|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Cytat:
![]() 2. Mi się zdarzyło, że rekruter pytał o kurs (z akademii parp): gdzie odbyłam ten kurs i czego się nauczyłam. Myślę, że jeśli kurs jest powiązany z zadaniami przewidzianymi na stanowisku to na pewno jest on mile widziany. Jeśli kurs nie jest związany ze stanowiskiem to sądzę, że raczej nie warto o nim wspominać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Zależy od rekrutera, a raczej od jego wiedzy z tematyki której dotyczyły szkolenia. Czasem nikt o nie nie zapytał, innym razem zostałam przemaglowana z któregoś. Jest różnie, ale na pewno warto odbywać szkolenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Ja też się uparłam, że od pierwszej pracy nie będę pracować na umowę inną niż umowa o pracę i byłam w tym konsekwetna chociaż czasem były chwile zwątpienia.
![]() |
#4804 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() ![]() To jest zupełnie inne podejście i inne wyceny - artykuł który ma pełnić funkcję zapychacza, treści na stronę służącą pozycjonowaniu serwisu itp. jest wyceniany dużo, dużo niżej niż np. ekspercka notka na bloga firmowego albo artykuł sponsorowany do prasy. Więc nie zniechęcaj się, że klienci marudzą na 15zł, że drogo - szukaj innych klientów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- znacie jakieś strony, gdzie można pobrać pliki z ćwiczeniami z execela? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Konto usunięte
|
Tego nie wie nikt. W zeszłym tygodniu miałam dwa telefony - jeden po dwóch dniach od aplikowania, drugi po 1,5 miesiąca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4812 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;47888602]Jak jest podany nr tel, albo nazwa firmy to zadzwoń tam. Czasami można czekać, czekać i tak się nie doczekać, nawet jak się spełnia wszystkie warunki.
![]() Ja uważam, że warto zadzwonić. Jedna osoba, która pracuje w HR powiedziała mi, że jest to dobrze widziana inicjatywa ze strony kandydata, oczywiście o ile jego profil pasuje do stanowiska. Jeżeli ok, to dobrze na to patrzą. Ja tak raz zrobiłam, bo zobaczyłam cv pod które idealnie pasowałam, wysłałam cv i cisza przez ok. 10 dni. Sama tam zadzwoniła, udało mi się dobić do rekrutera i potwierdził, że moje cv dotrało.Myślałam, żę tyle tego będzie, ale za dwa dni miałam zaproszenie na rozmowę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Wtajemniczenie
|
Zaraz sie załamię. Chyba z pół strony wypowiedzi mi się właśnie wykasowało, i to jeszcze na cytowane odpowiedzi!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Konto usunięte
|
Może wynagrodzenie było podane w ogłoszeniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Rozeznanie
|
3000 zł na początek brzmi trochę podejrzanie
![]() No chyba, że to jakaś renomowana firma i dobre stanowisko ![]() Wysłać CV zawsze możesz, pewnie i tak HRy je wykasują bo pomylą ze spamem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Jak to jest z tymi zewnętrznymi agencjami hr? Bo nie wiem co mam myśleć. Miałam rozmowę z panią z takiej agencji i powiedziała mi, że teraz ona musi zrobić raport dla klienta i wtedy będzie decyzja czy zostanę zaproszona do ostatniego etapu. I teraz nie wiem - czy tutaj decyduje pani z agencji czy sam klient na podstawie tego raportu? Chodzi mi o to, że z panią mi się świetnie rozmawiało, na pewno spełniam wszystkie wymagania i myślę, że wystawi mi dobrą ocenę, ale boję się, że klient i tak mnie nie wybierze;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Konto usunięte
|
Tak myślałam, że właśnie tak jest. No nic, pozostaje mieć nadzieję
![]() Dzięki za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Konto usunięte
|
Jejku jak czasem tutaj czytam to się zastanawiam, kiedy w Polsce najniższa krajowa przestanie być normą, a zacznie dziwić tak jak teraz dziwią 3000 brutto (moim zdaniem to jest niewiele, patrząc na ceny wynajmu mieszkań itp., a dla wielu to nieosiągalna stawka).
![]() I moim zdaniem podawanie w ogłoszeniu wynagrodzenia powinno być normą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Konto usunięte
|
Dzięki
![]() Podejrzewam jednak, że mnie nie wybiorą, bo zauważyłam, że chociaż zawsze spełniam wszystkie wymagania, bardzo dobrze odpowiadam na pytania merytoryczne, super znam angielski i w ogóle jestem komunikatywna, uśmiechnięta, pewna siebie, bla bla bla, to i tak muszą wybrać kogoś innego bo coś tam, bo jednak ktoś inny i nawet nie bardzo potrafią podać konkretny powód - po prostu nie ja i koniec. Strasznie mi to siada na psychikę i poczucie własnej wartości i cieszę się, że wciąż mam pracę, a do tego mnóstwo nauki, bo chyba bym oszalała od tych myśli siedząc na totalnym bezrobociu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;47900389]I moim zdaniem podawanie w ogłoszeniu wynagrodzenia powinno być normą.
![]() zgadzam sie. Najbardziej jeszcze mnie wkurza jak sie pytaja na rozmowie ile by sie chcialo zarabiac |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zauważyłam nową niepokojącą rzecz, nie wiem jak u dziewczyn z Lublina (wiem że jest ich tu trochę) ale w oglszeniach w moim regionie pojawiają się już: Wymagana znajomość ukraińskiego lub rosyjskiego mile widziana minimum komunikatywna znajomość polskiego/ukończenie polskiej uczelni.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Konto usunięte
|
Ja raz zapytałam `a ile może mi pan najwięcej zaproponować?` i też pracę dostałam.
![]() ![]() Wiadomo, że każdy chce jak najwięcej, więc podanie stawki w ogłoszeniu byłoby całkiem na miejscu, bo każdy by się zastanowił przed wysłaniem CV czy chce za tyle pracować. A jak już nie podają w ogłoszeniu ile dają, to na rozmowie powinni zapytać czy odpowiada pani praca za Xzł, a nie pytać głupio ile ty chcesz zarobić. Edytowane przez a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 Czas edycji: 2014-08-28 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Raczkowanie
|
Tak, kwota była podana w ogłoszeniu (ogłoszenie jest ze strony Urzędu Pracy) - firma bardzo duża i poważna... a 3000 zł brutto to jest nieco ponad 2000 zł netto, wiec szczerze to bardzo mało (ja w sklepie z odzieżą na umowę zarabiałam na rękę 1600 zł)!, a za wszystkie programy którymi umiem się posługiwać to jest taka średnia kwota na rynku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zadomowienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;47901598]Ja raz zapytałam `a ile może mi pan najwięcej zaproponować?` i też pracę dostałam.
![]() ![]() Wiadomo, że każdy chce jak najwięcej, więc podanie stawki w ogłoszeniu byłoby całkiem na miejscu, bo każdy by się zastanowił przed wysłaniem CV czy chce za tyle pracować. A jak już nie podają w ogłoszeniu ile dają, to na rozmowie powinni zapytać czy odpowiada pani praca za Xzł, a nie pytać głupio ile ty chcesz zarobić.[/QUOTE] Zgadzam się. Czasami mam wrażenie, że to konkurs kto poda najniszą stafkę i będzie pracował za najmniej. Ja powinnam powiedzieć, co jestem w stanie formie zaoferować, czyli swoje doświadczenie, wykształcenie, umiejętności, dyspozycyjność, a firma powinna powiedzieć ile jest w stanie mi za to zapłacić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.