Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-28, 07:21   #661
magsik
Zadomowienie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Witamy się z rana

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Bryyyyyyy
Spać nie mogę od 1,5 godziny... Wstałam z mężem o 5 rano, wyprawiłam go w delegację, wróciłam do łóżka i NIC! Leżę i przewracam się z boku na bok...
W żołądku burczy, dziecię kopie... Pewnie ma to oznaczać "matka! jeść!"
No to wstałam, nakarmiłam swój żołądek i tym samym dziecię, no i zobaczymy, czy teraz usnę...
Też tak mówię jak rano mocno kopie, że chyba głodny jest

Dziś zaczynamy 36 tydzien

Wczoraj na SR dowiedzieliśmy się, że jedna dziewczyna która była z nami w grupie w niedzielę urodziła przez CC, nie było postępu porodu. Termin miała na 6 września.

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 07:32   #662
gosiakk23
Rozeznanie

Dzień Dobryyy Zaczynamy dziś 36 tydzień Noc może byc siku było tylko raz Śniło mi się że urodziłam bliźnięta 2 chłopców byli tacy maleńcy i od razu oczywiście przystawiałam do cyca
Dariuska- 3mam kciuki za synusia!!
Agnieszkakr- bardzo ładny wózek łóżeczko ma bardzo podobne

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
To ja już po wizycie
Generalnie to tak jak wspomniałam wcześniej standardowo serce bije, wody są i w zasadzie trwało to tym razem dosłownie kilka sekund, że nawet żadnego zarysu nie zdążyłam się dopatrzeć
Ale zlecił mi w przyszłym tygodniu dodatkowe czwarte porządne usg, więc sobie wtedy ją dokładniej zobaczę i dowiem się ile mniej więcej już waży Tylko szkoda, że te wizyty w drugim jego gabinecie są przez to 3d/4d droższe, bo tak na prawdę u niego nie mam wyboru i już czwarty raz będę miała 3d Pamiątka owszem bardzo fajna i cieszę się że ją znów dokładnie pooglądam (zakładając że będzie współpracować i sie pokaże mamusi ), ale chyba wolałabym raz a po prostu żeby w swoim standardowym gabinecie miał jakieś przyzwoite usg do pomiarów bez już dodatków w stylu 3d

Wymaz na paciorkowca pobrany, dostałam zalecenie żeby więcej pić, bo jak to określił "zgęstniałam" w wynikach No i niestety szyjka mi się skróciła, ale jak pomierzył dokładnie to nie jest źle, bo 3,45cm. Ale że spadek podobno odczuwalny (nie wiem ile miałam wcześniej "długa i zamknięta") to mam się nieco oszczędzać, choć nie muszę ani leżeć ani jakichkolwiek zakazów. Po prostu tak zdroworozsądkowo nie przesadzać żeby sobie porodu nie przyspieszyć
Suoer że wszystko dobrze z Dzidziolkiem
Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
Dzisiaj przyszła mi paczka ze śpiworkiem z Womaru, dokładnie ten:
http://allegro.pl/womar-spiwor-spiwo...518928202.html
Jesli planujecie coś takiego kupić to polecam, jestem bardzo zadowolona z zakupu. Mega gruby, ciepły, wełna owcza pierwsza klasa, na zimę będzie idealny.
Śliczny
Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
Witamy się z rana

Też tak mówię jak rano mocno kopie, że chyba głodny jest

Dziś zaczynamy 36 tydzien

Wczoraj na SR dowiedzieliśmy się, że jedna dziewczyna która była z nami w grupie w niedzielę urodziła przez CC, nie było postępu porodu. Termin miała na 6 września.
Witaj w klubie ja tez zaczynam dziś 36 tydzień Mój Julinek równiez naprza od 6 rano i tak tłukłam się z boku na bok aż w końcu wstałam
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 08:17   #663
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dzień dobry !
Ja miałam pobudkę w nocy na siku, Olinek taką miał czkawkę, że nie mogłam zasnąć Wstałam przed 9. I też się kokosi, więc czas na śniadanko. Na 12 mam sr, ale jest tak piękna pogoda, że aż chce się poleżeć w ogrodzie
Przerażają mnie te Wasze 36 tygodnie :boisie: Ja dopiero 32 zaczynam, ale i tak mam wrażenie, że poród tuż tuż
Stary 2014-08-28, 08:50   #664
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Nosisz okulary, byłaś sprawdzić czy możesz rodzić SN???
Ja już trzeci tydzień mam wysokie ciśnienie i nikt nie robi z tego problemu, ale już zaczyna mnie to martwić, dziś miałam 148/93.
A co w tym dziwnego? Mam sporą wadę, okulary noszę od 22 lat
Ciśnienie miałam 160/100. Nie wiem, czy to problem, kazała ginka kontrolować, to to robię.

