Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-31, 22:32   #901
ever_92
Zadomowienie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Ever duzy brzunio

Farminka Ty to juz wogóle mozesz odliczac

Kurcze tez bym chciala juz miec tak malutko do porodu. Razem z mezem doczekav sie nie mozmy.
Właśnie tak myślałam, że Twój mniejszy a dalej ode mnie jesteś

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ale macie ładne kąciki. Znowu przez Was czuję się nieprzygotowana :P Przewijak, wanienka jeszcze u teściów, fotelik u babci, ogólnie wygląda jakbym miała jeszcze czas. A TŻ zabrania mi robić cokolwiek, a sam się nie zabiera, bo mu się wydaje, że zapeszy i przez to będzie szybciej poród. Powiedział, że zabierze się za prasowanie jak przyjdzie odpowiedni czas, a jak zapytalam kiedy to będzie to okazało się, że jak urodze...
Mnie do terminu zostało 30 dni, a do do noszonej 10 W środę wizyta to dowiem się jak mój gin przewiduje ile jeszcze dam radę. Dzisiaj często mi brzuch twardnial, przez pewien czas regularnie co pół godziny, ale bezbolesnie, więc to nie to jeszcze
Wow ale to brzmi!! to już tuż tuż... tak bliziutko...
Stary 2014-08-31, 23:13   #902
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Juliuszkowy Kącik
/piękne literki też będę chciała kupić jak już będę wiedziała jakie imię czyli pewnie po porodzie :p kącik całościowo super

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
Gosia śliczny to i ja się pochwale naszym
oooo już wszystko gotowe, zdolniachy z Was i fajnie, że świecą w nocy
Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość

ja dziś wstałam o 5 około 7 zdrzemnęłam się na chwilę, teraz szał ciał c.d. czyli megaporządki niedzielne, normalnie jakbym miała rodzić jutro się zachowuje co się dzieje z człowiekiem

też tak macie, że sprzątacie na maksa? :|
mi mąż nic nie pozwala robić sam wszystko robi, a do mnie mówi leż zazdroszczę, że masz siły

Cytat:
Napisane przez siuska Pokaż wiadomość
Hej

Nikt faktycznie nie wie co u Mixi? Może się odezwie, mam nadzieję, że wszystko ok.

Piękne kąciki macie dla maluchów. U nas nie ma ,,kącika'' tylko cały pokój Frankowy. Kawalerka, więc sypialnia, jadalnia, pokój małego w jednym Dodaję zdjęcia ścian, niespodzianka o której pisałam miesiąc temu, teraz miałam możliwość zrobić zdjęcia.

Na zdjęciach ,,malunki'' w 100% robione przez męża, oprócz tego 2 komplety literek (zielone i niebieskie) szyte przeze mnie i mamę(wisieć ostatecznie będą na innym sznurku, ale w tej chwili był tylko taki). Obraz: dwie postaci w czerwonym sercu dostałam na 19ste urodziny - całość wyszyta haftem krzyżykowym przez męża - łącznie z białym tłem. Te obrazki obok drzewka też wszystkie przez niego robione. Łóżeczko(pół godziny temu zamówione na all) miało stać pod literkami, ale jednak będzie stać pod drzewkiem - wtedy będzie przylegać do naszego łóżka. A i wrzuciłam jeszcze zdjęcie antyramy - też prezent od męża po ślubie, zrobił i od tamtego czasu wisi w pokoju jako inspiracja
jakie fajne pszczółki
Załącznik 5777945Załącznik 5777946Załącznik 5777947Załącznik 5777948Załącznik 5777949
[QUOTE=dariuska89;47943246]Jeśli będzie trzeba to niestety ale pewnie tak będzie, jednak będziesz pewna że jesteś pod dobrą opieką bo to na prawdę niebezpieczne jest, a głowa cię nie boli przy takim ciśnieniu?[/QUOT
dziewczyny spadło do 133/80 ale i tak podjadę do przychodni. Mąż kazał wypić mi wapno bo gdzieś tam wyczytał, że to może być przyczyną. Słabo mi było i ciężko się oddychało.

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Później Was podczytam dokładniej, bo net świruje i słabo
Wrzucę fotkę brzuchola, o ile net da radę
d
Zgrabny masz brzuszek, mi się wydaje, że nie jest duży.

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
No to wszystko mam już spakowane do szpitala.

I niestety wyszły aż dwie sztuki bagażu... Nie wiem jak to możliwe żeby spakować się do jednej. Przecież same pampersy, chusteczki nawilżane i podkłady porodowe/podpaski zajmują całą masę miejsca. A jak jeszcze do tego dochodzą ręczniki, szlafrok, rożek i kombinezonik dla małego to już w ogóle To są bardzo obszerne rzeczy. W końcu wyszło na to, że mam torbę dla dziecka i małą walizkę dla siebie. Inaczej nie da rady, jeśli się chce wszystko powkładać
Muszę i ja się za to zabrać, jutro zacznę, tylko najpierw pranie.

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 23:49   #903
nocnyskowronek
Raczkowanie

U mnie też wyszły dwie torby + to co na wyjście to TŻ przyniesie później
Ale nie są to jakieś duże torby tylko takie hmm "na fitness" Za to zapakowane po brzegi

Mała dzisiaj mam wrażenie, że w ogóle nie śpi Fakt trochę jej pewnie przeszkadzałam gadając prawie cały dzień - a raczej czytając na głos ok 250 stronnicową książkę, której zdaje się pilnie słuchała Ale teraz też coś nie zbiera się spać
Stary 2014-09-01, 00:00   #904
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
Ale nie są to jakieś duże torby tylko takie hmm "na fitness" Za to zapakowane po brzegi

Mała dzisiaj mam wrażenie, że w ogóle nie śpi Fakt trochę jej pewnie przeszkadzałam gadając prawie cały dzień - a raczej czytając na głos ok 250 stronnicową książkę, której zdaje się pilnie słuchała Ale teraz też coś nie zbiera się spać
u mnie SR położne same mówiły żeby pakować się w dwie torby bo tak będzie wygodniej niż przewalanie jednej w poszukiwaniu jakiś śpioszków np.

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

kładę się spać, pa dziewczyny

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-09-01, 00:15   #905
Laila85
Raczkowanie

Cytat:
Ale macie ładne kąciki. Znowu przez Was czuję się nieprzygotowana :P Przewijak, wanienka jeszcze u teściów, fotelik u babci, ogólnie wygląda jakbym miała jeszcze czas. A TŻ zabrania mi robić cokolwiek, a sam się nie zabiera, bo mu się wydaje, że zapeszy i przez to będzie szybciej poród. Powiedział, że zabierze się za prasowanie jak przyjdzie odpowiedni czas, a jak zapytalam kiedy to będzie to okazało się, że jak urodze...
Mnie do terminu zostało 30 dni, a do do noszonej 10 W środę wizyta to dowiem się jak mój gin przewiduje ile jeszcze dam radę. Dzisiaj często mi brzuch twardnial, przez pewien czas regularnie co pół godziny, ale bezbolesnie, więc to nie to jeszcze

Ty masz mieć prawo juz nawet mieć bolesne bo to juz 36 tydzien - super
Dzis liczyłam to mnie bolesny skurcz i twardnienie brzucha łapią średnio 4 razy w ciagu godziny, przestaje mi sie podobac...
Chyba przyspiesze wizytę o tydzien by sie upewnić czy to jest normalne. Mnie zostało duzo wiecej niż Tobie :-(
06.09.2014 14:42
2230g 50cm
Laila85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 07:08   #906
mortisha84
Zadomowienie

Pierwszy raz jestem pierwsza

Cytat:
mortisha skończony 37 tydzień to donoszona ciąża
Czyli 38 tydzień 0 dni? Tak mi się wydawało, ale miałam nadzieję na bardziej optymistyczną wersję

Ja nie śpię od nawet nie wiem której, jeszcze ciemno było. Chyba z nerwów przed tym przedszkolem. Coś mi wydaje, że ja jestem nieprzygotowana psychycznie na oddanie mojej królewny do p-la

Niunia

Bobas

Edytowane przez mortisha84
Czas edycji: 2014-09-01 o 07:09
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 07:18   #907
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Witam w 34 tygodniu

Jestem pierwsza poweekendowo.

Wszystkim mamom przedszkolaków życzę miłego pierwszego dnia w szkole.

U mnie niestety samopoczucie kiepskie po ciężkiej nocy. Wstawałam może z 10 razy, dosłownie co godzinę. Czuję się przez to fatalnie.

Poza tym mój Ślubny ma dzisiaj urodziny, a jest tak daleko i do tego sam, więc jeszcze gorzej się z tym czuję.

Co do pakowania torby porodowej to ja jeszcze jestem w lesie. Wydaje mi się, że mam wszystko naszykowane, ale w razie akcji na pewno nic nie znajdę. Myślę, że spakuję się w najbliższym czasie.

Czeka mnie dzisiaj wyjazd z Teściową do lekarza - trzymajcie kciuki, żebym dała radę

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Ever piękny brzuszek
Stary 2014-09-01, 07:58   #908
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

I ja się witam o poranku

za wszystkie Przedszkolaki i ich przestraszone Mamusie Brzuchatki !
I ogromne kciuki za Sebusia Dariuska ! Daj znać

Miłego dnia Wszystkim
Stary 2014-09-01, 08:40   #909
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

dzien dobry
milego dnia, ja zaraz uciekam do szpitala oddac krew, a pozniej podejrzec moje malenstwo.

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 08:44   #910
ever_92
Zadomowienie

Dzień dobry

ja się obudziłam po 7 z budzikiem, żeby tak całego dnia nie tracić
Tak to spałam do 11 a zanim wstałam- była 12. I przez cały dzień zdążyłam gdzieś skoczyć, zrobić obiad i koniec dnia, a tak to sobie coś poczytam itd.

Mam tyle gazet zaległych :P Teraz za to się biorę, mam czas- chorobowe

Przez Was zaczęłam robić listę- dla dzidziusia, dla mnie i Tż- co brać do szpitala. Szczęście, że ja na samym końcu
Stary 2014-09-01, 08:44   #911
nocnyskowronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
za wszystkie Przedszkolaki i ich przestraszone Mamusie Brzuchatki !
I ogromne kciuki za Sebusia Dariuska ! Daj znać
Podłączam się z kciukami I jeszcze za wizytujące dziś Mamusie - na pewno przynajmniej jedna miała maszerować dziś razem z uczniami
Stary 2014-09-01, 08:45   #912
Katrina2000
Raczkowanie

Dzień dobry, witam się po weekendzie. Dziś zaczynam 35 tydzień
Stary 2014-09-01, 08:46   #913
ever_92
Zadomowienie

A nocka o dziwo u mnie cała przespana
Stary 2014-09-01, 08:54   #914
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Dzis liczyłam to mnie bolesny skurcz i twardnienie brzucha łapią średnio 4 razy w ciagu godziny, przestaje mi sie podobac...
Chyba przyspiesze wizytę o tydzien by sie upewnić czy to jest normalne. Mnie zostało duzo wiecej niż Tobie :-(
Trochę za często faktycznie. Też bym sprawdziła na Twoim miejscu na wszelki wypadek, żeby potem się nie okazało, że już pokaźne rozwarcie jest.

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość

Czyli 38 tydzień 0 dni? Tak mi się wydawało, ale miałam nadzieję na bardziej optymistyczną wersję

Ja nie śpię od nawet nie wiem której, jeszcze ciemno było. Chyba z nerwów przed tym przedszkolem. Coś mi wydaje, że ja jestem nieprzygotowana psychycznie na oddanie mojej królewny do p-la
37 tydz 0 dni, więc jednak bardziej optymistyczna. Na przykład Lenke urodziłam 37t4dni i to już była donoszona ciąża.

