|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
Cytat:
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Pospalam sobie dzisiaj mała budziła się dziś tylko o 4.30 i 7.30 i nadal śpi
|
|
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
kasia ruda mocne kciukasy
super ze jednak zaczeło sie naturalnie![]() gosia no moze nie taka zła ta indukcja, ale z następnym dzieckiem chyba wolała bym jednak naturalnie do tej pory marzą mi sie odchodzace wody a niestety moje zostały przebite, same nie odeszły![]() Dziewczyny, jak to jest u was ze spaniem maluszków? Tzn. chodzi mi o to czy śpia z wami czy w łóżeczku? Ja oczywiście staram sie wkładac do łóżeczka, ale mój mały po kąpieli to ssie cyca ok 3-4 gdz ja niestety jestem tak padnieta że usypiam, zawsze sie budze jak on już śpi i go w tedy zanosze...Ale dziś to dwa karmienia przeszedł w moim łóżku. Dopiero o 5 wyladował w swoim łóżeczku.... zuken co do dziadków to mój tata zgłupiał tym bardziej ze ponoć mój mały jest do niego podobny Już po prostu głupio mi się z nim spotykać bo za każdym razem daje mi kasę dla małego, a wiem ze nie spi na forsie..Nie chciałam ostatnio już brać, ale wiece jak to z dziadkami...A babcie też oczywiściue sie cieszą..Moja teściowa, była u mnie dwa dni(mój maż musiał iść do pracy, a z ebyłam dopiero co po porodzie to zadzwonił do niej) nie powiem i obiad ugotowała itp( ja w tedy ledwo zyłam) ale jej madrowanie mnie dobiło...Np Dlaczego tak nosisz dziecko(brałam małego w samycm ubranku bez niczego) powinnaś w becie, bo mu coś zrobisz....Jak dziecko płakało po kąpieli, to ze nie mam serca że tak mecze dziecko...Ze jak mogę karmić przez osłonki...No masakra jakaś...Ale nawet przez osłonki jak karmiłam to mały ssał krew Niektóre na moim miejscu założe sie ze by dały sobie spokój z kamieniem piersia...Straszniue było mi przykro, bo przecież specjalnie sama sobie sutków nie poraniłam...Dzieki Bogu, smarowanie maścia pomogło. Polecam jak by co maść linoderm mama. Teraz karmie już od tyg piersia i jest super, w końu wiem ze jednak karmienie piersia nie wiaże sie tylko z bólem(wcześniej zaciskałam zęby i karmiłam) juz w szpitalu przecież sutki mi krwawiły...A ja samrowałam maścia , po każdym karmieniu i dalej karmiłam....Jednak jak karmiłam w osłonkach szybciej sie wygoiły
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-29 o 07:57 |
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce jej przyzwyczaić wiec u nas nie śpi w nocy Rano czasem Tz ja przynosi jak płacze i wtedy zasypia kolo mnie ale tylko dlatego ze Tz idzie do pracy i nie chce mnie budzić Postanowiłam ze nie będzie z nami spala ze jednak łóżko będzie moje i Tz
|
|
|
|
|
#4415 |
|
Rozeznanie
|
Czesc u mnie nic.
Jestem na oddziale. Wczoraj podali mi zel dopochwowo i nic sie nie zadzialo. Ciagle lezalam pod ktg, po podaniu tego zelu nie mogli mnie zbadac tak mnie bolalo. Oczywiscie nastraszyli ze tak to na pewno nie urodze. Od wieczora mam lekkie skurcze. Nie wiem ja chyba nie urodze naturalnie zaczynam muslec czy cc nie jest takie straszne jak sie go balam bo teraz zaczynam byc przerazona sn. Bardzo sie boje i caly dzien wczoraj ryczalam. Nie wiem co dalej beda robic, pewnie dzis podadza oksytocyne... Jestem przerazona.
