Mamusie Marcowe 2015 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-28, 19:27   #2761
judkaaa
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Melduję się, że jakąś godzinę temu opuściłam zakopiański szpital. Byłam dzisiaj już u kresu wytrzymałości kiedy od rana czekałam na kontrolne usg, a zrobiono mi je dopiero po 12. Na szczęście u dziecka wszystko ok, serce bije, maluszek ma ok 2,5 cm. Zostaję z Luteiną i magnezem i mam nadzieję, że nic takiego się już nie powtórzy, bo naprawdę kosztowało to i mnie i męża mnóstwo nerwów.
Oby Wszystko było już dobrze!

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Świetna wiadomość. Dbaj teraz o siebie. Dużo odpoczywaj. A zostajecie jeszcze w Zakopanym?

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Dzięki za info. My też chcieliśmy jechac w góry ale te stołowe. Nigdy nie byłam. Ale bedziemy planować po badaniu genetycznym po 9 września jak wszystko będzie dobrze i jak pogoda dopisze.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Właśnie wyczytałam że kobiety w ciąży powinny unikać podrobów. Dostarczają zbyt dużej ilości wit A, której nadmiar może być przyczyną wad rozwojowych u dziecka. A juz mi ślinka ciekła na wątróbkę z cebulką

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Właśnie wyczytałam że kobiety w ciąży powinny unikać podrobów. Dostarczają zbyt dużej ilości wit A, której nadmiar może być przyczyną wad rozwojowych u dziecka. A juz mi ślinka ciekła na wątróbkę z cebulką
Też ostatnio miałam chęć na wątróbkę, nie zdążyłam jeszcze spełnić zachcianki... A tu czytam że nie mogę? Buu

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny

z wielką radością pragnę się dołączyć do Waszego wątku
Jestem mamusią marcową, termin przypada na 04.03.2015, jest to moja pierwsza ciąża.
Kończę 1 trymestr i czuję się o niebo lepiej niż przez pierwsze 3 miesiące... mdłości towarzyszyły mi każdego dnia, zapachy wydawały się być silniejsze w każdym miejscu, nie mogłam patrzeć na mięso i ryby, no i spałam już od 19 do rana.
Od dziecka mam alergię na wiele pyłków, zboża, chwasty i pleśnie. Byłam u alergologa także na początku ciąży, bo wiedziałam, że będę musiała odstawić leki ze względu na dziecko. Okazało się, że mam już astmę. Mogę zażywać tylko jeden lek, a kiedy mam napad duszności robię wziew. Ale ograniczam się tylko do przypadków, kiedy już muszę. Na szczęście daję radę i nie jest tragicznie, jak na początku myślałam. Pod koniec września kichanie i inne dolegliwości powinny minąć.
Fajnie, że jesteście, potrzebowałam takiego forum
Hej! Witamy!

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość

Dziewczyny szukam inspiracji dot. kolorów ścian w pokoju synka. Chciałabym żeby kolory były w miarę uniwersalne gdyby w marcu urodziła się faktycznie dziewczynka.
Jakieś propozycje?

Dodam, ze podłoga będzie w kolorze wenge, sufit biały. Co do mebli to też sama nie wiem czego chcę
Turkus/mięta?

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A ja oglądam wózki zdecyduje sie pewnie na bugaboo cameleon 3, granat albo khaki Załącznik 5776100Załącznik 5776101 jeszcze szary jest ładny i czarny ale chyba za ponuro tak w czerniZałącznik 5776102Załącznik 5776103

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A testowałaś go już "na żywo"?
My to pewnie coś tańszego będziemy szukać...
Stary 2014-08-28, 19:45   #2762
nouvelle2
Zakorzenienie

emily super, że już wszystko w porządku

colds bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka

mon9 Ja zachwycałam się bugaboo ze względu na funkcje, bo jest naprawdę świetny, z tego co czytałam w necie Ale z wyglądu jest mocno taki sobie, strasznie nisko osadzony Nie mniej jednak, w dalszym ciągu się nad nim zastanawiam... Zobacz sobie jeszcze nowszy model- buffalo, podobno bardziej terenowy

Cytat:

Dziewczyny szukam inspiracji dot. kolorów ścian w pokoju synka. Chciałabym żeby kolory były w miarę uniwersalne gdyby w marcu urodziła się faktycznie dziewczynka.
Jakieś propozycje?

Dodam, ze podłoga będzie w kolorze wenge, sufit biały. Co do mebli to też sama nie wiem czego chcę
W zasadzie każdy kolor oprócz różowego będzie uniwersalny, jeżeli chodzi o płeć Także możesz szaleć A co do mebli ja wielbię ikeę, za design i cenę

świetne inspiracje można znaleźć w internecie, ja już zamówiłam takie świecące kule do kącika maluszkowego, dzisiaj przyszły i są piękne https://www.google.pl/search?espv=2&...ls+light&btnG= ja mam wersję kolorystyczną błękit, odcienie siwego i biały, samemu można ułożyć

dla mnie źródłem inspiracji 'dziecięcych' jest szafatosi.pl. I tu w zasadzie chodzi o całokształt tego bloga O relacje w rodzinie, o styl życia, o te niesamowite wnętrza Jaki oni mają cudowny wiejski dom

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-08-28 o 19:47
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 20:09   #2763
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość
Oby Wszystko było już dobrze!

Też ostatnio miałam chęć na wątróbkę, nie zdążyłam jeszcze spełnić zachcianki... A tu czytam że nie mogę? Buu

Hej! Witamy!

Turkus/mięta?

A testowałaś go już "na żywo"?
My to pewnie coś tańszego będziemy szukać...

Na żywo jeszcze nie, ale moja koleżanka go ma i mowi ze nie żałuje ani jednej wydanej na niego złotówki i ze naprawdę warto zainwestować w niego przy drugim dziecku juz jej służy

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
emily super, że już wszystko w porządku

colds bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka

mon9 Ja zachwycałam się bugaboo ze względu na funkcje, bo jest naprawdę świetny, z tego co czytałam w necie Ale z wyglądu jest mocno taki sobie, strasznie nisko osadzony Nie mniej jednak, w dalszym ciągu się nad nim zastanawiam... Zobacz sobie jeszcze nowszy model- buffalo, podobno bardziej terenowy

Wlasnie ze względu na funkcjonalność zainteresowałam sie nim, i jeszcze zachwyty koleżanki nad nim z wyglądu taki dziwny, ale ciekawe zestawienia kolorystyczne mozna wybrać

mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 20:15   #2764
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Ja też alergiczka ale w skrajnych przypadkach muszę sięsterydami posmarować bo bym nie wyrobiła
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 20:16   #2765
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny

Jestem mamusią marcową, termin przypada na 04.03.2015, jest to moja pierwsza ciąża.
Kończę 1 trymestr i czuję się o niebo lepiej niż przez pierwsze 3 miesiące... mdłości towarzyszyły mi każdego dnia, zapachy wydawały się być silniejsze w każdym miejscu, nie mogłam patrzeć na mięso i ryby, no i spałam już od 19 do rana.
Od dziecka mam alergię na wiele pyłków, zboża, chwasty i pleśnie. Byłam u alergologa także na początku ciąży, bo wiedziałam, że będę musiała odstawić leki ze względu na dziecko. Okazało się, że mam już astmę. Mogę zażywać tylko jeden lek, a kiedy mam napad duszności robię wziew. Ale ograniczam się tylko do przypadków, kiedy już muszę. Na szczęście daję radę i nie jest tragicznie, jak na początku myślałam. Pod koniec września kichanie i inne dolegliwości powinny minąć.
hej

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 20:19   #2766
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

Dla mnie ten wózek jest za niski albo ja za wysoka
Śmiesznie to wygląda
tez odnosze takie wrażenie. Do tego wydaje mi się bardzo niewygodne schylanie się tak nisko do dziecka
Stary 2014-08-28, 20:22   #2767
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
nie umiem byc spokojna co chwile mysle o tym, co to moze byc.. ech

mdlosci nie ustepuja, czuje sie fatalnie
musisz się jakoś uspokoić , stres nic nie pomoże wręcz na odwrót.choć jak tu się nie denerwować wiem;/

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-28, 20:22   #2768
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie podczytuje Was dość regularnie, ale że najczęściej z tel to nie mogę nic napisać. Dziś mam jednak kompa, dlatego postanowiłam przerwać milczenie:P Powiedzcie mi kochane w którym tygodniu należy robić te badania prenatalne? Ja jestem w 10 tyg 4 dzień i mam nadzieję, że wreszcie pożegnałam się z wymiotami bo już 3 dzień nie wymiotuję (tylko żebym nie zapeszyła)
Miedzy 11 a 13 tygodniem ciazy. Wg niektorych zrodel mozna do 14 tygodnia.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
nie umiem byc spokojna co chwile mysle o tym, co to moze byc.. ech

mdlosci nie ustepuja, czuje sie fatalnie

w sumie rozumiem ze ciezko o spokoj ale staraj sie jak mozesz. Mi sie wydaje ze okaze sie ze to nic takiego, bo jakby drastyczniw bylo cos nie tak to by od razu lekarz powiedzial a on ma watpliwosci...a jak znam zycie to sprzet tez ma sredni

Cytat:
Witajcie Dziewczyny

hejka

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Cudownie, ogromnie się cieszę, że wszystko jest dobrze

staraj się nie myśleć o tym do badania, bo pewnie okaże się, że wszystko jest dobrze, tego Ci życzę

A można jeść krewetki w ciąży?
Chyba mozna ale najbezpieczniej przysmazane. Generalnje raczej surowe ryby nie sa wskazane.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 20:25   #2769
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Hej
To w sumie fajniev się trafiła takazimowa ciąża bo jak znowu zacznie pylic to juz będziesz po porodzie
Tak, to dla mnie błogosławieństwo Myślę, że przyszły rok też będzie podobny, ze względu na karmienie, tzn. ja bez leków, ale czego nie robi się dla dziecka

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A ja oglądam wózki zdecyduje sie pewnie na bugaboo cameleon 3, granat albo khaki Załącznik 5776100Załącznik 5776101 jeszcze szary jest ładny i czarny ale chyba za ponuro tak w czerniZałącznik 5776102Załącznik 5776103

Wózek świetnie się prezentuje! Mi się podoba khaki. Ja odziedziczę po siostrze, w sumie mam 3 siostry i każda ma dzieci i każda ma wózek, a tylko jedna jeszcze korzysta.

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
witam koleżankę po fachu ja też allegriczka i ciesze się, ze się tak wcelowałam z ciążą, ze okres pylenia bedę miała za sobą i przed sobą
A teraz jak się czujesz? Bierzesz jakieś leki?

Cytat:
Ja też alergiczka ale w skrajnych przypadkach muszę sięsterydami posmarować bo bym nie wyrobiła
A lekarz Ci pozwolił na sterydy? Czytałam, że jeśli alergia tak dokucza matce, że zagraża jej zdrowiu to trzeba brać leki.

Dziewczyny, a jak się zmieniła Wasza cera w czasie ciąży? Ja od kilku lat mam mieszaną, w większości niestety świeci się i jeszcze rok temu leczyłam się maściami i tabletkami. Potem problem zniknął, brzydkie krostki ustąpiły. Ale od kilku dni zauważyłam, że mam mały wysyp na twarzy i boję się, że problemy z cerą rodzą się na nowo, jakby koszmar sprzed lat powracał
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 20:25   #2770
nouvelle2
Zakorzenienie

a ja mam chyba za mało witamin, wszystko ze mnie maluch wyciąga Niedawno zrobił mi się zajad, teraz mam jakieś afty w buzi

Ja mam w ciąży cerę tragiczną, gorszą niż przeciętny 13 latek I nie wiem jak z tym walczyć, bo wcześniej jakieś wypryski miałam rzadko, a teraz całe czoło

Czas edycji: 2014-08-28 o 20:27
Stary 2014-08-28, 20:31   #2771
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
a ja mam chyba za mało witamin, wszystko ze mnie maluch wyciąga Niedawno zrobił mi się zajad, teraz mam jakieś afty w buzi

Ja mam w ciąży cerę tragiczną, gorszą niż przeciętny 13 latek I nie wiem jak z tym walczyć, bo wcześniej jakieś wypryski miałam rzadko, a teraz całe czoło

a wspomagasz się jakimiś witaminami? Ja do tej pory biorę tylko kwas foliowy, ale zauważyłam, że strasznie wypadają mi włosy. Może już czas na jakieś witaminy w pigułkach...
Ja też nie mam pewności, co można stosować. Dermokosmetyki są bezpieczne? Niektóre kremy zawierają różne kwasy
Stary 2014-08-28, 20:31   #2772
mon9
Zakorzenienie

Tez mam wysyp

Stary 2014-08-28, 20:37   #2773
marta24171
Rozeznanie

Mnie też wysypalo na czole. No cóż ciąża to coś nowego dla organizmu więc pewnie jedne z nas będą się cieszyć piękną cerę a inne męczyć się z brzydka dolegliwościa.
Upiekłam szyneczke na kolacje i była przepyszna ale zapach który unosi się po domu od pieczenia mnie strasznie mdli i. siedzę z głową w oknie
Stary 2014-08-28, 20:49   #2774
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

EdithS- w ciąży odstawiłam tabletki ale sterydy dosłownie cieniutka warstwa na małej powierzchni. Nic innego niestety nie dziala
Jeśli chodzi o cerę to ja od zawsze miałam problemy a teraz gładziutka twarz że nawet bez podkładu by uszło. Czasem trafi się jakiś bolący syfek na dekoldzie czy ramionach

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Marta- dobra kolacyjka
Mi się właśnie upiekło ciadto ze śliwkami

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Zjadłam 4 kanapki z sxynką i pomidorem, ćwierc srbuza i jeszcze serowe cheetosy do mnie wołają. Czuję jakbym zaraz miała pęknąć ale cały czas po coś sięgam.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

A tu jeszcze kupony do mc donslda przede mną leżą- chyba będę musiała jutro zajść...
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-08-28, 21:03   #2775
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Mnie też wysypalo na czole. No cóż ciąża to coś nowego dla organizmu więc pewnie jedne z nas będą się cieszyć piękną cerę a inne męczyć się z brzydka dolegliwościa.
Upiekłam szyneczke na kolacje i była przepyszna ale zapach który unosi się po domu od pieczenia mnie strasznie mdli i. siedzę z głową w oknie
ale fajnie mi się pod wieczór już nie chce pichcić

Cytat:
EdithS- w ciąży odstawiłam tabletki ale sterydy dosłownie cieniutka warstwa na małej powierzchni. Nic innego niestety nie dziala
Jeśli chodzi o cerę to ja od zawsze miałam problemy a teraz gładziutka twarz że nawet bez podkładu by uszło. Czasem trafi się jakiś bolący syfek na dekoldzie czy ramionach

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Marta- dobra kolacyjka
Mi się właśnie upiekło ciadto ze śliwkami

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Zjadłam 4 kanapki z sxynką i pomidorem, ćwierc srbuza i jeszcze serowe cheetosy do mnie wołają. Czuję jakbym zaraz miała pęknąć ale cały czas po coś sięgam.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

A tu jeszcze kupony do mc donslda przede mną leżą- chyba będę musiała jutro zajść...
zazdroszczę ładnej cery, ja walczę od lat i miałam nadzieję, że w ciąży będzie lepiej, no ale raczej nie będzie.

mmm..następne pychotki!

ja wieczorami jem kilogram jabłek, wciąż mam ochotę na soczyste owoce. Ale czasami fast foody też do mnie pukają

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2014-08-28 o 21:04
Stary 2014-08-28, 21:06   #2776
meganka18
Rozeznanie

Ja tez mam wysyp na twarzy - straszna kaszka na policzkach i bolące grudy tez sa ;( sudocremem smaruje - troche pomaga ale szły nie ma ;/
Dziewczyny zażywanie magnez ? Jak tak to w jakiej dawce - dzięki ! Jeszcze pytacie z ciekawości - rosną Wam piersi ??
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 21:09   #2777
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Ja tez mam wysyp na twarzy - straszna kaszka na policzkach i bolące grudy tez sa ;( sudocremem smaruje - troche pomaga ale szły nie ma ;/
Dziewczyny zażywanie magnez ? Jak tak to w jakiej dawce - dzięki ! Jeszcze pytacie z ciekawości - rosną Wam piersi ??
ja biorę falvit mama z polecenia lekarza są tam wszystkie witaminy potrzebne do dziennej racji zapotrzebowania

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-28, 21:09   #2778
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Mi gin nie pozwolił brać magnezu.
A co do piersi to chyba juz nie rosną ale sa rwarde i bolące cały czas:/ jak przy nawale pokarmu szczególnie z rana. Nie wiem czy to normalne.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-08-28, 21:10   #2779
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Piersi..oj tak! Rosną i bolą. A jak wychodzę na zimne powietrze to sutki mnie bolą, jakby szczypią. jak wracam do ciepłego domu to przechodzi.
Ale w moich dotychczasowych stanikach już się nie mieszczą. Z natury nie mam dużych piersi, więc teraz mogę się większymi nacieszyć
Stary 2014-08-28, 21:13   #2780
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Piersi..oj tak! Rosną i bolą. A jak wychodzę na zimne powietrze to sutki mnie bolą, jakby szczypią. jak wracam do ciepłego domu to przechodzi.
Ale w moich dotychczasowych stanikach już się nie mieszczą. Z natury nie mam dużych piersi, więc teraz mogę się większymi nacieszyć
heheh tak jak ja cieszę się obecną wielkością moich piersi

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-28, 21:13   #2781
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny

Witaj

Cytat:

Jakieś propozycje?

Ostatnio nad tym samym sie zastanawialam ostatecznie jedna ściana bedzie szara a pozostałe żółte, meble białe.

Moja cera na chwile obecną bez większych zmian. W poprzedniej ciazy niezle mnie wysypywalo i nie zdziwie sie jak teraz bedzie podobnie.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 21:13   #2782
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
a wspomagasz się jakimiś witaminami? Ja do tej pory biorę tylko kwas foliowy, ale zauważyłam, że strasznie wypadają mi włosy. Może już czas na jakieś witaminy w pigułkach...
Ja też nie mam pewności, co można stosować. Dermokosmetyki są bezpieczne? Niektóre kremy zawierają różne kwasy
Jak narazie biorę tylko kwas foliowy, w połowie września zamierzam przerzucić się na Pregnę z dha. A teraz nie wiem co robić, bo mam wrażenie, że witaminy z pożywienia to za mało. A mój organizm jest przyzwyczajony do wspomagania suplementami witaminowymi w potężnych dawkach, które brałam dobrych kilka lat

Ja z kosmetyków stosuję po prostu jak najbardziej naturalne, olejki, kosmetyki dla niemowląt itd. Na twarz woda różana + krem. A na wypryski trochę maści cynkowej

mordka chyba mamy podobny gust kulinarny, kocham mc donalds

Jutro będę tworzyć takie oto ciasto na przyjazd Tż: http://www.szafatosi.pl/ciasto-z-nutella/

Mi piersi urosły na początku ciąży i chyba już przestały Mam nadzieję, że już jakoś znacznie nie urosną, bo będę wyglądała dość dziwacznie....

Czas edycji: 2014-08-28 o 21:15
Stary 2014-08-28, 21:15   #2783
ewka5891
Zakorzenienie

Moje piersi staly sie bardziej jędrne, przy okazji wrażliwe w dotyku. Mam nadzieje, ze nie urosną za duzo

Synek

Stary 2014-08-28, 21:24   #2784
meganka18
Rozeznanie

Pregna DHA to osobny suplement ona zawiera tylko kwasy DHA osobno musis wtedy brać Pregna witaminy

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Mi piersi troche urosły ale dosc wrażliwe sa - obwód chyba mi sie zmienia bo 70cm jest dla mnie po całym dniu ciasny będe musiała 75 kupic . Ja teraz biore witaminy prenatal , kwas foliowy i magnez asmag 2x1 ( ponieważ nie ma go w składzie ) wydaje mi sie ze i tak mało mi magnezu lub witaminy b6 strasznie cierpnie mi ciało w nocy w szczególności dłonie i plecy ;(

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Mi gin nie pozwolił brać magnezu.
A co do piersi to chyba juz nie rosną ale sa rwarde i bolące cały czas:/ jak przy nawale pokarmu szczególnie z rana. Nie wiem czy to normalne.
Dlaczego Ci nie pozwoliła - magnez jest mega ważny w witaminach
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 21:26   #2785
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze pytacie z ciekawości - rosną Wam piersi ??
Tak i bardzo mi przykro, ze po ciąży sflaczeją

To ja zapytam czy któraś z Was bierze żelazo? Ja biorę od ostatniej wizyty i tak się zastanawiam czy od wtedy nie mam większych mdłości. Od 2 dni nie biorę i dziś jakby lepiej
Stary 2014-08-28, 21:28   #2786
ewka5891
Zakorzenienie

Co do niedoboru magnezu to moim najgorszym wspomnieniem z poprzedniej ciazy były skurcze łydek. Budzilam sie w nocy z płaczem i nic nie pomagało, dopiero po jakimś czasie sie uspokoiło.

Synek

Stary 2014-08-28, 21:28   #2787
nouvelle2
Zakorzenienie

Pregnę z dha mam już skonsultowaną z lekarzem, ale ze względu na te moje problemy z aftami/zajadami to skonsultuję się jeszcze raz. Będę brała jeszcze coś dodatkowego
Teraz tak patrzę, że femibion natal 2 ma wszystko w jednym. Tyle, że nie sprawdzałam jeszcze czy w odpowiednich stężeniach

Stary 2014-08-28, 21:29   #2788
luzna25
Zadomowienie

Mi lekarz zalecił brać magnez 2x1. W sumie biorę go od momentu jak lekarz potwierdził ciąże.
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 21:30   #2789
ewka5891
Zakorzenienie

Ja nie biorę żelaza

Synek

Stary 2014-08-28, 21:36   #2790
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Jak narazie biorę tylko kwas foliowy, w połowie września zamierzam przerzucić się na Pregnę z dha. A teraz nie wiem co robić, bo mam wrażenie, że witaminy z pożywienia to za mało. A mój organizm jest przyzwyczajony do wspomagania suplementami witaminowymi w potężnych dawkach, które brałam dobrych kilka lat

Ja z kosmetyków stosuję po prostu jak najbardziej naturalne, olejki, kosmetyki dla niemowląt itd. Na twarz woda różana + krem. A na wypryski trochę maści cynkowej

mordka chyba mamy podobny gust kulinarny, kocham mc donalds

Jutro będę tworzyć takie oto ciasto na przyjazd Tż: http://www.szafatosi.pl/ciasto-z-nutella/

Mi piersi urosły na początku ciąży i chyba już przestały Mam nadzieję, że już jakoś znacznie nie urosną, bo będę wyglądała dość dziwacznie....

Cytat:
Pregnę z dha mam już skonsultowaną z lekarzem, ale ze względu na te moje problemy z aftami/zajadami to skonsultuję się jeszcze raz. Będę brała jeszcze coś dodatkowego

Teraz tak patrzę, że femibion natal 2 ma wszystko w jednym. Tyle, że nie sprawdzałam jeszcze czy w odpowiednich stężeniach

Femibion ma wszystko co potrzeba a nawet i wiecej
Jutro kupuje femibion natal 2 plus, jutro kończę wlasnie jedynkę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości