![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Determinacja i wspólna motywacja - odchudzanie, efekt jojo, powrót do diety
Wczorajsze menu:
śniadanie - 2 kromki chleba z masłem i pomidorem, ogórek Obiad - makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i fetą podwieczorek - jabłko kolacja- serek wiejski z ogórkiem i pomidorem Znów nie wyszło mi 5 posiłków, no cóż może dzisiaj się uda. Po za tym mam dziś dołowy kryzys. Nie jem słodyczy, odstawiłam cukier, makarony zamieniam, jem tylko chude mięso, nie najadam się na noc i co? Wstałam dziś rano spuchnięta ![]() ![]() W takich dniach to mi wszystko opada ![]() ![]() ![]()
![]() |
#182 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Determinacja i wspólna motywacja - odchudzanie, efekt jojo, powrót do diety
Cytat:
![]() ![]() Siłownia siłownią, ale chyba sobie narzuciłam za duży rygor, bo jestem taaaaka zmęczona, że z łóżka nie chce mi się wstawać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() Twój obiad mmm ![]() ![]() Nie załamuj się, bo to na pewno związane jest z naszymi babskimi cyklami ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() Dawaj znać po wszystkim jak poszło i nie tresuj się ![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny,
aleście się rozpisały ![]() ![]() ![]() Też jestem przed @ i niestety zaczynam puchnąć. Mam wzdęcia i nie mieszczę się do spodni ![]() Wczoraj zjadłam: ś: płatki musli, śliwki suszone, mleko II ś: dość duża kanapka (składak) z chleba pszenno-żytniego, sałaty, ogórków, 2 plasterki sopockiej o: kasza, gulasz, ogórek kiszony k: piwko Tyskie książęce ![]() no i jeszcze kawałek ciasta drożdżowego ze śliwkami, złamałam się na te cholerne słodkie :P Gusia - da się tą książkę z chomika ściągnąć? Neferitin witaj! ![]() ![]() onagory a który to chleb tak lubisz? taki w torebce foliowo-papierowej z zielonym napisem?
![]() ![]() "Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
Hej Kobietki
![]() Jestem tu nowa forumowiczką i chciałabym się z wami serdecznie przywitać. Nie wiem czy pisze w odpowiednim wątku jeśli nie to przepraszam. Tak samo jak i wy od dziś zaczynam walkę z nadmiernymi kilogramami ![]() Bardzo chciałabym zrzucić 25 kg mam nadzieję że z waszą pomocą mi się uda. W sumie do końca nie wiem ile waze ale kolo 80 kg na pewno. Żle się z tym czuje zapuściłam się do takiego stopnia ze nie mogę patrzeć na siebie . Może nie jestem az tak gruba ale przez to obżarstwo wpadlo mi trochę fałdek i celulit na ciele. Dziś na sniadanie tylko jogurt z ziarnami i 4 plasterki chudej wędliny. Teraz pije kawusie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry chudziny
![]() Ale mam zakwasy po ewie i tiffani masakraaaaaaa jak boli ![]() Jestem po śniadaniu sałatka grecka z kromką chleba słonecznikowego z biedry ,na obiad planuje naleśnika z chudym serem do tego domowa konfitura . http://www.biedronka.pl/pl/swieze-wypieki tutaj jest ten chleb drugi w kolejce nie jest pakowany . ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() Ile masz cm wzrostu ? pewno wysoka jesteś ? Edytowane przez onagory Czas edycji: 2014-08-28 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ciasto drożdżowej jeszcze mogę przeboleć, o ile było domowej roboty, a nie sklepowe z toną cukru... I tylko 4 posiłki rozpisane ![]() Oj coś czuję, że jakaś kara wisi w powietrzu ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() Napisz nam coś więcej o sobie i bądź aktywna ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja w sumie też sobie daję w kość na tej siłowni ![]() ![]() A za chlebek dzięki ![]() ![]()
"Zawsze najlepszym momentem na rozpoczęcie odchudzania jest tu i teraz. Jutro - to tylko kolejny dzień." Edytowane przez wiecznieGruba Czas edycji: 2014-08-28 o 10:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Raczkowanie
|
nie da
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Mirtanella3322 Hej witaj ! ![]() Dziewczyny jakie wy jecie ilościowo posiłki? Bo może u mnie tu jest błąd ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#188 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No własnie niezbyt wysoka bo mam 164 ale rozkłada sie to po mnie całej. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Jak juz wiecie tak jak wy zmagam sie z kilogramami...oprócz tego mam 28 lat jestem mamą 8 letniej Oliwi i szczęśliwa żonka żołnierzyka. Mieszkam na Ziemi lubuskiej wśród pięknych lasów .Moje osiedle na którym mieszkam położone jest w samym lesie wiec mam motywacje i chyba zacznę biegac ale poki co pocwicze w domku. A tak poza tym poki co nie pracuje ...i własnie dlatego cholerka jasna siedząc w domku niepotrzebnie sie człowiek objada ![]() Na drugie sniadanko było jabłuszko a za jakąs godzinke po zjadłam 4 kanapeczki razowego chlebka z sałata chuda wedlinka i pomidorkiem ![]() Na obiadek oczywiscie kasza gryczana . Na kolacyjke duzy grejfrut i kawałeczki melona ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | ||
Zakorzenienie
|
Wróciłam z pracy, upichciłam ciasto, zjadłam obiad
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moje dzisiejsze jedzonko póki co: sn: owsianka,banan,mleko, rodzynki + kawa 2sn: 2 wasy z dzemem i serkiem o: pomidorowa z makaronem, parę śliwek |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jem 5 posiłków i to też sporych ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() Powiem Ci, że ja sama zaczynałam od wagi ponad 87 kg przy wzroście kurdupelka 160 cm ![]() ![]() ![]() Hmm co do Twojego jedzonka, to powiem Ci, że ta kolacja z owoców to taka średnio odpowiednia jest ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gary nie zając, nie uciekną ![]() Uwielbiasz chlebek to po co jesz to syfiaste pieczywo Wasa? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę chyba wypić cieplą herbatę bo jakoś tak chyba mnie gardło boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No jesień idzie i zimno się robi ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- No... to ja już po kolacji, więc mogę się z czystym sumieniem i bez strachu spowiadać ![]() śniadanie: owsianka z gruszką II śniadanie: jogurt naturalny + śliwki węgierki obiad: placuszki (z przepis na zwykły omlet, tylko małe lepiej mi się przewraca na patelni ![]() podwieczorek: pół kostki twarogu + ogórki małosolne (nawet nie wiem ile ich było, ale dużo ![]() kolacja: serek wiejski z cebulą i pomidorami + 2 plastry polędwicy z indyka Musiałam powyjadać te produkty z krótką datą ważności, żeby broń Boże nic się nie zmarnowało ![]() Aktywność: 2x35 min na rowerku stacjonarnym + siłownia ![]() Nie ma źle ze mną ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Mirtanella3322 witaj ![]() Aleście się rozpisały. Czytam Was i czytam i skończyć nie mogę ![]() Wczoraj wieczorem się nie odzywałam, bo kryzys miałam w domu. W planach po pracy było 30km na rowerze i trochę biegania, chciałam jeszcze wykorzystać ostatnie ciepłe dni. Ale nie, pech jakiś sprawił, że zamiast rozkoszować się przejażdżką to walczyłam z pralką. Się wzięła i się zepsuła ![]() ![]() ![]() Wczorajsze menu: - śniadanie: 2 kromki razowca ze słonecznikiem, cienka warstwa margaryny, 2 plastry żółtego sera, 2 plastry sopockiej, plaster ogórka i pomidora, czarna gorzka kawa - II śniadanie: to samo co na pierwsze - obiad: jakieś 350ml (mała miseczka) zupy buraczkowej - kolacja: duży owocowy jogurt z musli - między II śniadaniem a obiadem było jeszcze ciastko francuskie z wiśniami (@ więc i parcie na słodkie mam), i jakoś w okolicach obiadu 2-3 śliwki i kilka wonogron Menu z dzisiaj: Znowu zaczęłam wszystko zapisywać ![]() śniadanie - 415kcal: - czarna gorzka kawa (uwielbiam taką) - 0 kcal - bułka razowa z sezamem - 161 kcal - 2 łyżeczki margaryny - 110 kcal - 2 plastry sera żółtego - 104 kcal - 2 plastry sopockiej - 40 kcal II śniadanie - 415kcal - to samo co na pierwsze obiad - 682kcal: - mięso mielone w sosie słodko-kwaśnym w brązowym ryżem - 621,6kcal - kawa z mlekiem - 60kcal kolacja - 112kcal: - 1 brzoskwinia - 39kcal - 1 śliwka - 25kcal - kilka winogron - 48kcal Wszystkie kalorie w ciągu dnia: 1623,6 Podzielę się z Wami przepisami (aż mi się zrymowało ![]() Jakiś czas temu kumpel, który schudł 30kg, namówił mnie na upieczenie chleba. A mnie długo namawiać do pyszności nie trzeba ![]() - 0,5 kg mąki żytniej - 1/4 kostki drożdży - 350ml wody lub mleka (robiłam i z jednym i drugim i jest równie smaczne) - płaska łyżeczka soli - opcjonalnie wszelkiej maści ziarna Wszystkie składniki łączymy razem - drożdże wkruszamy do mąki, wlewamy wodę lub mleko (nie robimy rozczynu z drożdży, woda/mleko o temp. pokojowej) i wyrabiamy ciasto (ja używam miksera). Formujemy chleb i wkładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na ok. 30min do wyrośnięcia (dużo nie wyrośnie, ale trochę powinno). Po tym czasie wkładamy do piekarnika na 30 min i 220st, później zmniejszamy temperaturę do ok. 190st i pieczemy jeszcze jakieś 20min (wszystko zależy od piekarnika). Drugi przepis to mój dzisiejszy obiad ![]() - 1 torebka brązowego ryżu (zakładam, że to porcja dla 2 osób) - 353kcal - 0,5kg mięsa mielonego (u mnie z szynki) - 640kcal - gotowy sos Pudliszki słodko-kwaśny 500g - 430kcal - 1 czerwona papryka (taka spora) 238g - 74kcal - mała cebula 39g - 13kcal - 2 łyżki oleju 20g - 180kcal Ryż ugotować wiadomo jak ![]() Pół woreczka ugotowanego ryżu to 176kcal Cały sos z mięsem i warzywami - 1337kcal, 1 porcja (1/3 całości) 445,6kcal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczorajszego pecha nie zazdroszczę, ale sobie chociaż trochę pojeździłaś na rowerku i wyrównało się z tym ciachem francuskim, za które były by baciki ![]() Jesz tylko 4 posiłki wciągu dnia... ja bym jednak namawiała na 5 dla dobra szybszego działania metabolizmu ![]() ![]() Menu mi się podoba ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#195 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() @ wiecznieGruba Staram się jeść 5 posiłków, ale nie zawsze mi to wychodzi, a znowu nie chcę się najadać na wieczór. A niestety z wieczornym podjadaniem mam problem i walczę ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Nie ma problemu tylko podaj mi maila do siebie, bo tu na forum nie dam rady wstawić ![]() W zasadzie to bez maila powinno się obejść ![]() Edytowane przez Neferitin Czas edycji: 2014-08-28 o 22:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja niestety nie mialam wczoraj wysiłku fizycznego bo mam remont w domu i musialam jechac po dzwi i kilka innych ☠☠☠☠☠☠☠ do castoramy. Wczoraj posluchalam rady i zamiast owocow zjadłam musli na kolacje ![]() Dzis jade do miasta musze zaopatrzyc swoja lodowke w biale mieso i warzywa , do tego jakis chlebek razowy kilka jogortow i bedzie ok. Myśle co zrobic sobie dzis na obiadek: hm... ugotuje sobie piers z kurczaka i zjem z ryzem ![]() Dziewczuny musze sie pochwalic nowo kupionym dresem w kolorze czarnym wklejam adres linku http://allegro.pl/p-dres-smiss-kombi...476724489.html. Dresik jest bawełniany spodnie z wysokim stanem nie bede sie musiala co chwile zatrzymywac ze cos mi spada z tylka he he ...idealny so biegania. ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Właśnie popijam kawkę bo obudziłam się ledwo przytomna, a spałam długo ![]() ![]() Zaraz będę się szykować do pracy, potem zrobię śniadanie - chyba jajeczniczka z 2 jaj ze szczypiorkiem i kromka razowca z wędliną ![]() ![]() Tak w ogóle to moja waga sfiksowala, przesunięta nawet o 1 cm potrafi pokazać wagę o 1 kg większą niż chwilę wcześniej ![]() ![]() Mirtanella3322, ładny dresik ![]() ![]() Neferitin, też bym chętnie piła kawę do obiadu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podoba mi się ten przepis na chleb ![]() ![]() ![]() wiecznieGruba, czyli niedziela to Twoj dzień jakiegoś odstępstwa od diety? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Siemka z rana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Hej laseczki!
przepraszam za brak odzewu wczoraj ale wrocilam dobrze po 24... Nie mialam juz sily pisac. Dalej sily nie mam ale wstaje bo trzeba. Zacznijmy od jadlospisu: Kawa czarna 1: owsianka z rodzynkami 2: sok pomaranczowy 300ml (ten stylu jednodniowych) 3: warzywa z kurczkiem+ryz jasminowy (porcja nie za mala nie za duza-miseczka jak na zupe) +troche slawetnej salatki slodko-kwasno-oleistej 4:jogurt naturalny (kilka min przed dniem probnym) 5: kalafior+troszke brokulu+filet z kurczaka kilka kawalkow+pieczen i troszke sosiku+3male kawalki ziemniakow (chyba bez omasty) z koperkiem+fasolka szparagowa+kawaleczek jakiejs pysznej rybki panierowanej - wydaje sie ze duzo bo przerozne to jedzenie ale calos to byl talerzyk taki jak do sniadania powiedzmy srednica 10cm i zostawilam troszke bo juz nie moglam ![]() Najwiekszy minus piatego posilku jest taki ze za duzy byl odstep czasowy ale poprostu nie moglam zjesc wczesniej, za duzy ruch byl. Ok 5h odstepu bylo po czwartym posilku ktory byl w ch** ubogi. ![]() Ale gotuja tam pysznie ![]() Kusilo mnie jeszcze jakies wspaniale jogurtowe ciasto, ciabata (pseudo ciemna) z maselkiem i inne smakolyki ale nic nie podjadalam ![]() Wypilam chyba 3,5l wody z tym ze ok. 4kubki to byla kranowa bo zapomnialam sobie kupic wode min na dzien probny a tam przez chwile nie bylo pracowniczej. Reszta to mineralna niegazowana. + 1czerwona herbata i jedna owocowa. Cwiczen nie bylo bo stres mnie malo nie zezarl. I tak cud ze do pracy zdazylam bo sobie zle autobus sprawdzilam z tego wszystkiego. A na dniu probnym mieszane uczucia...najpierw chcialam stamtad uciec odrazu pomyslalam ze nie moja bajka. Pozniej mi sie nawet spodobalo, wkrecilam sie ![]() A na koniec pare osob mnie wkur.vilo. Jedna sie zaczela wywyzszac. Pi.zda. A pozniej ja zapierdalalam a oni sobie gadali. Stali. Szli na papierosa. Zadzwonic itd. Korzystajac ze jest murzyn do zad.upcania. ![]() Udalo mi sie kupic buty na wczoraj. Nie dosc ze pomimo wkladek na piety zelowych mnie obcieraly to jeszcze do tej pory mnie stopy bola. Wgl mnie nogi bola jeszcze... Czy tam pojde nie wiadomo. Zalezy jakie warunki zaproponuja i czy do mnie zadzwonia. Ale ja uwazam ze bylam bardzo dobra, uwijalam sie jak moglam i nie usiadlam na 3min nawet. Niewyspalam sie i boli mnie glowa. ![]() Wiem ze biadole ale ponarzekac chyba tez czasem mozna co? ![]() Ehh...ide zjesc owsianke. Milego dnia ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie też podobnie jest z wagą poskąpiłam paru złotych i kupiłam z biedronki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
Ja za trzy tygodnie będę świadkiem na ślubie i koniecznie muszę "wbić się" w moją sukienkę. Jeszcze nigdy się nie odchudzalam, ale w wakacje przybrało mi się tu i tam
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-08-29 o 11:30 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Cześć,
mam kryzys odchudzaniowy :/ wczoraj wróciłam z pracy, mężusia nie było, nie musiałam gotować obiadu i co? i zeżarłam smażoną kiełbachę.....bez komentarza. Poza tym: ś: musli,śliwki suszone, mleko II ś: kanapka z chleba pszenno-żytniego, duuuużo sałaty, ogórek, sopocka Przekąska: gruszka o: j.w. ![]() ![]() k (późno ok. 20:00): koktajl z jeżyn, mleka i 2 łyżeczek cukru (obliczyłam w tabelach że to 315kcal) Poza tym na mojej siłowni nie prowadzi już zajęć taki świetny trener. Muszę rozejrzeć się za czymś nowym. Pozdrawiam ![]() Neferitin dzięki za dzienniczek ![]()
![]() ![]() "Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() Nie przemęczaj się ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Pisz śmiało co Ci leży na wątrobie ![]() ![]() Trochę ten jadłospis kijowy... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Też uwielbiam kawusie i wszystko co kawowe ![]() A trzymasz wagę non top w tym samym miejscu? Bo tak chyba się powinno ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() No pocieszę Cię, że ja nie mam w ogóle trenera, dlatego też będę zmieniać siłownię, ale to dopiero za miesiąc, bo mam karnet miesięczny ![]()
![]() |
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurczę mi tak ciężko skonsumować w dużej ilości jogurty serki wiejskie bo za chwilę nie będę mogła na to patrzeć ![]() Moje wczorajsze żarełko: śniadanie - miseczka bigosu II śniadanie - spaghetti Obiad - kotlet z piersi (normalny w panierce) + surówka z białej kapusty z marchewką i natką Podwieczorek - śliwki Kolacja - kromka chleba z surówką kapuścianą Po takim menu brzuch rozbolał mnie makabrycznie. Nie mogę chyba jeść ani śliwek, ani kapusty ![]() ![]() Wyszło 5 posiłków ale obciążyłam wątrobę więc nie jestem z siebie zadowolona. 4 lata temu jak się przestawiałam na zdrowy tryb życia to jakoś to wszystko szło mi szybciej, łatwiej. Poddać to się nie poddam ale nie ma ani fajnych efektów ani satysfakcji. Plan na następny tydzień NIC NIE JEM SMAŻONEGO !!!!! ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- A kawę UWIELBIAM i wszystko co kawowe ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Chciałam jeszcze dodać, że było ok 4 km spaceru i 192 brzuszki ![]()
![]() |
![]() |
#205 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do Twojego menu kochana to nie dziwię Ci się, że się czujesz wzdęta...Bigos na śniadanie? ![]() ![]() ![]() Za aktywność ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do 5 posiłków w ciągu dnia o masz rację, że to nie jest konieczność, ale jak sama zauważyłaś jedząc 5 posiłków dziennie w równych odstępach czasowych nie doprowadzamy się do stanu "wilczego głodu", dlatego ja tak obliguje tutaj i walczę o te 5 posiłków, tylko posiłków prawdziwych, a nie że kawa z mlekiem to już posiłek bo przecież mleko ma kcal ![]()
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Gusia ja kiedyś zjadłam dwie miseczki kapusty kiszonej na noc i myślałam, że zejdę na skręt kiszek...od 2 do 5 siedziałam na kibelku i jadłam nospę :/ także never again kiszona na noc
![]() Chociaż kocham kwasiory i jakby mi ktoś dał do wyboru czekoladę i śledzia to biorę śledzia od razu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za rybami ogólnie nie przepadam, a śledzik odpada hehe ![]() U mnie niestety wygrałaby czekolada ![]()
![]() |
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
O, to tak jak u mnie
![]() Dres rzeczywiście fajny, ale u mnie to by się nie sprawdził, bo mam szerokie biodra i kiepsko by leżał. Ja to do ćwiczeń (bieganie, rower) preferuję coś takiego http://allegro.pl/joma-spodnie-3-4-j...532950923.html Mam spodenki za kolano właśnie tego typu tylko z Lidla za 24,99zł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Smażone to rzeczywiście wróg, bo tłuste (czytaj kaloryczne przez tłuszcz) no i generalnie niezdrowe i na żołądek to tak niekoniecznie. Ja kiedyś męża namówiłam i kupiliśmy sobie w Lidlu grilla elektrycznego. Ceny nie pamiętam już, to było coś koło 70-80zł więc jeszcze znośnie. I powiem Wam, że teraz wszystko grilluję. Rzadko piekę (mięso), bo nie przepadam za pieczonym, a smażenina niezdrowa jest. Także grilla polecam. A no i co ważne grilluje się bez tłuszczu więc zdrowo i szybko, a to też ważne jest ![]() Jeszcze 10min i koniec pracy, jeszcze tylko jutro do pracy i weekend. A od poniedziałku powtórka ![]() Dziś idę ostatni raz w tym roku na siatkówkę na plaży, bo koleżanka się z Gdańska wyprowadza i nie będę miała z kim grać. No i poza tym to jesień idzie. Kurczę, humor mi dziś wyjątkowo dopisuje ![]() Edytowane przez Neferitin Czas edycji: 2014-08-29 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy z kości na ości? ![]()
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
I piątek minął
![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie zjadłam kolację i dopijam herbatkę, a dzisiaj u mnie było tak: śniadanie: owsianka z gruszką II śniadanie: jogurt naturalny + jabłko obiad: filet z łososia (raz na jakiś czas sobie pozwalam ![]() ![]() podwieczorek: mozarella + pomidory + cebula kolacja: serek wiejski + ogórki małosolne (sporo ![]() Aktywność: 2x35 min na rowerku stacjonarnym + siłownia Czuję się normalnie jakby mnie tramwaj przejechał ![]() ![]() Byłam na zakupach niedawno ![]() I kupiłam budyń bez cukru ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.