Witam z rana. Ciężka noc za mną. Przez katar spać nie mogłam. Leżałam 2h od 2:30 i zasnąć nie mogłam. Teraz nieprzytomna siedzę.

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 08:51   #665
nowa8686
Zakorzenienie

Gosia i Magsik gratki. Za 36.

My dzis zaczynamy 33
Po tym szpitalu cieszymy sie z/Tz z kazdegi tygodnia

Ja wstalam przed chwila. Oczywiscie wedrowek bylo w nocy nie malo

Od dzis maz ma 4 dni wolnego, nie liczac nocki w sobote.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 09:00   #666
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Dzień Dobryyy Zaczynamy dziś 36 tydzień Noc może byc siku było tylko raz Śniło mi się że urodziłam bliźnięta 2 chłopców byli tacy maleńcy i od razu oczywiście przystawiałam do cyca
Dariuska- 3mam kciuki za synusia!!
Agnieszkakr- bardzo ładny wózek łóżeczko ma bardzo podobne

Suoer że wszystko dobrze z Dzidziolkiem

Śliczny

Witaj w klubie ja tez zaczynam dziś 36 tydzień Mój Julinek równiez naprza od 6 rano i tak tłukłam się z boku na bok aż w końcu wstałam
Przybij piątkę ciekawe, która pierwsza urodzi
Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Dzień dobry !
Ja miałam pobudkę w nocy na siku, Olinek taką miał czkawkę, że nie mogłam zasnąć Wstałam przed 9. I też się kokosi, więc czas na śniadanko. Na 12 mam sr, ale jest tak piękna pogoda, że aż chce się poleżeć w ogrodzie
Przerażają mnie te Wasze 36 tygodnie :boisie: Ja dopiero 32 zaczynam, ale i tak mam wrażenie, że poród tuż tuż
Nas też przerażają

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość

A co w tym dziwnego? Mam sporą wadę, okulary noszę od 22 lat
Ciśnienie miałam 160/100. Nie wiem, czy to problem, kazała ginka kontrolować, to to robię.

Witam z rana. Ciężka noc za mną. Przez katar spać nie mogłam. Leżałam 2h od 2:30 i zasnąć nie mogłam. Teraz nieprzytomna siedzę.
Źle odebrałaś moje pytanie. Ja też noszę okulary i się zastanawiałam czy iść do okulisty i tylko spytać od jakiej wady wzroku nie można rodzić SN czy trzeba się zapisywać na normalną wizytę ( bo jak wiadomo w ciązy wzrok się pogarsza ale po porodzie jest poprawa).

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-08-28, 09:08   #667
Isgaard
Raczkowanie

Dzień dobry
Cytat:
Źle odebrałaś moje pytanie. Ja też noszę okulary i się zastanawiałam czy iść do okulisty i tylko spytać od jakiej wady wzroku nie można rodzić SN czy trzeba się zapisywać na normalną wizytę ( bo jak wiadomo w ciązy wzrok się pogarsza ale po porodzie jest poprawa).
Dziewczyny "normalna" wada wzroku nie jest od jakiegoś czasu przeciwwskazaniem do SN (niestety ale to z mojego pkt widzenia..), aczkolwiek znalazłam jakieś info że od -10 dioptrii to tak.
No ale jeśli masz papier od okulisty że nie zaleca porodu SN, to żaden ginekolog-położnik tego nie będzie podważał i na tej podstawie będzie można robić CC.

Co do wysokiego ciśnienia, to nie są żarty i musicie sobie to bardzo pilnować i kontrolować, bo za wysokie ciśnienie to już cc, ponadto to jest sygnał mocno niepokojący odnośnie zdrowia dziecka i mamy.

Edytowane przez Isgaard
Czas edycji: 2014-08-28 o 09:10
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 09:14   #668
mortisha84
Zadomowienie

Gratulacje dziewczyny za rozpoczęte tygodnie!

