|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
|
#902 | ||||
|
Zadomowienie
|
/piękne literki też będę chciała kupić jak już będę wiedziała jakie imię czyli pewnie po porodzie :p kącik całościowo super
oooo już wszystko gotowe, zdolniachy z Was i fajnie, że świecą w nocy ![]() Cytat:
zazdroszczę, że masz siły Cytat:
dziewczyny spadło do 133/80 ale i tak podjadę do przychodni. Mąż kazał wypić mi wapno bo gdzieś tam wyczytał, że to może być przyczyną. Słabo mi było i ciężko się oddychało. Cytat:
Zgrabny masz brzuszek, mi się wydaje, że nie jest duży. Cytat:
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też wyszły dwie torby + to co na wyjście to TŻ przyniesie później
![]() Ale nie są to jakieś duże torby tylko takie hmm "na fitness" Za to zapakowane po brzegi ![]() Mała dzisiaj mam wrażenie, że w ogóle nie śpi Fakt trochę jej pewnie przeszkadzałam gadając prawie cały dzień - a raczej czytając na głos ok 250 stronnicową książkę, której zdaje się pilnie słuchała ![]()
|
#904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- kładę się spać, pa dziewczyny
|
|
#905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty masz mieć prawo juz nawet mieć bolesne bo to juz 36 tydzien - super ![]() Dzis liczyłam to mnie bolesny skurcz i twardnienie brzucha łapią średnio 4 razy w ciagu godziny, przestaje mi sie podobac... Chyba przyspiesze wizytę o tydzien by sie upewnić czy to jest normalne. Mnie zostało duzo wiecej niż Tobie :-(
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
|
#906 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy raz jestem pierwsza
Czyli 38 tydzień 0 dni? Tak mi się wydawało, ale miałam nadzieję na bardziej optymistyczną wersję ![]() Ja nie śpię od nawet nie wiem której, jeszcze ciemno było. Chyba z nerwów przed tym przedszkolem. Coś mi wydaje, że ja jestem nieprzygotowana psychycznie na oddanie mojej królewny do p-la
Edytowane przez mortisha84 Czas edycji: 2014-09-01 o 07:09 |
|
|
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
Witam w 34 tygodniu
Jestem pierwsza poweekendowo. ![]() Wszystkim mamom przedszkolaków życzę miłego pierwszego dnia w szkole. U mnie niestety samopoczucie kiepskie po ciężkiej nocy. Wstawałam może z 10 razy, dosłownie co godzinę. Czuję się przez to fatalnie. Poza tym mój Ślubny ma dzisiaj urodziny, a jest tak daleko i do tego sam, więc jeszcze gorzej się z tym czuję. Co do pakowania torby porodowej to ja jeszcze jestem w lesie. Wydaje mi się, że mam wszystko naszykowane, ale w razie akcji na pewno nic nie znajdę. Myślę, że spakuję się w najbliższym czasie. Czeka mnie dzisiaj wyjazd z Teściową do lekarza - trzymajcie kciuki, żebym dała radę ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Ever piękny brzuszek
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja się witam o poranku
![]() za wszystkie Przedszkolaki i ich przestraszone Mamusie Brzuchatki ! I ogromne kciuki za Sebusia Dariuska ! Daj znać ![]() Miłego dnia Wszystkim
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
milego dnia, ja zaraz uciekam do szpitala oddac krew, a pozniej podejrzec moje malenstwo.
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ja się obudziłam po 7 z budzikiem, żeby tak całego dnia nie tracić ![]() Tak to spałam do 11 a zanim wstałam- była 12. I przez cały dzień zdążyłam gdzieś skoczyć, zrobić obiad i koniec dnia, a tak to sobie coś poczytam itd. ![]() Mam tyle gazet zaległych :P Teraz za to się biorę, mam czas- chorobowe ![]() Przez Was zaczęłam robić listę- dla dzidziusia, dla mnie i Tż- co brać do szpitala. Szczęście, że ja na samym końcu
|
#911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, witam się po weekendzie. Dziś zaczynam 35 tydzień
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
A nocka o dziwo u mnie cała przespana
|
#914 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mój przedszkolak już odprowadzony. Tak jak myslalam aż piszczala z radości jak zobaczyła koleżanki po 2 miesiącach. Wzięły się za ręce i pobiegly obczajac nowe zabawki, bo są teraz w nowej sali. Pani powiedziała jak ma na imię, naszym odejściem się zupełnie nie przejęła, wiec problemów nie przewiduje Za to ja miałam okropna noc dzisiaj. Wieczorem trochę zaczął mnie pobolewac brzuch, więc wzielam nospe, ale mimo to nie mogłam spać. Jakoś tak dziwnie się czulam, taki niepokój czulam, jakby za chwilę mialo sie zaczac... Nie moglam wcale zasnac cala noc, a i teraz zastanawiam sie ciagle czy mi sie przeczucia nie spelnia. Nie wiem w sumie skad mi sie to wzielo, ale do tej pory intuicja nigdy mnie nie zawodzila- czulam,ze jestem w ciazy zanim zrobilam test, przewidzialam to odejscie czopa, wiec teraz boje sie sama swoich przeczuc
Edytowane przez farminka Czas edycji: 2014-09-01 o 08:55 |
||
|
|
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli odezwały się jakieś mamusie, które nie są dłużej zaginione, lub aby dopisać imię, proszę odezwać się do mnie na PW
|
#916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też biorę takie mniejsze torby.ever_92 może warto byłoby zorientować się co szpital w którym będziesz rodzić wymaga byś zabrała ze sobą, w Polsce jak zauważyłaś pewnie są duże rozbieżności ![]() Ahhh i witam się w 35 tygodniu do terminu 42 dni wow
|
|
#917 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
No i nadal czytam o wyprawkach z 1. str wątku, z tym to też makabra.
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
Poprzednim razem rozpakowalam się jako druga na wątku, więc jeśli chcę być konsekwentna to teraz moja kolej
Teraz w ciągu 40 min stwardnial mi 2 razy... Ale miał jeszcze 9 dni wytrzymać... Pietra mam
|
|
|
|
#919 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte!Cytat:
Za dwa tygodnie biorę się za solidne sprzątanie ![]() Może jakimś medium jesteś? Też bym chciała mieć takie przeczucia..No i młode w przedszkolu. Płakać mi się chciało w aucie jak już wyszłam. Na szczęście tylko jedna dziewczynka płakała, reszta dzieci przyjeła rozstanie ze spokojem, w tym Łucja. W sumie nawet się nie obejrzała jak jej mówiłam papa Zobaczymy co powie już po. A jaaa witam dziś 36 tydzień!!! |
||
|
|
|
#920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
mortisha a powiem Ci, ze może i jestem, bo zdarzały mi się sny prorocze
Wprawdzie już dawno takich nie miałam,ale kto wie... Wysnilam na przykład katastrofę na Air show w Radomiu, swoją pierwszą ciąże i numery w totka ( niestety tylko 3 i więcej nie chciało się przysnic ). I to wszystko w jednym tygodniu. Sama siebie się trochę balam wtedy
|
|
|
|
#922 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny piękne macie te pokoje. My na razie mamy tylko łóżeczko "wciśnięte" w sypialni.
Natalia, fajnie, że się odezwałaś ![]() Farminko przerażasz mnie Ale nawet jeśli faktycznie zaczyna się już coś dziać to musi być ok bo Tomuś to już na pewno duży chłopak. Generalnie myślę, że z dwojga złego lepiej urodzić trochę przed terminem niż przenosić. Ja bym chciała już tak koło 20 mieć to z głowy Cytat:
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
Też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Miłego dnia, ja idę na śniadanie
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Dxien dobry.
Widac przedszkolaki dzielniejsze niz mamy Dxis wizyty , dajcie znac I nowe tyg. Brawa... Kurcze leci ten czas... Juz/wrzesien, na bank powitamy nowe maluszki. Ja poszlam spac po 12 i po 9 wstalam. Maz maluje balkon, zaraz jakies sniadanko... Uwielbim jego urlop Musze dzis troszke poprasowac, dopiero drugie pranie wyschlo a duuuuuuzo tego....
|
#925 |
|
Raczkowanie
|
Farminka jesteśmy z Tobą, dobrze że jesteś w miarę opanowana. Dobrze by było jakby Tomuś wytrzymał jeszcze te 10 dni
Trzymam kciuki.Czekam dziś na informacje od Lilotki, nie wiem o której miała tą wizytę we Frankfurcie(chyba). W każdym razie czekam z niecierpliwością, wieczorem mogę mieć już problem z wejściem, bo rodzice z teściami przyjeżdżają i zostają do jutra na moje urodziny - tak, tak w tej małej kawalerce 6 osób na noc + Franio w brzuchu Jak na kolonii, chyba że teściowie się nie zdecydują.Jeśli chodzi o przygotowanie to my nie mamy przygotowane praktycznie. Wczoraj jak powiedziałam mężowi z forum, że dziewczyny mają spakowane torby do szpitala, a ja nie mogę się spakować, bo jeszcze nie mam co to się trochę znerwicował. Ja ogólnie jestem w miarę spokojna, choć wolałabym już wszystko mieć. Niecierpię zakupów, mówie Wam, nie jak typowa kobieta, ja zakupów nie znoszę Dziś zaczynamy 25 tydzień. Wow. Dobrego dnia. Wrzesień się zaczął - lubię wrzesień
|
#926 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
ja też trzymam mocno kciukaski, i za wizyty, Sweetredam ![]() a co do tego sprzątania i wicia gniazda i szaleństw to powiem Wam, że nie mam przeciwwskazań do ruchu, oczywiście nie robię pewnych rzeczy jak mycie okien, dźwiganie itp., chcę być aktywna w miarę możliwości bo mam jakieśtam nadzieje, że dzięki temu poród przebiegnie sprawniej ![]() Dziś na obiad pierogi zbójnickie wg. Sweetdream, ziemniaczki, cebulka, boczek, zostały ze wczoraj, iście jesienne Siuska ja też uwielbiam wrzesień, ogólnie jesień, tak się cieszę na jesienne kolory no i niebawem dojdą spacery z wózkiem, oja
|
|
|
#927 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miło to wspominam. Teraz nie mam ani siły ani ochoty Rzuć przepisem na te pierogi
|
||
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
witam się witam, choć zaraz w lozku znikam
naz tatuś przyniosl do domu jakas zaraze...troche jeczal, ze boli go gardlo, ale szybko się wykurował. i co?! od 2 dni mecze się ja...gardlo to pikus, ale doszedł katar, kaszel. ehh jak zaraze Nele to będzie masakra. podczytam na tel. co tam pisalyscie, ale pewnie skorzystam z okazji, ze mala ma drzemke i sama tez zamkne oczy aaa i najważniejsze: piękne brzuszki, piękne pokoiki |
|
|
|
#929 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
To tak z przepisu Sweet: ziemniaki ugotowane + podsmażony boczek z cebulą + doprawić do smaku - można ziemniaki podsmażyć, Mama Sweet tak robi no i wszystko razem wymieszać, ulepić, i wessać ja dziś je podsmażę na chrupkooooo ![]() naprawdę są smaczne, takie na chłodniejsze dni, czuć wspaniale boczek, cebulę, takie prawdziwie zbójnickie
|
|
|
#930 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzień.Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące za Lilotkę żeby okazało się wszystko ok i dariuska za Sebusia będzie dobrze, musi być.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

około 7 zdrzemnęłam się na chwilę, teraz szał ciał c.d. czyli megaporządki niedzielne, normalnie jakbym miała rodzić jutro się zachowuje
co się dzieje z człowiekiem 

Fakt trochę jej pewnie przeszkadzałam gadając prawie cały dzień - a raczej czytając na głos ok 250 stronnicową książkę, której zdaje się pilnie słuchała 

za wszystkie Przedszkolaki i ich przestraszone Mamusie Brzuchatki !