|
|
#4801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
|
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szynkę to bym solidnie nasmarowała przyprawami z oliwą (czosnek, zioła prowansalskie, tymianek), zostawiła na trochę w lodówce a potem w rękawie do piekarnika
|
|
|
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj chyba będzie luźniejszy dzień więc uczę się na obronę, będę jeszcze szła na wycieczkę na produkcję a po południu zamawianie tortu i kupowanie soków oraz wody
|
|
|
|
|
#4804 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole piszecie tu o siłowniach...
Kiedyś (przed wyprowadzką z Wrocławia) dużo chodziłam, głównie cardio ale też i trochę siłowych. Jak się wyprowadziłam do Wałbrzycha to się skończyło. Żadnej konkretnej siłowni, wszędzie walący się sprzęt. Najbliższa fajna była w Świdnicy, kilka razy byłam, ale na dłuższą metę nie opłacało się jeździć. Mieliśmy też w pracy, małą bo małą, ale dawała radę. Tyle, że wiecznie była oblegana przez zakładowych osiłków i pękała w szwach. Teraz znów mieszkam we Wrocławiu, nie mam z pracy Multisporta i nie mogę zmobilizować się, ceny karnetów to masakra. Ale kupię sobie od października (najpierw czekam na nową umowę w pracy, bo stara jeszcze miesiąc). Ale muszę jakoś TŻa zmobilizować. Kupił sobie w tym roku rower i jeżdził może na nim 2-3 razy. Rok temu kupił rolki i w tym sezonie nie ruszone, mimo, że już kilka razy wołałam abyśmy poszli. Sama bym już chętnie się ruszyła (remont zabierał sporo czasu i nie było kiedy, ale w końcu teraz jest czas), ale jakoś ciągle coś. A to nie ma pogody na rolki, a to trzeba na zakupy jechać, a to TŻ marudzi jak pójdę bez niego to będzie marudził jeszcze bardziej.... |
|
|
|
#4806 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4807 |
|
Konto usunięte
|
Miss Saeki najtrudniej zacząć, potem już idzie
i wiesz jak to mówią: "jeśli chcesz- znajdziesz sposób, jeśli nie chcesz- znajdziesz powód"
|
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja chcę, tylko muszę tego TŻa jakoś sformatować. Albo niech idzie ze mną albo niech nie marudzi, że zostaje sam w domu!
A to jest trudniejsze i samo zaczęcie |
|
|
|
#4809 |
|
Komplikatorka
|
http://www.atlasydocwiczen.pl/kat/jak-cwiczyc/
Klatę to na sztandze głównie
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli mnie przyjmą po grudniu normalnie do pracy to będę mieć Multisporta i chętnie chodziłabym na basen. Rower ukradli a po odzyskaniu oddałam Mamie na działkę to sobie dojeżdża po małe zakupy a przy bieganiu latały mi piersi
|
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że w mojej firmie tego nie ma teraz W poprzedniej zrobili OK System ale też na lipnych zasadach (przy moich zarobkach miałam 5 wejść na kwartał i to jeszcze tylko do określonych obiektów).
|
|
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczająco Dobre Panie Domu
Dziewczyny macie jakis pomysł co mozna zrobić na ,,spęd"
rodzinny ( około 30 osób) . Tz mowi ze jakies ciasto czy cos słodkiego ale jest jeszcze jeden problem. Jedziemy tam w niedziele na 12 a najlepiej jakbym mogła zrobić w pt bo w sob wiem ze w domu w którym aktualnie mieszkam bedzie jednym słowem balagan( remont itd) i wolałabym np zrobić jutro zanim wrócą z pracy i zaczną znowu kurzyć , wiercić itd. Moze jakies ciasteczka sie da zamknąć w pojemniku. Normalnie bym zrobiła muffinki marcepanowe ,szybko sie robia ale nie jestem pewna czy dobry pomysł i czy w pojemniku tak dwa dni im sie nic nie stanie. Moze jakis pomysł na jakies ciastka ? Czy słodycze ktore moga polecieć. Lodówka niestety tez odpada. Znajomi u ktorych mieszkamy maja duza lodówkę owszem ale cała zawalona a my swoją półkę tez mamy zapełniona. Tz mi dzis powiedział ze moze by cos zrobić . Jakies pomysły? Sent from my iPad using Tapatalk Ipad lubi robic błędy
Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2014-08-28 o 11:15 |
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem możesz zrobić wręcz jakiekolwiek ciasto i... wstawić je do lodówki
Tam chyba się nie kurzy
|
|
|
|
#4814 |
|
Konto usunięte
|
przecież Irenka napisała, że lodówka odpada z racji braku miejsca
![]() Irenko najlepiej jakieś suche ciastka, albo kruche ciasto żeby spokojnie mogło postać w pojemniku i się nie zepsuć jak jesteś we Francji to może jakieś ciastka z ciasta... francuskiego?
|
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie jakoś to przeoczyłam. Faktycznie ciasteczka, wspominane tutaj ciasto ucierane też by dało radę. W ogole myślę, że wszystko co bez jakichś kremow itp. spokojnie pod przykryciem powinno przetrwać. A nie masz możliwość np. zawieźć już w piątek do rodziny? |
|
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Niemam możliwości zawieść. Myślicie ze muffinki by sie nie zeschly w pojemniku w dwa dni? Niewiem nic nie robiłam dawno tak na 2 dni przed.
Cos takiego naprzyklad?: http://www.mojewypieki.com/przepis/m...i-z-marcepanem Sent from my iPad using Tapatalk Ipad lubi robic błędy
|
|
|
|
#4817 |
|
Konto usunięte
|
Te muffinki co wrzuciłaś możesz śmiało zrobić, na pewno nie zdążą za bardzo wyschnąć przed dwa dni ani nawet się zepsuć
|
|
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczająco Dobre Panie Domu
Super. Tak to mam polowe składników. Szybko sie robia. Dziekuje.
Ilsa. We francji mieszkam. Tu ciezko z maślaka a nawet jesli kupisz w jakims sklepie to : cud, Nie smakuje tak samo. Robiłam kilka razy i były dobre nawet po kilku dniach tylko bardziej mnie ciekawiło kwestia na ile pomaga zamknięcie ich w pudelku na dzien , dwa. Sent from my iPad using Tapatalk Ipad lubi robic błędy
Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2014-08-28 o 11:43 |
|
|
|
#4820 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
Kash czytasz jeszcze bloga "zorganizowany dom" ? Dawno nic nowego się nie pojawiło, weszłam dzisiaj i zamarłam.
|
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Bo nie wysycha
Od kiedy używam maślanki moje wypieki się udają
|
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Molise mnie tez zatkało jakis czas temu jak tam weszłam. Kiedys go dodałam do ulubionych
Zaglądam i szok. Sent from my iPad using Tapatalk Ipad lubi robic błędy
|
|
|
|
#4824 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę z otwartą buzią i milionem myśli. Tak naprawdę moment wystarczy, żeby całe nasze życie zostało wywrócone do góry nogami...
|
|
|
|
#4826 |
|
Komplikatorka
|
Właśnie przyszłam żeby napisać że dostałam ofertę pracy i nie wiem co zrobić, ale w obliczu tego co przeczytałam moje "dylematy" są nic nie warte.
Życie jest kruche.
|
#4827 |
|
Konto usunięte
|
to są takie momenty, że człowiek przewartościowuje sobie pewne sprawy i jego problemy wydają się takie błahe w obliczu takiej tragedii
![]() Dagunia ale co to za praca, powiedz coś więcej, czemu masz dylemat?
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Co z tą nową pracą nie tak, że się wahasz?
|
|
|
|
#4829 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://garydopary.blogspot.com/2014/...li-woskie.html Cytat:
- Dotka, opowiedz coś więcej! ja byłam dziś w pewnej firmie rekrutacyjnej, chyba największej w polsce, jak zwykle pełen profesjonalizm. ciekawe czy coś z tego wyjdzie. Zastanawiam się na machnięciem sobie jakiegoś kursu asystenckiego jeszcze i zostaniem asystentką zarządu/prezesa, to chyba spokojniejsza robota niż te które ostatnio miałam
|
||
|
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za przykry post I do tego w tak młodym wieku, z dwójką dzieci, bez ostrzeżenia, powodu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

Atlas też będzie 
bo chyba nam nie pokazywałaś a ślub niebawem 
a po południu zamawianie tortu i kupowanie soków oraz wody
13.03.2008

W poprzedniej zrobili OK System ale też na lipnych zasadach (przy moich zarobkach miałam 5 wejść na kwartał i to jeszcze tylko do określonych obiektów).