Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-30, 17:32   #2551
Kasia427
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
chodzilo mi o ubezpieczenie UE ale nie na prywatna wizyte..bo jak prywatnie to tylko kase trzeba miec moj tz jak pracowal w De to mial takie ubezpieczenie i rozbolal go zab i poszedl normalnie i nie placil
A to ja jakieś 10 lat temu, jak mieszkałam w De i miałam wykupione ubezpieczenie w Polsce, to właśnie jak mnie ząb rozbolał to poszłam do dentysty, ale musiałam zapłacić. A po powrocie składałam rachunki i mi oddawali kasę... może to różnie jest w zależności od ubezpieczenia.. wtedy też w UE nie byliśmy to też pewnie inaczej to wyglądało..
Stary 2014-08-30, 17:40   #2552
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
A to ja jakieś 10 lat temu, jak mieszkałam w De i miałam wykupione ubezpieczenie w Polsce, to właśnie jak mnie ząb rozbolał to poszłam do dentysty, ale musiałam zapłacić. A po powrocie składałam rachunki i mi oddawali kasę... może to różnie jest w zależności od ubezpieczenia.. wtedy też w UE nie byliśmy to też pewnie inaczej to wyglądało..
A to tymczasowo pomieszkiwalas w De czy jestes niemka?
tez o ubezpieczeniach ale z innej beczki..tz od roku nas dodatkowo ubezpiecza w swojej pracy..jakies ubezpieczenie grupoweslyszalam,ze za urodzenie dziecka mozna dostac jakies pumpiki dodatkowo i nie wiem czy to sie tyczy tylko jego czy mnie tez?wiecie moze?
Stary 2014-08-30, 17:52   #2553
martha330
Zakorzenienie

ja się wtrace nie w temat

oglądacie siatkowke? szkoda, ze tylko mecz otwarcia będzie transmitowany, a akurat nie mamy cyfrowego polsatu, a nc+...ale wyczailam, ze prawdopodobnie rai uno będzie transmitowalo czesc meczy lubie siatkowke, taka pozytywna gra i odnosimy sukcesy, od razu się lepiej oglada

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 17:55   #2554
Indra83
Wtajemniczenie

Ja też mam nc + i lubię siatkówkę
Kończy mi się umowa i zadzwonili do mnie z nowa super ofertą dla stałego klienta, 9 zł droższa niż poprzednio i chyba nawet gorsza niż dla nowego klienta.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-30, 17:57   #2555
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Na ulotce colin c jest napisane, że w ciąży można, bo tylko blonnik, który nie wchłania się z przewodu pokarmowego tylko rozluźnia treść jelit i ułatwia treść wypróżnienia, tylko trzeba duzo pic, żeby efekt nie był odwrotny.
Można też spróbować amarantusa, kiwi na czczo albo wody z cytryna. Mi colon c pomaga.
.
Dzięki za objaśnienie a kiedy należy zażywać, rano, wieczorem, przed posiłek, po? czy wszystko jedno?
próbowałam na czczo i nie tylko wodę z cytryną, czasem z miodem i nic
Pić piję dużo, tak mi się wydaje.

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
begie tutaj to chyba co druga bierze Colon i chyba nawet w ulotce jest, że można? ale tego pewna nie jestem

ale co, ginka tego Ci nie pozwoliła, a chociaż coś innego poleciła? pomogła jakoś?

ja kupię, bo już płakałam po porodzie z Johnym w łazience, nie mam zamiaru tego znowu przeżywać, tym bardziej, że takie akcje grożą dodatkowo hemoroidami...
[/COLOR]też nie mogę doczekać się seriali
jak pracowałam to nie zawsze w sumie miałam czas, ale zwykle nadrabiałam online

a wakacje to jakiś mega odwyk
Nic innego mi nie poleciła tylko powiedziała, żeby jeść dużo świeżych warzyw, ewentualnie jak już z 2 dni nie idę na dwójkę i wiem, że jest problem to użyć czopka glicerynowego...
Ja się tak boję o te moje "tyły" tym bardziej, że obok już jakieś naczynie wyskoczyło, ginka mówiła, że to nie hemoroid ale jak tak dalej pójdzie to i hemoroidy wyjdą

Co do seriali to ja czekam z utęsknieniem na TVD i zaczełam znowu oglądać Lekarzy, wcześniej przestałam jak Maksa uśmiercili.

Przymierzam się też do New Girl ale kurcze kiedy ja to będę oglądać, w dzień nie zawsze mam jak a wieczorem po 21 juz padam

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Obiecalam sie odezwac...
No to tak:
W czw po IP przyjeto mnie na oddzial, bo wyszly zle wyniki z nerki + krwiomocz i bole podbrzusza po tej stronie. W pt rano 4 lekarzy zadrcydowo o wyjeciu cewnika z nerki. Z uwagi na panujaca na pietrze bakterie grozna w ciazy umieszczono mnie na urologii onkologicznej i w 'izolatce', tj. na samym koncu, mam byc caly cza ssama w sali i wchodzic moze tylko TZ i personel ktory wejsc musi.
Po zabiegu bol znikl, sikam bez krwi. Myslalam juz ze bedzie ok
.. aa i dostaje caly czas antybiotyk dozylnie.powiedzieli, ze dzis kontrolne usg i jak bedzie ok to do domu dzis, zebym sie nie zarazila, a jak zle to nakluwaja nerke.
No i dzis u mnie smutne wiesci spakowalam sie do wyjscia, nie przyznalam sie, ze czuje od nocy nerke (ja chce do domu ), zrobili usg i jest bardzo duzy zastoj znowu "az niewiarygodne ze pania to nie boli", powiedzieli ze nie moga mnie z tym wypuscic... no to sie przyznalam... Ehh Beda nakluwac nerke tylko nie wiadomo czy dzis ordynator przyjedzie, a bez jego decyzji nie chca tego robic, wiec czekamy.

Dzwonilam do gina. Okazalo sie, ze ma tu znajomego.uro i dzis po 16 bedzie sie z nim widzial to pogada o mnie.

Boje sie nakluwania. Zadnych lekow podac nie moga, a to cholernoe boli bo robia na zywca
Jej Ty to się namęczysz bidulko Mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle z tym nakłuwaniem i żeby z maluszkiem było wszystko ok trzymam za Was kciuki

Byłam dzisiaj w sh ale źle trafiłam, bo od poniedziałku będzie już odzież jesienno- zimowa a dziś -50 proc. na letnią i wiele stojaków było przykrytych... coś tam kupiłam ale chciałam dla Tosi coś na jesień kupić i sobie jakąś kurtkę/ płaszczyk, chyba pojdę jeszcze raz za tydzień.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Acha i dzisiaj zaczynam 30 tydzień

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 17:59   #2556
Indra83
Wtajemniczenie

Na ulotce colon c jest napisane rano i wieczorem, przed posilkiem pół godziny, najpierw po lyzeczce, potem pół. Mają stronę internetową.

Stary 2014-08-30, 18:06   #2557
magdula87
Rozeznanie

Ale się wkurzyłam. Cały dzień sprzątam, szykuję śliwki z kruszonką dla znajomych, a oni mi teraz piszą, że byli na wycieczce w Częstochowie i że u mnie mogą być po 9 i się dopytują czy nie za późno grrr, tak to jest jak się nie ma pojęcia o ciąży. I wiecie co odpisałam, że niestety ale dla mnie za późno bo nie dotrwam do tej pory.
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-30, 18:13   #2558
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam. Cały dzień sprzątam, szykuję śliwki z kruszonką dla znajomych, a oni mi teraz piszą, że byli na wycieczce w Częstochowie i że u mnie mogą być po 9 i się dopytują czy nie za późno grrr, tak to jest jak się nie ma pojęcia o ciąży. I wiecie co odpisałam, że niestety ale dla mnie za późno bo nie dotrwam do tej pory.
Myślę, że dobrze napisałaś. Mnie bardzo denerwują takie spóźnienia "bo się nie wyrobiliśmy" albo "wpadliśmy, ale za 40 minut musimy lecieć gdzieś tam", a człowiek się szykuje cały dzień
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 18:16   #2559
Indra83
Wtajemniczenie

Ludzie to czasem mają tupet, albo nie myślą, sama nie wiem. Dobrze zrobilaś.

