![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
hej
dzięki za odp. na moje pytania ![]() Kasia Tymek super! ![]() i przepraszam ale nic więcej nie napiszę bo na niczym nie mogę się skupić bo.... u nas dziś baaaaardzo pozytywnie byliśmy na długim spacerku, była super pogoda przechodnie komplementowali i Córcię i mnie a ja się zachwycałam Córcią, wróbelkami, słoneczkiem, ciepłym wiatrem, krzaczkami itp. zawarliśmy znajomość z 11-toletnią Julcią ![]() niedawno MOJA CÓRCIA POPEŁZAŁA!!!! ![]() ![]() ![]() hurra!!! jestem taka z niej dumna!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() było tego jakieś kilka cm ale to nieważne aż się poryczałam ze szczęścia, że mam taką zdolną bestię ![]() ![]() jeszcze trochę i będzie z Piotrusiem side śmigać ![]() ale czad!!! ![]() (wybaczcie ekscytację szalonej matki ![]()
#812 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz co - ja z kolei zastanawiam się czy nie miałam za dużego parcia na kp ![]() ![]() ![]() Cytat:
No ale wiadomo, że zawsze jest smutno jak się odstawia ![]() Oby śliwka pomogła ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-08-28 o 20:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() U nas po staremu, marudzenie w dzień i częste pobudki w nocy. Krzysiowu wychodzą górne jedynki, do tego jeszcze pewnie ma jakiś skok więc jest masakra ![]() ![]() katarzynazrodlowska witaj ![]() ![]() virginia ja jak wprowadzam nową rzecz to pierwszego dnia podaję oddzielnie ze 3 łyżeczki, aby młody poznał nowy smak. Kolejnego dnia troszkę więcej, a trzeciego dnia z kolei dodaję do reszty warzywek. Nowości podaje przed zupką warzywną ![]() No i brawa dla Natalki za pełzanie ![]() Tynka u nas usypianie w dzień tylko z suszarką (a raczej aplikacją na telefon) i smoczkiem, choć ostatnio i to nie działa ![]() Tygrysek cudna jest Twoja córcia ![]() niezapomnijka brawa za pierwszą marchewkę ![]() ![]() ![]() Limonka fajny pomysł z pelerynką ![]() ![]() ![]() Teqiba przykro mi, że u Ciebie koniec z kp ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie uroki pracy z ludźmi niestety ![]() Cytat:
ja tez czasami miewam wyrzuty sumienia, ze bardziej sie nie postaralam, ale jakby przyszlo mi miec kolejne dziecko to nawet sie zastanawialam czy od razu nie isc na mm ![]() Cytat:
nie badz w tyle, dawaj sliwki ![]() Nie wiem czemu, ale Ola je cala, raczkami, buzia, spodenkami i wszystkim, ale pozniej wycieram wszystko husteczkami i nie ma plam ![]()
![]() |
#815 |
Rozeznanie
|
Teqi- regres bo np. dziś główkę słabiej dźwigał, łapki mu się rozjeżdżały jak żabie. W ogóle był bardziej zaabsorbowany pomieszczeniem niż ćwiczeniami- kiedyś też tak było ale po pewnym czasie było super a teraz się odzwyczaił i wracamy do początku
![]() Elgie to ja chyba wiem, którą masz rehabilitantkę- byliśmy u niej jak moja miała urlop- bardzo fajna i miła i też ma córcię 4 albo 5 miesięczną więc ma super podejście do maluszków( o ile to ta ale z tego co wiem to za dużo tych rehabilitantów nie zostało ![]() Ja preferowałam godziny ranne i południowe bo mobilna jestem a im później tym Toś gorsza maruda, no to jak byłam przez cały wrzesień na 8 rano zapisana tak teraz jestem na 16-17 ![]()
![]() |
#816 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!
