![]() |
#2071 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Dzień dobry!
Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje ![]() Cudownie... tylko co robić o takiej porze... ---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:12 ---------- Silesianna ja właśnie wczoraj na wizycie mówiłam gince, że może wcześniej urodzę, a ona mówi, że skoro chłopaków po terminie urodziłam to jest duże prawdopodobieństwo, że i trzecie dziecko po terminie urodzę ![]() Nigdy nie zapomnę tego uczucia, w pierwszej ciąży, kiedy mając termin na 26.08 lekarze na monitoringu w szpitalu, odesłali mnie domu i kazali przyjść 3 września na kontrolę! Miałam oczy jakby mi kazali przyjść przynajmniej za rok ![]() ![]() A teraz kończy 6 lat! I nie wiem kiedy to zleciało, bo pamiętam to jakby to było wczoraj ![]() Właśnie dzisiaj będę tort zamawiać ![]() ---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ---------- http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2 Dziewczyny macie jakieś doświadczenia z tą poduszką? Bo ja zwariuje z tym niespaniem po nocach i bólem pleców ... jeszcze dziś bym ją zamówiła ...
#2072 |
Zadomowienie
|
ja też nie śpię, ostatnio codziennie się budze koło 4 a później jestem do dupy cały dzień... wczoraj miałam pierwszy raz bh, miałam wrażenie zr brzuch mi wybuchnie i czuje że dziś też się spina ... chyba czas zacząć się trochę oszczędzać
![]() Kasia, te poduszki są super. śpię na takiej chyba od 4 miesiąca i nie zamienię za nic. za to mamy tak masakrycznie miękki materac w sypialni że już nie daje na nim rady, a kochany zus od 2 miesięcy nie wypłaca mi chorobowego i nie mogę planować wydatków tak jakbym chciała. no, to pomarudzilam z rana ![]() jak się oddycha przepona ??
#2073 |
Raczkowanie
|
silesianna staram się mieć podobne podejście do Twojego i w sumie cały czas nastawiam się na poród po terminie pierwsze dziecko urodziłam tydzień przed ale już od 30 tygodnia straszono mnie wcześniejszym porodem, w 36 powiedziano mi że to kwestia dni i lepiej żebym została w szpitalu bo jeszcze czas, a ja byłam wściekła bo nic sie nie działo i chciałam bardzo urodzić.
Jadę do lidla kupić dziecku buty i kurtkę.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Kasiu ja nie mam firmowej i mam w ksztalcie litery "I", ale spie na niej od maja i nie wyobrazam sobie nocy bez niej. Jak jade do rodzicow to ja nawet biore ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2075 |
Zadomowienie
|
witam się i ja z rana co prawda nie o 4, ale codziennie z mężem wstaje o 6.40 to może i przy dziecku nie będę miała problemu ze wstawaniem.
U mnie dzisiaj 32 tc i 8 miesiąc i w sunie nke wiem czy bardziej się boję, czy bardziej chce mieć to za sobą... Ela powodzenia na wizycie ![]() Tak piszecie o tych śliwkach z kruszonką, że chciałam wczoraj zrobić, ale nie miałam ani masła ani margaryny, a już nikmu się nie chciało iść do sklepu. Może dzisiaj zrobię, bo mój mąż uwielbia kruszonkę i wyjada mi taką jeszcze nie upieczoną.
#2076 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jejciuuu, to moja malutka jest na prawdę malutka waży niecałe 1250 (w ostatnim dniu 29 tyg.tyle miała) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia! Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ze oryginal to wiem , pracodawca mi powiedzial i oswiadczyl ze musi sie dowiedziec w Zusie jak to wyglada z rocznym urlopem bo jestem 1 w firmie ktora chce isc na rok Cytat:
![]() Cytat:
a juz nastepnego dnia zaczal mi odchodzic czop, potem mokro w majtkach mialam i stwierdzilam ze cos nie tak jest, zadzwonilam do gina a on mi na to ze to moga sie wody saczyc i ze mam przyjechac nastepnego dnia bo on ma dyzur i rodzimy!! w szoku bylam - w efekcie urodzilam 3 dni przed tp. teraz wole sie nie nastawiac, niby gin mowi ze predzej urodze ale wole myslec ze moge nawet przenosic moja bratowa od poczatku ciazy byla na podtrzymaniu, miala problemy, w 5 mcu lezala na patologii, jakies tabletki musiala brac na cisnienie, mowili jej w szpitalu zeby wytrzymala jak najdluzej i chyba podzialalo bo urodzila tydzien po terminie!!za to miala szybki porod- od 1 skurczy w 3 godz. mala byla na swiecie.......
![]() |
#2078 |
Rozeznanie
|
Kurde! Napisałam, wysłałam a mi się nie zapisało!
Kasiu, mam ten fioletowy kojec i jest najlepszy! Któraś z Was pytała o oddychanie przeponą - to takie, że podnosi Ci się brzuch a nie ramiona - myślę, że dokładnie i szczegółowo wyjaśni to Silesianna ;-) Kąpiel w mleku ok, byle nie za długo i nie za ciepło zdecydowałam się na tą z velveta, szarą z tymi kamykami, póki co. Chabrową wznowili więc ewentualnie jeszcze się skuszę ;-) Jestem lekko załamana. Weszłam na wagę a tam już 81 kg ![]() ![]() a widziałyście to: https://www.youtube.com/watch?v=2k0PcUtQUKY |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki z rana, jak tak Was czytam że wstajecie o 4 to aż mnie ciarki przechodzą
![]() wczoraj z mężulem wypróbowaliśmy w końcu studio ![]() ![]() powiem Wam że w końcu widzę progres, zaczęłam tworzyć koszyk na gemini ![]() ![]() ![]()
#2081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe ile maly wazy ![]() ![]() ![]() sloneczko, tosz Ty zaraz masz koniec kobieto!!! macie imie? Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-08-28 o 07:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2083 |
Wtajemniczenie
|
Wy tak z rana takie przerażajace tematy o wadze poruszacie
![]() ![]() Kopiec Kreta zrobię bo sie rzeczy nie mogą zmarnowac ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Słoneczko gratuluje 8 miesiąca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zakorzenienie
|
moze makaron z jakims sosem? corcia lubi makaron?
![]() |
#2086 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny!? Czy któraś z Was widziała gdzieś draże Maltesers?!?!? ![]() Jestem zdesperowana, od tygodnia szukam po hipermarketach, sklepach osiedlowych, stacjach benzynowych i.. NIE MA ICH! Allegro na razie odpada... Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-08-28 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Zadomowienie
|
Hejka z rana
![]() Wstałam wcześniej bo dziś ma przyjechać narożnik do salonu ![]() ![]() Kasiu ta poduszka zwróciła mój spokojny sen. Śpię na niej od 2 może 3 tygodni... przesypiam całą noc ( z wyjatkiem wstawania na siusiu) i wielokrotnie śpię do 9 czy 10 ![]() POtem wykorzystam ją do karmienia ![]() Ja akurat wybrałam tą fioletowa aby mi pasowała do sypialni ![]() ![]() Sweet oddychanie przeponą (inaczej torem brzusznym) polega na tym abyś całe powietrze doprowadziła aż do dołu podbrzusza. Tak jak wspomniała Frau Gizela Nabierasz nosem tak aby ramiona pozostały w bezruchu. POwietrze dociera do najdalszych/najniższych części brzuszka. Spokojnie wypuszczasz ustami. Na się takiego oddechu nauczyłam x-lat temu pływając na basenie ![]() Lecz Silesianna na pewno Ci to wytłumaczy fachowo ![]() Słoneczko zrób koniecznie te sliwki. Sa MEGA ![]() Justana wrzuć fotki plisssssss ![]() Anuszka a może jakieś mięsko w sosie własnym... indyk czy wieprzowina... do tego moga być ziemniaczki, kasza, ryż czy makaron... Jakaś surówka... obiad spokojnie na dwa dni... Co do terminu porodu to ja obstawiam, ze jako pierwsze to na bank przenoszę... Choć sama jestem wcześniakiem z cc... Czy to ma jakiś wpływ na to jak będzie przebiegać moja ciąża/poród? Ktoś coś wie w tym temacie????
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-28 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
CIagle robie makaron albo kotlecika z ziemniakami ;( nie wiem moze jakas zupa, ryz albo kasza ;/ nawet nie wiem na co mam ochote ;/ obojetnie byle zdrowe i w miare smaczne ;/ powiem wam ze moja mała ma straszny kamień na zebach ;( co z tym zrobic? ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Zadomowienie
|
Mgds a to muszą być konkretnie oryginalne? Pytam bo jestem niemal pewna, ze ostatnio w Biedronce wdziałam podróbki.....
#2094 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tp też się zastanawiam czy ma na to wpływ jak my same się urodziłyśmy. Ja urodziłam się sn 4-5 dni po terminie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A myjesz ząbki? To chyba tez zależy od tendencji czy kamień sie osadza czy tez nie, ja No nigdy kamienia nią miałam. Spytaj dentystki, może sa jakieś sposoby na usuwanie kamienia u dzieci bo piaskowanie to chyba odpada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Wtajemniczenie
|
witam się
![]() wstałam o 9 ![]() nawet na siku się w nocy nie obudziłam tylko po7 Johny przyszedł w nocy, anwet nie wiem kiedy, budzę się, a on śpi obok ![]() za oknem piękna pogoda, czyściutkie niebo i słońce ![]() aż chce się żyć! ja urodziłam w 38tc, pamiętam, że byłam w pt na wizycie, przepuszczała palec szyjka, i kazał mi w pon przyjść na ktg, przepływy, ale dodal "o ile Pani doczeka...", w sobotę wieczorem zaczął mi czop odchodzić (jak się później okazało, bo nie wiedziałam co to), pojechaliśmy jeszcze do znajomych, wróciliśmy po północy ![]() 10 dni przed terminem myślę, że teraz może być podobnie, dlatego w październiku muszę mieć ogarnięte wszystko...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.