|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIII
Lecę, bo jutro do tej szkoły podobno już trza iść... Gryx Ty też leć, bo nie wstaniesz, spakowany już jesteś? ![]() Branoc
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#3092 | |||
|
BAN stały
|
No ale sama wiesz, jak to jest... hormony, %, czar gwieździstej nocy ![]() Cytat:
![]() Co nagle, to po diable ![]() U mnie to must have jest, podobnie jak kawa, być na stanie musi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Też kiedyś lubiłam, ale też go spsuli, dlatego przestałam kupować gotowe - w sesnie one mnie same do siebie zniechęciły.
Choć wciąż kupuję ser - to też produkt gotowy - ale wiem kogo zapomniałam zacytować, a nadrobiłam wszystko, Kameneeeeeęęęęęęęęę!!! Kam - tak Ci zazdroszczę wielosci przeżyć na tym wyjeździe, te sery, kimona, suszi, tyle zaskakujących wrażeń ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- Cytat:
![]() 2. ![]() 3. No cóż, Włocławek dobrze mi znany jest, podejść miałam kilka, i jakoś się nie sprzedał Taki jakiś kwaśny? Może dam ostatnią szansę? U nas w sklepie sobie spokojnie leży na półkach. Może za naturalny był i się spsuł? Kurcze nie wiem. Ponowię testy globalne ![]() Pudliszki faktycznie octowy. Ale mam tylko Tortex chemicznie przyprawowy. Ja nie kupuję ketchupu, małżon to czyni, i ostatnio też był się załamał nad asortymentu jakością. Jest taki, z dzieciństwa pamiętam, sos Barbecue, ale i Curry i inne smaki, Niemiecki, nazwy nie pamiętam, może wyguglam na ślepo. Genialny. Przyprawowy, nieketchupowy ale fenomenalny smak. Mój kuzyn przyjeżdża do Niemiec specjalnie po niego (że niby do cioci ) A i tak sprowadza sobie roczny zapas no bo nigdzie nie da sie tego kupić.No proszsz a jednak jest na allegro, kuzyn jednak chyab coś od tej cioci więcej ściąga Te ketchupy, przynajmniej kiedyś, tak z 10 lat temu, były pyszne. Jak rzucili na Lidl, brakło w kilka minut podobno. No ja już nie dostałam. http://archiwum.allegro.pl/oferta/he...571557583.html Kupie sobie zatem Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-01 o 00:05 |
|
|
|
|
#3094 | ||
|
BAN stały
|
No przecież sama napisałaś, że dziewczęta wcześniej dojrzewają
![]() Cytat:
Dla mnie to ideał (choć niektórzy twierdzą, że odkąd zakład we Włocławku przejął ponad rok temu jakiś gigant z Warszawy, jakość nieco poszybowała w dół... no i jeszcze dochodzą do tego teorie spiskowe, że w słoiczkach lepszy jest, niż w butelce) ![]() Cytat:
Nie wiem, jak teraz, ale kiedyś przypominał wyglądem i konsystencją kisiel truskawkowy ![]() Na te niemieckie sam się czaję od... yyy, od dawna, przypomniałaś mi Kiedyś szwagier przywiózł zza Odry właśnie, wielka butla, w smaku curry chyba, albo jakieś inne przyprawy Sos duński też jest wporzo, albo 100 wysp
|
||
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Tak, dalej jest kisielowy. Chuopin kupił małe opak nie wiem czemu? Chyba taki rytuał na pożeganie? 3. Kupię i zrecenzuję ![]() Powinnam iść już spać, po iście imprezowym weekendzie, ale walczę ze sobą, nie chcę nie chcę ! Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-01 o 00:40 |
|
|
|
|
#3096 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3097 |
|
To ja :)
|
Poddał się. Ale mnie jeszcze przestraszył, nie spodziewałam się tak żywiołowej reakcji przy polowaniu gorącym olejem...
Choć z drugiej strony, mnie by też zagotowało ;-) Dobranoc Baru!
|
#3098 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Aleście się naprodukowali
![]() nadrobię z pracy albo po pracy ![]() Tymczasem macham
|
|
|
|
#3100 |
|
|
Też muszę leźć do pracy, a się czuję, jakby mi ktoś piasek wtarł pod powieki...
|
#3101 | |||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
a ja mam jeszcze 3 dni urlopu
![]() proszę: DSCF0628x.jpg zna ktoś ![]() zaraz, zaraz, chyba się pogubiłam, talia i pas to nie to samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() to przecież też pozytyw, jogini przez lata do tego dążą ![]() Cytat:
moja rodzina tam to fantastyczni ludzie, bardzo mi się spodobali (trochę mi smutno, że moi rodzice nie są tacy i że się z nimi nie da spędzać czasu w miły/aktywny/rozwijający sposób )2. Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||||
|
|
|
#3102 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
też tak myślałam
o dziwo pół szklanki suchej spokojnie wystarcza na cały dzień
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#3103 |
|
|
Netu nadal nie mam, więc o cytowaniu mogę zapomnieć... Chciałam powiedzieć, że już padło, że ciasto jest z bekonem, teraz cebula i... No to jest myśl!!! :-D
|
#3104 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ad 2 fajne ad 3 czasami tak, a czasami jest po imprezie i nie wstaje o świcie, a obiad niezmiennie jest o 13 po prostu lubi mieć obiad w weekend wcześnie "z głowy" ![]() boska historia super że spodnie się odnalazły Cytat:
Cytat:
ale fajnie ![]() Zapomniałam napisać że trzymam kciuki za wszystkie Didy szkolne i przedszkolne za ich pierwszy dzień I wracam do pracy
|
|||||
|
|
|
#3105 | ||
|
BAN stały
|
Spod wstrętnej pogody
Nie znam, ale przy tych chmurach to się ktoś specjalnie nie wysilał ![]() Cytat:
A co do pomidorów paprykowych jeszcze, czyli tych lima, to to są pelati chyba Cytat:
|
||
|
|
|
#3106 |
|
Nindżopesz
|
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Macham znad pustej chaty i poczucia, że został mi miesiąc życia a ja nie wiem jak go spożytkować. Nie wiem co czytać, co oglądać, gdzie iść, czym warto się zająć bo już nigdy nie będę mieć czasu. ...Może odpoczywaniem?
|
|
|
|
#3107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Znad kaaaaawy :ziewa: i niechcieja.
Cytat:
Masz czas się tym wszystkim jeszcze napawać, poprzeżywać. Cytat:
2. Jesteś w szoku, jutro już coś znajdziesz. My zaczęliśmy oglądać The Knick, jednak się przełamałam choć to Chuopin pierwszy zamknął oczy Zaczęliśmy bez przekonania, ot aktor i kostiumy, zwłaszcza że chyba jest kilka odcinków tylko? No żaden szał, ale póki co miło popatrzeć.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-01 o 11:31 |
||
|
|
|
#3108 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
2. o! w ogóle to mam jeszcze jeden super obraz stamtąd, jesienny, zaraz go wkleję edit: wklejam DSCF0630.jpg
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2014-09-01 o 11:32 |
|
|
|
|
#3109 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
mam za to czas na ogarnięcie chaty, zrobienie manicure i pedicure i zahennowanie włosów, dopracowanie zmian lokatorskich na nowym mieszkaniu nad czym usilnie myślę bo mam czas do jutra rano, pospotykanie się ze znajomymi, itp. czyli to na co zazwyczaj nie starcza czasu/siły po robocie
|
|
|
|
|
#3110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Troszkę jednak wspominek jest Ale jasne, chociażby wykorzystać ten czas, właśnie tak jak piszesz. To duży komfort. Kurcze ostatnio mnie zainspirował link od Betty, o gospodarstwie domowym, albowiem męczyła mnie kwestia prania. Jakoś tak mam wrażenie że wszystko w za niskiej temp prane jest takie hmmm mało świeże? Niedoprane? No i piorę w wyższej, 60, wiadomo nie delikatne bluzki, ale nie wiem czy np nie prać w jeszcze wyższej? pościel bawełnianą? ręcznikmi piorę w najwyższej, to może pościel też? Właśnie idę włączyć i tak sobie dumam. Bo zdania są jak zwykle podzielone.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-01 o 11:56 |
||
|
|
|
#3111 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. mój typ, jakaż jesień! Rejcz, czyżby dr House z przeszłości? Zerknęłam ale mnie nie porwało. Mam chęć jakoś konkretnie spożytkować ten miesiąc, hmm... Mam wgląd na podwórko przedszkolne i szok w trampkach - 11:45 a niektórzy rodzice już odbierają didy |
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś konkretnie, może jednak to sprzątanie przedszkola ? dżołkinSię nie wypowiadam, się nie znam. Już nie mogę się doczekać kiedy pojadę wybierać coś dla "mojej" 3latki Też dziś pierwszy dzień w przedszkolu. Ciekawa jestem wrażeń, ale nie ma co porównywac, przedszkole na wsi, zupełnie inne doświadczenia, realia. Wiadomo. |
|
|
|
|
#3113 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
jakąmetodą to znalazłaś?
Cytat:
ja piore w najwyzszej dopuszczalnej na metce, ale w praktyce to wygląda tak ze czarne w 30 st, białe i jasne kolory w 40, reczniki w 60- choc ostatnio na ręczniku wyczytalam ze w 40 trzeba go prac-jak dla mnie to skandal wyprodukowac ręcznik ktorego nie mozna pra w conajmniej 60 st , w 90 piore tylko pieluchy, nie znalazłam nic innego co mozna prac w tej temp-oprocz kilku ubranek dzieckich drogich firm-ale tp pojedyncze sztuki, a niektore ciuchy dzieckie z HM to sie boje wogole do pralki wkladac i didka sobie pierze recznie
|
|
|
#3114 | ||
|
Mother of Cats
|
Macham spod deszczu i strachu przed umyciem włosów (bo ostatnio się prawie popłakałam, zbierając włosy z odpływu i szczotki)
![]() Jak Wam mija pierwszy dzień szkoły/przedszkola? ![]() Cytat:
W ogóle doczytałam o Twoim wyjeździe - świetnie to brzmi! Cytat:
|
||
|
|
|
#3115 |
|
Nindżopesz
|
Wrzuciłam obraz Kameny w wyszukiwarkę grafiki google i wyskoczyła m.in. ta strona: http://worldart.uol.ua/text/6894225/ po czym wystarczyło wyguglować samego Zadorina i odnaleźć właściwy tytuł
|
|
|
|
#3116 | ||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
a urlop zazwyczaj staram się brać tak, żeby mieć dzień-dwa przed wyjazdem i po wolne Cytat:
Cytat:
choć z jednej pościeli mi zlazł trochę kolor po pierwszym praniu.... ale to chyba od środka do prania było, nie od temperatury... albo złej jakości kolor. resztę ciuchów zazwyczaj piorę w 40, delikatne też, i wsio z nimi ok, w 30 chyba nic jeszcze nie prałam, bo mi się za zimna woda wydaje... ręcznie nie piorę niczego... a, a ostatnio nawet zaczęłam mieszać kolory w praniu i ku mojemu zdziwieniu nic nie farbuje ani nie szarzeje, co za ulga, bo przedtem fanatycznie dzieliłam kolory na co najmniej podobne. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego
|
||||
|
|
|
#3117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak na oko piorę - patrzę na materiał, stopień zabrudzenia, zanieszczyszczenia etc i sruuu Przecież 40 stopni to jest letnia woda, temp ciała to 36.6 zatem jakoś mi się nie podoba pranie majtek tak jak sugerują na metce w 40 , wyjątek koronki, ale te piorę ręcznie. Haemowe ciuchy faktycznie nędza jakościowa, obchodzę się delikatnie, w 40, ale np chuopine zarydzykowałam w 50 i przeżyły. Cytat:
jesień idzie, hormonki szaleją, testosteron się produkuje w większej ilości, u mnie to samo Alpikort E ino chyżo, powstrzyma coś nie coś. 2. ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
2i3. Rozumiem i popieram. 4.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-01 o 13:39 |
|||
|
|
|
#3118 | ||
|
Konto usunięte
|
Jeeeeej
Zdrówka ![]() Cytat:
Cytat:
Matko bosko kochono, wszyscy święci i święte..... Ad ketchupu to Kotlin albo Pudliszki Czymam za didy szkolne i przedszkolne Karnisz... Tak w ogóle to mam pytanie. Sprzedałem cuś na all i sie okazało, że przesył zniknął wziął.... Dziś idę składać reklamacje na pocztę, a babka mnie molestuje mailami, że hajsu chce. W prawdzie kosmiczna suma to to nie jest, bo 50 zł. Mój obowiązek jako sprzdającego został wykonany tj. nadanie przesyłki (potwierdzenie jest). Kiedy jej zwrócić kasę? Jak dostanę zwrot z poczty? Teraz i mieć spokój? |
||
|
|
|
#3119 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
czarne ciuchy tez pierzecie w 40 st? bo dla mnie kolorowe to znaczy czarne ,a posciel i reczniki tez mam- czerwone, czarne, itp i bałabym sie wybrakniecia w praniu , zwłasczza ze czarna (wlasciwie w kol gorzkiej czekolady) posciel mam z bialymi haftamico do segregacji kolorów-to są takie chusteczki do prania co wylapuja puszczone kolory-moje ostatnie odkrycie
|
|
|
#3120 |
|
Nindżopesz
|
No i tak... Poszłam po dida o 15, wyszłam o 16 nadal z rykiem "ja nieee chceee dooo dooomuuu" i jest przedostatnia pod względem grzeczności
Czuję że codziennie będę chodzić na dywanik.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

Sos duński też jest wporzo, albo 100 wysp 

? 
Jakoś tak mam wrażenie że wszystko w za niskiej temp prane jest takie hmmm mało świeże? Niedoprane? No i piorę w wyższej, 60, wiadomo nie delikatne bluzki, ale nie wiem czy np nie prać w jeszcze wyższej? pościel bawełnianą? ręcznikmi piorę w najwyższej, to może pościel też? Właśnie idę włączyć i tak sobie dumam. Bo zdania są jak zwykle podzielone.

), bez nadziei na to, że może się te spodnie znajdą 
Nadszedł sobie pewien piątkowy wieczór. Spotkaliśmy się z takim naszym kolegą i nagle doznałam oświecenia (choć to noc była), a właściwie przebłysku... I zaczęłam mówić do mego Tżta - czy my ostatnio jak byliśmy u X (tego właśnie kolegi) to Didka nie była w spodniach przeciwdeszczowych? I w tym momencie przemówił kolega