|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Hej
![]() Nadrobiłam, ale nie dam rady odpisać wszystkim, miałam dzisiaj ciężki dzień w pracy.... Verriere ja po zabiegu miałam lżejszą @ niż przed. Do teraz mi tak zostało. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#902 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
Cytat:
za wynik badania Kasi ![]() Jeeeej, jak dobrze, że nic się nie stało poważnego - Kochana uważaj na siebie! ![]() Cytat:
ehh że to wszystko tak zawsze gdzieś dręczy...jak ja bym chciała tak beztrosko cieszyć się każdym dniem w ciąży jak dziewczyny które nie znają tego strachu - i tak zrobiłam już stumilowy krok a jednak nigdy do końca nie pozbędę się tego poczucia, że coś może się wydarzyć... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka!
|
|
#903 |
|
Rozeznanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47921063]
Verriere ja po zabiegu miałam lżejszą @ niż przed. Do teraz mi tak zostało. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]O widzisz, czyli nie wiadomo co ja dostane od losu. A dlugo czkealas na meisiaczke?
|
#904 |
|
Konto usunięte
|
5 tygodni.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedzcie mi dziewczyny, w jakim wieku nosi dziecko ubrania o rozmiarze 74?
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Domiś gdzieś od miesiaca nosi 74.Jutro kończy 8 miesiecy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#907 |
|
Wtajemniczenie
|
W tym roku, ale my mamy wylewaliśmy podłogę altankę na "podwyższeniu", tzn z bloczków betonowych wyłożone są boku, w środku zbrojenie i na to beton. Całość jest tak na dwa stopnie nad ziemią. U mnie raczej nie ma wód "powierzchniowych" bo mam bardzo wysoko podniesiony poziom podwórka. A to dlatego bo mieszkam nad rzeką i na terenie zalewowym, więc podwórko mam wysoko, żeby jak najrzadziej były powodzie. Nic nam nigdy nie pękało. Mam nadzieję że tym razem też tak będzie. A chcę położyć kafle teraz bo dopiero po ich położeniu będziemy mocować altankę do podłoża. No a przed zimą chcę to zrobić, bo jak są silne wiatry to od wody wieje i boję się że ją poniesie.
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
naprawdę, wysoki chłopiec chyba z niego.
Cytat:
filusiek ty Stasia nie karmiłaś KP? jeśli możesz powiedz czemu. agatko jak tam sprawa wózka u was wygląda?
|
|
#909 |
|
Rozeznanie
|
To jeszcze raz pytanie do wszystkich mamus po lyzeczkowaniu:
Ile po zabiegu mozna zaczac cwiczyc?
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekałam na pierwszy okres, wtedy byłam na wizycie kontrolnej i było ok to wtedy
|
#911 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja po porodzie w 30 tc musiałam odczekać ze wszystkim tak, jak po normalnym porodzie donoszonego dziecka, a więc połóg, itd. |
||
|
|
|
#912 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także współczuje. Ustal sobie okresy i wtedy zawsze poczujesz się troszkę lepiej. U mnie przełomem był 23tc bo wtedy dziecko ma szanse przeżyć ehh ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zeberko uważaj na siebie!! Bardzo lubie Twoje wpisy bo zżera mnie ciekawość co u was Dwakolory i jak z TŻ ? Kunegunda zapominanie/zapowietrzanie towarzyszy dzieciom od zawsze i nikt na to nie wymyślił lekarstwa dlatego srodki uspokajające są dla mnie beznadziejnym pomysłem, tym bardziej że nasze dzieci spotyka to gdy są maksymalnie zaskoczone wypadkiem. Wczoraj zaliczylismy chuchanie ![]() Kamil dziś chciał coś podnieść z ziemi i nie utrzymał równowagi.. zdarł sobie czoło o kamienie. Na szczęście tylko tyle bo akurat były też szkła ![]() wczoraj dotarł do nas metalowy widelec i K. szaleje na całego, wszystko nim zjada |
||||
|
|
|
#913 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie okres ciąży to był koszmar psychiczny.
|
|
|
|
#914 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47923784]Kundzia a Ty jesteś zawodowo związana z medycyną?
QUOTE] Luna ja mam nadzieje ze panie w zlobku będą wiedziały co maja zrobić w takiej sytuacji, oczywscie jeszcze im powiem o tym, ale już się boje .Dzis na spacerze spotkaliśmy moje znajome które miały zbliżony termin porodow, ale w związku na cukrzyce i inne powody rozwiązano im ciaze wcześniej, tj w grudniu - także niezły zbieg okoliczności, aaaa kolejna znajoma jest w ciąży ma termin na grudzień, ma już 6 letniego synka ![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Perse dla mnie obecnie tez jest okres wielkiego stresu/strachu/i wycieńczenia psychicznego na sprawność fizyczna już nie zwracam uwagi... Rany we wrześniu będę miała mnóstwo spraw do załatwienia w związku z rozpoczęciem pracy, musze zrobić badania okresowe, kupic ciuchy do pracy, bo mam same lachy w których się telepała przez te ponad 2 lata-echhhh Paniczka Ty będziesz Torresa od razu zostawiać na 8 godzin w zlobie??
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie S. po urodzeniu trafił na OIOM, tam z początku był karmiony sondą, a potem butelką, w domu już nie chciał piersi, a ja za bardzo nie umiałam go przystawiać. Odciągałam pokarm mi podawałam mu na przemian z mm, ale szybko mi się laktacja skończyła i w sumie po 6 tyg straciłam mleko.
Pytacie jak sobie radzę z dwójką.. Otóż czasem mi się wydaje, że sobie nie radze Teściowa nam pomaga i zajmuję się starszym i gotuje obiady.
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Kunegunda Panie powinny wiedzieć ale faktycznie lepiej ostrzec. Ja dlatego Kamila nigdy nikomu nie dałam na spacer oprócz TZ bo bałam się że będzie miał bezdech i co? Kiedyś miał najczęściej jak był głodny a teraz jak się uderzy więc dużo rzadziej. Pamiętam jak mi takie bezdechy robił przy cycu bo go bolał brzuch a chciał jeść. Ciężkie chwile ehh
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
62 są jeszcze ciut duże Wszystko się zgadza z wymiarami z usg. Nogi zawsze miał krótkie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47923956]Dla mnie okres ciąży to był koszmar psychiczny.[/QUOTE] No u mnie to samo. I wcale nie bezpodstawnie... Czułam że coś będzie nie tak. Ale z drugiej strony tęsknię za brzuszkiem!!! ![]() Cytat:
Podziwiam wszystkie podwójne mamuśki z małą różnicą wieku Nie mam zbytnio czasu nadrabiać. Pochwale się tylko że okazało się że Maks to mały głodomor. Nagle bez problemu wcina 170ml...Wystarczyło zmienić smoczki na te od 3 miesiąca... A nutriton chyba go uczula... ![]() Miłego weekendu!! Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
Aaa wyniki enzymów ok!!! Ggtp dalej podwyższone ale niższe niż przy wypisie ze szpitala. Aspat i alat w normie Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ma 69 cm. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś idziemy na impreze zakladową tżta.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#919 | ||
|
Zakorzenienie
|
mnie powiedziano, że może się jeszcze kurczyć macica i stąd te bóle...ja miałam niestety bardzo bolący - w życiu takiego nie miałam, no i był dłuższy niż zwykle...ale nie ma reguły...
Cytat:
Cytat:
ostatnio oddała mi ciuszki wszystkie do rozmiaru 68 - będą czekać ![]() super, że dobrze zajada no i za wyniki wielkie ![]() ========================= ========================= === a ja muszę się pochwalić przygotowuję co roku dwie klasy do egzaminu zawodowego i w tym roku tylko 1 osoba nie zdała a wiele osób napisało na 100% normalnie jesteśmy tak dumni z dzieciaków, no i troszkę z siebie, bo wypruwaliśmy sobie żyły żeby ich jak najwięcej nauczyć ale najprzyjemniejsze są smsy od uczniów z mojej klasy, gdzie dziękują i piszą, że to zawdzięczają tylko tżtowi (bo to on ich głównie przygotowywał) i mnie stwierdzam więc, że bycie wymagającym i konsekwentnym (czyli w ich języku wrednym ) popłaca
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-08-30 o 12:20 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 |
|
Konto usunięte
|
Rena
jesteś taką nauczycielką, jakie zawsze lubiłam - wymagająca, ale także od siebie i sprawiedliwa.
|
|
|
|
#921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie nawet tej godziny... ![]() Cytat:
to się chyba właśnie nazywa "macierzyństwo". i ten strach jest w pakiecie Cytat:
![]() ![]() o tak - wrednych, wymagających się pamięta i najbardziej szanuje
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47927530]Rena
jesteś taką nauczycielką, jakie zawsze lubiłam - wymagająca, ale także od siebie i sprawiedliwa.[/QUOTE]staram się ![]() też zawsze im tak mówię że jestem taka, bo chcę żeby mnie pamiętali hehe
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jem obiad za 30 minut będzie mama i jedziemy na impreze
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Panika Miałam już kiedyś napisać, jak następnym razem będziesz w Rz to odwiedź Dare Kebab
A jak T. reaguje na rówieśników? Chce się bawić? Oby się szybko zaaklimatyzował, Tobie przyda się chwila wytchnienia, a on będzie się świetnie bawił. A i pamiętaj, żeby teraz zrobić wcześniej obciążenie glukozą, choć życzę by Cię ta przyjemność cukrzycowa ominęła. Rena Gratuluję takich zdolnych uczniów Co dziś robisz na obiad? Lubię czytać Twoje opisyIza Bawcie się dobrze
|
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś szybki obiad, bo od rana siedzę nad papierami do szkoły, które miałam zrobić w wakacje ale w sumie wakacje jeszcze się nie skończyły dziś u mnie na obiadek: grillowana pierś z kurczaka, makaron z pesto, oliwą i prażonym słonecznikiem i mizeria z jogurtem naturalnym
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-08-30 o 15:37 |
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Rena Zaproś mnie na obiad
![]() Barbie W jakim ubranku Krzysio idzie do chrztu? Dziewczyny ile można pic kawy zbożowej przy kp? Riccore ma kofeinę? |
|
|
|
#927 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie pytalam w zwazku z drugim porodem. Jestem ciekawa czy to, ze Elle rodzilam 19,5h w takich bolach to znaczy, ze drugie dziecko tez tak byloby mi ciezko urodzic? Czy jak to jest. Wlasnie nie wiem czy moge liczyc na drugi porod lzejszy.
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam
z racji kp chyba musiałabym zrobić dla Ciebie coś innego - ale jak przyjedziesz, to zrobię co sobie zażyczysz
|
#930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja ani trochę. jak sobie myślę o kolejnym dziecku to bardzo chętnie pominęłabym ciążę. Cytat:
obstawia, że będziesz czatować pod drzwiami u nas ubranko kupuje chrzestna. wczoraj przywiozła jedno i było za duże. podkreślałam jej, że nie chcę garniturku tylko coś prostszego, więc mam nadzieje, że uszanuje moje zdanie. wy planujecie chrzciny?
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

za wynik badania Kasi 

62 są jeszcze ciut duże