![]() |
#2371 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Cytat:
o jaaa, już niedługo dzidzi będzie ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- pamietacie jak pisalam Wam o mojej pracy? oto co się dowiedziałam, że jak kadrowa do mnie dzwoniła w sprawie umowy najpierw, a to było tuż przed świętami i pow. że jak trzeba to przyjadę ale nie dam rady w pt i że poniedzialek a bylam wtedy w niemczech to dyr sie wkurzyl i pow. ze chce dac dziewusze umowe na stale a ona ze nie moze przyjechac no kurcze o umowe wiele razy pytalam, 10 lat pracowalam najpierw staz jeden drugi przygotowanie zawodowe, a od samego poczatku mialam samodzielne stanowisko nawet na stazu, pozniej interwencja pozniej umowa na rok i pozniej umowa na 5 lat, no to kurcze, bez przesady. A teraz ta dziewczyna co wygrala konkurs na moje stanowisko, jest w ciazy i dał Jej umowę co dnia porodu, i pytał w pracy czy ja bym nie chciała wrócić. A maż chce sprzedac meszkanie. I nie wiem co robic, widzę, ze w DE jest lepiej, lepsza przyszlosc dla dziecka, ale tu pracuje w urzedzie a tam takiej pracy nie dostane, i nie chce zeby dziecko np z tego powodu bylo źle traktowane albo np. bedzie się wstydzić mamy jak bede gdzieś nie wiem sprzatac czy jakies inne prace wykonywac ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zakorzenienie
|
Lady odpisalam ci na fb
Jesteśmy po weselu bylo super Julo okazal sie krolem parkietu a ja mam dzis zakwasy w rekach, jak tylko grał zespol mudielismy tanczyc jak siadlam zanisil sie placzem a zespol gral po 7-8kawalkow na raz wiec tylko modlilam sie zeby konczyli po 5 a Julo krzyczał jesce w ogóle niczego pieron sie nie boi strzały z konfetii Julo krzyczy jesce wec padlam a ja glupia balam sie ze sie wystraszy ze duzo ludzi i glosno bedzie. O 21 odwiezlismy Jula z dziadkami do domu a sami bylismy do 2,30 i to nasze pierwsze wyjscie bylo oprocz raz kina Trzymam kciuki za wszystkich jutrzejszych debiutantow w żłobku oby bez lez bylo a mamusie to dz ielnie zniosly Aga uwazaj na siebie Iffonka wiesz juz jaka płeć ale czas szybko leci
#2373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
----------------------- ale mi się nuuudzi ![]()
![]() |
#2374 |
Zadomowienie
|
Szajuś my też jutro startujemy ale będziemy po drugiej stronie barykady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=sarah67;47943551
I nie wiem co robic, widzę, ze w DE jest lepiej, lepsza przyszlosc dla dziecka, ale tu pracuje w urzedzie a tam takiej pracy nie dostane, i nie chce zeby dziecko np z tego powodu bylo źle traktowane albo np. bedzie się wstydzić mamy jak bede gdzieś nie wiem sprzatac czy jakies inne prace wykonywac ![]() ja bym została w DE, tak jak mówisz, lepsza przyszłość dla Was... tak przynajmniej myślę ![]() Cytat:
![]() ![]() napiszę w k. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Zadomowienie
|
Galimatas czyl kogel mogel 2 właśnie się zaczyna na tvp seriale, któraś ze mną ogląda?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zadomowienie
|
mika super że się wybawiliście i że Julo taki odważny
![]() wszystko wskazuje na to że bedzie znowu syn sarah cieżka sprawa a co TŻ na to? Nademna też wisi sprawa przeproadzki do DE ale ja nie chce, nigdy nie chciałam i TŻ o tym dobrze wie narazie pracuje w DE na delegacjach ale może dostanie umowe na stałe tam i wtedy co ....... Zawsze planowaliśmy przyszłość w PL, budujemy tutaj dom. Ale on coraz częsciej mówi o tym że chciałby jednak w DE. Trzech braci TŻ mieszka w DE na stałe z rodzinami, wszystkie trzy bratowe dorabiają sprzątając domy Niemcom, ja oczywiście nie mam nic przeciwko sprzątaczką ale mam swoje ambicje chce coś w życiu osiągnąć a wiem że tam nie czeka mnie nic innego jak podzielenie ich losu.
#2378 |
Zadomowienie
|
Szaja co się martwisz, pewnie będziesz jedną z najlepiej przygotowanych nauczycielek w tym kraju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile w 4-6 spotkan jest tyle co kot naplakal, tylko praktycznie na zawolanie dyr, ze 2 razy w roku. I w 6 klasie na koniec roku (wieczorek pozegnalny + zakonczenie). w starszych klasach dzieciaki same ogarniaja z wychowawca wszelkiego typu imprezy. w maluchach jest ciagle cos - a to za chwile slubowanie, a to dzien n-la, wigilia, jajeczko, jakies skladki klasowe, duzo tego poprostu jest. tez nie wiadomo na jakie inne matki trafisz, nie kazdemu podpasujesz, ja bym nie chciala. zalezy tez czy wasza szkola jest "imprezowa". bo byc moze nie i rzeczywiscie pracy bedzie niewiele. u nas matki ciagle cos latwia, jezdza po sklepach/hurtowniach i takie tam ![]() potem czesto gesto zadnej nie pasuje przyjsc w danym dniu do pomocy i znow trojka zapierdziela bo nie wypada odmowic ![]() tak jak mowie, w 4-6 zadna praca ale w 1-3 juz troche roboty jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Zadomowienie
|
Sarah, Iffonka trudne decyzje przed Wami... A nie ma szans na jakieś bardziej "umysłowe" zajęcie w DE? Jak dobrze poznacie język? Wiem po sobie - nie mam nic przeciwko zawodom typu sprzątaczka, uważam że żadna praca nie hańbi, ale nie po to się tyle uczyłam żeby sprzątać Niemcom czy staruszki oporządzać. To dobre na chwilę, typu wakacyjna praca na studiach, ale do końca życia bym tak nie dała rady. I też bym się bała że dzieci się będą mnie wstydzić. Wolałabym zarabiać mniej w Polsce . No chyba że za granicą mąż zarabiałby tyle, że ja bym nie musiała pracować, wtedy czemu nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czemu zakladacie ze bedziecie sprzatac w DE? bron Boze nie mam nic do sprzataczek, ale czemu zakladacie to "najgorsze"? rzeczywiscie tak ciezko tam z praca? pytam, bo nie wiem, nie mam nikogo tam i nie wiem jakie sa realia jesli chodzi o prace...
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- a Marsi to kiedy wraca? wie ktoras? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Konto usunięte
|
Kija, nie widziałam pytania. 4 część mi się podoba, ciekawe zadania matematyczne, logiczne. Ale ogólnie - BARDZO infantylny podręcznik, z BARDZO niewielką liczbą wiadomości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zadomowienie
|
Dlaczego zakłada że czeka mnie zawód sprzątaczki ? Bo żadna z wielu Polek którą znam i mieszka w Niemczech na stałe nie robi nic innego poza sprzątaniem, chyba że ewentualnie tak jak pisze Kija nie pracuje wcale bo TŻ zarabia wystarczającą. Nawet jak poznam jezyk perfekt to zawsze będę Polską a nie Niemką, tam nie ma Niemek sprzątaczek od tego są obcokrajowy.
Za dwa tygodnie idziemy na wesele, nie mam pojęcia w co ja się wcisne, dodatkowo 2 dni. Super są sukienki z Happy mum ale ceny ![]() Odnośnie przedszkoli i żłobków, swego czasu pracowałam w przedszkolu i nie raz widziałam sytuacje że pierwszego dnia dziecko bawiło się już w sali a mama siedziała w szatni i płakała.
26.02.2013 ![]() 18.11.2014 ![]() Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2014-08-31 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47944699]Kija, nie widziałam pytania. 4 część mi się podoba, ciekawe zadania matematyczne, logiczne. Ale ogólnie - BARDZO infantylny podręcznik, z BARDZO niewielką liczbą wiadomości.[/QUOTE]
Tego się właśnie obawiam, dla 6-latków może ujdzie ale dla czytającego i nieźle liczącego (włącznie z mnożeniem i dzieleniem na małych liczbach ) 7-latka to chyba będzie porażka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakos nie chce mi sie wierzyc ze "obce" kobiety tylko sprzataja! moze nie dostanie sie od razu super extra wymarzonej pracy, na poczatek cokolwiek byleby zdobyc jakies doswiadczenie ale trzeba walczyc. moze poszukac polskich firm, w koncu troche polakow tez tam jest... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Moje dziecko nie wykazuje żadnych oznak zmęczenia, ja wręcz przeciwnie ![]() Silver też jestem ciekawa tej spódniczki ![]() Aga jejku dbaj o Was bardzo! Mam nadzieję, że Zuzia da Ci trochę odpocząć ![]() Little fajne te parki z all co podrzuciłaś linka, będziesz kupować? Ultra powodzenia z domem! ![]() Sarah, Iffonka ciężka sprawa. Myśmy ostatnio się zastanawiali nad wyjazdem, bo pojawiła się ciekawa propozycja pracy, ale stchórzyłam... Mam nadzieję, że u Was się ułoży pomyślnie ![]() Trzymam mocno kciuki za jutrzejsze żłobkowe i szkolne debiuty! Powodzenia! ![]() Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2014-08-31 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Wtajemniczenie
|
chciałam tylko powiedzieć, że Ania już jest spakowana do żłobka, jutro o 7 ruszamy odwieźć TŻa do pracy, apotem do żłobka
![]() stresuję się, martwię i smutam... nadrobię jutro jak "będę mieć czas dla siebie" :/ ![]()
![]() |
#2388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dla jutrzejszych pierwszo szkolnych, złobkowych i przedszkolnych powodzenia !!!!! kciuki ![]()
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Trzymam kciuki za zlobkowe debiuty i za szaje!! U nas weekend spedzony zakupowo-zabawowo. Yae byla w zoo z t., obie sie swietnie bawily. Ja kupilam maliny i biale szparagi i teraz sie objadam... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 |
Wtajemniczenie
|
Od godziny siedze i rycze
![]() Lady,a ty jak tam?
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
Ewulka Skarbie będzie dobrze! Ja też płakałam jak zaprowadziłam pierwszy raz Blanke do żłobka, a Ona co? Płakała tylko jak wychodziłam. Potem zajęła się zabawa, jedzeniem i zaraz była mama. Jestem z Wami myślami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My jak trawę kosimy to wywoże trawę z Oli w taczkach, radochę ma straszną. Też ją często przebieram bo mi głupio jak tak brudna chodzi, jakby nie miał się nią kto zająć. Chyba że pod wieczór to już odpuszczam. Zresztą u nas częściej nię brudna jest mokra, bo jak się stolikiem bawi to zawsze się obleje. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
Ewulka ja przed się jeszcze trzymałam ale teraz siedzę i wyję, na dodatek Pietraszko taki ufny mały żuczek dał rączkę pani i poszedł z nią do sali zabaw, nawet się nie obejrzał za nami
![]() ![]() Ewulka a jak u was? Jak Ania??? dziękuję za wszystkie kciuki i trzymam za wszystkie debiuty żłobkowe, Szaja też się do tego zaliczasz ![]()
#2394 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a ja widzę, że tam jest łatwiej, w PL jak na miejsce w ktorym mieszkamy zarbialismy na prawde dobrze, a tam pracuje tylko mąż i nie jest nam źle, ale wiesz co ja nie zauwazylam jak do teraz zeby polakow gorzej traktowali Cytat:
![]() i tez sprzatac nie chce tyle lat nauki, studia podyplomowe a dwa nie umiem sprzatac i nie lubie Tutaj jest tak, ze wystarczy na zycie jak tylko mąż pracuje, kobiety czesto tylko dorabiaja sobie na basic job, ale inne niepełne etaty Cytat:
Cytat:
![]() siostra jedna Tz (po studiach) pracowała jako pokojówka w hotelu, razem z innymi niemkami, czyli one też sprzątają, teraz zmieniła pracę i pracuje na 75% w domu opieki, przygotowuje sniadania, kolacje, przyjmuje obiad i wydaje, do tego wrocila tazke do hotelu na basic job jako pokjowka i poszla do szkoły jezykowej, druga siostra obsługuje maszynę do pakowania orzeszków, Cytat:
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Zakorzenienie
|
Aaaa u mnie to samo, żadnej nie popuści. Ale jak idziemy do kościoła to przynajmniej spokój bo Oliwka godzinę bramę eksploruje.
#2396 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Lady co ten tż naopowiadał ![]()
![]() |
#2397 |
Rozeznanie
|
Ja tylko na szybko - wpadam przesłać uściski dla debiutujących dzieciaków i mam.
Myślę o Was dzisiaj dużo! ![]() Ja zaraz spadam na spotkanie z doradcą. Do potem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 |
Lurker ;)
|
Laski trzymajcie sie! Teraz bedzie ciezko- mi tez bylo, bo nagle siedze w domu sama
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szklanko chyba zamowie... Ale nie jest pewna :P Czekam na te wymiary, napisalam im maila. I jeszcze rozkminiam czy nie lepiej wziac lekko ocieplanej z h&m, bo te z aukcji sa chyba tylko na podszewce. Nancy zapisujac sie do newslettera h&m na start otrzymujesz znizke 25% na wybrana rzecz( nieprzeceniona). Trzeba ja wydrukowac. Weszlysmy dzis do zlobka, a tam sam placz dzieciaczkow slychac. Umieram, boli brzuch. Albo sie z tzem zarazilismy jelitowka od malej, albo to wczorajszy obiad. Tak mi ciazyl cala noc na zoladku, ze zwrocilam go rano ;/ Bol promieniuje na kregoslup ;/ Dzis jak widzialam tyle dzieciakow w bialych koszulach, to poczulam sie takaaa stara.. ![]()
#2399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym została. Już tam jesteś. Jakoś dajecie radę. Mała już do przedszkola chodzi. Ale decyzja należy do Ciebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny polećcie mi jakies fajne czapki najlepiek z Allegro, takie na wiosna jesień.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.