![]() Witam się po kilkudniowej przerwie ![]() (t)asia - super te zdjęcia. Najbardziej mi się podoba takie, gdzie jest na rękach u taty, to samo ujęcie z dwóch perspektyw. Fajowe ![]() Tygrysek-modelka ta Twoja Kinga, czekam niecierpliwie na zdjęcia robione przez Magdę ![]() ![]() katarzynazrodlowska witaj ![]() ![]() ![]() niezapomnijkaa zazdroszczę, też bym tak chciała umieć się wykłócić ;/ Limonka no genialny pomysł z tą pelerynką! ![]() Ja kupiłam ostatnio taki ceratkowy śliniak, po karmieniu przecieram na mokro i używam znowu ![]() Virginia gratuluję pełzania ![]() ![]() U nas właściwie bez zmian. W nocy nadal dwie pobudki, w dzień dwie, ewentualnie trzy drzemki 20-40 minutowe...Obawiam się, że chyba już tak zostanie ![]() ![]() W sobotę idziemy na spotkanie z fizjoterapeutką, ciekawa jestem co tym razem nam powie. Ostatnio zwróciła nam uwagę, że leżąc na brzuchu, bardziej opiera się na prawym łokciu, i tak ostro z nim ćwiczyliśmy, że teraz leży głównie na lewym, nie tylko łokciu, ale i boczku... Dobrej nocy Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za sprawne rehabilitacje
![]() teqiba - najważniejsze, żeby Kacper przybierał i zdrowo się rozwijał. Ja bym jednak kp zostawiła w nocy.Franek jakby miał czekać na mm to zrobiłby awanturę na całe osiedle ![]() virgo - ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za info co robicie na basenie. Zgapię ![]() A jak rozciągacie boczki- bo ja mam robić taką harmonijkę jak mala lezy na boczku i jedno takie ćwiczenie którego za skarby nie potrafię wytłumaczyć, ale celem jest aby była na boku, podparta na łokciu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pytałam kiedyś o mówienie waszych maluchów. A czy ktoś odnosi wrażenie, że jego dziecko jakoś mnie mówi niż np. przed miesiącem. Bo ja tak i nie wiem czy to normalne, lekarka nic mi na to nie powiedziała ![]() Limonka1987- przeczytałam ten artykuł, straszny, ale niestety prawdzimy
Emilka 3.04.2014 Edytowane przez TynkaG Czas edycji: 2014-08-29 o 08:08 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#820 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale na pewno się wyrobi ![]() Cytat:
![]() A jakie mm wybrałaś? U nas pediatra poradziła żeby jednak Enfamil dać - a ona zawsze mi najtańsze leki wypisywała więc myślę że nie robiła tego interesownie... Dlatego kupiliśmy i testujemy - jeśli nie spasuje to wrócę do Hippa. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() He, he - i tu ogromny plus ma Enfamil bo robi się go w wodzie o temperaturze pokojowej - także musiałabym tylko wieczorem naszykować odpowiednią ilość wody i proszku, a w nocy tylko wsypać, wymieszać i podać ![]() Ale to jeszcze trochę czasu upłynie - na razie sobie kp nocne zostawię ![]() Cytat:
Chociaż jakby dobrze pokombinować to i z przerwaniem rodzicielskiego dałoby się wybronić - no ale to więcej myślenia jest hehe ![]() Jakby któraś z Was była w ciąży to piszcie PW i będziemy myśleć ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Ja będę chciała zostawić nocne karmienia tak długo jak młoda będzie ich potrzebować, a resztę zamieniać powoli (albo i szybciej) na inne. Cytat:
Życzę dużo wytrwałości. Dziękujemy za komplement ![]() No i śliwki podane. Dużo krzywienia się i wstrząsania ale poszło do brzuszka właściwie wszystko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas w nocy też 2 pobudki, a długa drzemka ostatnio przeniosła się na ranek, potem są już 45min zazwyczaj. ![]() Cytat:
Co do rozciągania to różne możliwe kombinacje, co tylko mi przyjdzie do głowy. Np trzymając na ręku dziecko, wolną ręką prostować nogę i naciągać odpowiedni bok. Z ćwiczeń konkretnych jest kładzenie dziecka na boku na kolanach, ręka na dole pod kątem prostym do tułowia wyprostowana trzymana przez rodzica. Łokciem naszym nacisk na główkę, żeby nie odchylała do tyłu a drugą ręką podtrzymywanie za brzuszek między nogami. Ale to chyba głównie na mięśnie brzuszka. Z ćwiczeń mamy też stymulować do przewrotów przez drugi bok bo młoda się upiera na jeden oraz stymulować do podpierania się dziecka na dłoniach. Co do wagi to powiem Ci, że ja boję się iść na ważenie we wtorek. Zastanawiam się czy jeżeli to jest podstawa do odłożenia szczepień to u nas nie skończy się tak samo ![]() Kiedy idziesz do neurologa? Co do mówienia to moja ma lepsze i gorsze tygodnie. Miała fazę, że sporo gadała a teraz tak nie za bardzo. ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jaką macie wodę- ozon czy chlor? U nas nie wiem co ostatecznie zdecydowało o przełożeniu szczepienia- waga czy to że poprzednio inna lekarka zaleciła te rehabilitacje i konsultacje neurologiczna. Teraz byłam u innej i ta ma takie samo zdanie. neurolog dopiero 19 września, mam tez nadal prywatnie zaklepane ale to też dopiero 17 wrzesień. A Emilka tak masakrycznie mostkuje, już cięzko ją na bok odwrócić bo ciagle plecy i pupę podnosi, a jak juz lezy na boku to potylicą prawie łopatek dotyka. ![]() ![]()
![]() |
#823 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Wczoraj wieczorem i dzisiaj rano - ale Kacper wciąga wszystko co mu się poda ![]() A wersja dla alergików nie jest gorzka? Bo w Bebilonie tak jest z tego co pamiętam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |||
Zakorzenienie
|
Ta ja piszę
![]() Cytat:
![]() U mnie tak było z mówieniem, kiedys mówiła dużo, później dość długo w ogóle nie gaworzyła ![]() ![]() Ja też czytałam ten artykuł i najbardziej zastanowiło mnie to z tymi odiwedzinami po porodzie, no bo tutaj tak nie było, odwiedziny były tylko po to by pogapić się na dziecko, a nie po to by ktoś przyszedł ugotował coś i pomógł.Ja mam mamę w domu i nie przyszła w niczym pomóć, a teściowa przyjechała chyba dopiero po 2 miesiącach. Nie miałabym nic przeciwko żeby wszyscy się zwalili do mnie do domu, ale pomóc a nie popatrzeć na dziecko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#826 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#827 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No niby malo te 250 g, będziemy jeszcze morfologie robić, choć juz raz miala i było ok. Ja myślę ze taka jej uroda, no chyba że ją nieumyślnie głodze ![]() No do września niedaleko, ale Emilka idzie od listopada do żłobka, wiec chciałam jak najszybciej działać, bo wiadomo potem czasu na ćwiczenia będzie mniej.
![]() |
#828 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Woda w basenie chorowana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#829 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam pięciopunktowe pasy, ale zapinam tylko te na nogi i to co pomiędzy nogami, nie zapinam tych na ramiona, bo nie widzę potrzeby, a to między nogami zapinam, bo mała zjeżdża mi z wózka ![]() ![]() Cytat:
A no tak złobek ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
Oooo! Jaki tu dzisiaj ruch!
Tygrysku- dzięki za relację ćwiczeń na basenie. Byłabym wdzięczna, gdybyś na bieżąco opisywała co tam ciekawego robicie. A może mama mogłaby zdradzić skąd czerpie informacje? Chętnie sięgnęłabym do źródeł ![]() Trzymam kciuki, żeby śliwki przyniosły zamierzony efekt. niezapomnijkaa09- Ty walcząca lwico! Brawo! Trzymam kciuki,żeby Tosio szybko nadrobił opuszczane zajęcia. Pelerynka z tyłu jest wiązana, ale wiadomo, że można zamontować każdy rodzaj zapięcia, również rzepy. Tynka- trzymam kciuki również za Emilkę. Oby ładnie przybierała na wadze i robiła szybkie postępy podczas rehabilitacji! My niestety mamy przerwę w rehabilitacji. Rehabilitantka u której ostatnio byliśmy nie miała już wolnych miejsc do końca września, a z kolei od września wykupujemy Emi pakiet medyczny z pracy, więc stwierdziliśmy, że bez sensu jest iść do innej osoby na 3-4 wizyty, w tym jedną pewnie taką zapoznawczą, żeby za chwilę znów zmieniać rehabilitanta. Mam nadzieję, że ta miesięczna przerwa jej nie zaszkodzi, tym bardziej, że sama rehabilitantka podkreślała, że jej "wady" nie są poważne. Martwi mnie tylko, że uparcie przekręca się przez jeden boczek, mimo, że stymuluję ją, by robiła to również przez drugi. Virgo- brawa za pełzanie ![]() ![]() ![]() Tylko patrzeć, a Natusi pełno będzie w całym domu. Elgie- życzę dużo cierpliwości, która na pewno Ci się przyda, by przetrwać ząbkowanie ![]() U nas wszystko ok. Z Emci zrobiła się ostatnimi dniami jeszcze większa śmieszka i gaduła. Wczoraj wyszłam z domu na kilka godzin, a gdy wróciłam wpadła w taką euforię, jakiej jeszcze u niej nie widziałam. Cieszyła się całą sobą. To było takie słodkie, że przyznam się Wam, iż łezka mi się zakręciła w oku. Zmykam trochę posprzątać. Miałam przykładnie ogarniać dom podczas drzemki Emilki, ale wizaż mnie jak zwykle pochłonął ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Ela87- zapomniałam napisać, że gdy przez moment mnie nabrałaś z tą ciążą. Ale szybko pomyślałam sobie, że chyba nie jest z Ciebie aż taka masochistka ![]() Swoją drogą to widzę, że Twoja teściowa jest taka zaangażowana jak i moja ![]() Dobra! Na prawdę idę sprzątać ![]()
#831 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Tak myślałam że pewnie jest gorzkie skoro nie chce - bo musi mieć to dla alergików? To może ewentualnie odrobinkę dosładzać glukozą ![]() Wariatka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Raczkowanie
|
Ok. 3 misiąca oscylowala wokół 10 centyla, potem spadala i teraz jesteśmy grubo pod 3.
![]()
#834 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() A Ty kp czy mm? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Tynka - Franek tez spadl z centyla , a pediatra nic nie mowila?
![]() ![]() Teqiba - super, ze mozna w temperaturze pokojowej. Tylko czy Kacper bedzie chcial takie pic? Testowalas? Co do zapinania pasow w spacerowce to ja juz zapinam, bo tz kiedys najechal na korzen drzewa i prawie spacerowka sie wywrocila, a Franek nie byl wtedy zapiety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja tak na szybko z pytaniem do dziewczyn karmiących Enfamilem: kiedy wprowadzacie Enfamil 2? po 5 czy po 6 miesiącu?
#837 |
Rozeznanie
|
Melduję się i ja z Emilem w tej części pierwszy raz
![]() ![]() U nas ok. Od dwóch tygodni podajemy warzywa i jabłuszko. Emil ciągle mi się przekreca wiec zmiana pieluszki czasami jest nie lada wyczynem. Postaram się być w miarę na bieżąco. Miłego wieczoru wszystkim ![]() Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
#838 | |||||
Zadomowienie
|
Chciałam tylko powiedzieć na początku, że jakaś straszna cisza na naszym wątku nastała. Jutro weekend to już zupełnie nic nie będzie. I co ja mam czytać
![]() No tak obstawiałam,ale potem stwierdziłam, że może jednak ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My mieliśmy teraz przerwę miesięczną i się pogorszyło ![]() Miło czytać o takiej radości malucha na widok mamy ![]() Cytat:
![]() Tynka współczuję i dobrze wiem, co czujesz :/ Czy oprócz badań kazali Ci dokarmiać jakoś młodą? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Zadomowienie
|
Ja wprowadziłam po skończonym 6 miesiącu tak jak jest napisane na opakowaniu
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
witaj, wspolczuje braku internetu oszalalabym! Musialabym sprzatac z nudow ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.