Cytat:

Nas też przerażają

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Od trzech lat są przepisy mówiące, że wada wzroku nie jest podstawą do cc. Dopiero, jak się coś dzieje z okiem, siatkówką itp to okulista może wydać zalecenie. Sama wada nie wystarczy. Tak mi moja okulistka powiedziała. Myślę, że warto sprawdzić, czy oczy zdrowe, niż miała by Ci się np siatkówka w czasie porodu odkleić.

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 09:16   #669
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny "normalna" wada wzroku nie jest od jakiegoś czasu przeciwwskazaniem do SN (niestety ale to z mojego pkt widzenia..), aczkolwiek znalazłam jakieś info że od -10 dioptrii to tak.
No ale jeśli masz papier od okulisty że nie zaleca porodu SN, to żaden ginekolog-położnik tego nie będzie podważał i na tej podstawie będzie można robić CC.

Co do wysokiego ciśnienia, to nie są żarty i musicie sobie to bardzo pilnować i kontrolować, bo za wysokie ciśnienie to już cc, ponadto to jest sygnał mocno niepokojący odnośnie zdrowia dziecka i mamy.
No właśnie u mnie na SR kazali iść do okulisty i się dowiedzieć czy wolno nam rodzić SN, dlatego pytałam. Kurcze moja położna to nic sobie nie robi z tego mojego wysokiego ciśnienia, a już się utrzymuje trzeci tydzień, muszę z nią przy następnej wizycie porozmawiać. Wczoraj to aż mi naczynka w oku mocno popękały, wyglądałam jak wampir

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-08-28, 09:17   #670
alapiotrek
Raczkowanie

Dzień dobry,

ja dzisiaj odebrałam wyniki i dostarczyłam Lekarzowi.
Mocznik, kwas moczowy, białko - by wykluczyć chorobę nerek.
Wszystko w normie.
Za to ciśnienie mi wzrosło 130/90 i 130/100, kazał codziennie dwa razy mierzyć. Kurcze ja to chyba mam syndrom białego fartucha, bo nie czuję się w ogóle źle.
Dzisiaj robię sernik na zimno z borówkami, lecę galaretkę mieszać.
Zaczynamy 34 tydzień.

Gratulacje dla dziewczyn z kolejnymi tygodniami, dla wszystkich a co!
alapiotrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 09:37   #671
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Gratulacje dziewczyny za rozpoczęte tygodnie!

Od trzech lat są przepisy mówiące, że wada wzroku nie jest podstawą do cc. Dopiero, jak się coś dzieje z okiem, siatkówką itp to okulista może wydać zalecenie. Sama wada nie wystarczy. Tak mi moja okulistka powiedziała. Myślę, że warto sprawdzić, czy oczy zdrowe, niż miała by Ci się np siatkówka w czasie porodu odkleić.
ok dzięki za info przejdę się dziś do okulisty i zapiszę na wizytę

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Jeszcze się was o coś zapytam.

teraz miałam powtarzane badania na toksoplazmozę między innymi i Toksoplazmoza IgG wyszła mi 561,2 IU/ml, a na początku ciązy miałam 147, jak dla mnie to duża różnica jest. Zaznaczam, że już kiedy przechodziłam toksoplazmozę tylko nie wiem czy IgG czy IgM

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-08-28, 10:05   #672
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

witam

znowu mialam bezsenny poranek - od 6 przewalalam sie w lozku i dopiero po 8 zasnelam. ;/ to chyba takie przygotowanie na to, co bedzie pozniej dzisiaj lekarz, ostatnia wizyta, w poniedzialek ostatnie USG (mam nadzieje, ze Poleczka przybrala!) i zostanie mi tylko polozna. )

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 10:37   #673
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
witam

znowu mialam bezsenny poranek - od 6 przewalalam sie w lozku i dopiero po 8 zasnelam. ;/ to chyba takie przygotowanie na to, co bedzie pozniej dzisiaj lekarz, ostatnia wizyta, w poniedzialek ostatnie USG (mam nadzieje, ze Poleczka przybrala!) i zostanie mi tylko polozna. )
to trzymamy kciuki za udaną wizytę

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-08-28, 10:38   #674
poczwarkah
Rozeznanie

A ja owszem, wstaję w nocy raz, dwa, czasem trzy razy, ale nie mam najmniejszego problemu ze spaniem później. Śpię ostatnio po 10 godzin (korzystam że nie ma męża i na mnie nie patrzy na to złym okiem ).
Ja też się wybieram do okulisty niedługo, żeby skontrolować moją odklejającą się dziurawą siatkówkę. Najgorsze jest to, że nie mam żadnej wady wzroku przy tym, więc te dziury nie wiadomo z czego się zrobiły i nie wiadomo z czego mogą się zrobić znowu... Trochę mnie to stresuje w kontekście porodu... Z jednej strony boję się, że od wysiłku może mi się to pogorszyć, a z drugiej strony nie chciałabym rodzić przez CC bo to bardziej niebezpieczne... Nie wiem już sama

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 10:44   #675
nowa8686
Zakorzenienie

Okazało sie, ze maz ma urlop jupiiiiiii 2 tyg razem

Fasolinka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 10:48   #676
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

magsik: cudow sie nie spodziewam. Wy piszecie o gronkowcu, toxo itd., a ja bede miala badany mocz, cisnienie, cukier i wage. ale dzieki!

Pola, 15.10.2014
Stary 2014-08-28, 11:12   #677
kasiakg
Rozeznanie

Witam!
Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni!
My wczoraj z mężem zwiedzaliśmy porodówkę ze SR. Bardzo fajnie nam położna opowiedziała co i jak.
Z takich może istotniejszych rzeczy:
1)Ja już będziemy mieli niemowlaczka przy sobie to pilnować osoby, które nas odwiedzają, żeby koniecznie umyły ręce przed dotykaniem maluszka. Dziecko na początku musi się oswoić z florą bakteryjną mamy i otoczenia a to dla niego i tak dużo.
2) Ograniczyć wszelkie wizyty do minimum (chodzi tu bardziej o dalszą rodzinę, znajomych, itd.) bo po szpitalu i tak wracamy przecież do domu a zaraz po porodzie będziemy bardzo zmęczone, śpiące.
Stary 2014-08-28, 11:15   #678
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
SUPER zazdroszczę, też bym chciala spędzić trochę więcej czasu ze swoim mężem.
Cytat:
magsik: cudow sie nie spodziewam. Wy piszecie o gronkowcu, toxo itd., a ja bede miala badany mocz, cisnienie, cukier i wage. ale dzieki!
ale podejrzysz córeczkę

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
Witam!
Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni!
My wczoraj z mężem zwiedzaliśmy porodówkę ze SR. Bardzo fajnie nam położna opowiedziała co i jak.
Z takich może istotniejszych rzeczy:
1)Ja już będziemy mieli niemowlaczka przy sobie to pilnować osoby, które nas odwiedzają, żeby koniecznie umyły ręce przed dotykaniem maluszka. Dziecko na początku musi się oswoić z florą bakteryjną mamy i otoczenia a to dla niego i tak dużo.
2) Ograniczyć wszelkie wizyty do minimum (chodzi tu bardziej o dalszą rodzinę, znajomych, itd.) bo po szpitalu i tak wracamy przecież do domu a zaraz po porodzie będziemy bardzo zmęczone, śpiące.
też nam mówiono żeby ograniczyć wizyty

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-08-28, 11:16   #679
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

magsik: no wlasnie nie, bo USG jest osobno, w szpitalu

Pola, 15.10.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 11:23   #680
magsik
Zadomowienie

Cytat:
magsik: no wlasnie nie, bo USG jest osobno, w szpitalu
a no widzisz to ja coś źle doczytałam, jakaś zakręcona jestem, zbieram się na miasto do
pepco zobaczyć kocyki. odezwę się później

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-08-28, 11:32   #681
gosiakk23
Rozeznanie

Zrobiłam pranko, ciasto napoleonkę i podszykowałam obiadek - pierś z kurczaczka, suróweczka moja ulubiona i ziemniaczki I idę zaraz przejrzeć ciuszki Julinkowe co mam zabrać do szpitala
PurBlanuś- gratki za kolejny tydzień
Nowa- Równiez gratuluję nowego tygodnia

Cytat:
Nas też przerażają
Magsiku możemy umówić się na trzy czteee-ryyy razem
Cytat:
Napisane przez alapiotrek Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

ja dzisiaj odebrałam wyniki i dostarczyłam Lekarzowi.
Mocznik, kwas moczowy, białko - by wykluczyć chorobę nerek.
Wszystko w normie.
Za to ciśnienie mi wzrosło 130/90 i 130/100, kazał codziennie dwa razy mierzyć. Kurcze ja to chyba mam syndrom białego fartucha, bo nie czuję się w ogóle źle.
Dzisiaj robię sernik na zimno z borówkami, lecę galaretkę mieszać.
Zaczynamy 34 tydzień.