Stary 2014-08-30, 18:35   #2560
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Ja sie nie boje o siebie, tylko o malucha. Ja jakos wytrwam, a jak to przejde, to porod bedzie jak pierdniecie...
Boje sie o malucha z tego wzgledu, ze to jest niestety bardzo powazny stan organizmu, ktory tez i jemu zagraza przez to, ze mi grozi zapalenie wod.
Atak naprawde juz tylko naklucie zostalo,.lekarze nie maja innych pomyslow.. za tp.nie wiadomo na jak dlugo to pomoze :/ Tu tez nie ma ginekologii (za to uro jest w tej klinice niby jedna z najlepszych w kraju), wiec moj strach jest przez to wiekszy, bo jednal nie ma jak tego gin konsultowac i byc oprzy tych dzialaniach..
Bidulka...Ty to się namęczysz Trzymam mocno kciuki,aby wszystko się powiodło i nastąpił szczęśliwy finał

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Tak kusicie, zrobie te sliwki w poniedzialek

tez nie ogarniam tych czesci od kruszonki

Jutro juz w końcu zrobię, bo widzę, że szał na śliwki zapanował hehe

Cytat:
tez o ubezpieczeniach ale z innej beczki..tz od roku nas dodatkowo ubezpiecza w swojej pracy..jakies ubezpieczenie grupoweslyszalam,ze za urodzenie dziecka mozna dostac jakies pumpiki dodatkowo i nie wiem czy to sie tyczy tylko jego czy mnie tez?wiecie moze?
Odnośnie ubezpieczenia to np. ja jestem ubezpieczona u mamy w pracy i wg rozpiski, którą dawali w momencie ubezpieczania się, będzie przysługiwało 2000zł "odszkodowania" w przypadku narodzin dziecka i mam nadzieje, że na prawdę tak będzie

Cytat:
Kończy mi się umowa i zadzwonili do mnie z nowa super ofertą dla stałego klienta, 9 zł droższa niż poprzednio i chyba nawet gorsza niż dla nowego klienta.

Ahh te super oferty i wynagradzanie stałych klientów

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Dzięki za objaśnienie a kiedy należy zażywać, rano, wieczorem, przed posiłek, po? czy wszystko jedno?
próbowałam na czczo i nie tylko wodę z cytryną, czasem z miodem i nic
Pić piję dużo, tak mi się wydaje.

Nic innego mi nie poleciła tylko powiedziała, żeby jeść dużo świeżych warzyw, ewentualnie jak już z 2 dni nie idę na dwójkę i wiem, że jest problem to użyć czopka glicerynowego...
Ja się tak boję o te moje "tyły" tym bardziej, że obok już jakieś naczynie wyskoczyło, ginka mówiła, że to nie hemoroid ale jak tak dalej pójdzie to i hemoroidy wyjdą

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Acha i dzisiaj zaczynam 30 tydzień
W akcie desperacji też chciałam sięgnąć po czopki, ale cudem ruszyło samo, jednak na czopki też się nastawiam tak w razie "awarii"
Miłego trzydziestego tygodnia życzę

Cytat:
Bardzo dobrze odpisałaś, nie ma co udawać, że Ci coś pasuje, gdy tak nie jest, poza tym jesteś ciężarna, więc masz prawo być niezadowoloną z nocnych wizyt

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 18:54   #2561
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Tymczasowo, mój ojciec mieszka w Kolonii od 25 lat, a matka mieszkała w Berlinie 26 lat i w tamtym roku zjechała do Polski.. także często tam bywałam..
No mój mąż też z pracy ma ubezpieczenie, jak się dzieci nam urodziły to po tysiaku dostał no i becikowe też tysiak...

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
ja się wtrace nie w temat

oglądacie siatkowke?
Nie oglądam

Cytat:
Ło matko, ale bym się wkurzyła... no ale też miałam znajomych co jak przyszli, to siedzieliby najchętniej do rana :/ i najlepiej jak przychodzili o 22.00... ludzie bez mózgu i jakiegokolwiek taktu właśnie...

Ale tych śliwek użyliśmy, czuję że zgaga mnie nie ominie po nich.. takie kwaśne...

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Begie gratki za 30 tc!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-30, 19:08   #2562
mgds
Raczkowanie

W temacie becikowego, jak to jest? Kiedy trzeba się gdzieś zgłosić? Już po narodzinach dziecka czy przed, bo się totalnie pogubiłam w tym

Stary 2014-08-30, 19:19   #2563
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Na ulotce colon c jest napisane rano i wieczorem, przed posilkiem pół godziny, najpierw po lyzeczce, potem pół. Mają stronę internetową.

Dzięki, poczytam

Cytat:
No i dobrze im napisałaś

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Miłego trzydziestego tygodnia życzę

Cytat:

]Begie gratki za 30 tc!
dzięki

Cytat:
W temacie becikowego, jak to jest? Kiedy trzeba się gdzieś zgłosić? Już po narodzinach dziecka czy przed, bo się totalnie pogubiłam w tym
Ja rodziłam w 2012 i wtedy zgłaszało się po porodzie a nie wiem jak jest teraz z tym becikowym i chętnie też się dowiem

Wanda
Stary 2014-08-30, 19:23   #2564
Indra83
Wtajemniczenie

Coś tam się pozmienialo z becikowym, bo teraz nie można mieć zbyt dużego dochodu rocznie, dokładnie nie sprawdzalam jeszcze.

U mnie w ubezpieczeniu też jest kasa za dziecko, poprzednio dostałam 1200.

Stary 2014-08-30, 19:46   #2565
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Sama chętnie się dowiem, bo jak rodziłam ostatni raz, to tez po porodzie się zgłaszało z aktem urodzenia dziecka.. jeśli jeszcze peselu nie nadano...
Stary 2014-08-30, 19:48   #2566
mgds
Raczkowanie

Na dniach koleżanka ma rodzić to może się od niej dowiem co i jak z tym becikowym i się podzielę z Wami, jeśli do tego czasu nikt nas nie uświadomi :P

Stary 2014-08-30, 19:59   #2567
Kasia427
Wtajemniczenie

Dzisiaj postanowiłam, że pójdę spać później, po północy... może wtedy do rana będę spać.. może za szybko chodzę spać..
Stary 2014-08-30, 20:00   #2568
martha330
Zakorzenienie

Cytat:

my mamy umowę na 12 miesięcy i doradzali nam, by po prostu zlozyc jej wypowiedzenie w odpowiednim czasie i znow podpisac jako nowy klient i tak tez zrobimy. mamy do grudnia, a wypowiedzenie 3miesieczne, wiec będę pisać we wrześniu. a w grudniu podpiszemy jako nowi klienci, w dodatku na swieta zawsze cos lepszego daja

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Myślę, że dobrze napisałaś. Mnie bardzo denerwują takie spóźnienia "bo się nie wyrobiliśmy" albo "wpadliśmy, ale za 40 minut musimy lecieć gdzieś tam", a człowiek się szykuje cały dzień
mnie wkurza, jak się z kims umawiasz na dany dzień, a potem wlasnie, ze oni się spieszą, bo gdzies jeszcze ida...

Cytat:
teraz jest prog zarobkow, wiec mniej osob się lapie na becikowe, a mamy 12 miesięcy od chwili narodzin dziecka na zlozenie odpowiednich dokumentów ( sporo ich chcą i w każdym urzędzie w każdym miescie podobno nieco inaczej, wiec trzeba się dopytywać indywiudalnie potem )

"Warunkiem uzyskania becikowego jest dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie przekraczający kwoty 1922 zł netto. W przypadku gdy dziecko urodziło się przed 1 stycznia 2013 r., jednorazową zapomogę przyznaje się bez kryterium dochodowego. Jeśli o becikowe staramy się w roku 2014, pod uwagę brane są obecnie dochody za 2012 rok.

Trzeba jednak pamiętać, że jeśli w roku 2013 uzyskaliśmy nowe źródła dochodu (np. nowa umowa o pracę, nowa własna firma itp) powinniśmy złożyć w tej sprawie odpowiednie oświadczenie, te dochody wówczas także będą brane pod uwagę. Podobnie - jeśli po roku 2012 straciliśmy któreś źródło dochodu, należy złożyć w tej sprawie oświadczenie - wówczas dochody te nie będą brane pod uwagę przy rozpatrywaniu wniosku o becikowe.

Dochód ustala się tak jak w przypadku ubiegania się o zasiłek rodzinny. Świadczenie to, podobnie jak wszystkie świadczenia rodzinne, jest wolne od podatku dochodowego. Warunkiem jego otrzymania jest pozostawanie matki dziecka pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży do dnia porodu. Takie zaświadczenie może wystawić lekarz lub położna.
Wniosek o wypłatę jednorazowej zapomogi należy złożyć w terminie 12 miesięcy od dnia narodzin dziecka."
Jakie dokumenty należy złożyć aby otrzymać becikowe?

• Wypełniony wniosek o becikowe;
  • Zaświadczenie lekarskie wystawione przez lekarza lub położną potwierdzające pozostawanie kobiety pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży do porodu - wymóg dotyczy tylko biologicznych rodziców dziecka;
  • Akty urodzenia wszystkich dzieci będących w składzie rodziny (oryginał +kopia);
  • Dowód osobisty wnioskodawcy (oryginał + kopia);
  • Dokument potwierdzający datę przysposobienia dziecka, datę objęcia dziecka opieką prawną lub faktyczną (np. kopia postanowienia sądowego - oryginał do wglądu lub zaświadczenie) - dot. wyłącznie dziecka przysposobionego lub objętego opieką prawną;
  • Zaświadczenie urzędu skarbowego (oryginał) o dochodzie za rok 2012 każdego pełnoletniego członka rodziny. Można złożyć także swoje oświadczenie w tej sprawie - pilnujmy jednak by się nie pomylić, bo za błędy grozi nam odpowiedzialność karna;
  • Jeżeli członek rodziny prowadzi działalność gospodarczą i rozlicza się na podstawie przepisów o zryczałtowanym podatku dochodowym oświadczenie o dochodzie za 2012 rok;
  • Oświadczenie o dochodzie nieopodatkowanym wszystkich członków rodziny za 2012 rok;
  • Zaświadczenie (z ZUS, od pracodawcy) lub oświadczenie członków rodziny zawierające informacje o wysokości składek na ubezpieczenie zdrowotne w roku 2012 (faktycznie odprowadzonych) - (oryginał);
  • Jeżeli wnioskodawca ma zasądzone alimenty na rzecz dziecka (dzieci), należy dostarczyć odpis podlegającego wykonaniu orzeczenia sądu zasądzającego alimenty na rzecz osób w rodzinie lub odpis protokołu posiedzenia zawierającego treść ugody sądowej, lub odpis zatwierdzonej przez sąd ugody zawartej przed mediatorem (oryginał + kopia);
  • Zaświadczenie od komornika o stanie egzekucji alimentów roku 2012 (jeżeli postępowanie egzekucyjne było prowadzone a otrzymana kwota alimentów jest niższa niż ta wynikająca z wyroku) (oryginał).

i teraz tylko nie wiem, jak to będzie wygladalo jeśli nie jest się malzenstwem. ?!?
http://www.mjakmama24.pl/rodzice/kar...e,173_143.html

Stary 2014-08-30, 20:01   #2569
Indra83
Wtajemniczenie

Teraz trzeba mieć zaświadczenie od lekarza ginekologa, że jest się pod jego opieką od najpóźniej 10tc, na to jest specjalny formularz i zaświadczenie o dochodach rodziny, z us chyba, bo jest górny próg dochodowy, ale tak szczegółowo co jeszcze nie wiem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-30, 20:14   #2570
mgds
Raczkowanie

Bardzo ciekawa jestem właśnie jak to jest w przypadku, gdy matka i ojciec nie są małżeństwem,a na dodatek są osobno zameldowani.
Czy w takim przypadku, że jestem zameldowana u mamy i dziecko tez będzie tu gdzie ja, ten próg zarobkowy to będą dochody moje i mamy, bo jesteśmy zameldowane w jednym miejscu czy moje plus tatusia dziecka, pomimo że meldunek ma w innym miejscu, choć mieszkamy razem

Stary 2014-08-30, 20:24   #2571
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
jesli tylko malz ma ubezpieczenie to tylko on dostanie, a wysokosc swiadczenia tj. 10% sumy ubezpieczenia, wiem bo dokladnie sie wypytalam teraz jak dostalam za smierc tescia(20%) , wiadomo ze im wyzsza suma ubepieczenia tym wiecej mozna dostac
my dostaniemy oboje z mezem bo mamy ubezpiecz. grupowe

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 20:27   #2572
martha330
Zakorzenienie

a my się zgapiliśmy i nie mamy zadnego ubezpieczenia w pracy
pracodawca na grupowe się nie godzi ze względu na czesta rotacje pracowników... i tylko ewentualnie pod ZUS. TZ kiedyś dostal odszkodowanie za wypadek przy pracy wlasnie przed komisja zusowska, ale nic od pracodawcy. miałam się ubezpieczyć indywidualnie, ale okres karencji i tak eliminowałby wyplate świadczenia za narodzenie dziecka...

Stary 2014-08-30, 21:02   #2573
Indra83
Wtajemniczenie

Ja mam ubezpieczenie grupowe w pracy i mam konkretne kwoty za niektóre sytuacje, jak śmierć bliskiej osoby, w tym moja, narodziny, a za niektóre jk pobyt w szpitalu to już wyliczają w zależności od choroby i długości pobytu.

Stary 2014-08-30, 22:10   #2574
Keithlyn
Zadomowienie

Cześć

Ja wpadam tylko na chwile... nie dawno wróciliśmy z chrzcin..ale się najadłam Ale myślałam że nie wysiedze ... kręgosłup mi nawala.. najgorsze że w połowie października czeka mnie jeszcze wesele, nie wiem jak to przetrwam

Nadrobiłam pobieżnie ... Już padam na twarz..spadam spac
Kiara - kciuki trzymam za ciebie i za maleństwo

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 06:27   #2575
Kasia427
Wtajemniczenie

Helllllo!

Spałam całą noc nawet do wc nie wstawałam, ale kręgosłup też mnie nawala konkretnie :/

Idę robić śniadanko i na 11.00 do kościoła z chłopakami... rety... ostatni dzień wakacji dzisiaj!
Stary 2014-08-31, 06:39   #2576
martha330
Zakorzenienie

witam się !
ale mglisto u mnie, choć raczej cieplo się wydaje jak okna otworzyłam

Kasiu, jednak oplacalo się pozne pojscie spac, bo przynajmniej noc spokojna i przespana

ostatni dzień wakacji, czasem zazdroszczę, ze sama nie wracam do szkoły, choć wolalabym zdecydowanie wrocic na studia aniżeli do liceum czy nizej.. na drugi rok pomysle o powrocie na uczelnie

Stary 2014-08-31, 06:56   #2577
Kasia427
Wtajemniczenie

Martha u mnie teź jesiennie, mgła i deszcz... ja uwielbiałam ten moment powrotu do szkoły! Nowe książki, pachnące nowością zeszyty, tysiąc długopisów... uwielbiałam się uczyć, kiedy za oknem lał deszcz... gdzie te czasy... jakie człowiek miał wtedy "problemy"...
Stary 2014-08-31, 07:07   #2578
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Obiecalam sie odezwac...
No to tak:
W czw po IP przyjeto mnie na oddzial, bo wyszly zle wyniki z nerki + krwiomocz i bole podbrzusza po tej stronie. W pt rano 4 lekarzy zadrcydowo o wyjeciu cewnika z nerki. Z uwagi na panujaca na pietrze bakterie grozna w ciazy umieszczono mnie na urologii onkologicznej i w 'izolatce', tj. na samym koncu, mam byc caly cza ssama w sali i wchodzic moze tylko TZ i personel ktory wejsc musi.
Po zabiegu bol znikl, sikam bez krwi. Myslalam juz ze bedzie ok
.. aa i dostaje caly czas antybiotyk dozylnie.powiedzieli, ze dzis kontrolne usg i jak bedzie ok to do domu dzis, zebym sie nie zarazila, a jak zle to nakluwaja nerke.
No i dzis u mnie smutne wiesci spakowalam sie do wyjscia, nie przyznalam sie, ze czuje od nocy nerke (ja chce do domu ), zrobili usg i jest bardzo duzy zastoj znowu "az niewiarygodne ze pania to nie boli", powiedzieli ze nie moga mnie z tym wypuscic... no to sie przyznalam... Ehh Beda nakluwac nerke tylko nie wiadomo czy dzis ordynator przyjedzie, a bez jego decyzji nie chca tego robic, wiec czekamy.

Dzwonilam do gina. Okazalo sie, ze ma tu znajomego.uro i dzis po 16 bedzie sie z nim widzial to pogada o mnie.

Boje sie nakluwania. Zadnych lekow podac nie moga, a to cholernoe boli bo robia na zywca
Kiara kochana, ściskam Cię mocno i mam nadzieję, że Twoje cierpienia szybko miną, przykro czytać jak bardzo się męczysz i martwisz, pamiętaj że tu wszystkie trzymamy mocno za Was kciuki

Cytat:
Dziękuję za przepis

Ja kupiłam wanienkę firmy tega, długość 102 lub 104 cm, bez stelaża, mam miejsce, ale wydaje mi się jakiś zbędny- moja opinia

Dziewczyny mam pytanie, na który termometr microlife się zdecydowałyście nc100 czy nc150 ? ma go już któraś? testowała?
Zamówiłam 150, ale jeszcze nie przyszedł, namówiłyście mnie A co do wanienki - też chcę większą, ale chyba ze stelażem, bo w łazience ciężko nam będzie kąpać maluszka i jest tam masakrycznie zimno, więc w pokoju chyba wygodniej będzie na stelażu? Jak myślicie?

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Wiele osób jej nie trawi- jak jest ona to zazwyczaj nie oglądam ;/ Dziwie się ze ją trzymają w tym tvn'ie ;/ Nooo od poniedziałku to bedziemy miały tyyyle zajęc ;p (seriali)

Tez wlasnie nie wiem czy kupowac profilowana wanienke ;/ chyba zwykla kupie... z mała mielismy profilowana, ale w sumie nie uzywalismy, D. brał ją pod prysznic a pozniej w brodziku.
Jak Jola wczoraj w DDTVN rechotała jak żaba to autentycznie miałam ochotę czymś rzucić w telewizor... Któraś chce nazwać dziecko Jola?

Dzisiaj przyjeżdżają moi rodzice na obiad niby-urodzinowy, robię chińszczyznę, zaraz jadę na zakupy do reala trochę pobuszować Mama zostaje do czwartku, będziemy robić suszone pomidory i sos masala w słoikach, nie mogę się już doczekać

Miłej niedzieli kochane
Stary 2014-08-31, 07:07   #2579
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Martha u mnie teź jesiennie, mgła i deszcz... ja uwielbiałam ten moment powrotu do szkoły! Nowe książki, pachnące nowością zeszyty, tysiąc długopisów... uwielbiałam się uczyć, kiedy za oknem lał deszcz... gdzie te czasy... jakie człowiek miał wtedy "problemy"...
Otóż to ja też to lubiłam! jeszcze w podstawówce to naprawdę wszystko nowe, nowy plecak i z taką radością się szło bo pierwszy dzień szkoły eh

Wanda
Stary 2014-08-31, 07:13   #2580
Kostka09
Zakorzenienie

Witam sie w 8 miesiacu...

Sweet - spoznione zyczenia najlepszego kochana

Kiara - bardzo mi przykro, ze znowu wyladowalas w szpitalu mam nadzieje, ze wszystko skonczy sie dobrze i dasz rade do konca, trzymam bardzo mocno kciuki

Na swędzenie na dole polecam clotrimazol, jakis probiotyk w tabletkach ew. potem żel prowag ale to w przypadku, jesli rzeczywiscie to tylko leciutkie swedzenie bo jak jest zmiana zabarwienia wydzieliny, inny jej zapach itp..to jednak poszlabym do lekarza.

Co do becikowego to tez jestem ciekawa, jak ktos bedzie mial info. jak to jest w przypadku kiedy matka i ojciec nie sa malzenstwem i sa zameldowaniu pod innymi adresami to tez chetnie poczytam
Zastanawia mnie dlaczego skladajac podanie o becikowe w 2014 roku dochod ma byc za 2012 a nie za 2013 rok..? I czy ciekawe, ze podany ma byc dochod netto jak wlasciwie zawsze podaje sie brutto, no chetnie poczytam jak ktos juz rozezna sytuacje

Wczoraj bylismy w centrum naukowym eksperyment w gdyni, swietna zabawa i dla nas doroslych byla i dla dzieciakow brata, naprawde polecam.
Potem poszlismy jeszcze polazic po skwerze kosciuszki i wrocililam tak wykonczona, ze poszlam spac o 21.

Dzisiaj ma padac ale jest bardzo cieplo wiec jakos tu nad morzem jeszcze tej jesieni nie czuc, szczegolnie, ze ostatnie 3 dni spedzillismy na plazy i opalilismy sie jak w lipcu

Milej niedzieli kochane
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości