|
|
#2881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2015
Cytat:
Cytat:
ej ale tak nie wolno robic. Mega duzo jest przykladow jak kobiety wymuszaja na mezczyznie i pozniej sie to zle konczy. Wiec lepiej faktycznie zaufac temu czy sam sie czuje gotowy czy nie. W razie czego mozna miec wlasna polozna lub doule...tak wiec alternatywy sa ![]() Moj tez przecinal choc mi bylo wszystko jedno.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie jestem snutna=( dzidzia żyje ma nóżki rączki jeszcze się nie ruszalo. Odkleja mi się jajo plodowe dostalam duphaston na podtrzymanie. Płaczę ;((;(
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2884 |
|
Rozeznanie
|
Mój TŻ też był przy porodzie i jestem mu za to bardzo wdzięczna, miałam poród krzyżowy wiec masował mi przy skurczach kręgosłup co dawało mi wielką ulgę. Pępowinę też przeciął i wiecie do czego to porównał do dętki od roweru
![]() Mnie też na całe szczęście ominęła love z kibelkiem, mdłości mam nadal ale chyba lepsze to jak wymioty. Mi dzień dzisiaj minął na spacerkach z córcią, pogoda była piękna więc trzeba korzystać póki można. W poniedziałek moja córcia idzie do szkoły do pięciolatków i strasznie to przeżywam, w mojej miejscowości nie ma szkoły i dzieciaczki dojeżdżają autobusem, fakt to tylko max.10 minut drogi ale stres mam ogromny. Strasznie mnie wzięła ochota na pomarańcze, kupiłam dzisiaj w biedrze pyszne - słodziutkie
|
#2885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw sie o dzidzie, wszystko bedzie dobrze!! Wiem, ze zaraz przychodza najczarniejsze mysli, ale ja jestem zdania ze zawsze trzeba myslec pozytywnie bo sie sciaga na siebie wtedy dobre rzeczy...u mnie sie sprawdza.Trzymam kciuki.
|
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2888 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Jak mnie dziś kręgosłup boli , wkurza mnie to
|
|
#2890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli mogę zalecic leż, leż i leż i wstawaj tylko do Wc i jedz ten duphaston. I choć to trudne to naprawdę leż...nie siedź, nie łaź po domu, tylko leż. Mając problemy w pierwszej ciąży lekarz mi właśnie mówił, że często problemem jest to, że lekarze mówią " oszczędny tryb życia" a dla kobiet to znaczy nie bieganie, nie noszenie siat, nie siłowanie się. A często przy problemach zalecają to lekarz ma na myśli leżenie właśnie, a jak nie ma tego na myśli to jest bęcwał.( mi wprost powiedziano, że nawet siedzieć mam mało, że mam LEŻEĆ) O ile wiem odklejajace się jajo płodowe jest na tyle poważną sprawą, ze naprawdę leżenie zda tutaj najlepiej swoją rolę i myślę, że łykając do tego duphaston na kolejnej wizycie możesz usłyszeć, że jest lepiej. Cytat:
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-08-29 o 21:15 |
||
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2892 |
|
Rozeznanie
|
Magiusa poród krzyżowy to straszna męka, ale niestety u mnie to rodzinne moja mama taki miała, siostra więc na mnie też padło
|
#2893 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak jak dziewczyny piszą leż, leż i jeszcze raz leż. na płasko, nie na półsiedząco. Wstawaj tylko do WC. Mi też gin najpierw kazała się oszczędzać (jak zaczął mi twardnieć brzuch) dostałam leki, wizyta za 2 tyg. Oczywiście oszczędzałam się nie skacząc, nie podnosząc ciężarów itp. i niestety mimo przyjmowania leków nic się nie poprawiło, szyjka się skracała i dostałąm nakaz bezwzględnego leżenia pod groźbą szpitala.. W sumie trochę dziwny lekarz, ze zalecił tylko oszczędzanie może umów się do jakiegoś innego żeby potwierdzić ![]() A co do nieruszania się dziecka to u nas na prenatalnym maluch machał, lekarka zrobiła foto żeby pommierzyć, trwało to może z 20-30 sekund, włączyła znów noprmalny obraz i usłyszeliś,my "oo śpi" tak więc nie przejmuj się
|
||||
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja w ogóle jestem zdania że jest wolna wola i każdy ma prawo mieć swoje zdanie, więc nie wolno do niczego zmuszać. Więc w sumie nigdy TŻ do niczego nie zmusiłam. Zawsze ja mówię swoje argumenty, on swoje i albo któreś się przekona albo wypracowujemy kompromis albo każde robi co uważa za słuszne.
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam że tż mimo tego czy ciężkie przeżycie czy też nie powinien być ze swoją kobietą , na tym polega miłość , wspierać nas w każdej chwili.Nam urodzić nie jest łatwo tak samo dla nas może być to ciężkie przeżycie ,jak dla niego być przy porodzie.Łatwo nie ma, ale dzieci chcą mieć więc powinni być z nami jeśli tego potrzebujemy a nie obrócić się bo będzie to dla nich za trudne.
|
#2896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja rozumiem, że ktoś np. może być słabszy psychicznie i nie chce widzieć samego wyjścia dziecka ok, niech stanie tyłem do całej akcji a przodem do twarzy kobiety. Ale żeby nie wesprzeć w czasie tej najdłuższej i jakby nie było najcięższej fazy porodu? Tego nie zrozumiem ![]() Ale wiadomo każdy na to patrzy inaczej ![]() W sumie nie spotkałam się (nie mówię o zasłyszanych historiach od ciotek i innych sąsiadów gdzie tak po prawdzie plotka goni plotkę) żeby jakis facet nie podołał
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma w miłości tak że jak coś jest ciężkie dla kogoś , można tak sobie odwrócić się i wyjść i za jakiś czas jak już wszystko minie wrócić. od tego właśnie się ma męża, narzeczonego
|
|
#2898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma chyba co się spierać. Waszym zdaniem nieważne czy TŻ chce czy dobrze się z tym czuje powinien być przy porodzie bo to dla kobiety ciężkie przeżycie ( fakt) i on też chciał dziecka. Więc wszelkie jego odczucia i zdanie nie powinny mieć tutaj znaczenia bo to zbyt ważna sprawa. Dla mnie z kolei każde zdanie czy TŻ czy kogokolwiek jest jego świętym prawem i jedyne co mogę zrobić to spróbować go przekonać, ale na pewno nie zmuszać ani nie wymuszać obrażaniem się. I pomimo, że zgadzam sie, że to bardzo ważny moment, bardzo trudny okres ( bo często wielogodzinny) to po prostu zostawiam wolny wybór. Po prostu mamy różne podejścia. Dla Was w kwestiach priorytetowych TŻ powinien zmienić swoje podejście, dla mnie nadal kierować się swoim zdaniem. ciężka choroba to już inna zupełnie sytuacja, ale tutaj to w ogóle inne kwestia bo myślę, że w razie ciężkiej choroby to żadna z nas czy chciałaby czy nie nie miałaby wpływu na swojego TŻ. Jeśli druga połowa postanowiła by zostawić nas to żadne argumenty czy złość nie dałaby rady. W przypadku porodu myślę, że wiele kobiet jest w stanie zmusić swoich TŻ bez względu na ich zdanie bo jednak wtedy TŻ dalej kocha swoją partnerkę. Przy cieżkiej chorobie ciężko przewidzieć jakie by miał odczucia. ( oczywiście piszę to w kontekście argumentacji a nie kontekście tego jak kto postąpi, bo tego chyba żadna z nas nie wie do końca)
|
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
Magiusa dlatego ja nie wyobrażam sobie, żeby mój TŻ w tej kwestii miał odmienne zdanie
Nie mówię tu o zmuszaniu.Tak jak pisałam wcześniej mój mąż miał obawy bo nie wiedział jak poród wygląda, obejrzeliśmy kilka filmików na faktach i sam w sobie stwierdził, że chce być (co mnie akurat bardzo cieszy bo nie wyobrażałam sobie innej opcji )
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie oszczędzała tego co niemiłe, ale też powalała mity w stylu "morza krwii" ![]() A wiesz jak zerknęłam na Twój podpis to w pierwszym momencie pomyślałam, że masz dziecko które ma 3 miesiące...i sobie myślę " wow,...podziwiam, że podjęłaś takie wyzwanie i tak szybko zdecydowałaś się na drugą ciążę" Potem dopiero zobaczyłam, że przed 3 miesiące jest jeszcze rok ![]() Będziemy miały w związku z tym podobne wyzwanie
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-08-29 o 22:16 |
|
|
|
|
#2901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zgadzam sie z Tobą. W życiu nie chciałabym aby był z przymusu. Na razie nie chce ale myśle ze moze sie to zmienic na pewno nie zostawi mnie na pastwę lisy ale tez nie wyobrażam go sobie przy akcji właściwej. Dla mnie fajnym rozwiązaniem jest to jak facet jest cały czas przy kobiecie, jak jest juz ostateczna akcja moze przeciez wyjść na chwile ![]() Przy moim tz nie moge oglądać nawet dr szczyta i powiększania piersi haha Gin ostatnio mnie sie pytała czy myślałam nad wyborem szpitala i jakie mam kryteria - odp ze nie myślałam ale musi oferować znieczulenie moja znajoma z Wrocławia miała masakre, nie przyjęli ja do szpitala ktory sobie wybrała i zawieźli ja do takiego co nie oferuje znieczulen bo nie maja anastezjologa na dyżurze.. MasakraWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi przy ostatecznej akcji było już wszystko jedno
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od faceta, jak mu zależy to się przełamie i będzie przy porodzie. Wszystko zależy od chęci , ale uważam że powinien być jeśli kobieta go potrzebuję. Wiadomo że nie wezmę go za rękę i będę ciągnąć ale powinien wiedzieć jednak że dla nas to łatwe nie jest.a wsparcie potrzebne w takiej chwili.
|
#2904 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz po farbowaniu, maluje swoje ciemne blond wlosy na jasny blond, farba z amoniakiem była... Strasznie szczypała skóra głowy jak nigdy, ale pewnie dlatego, że skóra wrazliwsza w naszym stanie i dlatego.
Co do porodu to ja również jestem z tych co chcą by był przy mnie mąż i trzymał za rękę, nie wyobrażam sobie tego inaczej. Ale z tym moze być u nas problem bo nie ma go przy mnie na codzien w tygodniu, w domu jest tylko w weekendy, taka praca. No cóż moze urodze akurat w weekend ![]() Ja dzis straznie duzo jadłam i teraz brzuch mam taki wzdęty.. |
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zmieniasz teraz kolor, tak? Skąd decyzja? Ja kilka razy podchodziłam do blondu bo miałam "fazę", ale jednak za każdym razem okazuje się, że lepiej mi w ciemniejszych
|
|
#2906 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nawet nie zwróciłam większej uwagi na tłum gapiów (lekarze i inne).
|
||
|
|
|
#2907 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie,nie zmieniam teraz koloru, ja rozjasniam swoje włosy juz dłuugo, dobrych kilka lat, z 8-9 . Raz tylko zrobiłam sobie przerwe taka roczna gdy zachcialo mi sie i mojej fryzjerce ciemnych wlosow, ale z tych juz rozjasnionych włosów szybko mi sie kolor wypłukiwał i w koncu doszłam do wniosku ze lepiej czuje sie jednak w jasniejszych. A teraz tylko zamalowywałam odrosty. Ostatnio malowałam przed swoim weselem, dwa miesiace temu i juz zarosłam ![]() Ciekawe czy mąż jak jutro wróci z trasy to cos zauważy, bo nawet mu nic nie mówiłam ze ide malowac, a zawsze wiedział
|
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wam tez dokuczają wieczorne wzdęcia? Jak rano mam prawie płaski brzuch to wieczorem jest wydety
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
smv głowa do góry. Ja też każdego dnia odkąd nzaczęłam brudzić miałam straszne myśli... trwało to aż dwa tygodnie. Żarłam tyle dupków i lutein, że nienadążałam kupować. Ale jak to powiedziała moja gin dosłownie: można nażreć się kupę leków ale w takich sytuacjach tylko leżenie i spokój są jedyną receptą. Uciekaj na l4 i leż, śpij. Do wc wstawaj tylko
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- U mnie wzdęcia były zwiastunem ciąży. Dziwne ale prawdziwe, byłam tak wzdeta, że z domu nie chciało się wychodzić. Naszczescie przeszło;-)
Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2014-08-29 o 23:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

On wie, że jest mi najbliższą osobą i ja dla niego też taką jestem to mógłby się poświęcić
Nie wyobrażam sobie żeby go nie było, ale na szczęście chce być przy porodzie, ale zastrzegł, że oglądać dołu nie będzie, więc oboje się z tym zgadzamy. Powiedział też, że nie chce przecinać pępowiny
ale jak sobie o tym pomyślę to chyba sama zeszłabym jakbym miała ją przecinać 

07.07.2012 

i wysyp na czole straszny. Teraz jakby wrocilo do normy i rzadko kiedy juz cos wyskoczy.

ja nawet nie zwróciłam większej uwagi na tłum gapiów (lekarze i inne).