Mój przedszkolak już odprowadzony. Tak jak myslalam aż piszczala z radości jak zobaczyła koleżanki po 2 miesiącach. Wzięły się za ręce i pobiegly obczajac nowe zabawki, bo są teraz w nowej sali. Pani powiedziała jak ma na imię, naszym odejściem się zupełnie nie przejęła, wiec problemów nie przewiduje

Za to ja miałam okropna noc dzisiaj. Wieczorem trochę zaczął mnie pobolewac brzuch, więc wzielam nospe, ale mimo to nie mogłam spać. Jakoś tak dziwnie się czulam, taki niepokój czulam, jakby za chwilę mialo sie zaczac... Nie moglam wcale zasnac cala noc, a i teraz zastanawiam sie ciagle czy mi sie przeczucia nie spelnia. Nie wiem w sumie skad mi sie to wzielo, ale do tej pory intuicja nigdy mnie nie zawodzila- czulam,ze jestem w ciazy zanim zrobilam test, przewidzialam to odejscie czopa, wiec teraz boje sie sama swoich przeczuc

Edytowane przez farminka
Czas edycji: 2014-09-01 o 08:55
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 09:00   #915
ever_92
Zadomowienie

Jeśli odezwały się jakieś mamusie, które nie są dłużej zaginione, lub aby dopisać imię, proszę odezwać się do mnie na PW
Stary 2014-09-01, 09:01   #916
Letk_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość

Ja specjalnie pakuję się w 2 torby, jedna dla mnie i druga dla maluszka, nie chcę żeby ktoś grzebał w moich rzeczach rzeczy na wyjście zostawię w domu i tak samo mąż przywiezie później też biorę takie mniejsze torby.

ever_92 może warto byłoby zorientować się co szpital w którym będziesz rodzić wymaga byś zabrała ze sobą, w Polsce jak zauważyłaś pewnie są duże rozbieżności

Ahhh i witam się w 35 tygodniu do terminu 42 dni wow

Gdy rodzi się dziecko, rodzą się również mama i tata <3
Letk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 09:05   #917
ever_92
Zadomowienie

Cytat:

Za to ja miałam okropna noc dzisiaj. Wieczorem trochę zaczął mnie pobolewac brzuch, więc wzielam nospe, ale mimo to nie mogłam spać. Jakoś tak dziwnie się czulam, taki niepokój czulam, jakby za chwilę mialo sie zaczac... Nie moglam wcale zasnac cala noc, a i teraz zastanawiam sie ciagle czy mi sie przeczucia nie spelnia. Nie wiem w sumie skad mi sie to wzielo, ale do tej pory intuicja nigdy mnie nie zawodzila- czulam,ze jestem w ciazy zanim zrobilam test, przewidzialam to odejscie czopa, wiec teraz boje sie sama swoich przeczuc
Uu... masz rację, to przecież może być w każdej chwili w Twoim przypadku

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Letk_a Pokaż wiadomość
Ja specjalnie pakuję się w 2 torby, jedna dla mnie i druga dla maluszka, nie chcę żeby ktoś grzebał w moich rzeczach rzeczy na wyjście zostawię w domu i tak samo mąż przywiezie później też biorę takie mniejsze torby.

ever_92 może warto byłoby zorientować się co szpital w którym będziesz rodzić wymaga byś zabrała ze sobą, w Polsce jak zauważyłaś pewnie są duże rozbieżności

Ahhh i witam się w 35 tygodniu do terminu 42 dni wow
Aj, ogólnie to samo, lepiej mieć za dużo niż za mało :P
No i nadal czytam o wyprawkach z 1. str wątku, z tym to też makabra.
Stary 2014-09-01, 09:19   #918
farminka
Wtajemniczenie

Poprzednim razem rozpakowalam się jako druga na wątku, więc jeśli chcę być konsekwentna to teraz moja kolej Teraz w ciągu 40 min stwardnial mi 2 razy... Ale miał jeszcze 9 dni wytrzymać... Pietra mam
Stary 2014-09-01, 09:25   #919
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Witam w 34 tygodniu

U mnie niestety samopoczucie kiepskie po ciężkiej nocy. Wstawałam może z 10 razy, dosłownie co godzinę. Czuję się przez to fatalnie.

Poza tym mój Ślubny ma dzisiaj urodziny, a jest tak daleko i do tego sam, więc jeszcze gorzej się z tym czuję.

Co do pakowania torby porodowej to ja jeszcze jestem w lesie. Wydaje mi się, że mam wszystko naszykowane, ale w razie akcji na pewno nic nie znajdę. Myślę, że spakuję się w najbliższym czasie.

Czeka mnie dzisiaj wyjazd z Teściową do lekarza - trzymajcie kciuki, żebym dała radę

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Ever piękny brzuszek
za wizyte!

Cytat:
Trochę za często faktycznie. Też bym sprawdziła na Twoim miejscu na wszelki wypadek, żeby potem się nie okazało, że już pokaźne rozwarcie jest.

37 tydz 0 dni, więc jednak bardziej optymistyczna. Na przykład Lenke urodziłam 37t4dni i to już była donoszona ciąża.

Mój przedszkolak już odprowadzony. Tak jak myslalam aż piszczala z radości jak zobaczyła koleżanki po 2 miesiącach. Wzięły się za ręce i pobiegly obczajac nowe zabawki, bo są teraz w nowej sali. Pani powiedziała jak ma na imię, naszym odejściem się zupełnie nie przejęła, wiec problemów nie przewiduje

Czyli jednak bardziej optymistycznie Za dwa tygodnie biorę się za solidne sprzątanie
Może jakimś medium jesteś? Też bym chciała mieć takie przeczucia..

No i młode w przedszkolu. Płakać mi się chciało w aucie jak już wyszłam. Na szczęście tylko jedna dziewczynka płakała, reszta dzieci przyjeła rozstanie ze spokojem, w tym Łucja. W sumie nawet się nie obejrzała jak jej mówiłam papa Zobaczymy co powie już po.

A jaaa witam dziś 36 tydzień!!!

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-01, 09:33   #920
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Poprzednim razem rozpakowalam się jako druga na wątku, więc jeśli chcę być konsekwentna to teraz moja kolej Teraz w ciągu 40 min stwardnial mi 2 razy... Ale miał jeszcze 9 dni wytrzymać... Pietra mam
Kurde! to może być zaraz
Stary 2014-09-01, 09:36   #921
farminka
Wtajemniczenie

mortisha a powiem Ci, ze może i jestem, bo zdarzały mi się sny prorocze Wprawdzie już dawno takich nie miałam,ale kto wie... Wysnilam na przykład katastrofę na Air show w Radomiu, swoją pierwszą ciąże i numery w totka ( niestety tylko 3 i więcej nie chciało się przysnic ). I to wszystko w jednym tygodniu. Sama siebie się trochę balam wtedy
Stary 2014-09-01, 09:42   #922
kasiakg
Rozeznanie

Dziewczyny piękne macie te pokoje. My na razie mamy tylko łóżeczko "wciśnięte" w sypialni.
Natalia, fajnie, że się odezwałaś
Farminko przerażasz mnieAle nawet jeśli faktycznie zaczyna się już coś dziać to musi być ok bo Tomuś to już na pewno duży chłopak. Generalnie myślę, że z dwojga złego lepiej urodzić trochę przed terminem niż przenosić. Ja bym chciała już tak koło 20 mieć to z głowy A 09.09 będę miała już ciążę donoszoną, wtedy skończę 37tc
Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
No to wszystko mam już spakowane do szpitala.

I niestety wyszły aż dwie sztuki bagażu... Nie wiem jak to możliwe żeby spakować się do jednej. Przecież same pampersy, chusteczki nawilżane i podkłady porodowe/podpaski zajmują całą masę miejsca. A jak jeszcze do tego dochodzą ręczniki, szlafrok, rożek i kombinezonik dla małego to już w ogóle To są bardzo obszerne rzeczy. W końcu wyszło na to, że mam torbę dla dziecka i małą walizkę dla siebie. Inaczej nie da rady, jeśli się chce wszystko powkładać
U nas w szpitalu położne prosiły, żeby nie brać walizek jak na pobyt w sanatorium ale jak się spakowałam, i to właściwie tylko rzeczy z listy, to niestety ale są dwie walizki. Jak każą sobie tyle brać to co my jesteśmy winne?
Stary 2014-09-01, 09:46   #923
ever_92
Zadomowienie

Też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Miłego dnia, ja idę na śniadanie
Stary 2014-09-01, 09:51   #924
nowa8686
Zakorzenienie

Dxien dobry.

Widac przedszkolaki dzielniejsze niz mamy

Dxis wizyty , dajcie znac

I nowe tyg. Brawa... Kurcze leci ten czas... Juz/wrzesien, na bank powitamy nowe maluszki.

Ja poszlam spac po 12 i po 9 wstalam. Maz maluje balkon, zaraz jakies sniadanko... Uwielbim jego urlop
Musze dzis troszke poprasowac, dopiero drugie pranie wyschlo a duuuuuuzo tego....

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 09:53   #925
siuska
Raczkowanie

Farminka jesteśmy z Tobą, dobrze że jesteś w miarę opanowana. Dobrze by było jakby Tomuś wytrzymał jeszcze te 10 dni Trzymam kciuki.

Czekam dziś na informacje od Lilotki, nie wiem o której miała tą wizytę we Frankfurcie(chyba). W każdym razie czekam z niecierpliwością, wieczorem mogę mieć już problem z wejściem, bo rodzice z teściami przyjeżdżają i zostają do jutra na moje urodziny - tak, tak w tej małej kawalerce 6 osób na noc + Franio w brzuchu Jak na kolonii, chyba że teściowie się nie zdecydują.

Jeśli chodzi o przygotowanie to my nie mamy przygotowane praktycznie. Wczoraj jak powiedziałam mężowi z forum, że dziewczyny mają spakowane torby do szpitala, a ja nie mogę się spakować, bo jeszcze nie mam co to się trochę znerwicował. Ja ogólnie jestem w miarę spokojna, choć wolałabym już wszystko mieć. Niecierpię zakupów, mówie Wam, nie jak typowa kobieta, ja zakupów nie znoszę Niech mi ktoś wszystko kupi, ja oddam kasę i super

Dziś zaczynamy 25 tydzień. Wow. Dobrego dnia. Wrzesień się zaczął - lubię wrzesień
Stary 2014-09-01, 10:00   #926
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez siuska Pokaż wiadomość
Czekam dziś na informacje od Lilotki, nie wiem o której miała tą wizytę we Frankfurcie(chyba). W każdym razie czekam z niecierpliwością, wieczorem mogę mieć już problem z wejściem, bo rodzice z teściami przyjeżdżają i zostają do jutra na moje urodziny - tak, tak w tej małej kawalerce 6 osób na noc + Franio w brzuchu Jak na kolonii, chyba że teściowie się nie zdecydują.
na 8:30

ja też trzymam mocno kciukaski, i za wizyty, Sweetredam

a co do tego sprzątania i wicia gniazda i szaleństw to powiem Wam, że nie mam przeciwwskazań do ruchu, oczywiście nie robię pewnych rzeczy jak mycie okien, dźwiganie itp., chcę być aktywna w miarę możliwości bo mam jakieśtam nadzieje, że dzięki temu poród przebiegnie sprawniej

Dziś na obiad pierogi zbójnickie wg. Sweetdream, ziemniaczki, cebulka, boczek, zostały ze wczoraj, iście jesienne

Siuska ja też uwielbiam wrzesień, ogólnie jesień, tak się cieszę na jesienne kolory no i niebawem dojdą spacery z wózkiem, oja
Stary 2014-09-01, 10:13   #927
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
mortisha a powiem Ci, ze może i jestem, bo zdarzały mi się sny prorocze Wprawdzie już dawno takich nie miałam,ale kto wie... Wysnilam na przykład katastrofę na Air show w Radomiu, swoją pierwszą ciąże i numery w totka ( niestety tylko 3 i więcej nie chciało się przysnic ). I to wszystko w jednym tygodniu. Sama siebie się trochę balam wtedy
Przerażasz mnie

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
na 8:30

ja też trzymam mocno kciukaski, i za wizyty, Sweetredam

a co do tego sprzątania i wicia gniazda i szaleństw to powiem Wam, że nie mam przeciwwskazań do ruchu, oczywiście nie robię pewnych rzeczy jak mycie okien, dźwiganie itp., chcę być aktywna w miarę możliwości bo mam jakieśtam nadzieje, że dzięki temu poród przebiegnie sprawniej

Dziś na obiad pierogi zbójnickie wg. Sweetdream, ziemniaczki, cebulka, boczek, zostały ze wczoraj, iście jesienne

Siuska ja też uwielbiam wrzesień, ogólnie jesień, tak się cieszę na jesienne kolory no i niebawem dojdą spacery z wózkiem, oja
Pamiętam z pierwszej ciąży, że też pod koniec szalałam z wiciem gniazdka Miło to wspominam. Teraz nie mam ani siły ani ochoty

Rzuć przepisem na te pierogi

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-01, 10:19   #928
diabli
Zakorzenienie

witam się witam, choć zaraz w lozku znikam naz tatuś przyniosl do domu jakas zaraze...troche jeczal, ze boli go gardlo, ale szybko się wykurował. i co?! od 2 dni mecze się ja...gardlo to pikus, ale doszedł katar, kaszel. ehh jak zaraze Nele to będzie masakra. podczytam na tel. co tam pisalyscie, ale pewnie skorzystam z okazji, ze mala ma drzemke i sama tez zamkne oczy
aaa i najważniejsze: piękne brzuszki, piękne pokoiki kciuki za wizyty i kolejne tygodnie. jeszcze trochę i będziemy się rozpakowywać! nam zostały 2 miesiące...i nie ukrywam, ze mój organizm ma już dość.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 10:31   #929
slomka
in the dark of night

Cytat:
Przerażasz mnie

Pamiętam z pierwszej ciąży, że też pod koniec szalałam z wiciem gniazdka Miło to wspominam. Teraz nie mam ani siły ani ochoty

Rzuć przepisem na te pierogi
liczę, że energii mi starczy jeszcze na jakieś 2 tygodnie

To tak z przepisu Sweet:

ziemniaki ugotowane + podsmażony boczek z cebulą + doprawić do smaku - można ziemniaki podsmażyć, Mama Sweet tak robi no i wszystko razem wymieszać, ulepić, i wessać

ja dziś je podsmażę na chrupkooooo będę go zjdałłłłłłłłłłłł i będę tłusta/tłustsza

naprawdę są smaczne, takie na chłodniejsze dni, czuć wspaniale boczek, cebulę, takie prawdziwie zbójnickie
Stary 2014-09-01, 10:45   #930
magsik
Zadomowienie

dzień dobry
Cytat:

Na pewno to jest trudne tak zostawić swoje dziecko, ale dałaś radę

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Przyśpiesz będziesz spokojniejsza.

Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Witam w 34 tygodniu

no to trzymamy

Ever piękny brzuszek
Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam się po weekendzie. Dziś zaczynam 35 tydzień
za kolejny tydzień.
Cytat:

ja ostatnią noc taką miałam, złe przeczucie i miałam wrażenie że zaraz zacznę rodzic. mężowi powiedziałam że chyba zbliżamy się do końca i podświadomość daje mi już sygnał.

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Dxien dobry.

Widac przedszkolaki dzielniejsze niz mamy

Dxis wizyty , dajcie znac

I nowe tyg. Brawa... Kurcze leci ten czas... Juz/wrzesien, na bank powitamy nowe maluszki.

Ja poszlam spac po 12 i po 9 wstalam. Maz maluje balkon, zaraz jakies sniadanko... Uwielbim jego urlop
Musze dzis troszke poprasowac, dopiero drugie pranie wyschlo a duuuuuuzo tego....
ooo to widzę, że o tej samej poszłyśmy spać i tak samo wstałyśmy.

Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące za Lilotkę żeby okazało się wszystko ok i dariuska za Sebusia będzie dobrze, musi być.

23.09.2014 Michałek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości