trochę i odpocznę Kupiłam pierś na wieczór, chcę zrobić nugetsy plus sos czosnkowy i brokuł aldente

Co do gin, moje wizyty kosztują co miesiąc 180 zł. Badanie szyjki, pełne USG i podglądanie Maluszka. Ufam mojemu lekarzowi, nie zamieniłabym go na innego. A państwowo niestety nie przyjmuje

Widzę, że żadna nie choruje na epilepsję. I bardzo dobrze ! Ja mam ten problem. W czasie ciąży odstawiłam leki o czym nie poinformowałam swojej neurolog. Przy kolejnej wizycie okazało się, że ona nie przyjmuje tylko jakiś gościu, jemu tym bardziej nic nie powiedziałam. Czuję się wyśmienicie, nie chcę dziecka faszerować silnymi lekami. Przy karmieniu też nie zamierzam wracać do leków. Tyle, że wczoraj gadałam w sr z położną, która powiedziała, że przy padaczce różnie wyglądają porody. Chciałam dziś się zapisać do tej mojej neurolog, która przyjmuje gdzie indziej, to na marzec chcieli mnie zarejestrować. Będę musiała iść prywatnie, bo trochę się obawiam
Ale gadałam wczoraj z położną, która powiedziała, że powinnam się skonsultować ze swoim neurologiem w kwestii porodu a tym bardziej przyznać się, że odstawiłam leki

Edytowane przez PurBlanka
Czas edycji: 2014-08-27 o 12:42
PurBlanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 13:03   #638
Katrina2000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Banan, kura czy coś innego - Franek sam zdecyduje grunt, żeby było ładne, miłe i dało się obracać w malutkich rączkach

Przypomniało mi się co rano słyszałam w radio - dziewczyny z KATOWIC:
jeśli któraś urodzi we wrześniu, to dostanie od miasta dla maluszka ubranko rozm 80cm w kolorach polskiej reprezentacji - taka promocja miasta z okazji mistrzostw w siatkówkę
Ja jestem z Katowic, ale nie zależy mi na tym ubranku więc poczekam do października
Stary 2014-08-27, 13:24   #639
nocnyskowronek
Raczkowanie

Gratuluję wczorajszych wizyt Ja dziś o 16:30, więc proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
a to my z Piotrusiem aktualnie
Cudny brzuszek

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Dla mnie dzisiaj ważna data- zaczynamy 36 tydzień i mijają 2 tygodnie od odejścia czopa. Mam nadzieję, że pomine książkowe normy i nie urocze dzisiaj. Torby jeszcze nie spakowalam, więc nie mogę
No to kciuki żeby jeszcze troszkę dłużej poczekał synek

Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, czy myślałyscie już może o tym jak ubrac dziecko wychodząc ze szpitala. Wiem, ze to zależy od pogody, ale zastanawiam się jaką czapeczkę kupic... czy kurteczkę czy kombinezon itd.
Ja planuję body z kr rękawem, bawełniany pajacyk, bawełniana czapeczka wiązana i na to w zależności od pogody (sweterek z kapturkiem / kurteczka ciepła ale nie taka puchowa zimowa z kapturem / lub w najzimniejszej wersji kombinezon puchowy, ale wątpię żeby aż tak zimno było w październiku) + ciepły kocyk na nóżki. Raczej zakładam, że będzie w miarę ciepło i sweterek lub kurteczka z kocykiem zupełnie wystarczą na ten kawałek do auta Nie mam nic polarowego dla Małej, ale to wydaje się tez sensowną alternatywą

Cytat:
Napisane przez Letk_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny które miały wizyty ostatnio. Czy chodzicie na NFZ do lekarza, że nie za każdym razem macie USG? Ja chodzę prywatnie i lekarz za każdym razem sprawdza wszystko i tak zastanawiam się czy może nie za często?
Ja chodzę prywatnie i usg mam co wizytę, ale poza tymi 3 głównymi usg to jest tylko takie podglądnięcie na góra minutkę czy serce bije, czy są wody płodowe i jak ułożona Mała. Nawet wymiarów czy wagi mi nie podaje a jak raz spytałam to powiedział, że na tym sprzęcie to nie podaje bo za mało dokładny i odchyły mogą być bardzo duże Więc pomiary jak na razie miałam tylko na tych 3 ważnych usg, które wykonywał w innym gabinecie na sprzęcie z opcją 3d/4d

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
A wczoraj już prawie ryczałam wieczorem, bo zobaczyłam pierwszy rozstęp. I myślałam jakie to cholernie niesprawiedliwe, przecież smaruję się jak szalona... A dzisiaj akurat założyłam te same spodnie co wczoraj i po godzinie mi się przypomniał ten rozstęp, więc dawaj go oglądać! Patrzę - a to nie rozstęp tylko się szew od spodni odciska!!!
O tak odciski po pościeli, ubraniach też mnie zawsze straszą Na szczęście wciąż znikają

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Pokaze sie a co...
Również cudny brzuszek

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki!

Wstyd normalnie, że się melduję na 21 stronie wątku dopiero ale mam dobrą wymówkę
Mąż zrobił mi niespodziewajkę, wziął wolne w piątek i poniedziałek i mnie zabrał na długi weekend do Karpacza Także wyleniliśmy się w hotelu z basenem, jacuzzi, ufundował mi drobne zabiegi (bardziej na zasadzie lepszego samopoczucia, bo ciężarne raczej mają ograniczony zestaw), małe spacerki, kolacyjki na mieście, byliśmy do połdunia w niedzielkę, więc jeszcze się na super pogodę załapać udało
O jaka miła niespodzianka To się TŻ postarał i odpokutował nieco Wasz brak urlopu wakacyjnego

Cytat:
hmhmmmm to do pary mam Skowronka albo Siasiola, mamy tp na ten sam dzień a Skowronek chce 8 rodzić więc idealnie on time
Dokładnie 8 albo 10 innej daty nie przyjmuję Noooo ewentualnie 14/po 14, bo wtedy jak dobrze policzyłam to rodzicielski plus zaległe i przyszłoroczne urlopy pozwoliłyby mi zostać w domu do końca 2015 a jak będzie szybciej to na te kilka dni w grudniu będzie trzeba przyjść
Stary 2014-08-27, 13:39   #640
Letk_a
Raczkowanie

dziękuje Wam za odpowiedzi , a co do ciężkiego brzucha to chyba po prostu znak, że ciąża powoli dobiega końca ufff...
Wczoraj w tv leciał program przyrodniczy i pokazywali słonie morskie, jeden z nich się przemieszczał gdzieś i mówię do męża że teraz wyglądam tak samo i lektor dodał, że ten słoń morski jest w ciąży i jest sezon lęgowy hehehehe trafiłam idealnie :P

Ja płacę 120 zł za wizytę i widzę, że to wcale nie jest dużo :| 200 zł to już drogo

Zapomniałam napisać gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne! brzuszki macie prześliczne

Gdy rodzi się dziecko, rodzą się również mama i tata <3
Letk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 13:58   #641
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Ja się również nie piszę do porodu przed 10 października Tż mnie straszy, że się urodzi jeszcze we wrześniu, a zazwyczaj jego przeczucia się sprawdzają! Także tego......w następny weekend jedziemy i zamawiamy/kupujemy wszystko czego brakuje!

Skowronku, dokładnie tak! Zrehablitował się i w ogóle przyznaję, że ostatnio mnie rozpieszcza strasznie

Przyłączam się też do obolałych w nocy, coraz gorzej mi się śpi....ledwie zasnę, to przerwa na siku....a każde wstanie to jakiś dramat! Jakby po mnie walcem ktoś jeździł!
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 14:10   #642
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Kocyk śliczny, ja mam na razie dwa, ale jak będę w mieście, może wpadnę do Pepco, kocyków nigdy dość, tym bardziej, że rodzimy na jesień.

Dziś w sr o seksualności dziecka. Nic ta dziwna pani mi nowego nie powiedziała, czego bym nie wiedziała ze studiów, więc czas trochę stracony No ale nic, przynajmniej pośmiałam się z kumpelą.

Jakoś się źle dziś czuje, brzuch mnie pobolewa. Mam nadzieję, że na babski wieczór będę się czuła lepiej. Niedługo się kładę, poleżę trochę i odpocznę Kupiłam pierś na wieczór, chcę zrobić nugetsy plus sos czosnkowy i brokuł aldente

Co do gin, moje wizyty kosztują co miesiąc 180 zł. Badanie szyjki, pełne USG i podglądanie Maluszka. Ufam mojemu lekarzowi, nie zamieniłabym go na innego. A państwowo niestety nie przyjmuje

Widzę, że żadna nie choruje na epilepsję. I bardzo dobrze ! Ja mam ten problem. W czasie ciąży odstawiłam leki o czym nie poinformowałam swojej neurolog. Przy kolejnej wizycie okazało się, że ona nie przyjmuje tylko jakiś gościu, jemu tym bardziej nic nie powiedziałam. Czuję się wyśmienicie, nie chcę dziecka faszerować silnymi lekami. Przy karmieniu też nie zamierzam wracać do leków. Tyle, że wczoraj gadałam w sr z położną, która powiedziała, że przy padaczce różnie wyglądają porody. Chciałam dziś się zapisać do tej mojej neurolog, która przyjmuje gdzie indziej, to na marzec chcieli mnie zarejestrować. Będę musiała iść prywatnie, bo trochę się obawiam
Ale gadałam wczoraj z położną, która powiedziała, że powinnam się skonsultować ze swoim neurologiem w kwestii porodu a tym bardziej przyznać się, że odstawiłam leki
Tez wydaje mi się, że powinnas skonsultować się jak nasjszybciej z lekarzem. Jak na studiach przerabialismy epilepsję w ciąży to ogólnie przyjęte było, że stosowanie leków, mimo że nie są obojętne dla dziecka, jest bezpieczniejsze niż ewentualny napad padaczkowy. Całe szczęście, że czujesz się dobrze, ale jeśli chodzi o poród to sytuacja na tyle ekstremalna, że trudno przewidzieć jak organizm zareaguje, więc lepiej pogadac z lekarzem.

Widzę, że umawiacie się na wspólne rodzenie. To kto chce się umówić ze mną? Tylko uprzedzam,że data nie do przewidzenia- rzucam hasło i idziemy A tak serio to chciałabym po 10 września, ale może być i 3 październik, choć to chyba bardzo optymistyczne założenie

Nie mogę się doczekać żeby się dobrać do ubranek i naszykowac zestawy do szpitala, ale że dużo jeszcze nie poprasowanych to czuję, że będzie opór ze strony małża
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 15:33   #643
gosiakk23
Rozeznanie

Ja też chodzę prywatnie do swojej Pani doktor. Kiedy jeszcze nie byłam w ciązy płaciłam za wizytę 100 zł a teraz kiedy jestem w ciąży 80 zł i za każdym razem mnie bada, waży, mierzy ciśnienie, i robi usg ze zdjęciem- 2 razy tylko nie miałam zdjęcia. I jeżdżę do niej średnio co 3-4 tygodnie. Co do ubierania maluszka na wyjście ja myslałam o kombinezonku jakimś misiowym.. do tego czapa i kocyk na przykrycie. A poza tym Julinek daje dzis czadu i nie oszczędza moich żeber chciałam sie drzemnąć troszke ale tak sadził kopy że no nie mogłam
Cytat:
Olcia waga to indywidualna sprawa do tego usg moze byc mylne +,-
Moja kol donoszoną córcie urodzila 2.5, sama ja wazylam donoszona 2600 albo 2800. A moja Maja juz 2 kg

Pokaze sie a co...
Pięknaśny Brzucholindek!!!
Cytat:
Napisane przez alapiotrek Pokaż wiadomość
Witajcie,

ja po wizycie wczoraj.
Malutka waży 2200, spała na usg.
Lekarz zmierzył mi ciśnienie i mam 130/90 gdzie zawsze miałam 110/70

Kolejną wizytę mam już za 2 tygodnie, teraz będzie częściej.
Będę miała badania na paciorkowce właśnie wtedy.
Najważniejsze że Malutka zdrowo rośnie!!! 3mam kciuki za badania
Cytat:

Koniecznie udaj się do swojej pani doktor i poinformuj ją o odstawieniu leków i ciąży.. Myślę że to bardzo ważne przy porodzie.
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 15:59   #644
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Witam się po dłuższej przerwie.

Naskrobałyscie tyle, że nie sposób nadrobić - jestem przy 16 stronie i jeszcze sporo przede mną.

U mnie wiele się działo od moich ostatnich odwiedzin. W sobotę, jak wiecie byłam na weselu u siostry i wróciłam, uwaga o 6 rano. Byliśmy ostatnimi gośćmi, którzy wyszli. Podjadłam porządnie, troszkę potańczyłam i co najważniejsze rozerwałam się troszkę.

W niedziele były poprawiny w domu rodziców, czyli u nas na dole, więc troszkę pracy miałam.

W poniedziałek wyniki i szkoła rodzenia - była pediatra i mówiła o noworodku.

We wtorek byliśmy na zakupach i - muszę się pochwalić zakupiliśmy łóżeczko i wózek. Coś takiego, tylko mój ma inne okienka:
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-je...511829797.html nr 300 classic
Jestem nim zachwycona, jest duży i porządnie wykonany, w sam raz na nasze kamieniste drogi.
A łóżeczko o takie:
http://allegro.pl/drewex-lozeczko-ma...538116138.html
A i jeszcze fotelik samochodowy:
http://www.kiddy.de/pl/nosidelka/bab...tion-pro2.html
Stary 2014-08-27, 16:44   #645
nocnyskowronek
Raczkowanie

To ja już po wizycie
Generalnie to tak jak wspomniałam wcześniej standardowo serce bije, wody są i w zasadzie trwało to tym razem dosłownie kilka sekund, że nawet żadnego zarysu nie zdążyłam się dopatrzeć
Ale zlecił mi w przyszłym tygodniu dodatkowe czwarte porządne usg, więc sobie wtedy ją dokładniej zobaczę i dowiem się ile mniej więcej już waży Tylko szkoda, że te wizyty w drugim jego gabinecie są przez to 3d/4d droższe, bo tak na prawdę u niego nie mam wyboru i już czwarty raz będę miała 3d Pamiątka owszem bardzo fajna i cieszę się że ją znów dokładnie pooglądam (zakładając że będzie współpracować i sie pokaże mamusi ), ale chyba wolałabym raz a po prostu żeby w swoim standardowym gabinecie miał jakieś przyzwoite usg do pomiarów bez już dodatków w stylu 3d

Wymaz na paciorkowca pobrany, dostałam zalecenie żeby więcej pić, bo jak to określił "zgęstniałam" w wynikach No i niestety szyjka mi się skróciła, ale jak pomierzył dokładnie to nie jest źle, bo 3,45cm. Ale że spadek podobno odczuwalny (nie wiem ile miałam wcześniej "długa i zamknięta") to mam się nieco oszczędzać, choć nie muszę ani leżeć ani jakichkolwiek zakazów. Po prostu tak zdroworozsądkowo nie przesadzać żeby sobie porodu nie przyspieszyć
Stary 2014-08-27, 17:01   #646
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Tez wydaje mi się, że powinnas skonsultować się jak nasjszybciej z lekarzem. Jak na studiach przerabialismy epilepsję w ciąży to ogólnie przyjęte było, że stosowanie leków, mimo że nie są obojętne dla dziecka, jest bezpieczniejsze niż ewentualny napad padaczkowy. Całe szczęście, że czujesz się dobrze, ale jeśli chodzi o poród to sytuacja na tyle ekstremalna, że trudno przewidzieć jak organizm zareaguje, więc lepiej pogadac z lekarzem.

Widzę, że umawiacie się na wspólne rodzenie. To kto chce się umówić ze mną? Tylko uprzedzam,że data nie do przewidzenia- rzucam hasło i idziemy A tak serio to chciałabym po 10 września, ale może być i 3 październik, choć to chyba bardzo optymistyczne założenie

Nie mogę się doczekać żeby się dobrać do ubranek i naszykowac zestawy do szpitala, ale że dużo jeszcze nie poprasowanych to czuję, że będzie opór ze strony małża
Dzięki Farminka. Chyba pójdę prywatnie, bo na marzec mogę być najszybciej W sumie mama zna jakiegoś lekarza z tej przychodni, może on mi "załatwi" szybszą wizytę.
Nie ma wyjścia, bo troszkę się postresowałam po prywatnej wiadomości od jednej z nas

Co do porodu, to ja się z Tobą nie umówię, planuję urodzić w połowie października Ale kciuki będę trzymać bardzo mocno za was wszystkie rodzące wcześniej !

Agnieszkakr, bardzo ładne łóżeczko. Gdyby nie moja wizja białego, na pewno wybrałabym coś w tym stylu
A wózek i nosidełko, które kolory wybrałaś ?
Nosidełko bardzo mi się podoba i to, że jest regulowane. Wózek ma jak dla mnie troszkę mankamentów, ale ogólnie sporo plusów.
Ja mam nadal dylemat co do tych wszystkich rzeczy...

Lecę na babskie pogaduchy. Zabrałabym wino domowe, ale po co Ależ bym już wypiła coś
Miłego popołudnia !
Stary 2014-08-27, 17:15   #647
poczwarkah
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny w PEPCO są takie kocyki dla dzieci 75x100
Kolory kremowy i niebieski za 25 zł.
Kupiłam jest cudny.
Cytat:

Kocyk ekstra Aż pojadę do Pepco!

Co do epilepsji to zgodzę się z Farminką że powinnaś zrobić tę konsultację... A nuż pozwoli Ci lekarz rodzić naturalnie. Pamiętaj że przy przyjęciu do szpitala na poród i tak będziesz musiała powiedzieć o epilepsji i może być problem - po pierwsze z samym przyjęciem (musisz rodzić w szpitalu o najwyższej referencyjności), a po drugie ze zgodą na poród naturalny, mogą Cię zmuszać do cesarki.
Może lekarz zaproponuje Ci po prostu lżejsze leki, odpowiednie dla ciężarnych?

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 17:22   #648
nowa8686
Zakorzenienie

Nocnyskowronek gratki za wizyte

Ja dzia mam dzien nudy. Tz w pracy. Dobrze, ze ma 4 dni wolnego.

Fasolinka
Stary 2014-08-27, 19:09   #649
Isgaard
Raczkowanie

Dzisiaj przyszła mi paczka ze śpiworkiem z Womaru, dokładnie ten:
http://allegro.pl/womar-spiwor-spiwo...518928202.html
Jesli planujecie coś takiego kupić to polecam, jestem bardzo zadowolona z zakupu. Mega gruby, ciepły, wełna owcza pierwsza klasa, na zimę będzie idealny.
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 19:56   #650
dariuska89
Raczkowanie

nowa bardzo zgrabny brzuś

No i gratuluję udanych zakupów dziewczyny

Dziewczynki ja mam teraz ciężki tydzień i myślę że rzadko będę zaglądać bo jak wiecie za kilka dni czeka nas zabieg wycinania migdałków u Seby już dziś byliśmy u laryngolog naszej i jutro muszę jechać jeszcze na badania i kolejne dni musze pokupować małemu jeszcze do szpitala jakieś nowe pidżamki i jeszcze do przedszkola, więc od razu przepraszam za nieobecność, na pewno będę czytać tylko przewiduję brak weny w pisaniu.

nocnyskowronek fajnie ze wizyta udana, a no przez to 3d pewno wydatki większe niestety. nie ma normalnego usg?
Co do szyjki to ja w pierwszej ciąży miałam 4-00 szyjkę a przy sebie już od początku 3-00

Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm
dariuska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:02   #651
mortisha84
Zadomowienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez luna_moon Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mam dosyć, od niedzieli miałam 6 albo 7 migrenę. Z bólem głowy się kładę spać i z bólem głowy wstaję, a Apap nie daje rady. Pewnie ta pogoda jakaś chusteczkowa.
Pozdrawiam.
Współczuje! Apap raczej na migrene nie pomoże. Trzeba przetrwać. Znam ten ból niestety.

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, czy myślałyscie już może o tym jak ubrac dziecko wychodząc ze szpitala. Wiem, ze to zależy od pogody, ale zastanawiam się jaką czapeczkę kupic... czy kurteczkę czy kombinezon itd.
Myślałam już nad tym i w sumie nie wiem. Chyba poszykuję bodziaka na długi rękaw i do tego dresik, czapeczka, skarpety i kocyk. W sumie to tylko na przejście ze szpitala do auta i z auta do domu, więc nie ma też co przesadzać.

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

A ja się obudziłam z mega dołem jakoś tak się zaczęłam martwić czy wszytsko będzie dobrze. Postawa mojego lekarza też mnie zmartwiła odnośnie tego GBS (paciorkowca). Mówił, że on nie pobiera swoim pacjentkom bo wtedy i tak będą miały podany antybiotyk w szpitalu przy porodzie, a że wszystko może się wydarzyć od tego pobrania posiewu i jak wynik będzie w 37 tyg, że go nie mamy to niewiadomo czy w 40 tyg nagle się nie pojawi i on woli tego nie badać bo wtedy antybiotyk zostanie podany w zależności jaki by się miało wynik dodatni czy ujemy. A i jeszcze dodał, że ten antybiotyk działa też na inne zakażenia nie tylko na tego paciorkowca... I już sama nie wiem co robić czy to nie jest takie trochę dziwne podejście?? Naczytałam się o tym paciorkowcu od rana i się tylko zdołowałam jak się dowiedziałam jakie mogą być później problemy u dziecka jak dojdzie do zakażenia ehhh. Chyba zrobię te badania mimo wszystko żeby mieć spokojną głowę....

I zmartwiła mnie też waga czy 2100 to nie jest za mało? dzisiaj zaczynam 35 tyg i jak patrzyłam na siatkę centylową to jest w dolnej granicy, a takto zawsze była w 50 centylu ehh i kolejne zmartwienie

Jakaś do dupy dzisiaj jestem, dobra już Wam nie smęcę.
Mi dzisiaj pobierała wymaz, ale zaznaczyła, że to jest nieobowiązkowe, więc pewnie niektórzy lekarze nie robią. Jak się obawiasz to idź może prywatnie.

Gratulacje za wszystkie wczorajsze i dzisiejsze wizyty!

Ja miałam dziś rano wizytę. Wszystko ok, szyjka zamknięta. Miałam pobierany wymaz na gbs, za dwa dni wynik. Ciśnienie miałam za wysokie, więc mam kontrolować, ale już po południu miałam normalne, więc chyba chwilowy skok.
Byłam też u okulistki. Oczy mam zdrowe, siatkówka się nie odkleja, dno oka też w porządku, więc mogę rodzić sn bez obaw Tylko oczy mi się "rozleniwiły", bo widzę gorzej, choć wada się nie pogłębiła. Podobno może tak być w ciąży, mam przyjść na kontrole po połogu.
Oczywiście mam katar, co będzie Łucja chorować samotnie...

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:14   #652
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez dariuska89 Pokaż wiadomość
nowa bardzo zgrabny brzuś

No i gratuluję udanych zakupów dziewczyny

Dziewczynki ja mam teraz ciężki tydzień i myślę że rzadko będę zaglądać bo jak wiecie za kilka dni czeka nas zabieg wycinania migdałków u Seby już dziś byliśmy u laryngolog naszej i jutro muszę jechać jeszcze na badania i kolejne dni musze pokupować małemu jeszcze do szpitala jakieś nowe pidżamki i jeszcze do przedszkola, więc od razu przepraszam za nieobecność, na pewno będę czytać tylko przewiduję brak weny w pisaniu.

oooo to trzymam mocne kciukaski za Sebastiana 5 lat temu miałam wycinane i pamiętam to jak wczoraj ale przyznam, że najciężej to chyba było z jedzeniem po zabiegu, wszystko musiało być megamiękkie, delikatne, nie gorące, chleb bez skórki, jak francuski piesek
Stary 2014-08-27, 20:38   #653
nowa8686
Zakorzenienie

Dariuska kciuki za/synka.

Mortisha no super, ze ok wsio

Objadam sie dzis hehe masakra

Fasolinka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 21:14   #654
nocnyskowronek
Raczkowanie

Cytat:
nocnyskowronek fajnie ze wizyta udana, a no przez to 3d pewno wydatki większe niestety. nie ma normalnego usg?
Co do szyjki to ja w pierwszej ciąży miałam 4-00 szyjkę a przy sebie już od początku 3-00
No właśnie jakoś dziwnie z nim i z tymi dwoma gabinetami - w jednym sprzęt jeden z lepszych a w drugim przedpotopowy W dwóch zupełnie innych lokalizacjach. W tym z 3d przyjmuje nie tylko swoje pacjentki, ale też głównie tych, którzy przychodzą dodatkowo poza swoim lekarzem albo dla pamiątki i tam np nie ma kart pacjenta, samolotu do badania itp - robi tam tylko usg z dokładnymi pomiarami i zawsze z przełączeniem na 3d/4d.

W standardowym gabinecie zawsze samolot, analiza zleconych badań itp. Niby usg jakieś tam stare jest i zawsze podejrzy dziecko na kilka sekund no ale nic więcej - twierdzi, że to za stary sprzęt żeby wiarygodnie na nim cokolwiek szacować Czy to prawda czy też przyzwyczaił sie do lepszego i tylko marudzi na to stare usg to ciężko mi stwierdzić
Stary 2014-08-27, 21:29   #655
magsik
Zadomowienie

Ol7cia nie martw się, dzieci rosną skokowo, raz mogą być w 10, raz w 50 centylu. Mój był zawsze w 10 (a nawet w 5!), a na ostatnim USG nagle niektóre pomiary nawet w 70!!! Musisz też brać pod uwagę, że lekarz mógł źle zmierzyć po prostu... Ja na przykład jestem pewna, że brzuszek mój Wituś ma źle zmierzony - widziałam jak to lekarka robiła na ekranie i słabo dopasowała ten okrąg pomiarowy...

Ja miałam dzisiaj dziwny sen. Że się obudziłam, patrzę, a tu brzuch tak bardzo nisko, aż wisi trochę. Od razu stwierdziłam że rodzę i zaczęłam się trochę stresować. Ale zaczęłam się przyglądać uważniej i zobaczyłam, że cały brzuch jest jakiś dziwny, wiszący, taki że dokładnie widać przez niego kształty dziecka, jakby znajdowało się tylko pod skórą a nie dodatkowo jeszcze w macicy. I wtedy to już całkowicie nie na żarty się przestraszyłam bo stwierdziłam, że nie dość że brzuch bardzo nisko to jeszcze wody zupełnie odeszły i dziecku na pewno jest bardzo niekomfortowo. No i ostatnia scena ze snu, że zaczęłam w panice się szykować do szpitala, bo byłam pewna że dziecku się krzywda dzieje

A wczoraj już prawie ryczałam wieczorem, bo zobaczyłam pierwszy rozstęp. I myślałam jakie to cholernie niesprawiedliwe, przecież smaruję się jak szalona... A dzisiaj akurat założyłam te same spodnie co wczoraj i po godzinie mi się przypomniał ten rozstęp, więc dawaj go oglądać! Patrzę - a to nie rozstęp tylko się szew od spodni odciska!!! [/QUOTE]
miałam to samo miesiąc temu, już płakałam do mamy, że mam rozstęp i jej pokazywałam żeby się upewnić czy to na pewno to, a później się okazało,że mi się szew odcisnął

Cytat:
Olcia waga to indywidualna sprawa do tego usg moze byc mylne +,-
Moja kol donoszoną córcie urodzila 2.5, sama ja wazylam donoszona 2600 albo 2800. A moja Maja juz 2 kg

Pokaze sie a co...
Śliczny brzusio, chyba dużo nie przytyłaś, co?
Cytat:
Dziewczyny w PEPCO są takie kocyki dla dzieci 75x100
Kolory kremowy i niebieski za 25 zł.
Kupiłam jest cudny.
Ja właśnie jeszcze nie mam kocyka, muszę w takim razie jutro odwiedzić pepco. A mam pytanko do Was, czy kolor kocyka dobierałyście do wózka??? i czy macie grubszy i cieńszy kocyk???
Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Witam się po dłuższej przerwie.

Naskrobałyscie tyle, że nie sposób nadrobić - jestem przy 16 stronie i jeszcze sporo przede mną.

U mnie wiele się działo od moich ostatnich odwiedzin. W sobotę, jak wiecie byłam na weselu u siostry i wróciłam, uwaga o 6 rano. Byliśmy ostatnimi gośćmi, którzy wyszli. Podjadłam porządnie, troszkę potańczyłam i co najważniejsze rozerwałam się troszkę.

W niedziele były poprawiny w domu rodziców, czyli u nas na dole, więc troszkę pracy miałam.

W poniedziałek wyniki i szkoła rodzenia - była pediatra i mówiła o noworodku.

We wtorek byliśmy na zakupach i - muszę się pochwalić zakupiliśmy łóżeczko i wózek. Coś takiego, tylko mój ma inne okienka:
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-je...511829797.html nr 300 classic
Jestem nim zachwycona, jest duży i porządnie wykonany, w sam raz na nasze kamieniste drogi.
A łóżeczko o takie:
http://allegro.pl/drewex-lozeczko-ma...538116138.html
A i jeszcze fotelik samochodowy:
http://www.kiddy.de/pl/nosidelka/bab...tion-pro2.html
Też rozważałam ten wózek a jakie kolory wybraliście? I bardzo fajne nosidełko
Nieźle wytrzymałaś na weselu, podziwiam.

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Cześć!

Współczuje! Apap raczej na migrene nie pomoże. Trzeba przetrwać. Znam ten ból niestety.

Dziś sama dostałam niesamowitego bólu głowy, nie mogłam sobie z nim poradzić.

Myślałam już nad tym i w sumie nie wiem. Chyba poszykuję bodziaka na długi rękaw i do tego dresik, czapeczka, skarpety i kocyk. W sumie to tylko na przejście ze szpitala do auta i z auta do domu, więc nie ma też co przesadzać.

Mi dzisiaj pobierała wymaz, ale zaznaczyła, że to jest nieobowiązkowe, więc pewnie niektórzy lekarze nie robią. Jak się obawiasz to idź może prywatnie.

Gratulacje za wszystkie wczorajsze i dzisiejsze wizyty!

Ja miałam dziś rano wizytę. Wszystko ok, szyjka zamknięta. Miałam pobierany wymaz na gbs, za dwa dni wynik. Ciśnienie miałam za wysokie, więc mam kontrolować, ale już po południu miałam normalne, więc chyba chwilowy skok.
Byłam też u okulistki. Oczy mam zdrowe, siatkówka się nie odkleja, dno oka też w porządku, więc mogę rodzić sn bez obaw Tylko oczy mi się "rozleniwiły", bo widzę gorzej, choć wada się nie pogłębiła. Podobno może tak być w ciąży, mam przyjść na kontrole po połogu.
Oczywiście mam katar, co będzie Łucja chorować samotnie...
Nosisz okulary, byłaś sprawdzić czy możesz rodzić SN???
Ja już trzeci tydzień mam wysokie ciśnienie i nikt nie robi z tego problemu, ale już zaczyna mnie to martwić, dziś miałam 148/93.

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:54   #656
nowa8686
Zakorzenienie

Magsik na wizycie tydzien temu bylo 6 kg na +.

Ja kocyków mam kilka. 2 takie grube do wozka na jesien, zime.
Polarowy jeden, ten z biedronki tez mam i jeden duzy disneyowski to jak Maja podrosnie.

Fasolinka
Stary 2014-08-27, 21:56   #657
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Kocyk ekstra Aż pojadę do Pepco!

Co do epilepsji to zgodzę się z Farminką że powinnaś zrobić tę konsultację... A nuż pozwoli Ci lekarz rodzić naturalnie. Pamiętaj że przy przyjęciu do szpitala na poród i tak będziesz musiała powiedzieć o epilepsji i może być problem - po pierwsze z samym przyjęciem (musisz rodzić w szpitalu o najwyższej referencyjności), a po drugie ze zgodą na poród naturalny, mogą Cię zmuszać do cesarki.
Może lekarz zaproponuje Ci po prostu lżejsze leki, odpowiednie dla ciężarnych?
No najgorsze, że tyle trzeba czekać. Ale jakieś znajomości trzeba uaktywnić i się wprosić na wizytę szybciej. Dzięki !
Wiesz co, co do dawki to ja miałam bardzo niską. Bo nie mam żadnych ataków ani nic...Nie nazywam tego nawet padaczką, nie dociera to do mnie, że mogę chorować bo przecież nic mi nie jest. Ale konsultacja się chyba przyda. Dziękuje za zainteresowanie

Cytat:

Wybaczamy Wróć tylko do nas jak będziesz już miała chwilę no i daj znać jak po zabiegu. Trzymam kciuki za Sebusia Buziaki !

A ja zaraz padnę ! Objadłam się jak nie wiem, Olinek szaleje. Posiedziałabym pewnie jeszcze ale brzuch twardy i już boli, czas się kłaść. Super zakupy dziewczyny ! Isgaard, cudny śpiworek. I cena przyzwoita. Ja mam 2 więc nie chcę kupować kolejnego.
Gratki za wizyty, Maluszki rosną, biedne tylko nasze kręgosłupy/rwy kulszowe/biodra/nogi itd. No ale coś za coś
Dobrej nocy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 22:14   #658
Katrina2000
Raczkowanie

Nie mogę zasnąc, głowa mnie pobolewa, a tż chrapie...
Stary 2014-08-27, 22:33   #659
slomka
in the dark of night

Cytat:
Nie mogę zasnąc, głowa mnie pobolewa, a tż chrapie...
szturchnij, otwórz okno i napij się wody
Stary 2014-08-28, 05:37   #660
Mojra87
Zadomowienie

Bryyyyyyy
Spać nie mogę od 1,5 godziny... Wstałam z mężem o 5 rano, wyprawiłam go w delegację, wróciłam do łóżka i NIC! Leżę i przewracam się z boku na bok...
W żołądku burczy, dziecię kopie... Pewnie ma to oznaczać "matka! jeść!"
No to wstałam, nakarmiłam swój żołądek i tym samym dziecię, no i zobaczymy, czy teraz usnę...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości