Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-28, 04:27   #2071
Kasia427
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Dzień dobry!
Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje Nie śpię od 4.00 :/
Cudownie... tylko co robić o takiej porze...

---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:12 ----------

Silesianna ja właśnie wczoraj na wizycie mówiłam gince, że może wcześniej urodzę, a ona mówi, że skoro chłopaków po terminie urodziłam to jest duże prawdopodobieństwo, że i trzecie dziecko po terminie urodzę
Nigdy nie zapomnę tego uczucia, w pierwszej ciąży, kiedy mając termin na 26.08 lekarze na monitoringu w szpitalu, odesłali mnie domu i kazali przyjść 3 września na kontrolę! Miałam oczy jakby mi kazali przyjść przynajmniej za rok jaka ja byłam zła! Zdziwiona! I jak tego 3 września poszłam to znowu wszystko pozamykane, usg, przepływy, łożysko ok i kazali przyjść 6 września na wywołanie już... taka byłam zła na tą sytuację, że dostałam po południu skurczy, a w nocy 4 września urodził się mój synek
A teraz kończy 6 lat! I nie wiem kiedy to zleciało, bo pamiętam to jakby to było wczoraj
Właśnie dzisiaj będę tort zamawiać zażyczył sobie z lego batman... już nie wspomnę co sobie zażyczył za prezenty :P ajjj te dzieci!

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ----------

http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2

Dziewczyny macie jakieś doświadczenia z tą poduszką? Bo ja zwariuje z tym niespaniem po nocach i bólem pleców ... jeszcze dziś bym ją zamówiła ...
Stary 2014-08-28, 05:08   #2072
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

ja też nie śpię, ostatnio codziennie się budze koło 4 a później jestem do dupy cały dzień... wczoraj miałam pierwszy raz bh, miałam wrażenie zr brzuch mi wybuchnie i czuje że dziś też się spina ... chyba czas zacząć się trochę oszczędzać

Kasia, te poduszki są super. śpię na takiej chyba od 4 miesiąca i nie zamienię za nic. za to mamy tak masakrycznie miękki materac w sypialni że już nie daje na nim rady, a kochany zus od 2 miesięcy nie wypłaca mi chorobowego i nie mogę planować wydatków tak jakbym chciała. no, to pomarudzilam z rana

jak się oddycha przepona ??
Stary 2014-08-28, 05:46   #2073
tiera
Raczkowanie

silesianna staram się mieć podobne podejście do Twojego i w sumie cały czas nastawiam się na poród po terminie pierwsze dziecko urodziłam tydzień przed ale już od 30 tygodnia straszono mnie wcześniejszym porodem, w 36 powiedziano mi że to kwestia dni i lepiej żebym została w szpitalu bo jeszcze czas, a ja byłam wściekła bo nic sie nie działo i chciałam bardzo urodzić.

Jadę do lidla kupić dziecku buty i kurtkę..
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 06:33   #2074
manieczka1
Zakorzenienie

Hej!
Kasiu ja nie mam firmowej i mam w ksztalcie litery "I", ale spie na niej od maja i nie wyobrazam sobie nocy bez niej. Jak jade do rodzicow to ja nawet biore i moj maz jak wstaje szybciej to na niej spi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 06:44   #2075
sloneczko_1201
Zadomowienie

witam się i ja z rana co prawda nie o 4, ale codziennie z mężem wstaje o 6.40 to może i przy dziecku nie będę miała problemu ze wstawaniem.

U mnie dzisiaj 32 tc i 8 miesiąc i w sunie nke wiem czy bardziej się boję, czy bardziej chce mieć to za sobą...

Ela powodzenia na wizycie

Tak piszecie o tych śliwkach z kruszonką, że chciałam wczoraj zrobić, ale nie miałam ani masła ani margaryny, a już nikmu się nie chciało iść do sklepu. Może dzisiaj zrobię, bo mój mąż uwielbia kruszonkę i wyjada mi taką jeszcze nie upieczoną.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 07:11   #2076
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość

No więc po wizycie w sumie ok... Mała waży 1800 g i pani doktor powiedziała, że mała to raczej nie będzie...
1800 to bardzo ładna panna
Jejciuuu, to moja malutka jest na prawdę malutka waży niecałe 1250 (w ostatnim dniu 29 tyg.tyle miała)

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Śliwkowa

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej . Podczytuje ale jakos nie mialam o czym pisac.
Dzis bylam na usg3d/4d z nagraniem plytki. Fajnie mala wyglada wazy juz albo 1400(29tydzien poczatek) wszystkie pomiary zgadzaja sie z wiekiem, lekarz mowil ze nie ma zadych zastrzerzen do malej n. Ulozona posladkowo i moze naciskac mi na pecharz co robi bardzo czesto. ja mialam jedno bo mala albo wredna albo wstydliwa nie chciala pozowac do zdjec w 3d chowala sie i zaslaniala raczka.
Dziewczynki chyba lubią się chować, nasza też ma zdjęcia z rączką na buźce, ale i tak udało się ładnie ją podejrzeć

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
jutro wizyta.....
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj spodnie
powiem Wam, że bardzo dużo jest fajnych spodni takich a'la dresowych i nie tylko w sklepach, strasznie podobały mi się takie melanże, szarości ale tu nie mogłam trafić z rozmiarem. Wszystkie na gumkach w pasie (ale nie ciążowe) takie by nosić pod brzuszkiem
Ja ostatecznie kupiłam w Sinsay za 39,99 zł czarne ze ściągaczami na dole (nie wyglądają jak dresowe, bardziej jak alladynki lub coś w ten deseń) ale sporo jest też w New Yorkerze. Także polecam zajrzeć no i długości całkiem przyzwoite

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Dresy z Sinsay, pomimo niskich cen, są na prawdę ok. Pamiętam jak w zeszłym roku kupowałam tam jedną parę i długo się wahałam z obawy o jakość, a okazało się, że jest na plus (w porównaniu do Zary, która mocno mnie rozczarowała).

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj 32 tc i 8 miesiąc i w sunie nke wiem czy bardziej się boję, czy bardziej chce mieć to za sobą...
32 jesteś już tak blisko aaa

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 07:23   #2077
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Nie potrzeba żadnych "specjalnych wniosków" wystarczy napisać podanie na kartce i dostarczyć pracodawcy, takie tam "w związku z urodzeniem dziecka (wszystkie dane,termin) proszę o udzielenie urlopu... Itd) jest na to 2 tyg po porodzie. Wg mnie nie bardzo jest sens robienia tego przed urodzeniem bo konieczne jest dostarczenie aktu urodzenia w oryginale , ZUS życzy sobie oryginał aktu, jeżeli chcemy go pózniej odzyskać trzeba pisać ekstra podanie do nich :-/. Odpisy w sumie i tak sie 3 dostaje wiec chyba raczej nie potrzebne

o to nie wiedzialam
ze oryginal to wiem , pracodawca mi powiedzial i oswiadczyl ze musi sie dowiedziec w Zusie jak to wyglada z rocznym urlopem bo jestem 1 w firmie ktora chce isc na rok

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

wybrałam wozek - tzn na 90 % camarelo carera będzie .
choć wpadl mi w oko coletto dante, ale jednak to nie to.

Cytat:

[/COLOR]Silesianna ja właśnie wczoraj na wizycie mówiłam gince, że może wcześniej urodzę, a ona mówi, że skoro chłopaków po terminie urodziłam to jest duże prawdopodobieństwo, że i trzecie dziecko po terminie urodzę
Nigdy nie zapomnę tego uczucia, w pierwszej ciąży, kiedy mając termin na 26.08 lekarze na monitoringu w szpitalu, odesłali mnie domu i kazali przyjść 3 września na kontrolę! Miałam oczy jakby mi kazali przyjść przynajmniej za rok jaka ja byłam zła! Zdziwiona! I jak tego 3 września poszłam to znowu wszystko pozamykane, usg, przepływy, łożysko ok i kazali przyjść 6 września na wywołanie już... taka byłam zła na tą sytuację, że dostałam po południu skurczy, a w nocy 4 września urodził się mój synek
A teraz kończy 6 lat! I nie wiem kiedy to zleciało, bo pamiętam to jakby to było wczoraj
Właśnie dzisiaj będę tort zamawiać zażyczył sobie z lego batman... już nie wspomnę co sobie zażyczył za prezenty :P ajjj te dzieci!
ja pamietam ze byla na wizycie jakos 2 tyg. przed tp i tez wszystko pozamykane na 4 spusty(a cala ciaze skracala mi sie szyjka , jak teraz) i lekarz kazal stawic sie na odzdzial 4.08 a tp. mialam na 02.08
a juz nastepnego dnia zaczal mi odchodzic czop, potem mokro w majtkach mialam i stwierdzilam ze cos nie tak jest, zadzwonilam do gina a on mi na to ze to moga sie wody saczyc i ze mam przyjechac nastepnego dnia bo on ma dyzur i rodzimy!! w szoku bylam - w efekcie urodzilam 3 dni przed tp.

teraz wole sie nie nastawiac, niby gin mowi ze predzej urodze ale wole myslec ze moge nawet przenosic
moja bratowa od poczatku ciazy byla na podtrzymaniu, miala problemy, w 5 mcu lezala na patologii, jakies tabletki musiala brac na cisnienie, mowili jej w szpitalu zeby wytrzymala jak najdluzej i chyba podzialalo bo urodzila tydzien po terminie!!za to miala szybki porod- od 1 skurczy w 3 godz. mala byla na swiecie.......

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 07:28   #2078
Frau Gizela
Rozeznanie

Kurde! Napisałam, wysłałam a mi się nie zapisało!

Kasiu, mam ten fioletowy kojec i jest najlepszy!

Któraś z Was pytała o oddychanie przeponą - to takie, że podnosi Ci się brzuch a nie ramiona - myślę, że dokładnie i szczegółowo wyjaśni to Silesianna ;-)

Kąpiel w mleku ok, byle nie za długo i nie za ciepło

zdecydowałam się na tą z velveta, szarą z tymi kamykami, póki co. Chabrową wznowili więc ewentualnie jeszcze się skuszę ;-)

Jestem lekko załamana. Weszłam na wagę a tam już 81 kg a przecież nie szaleję z jedzeniem maków i innych dziadostw jak przy Marysi :-(

a widziałyście to: https://www.youtube.com/watch?v=2k0PcUtQUKY
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 07:33   #2079
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje Nie śpię od 4.00 :/
Cudownie... tylko co robić o takiej porze...

---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:12 ----------

Silesianna ja właśnie wczoraj na wizycie mówiłam gince, że może wcześniej urodzę, a ona mówi, że skoro chłopaków po terminie urodziłam to jest duże prawdopodobieństwo, że i trzecie dziecko po terminie urodzę

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ----------

http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2

Dziewczyny macie jakieś doświadczenia z tą poduszką? Bo ja zwariuje z tym niespaniem po nocach i bólem pleców ... jeszcze dziś bym ją zamówiła ...
ojj wiem co mowisz, mialam to samo, 9dni po terminie. Mi wywolali 4 dni po ale nic nie ruszylo, az sama w koncu poszlo. Teraz na bank tez bedzie po ;/ nie ma co robic sobie nadziei ;/
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 07:34   #2080
Justana1984
Rozeznanie

cześć dziewczynki z rana, jak tak Was czytam że wstajecie o 4 to aż mnie ciarki przechodzą ja ledwo się z łóżka zwlekam do pracy i zamiast wstawać po 6 wstaję przed 7. W dni wolne śpię do 11/12 więc ja nie wiem jak to jest:P
wczoraj z mężulem wypróbowaliśmy w końcu studio potem Wam wrzucę zdjęcie jakieś jakie żeśmy stworzyli

powiem Wam że w końcu widzę progres, zaczęłam tworzyć koszyk na gemini kilka rzeczy pewnie jeszcze będę Was podpytywać więc mam nadzieję że wspomożecie zacofańca Mam wrażenie, że tylko ja jeszcze jestem do tyłu
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 07:39   #2081
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde! Napisałam, wysłałam a mi się nie zapisało!
Jestem lekko załamana. Weszłam na wagę a tam już 81 kg a przecież nie szaleję z jedzeniem maków i innych dziadostw jak przy Marysi :-(

a widziałyście to: https://www.youtube.com/watch?v=2k0PcUtQUKY
No u mnie juz tez 78 ;/ Jak to zatrzymac cholerstwo?! Mi tez sie wydaje, ze jem duzo mniej niz z Lara, a waga chyba jeszcze szybciej leci. Bo wtedy w samym 3cim trym przytylam 12!! a teraz juz mam tyle ;/
ciekawe ile maly wazy rowno za tydzien wizyta wstyd mi zawsze u gina na wage wchodzic

sloneczko, tosz Ty zaraz masz koniec kobieto!!! macie imie?

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-08-28 o 07:41

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 07:41   #2082
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Któraś z Was pytała o oddychanie przeponą - to takie, że podnosi Ci się brzuch a nie ramiona - myślę, że dokładnie i szczegółowo wyjaśni to Silesianna ;-)
pamietam ze na porodowce takie oddychanie przepona pomogla podniesc tetno malej bo nagle jej drastycznie spadlo ,polozna wlasnie kazala sie skupic na oddychaniu przez przepone i pomoglo

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
No u mnie juz tez 78 ;/ Jak to zatrzymac cholerstwo?! Mi tez sie wydaje, ze jem duzo mniej niz z Lara, a waga chyba jeszcze szybciej leci. Bo wtedy w samym 3cim trym przytylam 12!! a teraz juz mam tyle ;/
ciekawe ile maly wazy rowno za tydzien wizyta wstyd mi zawsze u gina na wage wchodzic
ja sie sama waze w domu przed wizyta i mowie tylko ginowi ile jest na wadze, prawda taka ze teraz sie boje na nia wejsc bo ciagle cos jem

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-28, 07:50   #2083
LolaMontez
Wtajemniczenie

Wy tak z rana takie przerażajace tematy o wadze poruszacie ja tez sie boje stanąć i sprawdzić a jem jak smok, dzis na śniadanie 5 sanwichowych trójkątów i nadal chodzi mi coś po głowie

Kopiec Kreta zrobię bo sie rzeczy nie mogą zmarnowac

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Słoneczko gratuluje 8 miesiąca
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 07:58   #2084
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Wy tak z rana takie przerażajace tematy o wadze poruszacie ja tez sie boje stanąć i sprawdzić a jem jak smok, dzis na śniadanie 5 sanwichowych trójkątów i nadal chodzi mi coś po głowie

Kopiec Kreta zrobię bo sie rzeczy nie mogą zmarnowac

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Słoneczko gratuluje 8 miesiąca
A ja znow mam dylemat z obiadem ;( ciezko dla siebie i dzieciaka cos ugotowac ;/
Stary 2014-08-28, 08:01   #2085
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
A ja znow mam dylemat z obiadem ;( ciezko dla siebie i dzieciaka cos ugotowac ;/
moze makaron z jakims sosem? corcia lubi makaron?

Dominika 04.11.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 08:07   #2086
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
A może kotleciki z piersi kurczaka z ziemniaczkami, albo spagetti
Stary 2014-08-28, 08:24   #2087
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki z rana, jak tak Was czytam że wstajecie o 4 to aż mnie ciarki przechodzą ja ledwo się z łóżka zwlekam do pracy i zamiast wstawać po 6 wstaję przed 7. W dni wolne śpię do 11/12 więc ja nie wiem jak to jest:P
wczoraj z mężulem wypróbowaliśmy w końcu studio potem Wam wrzucę zdjęcie jakieś jakie żeśmy stworzyli

powiem Wam że w końcu widzę progres, zaczęłam tworzyć koszyk na gemini kilka rzeczy pewnie jeszcze będę Was podpytywać więc mam nadzieję że wspomożecie zacofańca Mam wrażenie, że tylko ja jeszcze jestem do tyłu
Spokojnie, nie tylko Ty jesteś w tyle

Dziewczyny!?
Czy któraś z Was widziała gdzieś draże Maltesers?!?!?
Jestem zdesperowana, od tygodnia szukam po hipermarketach, sklepach osiedlowych, stacjach benzynowych i.. NIE MA ICH!
Allegro na razie odpada...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (5,6 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez mgds
Czas edycji: 2014-08-28 o 08:26
Stary 2014-08-28, 08:38   #2088
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Gratuluję 32 tc jej jak już to brzmi

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość

Dresy z Sinsay, pomimo niskich cen, są na prawdę ok. Pamiętam jak w zeszłym roku kupowałam tam jedną parę i długo się wahałam z obawy o jakość, a okazało się, że jest na plus (w porównaniu do Zary, która mocno mnie rozczarowała).
pierwszy raz kupowałam w tym sklepie, ale przy takiej cenie, jakby potem coś się z nimi stało nie będę żałować no ale skoro mówisz, że byłaś zadowolona to super
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 08:39   #2089
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny!?
Jestem zdesperowana, od tygodnia szukam po hipermarketach, sklepach osiedlowych, stacjach benzynowych i.. NIE MA ICH!
Uwielbiam je dawno nie widziałam, ale jak znajdziesz daj znać gdzie ja ostanio jadłam w postaci cukierków w tym pudełu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (50,8 KB, 4 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 08:40   #2090
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
włączyłam, po sekundzie wyłączyłam nie wiem co jest dalej, ale nacięcie mnie zniechęciło :P
Stary 2014-08-28, 08:40   #2091
paulina119a
Zadomowienie

Hejka z rana

Wstałam wcześniej bo dziś ma przyjechać narożnik do salonu i nie chciałam aby kurier mnie zaskoczył tak rozczochraną

Kasiu ta poduszka zwróciła mój spokojny sen. Śpię na niej od 2 może 3 tygodni... przesypiam całą noc ( z wyjatkiem wstawania na siusiu) i wielokrotnie śpię do 9 czy 10 Wcześniej nie wiem czy pamiętasz ale nie spałam całymi nocami. Nie mogłam sobie znaleźć wygodnej pozycji choć materac w sypialni mamy super bo z pianki termoelastycznej więc to nie jego wina. Dzięki tej poduszce w końcu wypoczywam w nocy. Nie wyobrażam sobie teraz życia/spania bez niej ! Jak dla mnie jest idealna pod względem miękkości...
POtem wykorzystam ją do karmienia
Ja akurat wybrałam tą fioletowa aby mi pasowała do sypialni Musze tylko dokupić do niej dodatkową poszewkę aby mieć na zmianę bo jakoś o tym nie pomyślałam. Zamawiałam na Merlin.pl bo była najtańsza

Sweet oddychanie przeponą (inaczej torem brzusznym) polega na tym abyś całe powietrze doprowadziła aż do dołu podbrzusza. Tak jak wspomniała Frau Gizela Nabierasz nosem tak aby ramiona pozostały w bezruchu. POwietrze dociera do najdalszych/najniższych części brzuszka. Spokojnie wypuszczasz ustami.
Na się takiego oddechu nauczyłam x-lat temu pływając na basenie Takie oddychanie daje mi niesamowity relaks !
Lecz Silesianna na pewno Ci to wytłumaczy fachowo

Słoneczko zrób koniecznie te sliwki. Sa MEGA

Justana wrzuć fotki plisssssss

Anuszka a może jakieś mięsko w sosie własnym... indyk czy wieprzowina... do tego moga być ziemniaczki, kasza, ryż czy makaron... Jakaś surówka... obiad spokojnie na dwa dni...

Co do terminu porodu to ja obstawiam, ze jako pierwsze to na bank przenoszę...
Choć sama jestem wcześniakiem z cc... Czy to ma jakiś wpływ na to jak będzie przebiegać moja ciąża/poród? Ktoś coś wie w tym temacie????

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-28 o 08:43
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 08:43   #2092
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
A może kotleciki z piersi kurczaka z ziemniaczkami, albo spagetti
CIagle robie makaron albo kotlecika z ziemniakami ;( nie wiem moze jakas zupa, ryz albo kasza ;/ nawet nie wiem na co mam ochote ;/ obojetnie byle zdrowe i w miare smaczne ;/ powiem wam ze moja mała ma straszny kamień na zebach ;( co z tym zrobic? ;/
Stary 2014-08-28, 08:45   #2093
paulina119a
Zadomowienie

Mgds a to muszą być konkretnie oryginalne? Pytam bo jestem niemal pewna, ze ostatnio w Biedronce wdziałam podróbki.....
Stary 2014-08-28, 08:46   #2094
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
oj nie tylko Ty ja od tygodnia mam zapisany koszyk i cały czas się waham czy już czy jeszcze....bo zaś się pewnie okaże, że coś zapomniałam i tak sobie czekam....i czekam....i czekam a dni lecą

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:

Dziewczyny!?
pierwszy raz widzę, ale ja rzadko kupuję takie rzeczy aż taką masz zachciankę ? :P
Stary 2014-08-28, 08:48   #2095
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
włączyłam, po sekundzie wyłączyłam nie wiem co jest dalej, ale nacięcie mnie zniechęciło :P
oo fuu, nie wiedzialam, ze to takie obrzydliwe ;/ moze i lepiej ze rodze naturalnie ;p
Stary 2014-08-28, 08:49   #2096
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Tak jak i mnie :P przewinęłam na koniec aby zobaczyć maluszka
Stary 2014-08-28, 08:50   #2097
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość

Sweet oddychanie przeponą (inaczej torem brzusznym) polega na tym abyś całe powietrze doprowadziła aż do dołu podbrzusza. Tak jak wspomniała Frau Gizela Nabierasz nosem tak aby ramiona pozostały w bezruchu. POwietrze dociera do najdalszych/najniższych części brzuszka. Spokojnie wypuszczasz ustami.
Na się takiego oddechu nauczyłam x-lat temu pływając na basenie Takie oddychanie daje mi niesamowity relaks !
Lecz Silesianna na pewno Ci to wytłumaczy fachowo

Co do terminu porodu to ja obstawiam, ze jako pierwsze to na bank przenoszę...
Choć sama jestem wcześniakiem z cc... Czy to ma jakiś wpływ na to jak będzie przebiegać moja ciąża/poród? Ktoś coś wie w tym temacie????
Co do oddychania przeponą, zawsze mnie jakoś uspokaja i faktycznie dotlenia bardziej

Co do tp też się zastanawiam czy ma na to wpływ jak my same się urodziłyśmy. Ja urodziłam się sn 4-5 dni po terminie...
Stary 2014-08-28, 08:50   #2098
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Mgds a to muszą być konkretnie oryginalne? Pytam bo jestem niemal pewna, ze ostatnio w Biedronce wdziałam podróbki.....
Też mi kiedyś mignęły te podróbki i chciałam się skusić na te w mlecznej czekoladzie, ale wczoraj już ich nie było, albo nie widziałam

Cytat:
oj nie tylko Ty ja od tygodnia mam zapisany koszyk i cały czas się waham czy już czy jeszcze....bo zaś się pewnie okaże, że coś zapomniałam i tak sobie czekam....i czekam....i czekam a dni lecą

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

pierwszy raz widzę, ale ja rzadko kupuję takie rzeczy aż taką masz zachciankę ? :P
Mam ochotę wielką, pewnie jak nie znajdę to świat się nie skończy hehe ale to nie pierwszy raz, kiedyś zapragnęłam kremu Snickers (coś jak nutella ale z karmelem, masłem orzechowym i orzechami), szukałam, szukałam i okazało się, że już nie produkują

Stary 2014-08-28, 08:52   #2099
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
CIagle robie makaron albo kotlecika z ziemniakami ;( nie wiem moze jakas zupa, ryz albo kasza ;/ nawet nie wiem na co mam ochote ;/ obojetnie byle zdrowe i w miare smaczne ;/ powiem wam ze moja mała ma straszny kamień na zebach ;( co z tym zrobic? ;/
To może zupa pomidorowa z ryżem albo ryż z jabłkami zapiekany?
A myjesz ząbki? To chyba tez zależy od tendencji czy kamień sie osadza czy tez nie, ja No nigdy kamienia nią miałam. Spytaj dentystki, może sa jakieś sposoby na usuwanie kamienia u dzieci bo piaskowanie to chyba odpada
Stary 2014-08-28, 08:53   #2100
ela_86
Wtajemniczenie

witam się

wstałam o 9

nawet na siku się w nocy nie obudziłam tylko po7
Johny przyszedł w nocy, anwet nie wiem kiedy, budzę się, a on śpi obok

za oknem piękna pogoda, czyściutkie niebo i słońce
aż chce się żyć!

ja urodziłam w 38tc, pamiętam, że byłam w pt na wizycie, przepuszczała palec szyjka, i kazał mi w pon przyjść na ktg, przepływy, ale dodal "o ile Pani doczeka...", w sobotę wieczorem zaczął mi czop odchodzić (jak się później okazało, bo nie wiedziałam co to), pojechaliśmy jeszcze do znajomych, wróciliśmy po północy a o 4 rano już mnie obudziło....
10 dni przed terminem

myślę, że teraz może być podobnie, dlatego w październiku muszę mieć ogarnięte wszystko...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości