![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
no ale od zawsze lubila myc zabki , czasami ja jej porzadnie szoruje jak widze ze niedomyte sa powiedzialam jej kiedys ze i tak jej te "perelki" wypadna ale urosna nowe to sie poplakala ze ona nie chce innych ![]()
![]() |
#2252 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
jak słodko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Wtajemniczenie
|
Mój syn ma słabe zeby, chyba po mnie, bo przecież myje, ale trudno, jak widzę te dzieci z zeżartymi przez próchnice wszystkimi przednimi zębami, to mi się słabo robi.
Sweet, suknię trzeba zamówić wcześniej, ale ostatnia przymiarka z krawcową jest na krótko przed ślubem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2254 |
Zakorzenienie
|
Wam juz lozeczka stoja, a mi sie wydaje jakos za szybko zeby skrecic
![]()
#2255 |
Wtajemniczenie
|
Anuszka możesz śmiało już iść do dentysty, tymbardziej jak mała ma kamień.. dowiesz się od czego to i co robić, jak zapobiegać itd...
Ja z chłopakami poszłam jak mieli 1,5 roku, ale im pierwsze zeby wyszly jak skonczyli 3 miesiace wiec szybciej narazone byly na prochnicę.. mieszkaliśmy wtedy w centrum Polski, a tam mam ciocię stomatologa więc na luzie chłopaki do niej poszli, pierwsza wizyta to psikanie wodą do kubka, jazda w górę i w dół na fotelu i ciocia im czymś smarowała zęby co 3 miesiace zeby zapobiegac prochnicy... młodszy ma zdrowe ale teraz się boi chodzić do dentysty, a starszy miał kilka ubytków ale poleczone już ma, wcale się nie boi, siada jak stary i każe sobie wiercić ![]() ![]() ![]()
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
synek sasiadki ma 3 latka i wszystkie zabki z przodu zezarte od prochnicy, ale tu akurat sie nie dziwie skoro w nocy soczki pije
![]() |
#2257 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i stary wózek (muszę sprawdzić koła, czy opony się nie zleżały!), i łóżeczko w piwnicy, ale na razie będzie kołyska wiec nie będziemy go wyciągać. jak przyjdzie michała pensja to muszę to ogarnąć, tylko z kasą zrobiło się bardzo krucho, karta kredytowa zadłużona, słabo jest... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
my mamy taką: http://allegro.pl/szczoteczka-elektr...532444331.html młoda ma teraz tę: http://allegro.pl/szczoteczka-braun-...525483130.html wcześniej i my i ona mieliśmy takie elektryczne "jednorazówki" po ok. 30zł. jakość bez porównania... poziom doczyszczenia zębów nie wiem, z 10x wyższy? końcówki kupuję hurtowo raz w roku na allegro, ale oryginały, zamienniki są sporo słabsze, szybciej się niszczą, wg mnei się nie opłacają. oryginały wychodzą duuużo taniej niż w drogeriach i marketach. poziom zjadalności pasty przez moje dziecko spadł drastycznie, czas mycia przez nią zębów - mocno się wydłużył. staje przed lustrem, rozdziawia paszczę i szoruje ![]() ![]() także ja też bardzo polecam, nie wróciłabym już do tradycyjnych szczoteczek... Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to że czkawkę czujesz z boku to wcale nie musi oznaczać poprzecznego ułożenia, możliwe że jest pionowo - z obserwacji noworodów - podczas czkawki najbardziej podskakują ramiona/plecy/pupa, nie głowa, jak mi sie wydawało w poprzedniej ciąży... a to przecież logiczne, w końcu czkawka to skurcz meduzy, TFU! przepony ![]() także czucie czkawki z boku nie wyklucza się z ułożeniem główkowym ani trochę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() * gorzej,że tylko przez rok mi się udało to utrzymać, a potem znów sie zapasłam, pzrestałam się kontrolować i lipa ![]() ![]() Cytat:
i tak, to normalne. też tak mam... Cytat:
Cytat:
współczuję :/ miałam dziś intensywny dzień, spać mi się chce ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 |
Wtajemniczenie
|
Gonia, ja nie uważam że mieso jest niezbędne dla kobiety w ciąży, a wręcz działa zatykająco, bardziej chodziło mi o oliwę z oliwek i oleje,np. lniany, ewentualnie morskie ryby
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2259 |
Wtajemniczenie
|
wpierniczam watę cukrową
![]()
#2260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Silesiana a można czopki czy lewatywy w ciąży? Ja mam pessar i mam uważać na wszystko co wywołuje skurcze ;/ Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-08-28 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Raczkowanie
|
anuszka ja sobie zamówiłam taką http://vm24.pl/pl/p/Braun-Oral-B-Tri...STRYBUCJA/1022 W sumie nie wiem za bardzo czym te szczoteczki się różnią, wybrałam tą, bo mam zaufanie do kumpeli, a ona ją wybrała dla siebie. Przez to wybieranie wózków, fotelików i innych klamotów mam już uczulenie na wybieranie czegokolwiek
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Wtajemniczenie
|
Witam Szanowne Pani późnym wieczorem
![]() ![]() Mam dwie ciekawostki, które mogą sie przydać ![]() 1) znieczulenie przy porodzie jest bezpłatne w całej Polsce!!! Niektóre szpitale ściemniania, liczą sobie konkretna kasę a nie maja takiego prawa ![]() ![]() ![]() 2) tu jeszcze większa ciekawostka (przynajmniej dla mnie, a pracuje częściowo dla kadr a tego nie wiedziałam) jeżeli wrócicie po macierzyńskim do pracy to wiadomo pracodawca ma obowiązek was przyjąć na min. 3 miesiące. Jeżeli jednak sie boicie ze potem Was zwolni to składacie pisemko do kadr (najlepiej jakoś potwierdzone) ze w ciagu najbliższych 12 miesięcy będziecie korzystały z urlopu wychowawczego (tego bezpłatnego) i wtedy Was nie mogą zwolnić bo jesteście chronione ![]() ![]() A tak z "luźniejszych rzeczy" anegdotka: wiadomo o porodzie trzeba powiadomić pracodawcę, ze sie urodziło i z automatu przechodzi sie na urlop macierzyński i jedna dziewczyna zadała pytanie panu prawnikowi: "teraz jestem na L4 i pózniej przechodzę z automatu na macierzyński i muszę powiadomić pracodawcę ale co jak nie zdążę????" Konsternacja cała sala siedzi i patrzy o co jej chodzi a ona dalej" No jak np zacznę rodzic w nocy to ja mam dzwonić w trakcie skurczy po nocach do pracodawcy?" Myślałam ze sie zesikam ze śmiechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Raczkowanie
|
Kobitki dzisiaj sie załamałam, bo od kilku miesiecy łykam prenatal classic i dha i brałam każdego po jednej tabletce. byłam święcie przekonana ze w jednej tabletce dha jest wystarczająca ilośc tych kwasów omega. a dzisiaj sie dotyczałam ze trzaba było brac 2 tabletki bo w jednej jest 300mg a norma to 400-600 mg. Czy ja bardzo zaszkodziałam dziecku??Czuję się okropnie jak mogłam być taka pusta i nie doczytac tego mimo ze ulotkę czytalam z 10 razy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Raczkowanie
|
hop hop, ponawiam pytanie, jak wasze kontakty z firmą Lulinek od pościeli? Czekam ponad 2 dni na odpowiedź, telefonu nie ma... inni też tak mieli? bo nie wiem, szukać gdzie indziej czy czekać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
Silesiana no masz racje z ta czkawka
![]() ![]() Aneczka mysle, ze nie zaszkodzilas, bo nie bralas za duzo. Ja biore sam prenatal bez dha i nawet ginka mowila, ze jak morfologia w normie to moge nie brac prenatalu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-08-28 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
tak umowę mam do dnia porodu tak dokładnie jest napisane. Wiec nie wiem czy papiery po porodzie mam samam zanieśc do zuzu czy to jeszcze pracodawca załatwia ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
to ty wogóle nie bierzesz witamin z dha?? wyniki tez mam dobre ale dowiedzialam sie ze normalnie trzeba przyjmowac dawke 400mg dha dziennie a ja przyjmowalam 300 mg i już dygam ze zrobialm coś dziecku, że sie nie wykształci dobrze itp. ;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mam ochotę na sajgonki..... ![]() idę tymczasem po śledzika....
![]() |
#2271 | |
Zakorzenienie
|
A ja krowki!!!
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
e tam, miliony kobiet w ogóle nie biorą żadnych witamin i też rodzą zdrowe dzieci więc nie czyń sobie wyrzutów ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie biorę żadnych suplementów oprócz kwasu foliowego ginekolog nie kazała, kurde a powinno sie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zadomowienie
|
Amarantusa kupisz w supermarkecie w dziale ze zdrowa zywnoscia, ja ostatnio kupilam w rossmannie. Ale na mnie niestety nie dziala
![]() A nie wiecie czy można taki proszek Xenna (blonnik właśnie) w ciąży?
#2277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- No prawie, Dabrowa ![]() U nas chyba nie ma tych sklepow, dlatego nie kojarze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Rozeznanie
|
Ja to sie czasem martwie czy jej nie gniotę przypadkiem jak mi zaczyna uderzać w ten bok na którym leże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
![]() Gratki dobrych wiesci ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
![]() Moja posciel juzpowinna byc wdrodze ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- U mnie w pracy dziewczynie konczyla sie umowa na czass okreslony w 3 mcu ciazy anie planowali jej zatrudniac dalej no ale wiadomo zwolnic juz nie mogli. Miala automatycznie przedluzona do dnia porodu, a potem macierzynski to wiadomo juz zus ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:52 ---------- 4:30 pobudka ... straszne to jest... ---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- Jeszcze moja mała czkawkę ma o tej godzinie.... ło matko ..... już nie usnę...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.