Gratulacje dla dziewczyn z kolejnymi tygodniami, dla wszystkich a co!
Nie martw się, bo ja tez chyba mam syndrom białego fartucha tez amm to pierwsze często 130 a czuję się wyśmienicie Brawo za wzorowe wyniki Seernnik pyyszotka I gratki za kolejny tydzień do przodu
Cytat:
witam

Trzymam kciuki za udana wizytę
Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Suuper Mój ostatnio zapracowany .. Ale cieszy mnie fakt, że jutro i sobotę ma wolną
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-08-28, 11:32   #682
siuska
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,

Wczoraj miałam wizytę, ale nie miałam kiedy napisać, bo po lekarzu byliśmy w SR i wróciliśmy to już było późno.

Niestety, wizyta tak jak miałam przeczucie nie była dobra. Lekarz tylko potwierdził wadę nerki małego. Nie wiem nadal nic więcej. Wiem tylko, że początki wodonercza(nie czytam nic o tym dopóki nie będę miała potwierdzonego). Obejrzał lekarz i dziś byłam w szpitalu w poradni patologii ciąży i oczywiście jak to w naszych super szpitalach - czekałam 2 godziny, po to żeby wejść do lekarza na 3 minuty i dostać informacje, że mam być za tydzień. Zrobił minutowe (może nawet nie minuta) USG i stwierdził, że ,,faktycznie coś nietypowy obraz'' i tyle. Tydzień więc czekania w dalszej niewiedzy. Powiedziałam wczoraj na wizycie mojemu gin, że mój tato stracił nerkę w wieku 12 lat, że może to była wada wrodzona, ale w tamtych czasach to nie badali i nie miał stwierdzonej. Powiedział, że może mieć związek, ale nie da się tego stwierdzić.

Poza tym chyba wszystko ok, wiem że waży 1800 co według mnie mało, ale mówił że w normie - miesiąc temu był większy tydzień jak na swój wiek, więc się zmieniło już.

Do tego mam jakąś infekcję, złe PH i przepisał mi Fluomizin i LaciBios Feminę. I 45zł w aptece zostawione na głupie 16 tabletek(6+10). Ech, ale na leki się nie żałuje, szczególnie jeśli chodzi o zdrowie dziecka.

Generalnie mało pozytywnie, ale i tak uważam że są gorsze wady, po tym co przeszłam z zagrożeniem to i tak dobrze, że jest zdrowy i ma ,,tylko'' coś z nerką. Mój tato żyje od 12r.ż. z jedną nerką, niektórzy mają jedną od urodzenia i żyją. Nie załamuję się ogólnie, ale wiadomo, że chciałoby się zdrowia dla dziecka. No nic, za tydzień (4.09) wizyta w szpitalu to się dowiem coś więcej, wierzę w to.

Po szkole pojechaliśmy do SR i trochę dodatkowo dobił fakt, że z przystanku tramwajowego do SR jest 20 minut piechotą, a za tydzień już bez męża zawsze będę. W drodze powrotnej zatrzymywaliśmy się chyba 3 razy, bo już mnie brzuch tak kłuł - zero ławki po drodze. Kurcze, bez auta to ciężko się żyje. Mamy w planach kupić, ale zakup auta to nie tak hop, jak my wózka, łóżeczka itp. kupić nie umiemy, bo za duży wybór.

Dobra już nie marudzę, ogólnie to mimo wszystko uśmiechnięta jestem, nie tam żeby jakaś zdołowana Hehe. Ale ponarzekać czasem trza

A z pozytywów to odebrałam dziś DYPLOM licencjata. Koniec z uczelnią, fuj fuj. Na rok przerwa w nauce. Będę cała dla małego i dla męża

To nic kończę, mogłabym tak pisać i pisać. Aaaa jeszcze stanik do karmienia kupiłam za 12zł- taki zwykły, beżowy. To już mam dwa, biały i beżowy. Styknie na razie.

Już ostatecznie koniec posta Dobrego dnia Dziewczęta !!!!!
Stary 2014-08-28, 11:40   #683
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siuska Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Wczoraj miałam wizytę, ale nie miałam kiedy napisać, bo po lekarzu byliśmy w SR i wróciliśmy to już było późno.

Niestety, wizyta tak jak miałam przeczucie nie była dobra. Lekarz tylko potwierdził wadę nerki małego. Nie wiem nadal nic więcej. Wiem tylko, że początki wodonercza(nie czytam nic o tym dopóki nie będę miała potwierdzonego). Obejrzał lekarz i dziś byłam w szpitalu w poradni patologii ciąży i oczywiście jak to w naszych super szpitalach - czekałam 2 godziny, po to żeby wejść do lekarza na 3 minuty i dostać informacje, że mam być za tydzień. Zrobił minutowe (może nawet nie minuta) USG i stwierdził, że ,,faktycznie coś nietypowy obraz'' i tyle. Tydzień więc czekania w dalszej niewiedzy. Powiedziałam wczoraj na wizycie mojemu gin, że mój tato stracił nerkę w wieku 12 lat, że może to była wada wrodzona, ale w tamtych czasach to nie badali i nie miał stwierdzonej. Powiedział, że może mieć związek, ale nie da się tego stwierdzić.

Poza tym chyba wszystko ok, wiem że waży 1800 co według mnie mało, ale mówił że w normie - miesiąc temu był większy tydzień jak na swój wiek, więc się zmieniło już.

Do tego mam jakąś infekcję, złe PH i przepisał mi Fluomizin i LaciBios Feminę. I 45zł w aptece zostawione na głupie 16 tabletek(6+10). Ech, ale na leki się nie żałuje, szczególnie jeśli chodzi o zdrowie dziecka.

Generalnie mało pozytywnie, ale i tak uważam że są gorsze wady, po tym co przeszłam z zagrożeniem to i tak dobrze, że jest zdrowy i ma ,,tylko'' coś z nerką. Mój tato żyje od 12r.ż. z jedną nerką, niektórzy mają jedną od urodzenia i żyją. Nie załamuję się ogólnie, ale wiadomo, że chciałoby się zdrowia dla dziecka. No nic, za tydzień (4.09) wizyta w szpitalu to się dowiem coś więcej, wierzę w to.

Po szkole pojechaliśmy do SR i trochę dodatkowo dobił fakt, że z przystanku tramwajowego do SR jest 20 minut piechotą, a za tydzień już bez męża zawsze będę. W drodze powrotnej zatrzymywaliśmy się chyba 3 razy, bo już mnie brzuch tak kłuł - zero ławki po drodze. Kurcze, bez auta to ciężko się żyje. Mamy w planach kupić, ale zakup auta to nie tak hop, jak my wózka, łóżeczka itp. kupić nie umiemy, bo za duży wybór.

Dobra już nie marudzę, ogólnie to mimo wszystko uśmiechnięta jestem, nie tam żeby jakaś zdołowana Hehe. Ale ponarzekać czasem trza

A z pozytywów to odebrałam dziś DYPLOM licencjata. Koniec z uczelnią, fuj fuj. Na rok przerwa w nauce. Będę cała dla małego i dla męża

To nic kończę, mogłabym tak pisać i pisać. Aaaa jeszcze stanik do karmienia kupiłam za 12zł- taki zwykły, beżowy. To już mam dwa, biały i beżowy. Styknie na razie.

Już ostatecznie koniec posta Dobrego dnia Dziewczęta !!!!!
i jeszcze raz brawo, za pozytywne myślenie Gdyby każdy miał podejście takie jak ty to na ulicy spotykałoby się samych uśmiechniętych ludzi Nie ma co się martwic na zapas, tak jak napisałaś , ludzie mają gorsze problemy i sobie radzą!! Rzeczywiście współczuję, bez auta cięzko, a na wsi tak jak ja mieszkam to juz sobie nie wyobrażam w ogóle. I gratki za dyplom licencjacki !!!
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 12:05   #684
nowa8686
Zakorzenienie

Siuska bedzie dobrze, pozytywne myslenie do podstawa.
Zazdroszcze dyplomu, bo na mnie ciazy wrzesniowa obrona

Fasolinka
Stary 2014-08-28, 12:18   #685
alapiotrek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Zrobiłam pranko, ciasto napoleonkę i podszykowałam obiadek - pierś z kurczaczka, suróweczka moja ulubiona i ziemniaczki I idę zaraz przejrzeć ciuszki Julinkowe co mam zabrać do szpitala
PurBlanuś- gratki za kolejny tydzień
Nowa- Równiez gratuluję nowego tygodnia

Magsiku możemy umówić się na trzy czteee-ryyy razem

Nie martw się, bo ja tez chyba mam syndrom białego fartucha tez amm to pierwsze często 130 a czuję się wyśmienicie Brawo za wzorowe wyniki Seernnik pyyszotka I gratki za kolejny tydzień do przodu

Trzymam kciuki za udana wizytę

Suuper Mój ostatnio zapracowany .. Ale cieszy mnie fakt, że jutro i sobotę ma wolną
Gosiu co tam zabieracie do szpitala dla Dzidziusia?
Ja mam taką listę:

Dla Dzidzi Szpital:
  • 20 sztuk pieluszki Pampers
  • krem do pupy
  • środek/mydło do mycia niemowlęcia
  • chusteczki nawilżane dla niemowląt
  • ręcznik
  • kocyk
  • 2 x skarpetki
  • 2 x rękawiczki niedrapki
  • 2 body dł. rękaw + spodenki
  • 1 body krótki rękaw + kaftanik + spodenki
  • 3 pajace
  • 2 czapeczki bawełniane
  • 4 pieluszki tetrowe
Stary 2014-08-28, 12:29   #686
slomka
in the dark of night

Siuska trzymam kciuki za Malucha pozytywne myślenie i dobra opieka medyczna = sukces, na pewno wszystko będzie dobrze, ważne, że zostało to wykryte i będzie można działać po narodzinach Wszystko będzie OK, wysyłam całuchy
Stary 2014-08-28, 12:31   #687
alapiotrek
Raczkowanie

Kurcze jak tak patrzę na ilość moich i dziecka rzeczy do szpitala to jest tego sporo. Biorę na pewno dwie torby, by jedna była dla dziecka druga dla mnie. Ale coś czuję że te torby będą spore, same pampy dla dziecka czy wkłady dla mnie to wielkie paki
Stary 2014-08-28, 12:37   #688
Mojra87
Zadomowienie

Siuska - pozytywne myślenie to podstawa! a wizażowe ciotki trzymają za Was mocne kciuki
Stary 2014-08-28, 12:38   #689
nowa8686
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze jak tak patrzę na ilość moich i dziecka rzeczy do szpitala to jest tego sporo. Biorę na pewno dwie torby, by jedna była dla dziecka druga dla mnie. Ale coś czuję że te torby będą spore, same pampy dla dziecka czy wkłady dla mnie to wielkie paki
Jak dobrze, ze ja prawie nic nie potrzebuje

Fasolinka
Stary 2014-08-28, 12:48   #690
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Gosiu co tam zabieracie do szpitala dla Dzidziusia?
Ja mam taką listę:

Dla Dzidzi Szpital:
  • 20 sztuk pieluszki Pampers
  • krem do pupy
  • środek/mydło do mycia niemowlęcia
  • chusteczki nawilżane dla niemowląt
  • ręcznik
  • kocyk
  • 2 x skarpetki
  • 2 x rękawiczki niedrapki
  • 2 body dł. rękaw + spodenki
  • 1 body krótki rękaw + kaftanik + spodenki
  • 3 pajace
  • 2 czapeczki bawełniane
  • 4 pieluszki tetrowe
Alusia ja w zasadzie biorę to co i Ty - nie biore tylko niedrapek bo tam gdzie rodzę nie pozwalają (że dziecko zadrapie się parę razy samo a później oduczy) Chyba że w tajemnicy wezmę I widze że smoczka tez nie bierzesz, ja tez nie, chociaż półozne by pewnie chciały a ja nie chcę przyzwyczajać do smoka chyba że będzie taka konieczność. Biorę jeszcze pieluszki flanelowe, i rożek i chyba wsio jak czegoś zapomne tz dowiezie
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości