|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XII
Cytat:
![]() no widzisz, mm to nie zło ważne zeby Madzia była zdrowa i silnakluska no powiem ze nie spodziewałam sie ze chodziki sa juz od 6 miesiaca,w szoku jestem. duzo jest w tym racji
|
|
#2162 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XII
Kami wiedźma musi siac zamęt bo taka jej natura. Co do chodzika to mam takie samo zdanie, nie i koniec. Jak już coś to pchacz itp. Nie rozumiem tylko po co na siłe wciska swoje pomysły. Dobrze, że jedziesz do mamy , odpoczniesz.
Gianka współczuje nocki, może drzemka będzie to śpij razem z Nacią. Kluska ale mnie wystraszyłaś tymi nożkami. Jak to zaczeła wcześnie chodzić, tzn sama czy z pomocą, zachęcali ją i przez to. Coffee fajny lekarz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka, mówił że zaczęła się podciagac do stania w łóżeczku zaraz po 6mcu, sama. Hanka miała rowno 7mcy ale i tak się dygam.
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Coffee wyrazy uznania za wytrwalosc ![]() Iza cudna nocka Ziajka jak Kubulek?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2164 |
|
Wtajemniczenie
|
Kluska Kuba zaczął podciągać się do stania dopiero teraz, a też już myślę, że wcześnie
![]() Dziękuję , Kubuś lepiej. Noc spokojna, obudził mnie po 6tej zaczepianiem a nie płaczem Tylko teraz już zmęczony a zasnąć nie chce i szaleje dalej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
Arletko jak dobrze pamiętam, to chyba teraz Kluska ma chrzciny
mm to teraz ratunek w każdej sytuacji ![]() Kluska czasem sama się podziwiam. Ziajka to pediatra, która leczyła jeszcze mnie za młodu, mam nadzieję, że będzie żyć 100 lat. |
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- U nas super noc ♡ ♡ ♡ ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Coffe u nas nalozylo się kilka problemów. Po pierwsze młody nie chciał ssać piersi. Najpierw tylko jedna preferowal potem jak dostał butle z moim mlekiem odciagnietym to juz piersi nie chciał w ogóle ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Odviagalam wiec laktatorem najpierw recznym potem elektrycznym ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Ale doszly w 3 tygodniu kolki i tylko noszenie pomagało ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- A ze byłam sama to odciagalam coraz zadziej i mniej mleka mialam... ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Skończyłam gdzieś w 5 tygodniu bo sciagalam po nocy 30 ml... ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Iza brawa za noc. Gianna tobie z kolei współczuję ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Tz mnie pod..wia tekstami od rana... ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Znowu zaczyna mnie irytowac sama swoją obecnością ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Kluska przeczytam w wolnej chwili ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Ale wspolczesna rehabilitacjia |
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Yss juz dobrze
Kami tesciowa robi Ci na zlosc albo niech Tz porozmawia z nia albo Ty porozmawiaj na temat przeprowadzki . A ja bym na Twoim miejscu te kulka zdemontowala ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- PannaMagda wszystkiego najlepszego spelnienia marzen spoznione ale szczere
|
#2168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Magda 100 lat |
|
|
|
|
#2169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Kubus ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
sobie pomyslalam ze wszystkie nasze tesciowe ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jem obiad za 30 minut będzie mama i jedziemy na impreze
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Iza dobrej zabawy
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Dziewczyny teraz jest takie podejście fi dzieci żeby niczego nie przyspieszać jie ułatwiać. Dzieci mają sane wstać jak będą gotowe i tak samo z chodzeniem... ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Chodziki niestety mają to do siebie że ułatwiają dzieciakom które jeszcze nie są ns to gotowe. A potem problemy z koordynacja ruchów złym wzorcem chodu itp. Nie warto ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Oczywiście sa dzieci które używając chodzików nie ucierpiały ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Fanki c&a od 1 wrzesnia -20% na wszystko |
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
byłyśmy z mała u mamy,dostałyśmy gruszek i juz sie robi sok z nich.
zaliczyliśmy z tz szybkie bara bara i pojechał do pracy. Lenka właśnie zasypia. jutro mi tz obiecał ze mnie na grzyby zabierze... ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- wiecie w pracy miałam koleżanke po wielu przejsciach,mąż bez pracy,alko,ona z duzą nadwagą,po 3 poronieniach. byłyśmy niemalże jak przyjaciółki.tylko mi powiedziała o poronieniach bo i ja tez je przeszłam. jak zaszłam w ciaże z Lenka,od razu jej powiedziałam, cieszyła sie. jak byłam juz z większym brzuszkiem i byłam w szkole to sie widziałyśmy, smiałam sie jeszcze ze ja zaraże ciażą bo głaskała brzuch. po 3 miesiacach dowiaduje się ze ona jest w ciąży, ale nie od niej...trudno przeżyłam to. ale słyszałam od innch ze ona mówi ze ja ją zaraziłam.wiele razy pytałam jak sie czuje, czy mogę ja odwiedzic,jak dzidizus w brzuszku,jakos niekoniecznie mi odpisała. tyle razy pytałam o imie, prosiłam ze jak urodzi zeby mi napisała.ja jej od razu napisałam jak urodziłam. termin miała na 5 września, ostatnio pisałam do niej na fb.patrze przed chwila wiad od niej "pewnie juz wiesz ze urodziłam..." no super,jakos mi sie przykro zrobiło.ja jej wszystko pisałam a ona mi prawie nic, i nawet mi nie napisała ze urodziła...przykre,ale niech sie cieszy maleństwem,tak bardzo pragneła.
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko przykre to...
No ale nic nie zrobisz. .. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- A widzę ze u Ciebie posuchy nie ma... Nam jakoś ostatnio się nie składa. .. |
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko dziwne zachowanie koleżanki..
Gianna współczuję ciężkiej nocki.. Wiem co to znaczy Co do menu jeszcze nie wiem, z mamą ustalam, ma przyjechać w piątek i mi pomóc, bo jak ja miałabym to sama ogarnąć ![]() Ziajka cieszę się, że Kubulek lepiej ![]() Iza udanej imprezki
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
To strój dla mojego małego mężczyzny, tylko nie wiem czy nie muszę wymienić na mniejszy rozmiar, bo przymierzyłam w domu i trochę za duży, a przez tydzień nie urośnie..
|
#2176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lila ale będziesz miała eleganckiego synka fiu, fiu
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Aha
Borys skończył dzisiaj 3 miesiace ♡ ♡ ♡ ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Lila pieknie będzie się prezentował☆☆☆ ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Migotka przykro mi. Ale wierzę ze doktor J coś wymyśli ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Dobrego wieczoru |
|
|
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
Zophiee
dla Boryska za 3miesiąceArletko zakochańce z Was. A co do koleżanki to przykro, ale nic na to nie poradzisz. Lila będzie przystojniak. Dużo za dużo to ubranko? Założ jeszcze raz, weź pod uwagę gdyby było zimno , że coś więcej włożysz. Migotko nie fajnie tak lakonicznie z dr rozmawiać. W końcu to nie wiesz wszystkiego i od niego oczekujesz wyjaśnień. Wierzę, że jest dobrym specjalistą i coś zdziała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
zophie no jakos tak nas ciagnie ostatnio do siebie
![]() brawo za 3 miesiące ![]() klaski :lila ale fajny garniturek, tez uwazam ze juz jest chłodno i raczej trzeba jakis sweterek pod marynareczke migotko tak ja brałam clo zrobiłam sok,byłyśmy na spacerku,oczywiscie większosc czasu Lenka na raczkach.no nic, teraz juz zasypia a ja planuje spa
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka, napisz do niego
Arletko, rzeczywiście niefajna sytuacja z koleżanką. Ale cóż.. Ja też już sie na niejednej 'przyjaciółce' przejechałam. Aktualnie nie mam takiej od serca. Same koleżanki na kawkę i piwo. Bez większego zaangażowania. Zophiee, 3 miesiące Lila, będziesz miała eleganta małego ![]() Idę książkę poczytać. Miłego wieczoru.
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Zophie brawa dla Boryska Arletka jak ja kocham taki spontan Lila ekstra ten garniaczek. Maly elegancik ![]() Migotka jak ja nie lubie takich lekarzy. Moj gin tez malo mowny za to specjalista ok. Ale jsk ja mam sie czegos dowiedzieć jak sie nie znam to o co mam pytac. Niech wytlumaczy najlepiej po chlopsku. Iza udanej imprezy. Dobrze ze nie zrobilam zamówienia e c&a zrobie w poniedziałek ![]() Kluska jak Hania akrobatka? Moja panna zasnela przed 19 a teraz sie rzuca przez sen ciekawe ile pospi. Tz pojechal na granie rano o 10 bo gdzies daleko maja dzisiaj a my same no i wraca dopiero jutro w nocy wiec musze dostarczac Natce atrakcji zebym jej się nie "znudzila".
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Kami jak Ty wytrzymujesz te ciągłe wyjazdy TŻa
Zophie brawo za 3 m-ce ![]() Spadam oglądać mistrzostwa
|
#2183 |
|
Zadomowienie
|
Lila one nie sa tak tragiczne owszem tz jezdzi co weekend ale roznie czasowo czasem o 15 czasem o 10. W zaleznosci gdzie gra i o której jest slub bo najpuerw jada do pani mlodej zagrac marsza i do blogoslawienstwa no i w sobote wraca kolo 3-5. Często w niedziele jest w domu bo teraz coraz częściej sa wesela jednodniowe wiec nie ma tragedii. Zdarzają sie dlugie wyjazdy jsk w przyszłym tygodniu bo jada do Kołobrzegu ale sa plusy grania w zespole. Post adwent jest w domu (wtedy zastój w wyplacie) no i wyplata w tydz zarobi prawie tyle co inni w miesiąc.
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- No i caly tydz do dyspozycji dla nas
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na imprezie było fajnie,piwko i dużo dobrego jedzonka
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
My caly dzien dzis spacery zakupy sprzatanie i znow spacery ![]() Dziewczyny a ja bede uzywac chodzika ale jak mala bedzie juz sama chodzic. Jak juz stanie i pojdzie i bedzie stabilna bo np mysle zeby taki chodzik zabierac na dzialke do dziadkow czy w domu np jak juz bedzie dreptac zebym mogla ja zostawic na chwile sama w pokoju i isc do kuchni a pewniejsza bede jak bedzie w chodziku. Na pewno nie wloze jej tan zanim sama nie zacznie dreptac. Kami no musisz plan jutro wymyslic dla Naci zeby miala dzien atrakcji swoja droga to fajnie masz z tz ze caly tydz jest w wami a tylko weekendy zajete na pewno bardziej to pomocne niz jakby bylo na odwort.Iza super ze imprezka udana a jak Domis? Lilka fajnie ze mama bedzie do pomocy ja sama z tz dzialalam i ciezko bylo.a stroj jest superasny ![]() Arletko przykro z kolezanka:/ ja powiem tak odkad jestem mama olaly mnie wszystkie kolezanki/przyjaciolki, mam tylko dwie pary znajonych z ktorymi utrzymujemy nadal kontakt bo reszta nas olala totalnie i przykro ze znajomi sie odwracaja bo jest dziecko ale poczekam az sami beda miec dzieci wtedy chyba zrozumieja sami jak to jest. Zophee brawo dla Boryska ![]() Ziajka no to slicznie Kubulek pospal a jak sie czuje? Migotko ale rozmowny ten doktorek:/ szlag by to wzial.no musisz sama pomyslec albo sprobuje moze jeszcze raz esa wyslac. Ewcia szaleje z tz ![]() Mysia to urlop do poniedzialku czy jeszcze caly nastepny tydzien? Odpoczywaj kochana ![]() Zapomnialam co jeszcze komu ale zmykam bo tz cos jakis dzis zaczepny Lofka♡ ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- A Coffee nie martw sie dokarmianiem, kochana i tak robisz naprawde cos niesamowitego ze walczysz jeszcze mimo wszystko o mleczko a Madzia ma rosnac przybierac wiec jak trzeba dokarmiaj, jestez bardzo dzielna kochana
Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2014-08-30 o 20:48 |
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Zophiee Brawo dla Borysa
https://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18kwbn516c.png Edytowane przez b a r b a r a Czas edycji: 2014-08-30 o 21:21 |
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
iza widze imprezka udana-super!!!
a do Jakiela nie łatwiej zadzwonic?? ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- gianka no moje kolezanki tez jakos pomilkły, i mam w sumie jedna co tak na prawde się odzywa, ale tez ma dziecko prawie 2 letnie.poki co nie brakuje mi jakos tego,bo zaraz sie zacznie temat praca,czego nieznosze!!!
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny jestem mega zblazowana,nadrobiłam ale nie odpisze -wybaczcie.U chrzestnego było super,razem z ciocią są zachwyceni Kostusiem i Kostuś nimi,cały czas gadał i bawił się. W pracy spoko,mm grafik na następny miesiąc więc jeszcze tam popracuję
Powiem tylko kami że teściowa po☠☠☠ jakich mało a TŻ jeszcze przytaknął że będzie chodziła zamiast trzymać Twoją stronęJutro do pracy dobranoc
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski.
Ewcia to super ze tz zostaje!!! No i fajno z praca wyszlo. Odpoczywaj. Gianka oj zaczepiajcie sie zaczepiajcie. Arletko Wy to niewyzyci chyba co? Super ze nacie takie kontakty. Lila stroj super!!! Izka impreza udana to najwazniejsze. Kami my zanim sie pobralismy zylismy w tyg ale weekendy oddzielnie. Wtedy to byla makabra wiadomo w tyg ja szkola a maz w domu. Weekendyvja wolne on praca... Lipa byla. Teraz z checia bym tak chciala. Tyle ze on na cala polske wyjezdzal. Migotka ot sie rozpisal teb doktorek... Dipytaj sie co i jak ![]() Wiecej bie pamietam. Pamietam klasku: za 3miwsiace Boryska![]() Przepraszam za bledy ale padam na twarz niedawno wyszli goscie. Ja sie polozylam i mi chlop jeszcze chrapie. Chyba oddeleguje na kanape. A no i komar lata... Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
|
#2190 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jestem!
Cytat:
Heh kurcze nigdy nie jadłam. Cytat:
Kami Tak jak reszta, podziwiam twoją cierpliwość. Ja bym wywaliła już dawno wszystko co mnie męczy. Swoją drogą jeśli chodzi o chodzik, to ja miałam jako dziecko. Ale same wiecie że wtedy to był inne. I nie wiem czy już chodziłam jak go miałam czy nie. Znam tylko tą anegdotę o sobie, że jak mnie wsadzali to latałam po całym mieszkaniu aż się zmęczyłam. A jak to się stało to zasypiałam w nim i tak wisiałam jak "umarlak". Inna sprawa, że ja w moim życiu uczyłam się chodzić od nowa wiele razy. A co było? Ciekawość mnie zżera. Cytat:
Arletka Kurcze no nie fajnie z koleżanką. Ale tak jak Ci tu inne piszę, ja też wiele koleżanek potraciłam. Wystarczyło się wyprowadzić żebym zniknęła dla nich kompletnie. Ostatnio kumpel, z którym całkiem blisko się trzymaliśmy (przyjaciel nie kochanek), odezwał się do mnie tylko po to aby wiedzieć czy wulkan utrudnia mu powrót z wakacji. Żałosne... No bosko!!! Ja wczoraj zamknęłam sklep, wszystko poszło gładko. TŻ mówi, chodź weźmiemy kupimy pizze i zjemy w domu. Czekaliśmy na nią... uwaga... 1,5h!!!! Bo w kuchni zgubili nasze zamówienie A dziś byłam w pracy prawie 7h, ale to moja ostatnia sobota. Więcej na weekend nie przychodzę. Znaleźliśmy z rodzicami mieszkanie, tutaj będziemy na 80% mieszkać od listopada: http://www.mbl.is/leiga/til-leigu/25...2-frodengi-20/. Byliśmy dziś z TŻ na basenie a teraz pewnie zrobimy sobie drinki i poszalejemy Do jutra!!! |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

ja też nie jestem za chodzikami, przypomina mi to czasem "sztuczne chodzenie"
dwa razy udało mi się doświadczyć takiej wspaniałej nocy.

a co teraz dr wymyslil?
moim zdaniem powinnas brac jeszcze clo,mi dr mówił ze on radzi pacjentkom brac co najmniej 3 miesiace a co najwyzej 6. tyle ze ty chyba musisz pójsc po recepte tak?
klaski :