|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
chyba będzie tu padało, zachmurzyło się.. ;/
|
|
|
|
#3002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aha, to nawet nie wiedziałam, że tutaj się praktykuje darmową przerwę, w takim razie nie jest najgorzej. Tym bardziej jeśli chodzi o stawkę - nie jest jakaś super, ale jak na agencję też nie ma źle, 7.20 już po odciągnięciu podatku. Jeżeli chodzi o zakupy na Oxford to odpadam - u mnie cienko z kasą bo ostatnio zrobiłam mega wielkie zakupy ciuchowe... w dodatku kupiłam kindla, zapłaciłam za pokój - i jestem spłukana. A teraz jeszcze jak nie pracuję to już wogóle. Także chętnie obejrzę coś co nie ciągnie za sobą wielkich nakładów pieniężnych.
|
|
#3003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czesto tak bywa ze agencyjni pracownicy dostaja stala umowe, z tego co slyszalam.Niech TZ pracuje Ok, ja tez jestem splukana, wiec bedziemy korzystaly z darmowych rozrywek w zaleznosci od pogody
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grzybek to standard jak się jest wrażliwym i się seks uprawia niestety. Taka kara od natury za bycie kobietą. A faceci nawet jak mają grzyba to bez objawów co za niesprawiedliwość ![]() Ja sama noszę 38 i wszystkie są na mnie. Mam też sporo za małych i za dużych (od kupowania w necie |
|
|
|
|
#3005 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jak u Ciebie z angielskim? Bo u mnie to właśnie średnio - to najbardziej mnie ogranicza w znalezieniu pracy. U mnie w szkole praktykowało się niemiecki i angielski (tylko, że tak na prawdę nic nigdy na angielskim nie robiliśmy), i dopiero jak tutaj przyjechałam to zaczęłam się go tak na prawdę uczyć. Słucham dużo radia, czytam na moim kindlu książki po angielsku - jak słówka nie rozumiem, zapisuję potem sprawdzam, utrwalam. Oglądam seriale po angielsku (o!! właśnie, a propo serialu, oglądałam ostatnio znów plotkarę i zauważyłam, że tam mówią "tenk you", zaś w innych "fenk you" "thank you", co to za różnica? Jak się mówi poprawnie, bo już zgłupiałam. Jak rozmawiam z ludźmi i jak słyszą, że w sumie jestem tutaj niecałe 8 miesięcy i tyle uczę się angielskiego, to są pod wrażeniem. Ale i tak mam jakąś blokadę mózgową Ciężko mi jest np. nadal zrozumieć starsze osoby - które mówią typowo angielskim akcentem. A i tak, wynajmujemy pokój - w celach oszczędnościowych, jesteśmy dzięki temu w stanie trochę kasy odłożyć na bok (co zawsze się przydaje w kwestiach awaryjnych, wyjazdach świątecznych kiedy wracamy spłukani, no albo w niedalekiej przyszłości w mieszkaniu), w sumie szukamy jakiegoś lokum dla siebie, ale ceny biją nas na głowę. Przynajmniej tutaj w 2-3 strefie. Czasami jak widzę ile moje znajome z szkół płacą gdzieś w Anglii bądź Walii za piękne mieszkania to mnie szlak trafia, bo ja płacę tyle za pokój. Już nieraz próbowałam TŻ zagadać, żebyśmy może spróbowali gdzieś indziej, ale jak grochem o ścianę, olewa temat on ma tutaj pracę i jemu jest wygodnie.
|
|
#3006 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie proponuję kupna tylko oddanie. Zależy mi tylko na pokryciu kosztów wysyłki (powiedzmy 10-12 złotych jeśli bym w kartonie wysyłała) żebym nie była stratna na tym wszystkim. Ciuchy za darmo
Jak coś to pisz na pw żeby nie zaśmiecać forum, które nie tego dotyczy. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2014-08-27 o 19:11 |
|
|
|
#3008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
sorry dziewczyny, po prostu czułam sie nieco ignorowana dlatego uznałam po co mam w ogóle pisać. Miałam zły dzień....
![]() AgleRkowa ja place za małe mieszkanie około 78 funtów tygodniowo i mieszkam w Lincolnshire na północy. tylko szukam czegos wiekszego, bo planowanie rodziny w naszej klitce jest dosc niepraktyczne. Sypialnia ,salon , kuchnia i lazienka.
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2014-08-27 o 19:20 |
|
|
|
#3010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każda z Nas może mieć gorszy dzień, lepiej mów jak poszło Ci z tą pracą?
|
|
#3011 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz mi lekarka powiedziala, ze w ciazy sie od tego nie opedze ![]() Cytat:
dlatego wracam tylko na pol etatu.Jestem tu juz ponad 10 lat to musialam sie naumiec z moim exem musialam rozmawiac po angielsku i nie mialam wyjscia z tym aktualnym tez po ang. Powiem Ci ze mam niewielu znajomych z Polski tutaj, wiec nie bardzo mialam ten konfort rozmow w ojczystym jezyku. Dlatego pewnie czasem gadam bzdety, bo moj Polski jest teraz bardzo 'podworkowy' Wiec nie przejmuj sie dajesz sobie rade i napewno jest lepiej niz Ci sie zdaje. Kazdy zapomina slow. Ja to mam skleroze juz (jak to emerytka) i tez czesto mi braknie slow. I to w obu jezykach A jak mowisz thank you, to tak jakbys sepleniac mowila 'f' z jezykiem miedzy zebami ![]() Ceny tu sa straszne. Ja przez 2 lata placilam sama za wynajem domku, ledwo ciagnelam, ale ze mialam psy to musialam tu zostac. Na szczescie teraz jest nas dwoje i jest troche lzej ale i tak planujemy sie wyniesc poza Londyn, szczegolnie jak dziecko przyjdzie na swiat ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
AgleRkowa
mam jakies zaburzenia nastroju i nerwów ostatnio. Ide jutro i w Piątek na trening i pewnie zacznę porządną pracę w poniedziałek. Nawet za te dwa dni mi zapłacą. ![]() Przynajmniej ja z moim angielskim nie mam już problemów, pamietam początki jak do sklepu bałam sie isc ^^''Przez ten czas byłam tłumaczem i pracowałam w polskim biurze...a teraz jedyne co mogę znależć to fabryka ![]() Ja sie ciesze, ze nie mieszkałam w Londynie, moja cała rodzina mieszkała i sciagneła mnie na północ. Tutaj i lokum tansze i spokojniej. She Wolf ja to dopiero dziwnie mówie, mieszam słowa polskie z angielskimi jak nie pamietam czegos po polsku i odwrotnie XD Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2014-08-27 o 19:30 |
|
|
|
#3013 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jasne, niech ma za karę Cytat:
Jakaś Ty pikna Cytat:
![]() To TRZA sobie bylo wziąć coś od deszczu ![]() Szarlotka bleeeeee.... Cytat:
Niesprawiedliwość i to jaka! ![]() Cytat:
Zawsze możesz na nasz liczyć Niby nie duże mieszkanko ale plus jest taki, że to nie kawalerka ![]() Ja idę się kąpać i kłaść do łóżka (sama )... Zobaczę jak jutro się będę czuła ale coś mi się zdaje, że przychodnia mnie nie minie
|
|
#3014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
She, bardzo często słyszę jak ludzię mówią TENK YOU przez "T"
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
AgleRkowa
na pewno bedzie taniej ![]() ogólnie prace w fabryce da sie znależć. Jak ma sie jezyk dobry to i mozna gdzie indziej sie załapać, kwestia szczescia i umiejetnosci. Dobrze by było juz sie rozgladac za praca póki sie przeniesiecie. Co Twój TZ robi ?W Doncaster jest lotnisko to by było cos dla Ciebie, miasto tez nie takie złe. Ja chce sie tam przeprowadzic, ale nie mam kasy na bonda teraz. |
|
|
|
#3016 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak sie ciesze ze bacik nie na mnie A on sie i z zupki cieszy. Mowi, ze nikt go jeszcze tak w zyciu nie rozpieszczal. Trza bylo se od razu Polke brac chiciaz ja to i tak jestem leniwiec do kwadratu i zaden poprzedni nie zasluzyl na moje sniadanka, obiadziki, kolacyjki, seksik na kazde zawolanie Kuruj sie i oby nie trzeba byl zamawiac karetki Cytat:
Ja tez czasem cos zangielszczam, ale jednak staram sie rozdzielac jezyki, zeby calkiem polskiego nie zapomniec
Piotrus + 04.03.2014 (*) Edytowane przez She Wolf Czas edycji: 2014-08-27 o 19:45 |
||
|
|
|
#3017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha jutro juz bede opaluna ;p ale po opalaniu wyskakuja mi krosty na ramionach :/ Haha a no pewnie ze nie tylko :p sekszem się częściej tu niż na łóżku bo kanapa nowa a łóżko pinc lat ma i trochę trzeszczy hahaha Cytat:
|
||
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Talantea - przykro mi że czujesz się ignorowana, ale z drugiej strony trochę rzadko się odzywasz, pokazuj się częściej - będziesz bardziej w rytmie wątku
Jak miałyśmy zareagować na Twojego posta skoro usunęłaś go po trzech minutach? Gratuluję nowej pracy I nie usuwaj więcej postów, jak mod przyuważy to ban na tydzień Owco - mnie też wkurza straszliwie to że my się z Panem Grzybkiem tak męczymy a faceci nic.... ![]() SheWolf - u Nas się czujesz niepotrzebna? ![]() Zasnął mi Tż..... ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój zaraz przyjdzie z łazienki uhuhuhu Nasz ostatni wolny wieczór, jutro cora wraca, trza poszaleć
|
|
|
|
|
#3021 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierozku nie
ale zaczynalam na 2 innych i jakos tak sie nie wkrecilam, dopiero tu ![]() BTW taka jestem wscibska i wylookalam ze tam od tamtej pory juz 4 zaciazyly! Kobitki wezmy sie za robote! Teraz kolej na nas
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz się biore :p
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysza - ja właśnie też nie zdążyłam
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#3025 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3027 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja troche pozniej
Na watku Grono mamus cos tam cos tam
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa tam mnie nie było, ale może wpadnę, trochę wątek porozwalam
![]() No ja się dzisiaj też zaczajam na Tż, ale to dopiero jak wróci z siłki
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bijcie :<
|
|
|
|
#3030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

juz mi lekarka powiedziala, ze w ciazy sie od tego nie opedze 

Żona męża swego...