|
#4416 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Maksym chce być punktualny jak moja Hania ![]() Cytat:
Dziś po karmieniu Hania zasnęła o 5:15, odłożyłam ją do łóżeczka, wracam do łóżka a tu wołanie z drugiego pokoju"mama!". Szymcio postanowił rozpocząć swój dzień ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
|
|
#4417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj byliśmy na pierwszym spacerze, tylko 10 minut i pod koniec mały już marudził. Jak ubieracie maluchy na taką dziwną pogodę jaką mamy teraz, niby słońce, ale lekko wieje... ? |
|
|
|
|
#4418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo za walkę o kp!!! To prawda, że trzeba przeczekac ten największy ból. Ale masz rację. Wieke mam juz by się poddało. Ja urzadzilam pokoik obok sypialni, ale - co bylo do przewidzenia - bałam się spac tak daleko. Najpierw spal w wozku obok naszego łóżka. Teraz kupiliśmy kolyskę. Super sprawa! Ma tę przewagę nad koszem mojzesza, ze przez szczebelki widac dziecko z daleka i mozna do niej zamocowac karuzelę. A do łozeczka przeniesie się jak zacznie przesypiac większa czesc nocy. Teraz mamy kąpiel ok. 20. Zasypia ok. 21 i budzi się na karmienie o 1, o 5 i o 9. Jeszcze ani razu z nim nie zasnęlam. Zawsze odkladam. Czesto sam usypia odlozony do kolyski. Tylko martwia mnie te placze wieczorami :-\ Cytat:
DASZ RADĘ!!! Pisala do mnie wczorsj damcilapke. Jest po tescie oxy. W międzyczasie sluchala. 13 porodow :-D Moze dzis sama urodzi.
|
|
#4419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocne kciuki Cytat:
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
TheFall u mnie jest pajac, na nogi skarpety (tak, tak, na pajaca
), na górę ciepła bluza i czapka i przykrywam grubym kocykiem.Moni26 ![]() damcilapke, Kasia i Daisy dajcie czadu dziewczyny! Niech się wszystko szybko i łatwo potoczy Moni26 u nas Tymek nie ma wstępu do naszego łóżka. Ma swoje i ma w nim spać, czy tego chce czy nie. Chociaż zdarzyło się dwa razy, że tż rano wychodząc do pracy mi go podrzucił do łóżka.A co do rodziców/teściów. O mojej teściowej już napisałam co miałam napisać, a moi rodzice są super. Nie narzucają się, większość kontaktu wynika z mojej inicjatywy, są trochę z tyłu ale telefony z alarmem odbiorą zawsze. Chociaż od każdej strony już słyszałam "mądrości". Ale staram się to ignorować. |
|
|
|
#4421 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heeeej mała Swoją drogą, takie mam przemyślenie... Jak wrzucacie zdjęcia dzieciaków. One wszystkie są tak ładnie poubierane i w ogóle, tu sukienka, tu leginsy, tu śpioszki. I Wy tak przy każdej zmianie pieluchy ściągacie to wszystko i ubieracie znowu? Chce się Wam? U mnie młody w domu jest tylko w pajacach, żeby mi było wygodnie go ubrać/przebrać/przewinąć. Tylko na wyjścia "do ludzi" ubieram go jakoś ładniej.
|
|
|
|
|
#4424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I czekamy na dobre wieści ![]() Cytat:
|
|
#4425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w domu kilka razy ubrałam małego ładnie w spodenki, koszule czy bluzeczki ale jak nam spał.całymi dniami to nie tyle ze nie chciało mi się go rozbierać ale żal mi go było. Ja bym nie chciała spać w ogrodniczkach czy koszuli. Staram się zakładać mu ładne pajace z reszta dużo rzeczy jest jeszcze na niego przyduze. Dziewczyn ki łatwiej ładnie ubrać po.domu,właśnie getry, bluzeczka i nadal wygodnie.
|
|
#4426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super...Cytat:
Jeszcze trochę i Dorianek będzie z Tobą. Trzymam kciuki, żeby po podaniu oksytocyny poszło już szybko!
|
|
|
#4427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj Hania miała body na krótki rękaw, półśpiochy i na to cienki, polarowy pajac. Na głowę cienką czapeczkę (tu mam zawsze dylemat czy jej zakładać )Swoją drogę wczoraj w windzie spotkałam mamę sąsiadki, która mnie mało nie pobiła za to, że Hania nie miała czapki na głowie miałam jej ją założyć dopiero na dole.Cytat:
|
|
#4428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj poszłam sąsiadce zrobić włosy. Mała z tej okazji pierwszy raz jadła z butli ;-) chcę trochę poodciągać i porobić zapasy, kiedy odciągacie? Między karmieniami, czy po karmieniu z drugiej piersi? Do końca, czy tylko po troszkę na raty? Postanowiłam kupić tą długą kieckę, mąż stwierdził że pasuje mu kolorem do garnituru ;-) kupię też tą ostatnią, jest tania, w tym samym sklepie i będzie może na chrzciny
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy przebieraniu Ściągam spodenki odpinam body i juz wiec roboty z tym nie mam Ja staram się ją ubierać we wszystko poza tym Lubie ja ubrać ładnie w końcu to dziewczynka ![]() W dzień się nie brudzi wiec nie szkoda mi tych ciuszków zdążyło się najwięcej może ze 2 razy ja przebieralam w ciągu dnia bo ulała Zauważyłam że moja woli być w spodenkach bo lubi machać nogami a w spiocha ch juz jej niewygodnie
|
|
|
|
|
#4430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez się cieszylam jak mi podpieli oxytocynę. Szkoda tylko, ze nikt mnie nie uprzedzil, że moze nie zadzialac. Po kilku godzinach wlasnie się zablokowalam przez brak efektow.. Cytat:
Proszę napiszcie jak to jest z tymi kupkami? Czy u was tez lapczywie jedzą i jednoczesnie placzą i preza się? Bo juz nie wiem... Tak jakby sie nie najadal od 18 a po kapieli possie 20 min. i grzecznie zasypia. Czyli co? W cyckach mam zegarek, ktory punkt 20 produkuje tresciwy pokarm?
|
|
#4431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i posypane!!! Mały spał ok 40min i znowu je! Przy tym się kręci i zagryza mi cycole, nie mam siły.
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś mi sprzątnął sprzed nosa tą długą kieckę (((((((
|
|
#4433 |
|
Rozeznanie
|
Kasia, Daisy i damcilapke zycze szybkiego porodu!!! Trzymajcie sie dziewczyny juz niedługo bedzie po wszystkim
![]() Ja nigdy nie biorę małej do łóżka bo boje sie ze Tż ja zgniecie albo Zuza rano jak wstanie i przyjdzie do nas do łóżka karmie na siedzaco i czuje sie jak zombi bo Natalka w nocy prawie wcale nie spi a jak juz zaśnie to Zuzia sie przebudza i tak w kółko za to w dzien odsypiam z dziewczynami 3 godzinki....Zuzie jak była mała tez nie brałam do łóżka jak karmiłam piersia a jak przestałam jak miała pol roczku i zaczęło sie ząbkowanie to i tak skończyła u nas łóżku Ja dalej karmie piersia chociaz dokarmiam mała nutramigenem jak mi za długo wisi na cycu i ciagle płacze lub jest niespokojna daje jej 40-60ml mm i idzie spać ale staram sie jej to dawać góra dwa razy dziennie zeby jednak głownie było kp Od dwoch tygodniu jestem na ścisłej diecie bez nabiu jaj a małej dalej wysypka z twarzy nie zeszła a raczej sie pogorszyło wiec poszłam do lekarza o niestety sprawdziło sie to co podejrzewalam - atopowe zapalenie skory niestety Zuzia tez to miała...mała dostała krem fucidin z antybiotykiem i środkiem przeciwzapalnym mam nadzieje ze jej szybko to zejdzie bo napewno ja bardzo swędzi, bede używała tez płynu Oilatum do kąpieli i balsamy Oilatum po kąpieli Ja ubieram mała cały czas w body i śpiochy bo tak mi najwygodniej a na spacery w polarowego pajaca, mam tez ładne ciuszki ale to trzymam na okazje jak ktoś do mnie przychodzi w gości itp Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4434 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Dziewczyny za wszystkie mile slowa. Jestescie duzym wsparciem.
Mam skurcze co 5 minut ale bez oksytocyny. Rozwarcie 2 cm szyjka do tylu na 0,5cm. Czekam na wolna porodowa... wtedy chyba dadza oxy tak mowil lekarz. Teraz cierpie ale ciesze sie ze cos sie ruszylo nabralam sil psychicznych. U nas sie urodzilo ok 14 dzieciaczkow wczoraj!!!
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj sie !!! juz nie dlugo bedziesz tulila swoje szczescie |
|
|
|
|
#4436 |
|
Rozeznanie
|
gratuluje wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za mamuśki w dwupaku już niedługo dziewczyny i tez bezdziecie się cieszyc waszymi maluszkami
zdiecia maluszkow cudne same slodziaki ja w wolnych chwilach was nadrabiam ale nie jest latwo nadgonić a u nas minely już 2 tyg,amelka przybiera ladnie na wadze i przedwczoraj wazyla 4,59kg karmie ja piersią ale je po 10 min i więcej niechce ze spaniem tez roznie potrafi spac 3 godz ale i bywa tak ze spi po 1 godz mam nadzieje ze potem się to ureguluje, no i ostatnio trochę ulewa.co do ubranek to mój wielki okruszek zaczal od rozmiaru 62 mniejsze od razu musiałam odlozyc bo wszystko było za male. a ja już tez dochodze do siebie, chociaż caly czas musze brac zelazo bo dużo krwi stracilam podczas porodu, ale smigamy z mala codziennie na spacerki i coraz lepiej się czuje ![]() dziewczyny mam dwa pytanka do was: czy te szwy zalozone przy nacinaniu sa rozpuszczalne? bo mi polozna nic nie mowila o ich zdejmowaniu. czy zostawiacie dzieciaczkom swiatlo zapalone w nocy czy spi w całkowitej ciemności? |
|
|
|
#4437 | ||
|
Zakorzenienie
|
wisi na cycu 2 h z krotkimi przerwami i blizej 19 jeczy, placze, lapczywie je, doslownie pozera cyca i odpycha go tak jakby się denerwowal, ze się nie najada.. A po kapieli juz je normalnie i grzecznie zasypia.. Dziwne.. Cytat:
Szkoda tej sukienki.. Ale 4 tez byla ladna ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
U nas swiatlo jest zgaszone. Etap strachu przed potworami jeszcze przed nami ;-) ale zapytaj H4linki, bo Tymon jest otoczony potworkami :-D
|
|
#4438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja pierwsze noce spała przy lampce bo marudziła, teraz już śpi po ciemku. Cytat:
|
|
#4439 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie boli jak zasysa i te pierwsze 3 zassania a pozniej to tak tylko leciutko. Więc nie stosuje żadnych nakładek. Ale te pierwsze zassanie to aż gwiazdy widze A co do spania. Ogolnie śpi w łożeczku i staram się, żeby tak też było w nocy ale czasami jak karmie to nie mam go sily odłozyć. Cięzko mi wstać samej a z nim to jeszcze gorzej. I zostaje czasami z nami. Ale jak już bedę na chodzie to bede starała się go odkładać. Cytat:
Cytat:
Ale nie mamy jeszcze jakiegoś rytmu wiec nie wypowiadam sie za duzo.
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
Dzis pierwszy raz byla u nas polozna
zdziwiona byla strasznie, ze dalam rade urldzic silami natur taka kkuseczke zachwycona byla naszym pulprcikiem. Kikut ladnie sie goi i czekamy niecierpliwie az odpadnie. A dzis nasza pierwsza wizyta u pediatry, mam nadzieje, ze wszystko jest ok. Doradzi nam dobrego naurologa. Trzymajcie Wiecie co, czasem tesknie za ciaza. Wczoraj sobie lezalam i nieswiadomie polozylam reke na brzuchu i czekałam na kopniaki to jsst taki cudowny i wyjatkowy stan. Wszystko dzieje sie po raz pierwszy, pierwsze zdjecie usg, bicie serduszka, wyczekiwanie na piersszy ruch i zastanawianie sie czy to bylo to, zdjecia robione brzuszkowi z kazdej perspektywy... nie powiem, bo teraz tsz jest cudownie majac takiego maluszka przy sobie, ale to dwa rozne stany. Nawet niektore dolegliwosci ciazowe maja cos w sobie. Tyle potrafimy zniesc, by wkoncu przywitac nasze szczescie na swiecie. Ehhh to chyba jeszcze hormony mną rządzą
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

jutro lub w sobotę najpóźniej kładą mnie na oddział. A potem zobaczymy, co będzie 

a niestety moje zostały przebite, same nie odeszły
Niektóre na moim miejscu założe sie ze by dały sobie spokój z kamieniem piersia...Straszniue było mi przykro, bo przecież specjalnie sama sobie sutków nie poraniłam...Dzieki Bogu, smarowanie maścia pomogło. Polecam jak by co maść linoderm mama. Teraz karmie już od tyg piersia i jest super, w końu wiem ze jednak karmienie piersia nie wiaże sie tylko z bólem(wcześniej zaciskałam zęby i karmiłam) juz w szpitalu przecież sutki mi krwawiły...A ja samrowałam maścia , po każdym karmieniu i dalej karmiłam....Jednak jak karmiłam w osłonkach szybciej sie wygoiły 

), na górę ciepła bluza i czapka i przykrywam grubym kocykiem.